Hittade en vän!

Ja igår så vaknade jag och hade drömt att jag träffade en gammal kompis som jag inte träffat på minst 6 år så jag satte mig vid datorn och letade och hittade med hjälp av namn och födelseår personen i fråga, skickade ett sms och kollade om det var hon och det var det!!!! Vi blev så glada båda två och sms:ade halva dagen! det visade sig att hon skulle till Svenstavik i veckan och hälsa på sin mamma och pappa över midsommar och vi bestämda oss för att passa på och träffas! Så på tisdag efter jag varit hos barnmorskan så ska vi äta lunch tillsammans, lite typiskt är det ju att Göran har praktik då och det verkar som att jag får ta med mig hela högen med ungar! Hade ju varit smidigt med lite barnvakt men alla jobbar tydligen! Det löser sig nog!

Hilma ålar och kan sätta sig upp själv!

Ja hon har nu kunnat åla sig fram i några veckor och tar sig numera dit hon vill, ner för lilla trappan har hon också varit och det tyckte hon inte var så jätte roligt...

Igår satte hon sig upp själv för första gången, i alla fall som jag såg! Idag har hon också gjort det flera gånger!

I spjälsängen an hon både sätta sig och ställa sig upp så det roar hon sig med innan hon ska sova på kvällarna! Botten på spjälsängen är på mittersta läget men jag lär nog snart få sänka till lägsta, men än så länge är det ingen fara.

Hon äter som en häst också och när hon väl blir hungrig så kan hon inte vänta, då ska hon ha mat på en gång! Hon äter en hel portion havregrynsgröt till frukost 200g mat till både lunch och middag, vilket motsvarar en normalstor barnmatsburk. Lagade fiskgryta och pasta med pastasås till henne härom dagen, ska göra någon fler gryta också, lättsamt att ha i frysen! Köper även någon färdig burk då och då för ombytets skull, Meja vägrade ju köpt mat och det var lite krångligt ibland om man glömt ta med sig!

Ho sover fortfarande två ggr om dagen men tror att det snart blir dags för bara en gång, men ingen brådska ännu, det låter vi tiden utvisa!

Sommarlov!

Nu har det gått fyra dagar av sommarlovet och Casper är redan rastlös! Kompisar kompisar och kompisar! Jonna har varit hos Nikita i några dagar, blev någon dag extra men tänkte att det inte gjorde någonting eftersom hon får försöka hålla sig hemma sen när vi får fint besök i mitten på nästa vecka! Pappa, Milla och lillebror kommer ju då!

Vi har varit och rännt runt alla dagar den här veckan känns det som, fast idag har vi varit hemma.
Måndag hade Göran möte i Svensta, Tisdag var vi till Svensta bara ändå så att Casper fick köra lite gokart, igår var vi till stan och hämtade ut en ny tv för den gamla kunde inte lagas...

Vi trodde att vi skulle stå och slita med veden idag för igår kväll fick vi besked om att sista veden skulle komma nu på morgonen så vi ringde Mikael och skulle boka maskinen men då var den redan bokad..... det hade ju varit perfekt att göra veden nu torsdag och fredag så hade det varit klart sen!! Eftersom Göran börjar "praktik" på måndag...

Han ska vara i Svensta och göra jobb åt kommunen, han och en annan ska klippa vass i ån och lite annat och det är ju bra med ett "jobb" men det sämsta är att han får samma betalt som om han skulle vara hemma.... Så idag blev han less, kikade efter lite jobb och hittade flera arbetsgivare som söker undersköterskor på 80 och 100 % i stan. Om han ändå inte får vara hemma så tycker han det känns bättre att få ett riktigt jobb med riktigt betalt än att sitta och klippa vass för en dålig peng. Han kan ju alltid låna Bennys lägenhet i stan och sova över där någon natt om han får jobb i stan så slipper han sitta och åka varje dag! Vi får se vad det blir, än har han ju inte sökt jobben...

Två trötta barn sitter i soffan och kikar på bompa, det är M&M som är helt inne i tv:n, Hilma sitter här nedanför mig och dreglar i telefonen! Göran och Casper är på fotbollsträning, tror att Göran hämtade upp Tony också.

Nä barnen ska isäng tidigt ikväll, Jonna ska hämtas hos Nikita och sen ska jag och Göran äte godis! Jag blev så sugen på det nu innan middagen, att köpa lite lösvikt på macken och sen mysa ner sig i soffan och försöka njuta lite! Har inte varit så mycket för sötsaker nu sista veckorna, allt smakar 10 ggr sötare än vanligt så det blir äckligt! Men choklad och lakrits går ju alltid ner!

Tänkte försöka hålla igen på onyttigheter även under graviditeten för det är ju ingen ursäkt att äta mycket snask bara för att man är gravid!!! Man ska ju få av sig de extra kilona sen också! Även om jag faktiskt har kunnat gå ner alla kilon efter de senaste tre graviditeterna, det var efter Jonna som det var lite kämpigt och om man jämför min vikt nu med den jag hade innan jag blev gravid med Casper så ligger jag +10kg nu, tänk om man kunde få bli av med dem också! Men om man anstränger sig lite så borde det gå, men det är ju inte viktigast på en gång, först ska man ju mysa av bebisen och se till att man mår bra och har mjölk så att det räcker och då kan man absolut inte banta! Vikten är inte allt, i alla fall inte för mig!

Idag har det för övrigt varit ganska varmt ute, hela +16 grader och knappt någon blåst, sommaren har inte riktigt nått hit än tror jag, eller hoppas jag för jag vill nog ha det lite varmare innan jag kallar det för SOMMAR! Speciellt eftersom jg fryser mest hela tiden, måste ha jacka jämt när jag går ut, om inte jag står mitt i solen och hänger tvätt!
Regnet har hängt i luften hela dagen men det är endast några droppar som har fallit, kanske allt kommer i morgon, stackars den som står med veden då!

Nähe, nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer, blir ju inte så skoj att läsa om det bara står en massa oviktigt pladder sida upp och sida ner, dessutom så börjar Hilma bli lite otålig!

Puss och hej så länge!

Fotbollsmatch i stan....

Idag var det fotbollsmatch mot Ope IF som stod på schemat. Matchen började 13.30 men alla skulle vara där en timma tidigare och vi skulle hålla till vid ÖP Hallen i Östersund.

När vi åkte hemifrån strax före 11.30 så var det inte direkt vackert väder men det var bara lite mulet, ju närmare stan vi kom desto regnigare och blåsigare blev det! Väl där så satte vi M&M i vagnen och Hilma fick åka bärsjal var ombäddad med extra fleecefilt!

Måste säga att även om vårt lag förlorade med 0-14 så spelade de riktigt bra idag! Casper stod i mål första halvleken och han var riktigt duktig, det pirrade så härligt i kroppen varje gång han räddade bollen, man känner sig faktiskt ganska så stolt!

Det var faktiskt jag som körde bilen idag och det händer alltför sällan men Göran tog en öl igår eftermiddag och tyckte det var onödigt att chansa! Det var ganska ovant men gick bra, jag kör ju aldrig då vi ska någon stans... måste nog bli ändring på det!

Det blev hembakad Pizza till middag, gjorde degen innan vi åkte i förmiddags och ställde i kylen. Innan det bakade jag en sockerkaka som vi hade med oss till fika, Hilma vaknade vid 07.00 så jag tänkte att det var väl lika bra att kliva upp och en stund senare så stod sockerkakan i ugnen och sen var det dags för frukost!

En helt okej dag även fastän vädret var ur tråkigt, kall som bara den blev man av att stå där i regnet, men hade i alla fall paraply! Det är väl Svensk sommar det kallas!?

Jag får hoppas på att Pappa och Milla tar med sig solen och värmen när de kommer efter nästa helg, han har ju bara en vecka kvar att jobba och sen är det 6 veckors semester!!! De ska stanna här hos oss 2 veckor!!!

Nä nu är det välling dags för de minsta, de är både trötta och gnälliga!

Puss puss

Försommarfest på Norsgården!

Igår var det lördag och då var det anordnat en försommarfest på Norsgården som vi bestämde oss för att gå på. Det passade ju bra och så för vädret var inte det bästa, ganska varmt men mulet och regnskurar lite då och då.

Vi kom iväg strax efter 12.00, vi tog cyklarna och begav oss, Jonna och Casper cyklade själva, M&M i cykelkärran och Hilma i cykelstolen bakom mig!

Det var både auktion, kolbulleförsäljning, barnlotteri, fiskedamm, brödförsäljning och ansiktsmålning så det fanns ju lite att välja på!

För oss eller för våra barn blev det först fiskedamm och sen ansiktsmålning, men det var många som ville måla sig så alla fick ju det inte på en gång såklart, men innan kl 15.00 hade alla de fem små trollungarna blivit målade!


Jonna som en liten kanin!!!



Casper och Tony, en röd och en svart dödskalle! Tråkigt med vit och svart!


Meja som en mycket söt liten vovve! Hon var rädd för att måla sig först men tog mod till sig. Blev ju skrämd sist hon blev målad på Kyrkis, var inte beredd på förändringen!


Melvin fick bli en liten Tiger, han blev mutad med godis av farmor för att han skulle måla sig, och det gick ju vägen! Han var väldigt trött!


Jonna ångrader sig och ville inte vara en söt kanin längre, man kan säga att hon valde ett lite mindre gulligt motiv....


Hilma fick sig en liten söt fjäril och hon var jätte duktig på att sitta stilla i mammas knä!


Jag och Göran köpte kolbulle och smaskade i oss, tror bestämt att jag ska göra egna i sommar för det är ju så himla gott!

Innan vi begav oss hemåt cyklade vi till skolan så att barnen fick leka av sig lite, de klättrade, gungade och åkte linbana!

Väl hemma blev det mys framför film för barnen och de fick smaska i sig godiset från fiskedammen, Mej, Melvin och Hilma gick och la sig lite senare än vanligt och sen myste vi lite med Jonna och Casper framför Jonssonligan! De gick och la sig vid 23.30!!

Hilma vaknade strax innan de la sig, hon hade nog en prutt på sned och när den väl var ute så ville hon ändå inte komma till ro så vi gjorde en flaska välling till, tänkte att hon kanske var hungrig eftersom hon inte ätit så mycket under dagen. Det verkade i alla fall som att det var det som fattades för efter hon slurpat i sig den så sov hon så sött igen!

Jag gick och la mig ganska snart efter att hon somnat igen eftersom klockan var rätt sent!

Fyrlingar!!!

Ja tänk att inatt drömde jag att vi fick fyrlingar!! 4 små goa pojkar var det, men jag skulle inte tro att det var en sanndröm, inte så troligt i alla fall men det skulle ju inte göra någonting om det var två! Jag har alltid velat ha tvillingar!


AAAAAArrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrG!!!

Tobbe behöver några som ställer upp som funktionär i Hede den 19:e på folkrace tävlingen och jag tänkte att Göran kanske kan och vill så jag svarade att Göran kan nog! Nu ringer Göran och säger lite på halvskämt. " tack för att jag måste till Hede nästa lördag!" jag svarade med att jag tänkte att han kanske ville men tydligen så måste Göran ev till Svensta för att hämta några till som ska ställa upp men de har inget körkort. ja men då kanske de kan lägga en slant i bensin för att du hämtar dem då men så funkar det tydligen inte för Göran är för snäll! Här har vi inget kvar att leva på, allt vi har levt på denna månad är pengar som jag fått in för att klippa och färga lite hår! Kan man då inte försöka att hushålla lite med pengarna då och tänka ekonomiskt och inte låta sig bli utnyttjad!???? När här ska man jobba svart och sen gör någon annan av med pengarna!

Var bara tvungen att få avreagera mig lite men är det inte konstigt att han ska ställa upp gratis och frivilligt men ändå måsta hämta andra för att de inte har körkort och sen ska de inte betala!??

Det är ju inte det enda som jag blivit irriterad på idag så det kanske känns farligare än det låter, men det är så jag känner just nu i alla fall, kanske lugnar sig under dagen!

Skolavslutning 2010!!!

Idag klev vi upp kl 07.30, åt frukost och klädde på och kors i taket vi var färdiga 45 minuter innan det var dags att åka!!!

Skolavslutningen började 9.45 och ägde rum på Gammelgården här i Rätan, vi var där förra året också och det är ju bra mycket trevligare än på skolgården! I kyrkan har de ju inte skolavslutningen numera.... största anledningen är väl att vissa inte får gå i kyrkan, som tror på annat än den vanliga kristna tron, en annan kan vara för säkerheten om det blir mycket folk men det är nog mest en ursäkt!

Regnet hängde i luften när vi kom dit men verkade dra iväg för än har det inte kommit någon skur och det är vi ju glada över!

Det var en speciell skolavslutning i år eftersom det förmodligen var sista avslutningen för högstadiet här eftersom några idioter har bestämt att Rätans högstadium ska läggas ner hösten 2010... men det är överklagat, senare ska dagiset flyttas till skolans lokaler och det är inte alla glada över heller...

Efter avslutningen var vi hem en snabbis och åt lunch innan vi gick till Susanne och åt marängsviss, mitt i allt så åkte hon och Patrik till Svensta, ingen visste att de skulle åka för i så fall hade vi ju kunnat fika senare i eftermiddag när de kommit hem!

Just nu sover Melvin och Hilma ute i vagnen, Göran tog med sig Casper, Jonna och Tony till fotbollsplanen för att träna lite sparkar inför matchen på söndag. Meja kikar på Monsters Inc. och jag sitter här och passar på att skriva lite, men måste hålla ett öga på damen i soffan så att hon inte somnar!

Inga bilder hann jag ta på Casper heller, bara långt ifrån och då ser man ju ändå knappt vem som är vem, tänkte ta på alla syskonen tillsammans men hann inte och nu har Casper redan bytt om. Men jag kanske kan få honom att byta kläder igen så kanske vi kan få till en bild i alla fall!

Nä nu får det vara nog om denna dag, i alla fall det som varit hittills i alla fall!

Puss puss


10 år tillsammans!!

I onsdags kväll när jag pratade med systeryster så frågade hon om vi firat våran 10 års dag!? Nä vänta nu tänkte jag, när är den? Jo den var IDAG!! och vi hade alltså inte firat den, vilken miss!!!

I alla fall så den 9 juni 2010 var det 10 år sedan jag och Göran blev tillsammans! Vi hade våran första smygträff den 19 Maj men den räknas inte riktigt för det blev lite strul däremellan, hihi...

Hade gärna lagt in en bild på oss från den tiden men man hade ju inte digitalkamera då och inga kort tog vi själva heller den sommaren, men vet att Svärmor har några så jag kanske ska be henne leta reda på dem så att jag kan scanna in dem!

Ja 10 år!! det är verkligen länge!

I onsdags bakades tårta!

I onsdags då Casper var iväg och provade på go kart första gången så stannade jag och de andra barnen hos mamma när Göran tog med Casper upp till banan.

Mamma hade bakat en tårtbotten och tyckte att barnen kunde få hjälpas åt att göra tårtan! Så här såg det ut När Meja och Melvin skulle dekorera den!!!






Grädde är gott tycker Melvin som slickar av fingret efter varje jordgubbe han satt på tårtan!


Meja är koncentrerad!!!


Det färdiga resultatet!!! Ser den inte god ut!!?

Go kart!

Nu är det flera dagar sen jag skrev igen, jag är hopplös för jag tänker att jag behöver lång tid på mig att skriva men så är det ju inte alls för man behöver ju inte skriva så attans mycket!!!

I Lördags var vi till Svensta hela familjen och tittade på när Casper körde go kart! Motorstadion i Svenstavik har fått dit en släpvagn med kadetti kartar som de lånar ut/turnera med på sommaren så att barn mellan 7-10 år ska få prova på och Casper bara ÄLSKAR det!! Han var dit i onsdags också och innan det har han bara kört en gång innan och det var i en hyrkart som han egentligen var lite för kort för att köra men är man envis så går allt!! Hans bästa tid den gången var bara 3 sekunder efter bästa tiden!!

Innan vi åkte hem sen så kikade i på en kart som såldes av en i Svenstavik, Casper sålde ju sin cross i fredags för att kunna köpa en kart, pengarna han fick där räckte inte riktigt för att köpa karten men vi slog till i alla fall! Göran har sålt sin radiobil så de extra pengarna fanns!

Igår (söndag) lånade vi en släpvagn och åkte till banan i Svensta för en första provtur och det gick riktigt bra, 90 km/h gör den han köpte, det är en mini och ska strypas och bytas ljuddämpare på den så att det blir en micro, då får han köra den mellan 9-12 år. Jonna var inte med oss utan hon följde med farfar till stan för att kika på när Evelina spelade fotbollsmatch, det var Isak som hade frågat om Jonna skulle följa med den här gången också!!! Kul när de hittar nya kompisar! Isak är barn till Evelinas kille och är lika gammal som Jonna.

Idag hände jag tvätt redan kl 08.00 i morse och sen blev det en promenad med Morris innan frukost och efter frukosten skickade jag ut samtliga så att jag kunde städa ordentligt!!! Var klar någon gång efter 13.00 och då var det dags för lunch. Sen har jag tvättat lite, vikt lite tvätt, plockat i köket, handlat har vi också gjort. Sen blev det laga mat och äta innan Casper skulle på fotbollsträning!

Nu ska jag överlåta datorn till Jonna som jag lovade, får se om jag skriver mer sen, ska lägga in lite bilder på Casper när han kör go kart!


Här är bilder på när han står och väntar på att få köra iväg i lördags, alltså inte hans egen kart, men detta var favoriten av de som de fick provköra!!




Puss puss


BOOOOM!!

Kunde inte riktigt hålla mig idag, är dålig på att ljuga! Så idag kom det ut och lär sprida sig som en löpeld!

Jag är gravid igen!! Går in i vecka 12 idag och det är beräknat till den 22 December 2010!!




Ja och då var det sagt också, vet inte vad alla tycker och tänker om det men ni får tycka som ni vill för vi tycker att det ska bli jätte roligt med fler barn!!

Puss puss på er alla!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus