Fler sjuklingar och fredag igen!

Nu har det gått en vecka sen jag skrev sist, och Louie har fortfarande blåsor i munnen men ingen feber och äter ganska bra ändå, han har tack och lov inte så många tänder, blåsorn tycks samlas runt dem...
 
Theo fick feber och första blåsorna på tungan igår eftermiddag... undrar just hur många som kommer att åka dit innan det är klart...?
 
I söndags gjorde vi en liten mini utflykt med Susanne, Patrik och Tony, Jag tog bilen till Kojbyn med de flesta av barnen och så blev vi hämtade med skoter där och åkte rakt över sjön där vi grillade på en mysig och fin grillplats. Korven var i en stor konserv så den fick stå brevid elden och bli varm, efter korv grillades marshmallows.
Lilly skulle absolut ligga i de stora vattenpölarna... inte bästa iden kanske...
Till kvällsfika för mamman och pappan blev det hamburgare som vi hade kvar sen dagen innan.
 
I tisdags var vi och storhandlade, Susanne hämtade på dagis.
 
Onsdag så åkte vi en sväng till Svensta för att handla på Dollar, hann inte med det i tisdags då vi redan blev lite sen.
 
Sen kom torsdag, ingen kyrkis för oss utan vi åkte lite bil igen, till svansta för att köpa lite kompletterande grejer för att laga skotern, fick delar med bussgods på onsdag och vi visste inte innan vad som ev behövde inhandlas...
 
Idag är det fredag igen, en ganska lagom lugn dag, det har lekts med play-doo och byggts pärlplattor.
 
Alla barn utom Theo och Casper ligger nu och sover, Theo sov innan middagen så han är lite piggare än de andra, men snart ska han sova. Jag ligger här i soffan brevid honom under täcket och värmer mig på hans lilla varma kropp. Han själv spelar "Hoppa på tåget" på min telefon en liten stund innan sovdags, de har inte fått ha plattorna sen i helgen så det handlar nog lite om abstinens ;P
 
Idag har jag gjort lite blöjaffärer, bytt 3 blöjor och fick 5 tillbaka, betalade en liten summa emellan annars så bytte vi typ rakt av.
 
Ja men så liggerd et till och jag önskar att vi får bli riktigt friska snart!!!
 
 
 
 
Towe iinnan dagis, hon älskar vitt och ljus rosa  
 
Play-doo lek!
 
Pärlor, smink och musik .
Mamman fick städa... Hilma kom och frågade ifall hon fick hjälpa 
 
Nu ska Theo sova <3

Kalas i Brånan!

Igår åkte vi till Brånan för att fira att Märta fyllt 5 år!

Jag hade med mig alla utom de 4 äldsta som var på skolan, de brukar ändå oftast inte vilja följa med till Tina då det blir lite långtråkigt och vi förstår dem och låter det få vara så, att de får välja själva om det går. 

Barnen lekte bra mest hela tiden trots att yrvädret Theo var med, han och Astrid leker bättre och bättre. Det bjöds på massor av fika och sen åt vi även middag där. 

Dessvärre så började Louie bli lite kinkig och kändes varm, en temp på 38,6 och en blåsa på underläppen och vi vet vad som komma skall, nu är det Louise tur...
Lilly däremot verkar det ha vänta på, hon var fortfarande väldigt försiktig när hon stoppade bullbitar i munnen men hon åt 3 (!!!) stycken!
Glass fick hon också i sig. 

Idag är det lördag, Louie vaknade vid 02.00 och fick komma till mig i sängen, Lilly låg redan där 😊. Trots att de båda sov med mig så vaknade de bara 1-2 ggr och Louie gjorde morgon vid 07.20 tiden. 
Lilly har inte velat ha sin välling sen hon blev sjuk så jag ställer den i kylen ifall hon ändrar sig, men i morse värmde jag den till Louie då han fått fler blåsor på tandköttet. 

Vi mös i soffan tills klockan var 10.00, då kom Casper in, jag sa vi behövde mjölk och han åkte självmant iväg med Epan och köpte och när han kom hem dukade han och gjorde i ordning frukost. 
Vi hade inte mycket pålägg hemma men jag kokade ägg redan i går kväll då det och leverpastej fanns i alla fall, tur det snart är dags att handla. 

Efter frukost fixade jag tvätt, Göran kom och hjälpte mig och efter det tog vi det bara lugnt och funderade på om vi skulle åka en sväng på Dollar eller ej???
Det blev att vi åkte, klockan var ca 14.30 då vi åkte och vi tog med oss Louie, Theo och Casper, Hilma, Melvin, Ninni och Lilly var hemma med Jonna. Meja var i Sundsvall med farmor, Patrik och Tony och Towe hon stannade hos moster Tina igår. 

När vi ändå var i Svensta så köpte vi hamburgerbröd och tillbehör, blev till mumsig middag när vi kom hem. 

Ninni, Theo och Lilly fick sitt godis efter middagen, har funkat bra några helger nu men jag tror att de ska få det efter frukost framöver igen. Sitter och nattar nu och det märks att de fått i sig socker, lika när vi skulle göra dem klara för sängen och inte blir det bättre av att Theo sov i bilen...

Ikväll är det Melodifestivalen, del 3 av semifinal eller om man kallar det uttagning? 🤔
Det har redan börjat så jag hoppas de somnar snart så jag hinner se lite i alla fall, annars får jag se en film senare, roligast är ju ändå Mello-finalen 😊. 


Märtas paket, hon fick ännu fler som barnen pysslat ihop och lite begagnade munspel, halsband, armband osv
Spännande att öppna alla paket!
Barnen fikar först, förhoppningsvis får jag och Tina fick i någorlunda lugn och ro fast chokladsåsen råkade bli bränd tills det var vår tur... kunde som tur var rädda det mesta med en skvätt grädde 👍🏻
Massor av fika och allt fick mer än väl godkänt!
Louie har börjat klättra och det tycker jag han kunde ha väntat med ett tag till. Här ville han bara komma närmare lilla Siri ❤
Fångade Lilly och Astrid på samma bild och båda tittar i kameran, det var inte det lättaste men tar man bilden i precis rätt ögonblick så kan man ha tur 😊
Middagen skulle absolut i tas i det nystädade lekrummet. Städningen gick förvånansvärt bra!

Allt avslutades med fiskedamm innan vi åkte hem. Nu hoppas jag att det inte tar flera månader tills vi möts igen så sjukdomar och annat kan ju hålla sig ur vägen tycker jag!


Städning, kyrkis och en stor släng av is/blixt-halka!

I tisdags hade vi en väldigt lugn dag hemma när alla barn utom Lilly och Louie var på dagis. Louie sov nästan 2,5 timme på förmiddagen och Lilly myste framför en film. Jag kunde sätta mig och sticka mer på och göra klart halskragen som jag börjat på, den ska Märta få i födelsedagspresent.
Theo började dagen med att fylla en tallrik till bredden och toppen med yoghurt och sen öste han på med 1 dl äppelmos, allt i två obevakade ögonblick när jag gick mellan köket och vardasrummet för att hjälpa och hålla ordning på barnen som skulle på skola.
Detta glömde jag skriva om i förrförra inlägget.
 
 
 
 
 
Igår hade vi en ganska effektiv förmiddag då vi plockade undan tvätt, tvättade och hängde ännu mer tvätt, dammsög och torkade golven på nedervåningen, drog fram och städade ordentligt både under och i soffan, bäddade bort själva sängen också, förberedde middagen samtidigt som vi lagade lunch, det blev lasagne men inte med lasagneplattor utan små tunna pastaskruvar i stälet.
 
Casper missade bussen, jag väckte honom samtidigt som de andra men han klev inte upp och jag glömde helt bort att gå och säga åt honom igen utan kom på det 2 min innan de skulle gå till bussen. Tur det var kortdag så missade han inte så mycket.
Men bara för att han missade bussen så fick han inte ligga och slappa hela dagen utan fick hjälpa till att städa och vattna blommor, skaka fällar och filtar osv.
 
När Tony kom hem från skolan så drog pojkarna och pappan ut på en skotertur, därav ville jag ha middagen förberedd så Göran tog på sig det och så hjälptes vi åt med allt annat också.
 
När barnen kom hem från skola och dagis så hade jag bara badrummet kvar att städa men det tog ju inte så lång tid.
Meja gick till kompis, Hilma gick ut och åkte skidor, Melvin skypade på mobilen med sin älskade Hailey, några kikade på film och några lekte, det var ganska så lugnt och jag kunde sätta mig och sticka lite. Jag har börjat på en mössa som ska matcha halskragen så jag hoppas att den hiner bli klar i tid!
 
Efter middagen och nattning av barnen så skulle jag kila över till Kajsa för att ge mig på huvet på karln hennes och där blev jag kvar ända till 23.30!!! Tiden gick verkligen superfort! Vi skulle bara dricka lite te!
 
När jag kom hem upptäckte jag att jag glömt bädda sängen igen efter att jag tagit ur sängkläderna tidigare samma dag, Lilly var vaken och låg i sängen med sin kudde och sitt täcke och hon vägrade att flytta på sig så jag fick bädda halva sängen och sen flytta över henne på den bäddade delen för att sen frtsätta att bädda resten...
 
 
 
Jag fixade med lite disk och eldning innan jag skulle borsta tänderna och lägga mig med Lilly i vår säng, gav Lilly min telefon en stund så jag fick gå och borsta tänderna... det skulle jag INTE ha gjort.
Hon vägrade att lägga bort den sen och skrek som en stucken gris och jag ville inte att hon skulle väcka någon och tänkte att hon somnar väl snart... men när klockan var 02.30 så var hon fortfarand evaken och jag tog den och då skrek hon i 30 minuter innan hon äntligen somnade, som tur var så vaknade ingen annan.
 
I morse sov Lilly längre än alla andra, ja pappan sov också, jag lät honom sova och försökte inte ens väcka honom, han bad om ursäkt vid 09.00 då jag skulle skjutsa barnen på dagis, för om han inte klivit upp om jag väckt honom, men det hade jag ju inte.
I alla fall så åt Lilly frukost när klockan var 09.30 ca, havrefras som fått ligga i mjälken en stund så de var mjuka, huvudsaken att hon äter och eftersom pappan satt på en film åt henne så ville hon inte gå från soffan så hon fick sita där vid bordet och äta.
Det känns som att hon blivit lite bättre i munnen men det är långt ifrån bra!
 
Jag och Louie knatade så småningom iväg till Kyrkis, vi träffade på Maja och Mason efter vägen så vi fick sällskap hela vägen i princip.
Karin hade gjort play-doo till gipsavtryck så jag hjälpte de andra att trycka, jag har ju gjirt det ganska många gånger förut så lite erfarenhet och kanske lite snits har jag hunnit få på det hela.
Sen åt vi lunch och precis innan vi ska gå hemåt så ringer Jonna och säger att det inte går någon buss från skolan för det är för halt. Det hade regnat lite tidigare på morgonen så på vägen till kyrkis var det inte så jätte halt men nu hade det regnat mer och det var som en skridskobana!
Några av barnen fick skjuts av lärare från skolan och då Meja kom hem åkte Göran och hämtade de andra och sen vid 14.00 hämtade jag dagisbarnen.
Men när jag och maja gick hem hit! Det var sååå halt, jag höll på att halka flera gånger och jag spände kroppen så mycket hela vägen att jag nu har lite lätt träningsverk, kanshe att det beror på de 10 squats som jag gjorde med Jonna igår också ;P.
 
Bussen från Svenstavik gick inte heller hem så Casper blev kvar, han hade kunnat få skjuts med Kajsa men han valde till slut att stanna och sova över hos fam Nilsson.
 
Ikväll fick vi för övrigt barnen i säng i bra tid och jag hoppas att Lilly sover bättre, hon ville fortfarande inte ha sin välling men hon testade i alla fall, hon somnade fort men har dock vaknat två gånger redan men somnat om i sin egen säng, Louie har vaknat en gång.
 
Planen i morgon är att vi ska åka till Brånan och fira Märtisen som fyllde 5 år igår!!! Stort grattis till finaste Märta <3 men är det så här halt så får vi nog ta det en annan dag känner jag.

En liten böna som försvann...

Min mens har varit lite hit och dit sen jag fick tillbaka den efter Louie...
När vi var i Norge i slutet på oktober så kom mensen någon dag innan och då på dag 74!!! Jag hade tagit tester vid dag 40 ca, två med en veckas mellanrum och de visade negativt... efter det har det varit lite jämnare men nu i Januari var den sen igen, ca dag 50 tog jag ett test och det visade positivt <3.
Jag blev glad och förvånad men vågade inte riktigt tro på att det skulle ha varit något då jag haft tunna strimmor av blod vid toalett besök sen någon vecka tillbaka, jag hoppades så klart men var förberedd.
 
Den 20 januari när vi var och handlade, 2 dagar efter testet så började jag blöda lite smått, hade kraftig mensvärk och jag förstod att det inte skulle bli som jag hoppades...
Jag skulle ha varit i vecka 7+ när jag fick missfallet och detta var helt nytt för mig då jag aldrig varit med om det innan, och det känner jag mig otroligt glad för!
 
Jag ringde kvinnokliniken men de sa bara att jag skulle avvakta, jag hade gärna åkt in på en koll men jag skulle låta det vara och ta ett nytt test om 3 veckor!!! 
Jag tog ett test 2 dagar innan det gått 3 veckor och det var negativt, var förberedd och tots att man så klart blir lite ledsen så var jag ändå förberedd och hanterade det bra (inombords alltså).
 
Jag vet att människor runtomkring har sina åsikter och många tycker att det räcker för länge sen men jag känner mig inte helt klar och nej jag vill inte vänta flera år och sen börja om. 
Jag har brukat bli gravid ca 6 månader efter förlossning men så är inte fallet denna gång men det har varit mycket av det ena och det andra senaste tiden så det spelar säkert in.
 
I alla fall så håller jag tummarna för att det snart blir ett plus på stickan igen och att det får komma ännu en liten krabat till vår familj.
 
För övrigt så ska jag börja jobba igen i slutet av april eller början av Maj, har ju min anställning på Nikita Hair i Östersund men skulle gärna hinna något närmare, jag får luska lite... om inte annat så komme rjag att jobba torsdag till lördag varje vecka, det innebär halvtid till att börja med.
 
Så ett missfall altså, ledsamt, hade varit under bart att få veta vad du skulle ha blivit för en liten filur men du reste vidare <3 nu tar vi nya tag <3
 
(lånad bild från nätet)
 
 

Alla <3-ans dag! Stackars lilla Lilly...

Idag är det Alla hjärtans dag och jag önskar jag hade ansträngt mig mer för att fira den med familjen, att liksom göra den lite mer speciell med enkla medel men Lilly har feber sen i fredags och även fått virus i hela munnen... Tandköttet är rött och svullet och hon har även två blåsor på överläppen och i munnen, speciellt vid övre framtändernas baksida.
Hon visade första riktiga tecknet på att hon hade ont i förrgår, i går kunde hon äta lite men ratade vällingen, idag har hon druckit mjölk och vatten, båda har hon bett om själv, välling vill hon inte ha. Lite glass fick hon också i sig och nappen vill hon ha hela tiden, den hälper salivproduktionen vilket i sin tur lindrar. Tvättar av den några ggr/dag då det snabbt blir beläggingar.
Jag hoppas verkligen att det vänder snart och sen vill jag att vi ska få vara frikska!!! Vi har varit mer sjuka än friska sen året började...
 
Hon fick som sagt feber i fredags men på lördagen var hon ganska mycket piggare så vi var ute nästan hela dagen i det fina vädret, vi var nere vid sjön och grillade och åkte lite skoter. Härligt att äntligen komma ut ordentligt!
 
Det var länge sen jag skrev igen som vanligt, tänker att jag ska göra korta inlägg varje dag men så blir det inte, allra helst inte nu när vi varit sjuka från och till, för vi blev ju sjuka med feber som gick runt hos nästan alla för ca 1,5-2 veckor sen igen...
 
I fredags var Meja, Melvin och Hilma på kalas hos en klasskompis och sen följde Meja med en kompis hem och kom inte hem förrän idag, tror det var ganska skänt för henne att få komma hem även om hon haft det superbra hos kompisen men det har blivit ganska sena kvällar så hon såg lite sliten ut.
 
Igår eftermiddag/kväll var vi in till stan och köpte en ny bil... 10 januari krockade Göran och Jonna med ett rådjur och efter många veckors väntan så medelade försökringsbolaget att de inte kommer att laga bilen då det kostar mer än vad bilen är värd, så vi fick ut pengar och måste då köpa en annan bil.
Vi har suttit i veckor och kikat på blocket, mest intensivt sista veckan och det fanns jättemånga alternativ söder över men att åka 80-100 mil för en bil kändes inte så lockande...
Det blev en Ford Focus flexifuel där våra däck vi hade till andra bilen passar på, det är låg skatt och den är billig att köra. Ingen tipp topp bil men den var ändå i väldigt fint skick tycker jag.
Svårt också när man har en begränsad summa att lägga.
 
Det finns egentligen massor att skriva om men det orkar jag inte, men vi har i det stora hela mest varit krassliga och hemma från skola och dagis i omgångar men nu hoppas jag att det vänder!!!
 
Har ännu en sak att berätta men det tar jag i ett separat inlägg.
 
Men tills dess så hoppas jag att ni haft en fin dag och gärna lite extra romantisk och kärleksfull <3
 
Bjuder på en bild sen idag, den lilla stund på hela dagen som Lilly varit riktigt glad var när hon badade med pappan och Louie på förmiddagen <3
 
Så vecker och så mycket kärlek <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus