Våren blev till vinter igen och jag blir åksjuk av datorspel...

Jaha, då var det några dagar sen som jag satt med min nya lilla vän, har mest slappat eller haft annat för mig om kvällarna så det har inte blivit av men nu tänkte jag att jag skulle sätta mig och skriva lite om vad som hänt och vad vi haft för oss senaste dagarna.

I onsdags klippte jag och blekte håret på Tony när de kom hem från skolan, han ville ha det gult så gult fick det bli, jag gillar ju när det är mer blondt men viktigast är ju att han blir nöjd. Klippte även Casper som sen målade naglarna på Ninni.

 
I torsdags var det ingen vidare bra dag, det blev lite konflikter på morgonen, om vad minns jag inte riktigt nu men det var nog något som jag var lite irriterad på sen någon dag innan och så blev det så vi tog upp det och så blev det en höna av en fjäder… som dessutom inte kunde lösas då Göran skulle iväg och jobba och barnen skulle på skola och dagis.

Inget kyrkas kunde jag gå på heller då Theo ju var sjuk med snor och feber… och för att göra dagen ännu lite sämre så passade jag på att backa på volvon med bussen också när vi skulle iväg på dagis… ont i magen resten av dagen och ångest i några månader framöver!!! Glömde helt och hållet bort att volvon stod parkerad bakom och kikade mest vart trädet var… lite bucklor, trasig, plats och en trasig lykta/lampa…

Torsdagens middag blev fisk, potatis, äggsås och gröna ärtor:

 

Det har ju varit riktigt fint vårväder här nu de senaste veckorna och det har varit skönt att kunna ta promenader men natten mot fredag så kan man säga att det blev vinter igen… på fredag morgon låg det minst 2 dm snö här ute och mer och tyngre blev det under dagen… Lite konstig känsla när man både kände sig lite snuvad på att våren kommit men samtidigt förtjusningen över alla snö!

Barnen blev i alla fall glada när de fick ta på sig overallerna och slänga sig ut i snön. Jag fick senare på eftermiddagen ge mig ut och försöka skotta lite då Tina ringde och frågade ifall de fick komma över och hälsa på och kanske äta middag med oss. Jag hann ju aldrig komma ut med Lilly när barnen var ute innan Ninni kom in och ville bestämt inte gå ut igen så när de andra efter ett tag ville in så fick Meja passa Theo lite (Lilly sov uppe i sin säng) tillsammans med Hilma och Towe (Melvin var hos Emil) under tiden som jag tog med mig Ninni ut och skottade. Theo blev smått tokig och ville också ut så Meja var snäll och klädde på honom så hann jag börja skotta lite smått ute vid vägen, snön vägde verkligen bly då det börjat töa.

 
Casper och Jonna kom hem från skolan en liten stund senare och Casper greppade också en snöskyffel och hjälpte mig. Göran hade sagt att han skulle skotta när han jobbat klart men tänkte att det vore ju skönt för honom om han slapp skotta allt själv.

Tina & co. kom, barnen lekte, jag lagade mat, vi pratade och hade trevligt, åt och så småningom åkte de hem igen, klockan var då ca 19.30 och hög tid för de små barnen att nattas, Lilly hade jag redan nattat redan vid 19.00 då hon var jätte trött. Göran och Casper åkte strax innan 19.00 för att spela lite bandy.

 
Sen blev det lördag och det började med att Ninni smög in i badrummet och gjorde hyss... Hon böjde sönder ett av mina örhängen som jag tycker så mycket om, typ mina enda guldörhängen... sen hade hon tömt så gott som hela burken med natursalva och stod och smörjde in hela sig med. Läppglans och annat var också insmorda så en del grejer åkte i soporna.
 
 Någon som ångrar sig lite...
 
Men innan detta hann vi faktiskt ha lite morgonmys med några av barnen i sängen;
 
 
 
 
 
 
 

Sen blev det äntligen frukost och efter den blev ännu lite mer lek ute i snön som tyvärr redan börjat smälta men det ska tydligen komma mer i början av veckan så vi får väl se när det blir vår på riktigt…

Barnen var ganska trötta eftersom de större barnen fick sitta uppe lite längre och kika på ”Let´s dance” på fredag kväll och när alla paren dansat fick de lägga sig och kika på film, de får aldrig vara vaken till efter röstningen för den är ju inte förrän vid 22.30 ca… I alla fall fick de lägga sig redan vid 19.00 och kika på film istället för att vänta ytterligare en timma på att ”Gladiatorerna” skulle börja. De fick mysa med popcorn och kika på Gladiatorerna idag när Theo sov i stället.

Själv så plockade jag fram symaskinen och sydde klart babynestet till Mikaela, blev väldigt nöjd med resultatet! 

 

Idag klev jag upp med Theo vid 06.00

 

Men jag vet inte om det egentligen var 07.00 då man skulle ställa om klockan i natt, dock vet jag att mobilen visade 06.08 någonting då jag klev upp och den ställer ju om sig själv men kanske den inte registrerade det innan jag låste upp den!? I vilket fall så blev klockan 08.00 ganska snabbt och vid 10.00 hade vi ätit frukost.

Idag gick vi inte ut någonting då det blåste ganska mycket och det hade hunnit bli riktigt slaskigt ute… skönt att bara vara inne och slappa också ibland. Jag passade på att sy lite till när barnen kikade på Gladiatorerna och Theo sov;

 
 

Nu i eftermiddag så gick Jonna och Meja bort till kyrkan för att öva inför körens uppträdande på gudstjänsten denna "palmsöndag". De gick vid 16.30 och jag knöt upp Lilly sjalen och gick dit till klockan 18.00 när det började. Efteråt var det lite fika i församlingshemmet.

 

Nu ska jag tydligen vara med och testa spela CS…

Nu är jag tillbaka och jag kan säga att CS är nog inget för mig, i alla fall inte ikväll för efter ca 10 minuter fick jag sluta för att jag inte skulle kräkas… har nu vilat i snart 30 minuter och det är lite bättre men det är nog så här det känns när man är bakis…

 Nu måste jag verkligen gå och lägga mig, känner mig fortfarande illamående och yr...

Sjuk Theo...

Igår hade barnen studiedag och var alltså lediga, det var en ganska lugn dag, så här i efterhand ångrar jag att vi inte gick ut men vi väntade besök och visste inte när de skulle komma så vi kom lixom inte till skott och barnen var som nöjda ändå. Det var Angelica, Robert och barnen som så småningom kom och hälsade på oss, det är inte lika ofta som vi träffas nu men det kan ju tänkas att det blir oftare till sommaren. 
Leia hade i alla fall vuxit massor sen jag såg henne men hon är fotrfarande miniliten ;P.
 
Idag var det tillbaka till vardagen igen med skola och dagis, Göran fick ett sms följt av ett samtal tidigt i morse om att han behövde hoppa in och jobba, det blev 07.30-16.30 pass.
Efter frukosten duschade jag Towe och Hilma, Ninni duschade igår kväll med Jonna och Theo han får inte duscha så ofta eftersom han blir så torr.
När alla barnen och jag fått på oss kläder så var det hög tid att pcka in oss i bilen och åka till dagis. Vi har övat lite i helgen och idag körde Ninni utan blöja och med några extra ombyten med sig så meddelade vi att personalen själva fick avgöra hur många olyckor de har tid och tålamod med men att hon fick ha på sig blöja när hon är ute och leker i alla fall nu i början.
 
När vi kom från lämningen, jag Theo och Lilly så åt vi en varsin banan och jag packade ett paket som skulle skickas och sen klädde vi på oss igen för att ge oss ut i blåsten, gick till macken och köpte frimärken för att sen lägga paketet på brevlådan.
När vi sen gick hem så såg vi en massa renar som kom och sprang över vägen genom byn.
 
 
 
Ninni blev hämtad av farmor på dagis idag, de skulle till stan och fördelsedagsshoppa, Hilma och Towe blev väl lite småsura men jag förklarade för dem redan i morse så de visste ju om det.
Hilma och Towe hämtade jag vid 14.00 när skolbarnen kommit hem, de kommer hem vid 13.30 tiden och då ska det berättas, visas papper och göras läxor, helst allt på samma gång och alla samtidigt ;P.
 
Det var ganska lugnt här när inte Ninni var hemma och Theo som bara sov en timma mellan 12.00-13.00 hade Jonna bäddat ner i soffan framför Pippi, jag tog tempen på honom en stund senare och han hade då 38,8 grader.
Hans näsa började rinna redan igår men idag har det varit extremt, när jag hade tagit tempen på honom så fick han en päronsplitt som vi hade i frysen och sen slukade han i bara några nafs och sen blev han faktiskt lite piggare.
 
Göran kom hem strax efter 16.00 och Casper vid 16.30, jag var i full färd med middagen och vid 16.45 satte vi oss för att äta.
 
Barnen tof på sig pyjamas och borstade tänderna innan de skulle kika på bompa men de ville hellre se på film och det gör ju det samma, klockan var ju bara 18.00 så då blir det ju ändå inte allför sent.
Ninni kom hem i lagom tid för att lägga sig, hon skulle bara visa kläderna som hon och farmor hade shoppat först <3.
 
När pyjamasen var på plats även på Ninni och Theo och vällingarna var klara så sade jag god natt och tog med mig Lilly upp till Klövsjö för att hälsa på Theresa några timmar.
Det var skönt att få komma iväg och vi hade det jätte mysigt och trevligt, ja i alla fall jag och lilly och det hoppas och tror jag att Theresa och Eliza också hade :).
 
 
Jag hade tänkt att åka därifrån senast 21.30 men det drog ut lite på tiden och precis när jag packat ner Lilly i biltsolen så blev hon tydligen hungrig och var tvungen att äta först.
 
Men nu är vi hemma sen någon timma och det är dags att sova så att man orkar med morgondagen också, förhoppningsvis så sover barnen hela natten. Hör Theo nu så jag ska gå ner och kolla till honom, han är säkert täppt i näsan och behöver lite nässpray.
 
Natti natt
 
ps. kompletterar med bilder i morgon

Firar Ninni ännu mer 😊

I lördags (förrgår) hade vi ännu ett litet kalas för Ninni, då var det moster Tina och kusinerna som kom. 

Ninni vaknade pigg och glad, kom upp till oss och mös med Lilly ❤️

Pyjamasen skulle tydligen av 😊

Vi åt sen frukost och sen kom gästerna. 
Vi tog det väldigt lugnt, barnen lekte och vi passade på att slappa och bara umgås lite. 

Sen blev det lite presentöppning; Ninni fick hjälp av Märtis att öppna. 

Hann inte få självs öppnandet på bild men det var en jätte fin klänning dom Tina själv sytt!!!

Kollar en extra gång att paketet nu var tomt 😜

Sen så dukade vi fram lite fika, tårtan hade vi inte gjort än så det fick bli lite annat smått och gott. 
Alla fick ett varit "fördigt" fat. Gott!

Sen fick Jonna fixa tårtan medan jag började med middagen, hon var snäll och lät Ninni hjälpa henne. Blev klassisk banan och marsan fyllning, dekorationen fick hon lyckligtvis göra själv med lite olika strössel. Glömde så klart dockumentera resultatet...

Efter middag och tårta åkte gästerna hem, Magnus som varit och fiskat/pimplat under dagen anlände i lagom tid för middag. Märta och Astrud blev så glada när pappa kom, mina barn också, de jublar varje gång det kommer någon hit 😂. 

Jonna fick vara uppe längre, vi kröp upp i soffan och kikade på film ❤️. 

Göran och Casper var till Uppsala och vände denna dag, men det berättar jag mer om i ett annat inlägg 😉. Lilly 4 månader!!!

Blev aldrig att jag bloggade något igår men jag måste ju skriva om och uppmärksamma att Lilly faktiskt blev 4 månader igår den 19 mars!
 
 
Hon är fortfarande en väldigt glad och lättsam bebis som nu har fått in en ganska satdig rutin på dygnen. Vaknar någon gång mellan 07.00-08.00 på morgnarna, sover 2-3 ggr på dagen och är trött och vill sova omkring 19.00-20.00 på kvällen och vaknar en gång/natt och vill äta och oftast efter 04.00 på morgonen.
 
De gånger hon kan bli kinkig och gnällig är om hon är hungrig så klart och när hon är trött och oftast så hjälper det då att man bara matar henne om hon är hungrig håller henne tryggt i famnen om hon är trött. Oftast så är det bara att lägga ner henne med napp och snuttefilt så somnar hon men är hon övertrött så blir famnen bäst. Har jag inte riktigt tid att lägga henne och ge närhet så gör jag som ikväll när jag skulle duka fram och servera marängswiss, knyter upp henne i sjalen och hon är hur nöjd som helst och somnar som en stock efter en liten stund.
Någon enstaka gång har hon haft lite ont i magen för att hon behövt bajsa men det har inte alls blivit något skrik som inte går att lugna utan bara lite gnäll och missnöje.
 
Hon har börjat uppmärksamma allt som händer runtomkring mer också och sina syskon speciellt, hon skrattar åt dem när de leker titt-ut med henne och då smittar hennes underbara skratt av sig på alla som är i närheten och det blir ett enda skrattkalas ;3.
 
Hon har börjat vela tugga på allt som kommer i närheten av hennes mun och när hon väl får tag och tuggar så rinner saliven för fullt så jag anar att tänder har börjat växa där långt under tandköttet, jag köpte några fina dregglisar på Barnens hus (heter nu Lekia) åt henne idag.
 
Hon börjar ju bli så stor vår lilla Lilly (som ironiskt nog egentligen aldrig varit så liten ;P)... Måste nog byta till storlek 68 nu för alla kläder börjar bli lite trånga...
 
 

Solförmörkelse!!!

Idag har det varit flera lite större saker att uppmärksamma, bland annat en solförmörkelse som ägde rum på förmiddagen, klockan 11.00 var solen som mest täckt och just då så kikade jag faktiskt upp mot himmlen och lyckades faktikst fånga den på bild också.
 
Häftigt!!!
 
1954 var sist en solförmörkelse ägde rum och nu får man vänta i 24 år till på nästa större solförmorkelse i sverige och 29 år till nästa som kommer att vara i storlek med denna.
 
Vi åkte in till stan för att handla, trots att det faktiskt var Ninnis födelsedag men hon och de andra barnen var på så dåligt humör så en bilresa fick fördriva dagen och de kunde vila och samla energi. Sen så hade vi faktiskt planerat att "fira" henne först i morgon, då kommer moster Tina och kusinerna hit och äter lite tårta.
 
Andra saker som fanns att uppmärksamma dagen till ära var "Månniskors olikheter" att vi är annorlunda och det är okej, för att visa detta skulle man "Rocka sockerna" vilket innebär att man bär omaka strumpor på sina fötter.Dessvärre tänkte jag inte alls på detta när vi klädde på oss för att åka, men tanken var ju god.
 
Denna dag skulle man även "bära vitt" för alla männsikor som har ett eller flera barn som inte längre finns hos dem, "änglabarn".
 
I morgon ska man hedra/uppmärksamma alla som har down syndrom men det passade många på att göra redan idag i samband med rocka sockorna, förstod aldrig av det lilla jag läste vad annars man ska göra för speciellt för att uppmärksamma det i morgon? Men det har ju också med att man är annorlunda att göra.
 

Ninni 3 år!!!

Idag blev vår energiproppade och envisa lilla solstråle 3 år!!!
Du gör oss galen varje dag men du är ändå så underbar!
Ditt humör, sin glädje, dina älskade snuttar och din goa tumme, det är du i ett nötskal, ÄLSKADE UNDERBARA UNGE!
Stort grattis på din födelsedag
<3
Vi älskar dig <3
 
 Mikaela, matte och Ulrik kom och firade dig i eftermiddag, vi åt marängswiss och du fick fina presenter, somnade trött och sött senare i din säng. Hoppas på att vi får liiite sovmorgon i morgon och att du är på strålande humör hela långa dagen <3
 

Pizza på hårdbröd, träningstest och söt liten mössa...

Idag började inte Göran jobba förrän 12.00 så vi hade hela förmiddagen tillsammans och efter att han lämnat barnen på dagis/förskolan så drog jag med honom ut på en promenad, vi var ute ca 40 min och sen lagade vi tidig lunch.
Theo fick rester från gårdagen men eftersom det bara fanns en liten portion så fick jag hitta på någonting annat till oss. Det blev pizzasmörgåsar gjort på vanligt Husman hårdbröd, på med tomatsås, skinka, philadelphiaost, tomater, ost och oregano och in i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader och det blev helt ok.
 
Jag lade ut Theo när klockan var ca 11.15 och sen gick Göran iväg strax innan 12.00, Lilly fick tutte och somnade men hon vaknade igen efter bara en liten stund, hon har haft lite knas med magen idag, småkräkts ganska många ggr och varit lite gnällig. Men så kan det ju vara ibland, kanske är tänder på gång då hon gärna vill tugga och då rätt frenetiskt när hon väl får tag på någonting.
I alla fall så blev det inte så mycket gjort för min del, å andra sidan så fanns det inga direkta måsten heller så jag kunde med gott samvete sitta med henne i soffan och mysa.
 
Theo vaknade vid 14.00 och en timma senare så dundrade skolbarnen in genom dörren och det var dags att hämta på dagis.
Kom även att tänka på att jag var tvungen att säga upp Ninnis dagisplats nu för att slippa behöva betala för den i sommar, fick räkningen idagoch då slog det mig. Fixade även och rättade till inkomstuppgifterna så att allt stämmer och rätt summa blir betald.
 
Eftermiddagen gick i ett, satte igång med middagen ganska direkt när jag kom tillbaka från dagis, tänkte ha den klar tills Göran slutade vid 16.30 och jag lyckades, dock hade jag inte hunnit duka och ställa fram allt men själva maten var i alla fall klar. Det var hemlagade biffar, potatismos (hemlagat), brunsås och lingonsylt som stod på dagens meny och till det kokade jag även lite broccoli.
 
Barnen var faktiskt väldigt sammarbetsvilliga och lugna denna eftermiddag och det var behövligt kände jag, synd bara att ljudvolymen blir rätt hög när vi ska sätta oss för att äta, många som vill prata samtidigt, berätta om dagen, be om mer mat, vatten osv... sen en Theo som rätt som det är skriker rakt ut för att han vill något.
 
Nattade barnen vid 19.00, Theo somnade sist men han har som sagt lite svårt att komma till ro nu när han vet att han kan klättra ur sängen.
 
Göran spelar lite dator med bland annat Mikaela, Matte, Robert, Ulrik och Casper och jag passade på att testa ett pass ur Olga Rönnbergs bok "träning för nyblivna mammor". Fick den boken och hennes andra bok "Styrka för kvinnor" i julklapp av älsklingen men har inte tagit mig tid att ta tag i det ännu. Hann läsa och testa lite ur den idag den lilla stund som Lilly sov och kände mig plötsligt motiverad att i alla fall testa och det var överkomligt.
 
Känner just nu i skrivandets stund att jag är ganska trött, ögonen går i kors rätt som det är så jag ska nog bara avsluta det här, ev ta något att äta och sen krypa ner i sängen. I morgon eftermiddag ska vi iväg på lite äventyr :).
 
Jo förresten, igår när jag hämtade barnen på dagis så kom Viola fram och frågade ifall det var en tjej vi fick nu sist för i så fall hade hon en liten mössa till henne. Hon skulle ge den till en annan tös egentligen men det blev för liten och hon tyckte det var synd att den bara skulle ligga oanvänd. Den var jätte söt och ser ut som en liten mus.
 
 <3
 

Sista veckorna... massor av händelser och upplevelser!!!

Sen vi var i Norge så har jag i princip inte skrivit och uppdaterat någonting, egentligen så har jag haft lust att göra det men inte velat sitta och skriva på mobilen och då har det inte blivit alls och det lite på grund av att jag inte tagit mig tid till det heller... Men nu ska jag i alla fall påbörja en summering av höjdpunkterna de senaste veckorna, för det har faktiskt hänt en del trots allt och nu har jag dessutom en alldeles egen fin liten bärbar dator som min älskling tyckte att jag skulle få i födelsedagspresent <3
 
Resan till Norge;
Någon dag innan vi skulle åka till Norge för att hälsa på Benny, Hanne och Storm så damp familjefotot och de enskilda fotona på barnen som vi tagit ner i brevlådan och det var ju jätte bra eftersom Benny hade bett oss beställa ett extra till honom.
Det blev jättebra och Ninni som vägrade lägga ifrån sig sina snusar fick med dem på bild och med tummen i munnen, kanske lite tråkigt tänkte jag först men sen så insåg jag ju att det är precis henne mitt i prick!
 
 
Jag började packa lite smått på torsdag morgon (vi åkte på fredag eftermiddag) gjorde först en lista och den började jag på några dagar innan, ville ju inte glömma något och om man har en lista att gå efter så kan man ju bocka av allt eftersom och ändå ha lite kontroll mitt i kaoset som brukar bli även i huvudet när man gärna vill försöka tänka på massor av saker samtidigt. Innan kvällen så var nog det mesta nerpackat som kunde packas ner, även fikat gjordes då även fastän vi tänkt göra klart det på fredag förmiddag.
När barnen somnat så ockuperade jag köket och satte mig för att sy en filt/babywrap till Lilly att ha i bilstolen, åkpåsen som hon haft där nu i vinter är för varm nu när det börjat bli varmare. Hon hade den i bilen när vi handlade sist och hon var ganska svettig och varm (dock inte överhettad) och då tänkte jag att hon måste ha något tunnare till resan. Efter några timmar så var den klar och jag blev ganska nöjd med resultatet, vissa små detaljer som jag kanske hade kunnat göra annorlunda men överlag så blev den kanon och det viktigaste är ju att den fyller sin funktion.
  
Fredagen började som vanligt, Jonna och Casper åkte på skolan och vi andra var hemma men idag fördrev vi tiden med att göra klart allt inför resan, barnen var förväntansfulla men ändå lugna för de har ju inte samma tidsuppfattning som vi har.
Vi åt lunch lite tidigare än vad vi brukar och 11.30 var bilen packad och jag, Ninni, Theo och Lilly åkte till skolan och hämtade upp Jonna innan vi fortsatte till Svenstavik för att lämna av Ninni, Theo och Jonna hos momma. Eftersom vi inte får plats alla i samma bil så tänkte vi att vi skulle lämna Ninni och Theo "hemma" med barnvakt så först skulle de vara med momma och Tina (Tina, Märta och Astrid var hos mamma dagtid så de kunde hjälpas åt att passa barnen tillsammans) i två nätter och sen hos farmor i två nätter. Men sen, bara någon dag innan så kom Jonna på att hon inte ville följa till Norge utan ville hellre vara hos momma hon också så kunde hon hjälpa till med Ninni och Theo och då fick det bli så men hon fick ju ringa och kolla med momma och Tina först att det var ok för dem och det var det.
 
Det gick jätte bra att lämna av dem, bara Ninni som gnällde lite men var inte ledsen, hon var ju dessutom överlycklig för att Jonna också skulle vara där med henne och Theo.
När jag och Lilly kom tillbaka från Svenstavik så gick jag bara in för att hämta det sista småplocket vi skulle ha med oss och sen spänna fast Meja, Melvin, Hilma och Towe i bilen och sen var vi klara att säga hej då Till Casper och bege oss iväg, klockan var nu 13.00 ca.
Casper skulle vara hemma och passa katterna och elda medan vi var borta, eftersom farmor bor så nära så kunde han ju välja att sova där om han ville men han sov hemma i vår säng den rackarn men åt middag med farmor så gott som varje dag. Lunch hade vi fixat i form av pan pizzor vilket var hans eget önskemål, frukost fick bli fil och musli.
Det kändes väldigt tryggt för oss att lämna honom hemma, han är van att vara hemma själv och han har övat på att elda några veckor innan och det har funkat kanon och han tycker själv att det är skoj.
Han hade självklart fått följa till Norge han också om han hade velat men han ville vara hemma och ta det lugnt, han har ju varit och hälsat på Benny förut med farmor, Patrik och Tony.
 
Iväg kom vi och Meja var så nervös och pirrig att hon inte kunde sitta stilla i bilen och alla var på toppenhumör!
Resan blev ganska lång, första biten fram till gränsen kändes som att den gick ganska fort men sen blev det lite halvdrygt då hastigheterna i Norge är mycket lägre och då tar et ju självklart längre tid, men fram kom vi i alla fall och anlände vid 21.00 tiden på kvällen om jag inte minns helt fel.
 
Lilly var hur snäll som helt under hela resan!

Bitvis var det väldigt mycket renar efter och på vägen, vi trodde aldrig vi skulle komma fram till Särna...

På vägen till Trysil

Många tunnlar åkte vi igenom, jag tycker att det är så mysigt

Hönefoss

Benny hade ringt oss då och då för att höra hur det gick för oss, de längtade och gladde sig väldigt till att vi skulle komma och Storm hade väntat hela, långa dagen!!!
 
Benny kom ut och mötte oss, barnen sprang in och gjorde sig hemmastadda direkt och började leka med Storm, Benny  hjälpte till att bära in vår packning och Hanne hade dukat och serverade oss pizza. Barnen åt först. 
 
Pizza och juice/festis

Varmt och mysigt, benny eldade så det var säkert 30 grader där inne och Hanne höll på att svettas ihjäl!!!

Så småningom fick barnen ta på sig pyjamas och lägga sig och kika på film där uppe där de skulle sova, Benny hjälpte dem att bädda och fixa i sofforna så att det blev mysigt. Vi tänkte väl att de så småningom skulle somna men eftersom de sovit i bilen och var så spända så var det väl svårt att komma till ro, de somnade inteförrän strax efter 00.00 när vi andra också gick och lade oss.
Men under tiden som barnen kikade på film så satt vi i soffan och pratade och bara hade det mysigt, Hanne fixade middag (pizzan var ju bara som lite välkomstmat och kanske mer för barnen), kött, ris, grönsaker,creme fraiche och någon röra med svamp, jätte gott var det!
 
På lördagen vaknade barnen vid 07.30 tiden, de började leka men när det var lite svårt för dem att vara tysta och lugna så lyckades jag fixa på en film och då blev det genast lite lugnare, ville ju inte väcka de andra alltför tidigt.
Barnen åt frukost först och sen fick vi nygräddade baguetter och en massa pålägg och även instruktioner om vad som passade tillsammans och i vilken ordning som man skulle lägga det på smörgåsen :).
Senare var de tvungna att åka iväg på kalas som de blivit bjudna på men det gjorde inget, vi klarade ju oss själva och jag passade på att göra rent ugnen, tänkte på stackars Hanne som har den otympliga magen i vägen och den där halsbrännan med sura uppstötningar som hon dras med i stort sett hela dagarna och speciellt om hon böjer sig framåt.
 

Vi hade fått order om att ta av vad som fanns hemma om vi blev hungrga så till lunch fixade vi varma mackor och en av pizzorna som var kvar en kvällen innan.
 
Towe passade på att mysa med Lilly <3

Till middag åt vi lasagne, jag och Hanne var iväg på affären/butiken i byn och handlade lite som behövdes och jag passade på att köpa Norges variant av messmör "prim" och även en mild brunost för att barnen skulle få smaka, tyvärr gillade de den inte så då får väl jag äta upp den, tog med den hem så även de här hemma fick smaka men det var ingen favorit direkt.
Även denna kväll fick barnen lägga sig och kika på film när det var dags att sova och det var lite lättare för dem att komma till ro.
Vi vuxna satt nere och umgicks och hade det mysigt, Lilly hon somnade som vanligt vid 20.00 tiden och sov gott i vagnen tills vi gick och lade oss.
 
På söndagen var vi bortbjudna på middag hos Hannes mamma med familj, de var välsigt förväntansfulla och ville väldigt gärna träffa oss, innan vi åkte fick barnen ta ett bad i deras stora fina badkar och jag passade på att låna duschen.
 
Skumbad!

När vi kom hem till Hennes mamma så blev vi varmt välkomnade, de var jätte mysiga allihopa och både mat och efterrätt var mycket goda, man kan lugnt säga att vi inte behövde gå hungriga därifrån i alla fall. Vi var där ganska många timmar och när vi kom hem var det snart läggdags för barnen med mys framför en film. Det var lite skojigt för oftast kan det ju vara lite svårt att komma överens om vilken film som ska ses men nu diskuterades även om den skulle ses med svenskt eller norskt tal ;P.
Denna kväll så plockade Benny ner nintendo wii till vardagsrummet och det var dags för oss vuxna att spela och äta ost och kex. Det var riktigt skoj, speciellt när både Hanne och Benny är dåliga förlorare, hihihi, de två var ju minst lika underhållande som spelet att kika och lyssna på när de trackade varandra :).
 
Måndag som var vår sista heldag där nere spenderade vi på Leos lekland och det var sååå fint och bra där!!! Där ligger Djungelhuset som finns i stan i lä rejält! På Leos var det stort, luftigt och trivsamt och det bästa av allt var att man kunde köra med vagnen i stort sett överallt och så var det rätt lite barn där just denna dag, Hanne sa att måndagar brukar vara en bra dag att åka dit på. Förutom vi så kanske det var ett tiotal andra där så det fanns gott om plats och barnen hade verkligen jätte roligt! 
Hade tyvärr lämnat mobilen i bilen så jag kunde inga bilder ta men vet att både Hanne och Benny tog lite kort så jag ska be dem dela med sig till mig. 

Innan det var dags att åka hem bjöd Hanne och Benny på lunch, vi åt Medelhavsburgare som serverades både med strips och en jättegod grekisk sallad, barnen fick strips som de mulade i sig ganska snabbt för att kunna springa iväg och leka igen.
 
Måndag kväll var sista kvällen där för på tisdag förmiddag var vi tvungna att bege oss hemåt igen... vi hade pratat med både Casper och Tina och allt gick bra på hemmaplan så vi kunde verkligen slappna av och bara njuta av vistelsen och vi blev verkligen bra omhändertagna och bortskämda!!! Tack så otroligt mycket för några sjukt fina dagar tillsammans med er Hanne, Benny och Storm och även ett stort tack till Hannes mamma Trude och familj för att vi fick komma och träffa er också. Vi ser fram emot och längtar redan tills vi ska komma och hälsa på i sommar igen och då ska vi åka hela familjen och stanna minst 1 vecka men troligtvis 2.
 
Hannes mamma hade tänkt att vi skulle låna huset på deras sommarställe som ligger ca 2 mil bort men eftersom vi är så många så tycker hon att vi ska få låna deras hus som de bor i i stället så att vi får gott om plats och har nära ner till stan och allt som vi kan behöva. Sommarstället ska de istället på på/vid med husvagn och vi kan åka dit tillsammans med Hanne och Benny på dagarna för att umgås, bada, grilla och ha det mysigt. 
Planen är att de ska ha dop och fira Benny som fyller 30 år i samma veva, under samma helg så att de som ska/vill komma och fira bara behöver åka en gång, smidigt att ta det samtidigt.
 
Tisdagen kom och vi var som sagt tvungna att åka hem, Hanne skulle jobba 12.00 och var tvungen att åka 11.30 så då åkte vi också samtidigt, skönt på sätt och vis att komma iväg tidigt så att det inte hinner bli så sent innan vi är hemma. Vi stannade på en affär på vägen hem för att köpa något som Susanne hade beställt och då passade jag på att köpa 2 burkar makrill, den som de har där är en aning godare och på större burkar och så är det billigare än här i Sverige.
På måndag kväll var förresten jag och Hanne iväg och kollade efter billiga blöjor, för så är det konstigt nog, så gott som allt är dyrare i Norge men inte blöjor samt fisk och skaldjur. Köpte två olika sorter av de billiga blöjorna som för övrigt kostar ca 0.32 kr/ blöja om man jämför med de här som kostar över 2kr/blöja! Köpte bara två paket av varje sort så att vi kan testa här hemma vilken vi gillar bäst så skulle Hanne köpa med tills nästa gång de åker hit. De ska åka upp hit och hälsa på bara bebisen har kommit och de hunnit landa med sin nya lilla familj <3, ska bli så roligt och spännande och jag tycker som Hanne att det är väldigt synd att det är så långt avstånd mellan oss. Hon tycker att vi i framtiden när de renoverat hennes mammas sommarhus, ska komma till Norge och testa bo där. Låter frestande med tanke på att det faktiskt som Göran sa när vi åkte hem "Det kändes som att vi åkte hemifrån när vi skulle hem".
 
Lika snäll på vägen hem <3
Det hade snöat mer är vi varit borta...
Över gränsen
 
Vi kom hem vid 19.30 tiden, Jonna som hade stannat hos Tina istället för att följa Ninni och Theo till farmor på söndag eftermiddag kom med bussen bara en liten stund innan. Vi hämtade barnen och åkte hem för att natta dem, Göran var snäll och började packa upp det mesta av vår packning ganska direkt, skönt att få sånt gjort direkt så man kan börja tvätta och få undan grejerna.
Dagen därpå hade Jonna tid hos tandläkaren vid 14.00, förutom det så var vi nog bara hemma och landade.
 
Astrid 1 år och kalas; 
På torsdagen den 5 mars så fyllde Astrid år, egentligen var det tänkt att vi skulle komma och fira henne på först på söndagen men vi ringde och kollade med Tina om det gick bra att vi kom samma dag, de skulle ha middagsgäster fast först 18.30 på kvällen så det gick bra, hon hade ändå förberett fika så det fanns.
Vi åkte en stund efter frukost och kom dit ganska precis vid 12.00 och först var vi en sväng på Dollar för att köp lite smått och gott i present till födelsedagsbarnet, hittade strumpor, en keps och en kamm och borste.
 
 Goaste Astrid <3
 
 Vi fikade och hade det mysigt, barnen lekte och hade skoj, faktiskt inte så mycket osämja men på något vis s var det ändå rätt jobbigt ljud där inne, vet inte om det kan ha haft med värmen där inne att göra för det var som jobbigast för öronen när det var som varmast och det var toll och med imma på fönstren!
 
Göran och Casper passade på att åka till Robert för att sätta ihop en datorn till Tony som han beställt, jag frågade om vi ev skulle åka dit efter kalaset och laga middag tillsammans men Göran vill helst (av förståeliga skäl) inte ha dit oss när de ändå bara skulle fixa med datorn och barnen gärna vill vara uppi... Så jag skrev och frågade Mikaela om de ville ha middagssällskap och vi fick gärna komma dit om jag lagade köttfärssås :) och så fick det bli.
Jag åkte förbi Ica och handlade lite spaghetti, tomatpuré och krossade tomater innan vi åkte dit och när vi väl var inne och bilen var parkerad så började jag med att laga middagen direkt. Mikaela diskade och Matte som nyss kommit hem från jobbet underhöll barnen. Efter middagen ville barnen att Mikaela skulle sminka dem och parallellt med det så kikade de på Barbie film. Ljudnivån var behaglig och vi hade mysigt.
Vi blev kvar ganska sent, minns inte vad klockan var när vi åkte men jag tippar på runt 20.30...
 
Fredag och Storsjöbadet; 
Ninni och Theo vaknade tidigt på fredagen och jag klev upp med dem så att Göran och Lilly fick fortsätta sova. Theo fick lite att äta och jag bakade en omgång med tekakor så att vi hade till frukosten, så gott och lite lyxigt med nybakt bröd.
När vi satt och åt och funderade på vad vi skulle fördriva dagen med så bestämde vi att det fick bli Storsjöbadet och som vi pratat om tidigare så skulle vi dela på oss, att Göran åker en dag med de 4 äldre barnen och jag en dag med de 5 yngre och jag fick börja. Jag ringde och väckte Mikaela och frågade ifall hon hade lust att följa med mig, lite svårt att åka helt själv kanske, då kan det vara skönt med en extra vuxen med. Hade tänkt att vi skulle fråga Tina och mamma ifall de ville åka med oss men med så kort varsel och dessutom vetskapen om att Tina hade andra planer för dagen så får vi ta det en annan gång.
Det blev i alla fall en supermysig dag med skötsamma och glada barn, så roligt att hitta på saker när det faktiskt fungerar, när de lyssnar och sköter sig, då blir det sååå roligt och det tror jag även att barnen märker av.
Även Lilly fick bada fast först efter att vi ätit och hon tyckte det var jätte skönt, hon badade länge innan hon tröttnade och då var det i princip dags för oss att kliva upp.
 
 Superglada och förväntansfulla!!!
 
 Theo har inte tid att vänta...
 
 Börjar med att smaka på vattnet... han hade tungan mestadels av tiden vi var där
 
Lycklig!
 
Gosan Lilly <3 
 
Efter badet tog vi en runda på Willys, Mikaela som ville passa på att handla lite när vi ändå var i stan och jag plockade med mig lite av varje ja också och avslutningsvis så åkte vi till "Hemmakväll" och handlade en STOR burk med lördagsgodis.
När vi åkte hem var det väldigt trötta barn som satt i bilen och det var väl inte undra på med tanke på att klockan var runt 20.00 på kvällen och de hade lekt 4 timmar på badet.
Tack fina och gulliga Mikaela för att du följde med oss <3
 
Lördag, promenad och glass; 
Morgonen började med att Towe kom upp och mös med oss, hon älskar verkligen att mysa med Lilly men oftast så blir hon snabbt för tung för henne att hantera och man ser verkligen hennes frustration att hon inte kan gosa och ta hand om henne så som hon skulle vilja.
Men denna morgon lyckades jag verkligen fånga denna syskonkärlek på bild;
 
<3
 
Redan idag var det Göran och de större barnens tur att åka och bada, de plockade med sig Tony också och åkte strax efter frukost.
Jag kände mig lite rastlös så jag tänkte att vi klädde på oss och tog en promenad till affären för att köpa oss något gott att äta till middag, bara det att när alla var påklädda så kom jag på att det var lördag och affären stänger 14.00 och nu var klockan 14.25...
Jag kände mig så såklart lite besviken och dum att jag inte tänkt på att kika på klockan tidigare och nu när alla var påklädda och på väg ut så kändes det bara taskigt om vi skulle klä av oss igen så jag sa att det fanns ju ett alternativ att vi kunde gå ända till macken och köpa en glass i stället. Hilma och Towe lät lite tveksamma till avståndet då det är 2 km dit men de ville ju samtidigt gärna ha glass! Vi traskade iväg och gick förbi hemma hos farmor för att se om hon var hemma och kanske ville följa med på en promenad och det ville hon.
 

Det var lite jobbigt och benen blev trötta, speciellt på vägen tillbaka men det gick bra, inte varje dag man får köpa sig vilken glass man vill på macken :)! 
 

Vi var borta i 2 timmar sammanlagt och när vi kom hem var det dags att fixa någon middag, barnen ville ha tortellinin så tortellinin fick det bli. De var ganska så hungriga och tortellinin hade rykande åtgång och tog till sist slut så jag stekte mig lite bacon och äggröra i stället, men det klagar inte jag över, godare än tortellini :)
  
Gipsavtrycka och fotografier; 
Jag har länge gått och irriterat mig på ramarna som legat på bänken sen vi köpte dem, behövde ny till familjefotot samt en vardera till Theo och Lilly + att jag köpte 3 till utöver det men minns inte vilka kort jag skulle ha dem till...?
I alla fall så en kväll (efter några försök dagtid) tog jag i alla fall tag i det hela och satte in och bytte ut alla foton och satte upp på väggen, flyttade några spikar så att ramarna skulle hänga jämnare och fixade. Flyttade även om lite bland gipstavlorna och satte upp Lillys så nu hänger alla där och jag kan bocka av en till grej på "att-göra-listan".
 
Här är vår lilla fotovägg, två bilder av vardera barn (förutom Lilly som bara hunnit ta ett), det första porträttfotot och det senaste.


De 4 senaste familjebilderna.

Händer och fötter...


Allas första avtryck hänger i mitten, Melvin hade hunnit bli 7 månader så hans hand och fot fick inte plats på samma.

Detta var en måndag och sen rullade hela veckan på, Göran har jobbat lite och jag har varit hemma med Theo och Lilly medan de andra barnen varit på skola och dagis. Passade på att ta någon promenad efter dagsislämning med Theo och Lilly i vagnen, så skönt när vägen är bar, ingen snö och slask som stör.
 
Helg och födelsedag;
Sen kom helgen och på fredagen efter att vi ätit lunch var jag och barnen till Svenstavik och handlade lite (pappan jobbade) när vi ändå var ute och åkte, skulle egentligen bara hämta ut paket i Åsarna, och denna gång var det till mig!
Var in på Ica och handlade lite till det jag skulle baka inför söndagen och sen åkte vi till Mikaela och Matte och hälsade på en stund. Casper var redan där då han hade gått dit efter skolan och skulle sova där tills på söndag, vi  jag träffade på den på Ica tidigare när jag var in och handlade.
 
På lördag jobbade Göran till 11.30 så då fick barnen lite frukt till lätt frukost så fixade i en större brunch tills han kom hem och så åt vi rejält då innan vi skulle gå ut och leka i det fin vädret. Göran började med att köra in ett lass ved och sammanlagt var vi ute i 4 timmar.
 
Theo sov en stund men sen när han vaknade var det på med stövlar och galonisar och sen fick han också vara ute och leka, hjälm åkte på huvudet också och det var ju tur med tanke på hur mycket han halkade och snubblade rätt som det var, men i det stora hela så knallade han fram ganska obehindrat och tyckte det var väldigt skoj.
 
Soligt för Ninni som absolut skulle sitta I vattenpölen!


Envisa unge <3

Lek i sandlådan.


Melvin och Meja hjälps åt.

Theo halkar omkring på isen, som sagt tur att hjälmen sitter på.


Uppdragna ärmar för att inte bli blöt om overallen, var så pass varmt att inga vantar behövdes :)
 
Syskonkärlek!
 
Kvällen kom och det var dags för finalen av Melodifestivalen, Theo och Ninni nattade vi innan men sen satte jag mig med barnen i soffan kikade på Mello jag också, hade egentligen annat som skulle göras men jag prioriterade några timmar med barnen <3.
När det hela var slut och Måns Zelmerlöw hade vunnit så sov alla utom Jonna, även jag hade slumrat en stund... Så ner med barnen i sina sängar och sen frågade jag Jonna ifall hon ville hjälpa mig att baka inför söndagen och det ville hon så jag satte henne på att göra en Kärleksmums i långpanna medan jag fixade cheesecake. Hade fått receptet på den som vi fick smaka när vi var hos Hannes mamma och åt under besöket i Norge, dock fanns inte själva gelen att köpa här i Sverige så jag fick finula ut något själv, lite nervöst när man inte vill misslyckas men det gick vägen.


Cheesecake.

Jonnas kärleksmums

Gjorde även en ricecrisp tårta, garnerade med lös fyllning och grädda på söndagen.
 
En väldigt trött Jonna gick och lade sig strax efter 00.00 och jag hade äntligen tid att packa upp min present <3. dock hann jag inte testa den då det ska installeras och göras inställningar först och det var redan sent.
 
Älskar den redan!!!
 
Söndagen kom och Theo vaknade redan 06.00 så jag gick ner med honom, gick sedan upp igen vid 08.00 efter ett försök att slumra lite i soffan men det fungerade inte med en Theo och en Ninni som klättrade på mig fram och tillbaka... men vid 08.00 vaknade Lilly och Jonna var snäll och höll lite koll här nere när jag gick upp och tuttade henne och väckte älsklingen.
 
Gladskiten!

<3


<3
 
Tina, barnen och mamma kom någon gång efter 11.00 och de hade med sig Casper också. Fick två trisslotter och en blomma med en jättefin ugglekruka av Tina, tyvärr så var det ingen vinst på lotterna men vad gör väl det när man har så fina människor omkring sig <3. 
Av mamma fick jag en fin liten ask/låda med pralinformar i silikon och en gullig liten bok med tillhörande recept, ska bli spännande att testa!
 
 
Vi fikade och barnen lekte, ljudnivån var ganska jobbig för mitt trötta huvud men så är det ju vissa dagar och det var ju lite mitt eget fel att jag inte somnade förrän 04.00 på morgonen...
 
Gott med tårta tycker Astrid!
 
Eftersom Magnus hade jobbat natten och skulle jobba igen så åkte de hem vid 15.00 tiden för att hinna träffa honom lite innan han skulle åka igen, och när de åkte så klädde vi på oss och gick ut en stund, kändes som att vi behövde lite friskluft.
 
Roligt med fyrhjuling!


Skruvar i garaget.
 
Slutade olyckligtvis med att Jonna råkade stå i vägen när Casper skulle ta sats och skjuta en bandyboll när de spelade, så klart inte meningen men så typiskt...
 
Som tur var blev det inte så farligt, trodde det skulle svullna massor och bli jätte blått men det stannade så här och har redan blivit bättre.
 

Tröttis, promenad och flygande Jacob

I morse kom Theo upp redan 04.30 och straxdärefter hör jag hur Ninni vaknar så det är lika bra att gå ner, lägger ner dem båda i sina sängar och sitter där inne med dem tills de båda har somnat om, vilket för Theo tog 1 timma! Kan säga att jag kände mig rätt trött och smög och lade mig på soffan med förhoppning om att kunna få sova 1 timma innan det var dags att kliva upp, men det dröjde bara en liten stund innan Towe tassade upp. Som tur var så smög hon och hon lade sig också i soffan under en filt och vilade en stund hon också men innan klockan var 06.30 så var alla vakna och det var bara att inse att mer sömn blev det inte.
 
Göran var inbokad på kurs idag och åkte 08.20 ungefär och för mig var det bara att klä på och fixa tills det var dags att lämna på dagis vid 09.00 samt tanka i bilen lite bensin, vill ju inte bli stående någon stans direkt.
När barnen var lämnade och bilen tankad så åkte jag, Theo och Lilly hem igen och jag flyttade dem direkt till vagnen för jag tänkte att en promenad skulle nog både göra mig piggare och fördriva tiden. Var ute i ca 1,5 timma och då hade vi varit på affären och handlat musli till frukosten i morgon och lite grönsaker som vi skulle ha till dagens middag, känner mig lite less på broccoli, blomkål och morötter som vi har i frysen.
 
När vi kom tillbaka var det bara att värma lunch till mig och Theo men först fick jag lov att ge Lilly lite tutte, brukar bli lugnast om hon får äta först, jobbigt för en liten bebis att vara hungrig och inte veta innebörden av att vänta lite, hihi det går ju inte <3.
När vi hade ätit och jag hade lagt ut Theo i vagnen så bytte jag blöja på Lilly och sen gick vi faktiskt upp och lade oss i sängen, kändes som en liten vila var behövlig och lika bra att passa på att ta när det väl fanns möjlighet. Det var ca 1,5 timma tills barnen skulle komma från skolan och när Lilly hade pratat klart och bestämt sig för att tutta och sova så hann jag i alla fall med att slumra i knappa timmen, det var ganska skönt och i efterhand bra med tanke på att Theo bara sov 1,5 timma vilket innebar att han sovit för lite och var gnällig hela eftermiddagen.
 
Strax innan 14,00 åkte jag och hämtade barnen på dagis och sen när vi kom hem så tog jag med mig Theo och Ninni in till köket för att påbörja middagen i form av "Flygande Jacob" som jag inte har ätit på år och dar då jag inte tänkt på att laga det men härom dagen kom Jonna och frågade. Roligt att testa lite nytt då och då och som det verkade så åt nog de flesta av barnen utan att klaga, bara Towe som var lite skeptisk men hon åt lite mer ris hon då i stället.
 
Jonna och Meja gick till kompis när jag kom tillbaka från dagis, Jonna sålde kakor med klasskompisar och Meja var till Ottilia en stund bara, de hade nämligen bestämt att de bara skulle vara hos henne en liten stund och sen skulle de gå hit och leka.
 
Göran kom hem vid 16.00 och hjälpte mig att skära salladen medan jag gjorde klart middagen och sen hann klockan bli strax efter 17.00 innan vi satte oss och åt. Vi satt kvar lite längre än valigt och pratade om lite av varje så när vi väl gick från bordet så var det dags att ta på pyjamas, borsta tänder och natta barn. 
Bordet hade jag dukat av medan vi fortfarande var i köket och Casper vattnade först blommorna och sen gick han även ner och eldade under tiden som vi gjorde klart barnen, på det viset skulle ju allt gå lite snabbare och smidigare tyckte han och det har han ju helt rätt i.
Jonna var snäll och satt med Lilly i soffan en stund så jag kunde hänga tvätten innan jag skulle natta henne, under tiden satt älsklingen inne i rummet med Theo och Ninni. Theo kan ju numera klättra ur sängen så nu måste man sitta där och passa honom... men så har det ju varit med alla barnen, så småningom lär de ju sig att klättra ur spjälsängen och det är ju lite jobbigt även om det brukar lösa sig efter ett tag, får se om vi kommer att byta säng till honom eller om han får ha spjälsängen ett tag till!?
 
Jonna gick och lade sig och jag nattade Lilly och sen har jag suttit här och skrivit klart inlägget om Norgeresan och annat som jag lovat, nu är det bara bilderna som ska laddas in och sen är det klart att publiceras, men jag måste vänta med att ladda in dem då Göran sitter och spelar och om jag laddar upp bilderna så laggar det och då går det ju inget vidare att spela...
 
Klockan är redan ganska sent, snart dags att lägga sig men först måste jag fudera påom jag ska ta något att äta innan eller inte. Göran hade som förslag att vi kunde värma sista pizzan och dela på men jag vet inte om jag kanske tycker att det blir för mäktigt... han har redan ätit upp det sista av cheesecaken som blev kvar så egetligen behöver han kanske inte äta något mer men vi får se, kanske jag bara tar en apelsin, smörgås eller banan... kanske ska passa på att göra i ordning fika till Meja och Melvin på samma gång, de har bad med skolan i morgon.
 
Nu dör snart batteriet så jag avslutar här, puss puss

Min 31:a födelsedag!

Ja nu är jag ett år äldre och säkert ännu lite klokare, för man lär sig ju nya saker hela tiden. 

Vet att det varit lite dåligt med uppdate här på bloggen igen men jag planerar att försöka sammanfatta höjdpunkterna från senaste tiden och dela med mig till er av dessa. 

Dagen firades lagom mycket, besök av mor, syster och kusinbarn. Bjöd på fika och barnen lekte. 

När gästerna åkte hemöver gick vi ut i det fina vårvädret och ute till 17.00 vilket blev ca 2 timmar. 

Jo för som ni vet så verkar det som att våren är väldigt tidig i år. 
Än ligget det lite snö men det smälter mer och mer för var dag. 

Presenter från mor och syster, fick även trisslotter som det tyvärr inte var någon vinst på men vad för väl det en dag som denna!? 😊

Bjöd bland annat på denna cheesecake, första gången och rätt nöjd. 

Alla barnen sover, inklusive Casper här på soffan. Tror det blir tidigt i säng ikväll. 
Puss å god natt 😘


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus