Oönskad väckning...

I morse var jag arg! Enda dagen denna vecka som Göran är ledig, ingen som behöver ställa något tidigt alarm, klockan var 06.30 och alla sov så sött och plötsligt ringer Görans telefon!!!
Han har så klart högt ljud på och trots att han var snabb så hinner så klart Lilly vakna. 
Det var någon som ringde för att höra om han kunde tänka sig att hoppa in och jobba eftersom det fattades folk. Personen i fråga visste inte att detta var hans enda lediga dag, hon visste säkerligen heller inte att ringsignalen var hög och att hon precis väckte Lilly och gjorde mig förbannad! Så arg att jag kände att jag hade kunnat "strypa" personen i fråga...

Som tur var gick det så småningom över, Lilly fick sitta med Melvin (som också hade vaknat) en stund i soffan men så fort jag somnade till så drömde jag att jag var rasande, så arg att jag bara skrek... 
Efter att alla fått i sig frukost så kändes allt mycket bättre 😊

Dagarna går...

...man vet aldrig hur vädret ska vara från dag till dag, det kan vara fint på morgonen och någon timma senare så spöregnar det...
Vi försöker vara ute trots att det inte är strålande solsken varje dag, ofta får vi ta på oss en fleecejacka för att inte huden ska knottra sig när de små vindpustarna kommer, vi hoppas helt enkelt på att det blir en lång och fin sensommar och höst.
 
Vi har i alla fall haft myskväll med ost och kex, bara jag och min älskade man iofs. men det händer inte så ofta att man köper hem det men det får vi ta och ändra på tror jag, är inte så sugen på´godis nu för tiden vilket i sig är jättebra.
 
Sen har vi gått på promenader runt kvarteren, barnen har cyklat och lekt, vi har hälsat på farmor, hunnit baka bullar, köpt glass av glassbilen och faktiskt även badat i sjön (barnen), de skulle "bara" känna på vattnet när vi gick hem från affären, den eftermiddag/kvällen blev det varm choklad och smörgås till middag/kvällsfika.
 
Jonna, Meja och Melvin har varit på minisemester till Östersund med Farmor och Patrik, badat på Storsjöbadet och sovit i husvagn.
 
Moster Tina har fyllt år så vi har även varit där och lekt och fikat, hon har aldrig bara en sak att fika så barnen var inte jätte sugna på middag den dagen. Jag lyxade till det och köpte med mig pizza hem till mig, Göran och Casper men då kom de så klart på att de var jättehungriga så när jag ändå skulle köpa smör och mjölk så köptes ett 8-pack panpizza också. Jonna var snäll och gick in och handlade när vi andra satt kvar i bilen.
 
Sen blev det lördag och det var dags för bröllop! Robert och Angelica är numera Herr och Fru Nilsson <3, mer om det i ett annat inlägg.
 
På söndagen var det dags för Casper att fylla år, det har redan gått 14 år sen jag blev mamma för första gången, helt galet!
Eftersom det blev ganska sent för oss på lördagen (söndag morgon) så var vi ganska så trötta men så kan det ju bli vissa gånger. Han fick i alla fall en ordentlig, fin och god tårta, det blev över 2 hela tårtor från bröllopet så vi fick tjuva med oss en hem :).
Även Lilly hade en liten anledning att bli firad, hon blev hela 8 månader samma dag som storebror fyllde 14 år, vi firade nog henne inte på något speciellt sätt förutom att hon fick lite extra många pussar och kramar <3
 
Måndag och ny vecka, Göran jobbar alla dagar utom onsdag (i morgon), en riktigt jobbig vecka men det är bara att bita ihop...
Veckorna går som sagt och vi insåg att det var dags att storhandla igen, vi tänkte ta det i morgon men det är synd att boka upp något sånt på en helledig dag så efter middagen igår tog jag med mig Jonna och Meja och åkte in till stan. Vi åkte kl.17.30 och var hemma kl. 22.15 ca... vi fick avstämning i kassan...suck... det är så sjukt jobbigt! Först handlar man och packar allt så bra och sen måste man upp med allt för att allt ska skannas och sen måste allt packas igen... inte skoj när man har två stora, proppfulla kundvagnar... men nu är det gjort och vi klarar oss 1 månad till.
 
Ikväll är jag ensam med barnen, de 6 yngsta, Göran tog de tre äldsta med sig in till stan för att gå på bio, bion som de förtjänade efter att ha varit så duktiga med att hjälpa till med veden. Meja var inte lika flitig då hon är lite av en latmask men hon är allt som oftast den som bråkar minst annars så då förtjänade hon ändå att få följa. De skulle kika på "Jurassic world".
 
Lilly sover och de andra kikar på film i sina sängar, har blivit som en liten sommarlovsrutin då det inte går att vara ute länge på kvällarna... just nu regnar det och är det inte det som "förstör" så är det alla dessa knott och småsvé som kommer, usch och fy, Theo har inte sett riktigt klok ut vissa dagar, inte Ninni heller...
 
Till helgen kommer Benny med familj hem, vi ska fira att han fyllt år med en familjemiddag och sen hoppas jag att vi hinner umgås lite innan de måste åka hem igen, så tråkigt att det ska vara 50 mil emellan...
 
Ja i morgon är det ju som sagt onsdag och Göran är ledig, vad vi ska hitta på då vet jag inte men det lär ju visa sig.
 
puss och hej så länge...

Semester och dop för Stella i Norge!

Vi hade tänkt åka till Norge på torsdag efter lunch men vi kom på att det var nog bättre att åka på natten med tanke på att prognosen visade att det skulle vara +30 grader under torsdagen och det skulle bli väldigt plågsamt att sitta i en bil i 6-8 timmar då!
Jag flirtade lite med Tina och mamma ifall det var möjligt att vi kanske kunde åka rena på onsdag kväll vilket innebar att de fick ta med sig Theo och Jonna en dag tidigare. Vi hade gärna velat åka hela familjen men taken på att sitta och åka 2 bilar så långt gjorde att vi ville försöka lösa det med att åka en bil. Jag blir lätt trött av att köra bil långt så 50 mil kändes lååångt.
I alla fall så gick det bra och vi löste det så att Tina som var här och firade Jonna tog med sig Theo och Jonna när de åkte hem, Theo skulle sova hos mamma och Jonna hos Tina men de skulle träffas och hjälpas åt dagtid.
 
Att packa till Theo gick ganska fort, Jonna packade själv men jag kände att jag egentligen hade behövt gå igen om hennes väska för att se att hon inte smög med sig något som hon inte borde ha gjort men jag valde att lita på henne, vilket visade sig att hon smugit med sig smink...
 
När de hade åkt och vi hade lagt barnen, alla fick ha ordentlig pyjamas på sig, så skrev jag klart packlistan och så började vi med att sortera klart barnens sommarkläder och sen packade vi för ett barn i taget. Alla fick en varsin påse med kläder, alla kläder som skulle användas på dopet lades i en separat påse och sen lades alla klädpåsar i en stor Rusta/Ikea påse.
Skor och jackor fick en egen påse, alla hygienartiklar samt mediciner och annat som kan vara bra att ha lades i en annan "ullaredpåse" där jag hade två plastbyttor som jag ställde upp och sorterade allt i, lade även ner lite blöjor och Lillys gröt och välling.
Casper packade i en egen bag och Jag och Göran i en bag sen var det bara kylväskan med lite fika och så vagnen.
 
Jag hade packat klart och tänkt igen om och funderat klart vid 01.00 tiden (om jag minns rätt) och då lade jag mig på sängen och sov några timmar. Göran hade redan slocknat på soffan och Casper sade jag också åt att lägga sig en stund.
Vi hade inte riktigt bestämt när vi skulle åka, jag tänkte först mellan 02.00-03.00 men när jag försökta få någorlunda liv i Göran så sa han runt 04.00 så jag ställde klockan på mobilen så den skulle ringa strax innan.
Jag och Casper packade i bilen, vi väckte barnen så de fick kissa och sen sätta sig i bilen och 04.30 var på på väg.
 
Vi stannade några gånger efter vägen, det var sol och vädret var verkligen toppen! Första gången vi stannade var lite innan Sälen, vi vet inte vad det heter där men där står i alla fall en staty vid sidan av vägen och nedanför rinner vatten. Klockan var 07.30, vi sträckte på benen, åt någon smörgås och drack lite fruktsoppa innan vi fortsatte vidare.
Nästa gång vi stannade så var vi inne i Norge, stannade och köpte lite fruktpuré till Lilly, några kex och lite frukt till barnen, tror vi kanske åt någon till smörgås också.
 
Benny ville gärna att vi skulle komma förbi och kika på hans jobb men vi visste inte riktigt vart det låg och vi åkte för långt och då tänkte vi att vi lika gärna kunde fortsätta hem till Hanne, Storm och Stella i stället så det gjorde vi.
Barnen hade fortfarande pyjamas på sig och Hanne var i Hönefoss och fixade lite så vi hade fått lov att gå till baksidan av huset på verandan också vänta under tiden.
Barnen fick på sig kläder och sen sprang de och lekte i gräset, Lilly var så glad över att få av sig pyjamasen, hon satt i bara blöjan och strålade av lycka efter att hon fått sig en flaska välling.
 
Vi behövde inte vänta länge förrän Hanne kom hem, hon dukade fram lite saft, frukt, kex or kall korv, alla barn älskar ju kall korv! Sen lånade hon med sig Casper när hon skulle hämta hem Storm från dagis/förskola, barnhagen som de säger där. Storm har längtat så mycket efter Casper och det blev en fin överraskning att han kunde fälja med och hämta honom.
När de var tillbaka så startade hanne vattenspridaren och barnen sprang och lekte hur mycket som helst, äntligen riktigt sommarvärme!
 
Senare åkte vi hem till Hannes mamma, det var ju där vi skulle sova, vi skulle få låna hennes och Geir-Mortens hus och de skulle sova i sin husvagn som de hade uppe i Kåvan där även Susanne, Patrik och Tony hade sin husvagn. I Kåvan finns deras sommarhus där Hannes mormor och morfar bodde förut (tror det var så).
Trude (Hannes mamma) viade oss lite snabbt vart hon tänkt att vi skulle sova, berättade lite om dusch och toalett samt tvättmaskinen och annat, hon hade gjort plats i kylen så vi kunde lägga det vi behövde men vi fick även använda och ta av allt som fanns där hemma sa hon.
 
Benny kom dit efter att han slutat jobba, vi grillade lite korv och åt ute på den stora altanen, Trude åkte så småningom iväg för att hon skulle baka en tårta/kaka med en vän till dopet.
Hanne och Benny var kvar en stund, Gier-Morten (Hannes styvfar) och Geir-Henning (Hannes bror) också, det spelades mestadels fortboll på gräsmattan, det var fortfarande varmt ock skönt, inte ett moln så långt ögat kunde nå och trots att vi var så glada över riktig sommarvärme så kände man faktiskt att det nästan blev lite för mycket på en gång... tänk att man aldrig är nöjd ;P.
Vi passade på att åka iväg och handla lite frukost när alla var där, enklare och snabbare att inte ta med sig alla barn till en helt ny butik där allt är så annorlunda i jämförelse med här i Sverige :).
 
När vi skulle lägga oss på kvällen så var det rätt varmt, alla sovrum var på övervåningen och trots korsdrag hela dagen så var det nästan för varmt för att sova men det gick.
 
Nästa dag, dag 2, så var det till en början lite svalare, vi klev upp redan 06.30 och 08.00 hade vi alla ätit frukost i lugn och ro och vi tog det bara lugnt och slappade.
Trude kom lite senare, hon skulle baka två kakor till dopet och tyckte det kändes bäst och enklast att baka i sitt eget kök där hon vet vad och vart allt finns som hon behöver. Hon frågade oss om det gick bra att hon använde köket, vi tyckte det kändes konstigt men hon ansåg att det var ju vi som hade huset :).
Denna dag var alltså en fredag och Benny slutade redan klockan 13.00 så det blev mer tid att träffas, vi åkte upp till Kåvan en sväng och barnen fick bada, Susanne bjöd på tortellinisallad, alla var där och det var riktigt mysigt. Så småningom blev det dags att åka hem till huset igen, barnen var trötta och behövde sova.
Även denna dag hade varit supervarm och det var ännu varmare i sovrummen, Göran sov nere på soffan, han led verkligen i värmen så det var tur att vardagsrummet alltid var svalt.
Varje kväll duckade vi barnen innan läggdags och sen körde vi en tvättmaskin med de kläder som barnen haft tidigare på dagen, skönt att inte behöva ha så mycket tvätt med sig hem sen.
 
Dag 3 som var lördag var vi också i Kåvan en sväng, barnen badade igen och på kvällen samlades alla i huset och det grillades hamburgare och korv och sen till oss vuxna blev det en massa räkor på vitt bröd med majonnäs och citron. Räkorna skalade man själv och Ninni tyckte det var jätteroligt och hon var faktiskt duktig! Men mest åt hon smörgåsar, tror hon åt en halv limpa själv innan det var klart, men hon skippade kanterna då de var sega och hårda, det som jag själv tycket är nästan godast i kombination med det färska mjuka brödet i mitten.
Hannes mormor och morfar kom också dit, riktigt härliga männsikor de också, även Hannes morbror och hans dotter var där, barnen åt, spelade fotboll, drack saft, spelade fotboll och åt lite till.
Casper och Tony gick ner på byn och handlade lite dricka, de tog med sig Lilly i vagnen för hon behövde sova en stund, skickade med Casper mitt kort och höll tummarna att pengarna inte skulle vara helt slut när han kom tillbaka ;). Men det var de inte, han hade handlat för 160 kr ca (svenska, lite mer än han trodde då han inte tänkte på att norska kronan är lite dyrare).
Alla började tycka att värmen var lite för mycket och hoppades på att det skulle vara lite svalare dagen därpå när själva dopet skulle äga rum.
Innan middagen denna dag så åkte vi och handlade lite blöjor, måste ju passa på när det är billigare och måste göra det på lördagen då så gott som allt i Norge är stängt på söndagar.
 
Dag 4, söndag och en dag som firades av flera anledningar. Stella döptes, Melvin fyllde 7 år och Benny fyllde 30år, stort grattis blev det till alla tre!!!
Melvin var i tidningen på lördagen, han blev väldigt förvånad och överraskad men såklart lite stolt över att få vara med i Norska tidningen :).
Dopet började 11.00, vi klev upp vid 07.00, åt frukost, duschade och klädde oss och vi kom dit i lagom tid, ingen stress och det var ju skönt.
Efter dopet skulle vi en bit bortanför Kåvan och fika men Göran som hade glömt ta med sig bälte till sina jeansshorts var tvungen att först åka tillbaka till huset för att byta om, tyr det inte var så långt och bra att vi kunde fördriva lite tid medan alla de andra gjorde klart för fikat.
Huset där vi fikade hade kök och en stor "salong" där det var dukat för alla, på borden stod fina rosa kronor som Hanne gjort i papp och på varje krona stod namn och titel, De hade gjort bordsplacering lite efter olika changera, jag, Göran och alla barn hamnade vid ett bord, ungdomarna vi ett, de äldsta vid ett, mor och farföräldrar vid ett, dopbarnet med familj och två av faddrarna vid ett och så ett för övrig släkt, jättefint var det!
 
Melvin som fyllde 7 år fick en stor blå krona som han kunde ha på huvudet, roligt för honom att han fick kännas sig lite extra speciell.
Eftersom vi nu hade två födelsedagsbarn så skulle det sjungas för dessa och först skulle Norskarna sjunga sin bursdagssång och sen skulle vi Svenskar sjunga vår och så skulle det såklart toppas med att det blev en liten tävling om vilka som sjöng högst, Benny och Melvin fick inte vara med och sjunga... ;P
 
Efter all god mat och allt gott fika tillsammans med trevliga människor så åkte vi bort till Campingen där Jonny och Karin med barn hade stuga, barnen ville så gärna bada och behövde svalka sig. Det var vatten nedanför huset där vi fikade också men det var bara sten och sen var det massor med glas och annat.
Vid campingen var det fin sandstrand med varmt vatten och det var långgrunt, barnen var som fiskar i vattnet, jag fick också lust att bada men hade lämnat mina badkläder i bilen och eftersom vi inte skulle stanna så länge så fick det vara.
När barnen var lite svalare så fick de ta av sig badkläderna och sätta sig i bilen, vi åkte tillbaka till Hönefoss där vi svängde in till Benny och Hanne en sväng, egentligen skulle vi inte åka hem förrän dagen efter men Göran kände att han ville åka redan på söndag kväll, så vi ville mest säga hejdå. Vi stannade även till när vi åkte förbi Kåvan (innan Hönefoss) för att tacka för lånet av huset och såga hej då till Trude och Geir-Morten. Alla ville att vi skulle stanna en dag till, de sa att det är ju nu man kan slappna av när dopet är över, det har ju varit så mycket stress innan det.
 
Vi åkte tillbaka till huset, åt lite middag, grillad korv som var kvar sen dagen innan, sen packade vi ihop, diskade, bäddade ur sängarna, sopade och plockade undan. När vi satte oss i bilen var det fortfarande jättevarmt ute även fastän klockan var 20.30... man ska ju inte klaga!
Susanne skrev på måndagen att Trude hälsade att det var så fint när de om hem till huset igen, märktes inte ens att vi varit där och det var ju skoj att höra.
 
När vi kom hem den natten var klockan 03.00, barnen fick gå in och kissa och sen lägga sig i sina sängar. Vi packade ur kylbagen och sen kröp vi också ner i sängen med Lilly mellan oss, hon brukar inte få välling på nätterna men nu fick hon en så att hon lättare kunde somna om och eftersom det ändå var så tidigt på morgonen och ganska många timmar sen hon åt. När vi vaknade igen var klockan 10.30!!! Det var helt underbart att få sova i sin egen säng igen, även om de sängar vi sov i i Norge inte alls var obekväma, men framför allt så behövde man inte sova i en bastu!
Det tråkiga var ju att sen vi kom hem för snart en vecka sen så har det mest bara regnat och varit kallt, runt +10 grader har temperaturen legat på, förutom igår och idag då det varit soligt och ca +17 grader.
 
Gittan åkte hem till Stockholm igen i fredags, deras semester är slut och de ska börja jobba igen i morgon men Gittan sa att hon kommer upp igen nästa gång som hon är långledig.
 
Jag ska fundera lite på om det är något jag missat helt att skriva om när det gäller resan och så ska jag komplettera med några bilder men det hinner jag inte göra nu.
 
 

Sommar!?

Ända sen vi kom hem från Norge i måndags så har det regnat och blåst kallt, max +10 grader... kan man verkligen kalla det sommar!?
 
Barnen blir otroligt rastlösa och vi föräldrar också, vi går varandra på nerverna i vårt lilla hus och det blir smågnabb mest hela tiden. 
 
Vi köpte en större pool någon veckan innan vi åkte till Norge men ville av olika anledningar inte montera och fylla den innan vi hade varit iväg. Dagarna i Norge var super varma och här hade det också varit kanonväder men vart är värmen nu?
 
I morgon ska det i alla fall bli runt 19 grader och lite sol, får hoppas att det stämmer. Sen visar prognosen att det ska vara ganska fint till och med måndag och sen kommer ingen sol förrän till nästa helg igen... Hoppas verkligen att det blir fint väder den helgen men önskar så klart att det blir fint någon dag veckan innan också. 
 
Poolen är i alla fall fylld nu och vattnet är såklart kallt men barnen fick (om de ville) inviga den efter middagen och jag kan säga att det blev snabba dopp! Sen en lång dusch/bad i badkaret där alla utom Casper knölade ner sig, han badade inte utan var inne och passade Lilly. Men Tony och 7 av våra trängdes i badkaret för att få lite värme innan det var dags att borsta tänder och krypa ner i sina sängar för att titta på film. 
 
Klockan är nu 22.00 de äldsta pojkarna (inkl Tony) i familjen spelar och jag sitter här i köket, diskmaskinen surrar och jag funderar på om jag ska hitta på något eller bara sitta här!? Har egentligen och har haft länge, lust att baka men nu är ju klockan rätt mycket och jag vill inte stå i köket halva natten. 
Vet ju heller inte hur länge de har tänkt spela...
 
För övrigt så snurrar det ganska många tankar i mitt huvud dagligen, önskar jag inte tänkte och funderade så mycket, men en tänkare har jag alltid varit och kommer nog alltid att vara... Både på gott och ont. Älskar att planera och ordna så att saker och ting ska kunna gå så smidigt som möjligt och det är ju bra. 
Men tänk va många saker man skulle ha velat göra annorlunda i livet om man skulle ha gjort valen nu, det jag tänker på är relativt små saker men vissa lite större, husköp, bilköp, och andra mindre val. Men å andra sidan så hade man ju inte vetat att dessa val man gjort kanske var mindre bra om man inte gjort de val man har. Bara att suga åt sig och gå vidare, göra det bästa av tiden som man har framför sig. 
 
Jag ska skriva om Norgeresan och Stellas dop någon dag när jag kan skriva på datorn, det är ju det där med internet när pojkarna spelar och det är ju enklast att skriva direkt i bloggen, här på telefonen kan jag ju ha surf från abonnemanget på även om jag stänger av wi-fi. 
 
Gittan reste hem idag, hon har varit här i drygt 10 dagar tror jag men nu är hennes semester slut. Fick en paradis chokladask av henne när hon kom som jag helt glömt bort tills jag kon att tänka på den idag! Kanske ska öppna den!?
 
Nu ska jag i alla fall gå och sätta mig i soffan och se om det finns något att kika på innan det är dags att sova. 
Hoppas på att håret torkar lite mer efter jag duschade, hann duscha innan jag nattade Lilly och det är ju inte så ofta. 
 
Nä nu får det räcka med babbel. Sov gott alla fina där ute!
 

Meja 8 år!!!

Är lite sen (som vanligt nuför tiden) men den 1 Juli fyllde vår fina Meja 8 år!
 
Stort grattis till en av våra fina prinsessor <3
 
Efter en knapp vecka i Brånan med moster Tina och kusinerna kom hon hem lagom till sitt kalas som firades med tårta och lite paket. Jag hade skrivit till Tina innan och frågat vad hon ville fika och hon var ganska bestämd i sitt svar; "Tårta med vanilj och choklad fyllning, täckt med "sockerbitsfluff" (gjord på sockerbitgodisar) och dekorerad med gelehallon och nonstop", dekorera ville hon göra själv, resten fick jag göra.
 
 
Det blev en lyckad om än lite varm och stressig födelsedag, hon fick presenter av Tina och momma (fast momma var inte med hit), av oss hade hon redan fått en cykel i början av sommaren och så hade hon varit med farmor och shoppat. 
Presenterna fylldes på med 3 klänningar som hon fick av Hanne och Benny senare när vi var i Norge.

Längd, vikt och vaccin...

Vi var på BVC för att väga och mäta den 6 maj och då fick Lilly även 5 månaders vaccinet. Hon vägde 7750g hade planat lite på kurvan men det såg fortfarande helt okej ut, hon var 66,5 cm lång. Jag helammade fortfarande men hade börjat känna att jag hade lite mindre mjölk än jag önskade. 

När hon var några dagar yngre än 6 månader så började vi med välling på kvällen och ammade på dagarna, testade även med smakportioner men det var inte alls poppis... Gröten (köpgröt) gick lite bättre men bäst gick det med fruktpure. 

Den 18 juni, alltså bästa 1,5 månad senare var vi dit igen och vägde (8815g) och mätte (67,5 cm), även den vanliga läkarundersökningen gjordes. Nu hade hon ökat drygt 1 kg och jag ammade knappt något alls längre, vi fortsatte testa med smakportioner men eftersom det fortfarande inte funkade något vidare så fick hon en flaska välling när det behövdes, alltså ca 2 men max 3 ggr/dygn. 
Den första gröten hon fick som var med ris och majs upplevde jag stoppande och hon fick svårt att bajsa, fick ge microlax vid två tillfällen och sen började jag med plommonpure dagligen och kokosolja i vällingen. 

Nu är hon ju 8 månader om 10 dagar och köpgröten funkar bra, hon får plommonpure dagligen och eftersom hon förut var hård i magen så kör vi som rutin att hon bajsar på toaletten, testat morgon och kväll samt att jag springer iväg med henne när jag ser att det är dags. 
Mitt mål och önskan är att hon ska börja tycka om mat, kokt broccoli går bra om hon bara smakar när vi äter, ska testa göra en puré på broccoli och lite potatis så får vi se. 
Sen vill jag ju slippa köpgröten och önskar att hon snart ska kunna äta den jag kokar själv, eller tycka om den rättare sagt. Men allt får ta sin tid och nu ät jag mest glad för att frukt och gröt funkar bra. 
Nu när vi var i Norge och det var så varmt så försökte jag inte ens med mat, vi körde sval välling var 4:e timma (dagtid) och så frukt då och då under dagen. Två små tänder...

Vi har väntat ett tag nu på att de små risgrynen ska komma upp och sista veckan innan de kom så gnisslade Lilly med nappen och gnuggade allt hon kom åt mot tandköttet. 
Lagom till Mejas födelsedag den 1/7 kom första tanden och tre dagar senare, den 4/7 kom nästa. Det var den högra tanden (hennes vänstra) som kom först. 

Det går för övrigt lite bättre med maten nu, eller i alla fall gröten och frukpure av olika slag. Broccoli går bra, det mjuka saftigaste i kronan tuggar hon gladeligen i sig. 

Vi har hunnit vara på BVC också, ena tillfället för vaccin och det andra för läkarbesök och vägning men det tar jag i ett annat inlägg. 

Bild från idag då vi åkte bil. 

Älskar denna kalufs och självklart den som den sitter på 😍RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus