Lillebror är här!!!

I torsdags, den 28/1, klockan 16.02, på sin pappas födelsedag föddes han. Vikt 4190g och 54 cm lång. 
Långt ifrån en snabb och smidig förlossning men han mådde jättebra hela tiden! Förlossningsberättelse kommer senare. 

Namn har han inte fått ännu, pratar ihop oss hemma när vi landat. 
Mörkt hår, dock inte riktigt lika mörkt som Lilly tycker jag, ögonen också mörka men inte helst säker på att de blir bruna. 

Men i vilket fall är vi glada stt han äntligen är här!!!




Äntligen blodpudding!!! Dagen D är nära...

Vi köpte blodpudding när vi storhandlade sist och varje dag är det någon av barnen som frågat om vi inte ska äta den till middag snart, med andra ord så har de längtat!
Idag gjorde vi slag i saken och åt upp den tillsammans med bacon, lingonsylt och morotsstavar, inte alla var överlyckliga men de flesta.
Middagen fick förresten Jonna och Casper hjälpas åt med, Jonna stekte blodpudding och Casper bacon, nyttigt att lära sig.
 
Ninni har varit hemma från dagis idag, hon hostar och kraxar som sagt för mycket för att man ska kalla det frisk, Theo och Towe däremot har varit där, Towe har varit en sväng till Klövsjö också och kikat på teater (tror jag det var). Det var de större barnen som fick åka iväg.
 
Igår var det -16 grader på morgonen, idag var det +4!!! Jag blir inte klok på dessa temperaturförändringar... väldigt skönt för både skolbarn och dagisbarn att kunna njuta av att vara ute idag, vi höll oss inne då både Ninni och Lilly som sagt är hesa och kraxiga.
 
Hade ett kort besök av Therese och Anton idag, Therese behövd frächa upp topparna lite, Anton lekte lite med Ninni under tiden. Skoj att träffas och prata lite när det är långt emellan.
 
Allt drog ut på tiden nu i eftermiddag och först strax efter 20.00 kom barnen i säng... ingen katastrof egentligen men det märks att de blir tröttare än vanligt.
 
Var på affären i morse i samband med dagislämning, behövde köpa mjölk och passade även på att köpa frukt, stora saftiga äpplen, härligt söta apelsiner och så vanliga bananer. Apelsinerna var så väldigt lättskalade och goda så de tog nästan slut vid fruktstunden vid 14.30 tiden men det gör inget, kan köpa nya en anna dag, de var på extrapris dessutom.
 
I morgon är det dagen D, dagen då lillebror är beräknad men om han kommer då det vet vi inte... har ju lite förvärkar om kvällarna och det känns som det blir lite mer för varje kväll men det betyder ju inte att det är dags än, kan ju som sagt lika gärna dröja en veckan till eller mer...
 
Vi har ju fortfarande inte riktigt kommit fram till någont passande namn... har ni kanske förslag? Roligt och inspirerande att höra vad andra gillar för namn eller tycker passar ihop med namnen på de andra barnen!
Vill någon så får ni även gissa datum, tid, längd och vikt bara som en rolig grej.
 
I morgon är det onsdag, långdag för skolbarnen här i Rätan men kortdag för Casper. Hilma och Melvin har bad och åker till Svenstavik med buss och Meja ska åka skridskor på idrottslektionen.
Dagisbarnen går till 14.00 som vanligt och jag ska nog ta och tvätta undan lite nu när tvättkorgarna börjat fyllas på igen.
 
Nej, krypa ner i sängen i tid för en gångs skull kanske!? Har känt mig trött idag och det är ju inte så behagligt när man inte kan lägga sig och sova bara sådär mitt på dagen :)
 
Puss å god natt, sov sött!

Måndag, tilltagande förkylningar och lite annat...

Lilly vaknade någon gång mellan 05.00-05.30 i morse, jag gick in och han lade sig snällt på kudden och somnade strax om, skönt för både henne och mig, hon blir så attans trött fort om hon vanar så tidigt.
 
Theo kom till oss en liten stund innan klockan ringde, han är i en jobbig period nu för han kan verkligen inte bara sitta/ligga stilla och slappna av, det kryper i hans lilla kropp hela tiden. Han försökte ligga och mysa men låg och pillade på mig hela tiden och säger jag åt honom så blir kan sur och ska putta/sparka på mig med benen, han skjuter gärna på med benen på det mesta som är ivägen... idag när vi satt i soffan efter lunchen så skulle han absolut ha sina ben uppe på mina armar när jag försökte virka... inget han själv tänkte på tror jag men det blir lite jobbigt.
 
I alla fall klav jag upp som vanligt och väckte skolbarnen, de andra tassade upp strax efteråt och ville också ha frukost men jag bad dem att mysa ner sig i soffan eller vår säng en stund och kika på bompa så skulle vi äta när skolbarnen knallat iväg. 
Jag kokade gröten till mig och Lilly så att den skulle hinna svalna lite i vanlig ordning och sen när hon (som vaknade typ sist) vaaknat så gav jag henne frukost innan vi andra åt eftersom de andra fick fil, annars har hon inte riktigt tid för gröten utan vill smaka av det andra.
 
Några av barnen hade börjat rita och pyssla innan frukosten, de ville inte se på bompa och de fortsatte efteråt också.
Theo ville se film men jag tror han lekte mest, eller sprang emellan och hade legobilar med sig upp i sängen, Lilly klättrade upp och ner hon med, lekte lite och kom och mös med oss lite. 
Göran hade krupit ner under täcket igen för att kika på film med Theo, vilket gick sådär och jag hade lagt mig brevid en stund, väntade bland annat på att tvätten skulle bli klar och att det skulle gå att ringa tandläkaren, elda var jag ner och gjorde innan också.
 
Tandläkaren fick jag så småningom tag på, fick meddelande igår att Towe hade en tid där i morgon men jag hade för mig att jag hade avbokat den... fick i alla fall till det så att Jonna, Meja, Melvin, Hilma och Towe ska dit samtidigt och det blir den 31/3, lika bra att kolla upp alla på en gång och dessa 5 skulle ändå bli kallade under denna period.
 
Ninni har börjat rossla och hosta mer idag, dock ingen feber men lite snorig så det blir inget dagis för henne i morgon. Tyvärr så har Lilly också börjat bli lite hes och rosslig, nästan så det såg ut som hon hade lite feber nu på eftermiddagen... jag vill ju att vi ska få vara friska nu! Men vi håller tummarna för att det går över. Jonna fick i alla fall gå på skolan idag, hon är lite snuvig fortfarande men mycket bättre än förra veckan.
 
Till middag gjorde vi pizza, skulle egentligen ha ätit det i helgen men det blev inte riktigt av så då tog vi det idag istället för tråkig speghetti och korv som stod på listan.
Vi brukar göra 2 pizzor men jag tänkte att det är lika bra att göra 4 när vi ändå är igång så räcker det till lunch i morgon också.


 
Temperaturen ute idag har legat på runt -16 grader, eller i alla fall i morse och sen har jag inte kikat igen men varje gång man släpt in och ut katten har det känts ungefär lika kyligt.
Längtar till vårvintern då det brukar vara så härliga dagar, inte så roligt som det är nu när solen knappt kikar fram alls, vill kunna gå ut och vara ute mer utan att några av barnen som är frusna av sig ska behöva bli kalla sen är det inte så skoj när alla inte är helt friska heller.
Som ni kanske kan tyda så har även denna dag varit rätt lugn, har hunnit tvätta undan alla sängkläder efter bytet i alla sängar igår, skönt att få undan det på en gång, nu ska det sista bara torka innan jag bär upp allti garderoben tills nästa byte.
 
Nu ikväll har jag faktiskt hunnit kika på en film, "Unfaithful" heter den, den gick att titta på men den var inte sådär jättebra men nu har jag sett den i alla fall.
Rotade ju igenom en påse som vi hade med gamla filmer och valde ut några som jag ville se (skrev om det i ett tidigare inlägg tror jag) och nu har jag kikat på 3 st av dessa... vet inte om jag kommer att kolla på alla...!?
 
I morgon blir det som sagt skola och dagis för alla utom Ninni som får vara hemma och så Lilly som alltid är hemma och kanske skulle vi få lite besök av en bakant som hade lite slitna toppar och vill vara lite extra fin inför helgen. Jag skrev att jag kan fixa så länge som vi är hemma och det känns rätt lugnt än så länge, bara lite förvärkar till och från som jag brukar ha.
 
Aproppå det här med förvärkar så är det ganska mysigt och de gör nog sitt och förbereder kroppen även om de kanske inte känns så mycket, många kanske kan tycka att de känns onödiga och blir väldigt otåliga när de inte vet om det tänker starta eller inte men jag känner mig ganska lugn och har ingen direkt brådska. En dag är det dags och där kör vi.
Har en gammal fin vän som var beräknad idag men hennes bebis verkar vara lite tjurig, hon skojade om att vi lär ju hamna där samtidigt och det skulle vara fantastiskt roligt! Srev till henne att hon måste höra av sig när det startar så kommer vi efter, haha, skämtåsido men det har ju faktiskt hänt förut! Den kvällen/natten då Theo och Liam kom till världen med 1 timma och 19 minuters mellanrum.
 
Jag har inte så väldans jättemånga som läser min blogg men är väldigt tacksamma för er som gör det och om det är något speciellt ni undrar över, något ni vill att jag skriver och berättar om så kommentera gärna så ska jag göra mitt bästa, skulle vara skoj med lite extra inspiration!
 
Sov gott där ute, puss puss <3

Theo kör traktor i väntan på frukosten i söndags ❤️


En enkel men händelserik söndag

Idag har varit en ganska bra söndag, lite lagom sovmorgon, äta frukost, bädda rent i alla sängar, fixat lite tvätt, barnen har myst med både film, lek och pyssel... -15 grader kallt idag igen så vi gick inte ut...
 
Fick besök av fam Nilsson, de var lite sena som vanligt ;P. Herr Nilsson var lite extra morgontrött och rätt så seg så vi får skylle på honom denna gång ;).
 
Vi har umgåtts, lagat mat, ätit, duschat barn, fukat bullar och mjölk till kvällsfika och sen kikat på lite film, även jag hann med att ta en dusch.

Middagen bestod av en varm kycklingsallad med couscous, cashewnötter och torkade aprikoser. 

Leia och Lilly leker bra tillsammans men varför de skulle dra iväg med leksakerna ut i hallen vet jag inte...

I morgon är det ny vecka och vardag igen, nu ska vi passa på att mysa med lite film/tv och godis innan vi ska sova, sent som vanligt... jag vet men det får det bli även ikväll.
 
Puss å god natt <3
 

Magen växer och det närmar sig!

 Jo dagarna går ju och det känns mer och mer i kroppen för varje dag att det snart är dags men som jag sagt tidigare så kan man ju ändå inte (som många tror) veta när det blir för små förvärkar har jag ju flera veckor innan.
 
Här är bilder på magen sen igår, vecka 39+1 och på onsdag den 27 är beräknad förlossning men sannolikheten att det blir just då är ju ganska liten.
 
Ännu en bild fast på en naken mage, den ser ganska rolig ut där den "hänger", ingen fast liten kula direkt...
 
Ska bli skönt när det hela är klart och han är här samtidigt som det är ganska mysig trots det onda nu på slutet, blandade känslor kanske man kan kalla det <3

Biomys idag igen...

Idag fick vi faktiskt sovmorgon ända till kl 07.00 när Lilly vaknade sen dröjde det ytterligare en stund innan de andra kom upp en efter en.
Göran som somnade ganska snabbt igår på sängen men kläderna på (bara shorts och t-shirt) var ganska utvilad och underhöll barnen med musikvideor som han spelade på tv:n från sin telefon och jag slumrade vidare till och från.
 
Jag klev upp vid 09.00 och fixade gröt till Lilly samt ny blöja och kläder på både henne och Theo, under tiden som gröten svalnade så gav jag Theo en krabbelur som var kvar sen igår, den snodde Lilly av honom så han fick en ny :). Lilly åt inte speciellt mycket av sin igår men idag var de tydligen jättegoda!
 

Barnen hämtade målar/pysselböcker och satte sig i köket, Göran kom så småningom upp, han hade somnat om och vi försökte komma överens om vad vi skulle äta till frukost... klockan hade ju tickat på och var redan 11.00 och då kändes lunch som ett bättre alternativ.
I vilket fall så behövdes det handlas lite mjölk och annat så jag och Casper åkte på affären och Göran fixade med lunch, pyttipanna blev det.
 
Igår kväll när jag hämtade Melvin hon kompis så var det -25 grader ute, någon timma senare var det ca -15 och i morse endast -4 grader! Så efter lunchen så klädde vi på oss och gick ut, Theo som verkligen längtat efter att få gå ut och leka med sina traktorer!
Jag och Jonna var de som sist gick ut då vi plockade undan leksaker som Theo och Lilly röjt bland på morgonen, för under lunchen bestämdes att jag och Jonna skulle åka till stan och gå på bio idag.
Det är ju ganska bra på helgerna att det går filmer redan klockan 11.00 (ca) och sen även runt 16.00... den vi skulle se (fanns inte så många att välja på) "En man som heter Ove" började 15.45 så vi åkte härifrån strax innan 14.00.
 
Det var snörök hela vägen till stan + att det snöade ganska bra också... så lite längre tid tog det men vi var ändå inne i god tid... trodde vi... men det fanns ju typ inga parkeringsplatser och det var ganska mycket snö och oskottat överallt i princip, men till slut hittade vi en plats under Frösöbron.
Blev en bit att gå men det gör ju inget tänkte jag... glömde bort hur stel jag blev efter att ha suttit och kört bil och hur tungt det blir att gå snabbt med stora magen! Det gick sååå segt, jag tog Jonna i armen så hon kunde hjälpa till att dra mig framåt, var som spärrar i benen så jag kunde bara ta korta steg.
I uppförsbackarna fick hon gå bakom och hålla sina händer ovanför min rumpa och putta på!!! Låter helt sjukt men det gick mycket fortare, så fort hon släppte så kändes det som att min fart halverades! Vi skrattade och flåsade båda två men fram kom vi.
När vi väl var framme och skulle köpa biljetter (typ några minuter innan filmen började) så var den slutsåld! Så snopet... men den skulle gå igen vid 18.30 så då vände vi bara på steken, äta först och bio sen istället för tvärt om.
 
Vi köpte biljetter, fanns bara två lediga platser kvar längst fram, sen fanns det enstaka singelplatser men då skulle vi inte få sitta brevid varandra.
Sen gick vi i några affärer och kikade lite innan de stängde vid 16.00, in på Coop (på Mittpunkten) och köpte lite dricka och tilltugg innan vi sen styrde stegen mot Asian Wok där vi skulle äta.
Vi var ju där strax innan 16.30 så vi hade god tid på oss, åt buffe, pratade, de bjöd på friterad kyckling och sen klämde vi i oss lite efterrätt innan vi vid 18.00 betalade och gick tillbaka mot bion där det för övrigt var massor av folk.
 
 
 
Vi visade biljetterna och satte oss ganska direkt, gör ju inget om vi fick vänta i salongen lika gärna som där uppe i entren. Jag hade glömt ladda mobilen innan vi åkte hemifrån och nu var det bara några ynka % kvar så jag chansade och gick för att fråga personalen om någon ev hade en laddare och sånt tur jag hade, en tjej hade sin laddare med och jag fick lov att ladda min telefon i kassan när vi såg filmen. Kändes väldigt skönt att veta att man har batteri i telefonen när man ska åka så pass alångt hem sen.
 
Filmen var bra, både rolig och rörande så vi var båda nöjda när vi hade hämtat ut min telefon och börjat gå mot bilen. Det var roligt att se alla blandade åldrar på folket som gick för att se filmen, skulle tippa på att medelåldern låg på 35-45 år, några yngre men flera som var äldre.

På vägen till bilen gick jag och Jonna armkrok i backen ner mot torget, längst ner i svängen halkade jag till lite lite men det räckte för att jag plötsligt skulle stå på knä. Halkade till mitt i en mening och både Jonna och jag skrattade massor medan jag klev upp, borstade av mig snön och gick vidare 😂
 
Nu är vi hemma sen ca 2 timmar, jonna lade sig direkt och jag har suttit och slöat en stund innan jag plockade med lite disk i köket, lämnade all disk efter lunchen innan vi åkte så de hade inte hunnit köra igång middagsdisken efter.
Nu tänkte jag krypa ner i sängen och sova, kanske kolla fb en sista sväng, men i alla fall inte sitta uppe.
 
Jonna var mycket nöjd med dagen/kvällen och det känns ju som det viktigaste <3, vi hade det riktigt mysigt och roligt.

Bio, latmiddag och städning...

Vid 15.30 idag tog Göran med sig Jonna och åkte till stan för att gå på bio, hon fick biobiljetter i julklapp och ville gärna gå en gång med mig och en gång med Göran, får väl se om hon hinner gå med mig annars så får väl någon annan följa med.
De passade även på att lämna av Melvin hon kompis, lite sent egentligen men de hann ju leka några timmar i alla fall.
I samma veva gick även Meja och Hilma till kompisar.
 
Vi andra tog det bara lugnt, jag har tvättat 5 maskiner idag, inte proppfulla men ändå skönt att få bort lite innan det blir överfullt, bättre att köra någon halvfull maskin då istället tycker jag. Den sista var handdukar och de ska snart in i tumlaren.
 
Jag hade ingen lust att ställa mig och laga någon jätte avancerad middag idag när inte alla var hemma (Casper, Jonna, Melvin och Göran saknades), de åt mellis ganska sent så middagen hade vi ingen brådska med så den satte jag igång med vid 17.00 tiden. Det fick bli "Krabbelurer" en sorts tjocka plättar som smakar som fattiga riddare och påminner om amerikanska pannkakor, till det åt vi även hårdbröd.
Meja var jätte duktig och hjälpte frivilligt till att bre smörgåsar till syskonen under tiden som jag stekte klart och sen satte mig för att äta.
Hilma ville gärna hjälpa mig att duka av och torka bordet, Theo tog trasan av henne för han ville också torka, efter en stund var jag tvungen att ta fram en till så att Hilma kunde torka klart då Theo skulle torka av sin stol också ;P.
 
Meja borstade tänderna på de andra under tiden som jag plockade klart i köket, också på eget initiativ, kansk einte det blir helt hundra men om det bara är ibland så gör det ju inget.
Sen tog jag på ny blöja och pyjamas på både Lilly och Theo innan jag åkte iväg en snabbis för att hämta Melvin. Jag ringde innan så att han kunde klä på sig och göra sig klar tills jag kom.
 
Det var Ninnis tur att välja film och allt sånt var ju klart när jag kom hem så det var bara att stoppa de större barnen i säng innan jag satte mig för att natta de små.
 
Efter att jag plockat klart i köket tidigare så tog jag även torrmoppen och drog av golven, hade en tanke om att ev städa idag men det blev liksom inte och jag hade inte tänkt det heller men kände sen efter middagen att det kanske var lika så bra. Tog även golven med blötmoppen i båda lekrummen innan jag hämtade Melvin så att de rummen var klara till nattningen.
När alla sen lagt sig och Theo och Lilly sov så kunde jag i lugn och ro ta resterande golv och badrummet, så nu är det nystädat :). Eldade gick jag ner och gjorde innan jag tog badrummet.
Hann precis sätta mig i soffan och lägga upp benen en stund innan Göran, Casper och Jonna kom hem.
 
Slöade lite på facebook innan jag gjorde lite fika och nu när jag skrivit klart ska jag borsta mina tänder och sen lägga mig... har ganska så ont i höftrena ikväll, haft lite hela dagen men det blev ju inte till det bättre efter städningen...
 
I morgon är det Lördag och man kan ju alltid hoppas på sovmorgon, men är ganska beredd på tidig morgon som vanligt...
 
Puss och god natt!
 
 

Ninni är lite sjuk...

Igår morse lät Ninni lite kraxig på rösten men inget annat som tydde på att hon skulle vara sjuk, men igår när vi landat hemma så var rösten hesare och ännu kraxigare samt att hon såg ganska trött ut... kollade tempen som visade 38,5 grader så visst är hon lite sjuk.
 
Innan hon skulle lägga sig fick hon lite alvedon och sen efter någon timma så vaknade hon ledsen och helt svettig. in på toaletten och kissa och sen kramas lite så lade hon sig i sängen och somnade om igen.
 
Idag är rösten inte riktigt med henne, har inte tagit någon temp men hon verkar vara lite piggare. 
När hon kikade ut genom fönstret i morse så var hon väldigt sugen på att gå ut, det såg riktigt härligt ut då solen också sken, men termometern visade -25 grader så idag är vi inne.
 
Hon har pysslat på med lite av varje, misstänker att hon kommer att bli lite som Meja som ÄLSKAR att sitta och pyssla, rita, måla och skriva. Känner absolut att det var en bra ide att ställa in ett bord och alla ritgrejer i deras rum så att de har fri tillgång, skönt att slippa fråga varje gång de vill sätta sig och rita en stund.
 
Vi har grins in till rummet så att Theo och Lilly ska hålla sig därifrån men jag misstänker att vi snart måste se oss om efter en ny då denna börjar bli väldigt ranglig. Är ju typ 7-8 år sen vi köpte grindarna här hemma, minst!

Storhandlingen klar för denna gång...

Idag blev ytterligare en heldag... lämnade barnen på dagis och sen styrde vi kosan mot stan.
 
Jag kände mig rätt trött och hade redan innan bestämt att jag skulle påassa på att sova i bilen, ingen ide att först försöka håla sig vaken så länge som möjligt och slumra till lite när vi närmade oss stan, nej jag satte mig för att sova direkt!
 
Första stopp var Jula, behövde köpa lampor till bilen, de gick sönder när det var så kallt förra veckan, sen om det berodde på kylan vet jag inte!?
Nästa stopp var på XXL, en ny sportbutik som öppnat intill Jula, den var gigantisk och de hade verkligen allt och mycket som inte andra sportbutiker har. Mycket ullkläder till både barn och vuxna.
Vi köpte ett par rejäla handskar till Casper, ett par tunnare men ändå varma handskar till Göran samt ett hårvax till Casper, hand har varit slut länge och det har liksom inte blivit att vi köpt nåfpt nytt.
 
Jonna (som fortfarande snorar) ville på Lekia och köpa en dagbok som hon såg redan innan jul, en med kodlås, hon köpte även en penna så hon kunde börja skriva direkt i bilen.
Det var nu bara själva handlingen klar men eftersom klocan redan var 12.00 så valde vi att äta lunch först, det blev på Kebab House.
 
Handlingen på Ica Maxi gick riktigt smidigt, inte alls mycket folk och hör och häpna men familjeparkeringen hade lediga platser!
Allt som vi skrivit på listan fanns, skönt att inget fattas så att mn måste åka på olika ställen och leta.
 
På vägen hem sov jag också, när vi kom till Svenstavik gjorde vi ett stopp på Dollar för att handla lite schampo, duschcreme, tandkräm, avfallspåsar och annat behövligt. Det var rätt rörigt där inne då de håller på att bygga om hela butiken, men jag tror det kommer att bli väldigt bra när det är klart.
 
Sista stoppet innan vi skulle hem var hos Tina som är hemma och vabbar med både Märta och Astrid som också är förkylda, de var utan blöjor och bad mig köpa om vi skulle till stan. 
 
Svärmor hämtade barnen på dagis idag också samt att skolbarnen gick till henne när de kom med bussen från skolan, de satt och spelade spel när vi kom så det var bara Ninni och Theo som följde med oss hem i bilen, de andra skulle spela klart och komma lite senare.
 
Det var bara -11 grader när vi åkte i morse men nu när vi kom hem så var det nere på -20!
Theo och Ninni gick in och bäddade ner sig i soffan, Jonna och Lilly fick sitta kvar i bilen medans Göran bar in alla påsar med mat, jag var dörrvakt och öppnad eoch stände den mellan han sprang in och ut för att inte slätta in så mycket kyla.
 
Sen var det bara uppackningen kvar och sen tar ju sin lilla tid.
Vi var nästan klara när Casper kom från skolan vid 16.30, med sig i släptåg hade han de andra barnen som kom från farmor samtidigt.
Middagen lagades, läxor lästes, vi åt och sen var klockan 19.30... så det var hög tid att natta barn.
Ikväll var det min tur att sitta med Lilly och Theo, casper var snäll och eldade under tiden som Göran röjde undan allt i köket.
 
Just nu sitter jag här och undrar över när denna lillebror har tänkt att kika ut!? Det känns i magen och kroppen att det börjar närma sig men det går ju ändå inte att veta innan om det kommer i morgon eller om en vecka... livmodern tränar i form av sammandragningar som ökar lite mer för varje dag, man kan säga att det är ju faktiskt ganska nära nu och det känns både spännande och nervöst.
Göran skrattar lite åt min nervositet och det förstår jag på ett vis så jag tar inte illa upp eftersom han ändå kan förstå... men lite lustigt låter det säkert.
 
Vad morgondagen har att bjuda på det ver jag inte riktigt, men känner ja mig bra i kroppen så kan det hända att jag kanske tar en städomgång!?
 
Någon av barnen tog sig friheten att fylla på "lite" toalettpapper på hyllan 😂
 

Besök hos barnmorskan & lite garn...

Igår hade vi en heldag framför oss, eller egentligen inte men ändå på något sätt.
Vi lämnade barnen på dagis vid 09.00, sen åkte vi till Svenstavik direkt, egentligen skulle jag inte ha träff med barnmorskan förrän 11.30 men då åkte vi och hälsade på fam Nilsson en sväng innan, varför sitta hemma och vänta på att tiden ska gå!?
Vi köpte med oss både lite fika och lunch :)
 
Semlor köpte jag men de var inte speciellt goda, torra och för mycket mandelmassa, en stor klick i mitten... men de gick helt klart att äta, köpte några winerbröd också eftersom Jonna inte gillar semlor. 
Jonna är snorig och har ont i halen så hon är hemma från skolan denna vecka, men har ändå ingen feber så hon är inte sängliggande.
 
Jonna ville gärna följa till barnmorskan och eftersom det var lagom vid Lillys sovtid och hon inte redan sovit i bilen så tog vi med henne i vagnen, hon somnade ganska snabbt och sov sig igenom hela besöket, vägen hem och sen ca 1 timma till.
När vi kom tillbaka till Nilssons så åt vi lunch innan vi skulle iväg på möte.
 
Innan vi åkte hem så gick jag in på "Tyg & Garn" för att handla för min fina julklapp som jag fick av snälla, fina Angelica (och Robert).
Det var lite jobbigt med min beslutsångest men till slut så blev det en hel hög med garnet Raggi + ett litet nystan med Tilda.
 
Barnen vill ha stickade vantar och det ska jag nog kunna fixa :)

Svärmor var snäll och hämtade barnen på dagis, skolbarnen kom hem samtidigt som Casper som hade nyckel, han hade börjat köra in ved när vi kom hem. Göran stannade ute och hjälpte honom under tiden som jag gick in och började med middagen. Fick hjälp av både Hilma och Ninni, tur det var passande mat att laga när de så gärna vill hjälpa till, fiskpinnar och potatismos.
Hilma fick lägga upp alla 60 fiskpinnar på plåtarna, lättast att tillaga dem i ugnen när det är så många, sen ville hon så gärna göra remouladsåsen, Ninni var rätt nöjd med att få hjälpa till med moset, hon var fullt upptagen med att kika på tårtor på sin platta innan.
Godast är det ju med hemgjord mos men nu hade vi faktiskt ett paket med pulvermos i skåpet och ingen potatis hemma, 1 kg med frysta grönsaker (ärter, majs och paprika) kokade vi upp och hade till också.
 
När vi ätit klart så var klockan redan läggdags för barnen, det togs på pyjamas, borstades tänder, plockades undan i köket och sen nattades barnen.
 
Senare på kvällen kom vi på att vi kanske skulle ha varit och handlat idag (torsdag) så vi satte och och planerade en matlista och skrev sedan en rätt så lång handlingslista. När det var klart så åt jag någon smörgås innan vi kröp i säng.

Testat Ankarsrum och tittat på film.

Jonna är ju hemma från skolan då hon är förkyld, efter dagislämningen frågade hon om vi inte kunde baka. 
Vi gick till köket, hon bakade en kaka och jsg bakade bröd, första gången jag testade min nya Ankarsrum assistent. 
Det gick kanon, bakade rosenbröd, gick galant med dubbel sats = 64 små bullar. 


Nu ikväll nattade jag barnen, de var tjuriga fastän de var trötta och jobbigast var att jag var lika trött själv. Höll på att tippa av stolen några gånger 😜. 
När de somnat så gick jag och duschade och sen tänkte jag kika på film, gick ju sådär då jag somnade... Var nog en ganska tråkig fim... Filmen som jag satte igång efter den första såg jsg hela men den var heller inte så bra. 
Köpte en hel påse med dvd filmer för knappt några pengar alls förbett bra tag sen, idag gick jag igenom vilka jag ville se av dem, har gjort en lista som ska gå igenom. 

Nu sova, i morgon blir en heldag...

Puss å god natt. 

Morgontrötta människor ger mig ångest!!!

Det är något som verkligen sitter i sen jag var liten och växte upp... morgontrötta männsikor som man får gå och tjaja på för att de ska komma upp ur sängen, samtidigt som man vill väcka lugnt och försiktigt så att personen/personerna i fråga inte blir på dåligt humör, men den kombinationen är inte så väldigt lätt...
 
Göran är en sån människa, han har aldrig varit en morgonmänniska och alla är ju så olika men det hade för mig varit så mycket bättre om han var det för jag får verkligen ångest över att behöva gå och säga till flera ggr och påminna för att han somnar om. Jag vet ju att för honom känns det som att jag verkligen tjatar en gång/minut och risken för att han blir irriterad är ganska stor. Dock har vi ju nu varit tillsammans rätt länge (drygt 15år!!!) så han vet men ändå så kan han inte alltid bara kliva upp 1-5 gången jag ber honom... 
Jag skulle ju kunna strunta i det och bara låta honom sova också men jag tycker att det är viktigt att vi kommer upp och äter frukost tillsammans, att vi båda är delaktiga (om ingen är sjuk eller har sovit väldigt dåligt), inte alltid men åtminstonde på vardagarna.
Annat är när han ska upp för att jobba eller iväg på något annat, och just det stör mig lite extra (även om det såklart är bra att han kommer upp när det är mer "viktigt"), varför är det så!?
Skulle kunna skriva mer detaljerat om detta men väljer att bara göra det kortfattat, ni förstår säkert själva tanken och känslan ändå?
 
Det finns många såna exempel på saker i min ryggsäck från min barndom som ger mig denna känsla av ångest, jobbigt att leva med även om det kan tyckas vara småsaker men jag har sakta men säkert börja pcka upp den delvis tunga lasten på riktigt... förut har det slutat med att jag packat ur men sen fått panik och packat ner allting igen och ännu längre ner.

Halsbränna och 10 dagar kvar... blodpropp och middag hos svärmor mm...

Inatt vaknade jag igen av en sån där sur uppstötning som svider så otroligt mycket i halsen att man nästan kräks... går upp och försöker dricka vatten men den går liksom inte att skölja ner utan den ligger där "på kanten" i halsen och irriterar... Nåja, drack vatten, och försökte gurgla sen tog jag två novalucol och gick och lade mig igen...
 
Det blir ofta sådär när jag äter och dricker något ganska nära inpå som jag lägger mig, men inte alltid, svårt att veta när det slår till liksom...
Under dagen idag har det varit värre till och från, som en halsbräna som gör ont i bröstet och halsen men det brukar vara lite värre såhär i slutet av graviditeten och nu är det ju inte så längt kvar... förhoppningsvis, får trösta mig att det blir ju närmare för var dag som går i vilket fall även om vi inte vet NÄR... spännande och läskigt som vanligt.
 
Har även varit lite ömmare kring höfterna idag och får ont i skinkorna av att sitta, men kroppen ställer väl in det sista inför förlossningen nu vilket är naturligt och hjälper när det väl är dags.
 
Igår kväll fick Göran ont på insidan av vänstra överarmen så han kollade vad et var och då var det som en upphöjning, ca 1 cm bred och lite blåaktig... kan kunde inte alls komma på vad han kunnat stött i eller liknande... i morse när han vaknade så var där ett gigantiskt blåmärke ca 8 cm i diameter...
Svärmor kom förbi när vi åt frukost och hon sa att det knde vara en ytlig blodpropp (du tänkte vi också på redan igår att det kanske var), hon har själv erfarenhet av att få såna då och då.
Göran ringde HC och fick en tid för att kolla upp det.
Där sa de att det inte kunde vara en propp, utan han måste ha kommit åt något... men Göran får typ aldrig blåmärken annars, han har haft stora blåmärken 2 ggr tidigare i sit liv vad han minns och ena gången kunde han inte gå och andra gången pga en operation... jaja det är uppkollat i alla fall.
 
Han åkte iväg strax innan 10.00 och stannade sen i Svenstavik tills Casper slutade skolan, de var hemma ca 16.40. Under tiden han var borta så åt vi tjockpannkaka till lunch, Jonna är förkyld så hon var hemma och Meja hade ont i magen så hon var också hemma + de tre agisbarnen och Lilly... bara Casper och Melvin som gick iväg i morse.
När vi ätit så fick Lilly sova, Melvin kom hem från skolan och vi spelade schack, han är rätt klurig och det blev oavgjort, jag var tvungen att fråga honom flera ggr om reglerna då jag egentligen har noll koll på detta spel, har aldrig lärt mig.
Dock är det som vi har en väldigt dålig variant så ett riktigt ska införskaffas då flera av barnen gillar spelet och dess klurighet. Matchen slutade oavgjort, båda med en varsin kung kvar.
 
Hann även stoppa Towe, Ninni och Theo i ett bad, Towe badade helt själv först som hon önskat få göra i flera dagar. varmvattnet var helt slut när de skulle schamponera och duscha av sig, som tur var kunde jag snabbt springa ner i källaren och växla till acc-tankarna där det fanns drygt 40 gradigt vatten att tillgå. Vi skulle ju kunna elda för varmvattnet nu på vintern när vi ändå eldar men vi kör på elberedaren precsi som på sommaren... dock är jag fundersam på om den håller på att ge upp för titt som tätt stänger den av sig/slår ifrån (som idag), kan bero på att flera dischade igår kväll eller så var det för att vi fyllde upp badkaret idag.
 
Middagen behövde vi inte bry oss om idag, för den skulle vi äta hos svärmor, fläsklägg och rotmos, det är sååå gott!!! har fortfarande aldrig testat göra det själv men den dagen kommer väl så småningom?
Vi klädde på oss och tog en promenad dit strax efter 17.00 och kom hem vid 20.00, då var det bara för barnen att klä av sig och borsta tänderna och krypa ner i sina sängar.
 
Göran nattade Theo och Lilly och jag eldade, när jag kom upp fårn källaren satt jag och somnade till stup i minuten så jag vickade ner på sidan och sov en stund, typ 1,5 timma. Vaknade till 22.30 igen då det var dags att lägga i mer ved i pannan, värsta tajmingen :).
 
Nu sitter jag här med en stor kopp chai-te, har just ätit 0,5 liter chokladglass och känner att det kanske var lite väl mycket... med tanke på den återkommande halsbrännan under dagen så lär jag garanterat vakna av en obehaglig uppstötning inatt också! Men jag får skylla mig själv.
 
Jo natten som var blev ganska lugn, Lilly sov bättre under kvällen och första delen av natten, hon vaknade vid 04.00 och jag satt där inne med henne i en timma och hon var fortfarande inte tillräckligt trött för att somna om, ville hålla handen hela tiden och kunde inte komma till ro, så obekvämt att sitta med spjälsängens ena sifa upptryckt i armhålan!
Jag tog upp henne så fick hon följa med till vår säng där vi låg och mös tills både hon och jag somnade och sen sov vi tills klockan ringde 06.30 och ännu lite till, klev upp strax innan 07.00
 
Ja det var denna dag det, i morgon ska alla skolbarn och dagisbarn iväg (utom Jonna, Mejas mage var det ingen fara med, bara lite fjask mest troligt), blir bara Lilly hemma med oss och vad vi ska hitta på då vet jag inte, 5 timmar går fort.
Det är lite bättre temperatur ute nu förresten, -4 till -8 grader någonstans har det varit idag men det ska bli kallare till helgen igen så vi måste ta in ved igen. Förra påfyllningen i rummet där nere tog slut snabbt, fast mest pga allt ved som vi brukar ha staplat vid pannan var borta och i förrgår hjälptes de 4 äldsta barnen åt att stapla nytt och då försvinner det snabbt. Lika bra att ta in mer så det finns.
 
Se så fint, Casper staplade och de andra bar pinnar/vedträn. 15-20 minuter tog det och de gjorde ett finfint jobb. Bra med lite samarbete ❤️
 
 

Mejas morgonfrisyr!

Hahahaha, ja Mejas hår det är som det är, tunnt och tovar lätt, alltid lika roligt att se hennes morgonfrisyrer! I fredags morse var den dock något utöver det vanliga och jag kunde inte hålla mig från att fnissa när hon yrvaket kom ut i köket för att klä på sig... ja hon har alltid med sig kläderna och tar på dem i köket av någon anledning...
 
Jag bad om att få ta kort på kråkboet och när hon fick se bilderna så skrattade hon, en bra start på morgonen med ett härligt skratt.
 
 
Lockar sig fortfarande lite när det är fuktigt, annars är det bara rakt. 
 
Älskade Meja ❤️
 
 

Söndag, filmmys och drömmar...

Barnen var fulla av energi när de vaknade i morse, de satt och höll låda här i soffan en stund men var sen smarta nog att gå in till lekrummet och leka/pyssla/rita där istället.
Lilly vaknade vid 07.00 väldigt pigg och nöjd, jagsjälv fick sova lite bättre i natt, lade mig lite tidigare men både Lilly och Theo vaknade så när båda somnat igen var klockan 04.00... men sen var det ju i alla fall 3 timmars sömn jag fick efter det.
 
Vi åt ingen frukost utan gick direkt på frunch idag och rensade kylskåpet på rester, skönt att inte behöva slänga, oftast när det blir rester här så räcker det ju inte för en måltid till alla... konstigt va!? ;P
 
När Lilly skulle sova så kollade vi på film och barnen fick smaska på godiset de hade kvar sen igår, Theo som inte fick något igår fick sitt idag och han var nöjd så länge det inte tog slut... när det var slut fick han nappen och sitta i donkeyn. Han har lite svårt att sitta stila när alternativet att springa runt finns men har inga problem och protesterar inte om han får sitta fastspänd i vagnen och kika på film.
 
Efter film så blev det lek, idag hade vi kunnat vara ute men det såg vi först när det var dags att laga middag, i morse var det -20 och sen steg det till -16 men vid middagstid var det endast -4 grader så det har endlat väldigt.
 
I morgon är det skola igen, alla utom Theo, Ninni och Towe fick sig en dusch ikväll, resterande vile bada i morgon. Hilma som inte ska på skolan i morgon hade också kunnat vänta men hon fick erbjudandet att duscha med Jonna och det ville hon.
 
Var tänkt att vi skulle se över skidutrustningen i helgen men det blev inte av att jag hämtade lådan med pjäxor där ute, skidor vet vi ju vilka vi har och vi har nog pjäxor i de flesta storlekar vid det här laget så det är nog bara att plocka fram när det är dags.
 
Vid middagen satt vi och fantiserade om hur vi skulle/ville göra om vi vann en massa pengar, alltid lika roligt at höra och jämföra allas önskningar, de minsta hade redan gått från bordet men Jonna, Casper och Melvin lyssnade spännt på de olika förslagen och alternativen samtidigt som de kom med egna förslag. Det roliga var att de inte bara tänkte på sig själva och vad just de ville ha och göra utan alla planerades in, ett varsitt rum vore en stor dröm konstaterades. Drömmar måste man ha och vi har rätt många!
Att inte veta hur det ser ut för oss om några år är lite smått jobbigt på ett vis, ingen av oss är nog så säkra på att vi vill bo kvar här egentligen, vi saknar så mycket och speciellt barnen... men som det ser ut nu så sitter vi fast!
Ska klura och kika runt lite efter eventuella lösningar och vad som krävs, kanske det finns tips och hjälp att få?
 
 

Freddie 4 år!!!

Höll på att glömma, barnens äldsta och första kusin Freddie fyller ju 4 år idag!!! Hipp hurra för dig Freddie <3 hoppas du haft en toppendag med gott fika och fin presenter!

Caspers tand gick av...

Jag somnade sent igår, Lilly sov oroligt och det känns inte som att det är så stor mening att försöka sova då och bli väckt hela tiden... Jag lade mig vid 02.00 och somnade vid 03.00... fy...
 
Göran lade sig vid 05.00, precis när han gick på toa så vaknade Lilly och där inne blev jag kvar till 05.30... som vaknade hon igen 30 minuter senare och 06.30 kunde jag lägga mig och sova... oturligt nog vaknade hon igen 07.11...
Tog henne til vår säng för att försöka få henne att somna om och det hade nog fungerat om Ninni som låg i soffdelen hade varit tyst...
Hon blev skitförbannad när jag sade åt henne så hon sprang vrålande till sin säng och strax efteråt vaknade Theo och alla andra så vid 08.00 var det bara att kliva upp och fica frukost till Lilly.
 
Jag kokar allt som oftats gröt (havregrynsgröt) till både henne och mig, Theo brukar ju äta av hennes gröt, idag var Towe också hungrig direkt så när Lillys gröt var slut så fortsatte de på min och när det var hälften kvar och Lilly var nöjd så frågade jag ifall det kanske räckte för dem så att jag också hann få lite!?
 
Gjorde frukost till resten av oss också och den var faktiskt ganska lugn, Göran låg och sov fortfarande...
Caspers frukostätning blev plötsligt avbruten då hans ena framtand gick av, den gick av där de limmat den och det var den som de nu är i färd med att rotfylla...
Han blev inte alls glad och gick och deppade på sitt rum, jag ringde jouren men fick vänta för de öppnade inte förrän vid 11.00... fick tag på dem och Göran åkte iväg med honom till Brunflo. Vi hade kunnat vänta tills på måndag och hoppas att de hade tid i Svenstavik då men han ville absolut inte gå på skolan med en halv tand och det förstår jag.
 
Det var dags för Lilly att sova och idag var det lite varmare ute men fortfarande -20 så hon fick sova inne, de andra barnen fick plocka ihop de som de häll på med och sitta med sina plattor om de ville.
Lilly sov ca 1 timma och jag hann ta reda på lite tvätt, skönt för alla att ha en lugn stund efter det mindre lugna uppvaknandet denna morgon...
 
Pojkarna var hemma strax efter 16.00, då var jag i färd med att torka ur kylen, det behövs ju lite då och då. Göran hade passat på att handla lite mjölk och annat när de ändå var ute och for.
Det var hög tid att laga mat, schnitzel och ris fick det bli, vilket bara jag tycker om tydligen, de andra gillar nuggets bättre.
 
De hade även varit in på dollar och handlat lite godis till kvällen, brukar sällan äta på kvällen men vi testar då och då. Delade upp och gjorde klart efter middagen var bortplockad och sen nattade jag Lilly och Theo, när de sov så kröp vi upp i soffan/sängen och kikade på otecknade Peter Pan och barnen var faktiskt riktigt duktiga på att sitta stilla och vara tysta, bara Ninni sim smaskade så det hördes till grannan ;P...
När filmen var slut hade klockan hunnit bli närmare 22.00 och det var inga problem för dem att lgga sig, inte ens Ninni krånglade utan alla lade sig och sov direkt. Ibland blir man imponerad och förvånad!
 
Jag har lust att köra en storstädning här hemma, byta sängkläder i alla sängar och ta bort julen helt nu, stöka klart det sista innan bebis kommer skulle kännas skönt också men jag vet inte om jag orkar nu eller om jag ska ta det till veckan då barnen är på skola och dagis?
Det visar sig.
 
Längtar tills vädret blir bättre och vi kan ta oss ut och leka lite i snön, inte roligt när det är -20 grader och vissa av barnen som är frusna kommer att bli kalla efter 15-20 minuter, känns ganska meningslöst att ägna så läng tid att klä på för att nästan direkt gå in för att klä av sen. 
Längtar till dessa fina vårvinter dagar då vi kan gå ut, grilla lite korv, leka och ha skoj och sen dessa sköna soliga promenader som man kan ta, men man vill samtidigt ta vara på tiden som är nu, snart kommer ju lillebror <3

Mår bra igen!

Förutom att Lilly sovit oroligt de här två sista nätterna så mår jag bra igen, kan både äta och dricka utan att känna att magen ska vändas utåin, kändes bättre redan igår men kände ändå att jag fick ta det lite lugnt på matfronten, ni vet den där känslan man kan ha någon dag efter värsta magsjukan!?...
 
Idag var det bara Casper, Jonna och meja som skulle iväg på skolan så jag smög upp och väckte dem, när de åt frukost tassade Melvin, Towe och Hilma upp yrvakna, jag sa att de kunde lägga sig en stund till men vem vill det!? man kan ju missa något!!!
Lite småsura blev de också eftersom de inte fick äta frukost direkt.... men allt kan ju inte ske på en gång bara för att man vill...
 
Som toppen på det hela så hade skolbarnen svårt att vara tysta i hallen innan de skulle gå så precis när de går ut genom dörren vaknade Lilly och sen Theo också och hela cirkusen var igång... Lite smått MORR!!! kände jag då...
Men men, bara att koka gröt till Lilly och så småningom duka fram frukost till resten, om alla inte ska äta gröt så funkar det alldra bäst om Lilly äter före alla andra, då brukar Theo (som för övrigt äter väldigt lite frukost) kunna få i sig hälften av Lillys gröt också, han ska "bara smaka lite". Lilly kan klämma i sig en hel portion men får hon en dryg halv portion och sen lite flingor och annat att gnaga på så klarar hon sig fint och Theo blir på bättre humör.
 
Vad gjorde vi sen då? Jo vi gjorde inte så mycket, myate framför lite film, några lekte till och från, tvättmaskinen gick, lunch lagades och åts, Lilly sov, tvätt hängdes och mer tvätt tvättades. 
Barnen satt med sina plattor, skolbarnen kom hem, det gjordes läxor, sen satt de också med sina plattor/datorer en stund (skönt att koppla av och koppla bort efter en skolvecka).
 
Lilly vaknade och satt med mig när jag virkade klart en "disktrasa" som jag började på för ett tag sen, testade en ny variant där man virkar från hörn till hörn och ökat till valfri storlek och sen minskar man igen "C2C" (corner 2 corner) heter den.
 
Lite senare än vanligt lagade vi så småningom middag, fläsk, potatis, löksås och gröna ärter blev det idag och det var så gott! Igår åt vi hemmagjorda biffar med potatis, brunsås och kokta grönsaker, det var INGEN som klagade på maten då kan jag säga och tyst vid bordet var det också!!! Kanske borde vi äta det oftare!?
 
Ja men så mycket mer har vi inte ägnat denna fredag åt, 4 maskiner med tvätt blev det sammanlagt, den sista var med handdukar och ska snart in i torktumlaren. Göran sorterade och lade in all ren tvätt på rätt plats innan lunchen <3.
 
Vad vi ska göra i helgen vet jag inte, det är fortfarande under -25 grader ute så det känns inte direkt som att man vill åka iväg, igår var det närmare -30 hela dagen.
Vi skulle ha varit till stan någonting, gått på lekland med barnen samt uynyttjat biobiljetterna som vi fick i julklapp, helst innan lillebror tittar ut :).
 
Nej nu ska jag nog färglägga lite och sen krypa ner i sängen och sova.
Börjar bli sugen på att kanske baka någon dag, får se när det passar, måste ju testa nya assistenten ju!!!!
 
Puss å hej <3

Nu åkte jag också dit... BLÄÄÄ!!!

Blev inget skrivet igår, jag lade mig på soffan direkt efter att jag nattat barnen, strax innan 20.00 borde det ha varit... sen låg jag där i ca 2 timmar medan magen rumstrerade och sen var det bara att börja det eviga springandet på toaletten...
 
Jag som trodde att jag skulle slippa magsjukan, som jag oftast gör men icke... magsjuka är ju jobbigt i sig men att vara höggravid dessutom var ingen bra kombo...
Lilly kräktes också och fick sova brevid mig, sov som en kratta så jag har legat i sängen större delen av dagen idag, dock inte så bekvämt och avslappnande när magen håller igång...
 
Massa sammandragningar på det också, men jag hoppas att bebis håller sig där inne tills vi är friska och har återhämtat oss.
Jag har inte kunnat äta så mycket idag och heller inte druckit tillräckligt heller känner jag... hoppas att jag mår bättre i morgon för detta är inte skoj...
 
Ikväll har jag ägnat mig åt lite av varje, förs målade/färglade jag lite i en av mina målarböcker som jag skaffat och sen stickade jag lite... försökte äta någon smörgås däremellan men det tar liksom emot fastän jag fortfarande känner mig smått hungrig.

När man har svårt att välja vad man ska fördriva kvällen med...

Inte den snyggaste kombinationen sv färger... Och nästa gång testat jag med vanliga färgpennor och inte tusch. 



 
 

Magsjuka...

Igår kväll blev det inte att jag skrev något... igår morse vaknade vi av att Lilly hade kräkts, men bara väldigt lite... Hon fick i sig frukost och drack massor av vatten och sen kom allt upp, även Ninni som hade sprungit och druckit många små skvättar vatten kräktes precis när vi hade dukat av frukosten. Hon och Theo hade ätit varsit ägg i väntan och hon han precis hoppa av stolen innan allt kom på köksgolvet, tur att det inte kom över köksbordet!!!
 
Ninni kräktes bara 1 gång till under resten av dagen och det var strax efter 12.00... hon vilade mest hela dagen och hade framåt eftermiddagen/kvällen 38.0 graders feber, hon somnade redan 18.00, kunde inte hålla sig vaken så jag bar henne till hennes säng.
 
Lilly däremot kräktes ganska många ggr på förmiddagen, verkade må bättre på eftermiddagen men efter att troligtvis ätit för mycket till middag så kom allt upp innan läggdags. Jag var i valet och kvalet om vi skulle ge henne välling, kändes taskigt att inte göra det...
Hon fick vällingen, somnade och efter ca 30-60 minuter vaknade hon, jag tog upp henne då hon verkade orolig och svalde mycket, hon kräktes lite och sen efter en stund kom resten av vällingen.
Bytte pyjamas och torkade av, hann få dit en bytta så inte allt kom på kläder eller golv och sen somnade hon i sin säng utan större protester.
Hon sov rätt lugnt, vaknade till då och då och gnällde men sov ändå fram tills 04.30 ca om jag minns rätt... fick henne att somna om och sen sov hon någon timma till innan hon fick komma till oss och där somnade hon om ytterligare.
 
Jag klev upp strax efter 06.30 för att koka gröt, gick på toa en sväng och när jag kom ut stat en pigg och glad Lilly där på golvet i hallen.
 
Skolbarnen gick till skolan/bussen, vi andra har spenderat morgonen/förmiddagen i vardagsrummet, Ninni har tagit det lugnt och kikat på tv, Theo och Towe har både lekt och kikat på tv, Lilly har busat och myst.
Theo, Ninni och Towe skulle ju ha börjat dagis idag igen efter lovet men de får vara lediga denna vecka pga magsjukan. Skolbarn som har syskon som är sjuka får ändå gå på skolan men helst inte dagisbarn.
 
Lilly verkar som sagt må mycket bättre idag, har fått behålla frukost och allt vatten hon druckit, ätit en halv banan nyss och snart är det väl dags för lunch.
 
Göran skottade massor av snö igår morse och efter det har han känt sig trött och slö, förs rätt bra framåt kvällen, idag är han inte alls pigg, han känner sig orolig i magen så det var nog kanske inte själva snöskottningen och att de tog in ved på eftermiddagen som gjorde honom slö.
Idag har det kommit minst lika mycket snö till, ca 30 cm och det snöar fortfarande!
 
Jag känner mig en aning trött jag också, ovan att kliva upp tidigt och när det blir oroliga kvällar och nätter så märker man att avbruten sömn är mycket värre än om man bara får sova 3-4 timmar men utan avbrott.
Ska se om jag kanske kan få lite tid att vila sen efter lunch, älsklingen ligger och vilar nu.
 
Theo som ändå sovit 12 timmar i natt verkar också trött och missnöjd så jag får se om han kanske också ska sova när Lilly sover sen.
Just nu leket Towe och Ninni med dockskåpet som Towe fick i julklapp.
 
Hej så länge...

Väskan är packad... orolig natt som var...

Nu ikväll tog jag tag i att gå igenom och plocka fram bebiskläderna, skönt att ha det gjort, packade BB-väskan också när jag ändå var igång, skrev en lapp med sånt som ska packas sen och lade längst upp i väskan. 
Tror inte att bebis kommer än på någon vecka även om det sista dagarna har börjat kännas annorlunda i magen men det brukar ju kunna vara så de 2-3 sista veckorna.
Har en fin vän som datumet går ut för den 25 januari så vi får väl se om vi kanske möts på bb? Men sannolikheten att hon får före är mycket större då båda hennes tidigare barn kommit 2 veckor tidigare ca.
 
Det blev ju som sagt sent igår då jag sydde fodralet, när jag sen gjort fika så vaknade först Lilly och sen Theo och Theo hade ont i magen, han gnällde länge om det och Lilly tog det tid för att somna. Först satt jag en stund medan Göran fikade och sen fikade jag och försökte sova ner Theo, 05.00 bytte vi... då hade Lilly somnat men inte Theo så jag tog med honom till sin säng...
05.30 kunde jag äntligen lägga mig för att sova... i ca 1 timma innan Lilly vaknade till och då stank det bajs där inne så när hon somnat fick jag väcka Theo för att byta på honom... han bajsade en gång till efter bara ca 15 minuter så då bytte vi igen och gjorde en flaska välling, klockan var då 07.16 och han somnade äntligen när klockan var ca 08.00...
 
Klockan 09.00 hade Towe och Ninni smugit in till oss i soffan, Towe gjorde något på Ninni som överreagerade och började yla rakt ut... jag förökte få henne att sluta skrika men hon var på helt fel humör och några minuter senare så var både Lily och Theo vakna...
 
Jag klev upp ganska direkt och kokade gröt, bytte ännu en bajsblöja på Theo som uppenbarligen är dålig i magen men ändå inte lös, men det luktar surt och är vattnigt och mosigt... han kräktes även lite lite på golvet i köket men bara lite vatten i princip.
Sen under dagen har han bajsat 2-3 ggr till varav ena gången bara var en blötfis... vet inte alls om det är något magvirus han fått, lite feber tror jag att han hade i natt och han var lite rödflammig i blöjområdet...
 
Nu ikväll har de "peppar, peppar" sovit lugnt och jag hoppas att natten blir lugn för alla.
Sömnen som jag missade tog jag igen lite av mitt på dagen, lade mig och låg i ca 3 timmar men sov max hälften av tiden då det var tjafs och stök runtomkring stundvis, sånt smågnabb mellan syskonen bara för att retas lite...
 
Så nu innan klockan blir alltför sent så ska vi ta och fika lite och sen krypa ner i sängen, Casper gick precis och lade sig, Meja som vaknat och fick vara uppe en stund (hade lovat att hon fick vara uppe då de andra somnat men hon somnade en stund också innan hon kom upp och kissade, hon hjälpte mig med disken i köket och var med när jag packade väskan) gick också och lade sig nu, hon skulle få sova med Casper i natt.
 
I morgon är det måndag, men ingen skola förrän på tisdag, i morgon ska Casper till tandläkaren för återbesök och koll på sin framtand som han hade ont i över nyårshelgen, det var en varböld under tanden och nu ska även den rotfyllas precsi som den brevid. Tänderna skadades ju när han slog av dem för några år sen.
 
Temperaturen uta idag har varit över -20 grader, vi har dock varit inne då vissa fortfarande är snoriga + att det blev lite sömn för flera av oss i natt. Snö har det kommit mycket av också, Göran och casper var ut och skottade efter middagen och i morgon ska vi nog ta oss ut och leka en stund.
Det skulle/ kunde tydligen komma mer snö under natten så vi får väl se i morgon när vi vaknar 
 
Natt i natt
 
Bjuder på några bilder från senaste dagarna, en då Lilly äter hamburgare helt själv i bilen innan vi åker hem från stan, då när vi köpte Jonnas dator och sen en bild på en otroligt god gryta som min mamma kokat. Det är en persisk gryta som hon en gång i tiden fick receptet av från Afsaneh som brukade laga den och bjuda oss på när vi var små. Hon och Kamal är föräldrar till min jämnåriga vän Aida och hennes syskon Shima, Ali och Misha. De kom till Svenstavik som flyktingar (tror jag) när vi var små men flyttade innan 3:e klass till Örebro där de fortfarande bor. Sist jag träffade dem var sommarlovet mellan 8:an och 9:an tror jag. Saknar dem massor <3
 


Kött, massor av persilja, lite lök, selleri och lime. Mycket gott!

 

-30 grader kallt!

I morse var det -28 när vi klev upp, varmt och skönt inne så det gick ingen nöd på oss.
Vi åt frukost och plockade undan lite, barnen som fick sina "Top model" grejer som de beställt och köpt för sina julklappspengar kom igår så de satt och pysslade med lite av varje.
 
 
Theo ville krypa ner under täcket och se film, förstår jag då han redan hållt igång flera timmar. Lilly däremot sov länge trots Theos oliv när han bland annat åkte runt på sin "Bobbycar".
 
Casper var snäll och hämtade lådan med bebiskläder ute i lagårn åt mig, gick inte igenom den idag men skönt att ha den inne, ska nog ta tag i det i morgon samt skriva en packlista.
 
Egentlingen skulle väl detta vara en innedag pga kylan men fram på eftermiddagen så tog jag med mig Lilly och åkte upp till Klövsjö och hälsade på Theresa en sväng, hade en skötbädd och några par stickor som jag köpt av henne och behövde hämta.
 
 
Det var skönt att komma ut en sväng, mindre skönt att bilen liksom aldrig hann bli varm... -30 grader var det där uppe om inte mer...
 
Vi stannade inte så länge utan åkte ganska snart hem igen, hem och lagade middag som blev ganska sen men det gjorde mindre.
 
Göran nattade Lily och Theo och jag hade fått lite extra inspiration och tänkte att ni ska jag ta tag i att sy ett fodral till alla stickor, har tänkt det ett tag nu men behöver liksom kika lite på nätet efter inspiration och sen fundera några vändor innan jag bestämt mig för vilken modell jag vill göra och hur...
Jag plockade fram tyg, googlade lite, räknade och jämförde och sen satte jag igång.
Pillrigt var det och det behövdes en viss noggranhet, resultatet blev faktiskt bra så när som på lite skavanker, att snöret kom för högt upp och att jag och kantband inte riktigt kommer överens... men funktionen är kanon och det är ju det i detta fall som är huvudsaken.
 
 
 
Har en hel del andra stickor också, såna vanliga lång och även strumpstickor i metall men dessa har jag lagt bort, gillar inte att sticka med dem, mina nya kolfiberstickor och de i trä är mycket, mycket bättre! De är inte alls lika tunga, de glider inte ur lika lätt och framför allt så blir man inte svettig om händerna så att garnet gnekar ;P
 
Klockan är nu rätt mycket, hade tänkt lägga mig innan 00.00 men Theo har vaknat flera gånger + att stickfodralet tog sin tid... men nu ska jag bara skriva klart, äta något litet, borta tänderna och sen lägga mig.
 
Puss å hej... förresten, temperaturen ute är "bara" -23 nu...

Film med Jonna

Nu ikväll har jag och Jonna kikat på film, kikade via min dator halvliggandes i soffan/sängen. 
Tycker det är så dåligt med filmer och program på tv:n på kvällerna nu och eftersom vi inte har telia längre där man hade tillgång till programbiblioteket så blir det ännu tråkigare... vi har pratat om att vi kanske ska testa netflix.
I alla fall så hitatde jag film via youtube, "30:e November" en 20 år gammal film som jag minns sen jag var yngre, orkade inte leta massor, den dök upp så vi såg den, många buskap och intryck som egentligen passar bra in nu när vi återigen har en "flyktingvåg" i samhället där det pratas mycket om det ena och det andra i samhället.
 
För övrigt idag så har vi ätit sen frukost, tagit hand och tvätt, lagat lite kläder, jag har plockat lite här och var men timmarna gick ganska snabbt och plötsligt var det dags för middag och sen nattning av barn.
 
Fick hem den nya ulltrikåsjalen härom dagen <3, idag köpte jag fintvättmedel anpassat för ull så jag kunde tvätta den. Nu hänger den på tork och jag lääängtar tills jag får använda den.
jag har som sagt inte packat någon väska än, känns ofattbart att det faktiskt inte är så länge kvar nu tills lillebror ska komma! Men jag ska ta tag i det där med att gör klart det sista någon dag så att jag känner mig helt redo och kan slappna av och bara vänta. 
 
Har heller inte hunnit testa min nya assistent ännu, köpte en Ankarsrum, har länge velat testa en och eftersom det bakas ganska mycket här hemma så är en extra egentligen inte en för mycket, har ju en Kenwood sen innan, den köpte jag för ganska många år sen och håller säkert många år till men den tar inte riktigt lika stora degar. Bakandet går iofs i perioder och än har jag som sagt inte testat den även fastän jag haft den hemma i över en vecka men jag måste hitta tiden och lusten, annars blir det inte lika roligt. Det börjar ju bli säsong för semlor snart.
 
Vad vi ska göra i morgon vet jag inte, kylan håller i sig ute och det har legat runt -20 mest hela dagen... men det finns ju ställen där det varit under -42 grader också de senaste dagarna och det är ju betydligt kallare!
 
Meja sover borta hos kompis i natt. Lillys förkylning verkar ha börjat gå över och Theos likaså, inget mer kräk för hans eller någon annans del heller. 
 
Nu är det dags att borsta tänderna och krypa ner under täcket så man hinner sova några timmar innan det är dags att ta tag i en ny dag.
 
Puss och god natt <3

BVC och MVC...

Idag har vi varit på BVC med Towe som gjorde 5-års kontroll, den gick jätte bra, Hilma hade berättat för henne vad hon skulle få göra. Bara en liten detalj som vi hade glömt berätta, vet inte om Hilma sa något men jag hade glömt själva sprutan!!! Men det gick bra, hon hann ju i alla fall inte gå och gruva sig innan och det gick snabbt över. 
Allt såg för övrigt jättebra ut. 

Sen gick vi vidare till MVC jag och Towe, jag vägde mig och håller mig fortfarande under 90kg men nästa gång lär jag ha klivit över 😜. 
Även här såg allt bra ut, magen växer och bebis ligger fint om än fortfarande högt. 

Innan vi åkte hem igen så åkte vi till stan och köpte en dator, egentligen var det Jonna som köpte fastän hon själv inte var med. 
Hann inte med så mycket mer än att sätta upp den idag men än så länge är hon nöjd. 


Nu är klockan sent (som vanligt) och jag säger god natt 😘

Towe 5år!!! Sömnlösa nätter, kallt och kräk...

Idag är det hela 5 år sen vår älskade lilla Towe hade bråttom till världen, vi hann knappt ur ambulansen förrän hon var ute och detta innan vi ens kom till hissarna på sjukhuset, smidig förlossning tycker jag :).
I alla fall så är dagen kommen, hon som har längtat och väntat så länge på att fylla år, dock tyckte hon att det var lite för nära på efter julen för att få öppna mer presenter.
Presenterna från oss har inte kommit ännu, de har hon fått välja själv och kommer med posten vilken dag som helst men Tina & co var här idag och firade och då fick hon paket.
 
Vår alldelses egna lilla underbara Towe, vad vi älskar dig <3 
 

Vi har som sagt ägnat dagen åt firande idag, dock har det varit en dag som gått fort och långsamt på samma gång på något konstigt sätt...
Tina & co kom någon gång efter 13.00, ca 1 timma tidigare hade jag satte Lilly i vagnen framför filmen som Theo kikade på, skulle bara underhålla henne medan jag bortade tänderna och klädde på mig men hon somnade... så jag parkerade henne i lilla lekrummet så fick hon fortsätta sova, det var ju ändå sovtid.
 
Jag började med tårtan först när gästerna kommit (Tina med fam) och sen fick Towe dekorera under tiden som jag och Tina dukade fram det som skulle vara till marängswissen, Towe kunde inte bestämma sig för vad hon ville ha (tårta eller glass) så det fick bli båda.

 
Vi fikade och innan vi var klara så hade klockan hunnit bli 15.30... vi dukade undan och hann sitta och prata ett tag under tiden som barnen fortsatte att leka och sen var det dags att laga middag som var Tacos, Towe villw först ha pannkakak men jag kände inte för att stå och steka pannkakor i flera timmar så Tacos var hennes andraval.
 
Men mitt i matlagningen så ropar Göran och jag ser Theo stå i hallen, han kräktes massor... Tina sa då att han sagt några gånger till henne att han hade ont i magen, något som jag viss missat... Hej magsjuka!? eller...
 
I alla fall så hjälptes jag och Göran åt att ta reda på eländet medan Tina fortsatte med maten... Efter en dusch så lade sig Theo på soffan och somnade, Jonna väckte honom när det var dags att åta men han åt inte så mycket...
 
Vi andra åt i alla fall och sen dukades allt bort innan gästerna var tvugna att bege sig hemåt.
Theo fick vällingen sittande framför tv:n ikväll ifal det skulle komma upp direkt men än så länge så verkar det lugnt. Lilly fick son väling i sängen som vanligt och nattningen gick relativt smidigt. Nu är det bara att hoppas att det blir en lugn natt och att det bara behövdes en rejäl omgång med kräk och sen är det bra.
 
Nu lite om senaste dagarna och nätterna...
 
Natten till i måndags (förrgår) var inte rolig alls... Lilly vaknade många gånger under kvällen och när vi väl skulle lägga oss så vaknade hon igen och ingenting dög, hon bara slängde sig fram och tillbaka i sängen eller i famnen. Jag satt med henne i rummet till närmare 05.00 innan jag äntligen kunde krypa ner och försöka sova men efter knappt 30 min vaknade hon igen och strax innan 06.00 fick jag äntligen sova i någon timma.
 
Dagen gick och hon var lite lugnare och nöjdare under dagen, sov rätt bra sen under själva kvällen, jag kröp upp i sängen med datorn, någon smörgås och en kopp the och kikade på Sofias änglar. 
Men sen när jag väl skulle lägga mig och sova så satte hon igång, jag fick springa flera ggr, hann typ lägga mig till rätta och börja slappna av så var det dags igen...
Göran avslutade sitt spela på datorn och hon började gnälla, jag trodde att han skulle gå men gick aldrig... han trodde jag redan var där inne, hon blev hysterisk när han väl gick in och sen var cirkusen igång...
Jag tog Lilly till mig, hon lugnade sig ganska direkt men både Theo och Ninni vaknade så Göran och Casper tog hand om dem när jag låg kvar med Lilly i vår säng...
Stämningen var väl inte på topp men jag somnade med Lilly, de andra lugnade sig, Göran sov på själva soffdelen och vi vaknade ganska utvilade morgonen efter. Lilly hade endast vaknat till några enstaka gånger men somnat om direkt när hon fåt nappen.
Theo kom ganska tidigt och hade svårt att ligga stilla så Lilly vaknade rätt snabbt, Ninni hade också kommit till oss och krypit ner brevid Göran om jag inte minns helt fel...
 
I alla fall så blev natten tills idag mycket bättre! Lilly vaknade inte alls många ggr på kvällen och heller inte av att vi kikade på film, när vi väl lade oss så vaknade såklart Ninni så jag satt med henne till 03.30 men men... Lilly sov ända tills närmare 08.00 i morse, kikade inte på klockan men uppskattningsvis.
 
I morgon ska jag till barnmoskan för kontroll, är idag i vecka 36+6 så det är inte så länge kvar nu... dags att skriva en lista och börja packa lite smått kanske!? :).

 
Towe ska även på 5-års kontroll så om det inte blir några fler olyckor så ska väl planerna kunna fullföljas...

Igår började jag virka lite på en stjärna som jag sett och blivit inspirerad av och tänkte testa. Ikväll blev den klar. 


Och jo förresten, både snön och kylan har kommit, först har det snöat senaste dagarna så det är helt vitt ute (efter att allt tinat bort och varit borta ett tag) och igår var det -20 grader och lite kallare, idag har vi haft ner emot -27... Brrr men friskt!

Från i förrgår (tror jag)

 

Trötta barn... Sjuk Theo...

Theo vaknade strax efter 06.00 i morse, då låg Lilly redan med oss, hon vaknade tidigare och var ledsen så jag tog henne till vår säng för att undvika att Theo blev störd i sin sömn. 

I alla fall så hade han energi till 1000, inte alls någon tovat ligga stilla trots att han försökte, väckte Lilly gjorde han också innan klockan var 07.00...
Lilly ville ligga och mysa men Theo for runt som en jojo!!!

Jag klev upp vid 08.00, då hade Theo och Lilly lekt lite med lego redan men alla andra barnen sov, Göran jobbade från 07.30-12.30 idag också. 

Jag kokade gröt och jag och de två små åt, sen strax efter 09.00 vaknade Ninni och sen kom de upp en efter en och sist Melvin som var rasande så Ninni råkat väcka honom eftersom hon tände lampan i rummet, klockan var då 10.00. Melvin kände sig säkert trött och trodde att det var tidigt ännu. 

Efter att alla fått insåg frukost så lekte de på sina håll men kunde inte låta bli att retas och gnabba och det höll tyvärr i sig hela dagen, men vissa dagar är så, bara att acceptera och stå ut...

Theo har varit extra grinig också skrikig idag men det kan jag förstå då han är snorig och har lite feber. 
Lilly har varit lugnare trots att hennes temp legat på drygt 38.0 grader. 

Det var Görans tur att natta ikväll så jag har eldat och sen försökt bli klar med ett par strumpor.. Men både Lilly och Theo sover oroligt så vi har fått springa in till dem titt som tätt båda två. 
Theo kom upp nyss så jag gav honom nässpray och nu sitter jag här inne med honom och väntar på att han ska somna ordentligt. 

Sockarna hann bli klara precis innan, garnet tog slut så jag fick göra egen mönsterpassning av restgarner (från samma nystan) på slutet men det blev ändå rätt ok. 
Tekniken/mönstret på dessa heter "sylta" så nu har jag testat även det. 

Det är själva skaftet som automatiskt blir veckat/ihopdraget. Foten på sockan är stickad som vilken socka som helst. 

Jonna sov ju hos kompis natten till idag och det blev bestämt att hon skulle sova där även denna natt. Men hon skrev och frågade om hon fick komma hem så nu ligger hon i sin säng och ska sova, hon kom innanför dörren för ca 20 min sen. 
Jag frågade såklart om det hänt något men hon hade bara längtat hem sa hon ❤️

I morgon ska jag ringa till tandläkaren och förhoppningsvis få en tid till Casper som har haft ont i ena framtanden ända sen i fredags...


Mysdag...

Idag jobbade Göran till 12.30 och då hade vi andra nyss ätit frukost i princip, skönt att sova längre och inte stressa på morgnarna. 

Lilly som var trött trots att hon somnat om på morgonen lade jag ut i vagnen någon gång mellan 12.00-13.00 tiden och hon sov till 16.00 då jag väckte henne. Hon är lite snorig och har nig haft en aningen feber... Tänder?

Plockade fram julgodis som vi knappt hunnit äta av under julen, dukade upp på köksbordet och sen fick alla komma och plocka i varsin skål. Alla parkerade i soffan/sängen och kikade på film. 




(Inte Casper som inte är henne och inte pappan heller).
Jag passade på att sticka lite där vi satt och mös. 

Vi fick besök sv barnens farmor som hade med sig sin brors sambo, de är på besök i helgen och bor i Dala-Järna. 

Till middag blev det lite av varje, Jonns gick till kompis och sover där i natt. 
Leksaker plockade ihop, de två minsta nattades.




De andra fick kika på film tills de somnade.
Jag och älsklingen har också kikat på film, Lilly sover oroligt och Theo som vaknade med väldigt täppt näsa ligger här brevid mig, bär bort honom till hans säng när han somnat. 

Puss å god natt ❤️

1 januari 2016!

Ja nu är det ett nytt år, inte för att jag direkt kan säga att år 2015 har varit ett dåligt år så hoppas jag på att 2016 blir ett riktigt fantastiskt år, förra året slutade ju bra så då borde det ju kunna fortsätta nu in i det nya året tycker jag.
 
Vi firade i alla fall in det nya året med familjen Nilsson, de kom hit igår, även om de kom flera timmar senare än tänkt så kom de lagom till att middagen skulle in i ugnen och det var ju bra.
När vi åt så fick 5 av barnen sitta inne i det större lekrummet/sovrummet, de 5 som "bor" där inne och vi andra fick gott om plats i köket, är ganska glad (men det har jag nog skrivit tidigare) att jag kom på idén med att sätta in ett bord där också.
 
När vi ätit så plockades det undan i köket och sen bytte vi julklappar. Nu ska vi se om jag minns vad alla fick, jag börjar med den yngsta.
Lilly - en Pippidocka
Theo - en motorsåg (leksak givetvis)
Ninni - en väska med snoddar, hårspännen och diadem med temat Frost
Towe - fick lika som Ninni
Hilma - massor av stora, fina pärlor i trä som hon kan göra fina halsband och armband av
Melvin - en metalldetektor
Meja - fick en låda/skrin med massor av fina, lite mindre pärlor
Jonna - fick ett presentkort på SF-bio, laddat med biljetter och snacks för 4 personer.
Casper - fick ett headset som matchar hans tangentbord och mus till datan.
 
Jag och Göran fick också paket, hela 3 st, ett varsitt och ett tillsammans. Jag fick ett presentkort på Tyg & Garn i Svenstavik och Göran fick en burk med en minst sagt stark krydda! Tillsammans fick vi ett väggfäste till tv:n i vardagsrummet, vi har pratat ett tag om att vi ska skaffa ett...
Vi tackar såklart väldigt mycket för de superfina julklapparna!!! <3
 
Av oss fick de;
Leia - kläder
Liam - en "Mimions fartgun", pruttpistol som Theo såklart gärna ville låna HELA TIDEN....
Herr & Fru fick två stora mysiga plädar till sina soffa då deras nuvarande filtar har blivit attakerad av deras underbara katt "Mini" ;P
Sen fick de även en almanacka med bilder på barnen, 3:e året i rad som vi gjort såna nu, lite roligt att ge bort och även uppskattat (som jag förstått det ).
 
Efter öppning av klapparna så gick barnen och pysslade med sitt och så småningom (vid 22.00 tiden) dukade jag fram ost och kex, dukade i köket åt barnen då jag kände att det kanske var smisigast. Jag och Angelica hjälptes åt att servera och göra i ordning barnens beställningar, vi vuxna slulle äta lite senare... var det i ala fall tänkt men vid 23.30 så satt vi stora också där och mumsade.
Jo just ja, Lilly och Theo nattde jag före 21.00 och strax innan 22.00 nattades även Liam och Leia så de 4 fick inte vara med och fika kex men det gjorde nog inte så mycket då de var väldigt trötta.
 
Vid 12-slaget skålade vi i Pommac och sen klädde vi på oss för att gå ut och kika på raketer vilket barnen tyckte var väldigt spännande och roligt, när vi sen kom in igen var det läggdags.
 
Vi bar in resten av ost och kex brickorna till vardagsrummet och fortsatte ätandet där samtidigt som vi pratade och diskuterade vilken film vi skulle kika på. Scary Movie.
 
Vid 02.00 tiden satt jag mest och nickade till hela tiden så då dukade jag av och gick in i köket och fixade undan lite och när jag nästan var klar så gav även Angelica och Robert upp för kvällen/natten och skick och lade sig, Göran hade lyckats slumra till på soffan men han fick så lov att kliva upp så att jag kunde bädda fram sängen.
 
Lilly och Theo sov bra hela kvällen, vaknade inte av raketer och smällare heller. Däremot vaknade Lilly vid 06.00 och var gansa snorig så jag tog upp henne, fixade nässpray och pillade ut någon kuse innan jag bäddade ner oss igen i vår säng där hon somnade om.
 
Alla tog sovmorgon idag, Theo kom någon gång vid 08.00 (skulle jag tippa på at klockan var) och sen låg vi kvar och halvsov till 10.30 då jag klav upp ocg fixade gröt till Lilly.
Sen åt vi en stor frukost tillsammans.
 
Senare lade jag Lilly i vagnen för att sova och sen åkte jag och angelica till Åsarna för att hämta paket, Theo och Liam fick fälja med så att de kunde sova en sväng i bilen.
 
Till middag igår åt vi potatisgratänkg och smördegsinbakad fläskfile och det fanns över så det blev dagens middag också, men sen tog energin slut för de små och det blev dags för Nilssons att åka hem och för oss att natta barnen, de åkte vid 20.00 och de tog med sig Casper.
Casper har för övrigt fått ont i sin ena framtand, för inte alltför länge sen så fick de göra en rotfyllning på hans vänstar så det lär kanske bli samma på den högra, får se om han lyckas hålla smärtan i schack med alvedon tills på måndag eller om det blir en jourtid under helgen...?
 
I morgon ska Göran jobba mellan 07.30-12-30, antar att vi andra mest kommer att ta det lugnt, ingen stress nu när vi är lediga.
 
Göran nattar Lilly och Theo nu när jag sitter här, ska snart gå ner och kika till pannan, de andra barnen kikar på film, vad jag och älkslingen ska hitta på sen vet jag inte, ska han spela så kanske jag stickar lite, blev klar med en socka igår och ska nu göra den andra så att det bildar ett par.
Fast egentligen känner jag mig rätt trött så det kanske skulle vara bättre att bädda fram sängen och lägga sig och bara kika på tv/film en stund och sen sova!? Vi får som sagt se...
 
Men i vilket fall så vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!!! Ta hand om varandra och glöm inte er själva, allt behöver en balans för att det ska fungera <3
 
                      
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus