Höstlov, missarna och Kyrkis...

Det har varit lov denna vecka och snabbt har den gått!
Vi har inte gjort något speciellt förutom att ta det lugnt, slappa och bara vara. Igår var vi ute några timmar, synd bara att det vag ganska kalla vindar. 

Idag var det Kyrkis i vanlig ordning som så gott som varje torsdag och eftersom det är lov så fick alla barnen följa, Casper ville inte så han stannade hemma med Göran. 

Det blev mycket lek och stoj men jag försökts hålla barnen från att springa och vara alltför högljudda men det blir ju lätt att de glömmer bort sig i leken och speciellt när det där finns andra barn att leka och tjoa med också, de blir så uppspelta allihopa 😊.

Karin bjöd på god mat och till efterrätt marängswish utan maränger. 

Caspers dator krånglade i morse så när vi var på Kyrkis så tog grabbarna en tur till Svenstavik och hälsade på Robert och Liam. Robert är mer haj på datorer när det uppstår problem så han fick rycka in och hjälpa lite. 

När vi andra kom hem efter Kyrkis så lade jag ner Theo i vagnen för att sova, i vanliga fall går vi till Kyrkis men idag tog vi bilen så vi var så många samt det blåste iskalla vindar. 
Hilma och Melvin följde med Lotta, Rasmus och Pontus hem för att leka. 

Ninni var ganska slut efter Kyrkis och det var jag också så vi myste ner oss i soffan och sov någon timma medan Jonna, Meja och Towe slappade vid tv och surfplatta, också i soffan. Det är så otroligt skönt och mysig att bara få lägga sig och sova en stund på dagen ibland, när tillfälle ges och det är ju inte så jätte ofta. 
Ninni somnade till brevis mig först men då tog jag henne till mig och så kröp vi ner under täcket tillsammans ❤️


Någon timma senare vaknade Theo och när jag tagit in honom och myst lite till i soffan var det dags att laga middag innan grabbarna kom hem. 
Idag blev det spenatsallad med ägghalvor!

Tog även tag i att ställa fram kattlådan till kattungarna idag när jag lagt Theo, bytte handdukar i korgarna också. Man kan säga att det blir ganska trångt i den stora kattlådan med 14 små kissar i. 
Det skiljer bara några dagar mellan de två kullarna som är typ 4 veckor nu och det börjar bli rätt bra fart på dem!


Bara härom dagen så möblerade vi om lite i Jonnas och Mejas rum så att vu även kunde flytta in Kissens kattungar dit, smidigare att ha alla på samma ställe och kunna "stänga in" dem. 
Både Kissen och Sötnos accepterade vårt drag bra och nu turas de om och samsas om att ta hand om alla missarna vilket är jätte bra då en av Sötnos alla 9 bebisar är ganska mycket mindre än de andra. 

Såhär såg det ut igår när Kissen lade upp sig för matning 😊. 

Och då är inte det här alla bebisarna men det är inte bara hennes heller utan de flesta av dem är nog Sötnos ungar 😉

Nu ska jag gå och kissa en sista gång innan det är dags att försöka få lite sömn. 








Snö!

Andra gången som marken är vit denna vinter (vad jag minns) och idag har snön legat hela dagen, i alla fall på gräs och i vägkanter, på själva vägen är det slask. 

Så här såg det ut i morse:




Det är nog dags att plocka fram alla vinterkläder snart, skulle vara skönt att ha det gjort även om jag inte tror att vintern kommer på allvar riktigt än. 


Vecka 36+6!!!

Idag är jag i vecka 36+6, i morgon har jag gått 37 fulla veckor av denna graviditet. 

Jag skulle ha tagit en bild för 5-6 dagar sen men det blev bara inte av...

Så här stor är vi nu!!!

Det börjar ju som sagt att närma sig och det känns i kroppen, jag har haft och har ganska ont till och från i höftpartiet men absolut inget att klaga på, mest ont får jag efter att ha suttit stilla en stund uppkrupen i soffan eller när jag ska gå en promenad vilket därav inte händer alltför ofta, promenader alltså... 

Jag har inte packat någon BB-väska än men jag har skrivit en liten lapp med grejer som ska ligga i den. 

Jag gruvar mig som vanligt inför förlossningen även fastän jag vet att det brukar gå fint när vi väl är där, men jag vet ju hur det varit och brukar vara och att det gått kanon med alla förlossningar hittills! Är väl lite det som oroar mig, tänk om det inte blir som det brukar!?!?!?

Snart är vi i alla fall 11 i familjen och vi längtar nog allihop! Det ska bli så roligt, mysigt, härligt och säkert stundvis jobbigt men det kan det ju vara vissa dagar ändå, för alla. 

Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen och försöka få mig lite sömn innan det är ny dag och det är dags att kliva upp och koka gröt. 

Vi var förresten till stan och handlade idag så nu har vi mat en dryg månad till!

Ska även försöka göra klart det sista på mina små ugglor och montera dem så de bildar en söt mobil till barnvagnen 😊. Bild kommer när den är klar. 

Natti natt! ❤️


Halloweenfest på skolan!!!

Ikväll har de Halloweendisko på skolan, det är klass 4-6 som annordnar och det är klass F-6 som får komma, även Åsarna och Klövsjö skola är bjudna. 
Hoppas att de får in en bra slant till klasskassan!

Så här såg de ut när de var sminkade inför kvällen:

Jonna var först ut då hon skulle dit lite tidigare och hjälpa till med förberedelserna, till detta hade hon en mörk peruk med lite längre än axellångt hår. 

Melvin ville vara både skelett och pirat och han blev nöjd med resultatet 😊. 

Meja valde en bild som såg ut liknande denna och även hon blev nöjd, det är bra med Google 😄👍. 

Under tiden som jag sminkade de större barnen så sminkade Göran de yngre. 

Towe blev väldigt olik sig tycker jag. 

Hilma blundade nästan precis så hon ser en aning drogad ut. 

Ninni var inte helt nöjd med att endast vara lite grön så pappan fick så lov att måla mera men det glömde jag att ta kort på innan det var för sent 😜. 

Nu hoppas vi bara att de tre äldre har det riktigt skoj ikväll, de ska hämtas om ca i timma och då blir det av med smink och i säng. 

Casper är inte hemma i helgen utan hos flickvännen i Ocke, han har varit där varannan helg nu en tid. Lite panik får jag när jag tänker på och ser hus stor min lille Casper börjar bli ❤️. 




Pizzatårta!


 

Pizzadeg:
 
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl neutral olja
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl (ca)
 
Lös jästen i vattnet, tillsätt olja och det mesta av mjölet samt salt. Arbeta degen tills den blir smidig och elastisk, ca 10 minuter i maskin eller 20 min för hand, tillsätt mer av mjölet om och när det behövs.
Täck och låt jäsa i ca 30 minuter.
 
 
Tomatsås:
 
1/2 tub tomatpuré
oregano
svartpeppar
vitlökspulver
ev lite salt
vatten till lagom konsistens, den ska rinna men inte vara blaskig.
 
Rör ihop.
 
 
Fyllning: (exempel)
 
Tomatsås (valfri eller den ovan)
200-300 g rökt skinka
500-600 g riven ost
1 bit mozzarella
 
(Detta vad var vi hade i vår tårta men det går ju att variera i oändlighet, måste även berätta att vi hade 400g skinka och ca 1 kg riven ost och det blev för mycket! Därför tror jag de mängder jag skrivit ovan är mer passande 😊)

 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör pizzadegen och tomatsåsen samt skär upp de råvaror du vill ha till fyllning av tårtan. 
När degen jäst, dela den i 4 delar, spara en del och dela resterande delar i 2 så att du har 1 större deg och 6 mindre.
Runddriv de små till bollar och kavla ut till rundlar som passar i en springform, förgrädda varje botten i ca 10 minuter i ugnen eller stek dem i torr stekpanna.
Tag den större degbiten och runddriv även den, kavla ut en stor rundel som passar i springformen och täcker kanterna, smörj formen med olja och klä den med degen, låt lite av degen hänga över kanten på formen.
Bred på ett tunt lager tomatsås, stör över skinka och ost, lägg på en av de förgräddade bottnarna. Gör sen samma procedur igen, jag hade mozzarella i vartannat lager, upprepa tills du fyllt formen och avsluta med ett topplager innan du viker in kanterna i formen.
Grädda lite lägre än i mitten av ugnen i va 40 minuter tills den fått fin färg.


 
Lycka till!

Benny med familj på besök.

I helgen har Benny, Hanne och Storm varit hemma och hälsat på. De kom sent på fredag kväll/natt och åkte idag (söndag) på förmiddagen. De var här en stund igår och hälsade på och fikade och sen var vi bjudna hem till svärmor på middag. 

Alla barnen utom Casper och Tony sitter till bords och smaskar tacogratäng. 

Vi vuxna åt efter barnen, blir lite trångt annars 😉

Mysigt och trevligt var det. 

Vi hann inte träffas jätte mycket men lite är bättre än inget. Blir ju lätt väldigt intensivt när det är så kort tid. 
Vi har tänkt försöka åka och hälsa på dem också men det är svårt nu när det börjar bli kallare och vi måste vara hemma och elda... ingen av elpatrornerna verkar fungera 😞. 




Flätor...

Jonna och Meja ville ha flätor i håret efter duschen ikväll, Jonna valde en inbakad och Meja ville ha några fler. 

11 st blev det, passade på att göra lite mönster så det inte blir så tydliga ränder när de sen släpps ut. Det var tänkt att hon bara skulle ha dem över natten men hon tyckte det var så fint så hon vill ha flätorna i på skolan i morgon 😊. 
Det enda som hon är lite orolig över är vad de andra eleverna ska tycka och säga, tänk om det ser konstigt ut!? Hon har inte sjärlförtroendet och självsäkerheten på topp den tjejen men vi jobbar på det!

❤️

Huvudsaken att hon är nöjd och tycker det är fint!



Snart 5 år!!!

I morgon blir hon hela 5 år vår lilla Hilma!!! Tänk va tiden går fort egentligen, att denna lilla fis växer upp och går nu sitt sista PR på dagis/förskolan!

Hon är rätt förståndig för sin ålder och tycker om att vara till hjälp, hjälper även gärna till med tråkiga måsten som att duka av bordet, sopa golvet, dammsuga, plocka leksaker och skor från golvet. 

Hon har även sin egna lilla stil, hennes frisyr har ni ju sett tidigare och den har hon helt valt själv och trivs jättebra med den! Idag när hon kom hem från dagis frågade hon om hon fick ha sin sjal på sig inne och strax hade hon även på sig Tonys keps och ett par vantar av finare typ. 

Var tvungen att ta några bilder på henne;

Sa inget utan knäppte bilder när hon berättade om något som jag inte minns just nu. Men hon hörde att kameran fotade och frågade varför med ett lite smålustigt leende ❤️

Underbara, fina Hilma ❤️. I morgon är det din dag och då ska vi baka en tårta!



Lugn söndag...

Igår kväll fick Hilma springa över till farmor för att sova över, idag väntade födelsedagsshopping i Sundsvall, hon fyller ju snart 5 år vår lilla Hilmafis 😍. 

För oss andra har det varit en rätt bra och ovanligt lugn söndag. Casper har ju varit borta hela helgen och kommer hem igen i morgon efter skolan och så har Hilma shoppat med farmor. 

Vi fick för en gång skull sovmorgon idag, barnen vaknade iofs tidigare än oss men inte lika tidigt som de brukar. De tassade snällt upp och kikade på bolla som de också brukar göra men idag helt utan tjafs, skrik och bråk!!! Theo och Ninni satt med i soffan och mös de med, syskonkärleken när den är som bäst ❤️. 

Vi klev upp pigga och utvilade, åt ägg på macka till frunch och sen ville barnen se gårdagens avsnitt av "Fångarna på fortet" som de inte fick vara uppe och se eftersom de var rätt så trötta. 
Theo lade jag ut i vagnen då klockan redan hunnit bli sovdags för honom. 

När barnen god det lugnt i soffan så passade jag på att sätta mig med tråd och virknål för att virka små ugglor. Har äntligen blivit klar med den stor ugglan som jag tagit på mig att virka! Det tog mycket längre tid än jag trodde att göra denna 26 cm höga uggla. 

Men nöjd med den blev jag! Har utvecklat lite och testat med "fjädermönster" på magen denna gång. 

Jag hann få klart 4 st ugglekroppar innan det var dags att fixa lite middag, nu ska det bara virkas och fästas ögon och näbb innan dessa ska fyllas och virkas ihop upptill. Men jag tror att jag ska göra några fler kroppar först innan jag hoppar på ett gäng med ögon 😄. 

Maten blev lätt att fixa, bara att värma makaroner, köttbullar och brunsås från i fredags, önskar att det vore lika lätt och snabbt att fixa middag fler dagar i veckan! 
Maten räckte till barnen och det var ju huvudsaken då Jonna, Meja och Melvin skulle iväg till kyrkan för att sjunga med barnkören, de skulle samlas kl 16.30 och sen sjunga i kyrkan vid 18.00. 
Jag och Göran som inte var så jätte hungriga bestämde oss för att äta senare.

Efter att Towe och Ninni ätit upp sin mat så hjälptes vi åt att städa på rummet, de han leka en hel del efter fångarna på fortet och de tycker att det är så skoj med alla utklädningskläder som vi tagit fram nu igen efter att vi införskaffat den nya förvaringen till deras rum. 

Vet inte om jag lagt upp bilden innan men bra blev det!

I alla fall, när vi städat klart fick de sätta sig och mysa lite med ostkrokar i soffan framför en film, passa på att mysa i lugnet lite extra när det bara var de och Theo hemma. 

Så småningom kom Hilma hem och hade lite modevisning, honhade shoppat många fina plagg och var väldigt nöjd med dagen😊. 

Körsångarna ringde och bad om hämtning när klockan var strax före 19.30, otroligt va snabbt det blir riktigt mörkt ute nu...
När de kom hem så blev det raka vägen in i duschen för Jonna och Meja som har skola i morgon. De andra hade vi redan gjort klara för sängen så det var bara att stoppa om och säga god natt, Theo var lite envis ikväll och somnade sist, Ninni däremot var riktigt trött och somnade som en stock ganska omgående. Hon har inte kunnat vila så mycket alls idag då hon hade lämnat sina snusar uppe i morse när hon läste böcker, hon har väldigt svårt att slappna av och varva ner utan dem. Vi tycker det bara är bra att hon inte har dem dagtid, helst har hon dem hela dagarna men eftersom hon suger på tummen så blir det mer tumme i munnen om hon har snusarna än när vi lagt bort dem. Dock suger hon inte överdrivet mycket på tummen när hon har dem heller och på nätterna när hon sover så åker den automatiskt ur. 

När barnen äntligen sov så lyxade vi till det och värmde pizza som vi hade i frysen, sen blev det en och annan chokladbit också och det passade ju jättebra när vi kikade på reprisen av "Dessert mästarna". 

Nu ska jag sova, men avslutar med denna bild som jag tog igår, Ninni sprang ut före mig (jag behövde kissa först 😜), till Theo som sovit klart i vagnen och det var så sött hur jag hittade dem när jag kom ut;

Shoppingkorgen går uppenbarligen också att sitta och mysa i ❤️





Lördagspizza!

Idag blev det tortillapizza till middag! Går åt lite mer fyllning då alla gör sina pizzor själv men det är sååå gott! Nästa gång ska jag testa att göra egna bröd 😊

Det som fanns att ha på var; tomatsås, ost, skinka, lök, mozzarella, svamp, tomat, ananas, banan samt överbliven köttfärssås. 

Lite av det fick jag med på bild. 

Två av barnens pizzor (Towe och Hilmas) innan de åkte in i ugnen. 

Brukar i vanliga fall baka pizza i långpanna med egen deg. Den blir också god men det ät bra med lite omväxling. 






Barnen bakar bullar!!!

Idag har jag låtit barnen baka bullar!
Jonna och Casper var på skolan, Hilma med farmor och Ninni och Theo sov så det blev bara tre som bakade, ganska lagom ☺️. 

Det enda som jag egentligen behövde hjälpa dem med var att kavla degen, de bad själva om hjälp, resten fixade de själva med ganska gott resultat.

Superfin deg som jäst perfekt!

Konsentration!

Ännu mer koncentrerade 😄

Var inte det enklaste att skära...

Fint och välsmakande resultat!

Jag gjorde sammanlagt 3 degar och bakade två själv med lite olika fyllningar och storlekar. Två plåtar där fyllningen var hasselnötskräm och sen resten vanliga med kanel, inga vanilj denna gång. 

Skulle väl egentligen haft 12 st på varje plåt istället för 20 😊 (bilden är efter jäsning och innan pensling)


Men det funkade ju ändå!

Dessa med hasselnötskräm blev megastora!

Arbetade segerns länge i maskinen och de blev hur smidiga som helst, fluffiga men ändå saftiga bullar. Detta var nog de bästa degarna jag gjort!

Jo men nu tror jag i alla fall att vi är redo för "kanelbullens dag" i morgon 😃. 
Funderar dock på om jag ska baka lite mer i morgon, är ett recept på amerikanska kanelbullar med topping som jag är nyfiken på... men vi får se. 





Kattungar igen!!!

Jag har tyckte de senaste veckorna att katterna har sett lite småtjocka ut men tänkte efter och kommer ihåg att det var lika efter kullen med kattungar förra året, vi trodde att de var gravida igen men var tydligen bara lite svullna... så var inte fallet denna gång...
 
Sötnos kom till oss i soffan i lördags kväll (27/9), i vanliga fall brukar hon bara lägga sig tillrätta och mys med oss men denna gången jamade hon precis som att hon ville tala om något. Jag visste ganska snabbt var det var då jag några dagar tidigare konstaterat att hon faktiskt ska ha ungar igen(!!!). Var ju bara en dryg månad sen förra kullen med ungar flyttade...
 
Jag klappade henne och märkte direkt att hon hade värkar och Göran fick snabbt springa efter både korg och handdukar och sen var det igång. Tog kanske 20 min innan första kom och sen ytterligare 15 minuter innan nästa men sen gick det allt snabbare. Klockan var sent och både jag och Göran slumrade till på soffan, jag bad honom kolla om det kom någon fler (senast vi kikade var det 5 st) men det verkade vara lugnt.
Jag gjorde mig klar för sängen och bar in korgen till Jonna och Mejas rum och sen gick jag och lade mig.
 
Dagen därpå så lät vi dem bara vara ifred. Tina, Märta och Astrid var här och hälsade på så det var fullt upp hela dagen, så roligt när de är här <3.
Fram emot kvällen så skulle vi byta till rena handdukar som vi bestämt innan och snacka om att vi blev rätt förvånade när vi lyfte bort Sötnos och det där i korgen låg 9 (!!!) små ungar!
Jag hade skojat på kvällen om att hon skulle få 9 st eftersom vi snart ska ha nummer 9, för något år sen fick hon 7 ungar och då var här 7 barn och i maj detta år fick katterna 8 st tillsammans och här fanns ju då 8 barn.
 
Vi som inte ville ha fler kattungar nu och hade precis tänkt börja ge dem p-piller, ville inte börja ge det innan ungarna flyttat och sen blev det lite förskjutet. Dock hade det inte spelat någon roll om vi börjat ge direkt när förra kullen flyttat för hon måste ha blivit gravid redan då de ungarna var 6 veckor.
 
Kissen (den andra katten) har som sagt också sett lite svullen ut så jag konstaterade ganska snabbt att även hon skulle ha fler bäbisar, dock kunde jag inte alls bedöma hur länge det var kvar för henne då hon var mycket mindre om magen.
Men i går kväll misstänkte jag att det var dags, hon skulle absolut ligga i sängen med Ninni, där hon födde sina ungar sist men det ville inte Ninni så jag gjorde i ordning kattburen och bäddade med handduk och ställde nedanför fotändan på Ninnis säng och hon hade inga som helst problem med att gå in dit.
 
Senare på natten kom Ninni upp till mig, Kissen kom upp strax efteråt, lade sig bredvid mig en liten stund, kurrade hela tiden, gick omkring lite där inne i sovrummet och sen ut igen. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan försökte somna om då det bara var några timmar kvar tills det var dags att kliva upp.
 
Efter frukosten i morse (1/10) så sa jag till Göran att vi måste kolla vart hon är då jag inte sett henne och hon kanske har fött ungar någon stans. Ungar hade hon fått och hon hade varit så duktig att hon fött dem i buren, 5 små fina kissekatter hittade vi där med henne när vi bäddade rent efter lunch.
 
Så nu har vi alltså 14 små kattungar som ska bo här i 12 veckor innan de några dagar innan jul är klara för leverans... Jag hoppas verkligen att många barn önskar sig kattungar i julklapp och att de har föräldrar som tycker det är den bästa ide någonsin att skaffa en liten söt katt!!!
Bara tanken på att ha 14 små busiga kattungar springande överallt i hela huset gör att jag ryser! Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget, söta är dem i alla fall!
 
Här har vi den första kullen som innehåller 9 små godingar.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus