27 Februari...

Började som en ganska bra dag, slutade inte så... men kanske inte heller så dåligt som jag känner.
 
Göran skjutsade barnen på förskolan och sen skjutsade han Tony till Svenstavik för att kolla upp sin hand som han har ont i, jag nattade Minnah och försökte själv vila men kunde inte riktigt sova, skulle verkligen behöva det men icke.
 
Minnah vaknade strax innan 12.00, säkert av att vovven Tyra gnällde och ville ner från vår säng då hon lärt sig hoppa upp där, gillar att sova där men sen inte tar sig ner.
Minnah fick lunch och när Göran kom hem ca 20 min senare åt vi lunch innan vi gjorde räkningarna, alltid ångest men skönt att ha det gjort.
 
Sen då, jo jag hämtade barnen på förskolan, ganska smidigt men Ninni flkjde med oss hem, hon brukar annars vara på fritids och vänta på bussen som skolbarnen åker med, hon är en liten människa som tar massor av enegri och vill prata, fråga om saker och göra något konstant.
 
Till middag åt vi kokt potatis och broccoligratäng med Isterband, alla åt mer eller mindre, ingen som vägrade och det var ju bra, det är ju ändå en ganska speciell rätt.
 
Barnen som började fixa med tvätten igår men mest lete bort tiden fick fortsätta idag och det var innan middagen de började men de var klara först efter... mycket gnäll och klagande på varandra, varför inte bara göra det!?
 
Det var strax innan nattningen som det hela brakade lös, Ninni övade på Idas sommarvisa, innan middagen fick hon lyssna på den på min telefon, superglad över det och efter maten a jag ja till att de fick spela den på apple-tv:n i vårt rum en "liten" stund innan läggdags. Något bråk uppstod med Towe eller Hilma som stängde av,, mest troligt för att de blivit tillsagda och Ninni blev helt tokig! Ännu tokigare när jag sa åt henna att slita och att de skulle lägga sig och sen blev allt bara kaos...
Inte kul att avsluta dagen så, att bråka med barnen och just detta ledde till att jag och Göran tjafsade och så blev den filmkvällen förstörd. 
Jag nattade Minnah och sen har jag skrivit på datorn för att rensa huvudet...
 
Nu är det snart för sent för film och Tyra gnäller, vill ha närhet och sova så jag ska gå till henne i soffan.
 
Natti natt
 
 
Vår lilla klätterapa <3
 

26 Februari...

Trött när det var dags att kliva upp, fixade frukost och iväg med barn till skolbussen. 
Theo och Lilly klädde sig själva och Göran hjälpte Louie, på det planet gick det smidigt och sen var Göran snäll och skjutsade dem till förskolan. 

Jag och Minnah skulle packa lite blöjor men när jag satte mig så kom Minnah på andra tankar, hade fortfarande bara trosor och t-shirt på mig, hon ville tutta och mysa ❤️. 
Vi satt så en stund tills Göran kom tillbaka efter förskolelämningen, sen Dick jag äntligen blöjorna i ordning och det var dags för trött liten Minnah att sova. 

(null)

Jag kände mig fortfarande trött och lite hängig, nästan som pm jag håller på att bli sjuk så vi blev kvar i soffan en stund och lyssnade på musik innan det strax efter 10.00 var daga för Göran att åka mot jobb. Innan han skulle gå på sitt pass så hade han möte med kuratorn på sjukhuset inför ev op i framtiden, det gick fint. 

När han åkt gick jag ut med Tyra sen gjorde jag ordning lite "lunch" och satte mig i soffan, kröp ihop under en filt och kikade på film, tvätten i maskinen skötte ju sig själv 👍🏻. 

Jag satt parkerad i soffan resten av förmiddagen, Minnah sov gott och vaknade vid 14.00 och eftersom jag var ensam hemma så var jag tvungen att invänta skolbarnen innan jag hämtade på förskolan, men det vet de ju om. 

När jag hämtat barnen så fixk de mellis i form av frozen cheesecake som Jonna (kanske någon fler) bakade igår. 
Efter fikat så ville barnen lite olika saker men de fick så lov att leka tillsammans allihopa, på den lilla stund de varit hemma så hade se hunnit gnabba nästan konstant, alltid någon som gnabbande någonstans. 

Nu ikväll när barnen lagt sig kändes det som att ett lugn lade sig, bortsett ifrån att Hilma, Meja och Melvi. Lekte och stojade en del när de egentligen skulld vika tvätt. 
Hälften av tvätten blev gjord och de får fortsätta i morgon. 

Nu är klockan mitt i natten och det är hög tid att sova. 

Natti natt21-25 Februari...

Torsdag:
Mötte upp Göran som slutade 09.00, sprang upp på jobbet,  hade städ med Sanna från 09.00. 
Jag stämplade in precis 09.03 och blev sen pga att jag kom på att jag skulle till Ica Maxi en "snabbis" för att köpa flingorna som jag glömde köpa på onsdagen. 
När jag slutat den dagen köpte jag med mig grillade kycklingklubbor och en sallad, gick till Casper, åt och sov 😅. 

(null)
Vi tackade varandra för ett fint 2018 och peppade inför ett ännu bättre 2019!!!

Fredag:
Möte på jobbet från 09.00, hade en bra jobbdag och sålde en del produkter till mina kunder, vi har en liten intern tävling på salongen för att peppa varandra lite extra 👍🏻. 
På lunchen läste jag om regn, minusgrader och blixthalka!!! Hade helt missat att det regnade ute och samtidigt var flera minus, många olyckor och de avrådde att köra bil, alla bussar inställda!
När det var dags att åka hem den kvällen var det fortfarande väldigt halt på gatorna, alla gick eller gled väldigt försiktigt fram. Körde väldigt sakta och tog mig ut till stora vägen och där var det rätt lugnt, det mesta hade smält och det var inte längre så halt. 

Lördag:
Riktig slappardag för barnen, jag försökte tvätta undan lite, smet iväg på affären, lagade mat, Casper hjälpte mig och gjorde salladen ❤️. Isak var här och de skruvade med hans bil, bytte inredning. 
Göran jobbade 9-20. 
Vi pt Natchosgratäng till middag och jag bakade pizzor till matlådor och söndagens middag senare på kvällen. 
Barnen fick lördagsgodis efter middagen. 

(null)

Söndag:
Göran började 13.00, han jobbar sen natten, vi åt frukost tillsammans innan han åkte. Jag, Jonna och Meja kikade på film med barnen och åt chokladbollarna som bakades på lördagen. 
Efter det såg vi till att alla duschade innan pizzan värmdes till middag. 
Jag duschade, vi nattade barn och sen kikade vi på film innan läggdags. 

Måndag:
Klev upp en liten stund tidigare än vanligt, behövde bli klar i tid då jag skulle ta med mig de 4 yngsta barnen och vovven till stan för att möta upp Göran. Jonna hjälpte mig och åkte även med oss till Svensta istället för att åka med bussen. 
Frusit hela dagen förutom en stund efter att jag sprungit mellan mina 2 kunder fram och tillbaka, läget helt under kontroll, bara lite stressigt men allt flöt på riktigt bra och kag avslutade dagen i tid! 
Nu är jag ledig 3 dagar, Göran jobbar 2 till och vi har då alltså torsdagen lediga tillsammans innan jag går på och jobbar 4 dagar i sträck. 

Riktigt trött nu, ska bara vänta på att Louie ska somna om i sin säng så ska jag gå och lägga mig också. 

Natti natt. 


20 Februari, storhandling...

Lämnade barnen på förskolan vid 09.00 och sen åkte jag direkt mor stan för att storhandla, Jonna som fortfarande är förkyld såg efter Minnah och Tyra. 

Jaguar inne i stan och framme vid Ica Maxi 10.42 och 1 timma och 10 minuter senare och 2 vändor senare så var jag klar, glömde dock havrefras och flingor... fixk för mig att jag tagit det första vändan,,,

Jag åkte hemåt, stannade i Svenstavik för att handla lite från Dollar Store. 
Till middag blev det lasagne och alla åt bra och det blev lite över. 

I morgon väntar jobb 

(null)
Skåp, kyl och frys är nu fyllda 😍

19 Februari, supermåne!!!

Ganska segt att kliva upp i morse men upp skulle vi. Åt frukost, skolbarnen gick till bussen och vi andra myste ner oss i soffan en stund innan påklädning och tandborstning inför förskolan. 

Minnah var trött, Jonna som fortfarande är tussig och hemma från skolan lade Minnah när jag lämnade barnen på förskolan. 

När jag kom hem ställde jag mig och förberedde lunch och matlådor, dock blev vi lite osams Göran och jag innan han skulle till jobbet så han åkte mycket tidigare och utan alla lunchlådor... han ska sova hos Casper i natt och i morgon jobbar han heldag och natt med rast mellan 12-15...

Jag och Jonna kikade på en film efter lunchen då Minnah sov igen, blev bara en kortis på förmiddagen. 

När alla barn var hemma igen fikade vi hårdbröd till Mellis och sen tog jag och Minnah en promenad i det fina vädret innan det var dags att laga middag, kycklingstroganoff blev det. 

Nu ikväll har jag fixat både matlista och handlingslista, dags att månadshandla vilken dag som helst nu, det börjar bli lite lite kvar av det mesta här hemma. 
När listorna var klara och alla barn lagt sig så kikade jag, Jonna och Meja på en film och nu är det dags att sova, ny dag i morgon. 

(null)

(null)
Synd att molnen hann komma ivägen, det är inte bara fullmåne ikväll utan supermåne 😍

18 Februari... äckligt!

Jag slocknade i soffan igår efter att jag nattat barnen, lade mig i sängen någon gång runt 00.00 och somnade ganska snabbt. Känns som jag ändå laddat ganska bra med energi. 

Det gick bra att köra till jobbet, skjutsade Meja och Melvin till skolan innan jag åkte då de missade bussen. Ninni sov hos farmor, Hilma och Towe blev hemma då deras magar inte känns helt 100% bra, dålig i magen och rapar ägg... hämtade även matlådor till Casper och Tony hos Susanne. 

När jag kom till jobbet lyssnade jag lite extra på min bok, det var så spännande. 
Kände mig inte jätte pepp på jobb men mina kollegor peppade stämningen och jag fick ny energi.

När jag var ensam klar med min sista kund så sprakade det till någon stans ovanför oss, lät som en lampa som knastrade men i nästa sekund började något stort att flyga runt i salongen. Flög hit och dit och utan kontroll, jag fick ducka när den störtade och sen landade någon meter ifrån. Rödaktig i färgen, stora vingar, va 4 cm lång, litet huvud och med en tagg där bak! 
Jag sprang eftet ett glas som jag ställde över den. 
Jag har varit frusen hela dagen men nu rös jag, isande rysning som bara fortsatte, adrenalin och nervositet! 
Jag klippte klart kunden som tyckte det påminde om en kackerlacka, vart den nu kommer ifrån!? Med någon paket? 

Jag ringde Diös akutjour och vi ska ringaanticimex direkt i morgon bitti och de MÅSTE komma och ta bort det! Fy!!!
Hon jag pratade med undrade om man inte bara kunde släppa ut den, utomhus!? Aldrig i livet tänkte jag, vet vi inte vad det är eller om den är farlig så ska den ju inte släppas lös!!!

Nu är jag i alla fall hemma, lite senare än tänkt men det gick bra att köra hem också. 
Lilly vaknade just när jag kom hem och jag har nu suttit med henne så hon somnat om. Nu ska jag leta något att äta, krypa upp under en filt i soffan och bara slappa, nu är jag ledig i 2 dagar. 
(null)


17 februari och söndag på jobbet...

Hilma följde med till salongen idag, vi åkte tidigare för att hinna på Djurmagasinet för att byta ett koppel med halsband som Göran köpt, det var lite för stort. Vi köpte en sele med koppel istället, storlek för att passa en kattunge 😅. Köpte även en klicker och lite godis i små, små, små bitar. 

4 timmar på jobbet idag gick väldigt fort, fick avbokning pga magsjuka barn men fixk sekunden efter in en kund som ville färga bryn och fransar. 

Jag var klar i tid och lämnade Sanna kvar på salongen när hon nästan var klar med din kund, gick ner till bilen och sen åkte vi till Ica Maxi. 
Vi behövde handla lite inför frukost i morgon, havregryn, sylt och havrefras, mjölk, fil och sallad handlades också (bland annat), det väntades hamburgare till middag hemma och jag köpte "potatisvåfflor" istället för pommes. 

Klockan hann bli sent innan maten stor på bordet och sen hann det bli ännu senare innan barnen kommit i säng men nu ligge alla utom Jonna och Meja. 

Tanken var att jag och älsklingen ska se film ikväll men jag vet ärligt inte om jag orkar, men jag vill!

Jonna känner sig fortfarande tussig och har dessutom jordens mensvärk!!

16 Februari, lördag med jobb...

Jag var mycket mer utvilad i morse, och Tyra hann få komma ut innan hon gjorde sina behov inne.
Jag tog mig en dusch på morgonen, åt frukost och klädde på mig innan det var dags att åka mot jobb, jag hade en känsla sen i går att detta skulle bli en bra dag och det blev det.
Hade bra flyt hela dagen och jag fick äran att rädda en n kund från sin katastrofala färg och klipp som hon ofrivilligt fått hos en annan frisör. Vi kom fram till att den frisören förmodligen inte mådde så bra med tanke på att hon inte verkade det minsta engagerad som hon enligt kunden tidigare alltid varit... hoppas hon kommer på fötter igen innan någon fler behöver råka illa ut.
 
Jag kan inte säga att jag fick ett perfekt resultat, det kan vara svårt om man ska rädda ett misslyckande men det blev sååå mycket bättre och kunden var rörd till tårar av resultatet, en riktig lättnad och detta tog nästan 4 timmar.
Jag tog en kunde under tiden som hon satt med nyanseringen och jag jobbade över 30 min av min lunch men det var det absolut värt!

(null)

(null)

(null)

 Kunderna efter lunchen var både trevliga och lättsamma och jag blev även denna dag klar i tid och behövde inte jobba över.
 
I morgon är vi bjudna på kalas hos Märta som fyller 7 år idag!!! Hipp hurra för henne!!! Dessvärre så jobbar jag så vi ska försöka få till en annan dag som vi kan komma och fira henne då jag är ledig.
Theo är bjuden på ett annan kalas här i närheten så vi får se om han kommer iväg på det, klantiga mamman har dock glömt att köpa någn present men antingen kommer vi på något eller så får han ge någon i efterskott.
 
Jag ska som sagt jobba och sen även på måndag men sen är jag ledig i 2 dagar och då ska jag verkligen försöka få tummen ur och ta ner julgardinerna!!! Planen förra helgen var att göra det men då var vi inte helt krya så jag lade ingen energi till det då. 
 
 


Tyra <3

Här är hon, vår lilla vovvebebis, hon heter Tyra och är 9 veckor. Hon är en blandras, lika delar chihuahua och pomeranian och hon är redan väldigt älskad av alla här hemma <3

(null)

(null)

(null)

(null)

 


15 Februari och dags för jobb...

Med tanke på att vi kom hem sent på natten och somnade runt 03.00 och skulle sen upp vid 06.00 så var jag ganska så trött men tog mig ändå till jobbet utan större problem.
Denna dag kändes extra lång och säkert var det för att jag var trött eller så var det för att jag mest hade klippningar.
 
På vägen hem stannade jag på en parkeringsficka och blundade en stund, slumrade till och samlade lite energi för att sen kunna åka resterande bit hem, bättre att stanna  och komma hem  än att råka ut för en olycka.
 
När jag kom hem så bäddade jag rent i vår säng som vi bäddade ur på morgonen då vovven misslyckade för att vi inte var snabb och gå ut med den, sen eldade jag innan jag kröp ihop i soffan och somnade till, hade tänkt ta en dusch innan jag skulle sova men bestämde mig för att skjuta på det tills i morgon bitti.
 
Åt en pizzabit innan jag sen bortsade tänderna och tog med mig Tyra och lade mig.

14 Februari, alla hjärtans dag <3

Va hade pratat redan om att vi kanske kanske skulle åka till stan en sväng denna dag, behövde handla  grejer till vår grind som vi köpte för ett bra tag sen men som vi inte satt upp, den är lite för smal så vi måste köpa till en förlängning...
 
Vi lämnade barnen på förskolan och sen åkte vi, Jonna hörde av sig, hon hade ont i huvudet och kände sig inte så pigg så vi hämtade upp henne efter vägen.
 
Vi handlade det vi skulle, och åt lunch innan vi åkte hem igen, 5 timmar går ganska så fort och vid 14.00 behövde vi vara hemma igen för att hämta barnen på förskolan + att skolbarnen kommer hem då också.
Vi stannade i Svenstavik och sprang in en snabbis på Dollar Store också.
 
Vi kom hem vid 13.30 ca, under tiden vi var på Dollar Store fick jag ett glädjande och pirrande sms som betydde att när vi kom hem skulle Jonna behöva vara lite barnvakt tillsammans med Meja, jag och Göran plockade med oss Theo och åkte på ett litet uppdrag/äventyr som jag kommer att skriva mer om en annan dag.
 
Fast egentligen så kan jag ju skriva det här då jag skriver detta inlägg i efterhand, vi åkte för att hämta hem en liten vovve! Vi har en tid pratat om att skaffa en hund och barnen är verkligen taggade och mogna för det, ja de äldre menar jag såklart.
 
Barnen skulle precis sätta sig och fika Alla hjärtans dag-fika när vi åkte, Jonna och Louie bakade chokladmuffins igår.
 
Vi kom hem vid 02.00 på natten och gick ganska omgående och lade oss, dock vaknade både Lilly och Minnah som hann hälsa på lilla Tyra innan de skulle sova igen.
 
 

13 Februari...kaos...

Gårdagen fortsatte ungefär som jag förutspått, bara ta det lugnt och ingen jäkt efter att barnen kommit hem, först lite mellis och sen lekte och spelade barnen på lite olika håll tills det var dags för miffag som ju blev tonfiskssås. Jonna nattade barnen och jag satte mig med datorn och min nya hårddisk sm jag äntligen hämtat (några dagar sen ;P) och så förde jag över bilder från den andra hårddisken så nu finns allt på 2 ställen. Nu fattas bara att jag ska försöka organisera och fixa till allt så det blir någon ordning men det verkar som att jag på enklaste sättet löser det med att ta in dem i datorn och sen för tillbaka dem igen när jag gått igenom allt...? Det är bra med Mac men också lite knepigare... men jag lär mig nog så småningom, har ju bara haft datorn i snart 5 år!!! Det var mer än 37000 bilder i alla fall.
 
Dagens morgon var lite lugnare än gårdagen, vi hjälptes åt att göra dem klar för förskolan och jag skjutsade, idag visade termometern på 0 grader.
När jag kom tillbaka var Minnah påklädd och klar för en promenad, ute sken solen och det var fantastiskt väder, jag klädde mig såklart för varmt och jag var rätt svettig när vi kom tillbaka! jackan var fuktig och hade börjat likta lite syrligt så jag passade på att tvätta den, var ett tag sen sist.
 
Vi åt lunch och Minnah som bara sov 1 timma behövde snart sova igen, under tiden som hon sov så kurade jag ihop mig under en filt i soffan och passade på att sova, kom isäng sent igår kväll och blev väckt av Minnah första gången runt 04.00 tiden.
 
När barnen kom hem från förskolan, där för övrigt Louie och 2 andra barn satt i köket och mumsade banan utan någons vetskap, så bröt det lös något sorts kaos! Alla var överallt, ingen satt stilla, ingen hade ro att vänta, ingen lät Minnah vara osv... vi fick i oss lite mellis i alla fall...
När skolbarnen också kom hem så betedde de sig på ungefär samma vis, det var högt ljud och bråk, småtjafs och många som hade svårt att lyssna på någon eller vara snälla med varandra... Melvin lekte länge med de små men det var små moment som ställde till det lite hela tiden, inte en lugn sekund någon stans...
Till middag fick det bli strips och nuggets, och då och där när vi satt och åt var det ändå rätt lugnt. Efter middagen dansades det och lyssnades på musik innan läggdags.
 
Vi har lagt undan en del tvätt och så har jag försökt kika på lite bilder från hårddisken och ska som sagt lista ut hur jag ska gå tillväga med att få ordning, men det gör jag en annan dag. Nu är det snart dags att sova för att inte vara död i morgon.
 
Puss å hej
 
Monterade ihop den nya napphållaren jag virkat, den gamla har han "snusat" sönder
 
 

12 Februari... lång promenad...

En delvis intensiv morgon som jag klarade utan att tappa tålamodet, helt i alla fall. Det är så jobbigt mär de bara väntar att få åka till förskolan och klockan går sakta. Det som jag blev mest irriterad över idag, och många andra dagar, är att de inte kan låta Minnah vara trots att hon högljutt säger ifrån! Hur svårt är det egentligen att förstå!? Fast hon är väl för söt för dem att motstå antar jag, hon trollbinder oss alla vår lilla minsting ❤️

Packade med mig insamlingen i bilen innan vi åkte mot förskolan, pantade burkar/flaskor och handlade på vägen hem och glömde såklart att lämna insamlingen så det var bara att sätta sig och åka igen, tur Minnah hade bra tålamod med mig. 

När vi kom hem igen hade pappan vaknat, Minnah hade på sig ena Lillys känga och stapplade runt och läste en bok, hon är som sagt för söt ❤️
Ganska snart åt vi lunch, hon åt inte jätte bra och fick en banan också. Hon hade under tiden pappan plockade fram lunchen i kylen lyckats sno åt sig en chokladboll som barnen bakat igår och hon fick en till sen innan det var dags att byta blöja och sen sova. 

Jag kläder henne och bäddade ner henne i vagnen, tänkte gå en promenad med henne.
När jag fått på mig mina kläder sov hon redan så jag stoppade ner barnvakten, ställde henne ute i carporten och tog en löng promenad utan vagn, pappan stannade hemma. 

Nu är jag tillbaka efter 8km och ljudboken är slut, det slutade bra! Nu har jag letat reda på en ny av samma författade "Simons Ahrnstedt". 

Sitter uppkrupen i soffan, värmer mig lite, äter apelsin och lite nötter, dricker en mycket svag kaffedryck med kakao och mandelmjölk för att få upp värmen och lite extra energi för det är snart dags för alla barn att komma hem. 

Jag har redan bestämt vad jag ska laga till middag och tvätt finns i både tvättmaskinen och torktumlaren, en lugn dag med lite måsten som på ett sätt sköter sig mest själv. 

(null)

(null)
Hann knappt in efter lämning på förskolan innan hon hittade en bok ❤️

11 Februari och jobbmåndag...

Kände mig definitivt piggare idag och redo att jobba, skönt att jobba 1 dag och sen vara ledig i 3 dagar innan jag går på och jobbar helgen vilket innebär 4 dagar i rad, fredag till måndag. 

Melvin glömde sin tröja hemma i morse så jag åkte några minuter tidigare och lämnade den till honom på skolan. 

Lyssnade på min ljudbok i bilen påväg in till stan, den är extra spännande nu när den närmar sig slutet och jag vill lyssna mer samtidigt som jag inte vill att den ska ta slut, då måste jag hitta en ny att lyssna på. 

Hämtade upp Sanna, parkerade och promenarede upp till jobbet, var där 20 min innan vi började, lagom för att inte behöva stressa, hinna gå på toaletten, kika igenom kundlistan, byta skor och prata lite. Jag fyllde även i min semester inför sommaren. 

(null)
Såg dessa 3 älgar vara påväg upp mot vägen i morse när jag kom körande men de vände och skuttade tillbaka in mot skogen. Väldigt graciösa trots sin storlek de där mäktiga djuren. 

Förmiddagen flöt på bra, gruvade mig lite inför eftermiddagen som också bara bestod av klippningar men det gick bra. Blev lite sen men det räddades av att min näst sista kund inte hann med att nyansera håret som bestämt då hon var tvungen att åka iväg på jobb så vi klippte bara. 
Blev klar med sista kunden strax innan 19.00, gjorde i ordning lite te som jag kunde ha med mig i bilen på vägen hem. 

Kom hem en stund innan 21.00 och nu är boken pm än mer spännande och bara en dryg timma kvar att lyssna på av drygt 20 timmar!!!

Jonna och Meja kände sig trötta och gick ut för att sova, jag satte mig i soffan efter att jag kommit hem och bytt om för att hinna mysa med dem lite. Frågade Göran om han ville fika med mig, men när jag väl fick tummen ur att kliva ur soffan som sov han djupt och jag tassade till köket och gjorde två smörgåsar med ägg, det fick bli min middag, det och en kopp te för jag lände mig frusen. 

Lilly vaknade när jag svalt sista tuggan, tassade upp och kissade under tiden som jag borstade tänderna. Ligger nu brevid henne och väntar på att hon ska somna om i sin säng, lovade henne att komma till vår säng senare om hon vaknar igen. 
Passade då på att skriva lite och nu verkar det som hon somnat, ska se om jag får med mig min älskling till sängen eller om han blir kvar på soffan? Jag är i alla fall trött och behöver sova. 

(null)


10 Februari... söndag...

Älsklingen var hemma från jobbet, när delar av familjen har magsjuka och han är oroligt magen så är det klokt att inte vara på jobbet, speciellt då han jobbar med människor. Han sov dock i stan hos Casper i natt så han kom hem på förmiddagen. 
Själv känner jag mig bättre i magen. 

Jag gjorde frukost till barnen, kände mig lite olustig i magen, det som nu är borta. Jonna och Meja tog på sig att servera frukosten till syskonen och jag lade mig på sängen och vilade en stund när Minnah, dom redan ätit frukost skulle sova. 
När de ätit plockade några undan i köket och Jonna hjälpte de små att komma igång med lek eller annat. Det var väldigt lugnt en bra stund måste jag säga. 
När älsklingen kom hem klev jag upp, vi åt smörgåsar och drack te, Minnah hade också vaknat och fick en smörgås hon också. 

Det var bara -5 grader ute och sol så vi meddelade alla att vi skulle gå ut, Göran gick ut först och började skotta, Jonna hjälpte mig att klä de små. 
Minnah som nyss sovit skulle ju inte sova ännu på ett tag så hon fick på sig overall och skor så hon kunde gå omkring lite och åka pulka, första gången hon går utomhus själv och det såg lite svårt ut i vinterskor dessutom men hon klarade det. 
Efter max en timma gav hon upp och det var dags att sova, byta om och lägga sig i vagnen och ut igen. 
När jag lagt henne i vagnen så hjälpte jag barnen att köra in lite ved. 

(null)

(null)

Jag gjorde upp en liten eld som vi grillade/stekte korv på och åt som sen lunch, efter det så var de flesta lite smått frusna och redo att gå in, vi hade ju ändå varit ute i någon timma vid det laget. 

(null)

(null)

(null)

Nästkommande timmar tog vi det ganska lugnt allihopa innan jag tog min samlade energi och gjorde ett sista ryck med att fixa middag och få barnen att duscha i tur och ordning, elda gjorde jag också då varmvattnet från elberedareb sällan räcker till alla. Jag och Jonna ville också kunna duscha i varmvatten senare. 

När alla små lagt sig och jag och Jonna också duschat spelade Jonna och Meja lite kort, älsklingen passade på att kika några klipp på datorn och jag dukade fram lite gott att äta. Hade ju inte blivit något tidigare under helgen då det varit lite si och så med några magar men det verkade nu som att allt börjat lugna sig. 

Vi åt gott, kikade på litervis varje på tv:n och till sist fick Jonna och Meja ut och lade sig, vi satt uppe en stund till vi somnade båda två, älsklingen rätt hårt och jag satt och nickade, tänkte varje gång jag vaknade till att jag borde lägga mig men kom liksom inte iväg förrän efter en timma eller så 😅

9 Februari... feber?

I morse när jag blev väckt vod 06.00 tiden kände jag mig väldigt trött fortfarande, Älsklingen åkte på jobbet och barnen kikade på film i vår säng (några av dem) och jag kunde ligga och vila en stund till.
 
Innan 09.00 åt vi frukoste och det är ändå ganska tidigt för att vara på helgen men alla var uppe och vakna utom Jonna och Meja som jag ringde in.
 
Tog en sväng till Åsarna för att hämta ett paket som jag endast fått påminnelse på, ingen avisering att det ens kommit fram, det var min hårddisk, nu är den hemma men jag har inte öppnat den.
 
Vi fikade fil/mjölk och flingor vid 13.00 tiden, tänkte att ingen var riktigt sugen på mat men ändå ville få något i magen, till middag blev det schnitzel, ris, svampsås och haricutverts, gjorde även 4 matlådor till Casper och Tony tills i veckan.
 
För övrigt har jag hunnit med att packa massor av blöjor, hängt tvätt, tvättat lite mer, virkat en ny napphållare till Louie, han valde färgen själv och så har jag röjt köket under tiden som barnen röjde i lekrummet så vi kunde bädda ren och sen när jag fortfarande höll på med disken i köket gjorde Meja och Jonna barnen klara för sängen och nattade dem. De valde några bäcker var och hann läsa 6 böcker innan de somnat.
 
Towe och Hilma passade Minnah i vårt rum, lyssnade på musik och dansade och nu har de gått och lagt sig för att kika på film, Melvin får lov att sitta med sin dator en stund till innan han ska sova.
 
Jonna har fixat te och hon och Meja spelar kort, just nu "Stress" och Minnah sitter här brevid och gnager på kex innan hon ska sova om en stund, jag kände att jag behövde få sitta och skriva av mig lite nu när det ändå är lugnt...
 
Älsklingen slutar jobbet 20.00 men jag vet inte om han kanske stannar i stan med Casper i natt, han börjar ju 09.00 i morgon igen.
 
Jag har mått lite knepigt hela dagen, orolig i magen och lite smått illamående så jag har försökt ta det lugnt, hoppas att jag slipper åka på magsjuka, dock har jag fått lite feber nu på kvällen också, 37,8 grader bara men det känns ändå rätt väl i kroppen.
 
  (null)

(null)8 Februari, fredag och snart helg!

Morgonmöte 09.00, måna positiva saker och lite negativt, jag behöver öva upp mitt tempo ännu mer, vinna några minuter till på varje kund samt planera mina längre behandlingar bättre! Jag gillar inte stress och jag blir sällan stressad, kanske där "felet" ligger!?
 
Allt flöt på bra även denna dag, en stamkunde som jag hade innan jag gick på mammaledighet hittade tillbaka till mig och det tyckte jag var väldigt roligt och hon tyckte det var skönt att komma tillbaka till mig även om hon blivit bra omhändertagen då jag varit borta också, men det värmer lite extra i hjärtat <3
 
Hade ett intressant samtal med en annan kund som jag klippt tidigare också, hon jobbar på försloka och jag vet absolut vart jag ska söka förskoleplats till barnen ifall vi någon gång flyttar till stan!
 
Även denna dag blev jag sen, intressant samtal med en läkare som sista kund, blev totalt 30 min sen och då tog jag ändå igen lite tid på sista kunden, näst sista kunden var en balayage och det är alltid svårt att beräkna tid på tycker jag men jag börjar få bättre koll och huvudsaken för mig är att jag gör ett bra jobb och får en nöjd kund!
 
När jag slutat så åkte jag för att handla innan jag äntligen fick sätta mig i bilen med ljudboken och åka hem, har längtat efter helgen som jag ska spendera med barnen, Göran jobbar.
MEN... när jag kom hem så visade det sig att både Ninni och Lilly kräkts, Ninni på morgonen och Lilly vid nattningen, hon kräktes på Ninnis rygg så båda fick dusha. De sov när jag kom hem men Lilly vaknade efter en stund, ville ha vatten och lite fil, efter en knapp timma kräktes hon igen och sen ännu en gång eller 2 innan jag tog med mig henne till sängen för att sova. Hon var gnällig och hade ony i magen och i huvudet, kände sig hungrig och törstig, tyckte det var väldigt jobbit att kräkas, det såg ut som att hon dog varje gång då hon vände på ögonen!
Hon somnade till slut, men Minnah vaknade, ammade länge och lugnt för en gångs skull och somnade om, senare kom Louie och när jag blev väckt vid 06.00 tiden på morgonen så kände jag mig inte det minasta utvilad...
 
Älsklingen skulle upp och jobba, vi väkte Casper som i princip sovit sen han kom hem från stan, vi föreslog att han skanske skulle åka tillbaka till stan för att minimera risken att åka på magsjuka han också... så han klev upp och åkte med till stan...
 
Måste lägga semester senast måndag också och jag har så svårt att välja när!!!

7 Februari... städ och fransar

Kom till Salongen strax innan 09.00, jag och Sanna hade städ, jag plockade upp henne efter vägen, passande då hon försovit sig ;P.
 
Ingen dammsugare har hunnits inhandlas än men det löste vi med att sopa hela salongen samt mattorna, det gick förvånansvärt bra och Sanna sprang med spray och trasa och drog av alla små ytor, teamwork!
 
Dagen flöt på bra ända tills efter lunch, min fina gamla vän Lina kom förresten och klippte sig hos mig, hennes son och Casper är födda med bara några dagars mellanrum och vi var båda med i gruppen "Unga mammor" på Gläntan i Torvalla som är som en öppen förskola, än idag tror jag faktiskt... 
Ja men det var inte det som blev problemet utan att det var så många kunder som kom in för att handla och boka tid samt många som ringde men det är ju sånt som händer. Jag tog mig igenom mina kunder till slut och blev allt som allt 40 min sen innan jag även städat undan efter mig och gjort kassan.
 
Efter jobbet fick jag mina fransar gjorda igen, hade typ 6 st kvar på ena ögat och 20 på set andra, men nu är det jämnt och fint igen. Glömde hålla koll på klockan och innan jag kom iväg därifrån så hade alla butiker stängt och jag hann inte handla någon mat men Casper hade franska i lägenheten och jag hade med mig tepåsar så det ordnade sig, somnade ganska snart efter att jag ätit, försöket kika på "Sophias Änglar" mn somnade ifrån.
 
Stannade alltså i stan hos Casper då jag ändå skulle upp och börja tidigt på freagen då vi hade morgonmöte.

6 Februari, krispig promenad...

Minnah har (peppar peppar) börjat sova riktigt bra på nätterna nu, sover oftast en stund efter att jag klivit upp och i sin säng hela natten. 

I morse gnällde hon när hon vaknade, när jag kom in i sovrummet möttes jag av en märklig doft, kunde inte avgöra om det var krök eller bajs. Jag väckte älsklingen som låg på soffan, han fick bädda ur sängen när jag tif Minnah, det visade sig vara både kräk och bajs och jag klädde av henne direkt i duschen. Resten av dagen var lugn på den fronten...

Alla åt frukost som vanligt och barnen gick till bussen i -25 graders kyla. 
Jag myste med de 4 minsta i soffan mellan frukost och påklädning inför förskola, pappan skjutsade dit dem. 

En knapp timma efter att de lämnats ringde en av fröknarna och sa att Theo hade ont i magen. Jag åkte och hämtade honom, jag satt i vilen och fröken följde honom ut och öppnade grinden, stod kvar och såg efter honom tills han satt i bilen, då vinkade vi hej då. Varför vi gjorde så var för att inte visa mig för Lilly eller Louie ifall de också skulle få för sig att de ville hem. 

Magen lugnade ner sig och han valde själv att äta fil, jordgubbssylt och puffat ris till lunch, vi andra åt kycklingwok sen igår. 

Vi hann vika och sortera upp all ren tvätt innan Theo hämtades, sen blev resten av dagen lugn. Dammsög lite och sopade trappan till övervåningen ordentligt. 

När barnen kom hem från skolan mötte jag dem i dörren, jag tog med mig Minnah ut på en promenad. 6,6 km i -16 grader med en bok i öronen behövdes. Minnah somnade efter efter en knapp timma men hon har på bra humör, vi var ute i sammanlagt 1,5 timma tror jag, tar lite längre tid att ta sig fram genom snön.

Vi åt Nuggets till middag och sen nattades de små, Meja har mått dåligt sen hon kom hem från skolan så hon lade sig tidigt. 

5 Februari... prao...

En ny vecka har börjat och det var dags för barnen att åka till förskolan... jag och Meja åkte 08.20 mot Svenstavik då hon hade tid 09.00 hos tandläkaren, älsklingen skjutsade barnen till förskolan.
Tandläkarbesöket för Meja tog nog max 5 minuter, de skulle bara kolla ifall hon borstar och tar hand om tänderna ordentligt innan de ställer henne i kö för tandställning, när jag lämnat av Meja på skolan passade på att hansla lite på vägen hem, lax blir bra till lunch tänkte jag!
 
Jag började fixa med lunchen nästan direkt när jag kom hem, eller satte jag igång en maskin med tvätt men sen så. I alla fall när man får vara sådär i köket i lugn och ro och helt själv så kan man ju passa på att låta allt ta lite längre tid. Jag plockade ur och i diskmaskinen under tiden som laxen låg och tinade i en kastrull, sen kokade jag kvarngryn och lade upp babyspenat och tomaten på två tallrikar, väntade på grynen och stekte sist laxen som vi sen åt i vardagsrummet tillsammans, älsklingen och jag, Minnah sov.
 
 
Senare så aktiverade jag presentkortet som jag vunnit via jobbet, jag valde att få använda det på Net on Net så jag kan köpa en hårddisk till alla mina bilder som jag har, dags att få lite ordning och reda på dem. Så innan det var dags att hämta barnen på förskolanså hjälpe älsklingen mig att beställa en och den lär ju kanske hinna komma innan helgen till och med!
 
Minnah vaknade precis när vi var klara så då fixade pappan lunch till henne och mamman hämtade barn på förskolan. Hilma åkte med oss då hon haft prao på förskolan både måndag och tisdag. Melvin har också haft prao men sovit borta då han varit med Patrik och bland annat åkt lastbil, bättre än att vara på biblioteket tror jag han tyckte, även om han gillar böcker också.
 
Vi beställde en del grejer från Coopers Candy förra veckan och när vi var påväg till tandläkaren fick jag sms om att paketen kommit till Åsarna och fanns att hämtas så vi plockade upp dem på vägen hem, och när barnen var hemma från skola och dagis blev det en längre session med provsmakning av diverse godis och snacks... jag vet att det inte alls var lördag eller ens nära helgen men ibland gör vi undantag och ibland äter de inte ens godis och sånt på helgen.
 
Middagen kom vi igång ganska sent med men eftersom de nyss ätit godis och annat så gjorde det inget, även om det inte alls var stora mängder. I alla fall så blev middagen extra sen när jag upptäckte att vi hade påhälsning av såna små, små kryp i burken med jasminris! Det är ju egentligen väldigt knepigt då nurken är tätslutande... men öklsingen kikade ordentligt u burken med basmatiris så där började jag om och kokade av det istället. Saken var den att jag inte såg krypen förrän de flöt i vattnet som precis kokat upp... då var de ju döda och ade jag inte sett dem då så hade vi säkert inte sett dem senare heller för de är sååå små och väldigt ljusa och säkert hade det inte varit någon fara att äta men det kändes lite motbjudande...
 
Barnen nattades ganska snart efter den sena middagen och då var klockan redan 20.30, Meja valde att läsa för barnen ikväll och de somnade innan boken var slut. Skönt när barnen frivilligt vill finnas där för varandra samtidigt som de för öva på att läsa högt.
 
Jag och Meja spelade lite kort och jag drack lite te när alla lagt sig, Jonna sov hos kompis och plötsligt vid ca 22.00 tidem blev jag supertrött så vi spelade klart och sen gjorde vi oss klara för sängen... lika bra att sova när kroppen och huvudet verkligen tala om att man är trött!
 
 
 
 

4 Februari, klipp och operation...

Svär mor kom hit med en kasse mat till pojkarna som jag skulle ta med mig när jag åkte på jobbet, tog med mig handdukar till Casper också, han hade glömt att packa med sig det innan han åkte till stan igår...
 
Jag kom till jobbet strax efter 09.00, åkte tidigare för att komma in lite tidigare, hade helt glömt att ordna och förbereda för de nya kampanjerna på söndagen, Sara kom också tidigt, Frida har blivit sjuk och då behöver vi ringa och avboka/flytta hennes kunder.
 
Hela måndagen var ganska lugn, hade några luckor på förmiddagen så jag hann springa iväg och skaffa handskar på Balmid, köpte även klämmor och en kamm till mig själv.
Dagen flöt på bra och även om jag var fullbokad hela slutat av dagen så hade jag sånt bra flyt att jag var klar strax innan 19.00 så jag kunde göra mig klar i lugn och ro innan jag sist gjorta kassan och raporten för dagen och lämnade salongen ca 19.06.
 
Jag var så exhalterad över att vara tidig från jobbet så jag glömde helt bort att jag hade lovat Älsklingen att köpa med mig en "Vulkan pizza" hem... sorry!!!
 
Hemma hade de ätit köttbullssallad (lite fel säsong kanske!?), Jonnas önskemål. 
Jonna var förresten iväg och tog bort sin knöl på benet idag, deb har ju växt mycket och eftersom de tagit prover som visat att det inte är något farligt så tänkte vi att det är lika bra att ta bort den nu innan den hinner växa sig änu större för hon vill ju ändå inte ha den där.
 
När jag kom hem så var Meja i full färd med att lklippa Ninni, hon hade reda klippt Lilly. Vi hade lovat henne att få klippa dem men jag hade ju tänkt att jag skulle vara med eller åt minstonde hinna förklara och visa lite för henne innan... men hon har ju hunnit uppfatta en hel del bara av att se hur jag gör så det gick ju rätt bra ändå. Inte helt perfekt så klart, det hade ju varit väldigt konstigt om det blivit första gången men helt okej i alla fall...
 
När de sista barnen kommit säng så kröp jag ihop i soffan med en bytta sallad och så kikade jag på en film "The best of Me" kanske den hette. Älsklingen spelade vi datorn så där kan man ju passa på att välja vilken film ja vill!
 
Bilder kommer senare
 
 

3 Februari...

Vaknade piggare än jag trodde jag skulle vara efter bara 4 timmars sömn. 
Klev upp 40 min innan jag skulle åka, åt lite frukost och gjorde mig klar, Hilma plockade frivilligt på eget initiativ både ur och i diskmaskinen och sen gjordes det frukost precis innan jag kom iväg, Minnah hade jag gett gröt redan. 

Härlig sag på jobbet med bra flyt tills på slutet, tyckte jag hade planerat så bra med tid, hur långt jag hade på mig för varje moment men jag hade inte räknat med att kundens hår som var plattat när vi började skulle vara så hysteriskt lockigt. Det tog mycket lång tid att varsamt torka och sen klippa ur en väldigt överdriven uppklippnibg som hon fått at en frisör sist hon klippte sig. 
Resultatet blev bra och det är ju huvudsaken 👍🏻 och att kunden också tycker det så klart. Blev 1 timma övertid. 

Stannade och handlade på vägen hem och var sen hemma strax efter 19.00. 
När jag bar påsen till bilen gick handtaget sönder och ena burken med sallad, såklart den som jag bara tejpat med 3 bitar tejp. 

När barnen var nattade satte vi oss och åt, och kokade på Talang, först sallad med massor av gott och sen lite godis. 

När Jonna duschat fönade jag hennes hår och klippte ur topparna, gjorde inte tillräckligt när jag klippte henne sist. 

Klockan är nu strax 00.00 och det är hög tid att läggs oss. 
I morgon är det jobb igen men sen är jag ledig i 2 dagar. 2 Februari... armarna i kors 😍

Igår den 2 Februari så satt jag och åt frukost med Minnah innan jag skulle åka och jobba, hon gjorde världens sötaste grej 😍!!! Hon blev sur när kag försökte ge henne mer gröt när hon inte ville ha och hon satte armarna i kors framför bröstet, och inte så som små barn oftast gör att de typ mer kramar om sig själv utan väldigt tydligt! 

(null)
 Sååå söt ❤️

Jobbdagen flöt på bra, gjorde en superfin balayage på en yngre tjej som hade enormt hår 🤩
Hon hade sin mamma med sig och båda var mycket nöjda och det var helt klart värt nästan 5 timmars jobb. Tog tid då vi först skulle gå igenom vad vi skulle göra, ge prisförslag och hjälpa kunder i receptionen och svara i telefonen, bara det tog 30 min och sen kanske 20 min för att locka håret och ta bilder. 

Efter jobb hade vi egen hårvård, jag, Frida och Sanna, Sarah och Emelie gjord på varandra tidigare på dagen. 
Starten drog ut på tiden, jag skulle flytta bilen och Frida skulle ringa ett samtal men när vi väl kom igång så var vi igång i stort sett hela tiden och gick från salongen vid 01.00 tiden. 

Jag kom hem strax innan 03.00, skjutsade hem Sanna först bara innan. 
När jag kom hem hade Louie väckt Minnah och Lilly var också vaken, de låg i vår säng och kikade på film tills jag kom hem. 
Jag kröp ber i sängen, Minnah ville tutta men kom inte till ro, ville ur sängen men det fick hon inte. 
Ganska snart stängde vi av filmen och efter ca 30 min sov vi alla och då var klockan runt 04.00, sov sen till 08.00, drog oss en stund innan det var dags att kliva upp, äta någon och sen åka och jobba igen. 


(null)
Före

(null)
Efter

1 Februari... eller vabruari!?

Idag väntade jobb, eller inte bara idag utan 4 dagars jobb började idag. 

Det går ju massa magsjuka överallt nu och jag skulle inte bli förvånad om vi åker dit, hoppas vara vi vuxna slipper. 2 av barnen var oroliga i sina magar innan jag åkte och Ninni hade feber senare under dagen. 

Kom iväg i ganska bra tid, 08.10 ca, kände mig ganska pigg ändå trots att sömnen blivit störd hela natten, sånt man får stå ut med när man har små barn. 
Sanna frågade om jag kunde hämta upp henne, det är ju ändå efter vägen. 
Hade lite smått problem att parkera i garaget sen, sååå smala platser och man ska ju hålla sig inom markeringarna men efter att ha kört sakta fram och tillbaka etthundrasjuttioelva gånger och rattat hit och dit så stod jag på plats, Sanna tyckte det var väldigt festligt 😅😂. 

Kom till jobbet, svettig efter den raska promenaden och trapporna upp ur garaget, skönt att vädret är lite mildare också. 

Hade en färgkund, en som skulle ha slingor och resten av tiden fylldes upp av klippningar, hade en lycka på eftermiddagen men då försökte jag svara mer i telefonen och ta emot kunder i receptionen istället. 

Jonna åkte till stan efter skolan med tjejkompisarna, de skulle fira en av tjejerna som fyllde år idag med att äta på Eastern Palace, när de ätit klart och de flesta av dem tagit bussen mot Svenstavik kom Jonna och Cattis till salongen, de skulle åka med mig hem. 

Var klar med min sista kund 19.15, hon skulle ha en helt ny frisyr och hade en del tovor som behövde redas ut + att vi gjorde en kur under tiden som jag redda ut tovorna, lättare då och bra för håret. Resultatet blev fantastiskt och hon blev supernöjd! 

Sanna städade och jag gjorde kassan och dagsrapporter, besökte toaletten, klädde på mig och sen gick vi tillsammans alla 4 till bilen, skjutsade hem Sanna också då hon var snäll och hjälpte mig, eller vi hjälpte väl egentligen varandra 😍. 

Stannade i Svenstavik för att handla och för att Cattis skulle hämta lite grejer hemma då de kommit överens om att hon skulle följa med oss hem. 

Nu har jag nattat de små, stoppat blöjor och ätit middag, bara att bordta tänderna och lägga sig kvar. 😴

Natti natt. RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus