Feber!! och kallt igen!!!

I morse kännde jag mig inte alls så kry.. men jag klev upp ändå och tänkte att det kanske går över... jag upplevde att jag hade halsbränna under natten, men den var i alla fall borta...

Jag gick direkt in i köket och kokade mannagrynsgröt, plockade ur diskmaskinen och dukade, Melvin kom och gick under tiden, han strosar alltid omkring och filurar på morgnarna, han är sååå gooo!!

Mådde sämre under frukosten så efter att vi dukat av så gick jag och la mig en stund, Hilma vaknade och åt lite och sen kom Casper och hämtade henne, Göran bytte blöja och klädde på både henne och Melvin!! Tack så mycket älskling!

Kan inte påstå att jag fick någon super lugn vila för både Meja och Melvin kom och gick lite titt som tätt men jag lyckades slumra till några gånger i alla fall, och strax efter 11.00 klev jag upp igen.

Jonna skulle iväg till Elin på tjej party så jag hjälpte henne att ta på sig ytterkläderna, hon vill gärna ha hjälp ibland även fastän hon kan själv, det är bara för att jag brukar hjälpa Meja så hon är lite avis!! I alla fall så knatade hon iväg och jag la mig på soffan.

Har faktiskt tagit det lugnt och försökt vila hela dagen och strax innan middagen tog jag två alvedon för att bota febern som inte ville ge med sig... 38,8 hade jag och det är rätt mycket för att vara lilla jag.

Magen har känts lite kass också så jag har inte ätit alltför mycket, men det tar jag nog snabbt igen!!

Har nyss kikat på Paradise Hotell, Hilma har äntligen somnat ordentligt, hoppas jag i alla fall!

I morgon blir en ny dag och då ska jag nog ta och tvätta lite...

Och ja visst ja... det är svinkallt igen, sist jag kikade vid 21.00 tiden så var det nere på -29 grader... BRRRR!

Puss puss


Den starka stjärnan...

Jag hittade in på en fantastisk blogg igår, en blogg om en pojke som gick bort i cancer, Viktor blev bara 1 år och 7 månader..

En otroligt gripande blogg, jag grät i flera timmar efteråt och när jag tänker på det nu så känner man tårarna i halsen.... Har tittat på Melvin idag och tänkt på Viktor, för Viktor var lika gammal som Melvin är idag när han lämnade livet här på jorden...

Jag är verkligen glad över att jag har fått 5 friska barn och jag hoppas verkligen inte att jag eller någon annan ska behöva genomgå det som Viktor och hans familj gjorde.... verkligheten kan verkligen vara grym..

så om du vill bli berörd in till själen så gå in och läs om Viktor på denstarkastjarnan.blogg.se

puss  puss

Räkningar...

Ja nu var de betalda, alla utom en men den tar vi så fort de har strulat klart så att Göran får sin a-kassa, blev ett glapp när han ska få en ny period, de behöver tydligen göra ett beslut på det hela... hoppas det går undan bara!

Det är alltid skönt när det är betalt, då släpper den där oron och ångesten som man har i slutat av varje månad och det verkar ju som att vi överlever denna månad också!

Hilma har äntligen somnat nu och jag hoppas inte hon vaknar mer ikväll utan sover hela natten som hon brukar! Men hon har alltid lite knip på kvällarna innan hon somnar riktigt för natten och då är det bara att daska henne ordentligt i rumpan en stund så brukar hon somna!!

Puss å kram

Älsklingen 28 år!!

Ja idag fyllde han år, hela 28!!

Han fick faktiskt sovmorgon idag och det var snällt av mig tyckte jag! han vaknade själv och klev upp vid 9.30 då vi precis var påväg ut genom dörren för att gå till kyrkis.

Det tråkigaste är att jag inte kunde köpa någonting åt honom, bättre att ha mat på bordet och även om jag hade kunnat köpa något så skulle jag nog inte veta riktigt vad... vet ju att han hemst gärna vill tatuera sig!

Men jag älskar dig i alla fall mest av allt! Skulle nog inte kunna leva utan dig!

Du är mitt allt bara så du vet! Puss, älskar dig!
(barnen är också mitt allt men på ett helt annat sätt, de skulle ju inte finnas utan dig!)

Kyrkis!!

Ja idag var vi på kyrkis i vanlig ordning! Var lite jobbigt att gå idag för det låg mer snö på vägen än vanligt!

Meja var trött idag och med tanke så snön så tog jag det säkra före det osäkra och satte henne i bärsjalen på ryggen, Melvin och Hilma låg i vagnen och Jonna fick gå. Erika kom och mötte upp oss här hemma som vanligt!!

Det vart en ganska lugn och skön dag, Jonna var väl lite upp i varv men så kan det vara ibland...

Melvin somnade på vägen dit och sov ända tills efter vi ätit, men han fick självklart också komma in och äta lite innan vi vandrade hemåt igen, Hilma sov hela tiden!
Värmande ord!

Ett värmande och positivt ord, inte bara en tanke.... många gånger tänker man fina och goda tankar om människor men man uttalar dem aldrig så att personen i fråga får veta att man tänkt denna tanke och det är ju väldigt synd... Jag undrar många gånger hur människor ser på mig och vad jag betyder för dem och bidrar med i just deras liv..

Istället för att bara tänka en tanke så säg några värmande ord!

Puss puss

Familjen annorlunda!!

Jag kikade på det programmet nyss, och jag tycker att det är ett bra program med familje som har stora familjer precis som vi, men vi är ju inte riktigt lika många, inte än i alla fall!

I alla fall så när programmet gick förra säsongen så verkade alla vara så fascinerade över dessa familjer samtidigt som jag fick diverse kommentarer om hur många barn jag har, och massa ojjande om hur jag orkar och va jobbigt det måste vara, många gånger i en negativ bemärkelse.

Varför ska man behöva få negativa kommentarer om att man har många barn, är det för att de är avundsjuka eller vad är det som är fel?? Det är ju inte de som behöver ta hand om mina barn, det gör jag ju själv!

Sen finns det ju människor som man får positiva kommentarer av också och det värmer verkligen i hjärtat, det är sånt som ger en kraft och energi att klara allt ännu bättre! Dessa människor kan t.ex säga att jag gör det bra men medge att de själva nog inte skulle klara av det, men ändå inte i negativ bemärkelse mot mig...

För det är faktiskt så att jag vill ha en stor familj och om jag ska vara ärlig så vill jag ha fler barn och gärna tvillingar och sen får folk tycka och tänka vad de vill men de behöver ju inte uttala sig om de inte har något bra att säga, för jag ska väl inte behöva skämmas för att jag vill ha många barn??? Det känns många gånger så... men skämmas tänker jag inte!

Puss å kram

Hund j*vel!!!

Ja så känner man när hunden kissar i ens säng!!! Det är väl en sak på golvet...
Men det är väl snart glömt igen och vi fortsätter att älskar honom som vanligt!

Nu tvättas täcken och rubbet i alla fall, lite besvärligare för vi har sytt ihop våra täcken och för att de ska gå in i tvättmaskinen och bli rena så måste de separeras och jag måste åter igen sy ihop dem när de torkat!

Puss å hej!

Jonnas städning...

Ja städning är absolut inte Jonnas starka sida, hon avskyr att städa, nästan som att det sprider sig en sorts panik i kroppen på henne och jag tror det beror på att hon inte riktigt vet hur hon ska bära sig åt, det låser sig.

Nu har hon hållit på och ska städa sitt rum i 3 dagar och idag äntligen blev det gjort, men det var därför att jag sa att om hon inte kan gå upp och städa undan det sista själv så kommer jag att plocka bort alla hennes saker och då menade jag alla!!!

Många och även jag själv tycker att det på sätt och vis är fel att hota henne men någonting sånt, men i det här fallet så hjälpte det, hon fattade mitt allvar och ja jag hade verkligen plockat bort allting! Bara för att få henne att vakna!

Men nu är det gjort och inatt ska även Meja sov där uppe med henne, det är första gången så vi får väl se hur länge det tar innan de somnar, just nu var det någon som skrek... kan ju lika gärna sluta med att Meja får komma ner igen och sova i sin säng. Men tänkte att jag måste ju ge det en chans och lite prat gör ju kanske ingenting.... eller???

Puss å kram

Nu vill Hilma ha mat!

Vart och hur ska men egentligen bo och jobbet sen.....???

Ja vart ska man egentligen bo?? Ska man flytta till jobben eller ska man vänta på att jobben kommer hit? och hur blir det med skolorna för barnen??

Jag trivs jättebra här i Rätan i vårat lilla hus, dock är det lite som behöver fixas och det skulle inte göra något om man byggde ut lite. Men jag kan nog faktiskt se att vi lika gärna kan bo någon annan stans...

MEN som läget är nu så har vi ju allt vi behöver nära oss, skola, dagis, Ica, OKQ8... men hur blir det om de lägger ner högstadiet och senare ev. skolan? Är det värt att bo kvar då? Kommer vi att få jobb i närheten där vi bor eller måste vi flytta och i så fall vart??

Fick reda på för några dagar sen att pappa blir utan jobb 30 November 2010 pga att företaget ska flytta till Prag, detta innebär att han måste söka nytt jobb och möjligheten för honom att flytta upp hit blir mer tänkbar, om han får ett jobb här vill säga!!!

Jag skulle tycka att det vore jätte roligt om han kunde bo nära oss och barnen, i somras när de var här i 2 veckor hade vi jätte mysig och trivsamt och med tanke på att jag ska få ett syskon nu också så skulle det vara ännu mer passande MEN...

Ja det finns ju alltid ett MEN eller flera för den delen, men det största är väl i alla fall jobb, och jag tänker mycket på jobb... för jag har ju mitt jobb i Östersund som ligger 10 mil bort och Göran har inget jobb... ska man då se detta som en möjlighet så kan han ju i prinsip söka jobb vart som helst och så är det bara att flytta för chansen för mig att få ett nytt jobb är nog ganska stor i alla fall MEN vill vi det???

Jag vet inte ens om jag vill börja jobba än, just nu är jag mamma ledig och har varit de senaste 2,5 åren och jag tycker det är jätte skönt, även om jag ibland saknar att jobba, men jag gruvar mig enormt för resorna!! Jag får nästan panik när jag tänker på att jag kommer att vara borta från 06.30-18.40 5 dagar i veckan om jag börjar jobba igen... och det som gör det ännu mer surt är att jag kommer inte att tjäna på att börja jobba igen....

ÅÅÅÅh vad ska man göra med framtiden, vad vill man göra??? Min dröm är att starta eget, gärna i samma hus eller på min egen tomt i alla fall, jag ser så många fördelar gentemot barnen med det, MEN skulle det fungera med kunder???

Ja vad ska man göra och hur kommer det att bli????

Ångest och Kärlek!!!
Puss

Om möblering i slutfas!

Ja nu är det färdigtapetserat och lister är på plats, kors i taket, sånt brukar ju bli gjort lång efteråt! De ska bara målas men det däremot vet jag inte när det blir av...

Det var några dagar sen vi blev klara med tapetseringen, typ i onsdags och igår bytte vi plats på tv-rummet och vårat sovrum, idag har vi fortsatt med hyllor och nu är det bara lite tavlor kvar! Ska bli skönt när det är klart, men allt har sin tid och ingenting blir bättre för att man stressar!

Puss puss

Tandläkaren

I tisdags hade både jag och Casper tid hons tandläkaren, egentligen hade Casper inte tid i förrän i början av februari men jag ringde och vi fick komma samtidigt!

Casper var först ut och allt såg bra ut på bilderna, men när hon kikade lite närmare så såg hon att han hade ett ganska stort hål,fjärde tanden uppe på höger sida. I vanliga fall brukar man inte behöva laga mjölktänderna men eftersom hålet var så pass stort så behövdes det ändå så vi skulle boka en ny tid.

Det fanns en tid senare samma dag så vi tog den, 15.20 var den nya tiden så vi skulle behöva vänta några timmar i Svenstavik. Medan vi väntade så åkte vi till åsarna och åt lite lunch samt köpte lister och foder.

När vi var tillbaka i Svenstavik och precis skulle gå in till tandläkaren så ringer de och talar om att tanden inte går att laga utan han kommer att få dra den, så vi kunde ju förbereda honom på det, då var det ca 30 tills han skulle in!! Men han tog det bra, det gjorde som ingenting att han fick dra den i stället.... och det gick verkligen jätte bra att dra tanden, han sa inte ett pip, jag blev jätte imponerad faktiskt!

Mitt tandläkarbesök gick bra, allt såg bra ut och jag fick till och med sänka premien i mitt abonnemang! Så nu ligger jag på nivå 2 och får betala 540kr/år.Tapetserat klart!

Idag sov vi lite längre eftersom Casper var ledig från skolan, det var planeringsdag, de fick med sig ett papper med uppgifter som det skulle göra under dagen.

Efter frukosten satte vi igång med tapetseringen igen, men det tar faktiskt längre tid än man tror eftersom Hilma behöver mat ibland, någon annan en ny bjöja en tredje hjälp med någonting annat o.s.v...

Vi höll på ända tills lunch då vi tog ett litet avbrott för att äta men sen fortsatte vi igen! Pappa ringde däremellan och talade om att han blir utan jobb 30 November 2010, företaget ska flytta till Prag...

Vi tapetserade och tapetserade och tillslut blev det klart och då var klockan redan närmare 18.00 och det var hög tid för middag!

Göran började med middagen medan jag plockade undan efter oss, och så gick jag och Casper ut och fyllde vedvagnen innan det var dags att äta.

Efter middagen fortsatte jag att plocka undan det sista, i Meja och Melvins sängar låg tavlor, skruvar verktyg, en DVD, ett väggfäste till tv:n mm och leksaker låg det lite var stans... Göran åkte iväg på bandyn 19.30..

När det var plockat och sopat så var det dags att natta en trött Melvin, Meja fick vara vaken längre eftersom hon sov några timmar idag, hon och Jonna somnade framför en film och då flöt tapetseringen på som bäst, Melvin tog sin sovlur i Hilmas säng!

I alla fall så är det bara Meja kvar att stoppa i säng nu när klockan är strax efter 22.00, hon har ätit välling men hon ska ju som bekant alltid bajsa efteråt och hon kan bara bajsa i blöjan... men idag så tog jag av blöjan! Hon försökte en stund på toaletten och nu försöker hon på pottan... är ju ganska osmidigt att bajsa varje dag vid läggning när man nyss satt på en ny blöja, hon har ju inte blöja på dagarna! Men med hennes bajsande så går det ju i alla fall åt 2 blöjor varje kväll... så gott som varje, ibland kan man ha tur att hon somnar utan att behöva bajsa!

Nä ska gå och se om det kommit något och sen ska hon i säng! Men det lär väl sluta med att en blöja åker på och blir bytt innan det är klart!

Puss å kräm!

En röd liten överraskning!

Ja en sådan fick jag nu precis innan jag skulle gå och lägga mig, första mensen efter att Hilma kom till världen.... kände att det molvärkte lite förut när jag satt i soffan... en känsla som jag kände igen men det var ju rätt så länge sen nu! Det dröjde ju längre än 4-5 veckor i alla fall innan den kom tillbaka, brukar vara tillbaka snabbt annars.

Nä nu blir det sängen, lär mig aldrig att lägga mig i tid... får se om Hilma sover bra inatt efter en dag som denna... men den skriver jag om i morgon!

Puss å god natt!

Då blir det fel...

En mot alla och alla mot en! Ja så känns det ibland och idag har varit ibland...

Det kan bara bli fel när barnen kommer och frågar någonting och mamman säger någonting som hon tror att pappan skulle vara eftersom han troligtvis inte tycker samma som mamman men i slutändan så visade det sig att mamman inte alls hade rätt på vad pappan hade svarat.... då blir det fel...

När man tänker och gör på det viset så vet mamman snart inte själv vad hon egentligen tycker och vill... och vad ska barnen få för uppfattning om vad som egentligen är rätt och fel???

Bättre lycka en annan dag!

Lilla julafton!

Idag efter att vi hade tapetserat klart i Meja och Melvins rum så åkte vi till Hogdal för att fira lilla julafton!

Vi hade egentligen inte tänt åka för vi hade inte köpt några julklappar till Albin, Manfred och Märta, men äsch jag tänkte att det kunde vara skoj att komma ifrån lite, så vi åkte! Bara det att vi missade en sak, vi trodde att vi skulle äta middag där som det var tänkt från början, lilla julafton skulle vi ha firat för någon vecka sen men då var det så kallt så det blev inställt.

I alla fal så trodde vi att det skulle bli middag, men ack så fel det blev, vi fikade bara lite paj och glass, och varför jag säger bara är för att det är ju inte så mycket om man är hungrig och speciellt inte för Meja och Melvin--- men de höll sig ganska pigga och glada i alla fall! hade vi vetat så hade vi givetvis ätit innan vi åkte dit!

Nu sover alla barnen och vi ska äta lite sen middag/kvällsfika... snabbmakaroner med riven ost! Jag är ganska hungrig nu kan jag ju säga! Vi kom hem strax efter 20.00..

Puss å hej!

Tapetsering!

Ja idag har vi påbörjat tapetseringen av Meja och Melvins rum, en tapet som vi hittade hos mamma i Berg. Det är en riktigt gammal papperstapet med fina löv på! Knäpper kort på både tapeten och resultatet när det är klart!

Korvgryta blev det till middag, det var jätte länge sen och det var såå gott!

Igår flyttade vi in matbordet till köket igen så där har vi avnjutit våra måltider idag och det kändes riktigt bra, ett lite mindre bord så att det inte känns som att man sitter flera meter från varandra! Kastrullerna får från och med nu stå kvar på spisen och inte på bordet, men det gör ju ingenting!

Nu blir det lite mys i soffan med de större barnen, men de ska nog strax gå och sova!

Ja och Hilma bajsade ju idag igen, var ju några dagar sen sist, bara det att hon satt i babysittern så det var skit ända upp i nacken! Och den fina rosa bodyn som hon fick av moster Tina var alldeles gul, har tvättat den så vi får se om den gick att rädda! Hoppas det!

Pöss Pöss

Morris fick besök!

Ja idag fick Morris besök av sina uppfödare, de hade varit i Svenstavik och kikat på ett tält och tänkte att det kunde ta vägen via Ånge hem för då kunde de passa på att träffa Morris igen!

Morris var som vanligt jätte gald, gosig och social! Det tyckte att han växt jätte mycket och att han var jätte fin!

Och fin det är han verkligen våran lilla Morris!Såhär såg han ut när han precis hade kommit till oss!
Sen blev han lite större!
Nu ser ha ut såhär och har troligtvis vuxit klart! han väger runt 5kg!

Väderomslag!

I natt när Göran gick och la sig var klockan  omkring 24.00 och då visade termometern -30 grader och i morse när vi vaknade så var det bara -10..... nu är det bara -5 grader!

Göran tog med sig barnen till hockeyplanen för att låta dem åka lite skridskor i det milda vädret!!

Meja och Melvin sitter i soffan och smaskar på lördagsgodis!

Hilma ligger på sängen och pratar!

Inflammation i livmodern...

Ja det är troligtvis det som gör att jag har ont... var till docktorn idag och de tog ett odlingsprov som ska skickas på måndag och om tidigast en vecka vet jag svaret... men jag fick börja behandla redan nu för säkerhets skull eftersom jag har ont.

Allt tyder på en inflammation förutom att jag inte har feber och att sänkan inte visar någonting, kan även vara så att det är ägglossning på gång, att det är nu den kommer igång igen efter graviditeten, men man brukar ju inte vara öm i både livmodern, äggstockarna och urinblåsan då...

I alla fall så äter jag antibiotika nu då så får vi se om det blir bättre!

Puss Puss

LolloBollo Of Sweden

Där är jag med och tävlar!!

Väga, Mäta och Spruta!!

Ja idag hade vi tid på BVC kl 11.30, Vi hade de 3 minsta med oss, Casper var på skolan och Jonna var med farmor!Hilma som nu är 3 månader vägde 6525g, var 61 cm lång och var 42 cm runt huvudet! Det innebär att hon ökat 925 g och 4 cm på 1 månad!!! Så jag behöver absolut inte oroa mig för att hon får i sig förlite, även om hon kräks ganska ofta... tydligen ingen fara!! Ledsen blev hon såklart när hon fick en spruta i vardera lår! men det gick över ganska fort, Meja var där direkt med hennes napp och skulle trösta!!


Melvin som är 1,5 år vägde 12 kg precis och var 80 cm lång, han hade alltså gått upp drygt 2 kg och växt 5 cm på 6 månader! Han sa inte ett pip och var ganska så allvarlig när docktorn undersökte honom, rörde inte ens en min då han fick sprutan i armen!


Meja 2,5 år vägde 16,2 kg och var 95 cm lång! Hon hade gått upp 1,4 kg och växt 6,5 cm på 6 månader, inte konstigt att hon har haft växtvärk i benen!! Meja fick ingen spruta, hon hade ingen inbokad tid egentligen men vi passade på att väga och mäta henne när vi ändå var iväg!

Alla tre var i alla fall jätte duktiga tycker jag!

Frågade lite angående Jonna också och Annika skulle kolla upp lite med någon som hade hand om det hela, det där med uppmärksamheten och alla onödiga konflikter.. jag tror egentligen inte att det är någon fara men det kan vara jobbigt ibland.. idag däremot så har vi fokuserat lite mer på henne sen vi kom hem och det visar sig att hon helst vill hjälpa till med allt som rör hennes småsyskon, hon kanske känner sig som den stora tjej hon faktiskt är då!Casper däremot har varit sur och grinig, det beror nog mest på att han har varit trött, ovant att kliva upp tidigt och vara i skolan hela dagarna. Masserade honom lite ikväll också, han har klagat att han har ont i övre ryggen, nacke och överarmar och han kändes lite spännd.. får se om det går över!? Han är så go när han är glad och det är han om han inte är trött!


Idag har varit en bra dag!

Ja det har flutit på bra hela dagen, fått det viktigaste gjort... tvättat och plockat lite, barnen har varit på bra humör och jag också!

I morgon bär det av till Svenstavik för 3 månaders vaccination för Hilma och 1,5 års kontroll för Melvin, Meja får följa med och väga och mäta sig bara ändå, kan ju vara skoj att se hur mycket hon växt!

Det börjar bli kallare nu igen -25 för en stund sedan... trodde att det skulle bli varmare några dagar, men varmare här var visst bara -15 grader... tur att vi kan elda och ha det mysigt men en panna skulle sitta fint i stället för kaminen så att det blir jämn värme i hela huset!!!

Alla barnen ligger i sina sängar och jag tror att alla sover, älsklingen är på bandy så jag är i stort sett ensam och det kan vara nog så skönt ibland!

I morgon kanske vi ska tapetsera om i Meja och Melvins rum också, älsklingen har spacklat idag! Lim har han också inhandlat, tapeterna är gamla men fina som vi hittade hos mammsen i huset i Berg, typ 15 rullar så det lär nog räka och bli över!

Nä nu ska jag njuta av lugnet så länge det varar!!

Puss puss

Till Moffa från Meja!Sicka den Moffa! jag se!

Puss Moffa från meja!

Natten...

Hilma sov hela kvällen och hela natten!! Fick ge henne nappen några gånger bara men det var allt!

Meja vaknade efter 01.00 någon gång och jag upptäckte då att jag hade glömt sätta på henne blöja!! Men ingen olycka skedd och vi gick och kissade innan hon fick sova vidare i våran säng. Hon hade antagligen drömt någonting obehagligt för hon kunde inte somna på en gång.

Melvin vaknade runt 04.00 tiden, då fick jag även tända upp på nytt i kaminen för jag  hade glömt att kliva upp och lägga i vednär klockan ringde, var väl för trött helt enkelt!!

Jonna kom ner samtidigt som Melvin vaknade och hon fick lägga sig i Mejas säng och sova vidare, bättre det än att hon ska trängas vid mina fötter!

Casper sov gott hela natten men var ganska trött i morse. Var uppe strax före 07.00 ida också och kokade gröt, dock var alla andra förutom Casper sena att kliva upp så frukosten blev inte intagen förrän efter 07.30, Hilma åt medan vi väntade på alla att kliva upp.

Tvättmaskinen går och Jonna ska snart på dagis, Melvin ska få en ny blöja också! Hilma har fått sin morgonmassage och ligger och myser med pappa i sängen, de kikar på Ronny & Ragge!!!

Hej så länge!

Hilmas rutiner!

Idag vaknade Hilma vid 07.00 och var vaken tills strax innan 09.00, hon sov till 12.00 och var vaken igen till 14.30, sov tills 16.45 var vaken tills 18.15 sov ca 30 min och somnade sen igen vid 20.00 tiden! Det är i princip såhär de andra barnen har haft sina tider när de var små så jag hoppas att det kommer att funka även för Hilma!

Hon fick massage ikväll också innan pyjamasen så jag hoppas att magen håller sig lugn hela natten! Meja och Melvin somnade närstan på en gång ikväll, de drack upp vällingen och var nöjda!
Casper och Jonna fick också gå i säng  före 20.00 för de behöver sova de också, jag ska nog försöka komma i säng i tid jag också!

Puss å kram

Middag hos svärmor!

Ja idag blir det kassler och ris hos svärmor kl 17.00!! Vilken tur vi som inte visste vad vi skulle äta!

Meja och Melvin är redan där, det kan vara skönt för dem att vara med farmor utan Jonna och Casper ibland!

Nu ska vi göra matlista för resten av veckan och kommande vecka och sen en handlingslista efter det, så ska vi väl kanske försöka ta oss iväg och handla också! Antingen idag eller i morgon... en massa pant har vi också som tar plats..

Hilma sover gott i sin säng! Hon har sovit en timma nu ungefär!!
Vi har varit ute en stund medans, men hade barnvakten med ut så att vi kunde höra henne om hon vaknade! Bara -17 idag men det känns kallt som attan!

När Jonna kom hem från dagis tog hon skidorna och åkte till Elin! Hon skulle absolut ha skidorna! Jag sa " men tänk om du ramlar och inte tar dig upp då?" men det var inga problem för hon tar sig alltid upp!!! Jaha ja vad gör man... hihi det verkade gå bra i alla fall!

Puss


Vardag igen!

Ja idag började vardagen för oss igen! Klev upp strax innan 07.00 väckte Casper, lagade frukost, vi åt, Casper gick till bussen, tvätt hängdes, blöjor byttes, barnen kläddes på och Jonna eskorterades av mamman till dagis!

Natten har varit bra, Hilma vaknade en sväng igår kväll men somnade där vid 23.00 tiden då vi gick och la oss, hon sov halva natten med mig, vågade inte riskera att hon skulle vakna om jag la henne i hennes kalla säng.... men vid 03.00 tiden eller när det nu var så vaknade Melvin så då la jag över henne och det gick jätte bra! Sen lade jag i mer ved i kaminen innan jag tog med mig Melvin till sängen för att fortsätta sova, han hade dock lite svårt att komma till ro på en gång, men efter en stund så sov han också igen! Meja vaknade också fram emot morgonkvisten och kröp ner bredvid mig, Hilma sov ända tills vi skulle äta frukost!

Ja idag ska vi väl försöka få lite ordning på kaoset som skapades igår då vi möblerade om, känns som att när vi precis kommit ur ett kaos så startar vi ett nytt.... kanske det blir slut på det också någon gång när vi bestämt oss hur vi vill ha det!?

Nu ska jag facebooka lite innan vi sätter igång!

Puss puss

Äntligen kom det bajs!!!

Ja äntligen bajsade hon! vår lilla Hilma! Hon har inte bajsat på flera dagar och har haft lite småont i magen. Hon har haft väldigt svårt att komma till ro på kvällarna och har varit vaken halva nätterna...

Sist hon sov bra så hade jag masserat hennes mage innan jag tog på henne pyjamas så jag tänkte att det kanske var massagen som gjorde det hela! Så i morse masserade jag magen innan hon fick på sig kläderna, sen har hon bajsat två ggr idag!! Masserade även nu ikväll bara för säkerhets skull!

Hennes bajs är även väldigt klumpigt och segt, så jag kan tänka mig att det kan vara lite jobbigt att bli av med... ska prova dricka mera vatten och se om det hjälper henne. Min mjölk kanske blir koncentrerad av att jag dricker lite som i sin tur medför trög bajsning!

I alla fall så sover hon nu i sin säng och hon har än så länge inte visat någonting som tyder på magknip, hoppas hon får sova gott! Så kanske jag får sova ut och vara piggare i morgon också!

Men huvudsaken var ju att hon bajsade!!!

Garderoberna...

Ja nu har vi äntligen bestämt vart garderoberna ska stå! Jag har länge velat att vi ska ha kläderna på samma ställe så att man slipper springa omkring i hela huset och portionera ut i olika garderober, lättare att hålla ordning och reda då också!

Och nu äntligen så är alla garderoberna i rummet innanför toaletten där jag brukade hänga tvätt! Vi tillbringade eftermiddagen till att röja undan, plocka ur sortera och plocka i! Vi är inte helt klara med det som vi sorterade ut så det har vi kvar att göra i morgon!

Jaha, så nu undrar ni säkert " Men vart ska hon nu hänga tvätten" och jo jag hänger den på en torkställning i närheten av kaminen så torkar den snabbt. Jag har ändå inte använt "hängrummet" på hela vintern för det blir lite halvkallt där och när vi ändå eldar så kan jag ju få tvätten att torka på hala tiden om inte snabbare ändå!

Nu är ju bara frågan, ska vi ha kvar sovrummet där vi har det eller ska vi byta plats med tv rummet vilket också innebär att vi måste börja äta i köket igen! vilket i sin tur har både för och nackdelar! Tror att jag får sova på saken!

Puss puss!

Uppmärksamhet!

Alla barn behöver en viss del uppmärksamhet, vissa mer än andra och på olika vis och det är ju helt normalt! MEN vad ska man göra om ett barn behöver oändligt med uppmärksamhet, gör allt för att få uppmärksamhet, bra eller dålig bara det är uppmärksamhet????

Försökte förklara för Jonna idag at vi ser och hör henne hela tiden och vet att hon finns, precis som att vi vet att hennes syskon finns och de i sin tur också vet att hon finns, för det är så att hon vill att alla ska se henne hela tiden, och speciellt hennes yngre syskon, hon följer efter dem som en svans och låter dem inte vara ifred... ska det normalt sett inte vara åt andra hållet??

Hon håller på ända tills man blir riktigt arg, då först fattar hon, eller reagerar med att bli leden i alla fall och förmodligen så slutar hon, i alla fall en stund.
Hon har inte alltid varit såhär utan det började för 2 somrar sedan då hon upptäckte kompisarna och att man kunde vara med dem hela dagar och att det inte alltid var samma regler hos dem som hemma. Inget ont alls till föräldrarna men det var då hennes resa började.

Hon har själv sagt att hon vill vara som sina yngre syskon, samtidigt så längtar hon tills hon får börja skolan, hon vill bli stor, och det är ju positivt!

Jag tror att hennes problem är att hon vill för mycket, för hon har väldigt bråttom också, och jag hoppas att det går över snart, för hela dagar med konflikter är inte skoj, allra minst för henne..

Talade om för henne att jag saknar den gamla Jonna som var så snäll och mysig, och då började hon gråta!

Min älskade lilla donna!


Caspers mage!!

Ja det började i går morse då han kom och väckte mig någon gång efter 04.00 på morgonen, han hade jätte ont i magen! jag sa åt honom att gå och vila, gå på toaletten, äta någonting, men inget hjälpte han bara irrade omkring och kved! tillslut gick han på toaletten och sen kunde han sova igen!

Inatt var det samma sak men det började mycket tidigare, han försökte gå på toa men det gick inte, sen la han sig i våran säng, först bredvid mig där han låg och fes då och då och det luktade inte trevligt..... han hade frossa också och låg och huttrade. Sen fick han lov att lägga sig i fotändan då det blev för trångt när Hilma skulle snutta!

Hilma var också krånglig i natt, hon var pigg och vaken, sen hade hon nog ont i magen och kunde inte komma till ro.. tillslut somnade hon uppe på min mage och det var någon gång efter 03.00...

Så världens roligaste natt har det ju inte varit... får se hur dagen blir, nu ska vi börja med lite  som vanligt sen frukost... måste kliva upp tidigare i morgon!

Staden!

Ja vi kom på efter lunch att vi kanske skulle ha varit till stan... eller det var så att det var någon som ringde och ville köpa den sista av bilstolarna, akta duoflex xtp, så vi åkte in, vi behövde ändå blöjor och lite annat!

Susanne hade barnen, alla utom Hilma!

Nu i kväll har vi haft lite mys med chips och dipp, Hilma har vaknat och är ganska pigg... kylan håller i sig och trots att vi eldar hela tiden så är det ganska svalt inne! Så nu kryper vi ner i sängen och kikar på tv:n tills vi somnar! Hoppas Hilma somnar snart, ska ge henne lite tutte, då kanske hon blir sömnig!

Puss puss

Storasyster!

Ja Det är just vad jag ska bli här i vår! Storasyster för 3:e gången men den här gången är det lite annorlunda minst sagt!

För jag är ju nu 25 år och har 5 egna underbara barn, detta innebär ju att jag kommer inte att få växa upp med det nya syskonet som jag gjort med mina tidigare, barnet kommer heller inte vara min helsyskon utan har en annan mamma som dessutom bara är 6 år äldre än jag!

Men omständigheterna runt omkring spelar minst roll för jag kommer att älska mitt nya syskon lika mycket som de två jag redan har oavsett!

Ju mer jag tänker på det och för varje dag som går så känns det mer och mer spännande! men jag tänker också på den sorgliga biten, att han/hon kommer att bo nästan 50 mil ifrån så jvi kommer inte att kunna träffas så ofta som jag skulle vilja och det känns jätte jobbigt om jag ska vara ärlig, föreställer mig det nästan som om något av mina egna barn skulle bo så långt ifrån mig....

Men det blir säkert jätte bra och pappa har lovat att de ska komma och hälsa på oftare för han/hon ska minsann lära känna sina syskon!

Längtar för jag älskar dig nog redan!!!
Puss puss lilla vän!

Punsch Russin!

Ja en hel bytta med punschglass har jag smällt i mig! I och för sig så innehöll den bara 0.5 liter, men som alla vet så är ju gräddlass rätt mäktig! Jag hade tänkt sluta äta efter halva, men så var jag lite osäker på hur mycket som var halva och tillslut var det bara 1/4 kvar, och då var det ju lika bra att äta upp det också.... onödigt att ställa tillbaka den i frysen när det bara var så lite kvar.

Men nu mår jag ganska illa.... usch och blä vad jag ångrar mig, och Göran ville inte ha heller för han gillar inte punsch....

Hilma vaknade nyss men verkar somna om igen! Hoppas hoppas!!!

Mitt lilla munsår som var megastort i morse när jag vaknade har åter igen börjat krympa lite... nästan mitt på överläppen, den var svullen som om jag stoppat in en kula med en diameter på 1 cm!!! Casper skrattade, Göran också för den delen, speciellt när han såg mig i profil! Tur att det går över! Jobbigast är att jag inte kan pussas på mina älskade barn och man.... får pussa igen alla missade pussar när läppen läkt ihop fint igen!

Puss ;0)

Let´s Dance!

Ja Let´s dance har premiär i kväll, har kikat på halva så jag missade Rabih för då tog jag över nattningen... Meja somnade en kortis i soffan före middagen och var inte alls för lättsoven nu ikväll.. så när Göran hade suttit en timma så tyckte jag att jag kunde avlösa honom! Och nu har hon somnat!

Hilma somnade också vid 20.00 snåret och sover än! Peppar, peppar... hoppas hon får sova i natt så att rutinerna faller tillbaka på plats!

Idag har jag inte crosstrainat något, har mest varit slö, satt med de andra och kikade på film efter lunchen, och så har vi vikt lite tvätt, lagat mat, plockat disk...

Det händer inte så mycket i våran vardag just nu, vet inte vad det har blivit men det kommer nog igång när skolan börjar och när temperaturen blir lite mildare, det har varit mellan -27 och -30 idag.. huva...

Nu ska jag mysa framför tv:n, Jonna och Casper gick precis och la sig!

Puss å kram

-33 grader...

Nu är det -33 grader ute, det brinner i kaminen och är säkert +25 här inne, om inte mer! Hilma knorrar, hon har tjorv med magen, hade hoppats på att hon skulle göra ifrån sig och fylla blöjan idag men så blev inte fallet.... får hoppas att hon och alla andra barn sover gott i natt ( i alla fall) och att alla föräldrar vaknar glada och utvilade i morgon!

Själv har jag ställt klockan på 02.40 för då är det dags att mata kaminen igen, så att värmen finns kvar tills i morgon också, finns nästan inget värre än att kliva upp och frysa på morgonen.... brrr

Puss och god natt!

Herpes!!!!

Ja jag får ju det ibland, som munsår alltså.... det är inte skoj alls men det går ju över tack och lov!!!

Körde 30 minuter på högre level idag och spruttade på i knappt 1 mil på crosstrainern och 122 kcal blev det!!! Känner mig mest för lite i början, tar väl ett tag innan kroppen ställt in sig, men jag tycker att det känns bra hittills!!! Hoppas att den ger resultat också!!!! Måste bli starkare i mage och rygg, den mår inte alltför bra efter 5 graviditeter....

Nu kräktes Hilma i sin säng, hon vill inte sova än verkar det som, så hon ska nog få sitta uppe med oss i soffan en stund till, bara hon vill sova när jag ska sova så är jag nöjd! Hon har ju vaknat när vi ska gå och lägga oss flera kvällar i rad nu och inte somnat förrän fram emot 03.00 - 04.00 på morgonen... men i natt fick jag sova lite mer och det var skönt!

Nä nu är hon grinig....

Puss puss!


Casper har namnsdag!

Jo Casper kom och talade om för mig idag att han har namnsdag! Jag vet svarade jag då, för jag vet att han har namnsdag den 6 januari, bara det att jag inte tänkt på att det var just idag!

Vi brukar inte uppmärksamma namnsdagar så mycket, bara tala om för den som har namnsdag och gratta om man råkas på att veta om personen i fråga har namnsdag!

Körde ett mycket längre pass på crosstrainern idag! Hela 40 min och det blev lite drygt 1 mil och ca 102 kcal! Tog det mycket lugnare idag, man behöver ju inte springa på i 20 km/timme i början.. så idag började jag lugnt på ca 10km/tim och ökade lite i taget, höll en snitthastighet på ca 15 km/ timme och avslutade med en hastighet runt 18 km/t! Kändes som att jag hade kunnat fortsätta längre också men tänkte att det fick räcka ;0)

Göran körde lite senare på eftermiddagen, han körde på hårdare än jag och höll på i sammanlagt 30 min! Duktigt tycker jag! Kul att det inte bara är jag som använder den!

Har kikat på film nu ikväll, " Vi hade i alla fall tur med vädret, igen" har inte sett första filmen men den här ar rätt bra!

I morgon blir det middag hos Svärmor!

Puss å kram


Crosstrainer 1:a passet!

Jag idag blev det ett kort pass på 15 min och det räckte gott och väl! Jag var nästan helt slut! Fick avbryta en gång och det var redan efter 3 min, jag behövde dricka vatten men den körde jag resten i ett streck!

Det är ju värst innan man har kommit igång så det kan väl bara bli bättre och bättre för varje gång man kör!

Jonna ville absolut prova också och hon körde sammanlagt 3,5 km!! Det var duktigt tycker jag, men jag talade om för henne att det är viktigt att man både äter och dricker ordentligt om man ska träna!

Får se om jag kör ett till pass senare ikväll! Eller så sparar jag tills i morgon!?

Puss puss

Feber och Storsjöbad!

Ja det var faktiskt så illa att jag hade feber när jag vaknade i morse, hade haft lite smått ont i huvudet och frossa under natten... typiskt när man ska iväg någonstans..

Jag tog två alvedon och så packade vi ihop oss och åkte i alla fall, hämtade upp mamma i Svensta där jag också lyckades backa in i Susannes bil med våran, Göran hade Susannes bil så att alla skulle få plats för Tony och Benny var också med!

Dagen blev i alla fall jätte bra, alla skötte sig finfint, förutom några få undantag för Jonna men i helhet så gick det super! Hilma badade också och verkade trivas, Melvin var lite feg och tussig så han satt mest i knät, han är en liten försiktig kille!

Efter badet inhandlades en dockvagn till Meja på barnens Hus! Hon fick pengar i julklapp och nu skipper hon och Jonna slåss om hennes vagn!

Sen blev det TEAM SPORTIA och där handlade jag äntligen en crosstrainer! Vet inte riktigt om jag har råd men jag skulle bara ångra mig otroligt mycke om jag lät bli att köpa den!
Göran har redan skruvat ihop den och vi har testat den allihopa, förutom Hilma såklart, Men M&M har klättrat omkring på den!

Nu ska jag ta på Hilma pyjamas och så får vi hoppas att Meja somnar här på andra sidan väggen snart! Spelar godnatt visor på Soptify för henne!!

Puss å kram

Godis hela dagen!

Ja det är nästan vad det har varit! Efter lunchen gick alla utom jag och Hilma ut, vi hann inte förrän alla skulle in igen, fast riktigt så var det inte, jag fastnade här och var och vips hade tiden sprungit iväg!

Jonna och Meja var de första att komma in, de fick kika på film så passade jag och Göran på att göra en snabbvisit på Grindes (våran ICA handlare). Jag satte även fram det sista julgodiset, vill ju att det ska ta slut någon gång!

Vi handlade till brödet som vi skulle baka och ha till våran lilla utflykt i morgon, när vi kom hem så satt Meja och Jonna fortfarande snällt och kikade på filmen, de var snarare helt inne i den! Casper och Tony brottades i snödrivorna, men de kom snart på att de skulle åka skidor!

Till middag blev det julskinkan som förvandlades till skinksås och så spaghetti till det! Sen efter middagen blev det mer godis! Knäck, knäck, och knäck! Och så lite "skumgummitomtar" som Casper säger ;0).

När jag bakade brödet så pysslade Göran lite med barnen, de gjorde studsbollar! Men sen när de kom till fönsterfärgen så slutade det roliga, färgen hade torkat ihop och blev bara gummikorvar... kanske blir så när det legat ett år i en låda, men det var ju oöppnat så lite konstigt var det.

Jag och nu sover alla barnen och jag sitter här, ska snart gå in och sätta mig med älsklingen en stund innan det är dags för sängen... i morgon blir det ju Storsjöbadet för hela slanten!

Puss å kram ;0)

Fyllda picknickbröd...

Ska jag baka om ca 30 min när degen har jästa klart! Receptet är från Leila Lindholm och det är första gången jag gör det! Ska bli spännande om det är så gott som det ser ut! Vi ska ha det tills i morgon då hela familjen + mormor och farbröder ska invadera storsjöbadet! Bara vovven Morris som får stanna hemma med farmor.

Kanske jag kommer med en bild på resultatet senare om jag kommer ihåg det!

Hej så länge...


Klet och kladd!

Idag kom vi upp ganska tidigt i alla fall, åt frukost vid 9.30 då vi varit vakna i en timme redan!

När Melvin sov efter en sen lunch kl. 14.00 så passade Jonna och meja på att leka lite tillsammans, först var de uppe på Jonnas rum och rotade igenom alla barbie grejer sen jag och mina syskon var små, de har stått i berg i många år och inte varit använt. När de lekt klart var hela golvet täckt med diverse, de blev inte så glada när jag sa att de måste städa upp senare..

När de kom ner ville de måla med vattenfärg och det hade jag lovat Jonna redan igår så det var ju bara att plocka fram, Casper ville också måla! De första 10 minutrarna var ganska fridfulla men sen var det klet och kladd överallt, Jonna var ju tvungen att visa Meja hur man kunde göra handavtryck och sen ville Meja bara måla med händerna och svart färg var tydligen bäst... suck... det blev duschen sen, för hon hade färg lite överallt, min lilla nakenfisa som helst bara springer naken!

Efter det kladdkalaset så var det lugnt med klet ett tag, ända tills efter middagen så jag dukade fram resterna av julgodiset! Knäck blir juinte alls kladdigt och inte rischoklad heller.... men är det lördag så är det och det finns ju faktiskt tvål och vatten!

Vi åt för övrigt kyckling med vitlöksris och lök & tomat sallad till middag, det var efterlängtat, Casper älskar salladen med lök, tomat, olja, oregano, aromat och en skvätt vinäger!! Men den måste såklart blandas med den övriga maten!

Hilma har varit vaken mer idag än hon var igår så jag hoppas att hon sover bra i natt!

Nä nu när alla barnen ligger i sina sängar så ska jag inte sitta här och döa utan i soffan med älsklingen, kanske finns någon bra film att kika på!?

Puss å kram

Natt Cirkus!!

Badade ju Hilma igår strax efter 19.00, smörjde in henne med oja och fixade pyjamas sen vad det dags att natta Meja och Melvin. Medan de borstade tänderna och fick på sig pyjamas så hann Hilma somna i våran säng, jag la henne i sin säng där hon sov vidare så sött och jag kunde natta M&M som också somnade utan större problem!

Jonna och Casper splade Buzz quis med Göran när jag kom in till dem i vardagsrummet, Jonna ville att jag skulle spela med henne en stund. Vid 21.00 började en film som vi skulle kika på så jag fixade fram lite kakor som jag hade lovat, det var lugnt och skönt anda tills klockan var närmare 22.30, då vaknade Hilma.

Jag tog upp Hilma, hon behövde nog bara äta lite trodde jag men hon hade nog lite ont i magen efter allt mitt chokladätande... Jonna skulle hålla henne en stund och hade som vanligt jätte bråttom så hon välte ut ett helt stort glas vatten och då var mitt tålamod som bortblåst och kvällen kändes förstörd.... det var ju inte så jag ville att den bra kväll skulle sluta.

Casper och Jonna gick och la sig, jag låg med Hilma i våran säng och försökte få henne att somna. Jonna hade svårt att sova och sprang gråtande upp och ner i trappen, varpå Göran sa åt henne gång på gång att gå och lägga sig.

Tillslut somnade Hilma och jag kunde gå upp och trösta Jonna, satte igång en saga och sa god natt, när jag kom ner var Hilma vaken igen så jag tog med henne till soffan.

Strax efter 02.00 gick vi och la oss, Hilma sov fortfarande inte. När Göran kom in efter att han varit ute och kissat med vovven så vaknade Meja, Göran la tålmodigt tillbaka henne i sin säng, efter 5 ggr somnade hon, men Hilma var fortfarande vaken.

Hilma somnade på min mage och jag hade tydligen också slummrat till ända tills hon vaknade igen och då låg Jonna vid fotänden... suck...
Efter en liten stund somnade Hilma om och då vaknade Melvin och jag fick sitta och sjunga för honom i 20 min, när han somnat var klockan 03.05, jag bar upp Jonna och startade skivan med saga en gång till och sa att nu måste hon sova.

Det gick ingen lång stund innan Jonna kom ner igen och då var klockan 03.30 och jag vile verkligen sova så hon fick lägga sig hos mig. Vet inte vad det har varit med hene de tre sista nätterna, hon har sovit jätte oroligt, Tony har skrämt henne för björnar men det kan inte bara vara det för i natt så var det att hon saknade mig sa hon...

Hilma vaknade och gnussade igen och den här gången var hon hungrig, hon snuttade en stund och hann inte mer än att somna så tassade Meja upp, hon fick inte plats brevid mig så hon försökte få livi pappan men det gick inte, så jag flyttade försiktigt över Hilma till sin säng, Meja klämde ner sig brevid Jonna och efter en stund så sova alla!!
Ända tills klockan var närmare 07.30 då Melvin vaknade!

Ska egentligen absolut inte klaga för i vanliga fall så har alla barnen varit duktiga att sova på nätterna med vissa undantag bara och det kan man ju stå ut med. Men nätter som denna hoppar jag gärna över!

puss puss


En lugn första dag på det nya året!

Eftersom vi inte kom i säng förrän närmare 3.00 tiden i natt och alla inte somnat förrän 04.00 så sov vi lite längre idag än vad vi hade tänkt! Melvin vaknade vid 07.00 tiden så Göran gick först och hämtade honom i hans säng, gick ut med vovven och sen blev det film för Melvin i våran säng! Om han somnade om någonting vet jag inte...

I alla fall så klev vi inte ur sängen förrän 11.30 tiden, vakna var vi lite då och då före dess men det är skönt att passa på att ligga och dra sig en stund när det ändå är lugnt!

Efter en något sen frukost fick barnen på sig lite kläder och sen har alla mest bara skrotat runt. Byggde koja till barnen men som alla vet så när man bygger koja inomhus så rasar de oftast, och det gjorde även denna, flera gånger!

Till middag blev det lasagne, tog köttfärsen som blev kvar från gårdagens tacos, så det blev tacolasagne! Sen strax efter att middagen var undanstökad så dök Susanne, Patrik, Benny, Tony, Rossi och Molly helt plötsligt upp och det blev ett himla liv ett tag med hundar och barn!!!!

Casper höll just på att tända ljus lite var stans när de kom, men han fortsatte med det i godan ro även om vi fick besök, han gillar att tända ljus nuför tiden, de samlar nämligen ljuskopparna från värmeljusen, de tar han med till insamlingen som det har på skolan, en tävling av något slag om vilken skola som samlar flest!

När gästerna gett sig av så tappade jag upp ett bad och passade på att bada Hilma! det behövde hon verkligen för hon luktade kräk!! Det var första gången som hon badade i badbaljan, handfatet var ganska trångt sist ;0) men baljan gillade hon jätte mycket för då kunde hon sträcka på sig ordentligt! Hon flinade nästan hela tiden och ingen av syskonen märkte var vi höll på ed i köket så vi fick faktiskt vara i fred också!!!

Nu har Meja och Melvin äntligen somnat! Melvin stackarn som inte sovit någonting idag somnade på direkten medan Meja var lite tjurigare, hon får för sig att hon ska bajsa på kvällarna när hon ätit välling, kanske för att hon har svårt att bajsa på toaletten och det är bara på kvällarna som hon har blöja så då passar hon på! Men efter ny blöja och några gånger fram och tillbaka från sängen så la hon sig till rätta och nu snarkas det där inne!

Göran sitter med Casper och Jonna i tv-rummet och jag tror att de spelar lite spel, har lovat att vi ska plocka fram lite av julkakorna till kvällsfika, Casper är galen i kakor!

Så det var våran första dag på det här året och den ska man väl kanske inte klaga på, jag har knappt behövt vara arg ens!!! Skulle vara underbart om man slapp det varje dag framöver!!

Puss Puss

(kopierat från gamla bloggen)

Gott Nytt År 2010!!!

Tänkte inviga det nya året med att skapa en blogg! Vet inte riktigt om det är min grej men det märks ju med tiden! Kvällen har i alla fall varit ganska lugn och mysig, ätit ost och kex med de två äldsta barnen och kikat på en film! Pommacen drack vi upp innan 12 slaget så vi hade inget att skåla med men det gjorde ju ingenting.
I alla fall så önskar jag alla ett Gott Nytt År och så får vi hoppas att det blir ett toppenår! Nya utmaningar samt möjligheter!Puss å kram på er allihopa! <3(kopierat från gamla bloggen)

Välkommen till min nya blogg!

Läs och begrunda!! Kommentera gärna!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus