Nya skidor!!!

Idag när vi lämnat Meja och Melvin på dagis så drog vi vidare till stan...trots -25 graders kyla som då hade stigit till ca -20 grader...

Casper behövde både större pjäxor och längre stavar så vi köpte ett helt nytt skidpaket till honom, det kommer ju ett antar barn efter honom så då kan Jonna ha hans gamla!

Göran köpt också ett paket med skidor och pjäxor samt stavar till såklart, han har aldrig själv ägt ett par längdskidor utan har alltid lånat då de åkt i skolan...

Jag vill också ha men jag väntar tills nästa år, jag kunde iofs ha Caspers nya pjäxor i storlek 37 så jag kan ju alltid tjuvlåna hans ;) skidorna är ju i alla fall 160 cm så det är ju nästan lagom det också!

Vi var tillbaka här i byn strax efter 14.00, hämtade M&M och sen hem till Jonna, Casper och Tony som varit hemma själva i knappt en timma.

Strax efter 15.00 tog  Göran med sig grabbarna till skidspåret och invigde skidorna trots -15 grader, Jonna ville inte föklja med dem denna gång.
De var borta i drygt 1 timma och det hade tydligen gått bra att åka trots att spåret var lite strävt pga. kylan...

Jonna skulle på kören som började 17.00, hon hann inte äta middag men tog med sig ett äpple i bilen då Göran skjutsade henne.

Vi andra satte oss och åt, idag blev det ugnskorv och potatis.

18.30 hämtade jag Jonna på kören, en snabbis hem för att tända upp i kaminen medan Göran körde nattningsrace med barnen och sen strax innan 19.00 åkte jag iväg på föräldrarådsmöte på dagis.

Vi var bara 3 av 5 föräldrar men det gick bra ändå, intressant och jag är nöjd! Mötet förklarades slut strax innan 21.00 och vi åkte hem.

Jonna och Casper var fortfarande vakna när jag kom hem, Casper och Göran spelade och Jonna kikade på ett frågeprogram.

Jag eldade i källaren, barnen gick och lade sig, Göran fixade fika, vi fikade, har kikat lite på tv och jag har nördat lite här...
Det är väldigt varmt här inne nu eftersom vi eldar i kaminen också... gör det ibland bara när det är extra kallt ute eller bara för att det är mysigt.

I morgon ska Casper åka med klassen på Jamtli för att kika på utställning om vikingar, Jonna har skola som vanligt...

Nu ska jag nog snart borsta tänderna och krypa i säng så att jag är någorlunda pigg i morgon...

Puss puss♥




Full frys!

Igår gjorde vi ett ryck! Åkte in till stan och storhandlade fastän det var tänkt måndag eller tisdag... nu är både kyl och frys fulla, frysen överfull!
Skönt att ha det gjort, då vet man ju att pengarna gått till något vettigt i alla fall :)

Puss puss♥

Underbara fyller 30 år!

Det här är mannen i mitt liv, utan honom skulle jag aldig kunna leva, han är min luft som jag andas!
Han är helt enkelt underbar på alla sätt och vis och mitt begär efter honom kommer aldrig att stillas, jag älskar honom även när han gör saker som jag hatar!



skitig under en bil trivs han!


även i en bil eller bara det är ett fordon, helst stort som låter mycket!


på isen...


även om det gör ont i fötterna!


att leka tycker han är minst lika roligt som barnen gör!


att leka sittande på en kross är galet roligt!


leka med barnen i snön, dra dem i pulkor och kärror...


att kika lite under en motorhuv och fundera en stund...


att mysa med barnen!




Det är bara några av de saker som han lever för och tycker om att göra!

I morgon (idag) fyller du 30 år!
Jag har levt med dig i snart 12 år och jag ångrar inte en sekund!
Jag älskar dig massor, du och barnen är mitt ALLT!
Jag älskar dig för den fantastiska person som du faktiskt är!
Alla har vi våra brister men jag älskar dig ju ändå!
Tack för att du står ut med mig!




JAG ÄLSKAR DU!
♥♥♥

Ville, Vilda och Vilma!

Idag var vi ju som sagt hundvakt till Ville och Vilda!



Här har vi dem i ordningen;
Ville, Vilda och Vilma

Vilma har redan flyttat och nu väntar de andra två också på nya hem!
Så söta och goa!

Puss puss

Vecka 33+0

Huva va veckorna susar förbi! Ännu en vecka har gått och det huffar och buffar mycket i magen, speciellt om kvällarna och det är åt alla håll och kanter så det finns nog mycket plats i min uttöjda livmoder ;)

I övermorgon byter Tina vecka och är då i vecka 38+0, det börjar verkligen närma sig!

Någon bild har jag inte denna gång heller... får se om jag orkar fixa en ;) lite lat får man väl vara!?

Puss puss ♥

Lugnt och städat!

En lugn förmiddag och sen städrace efter lunch!

Vi är hundvakt till Ville och Vilda idag, Jonna följde med farmor till staden och Tony är här.

Grabbarna är ute och åker skoter så det är bara flickor här hemma nu, ja förutom Ville då så klart ;)

Har pratat med systeryster (Tina) på förmiddagen också, ville ha tips och recept på cheesecake... Någon fyller ju år i morgon, någon som börjar på G och slutar på ...öran och han fyller jämnt dessutom! Men vi ska bara fira lite lätt som vanligt :)

Nu ska jag kika till vovvarna, kanske återkommer med en liten bild senare!?

Puss puss ♥

Fritids är barnvakt under möte!

I torsdags eftermiddag hade vi ju möte på skolan med Casper och hans lärare. Några incidenter behövdes klaras upp och lite annat tas upp, blev ett rätt bra möte i slutändan!

I alla fall så hade vi inte chans att få någon barnvakt, både Susanne, Patrik och Maria jobbade... Jag hade pratat med dem på dagis och de lovade att M&M fick vara där lite längre, men eftersom Melvin följde med på bvc i stället så var det bara Meja på dagis.

Vi bestämde att bara jag skulle gå på mötet och att Göran var hemma med barnen, men rektorn fixade så att alla barnen fick vara på fritids under mötet och Göran kunde vara med ändå! Super bra!

Så Meja var ju kvar på dagis, Casper var med oss på mötet ungefär halva tiden och resten var på fritids och fikade mellis och lekte, det hade gått hur bra som helst!!!
Tack så mycket!

Meja blev lite grinig på att hon inte också fick vara där så nu längtar hon tills vi ska ha möte igen den 17 februari för då vill hon minsann vara på fritids hon också! Men vi får se, kanske vi har tillgång till barnvakt då!?


Sjukstuga...

Här har vi haft sjukstuga idag... Bara över en natt blev både Towe och Hilma förkylda... anade det igår kväll och under nattens gång fick jag det bekräftat...

Var upp till Towe som vaknade ca 1 gång/timme... täppt i näsan och hade tappat nappen, somnade snabbt om varje gång. hade funderingar på att ta upp henne och suga ur hennes näsa men det skulle säkerligen bara göra henne väldigt förbannad och sen skulle vi mest troligt få sova väldigt lite resten av natten... så jag tyckte det var bäst att bara ge henne nappen då hon vaknade eftersom hon var nöjd med det.

Idag har båda småtjejerna haft feber och även jag har känt mig lite trött och tussig, passade på att vila på soffan under förmiddagen då Towe sov och Hilma kikade på Pippi, Meja och Melvin var på dagis.

Towe har varit på bäst humör av de båda även fast jag upplever henne lite krassligare... men det är ju så svårt att veta hur de egentligen mår när de är så små...

Bada fick de göra efter lunchen i alla fall och det var toppen, i alla fall ett tag ;)
Smorde in med olja och mysiga kläder på!

Meja och Melvin var inte på sina bästa humör när de kom från dagis... anar att de också kommer att åka med i förkylningskarusellen snart... typ i helgen senast tippar jag på...
Men det var ju ett tag sen vi var sjuka nu så det är väl dags...

Barnen är nu nattade sen en dryg timma tillbaka, eller egentligen nästan två timmar, men nu sover alla och det eldas i källaren. Göran är på bandy och jag sitter här...

Det har varit kallt idag också! -25 grader i morse, lite varnare under dagen då även solen kikade fram och sist jag kollade vid 18.30 tiden så var det -15...

Puss puss♥


Hans Freddie Meyer!

Igår var vi till stan och då passade vi på att hälsa på kusinen!
Den yngsta i släktet Meyer
Så himla fin!


Hans Freddie Meyer



Han föddes ju som bekant den 16 Januari 2012
kl. 06.51
Vägde 4150g och var 54cm lång

Snabb förlossning så mamma Ewe är inte alls avskräckt ;)

Först fick Casper hålla och sen Melvin, Hilma och Meja. Jonna var tyvärr inte med då de hade viktiga saker för sig på skolan, Casper var med för han hade haft lite ont i magen kvällen innan...

Melvin njöt i alla fall i fulla drag, ville hålla igen, satt och snusade och mådde hur gott som helst!
Towe kikade och log men hade fullt upp med att gå på äventyr :)

Lite gröt hade vi med oss, nalle, byxa, body, kofta och strumpor, sånt som är bra att ha och jag köpte storlek 62 för att vara säker på att det inte var för litet... de växer ju så fort i början!

Vi blev inte kvar jätte länge, för klockan var sen, vi hade hungriga barn och Freddie behövde få tutta ordentligt innan det var dags att sova.





feber...

Natten till igår (söndag) så kom Melvin ner till oss och jag kände att han var varm... kollade aldrig någon temp just då utan vi sov vidare med del lilla elementet mellan oss och på morgonen hade han 38.2 så det var inte så farligt...

Igår kväll visade termometern 37.9 men han fick i sig lite alvedon ändå, bättre att han får sova ordentligt på nätterna! Nu blev det ju så att han kom ner vid 02.00 tiden och ville sova hos oss men jag följde honom ner... strax därefter kom han tydligen ner och lade sig i soffan med Göran som somnat och blivit kvar...

Göran och Melvin bäddade ner sig i vår säng och kikade på film ;)... Meja hade också kommit upp och lagt sig i soffan under förnatten men i morse när jag skulle väcka henne så låg hon i sin säng igen!

Får se om det blir någon förkylning som bryter ut eller om det bara var tillfälligt!? det lär ju visa sig...

Puss puss♥

Vecka 32+0

Ja just ja... igår (fredag) gick vi in i vecka 33 och har alltså avverkat 32 veckor av 40!

Det sprattlar på bra i magen och speciellt om kvällarna när jag är lite mer stilla... sammandragningar kommer oftare också... men det är som det brukar vara ;)

Det börjar sakta närma sig och tanken att jag snart ska föda barn igen har börjat komma lite då och då ;P

Men först så väntar vi på kusin nr 2! Kusin nr 1 har ju som sagt kommit :) och till veckan ska vi förmodligen få träfa mamman och det lilla underverket!!! Spännande!

Puss puss♥

Inte alls så lugnt som igår...

Idag har varit tvärt emot gårdagen, helt uppochner vänd! Barnen vaknade tidigt och outvilade och det har verkligen speglat hela dagen... speciellt för Melvin som nog tappat bort öronen!

De har alla varit så fruktansvärt rastlösa, varit överallt på en och samma gång och man har varit tvungen att tjata och bråka hela dagen... INTE ROLIGT... varken för oss eller barnen...

Det var meningen att vi skulle mysa framför Gladiatorerna nu ikväll men det blev nattning strax innan 19.00 för alla utom Jonna och Casper... det behövdes! De ska få se Gladiatorerna i morgon förmiddag i stället och mysa med lite popcorn.

Medan jag nattade barnen så hämtade Göran Jonna hos Nikita, hon var där och lekte några timmar på eftermiddagen...

Vid 20.00 följde Casper med Tony hem för att sova över och kvar blev Älsklingen, Jonna och jag i soffan! Vi åt lite chip,  popcorn och godis, kikade som sagt på Gladiatorerna och Jonna myste med magen och bebis som sprattlade på rätt bra emellanåt!
En mycket nöjd Jonna kröp sen ner i sin säng och somnade på stört!

Vad det gäller oss så tror jag att vi ska satsa på att lägga oss lite tidigare, typ strax! Att se film i sängen är ju lite lyx det också!

Puss puss ♥

Egen tid med farmor!

Natten till igår så sov vår lilla Hilmafis över hos farmor! Faktiskt så konstaterade vi att det var första gången hon sov där fastän jag hade för mig att hon gjort det förut... men den gången jag vill minnas blev inte av, ändrade planer :). Hade förmodligen varit annorlunda om vi inte bodde så nära varandra... nu finns det ju ingen riktig avledning för henne att sova över, men det lär bli mer framöver eftersom hon nu fått smaka på det och syskonen gör det ju lite då och då :)
Natten hade gått jätte bra! Trodde inget annat heller men blev full i skratt när Susanne berättade att när Benny kom hem vid 01.00 så  låg hon på kökssoffan och sov! Hon är rätt bra på att smyga och har sina idéer! Hon är bra tokig vår lilla Hilma!!!
I alla fall hade de burit in henne till Tony igen och hon sov vidare.
Hon hade vaknar igen vid 04.00 tiden då Patrik skulle iväg och jobba, sagt hej då och sen somnat om igen och sov till 10.40!!!
Sen myste de hela morgonen/förmiddagen, åt frukost, duschade, smorde in sig och satte upp håret så fint!

Vi andra hade en jätte lugn förmiddag hemma, barnen kikade på film, jag och Göran låg på sängen, jag halvsov och Göran spelade lite på fånen... Towe som skrotade omkring kom med jämna mellanrum upp i sängen för att mysa med oss, pussas lite och kolla läget :)

Strax före 11.30 frågade jag Göran om vad vi skulle äta till lunch, och vips ringer svärmor och säger att hon är sugen på korv med bröd och ber oss komma dit och äta vid 12.00!

När vi kommer dit möter vi en glad och nöjd Hilma som kramar om sina syskon och skiner!!!

Vi blir kvar några timmar innan det är hög tid för att åka hem då Towe behöver sova. Bara att bädda ner henne i vagnen då vi kom hem och hon somnade på stört.

Casper kom hem från skolan en stund senare, då var klockan 15.00...

Eftermiddagen blev också lugn, så mycket som jag slappade denna dag har jag inte gjort på hur länge som helst... kanske sist jag var sjuk och hade 40.0 graders feber då Towe bara var någon månad!

Vid 19.00 drog Göran och Casper på bandy och jag nattade barn strax innan 20.00, väldigt lättsamt gick det :)

Sen ringde jag mamma en sväng och pratade en stund och när grabbarna kom hem igen fikade vi varm choklad och smörgåsar medan vi kikade på reprisen (play) av Sveriges värsta bilförare... tänk vilka människor det finns egentligen :O !!!


1 års kontroll...

Idag klockan 11.00 var det dags för 1 års kontroll för Towe, nyvaken var hon när vi klev in i bvc rummet men glad, i alla fall till en början...

Hon är ju lite mer blyg än de andra barnen varit och det  samband med att vara nyvaken kanske inte var det bästa men men... Väga och mäta först, hade jag varit smart så hade jag bett att vi skulle mäta efter att farbror docktorn hade undersökt... hon gillar inte på något vis att man håller fast henne...

Skeptisk mot läkaren och att ligga ner, ett kallt stetoskop... ja med nappen i munnen och att hålla mamman om halsen så kunde hon i alla fall bli undersökt! Klart godkänt!

Sen var det dags för sprutorna varken Annica (sköterskan) eller docktorn var beredd på hennes styrka i benen!!! De fick hålla ordentligt och  när de var redo att sticka skrek hon redan i högan sky, hon var förbannad och jag vet inte om hon ens märkte av sprutorna!?

Jag bad docktorn att kolla Melvins näsa också, (han var ledig från dagis för att följa med) han är ju alltid täppt och  man får varje morgon gräva efter enorma snorkråkor utan att han är förkyld... tror kanske det är lite trångt eller så är han bara lite svullen och irriterad i slemhinnorna!? Koksaltlösning på spray och nozoil fick vi som tips så det har inhandlats.
Han var jätte duktig, satte sig bara på stolen och lät docktorn kika i både öron, hals och näsa utan problem, Annica sa att snart bokar han tiden själv också ;)

Towe vägde i alla fall 10280 gram och var ca 75 cm lång... fick inte till något bra mått als för hon vart såklart skitförbannad av att bli fasthållen!!!

Nu ikväll har hon inte riktigt varit sig lik så lite alvedon innan läggdags, märktes att hon är öm i benen...

Puss puss♥





10280g

Myser med Towe!

Casper hade lite att göra en eftermiddag och Towe var lite gnällig... han kom på idén att bära runt henne i en tvättkorg...
Hon gillade det jätte mycket, kanske för mycket för Casper ångrade sig att han ens började ;)
Men lite mysigt var det ändå!




Gofisar!

Towe ständiga frilla!

Hon har ju sina lockar vår lilla Towe!
Hilma hade också lockar men inte på samma vis...



lite suddig bild men ändå härlig!

IGEN & IGEN!!!

Skolbarn på skola och dagisbarn på dagis, hem och få i Towe och Hilma lite banan innan vi 10.20 åkte mot Svenstavik (IDAG IGEN!!!) Göran hade träff med sin jobbcoach. Ser ut som det blir någon form av utbildning för honom framöver, frågan är bara när, vilken och var???

Vi lyxade till det på hemvägen och åt lunch på Sibylla i Åsarna! Det var ett bra tag sen sist...

Väl hemma så hann vi inte så mycket kändes det som förrän det var dags att hämta barn på dagis, Göran hämtade dem vid 14.00. Sen kom Casper och Jonna från skolan vid 15.00 och då hade jag lovat Casper att hjälpa honom med en uppgift tills i morgon, att skriva om en utvald artist, lite korta fakta och han hade valt Björn Rosenström!

Det var en himla fart och ett väldigt liv på de andra barnen under tiden och vid 16.00 tiden fick de så lov att sätta sig framför tv:n en stund för att varva ner!
Towe och Hilma, mest Hilma, hade spridit ut leksaker överallt, hade tänkt att det skulle städas innan vi vid 17.00 skulle till svärmor för att äta middag... men det fick ligga!

När vi kom hem igen var klockan strax efter 19.30 och det lev marsch in i badrummet för att ta på alla pyjamas och borsta tänder... höll på att glömma vällingen så den fick Hilma och Towe i sina sängar ikväll... men det gör ju egentligen inte så mycket.

Medan jag satt uppe och väntade på att de tre minsta skulle somna så var Casper snäll och städade ihop alla leksakerna och ställde dem på sin plats i hyllan som vi har i sovrummet! Jag sa att om han skulle få se film så fick han så liv att plocka och det var inga problem alls!
Under tiden bytte Göran om och åkte iväg på bandyn som började 20.00.
Jonna läste sin läsläxa för Meja och det var lite speciellt för det var hennes första riktiga läsläxa!!! VIKTIGT för vår lilla tjej som blivit stor! Hon läser faktiskt riktigt bra och har mycket tålamod med sig själv när det gäller den biten, ingenting om att det är tråkigt för att det går sakta och att hon ibland stakar sig :) hon tycker det är jätte roligt!

Nu ligger alla barnen i sina sängar och alla sover sen en stund, meja var sist att somna (förutom Casper som kikar på film, men han sover säkert också ;)...) hon ligger och snurrar och har sig in i det sista innan hon somnar, vill antagligen vara vaken så länge som möjligt eller så har hon bara lite svårt att komma till ro!?

Jag har varit ner i källaren och tänt upp i pannan och så passade jag på att stoppa i en maskin med tvätt också... fastän jag inte skulle ;p, har tvättat 3 maskiner tidigare idag så nu är tvättkorgarna nästan tomma... det fylldes ju på lite vid läggdags...

Inget bra verkar det vara på tv heller... men ska väl krypa upp i soffan ändå en stund, finula ut något fika tills älsklingen kommer hem, brukar fixa det när han duschar och sen är det sängen direkt efter fikat... är det tänkt i alla fall :)

I morgon ska i till Svenstavik (IGEN FÖR 4:E DAGEN I RAD!!!) Towe ska på 1 års kontroll med vägning, mätning vaccination mm... ska komma ihåg att fråga om Melvins näsa också hade jag tänkt... han är ju täppt nästan jämt...

Sen på eftermiddagen ska vi på skolan för möte... synd bara att ingen barnvakt finns tillgänglig... det innebär att det bara blir en av oss som kan följa... frivillig får gärna höra av sig ;)

Puss puss♥

Avslag igen...

Fick papper från FK idag och det blev avslag igen... dock av någon helt annan anledning som inte togs upp förra gången! men jag ska ringa och prata med dem lite bara för att få lite mer klarhet och så får vi väl se hur jag gör... kanske jag överklagar igen!?

Vi får se hur det går, alltid löser det sig på något vis!

Drog en hörntand!

Casper hade tid hos tandläkaren igår och det var Göran som följde med honom.

Det var en vanlig koll men på bilderna såg de att en av hörntänderna tryckte på en annan tand och det skulle vara bäst om den drogs. Det skulle bokas en ny tid i februari då de såg att de fått ett återbud direkt efter Caspers tid så han fick den också.

Det bedövades och sen drog de tanden, Casper mådde lite illa av att det knakade under själva dragningen men han överlevde!

Hörntanden på hans högra sida hade raka rötter och tryckte inte på någon annan tand så den fick sitta kvar, men den är lite lös så vi får väl se hur länge det tar innan den också ryker!?

Dukrig var han i alla fall!

Tvätta tvätta hela dagen!

Hat tvättat hela dagen känns dt som! Bytte sängkläder i alla sängar och det tar som lite tid att tvätta och torka... + att jag startade med en maskin handdukar... så 4 maskiner har det blivit i alla fall. Hade nog säkerligen hunnit med fler om vi inte hade tagit en tur till Svensta...

Var hemma lagom tills att M&M skulle hem från dagis. Jonna har varit hemma hela dagen, fick ju hämta henne från skolan igår då hon inte mådde bra och hade ont i huvudet, skönt att få vara hemma och vila lite extra, det behövde ho!

Jag och Casper blev rejält osams när han skulle göra läxor, han var grinig och på dåligt humör, säkert trött och vägrade koncentrera si och lyssna på det jag skulle säga... men  jag tror det fastnade tillslut och vi blev sams!

Göran och Jonna lagade middag och jag bäddade sängar! All tvätt som vi tvättat och vikt i helgen och veckan blev instoppad i garderoben också idag... ibland läggs det liksom på hög!

Hade tänkt att jag skulle hinna städa idag också men det får bli i morgon eller en annan dag... det blir när det blir helt enkelt! Dammsugaren går ju dagligen ändå ;)

Puss puss♥



Kusinen har äntligen kommit!!!

Ett stor GRATTIS till Ewe och Niklas!
I morse föddes barnens första kusin, och Göran blev morbror för första gången!
En liten kille som vägde 4150 g och var 54 cm lång!
Något namn vet vi inte ännu men söt som socker är han!

Grattis återigen och en stor kram!
Det ska bli så spännande att lära känna den nya lille krabaten!

Snön faller från taken...

I dag har det varit + grader ute och snön faller redan från taken! Känns som att det inte borde vara så i Januari!? Men ja tiderna förändras ju!

Puss puss ♥

Varför leka på golvet...!?

...när man kan klättra och sitta lite här och var!

roligt har de i alla fall!


blir väl mindre roligt lite senare när de ska städa...

Lite svårt med nr 2 på toaletten...

Hilma har ju lite svårt med det här att bajsa på toaletten... i blöjan bekommer det inte henne men hon får nästan lite panik om det kommer i trosan eller toaletten...

För en liten stund sen grävde hon sig i rumpan och sa att hon måste bajsa... gick till toaletten och det kom bara kiss... tog på endast trosorna igen och så fortsatte hon att leka...

Men på ungefär 15 minuter sprang hon minst 10 ggr till toaletten för att bajsa... lite lätt ängsligt gnällande men inget kom... jag satte mig på en pall framför henne och sjöng... men hon hade inte ro i kroppen, bok ville hon inte heller höra...

Efter mycket om och men med allt tätare spring till toaletten så kom det i trosan...

Så kan det ju bli men vi jobbar vidare! Von är ju i alla fall helt klart medveten om när hon är bajsnödig!!! och det är ju ett gott tecken ;)

Stackars liten Hilmafis... ;)


så fin i uppsatt hår!


och alltid full i bus!

Idag har vi målat med vattenfärg!

Vi tog och målade lite på förmiddagen;


som vanligt så går det undan när barnen ska måla, nästan så man kan tro att de tävlar om vem som kan måla flest på kortast tid!
Men ca 3-4 var fick de till, Hilma, Meja och Melvin, Towe fick sitta bredvid och titta på, smaskade på ett rån under tiden.

Denna fick jag till... började med en grön cirkel och sen fortsatte det bara... alltid något i alla fall...

Nu har vi ätit lunch, Towe sover och de andra 3 leker med Barbie.
Jonna är ju på skolan medan Casper och Göran är i Svensta, Casper hade tid hos tandläkaren på förmiddagen.


Skoteråkning igen!

Idag slog Towe upp sina ögon strax innan 07.00 och jag möttes av en inte så angenäm doft när jag kom upp för att hämta henne...

Ny blöja och sen in i köket, poppa lite musik på lagom (låg) volym och koka havregrynsgröt.
Hilma kom vad den som vaknade härnäst och kort därefter Melvin, klockan var nu runt 07.30 och jag funderade på om jag skulle lyxa till det med risgrynsgröt till frukost åt oss andra!?

Så fick det bli, satte en gryta med gröt att puttra.
Casper och Tony kom ner vid 08.00, de satte sig i köket och spelade spel, jag var med några omgångar, skulle kolla gröten och den var som välling!!!
Funderade en stund och insåg att jag tillsatt dubbelt med vätska!!! Löste det genom att koka upp mer gryn i vatten, låta dem koka en stund, rörde ner dem i vällingen och sen fick det stå och svälla ytterligare 30 minuter och blev då klar vid 10.00!!!
När man för en gångs skull försöker planera så går det åt pipan... men ingen större skada skedd ju, gröten blev förresten jätte god!

Efter frunchen klädde vi på oss och gick ut, Towe som ätit en andra omgång frukost med oss var redo att sova så jag bäddade ner henne i vagnen där hon somnade så gott.

Göran lånade skotern av Patrik idag också, barnen jublade!
Jag tog med mig Hilma på Macken för att tanka lite till skotern och sen på Grindes för att handla lite smått.

Vi gick ut strax innan 12.00 och gick in 14.30 så det blev en bra stund ute med en massa skoteråkning på gården, med två snowracerar efter! Även mamman åkte!!! mest för att Hilma inte ville åka med någon annan, även Melvin var lite skeptisk men det gick fort över!








Det blev pizza till middag idag igen och vi bjöd över Svärmor & co.
Innan vi satte igång med middagen förberedde jag en äppelpaj som bara skulle vara att köra in i ugnen... den står fortfarande i kylen! Blev lite sent så vi tar den i morgon i stället!

Nu är barnen nattade för en stund sedan, tvätten är hängd, diskmaskinen går och det eldas i pannan! Med andra ord finns det inga fler måsten för ikväll och jag ska snart slänga ner mig i soffan!

I morgon är det måndag igen och Casper ska till tandläkaren. Göran åker dit med honom och de blir kvar några timmar då Susanne skulle åka med för att gå på en kortare kurs/möte. Perfekt tillfälle för Göran att hälsa på Robert som ändå var är ledig!

Puss puss ♥


Sköna lördag!

Idag blev det sovmorgon!!! Barnen vaknade vid 08.00 tiden, smög och satte sig framför tv:n och vi kunde ligga kvar och dra oss! Towe och Hilma kom in till oss titt som tätt, upp i sängen och ner med svala fötter under täcket för att pussas, kramas och mysa en stund innan de försvann till syskonen i vardagsrummet igen ♥

Frukost innan 10.00 och sen gick vi ut. meja har frågat sen i torsdags om hon får åka skidor, igår blåste det halv storm så då blev det inget men idag var det rätt så vindstilla och -2,5 grad så då blev det av.

Jonna och Meja åkte skidor runt huset, Hilma drog Towe i pulkan och Melvin han åkte på sin snowracer. Jag hjälpte Hilma att dra pulkan och Göran hjälpte Meja på skidorna samt drog Melvin på hans racer.

Plötsligt försvann Göran och så vips var han tillbaka på en skoter! han hade knatat över till sin mor och lånat Patriks skoter så att han kunde köra upp packade spår runt huset! Alla fick i samma veva sig en lite provtur på skotern i tur och ordning, Hilma var lite skeptisk i början men sen ville hon bara åka mer och mer! Towe tyckte inte det var så skoj och gnällde en aning men det gick snabbt över, hon var en aning trött också så strax innan 10.00 bäddade jag ner henne i vagnen. Vi andra gick in.

Sen har vi mest tagit det lugnt, börjar bli en vana tycker jag... är ju van att kunna flänga runt och  göra mycket mer här hemma men nu gör vi mest det nödvändigaste!

Spelat lite spel har vi hunnit med innan och medan vi väntade på att middagen skulle bli klar, idag blev det vitlöksris, kyckling och lök & tomat sallad!
Synd för Casper som missade sin favorit rätt men han har varit med farmor, Tony och Patrik i stan hela dagen i stället, badat på Storsjöbadet, gått på stan och ätit pizza så honom går det nog ingen nöd på ;)...

Nattade Towe och Hilma strax efter 19.00, resten fick vara uppe och kika på Gladiatorerna! Melvin somnade i mitt knä men Jonna och Meja höll sig vakna, Casper och Tony också men de spelade lite dator istället för att kika på tv... sen fick de kvällsfika tillsammans med oss innan de gick och lade sig 22.40 ca... får se hur pigga de är i morgon!?

Maria var förbi efter att vi kommit in vid 13.00 tiden, toppade hennes hår och då hör vi Hilma gnälla från badrummet och ropar på pappa! Hon hade bajsat, hade inte riktigt hunnit sätta sig där man borde och var väldigt förfärad äver bajset som vanligt... stackars liten Hilmafis ♥ och återigen var jag tvungen att fnissa lite för mig själv.
Annars har det gått bra att vara utan blöjan idag också!

Puss puss♥

Varför söker jag graviditetspenning...!?

Jag fick en kommentar, någon undrar hur jag tänker när jag söker graviditetspenning fastän jag inte jobbar!?

Kommentaren lyder:

"Läste ditt tidigare inlägg om graviditetspeng och förstår verkligen inte hur du tänker! Graviditetspeng är väl ngt man får när man jobbar och pga av graviditet inte orkar/klarar av sitt arbete? Vad jag förstått har du inte jobbat på många år och är väl just nu mammaledig och får föräldrapenning?? Du klarar ju av att ta hand om hem å hushåll med alla barn eller är det meningen att om du får graviditetspeng ska pappan i familjen ska vara pappaledig och göra allt hemma? Förstår inte hur du tänker!!!"

Jag tänkte att det kanske finns fler som undrar så jag gjorde ett helt inlägg om det istället för att bara svara med en kommentar under inlägget.

Jo det är som så att innan denna graviditet var det planerat att jag skulle gå tillbaka och jobba nu i januari 2012 och eftersom planen finns för att återgå till arbete så har jag rätt att söka.
Jag har hittills varit hemma med föräldrapenning men mina dagar är nu slut, ännu ett skäl att söka.

Visst är jag hemma och jag klarar att ta hand om barn och hem men inte i den takt som jag i vanliga fall orkar... sen är min man också hemma om dagarna då han är arbetslös så vi delar mycket på det som ska göras! men som sagt jag går på halvfart just nu, måste lyssna på kroppen och att å tillbaka till jobbet nu skulle inte fungera alls.

Jag jobbar ju som de flesta vet som frisör och det kanske inte låter så ansträngande för vissa men det är det! men står och går hela dagarna, har en rast på hela dagen, magen är i vägen och arbetsställningen påverkas hela tiden, det blir både överbelastning och felbelastning på axlar, höfter och rygg.

Varför fick jag då avslag!? Jo jag har pratat med FK och som jag förstod det så har reglerna blivit ännu hårdare och i stort sett alla som inte har ett arbete där tunga lyft ingår får avslag! Min syster t.ex. som jobbar inom restaurangranchen fick först avslag av samma anledning men med en ordentlig beskrivning av hennes arbetsdag och eventuella kramper i en överklagan fick hon godkänt.

Jag har skrivit till FK att jag vill ha en omprövning gjord, dels för att jag fått graviditetspenningen beviljad två gånger förut och då under samma förhållanden som nu, samma arbete och arbetsplats. Detta var 2007 samt i slutet på 2010 (Towe föddes i Januari 2011).
Jag hoppas verkligen att jag får den beviljad för min kropp skulle inte klara av att gå tillbaka till jobbet nu! Sen så är det ju så att jag har 10mil enkel resa till mitt arbete och detta innebär 4 km promenad till och från bussen (sammanlagt) + drygt 3 timmar på buss varje dag!

Kanske har jag med detta gjort någon klarhet i hur jag tänker eller så har jag bara förvirrat och ni som läser sitter där med ännu fler frågor!? ;)

Men så här ligger det i alla fall till.

Puss puss

Vecka 31+0

Idag går vi in i veka 32 och det är ganska precis 8 veckor kvar till BF! Känns som ganska lång tid tycker jag fast ändå inte, plötsligt är vi där!

Jag väntar fortfarande på svar om min graviditetspenning blir beviljad eller inte, skickade den omprövning/överklagan den 4 Januari så den borde ju ha kommit fram!? Jag ringde idag och kollade men hon jag pratade med kunde inget se så hon meddelade dem som har hand om ärendet att de ska ringa, så senast på tisdag vet jag förhoppningsvis!
Med min tur lär väl brevet ha kommit bort med posten... men jag skrev till och med avsändare på baksidan kom jag på nu så det borde vara framme!

Annars mår jag väl ganska bra, halsbränna och lite öm i kroppen och brösten, iofs tillhör ju de också kroppen ;)! Har inte känt mig så stor innan men nu senaste veckan har det börjat kännas tungt, klumpigt och en aning jobbigt och bökigt! Känns att det verkligen växer någon där inne i magen!
Någon som vi längtar jätte mycket efter att få träffa!♥

Någon bild blir det inte idag (från idag alltså)... men jag kan bjuda på en som pappa tog då de var här helgen som var;


valkarna på ryggen kan man ju helst bortse ifrån... inte direkt stolt över den delen... ;)

Puss puss♥

1 vecka utan blöja!

Ja så blev det bara plötsligt! Hon har länga kissat på toaletten vd blöjbyten och så men vi har helt enkelt inte tagit tag i att sluta med blöja...

Men för en vecka sen, typ förra fredagen eller om det var torsdag så blev det bara så och sen har det flutit på! Vi gjorde ett undantag då vi var på kyrkis igår men vi hann knappt dit förrän hon bajsade och då fick hon vara utan sen, det finns ju toalett där också!

Någon olycka har det väl blivit men kanske bara 3 max 4 på en vecka och det är ju bra, hon har till och med bajsat en gång på toan men hon tycker fortfarande att det är lite läskigt av någon anledning, att se bajset ligga där i toaletten, hon gråter nästan och vill spola på en gång! Hihi, kan inte låta bli att fnissa

Än så länge har hon blöja på natten, men ofta är den torr på morgonen så det är väl bara en tidsfråga, eller snarare att vi ska ta tag i det!


Från i helgen, kakan var tydligen väldigt hård!
<3

Kyrkis med massor av barn överallt!

Idag var det start för kyrkis igen efter ett kort juluppehåll och det var faktiskt 9 barn idag och 6 mammor + en mormor och så Karin så klart!

Det var full fart, barn överallt och den äldsta av dem fyller 3 i mars och den yngsta är 1 vecka gammal bara! Tänk att även fastäm men vet att de är små så glömmer man hur små de verkligen är!

Towe fick sig ett bett i kinden, rätt ytligt som tur var. Hon blev så klart jätte ledsen men det är sånt som händer och så länge det går bra så är det inget att hänga upp sig på.
Vissa barn har bitperioder och det är inte så mycket man som förälder kan göra åt det mer än att ständigt tala om att man inte får bitas.
Casper hade en sån period när han var knappt 3 år, oftast har man sin bitperiod tidigare men Casper bet bara när han inte blev förstådd eller att ingen lyssnade, av frustration helt enkelt... Jobbigast blir det i alla fall för föräldern/föräldrarna till barnet.
Nog om det, det gick ju bra!

Vi hade det mysigt i alla fall tycker jag, barnen lekte, mammor pratade, vi åt mat och pratade lite mer, glada barn, ja härligt helt enkelt!

Vi var hemma vid 13.30, Towe sov och Hilma hade slumrat till sittande, tog in henne för hon sover numera inte på dagarna.

Casper och Jonna kom hem från skolan i samma veva, de hade haft skidor på idrotten idag, första gången i vinter och det hade tydligen gått bra!
Casper hade även fixat kartprovet idag! han hade ett fel bara. Han hade jätte många fel sist han gjorde provet, det var före jul men det var inte alls speciellt konstigt... han talade inte om att han skulle ha provet och tog inte hem för att öva fastän han visste att han hade lite svårt med att få det att fastna.
I förrgår sa vi åt honom att ta med sig en kartbok hem + det han skulle öva på och vi satt i ca 20 minuter vilket resulterade i  nästan alla rätt! Förhoppningsvis gav det honom en tankeställare!
Detta prov handlade om Norrland och hade sammanlagt 28 städer, älvar, landskap osv som man skulle peka ut. jag som är sämst på geografi fick också lära mig en del ;)

Jag hämtade Meja och Melvin på dagis vid 14.00 de  var ute och lekte och meja hade surat lite för att hon inte hade med sig sina skidor... hon ska få åka här hemma i helgen och sen ska skidorna med på dagis nästa vecka!

Det blev pizza (hemlagad) till middag + pizzasallad som Göran fixade, under tiden som pizzorna var i ugnen spelade vi spel. Vi köpte "Labyrinth" i julklapp och det gillas av både Jonna och Casper, mig också men Göran är som vanligt överlägsen när det gäller spel med taktik och tänk! Bra övning för oss med lite trögare hjärnor ;)

I morgon är det fredag och den första veckan efter lovet har snart passerat. Tänk va tiden går fort ändå.

Barnens faster Ewe går i väntans tider, bebisen var beräknad den 8:e så den kan komma när som helst och det ska bli så spännande! barnens första lille kusin!♥

Vad det gäller Tina, barnens moster så har hon exakt en månad kvar idag tills beräknad förlossning! ♥

Själv har jag 2 månader + 2 dagar!

Puss puss♥




Lite bakning blev det...

Började ganska direkt efter frukosten med att sätta en deg, det blev 4 havrelimpor. Sen satte Göran en deg, frasig långfranska, total jästid var 3 timmar! Men gott blev det! Under tiden degen jäste så åt vi lunch och sen bakade jag två sockerkakor när ugnen ändå var igång. I morgon blir det kyrkis! Puss puss <3

Vardagens konsekvenser... trötthet!

Å idag har det märkts att vardagen är igång igen! barnen var helt slut på eftermiddagen efter skola och dagis! Melvin hann till och med somna till i bilen på väg hem och det tar inte ens 5 min! Men han var för ovanlighetens skull ändå glad när jag väckte honom!

Däremot har det kivats och stojats hur mycket som helst, både bråk och skratt barnen emellan och det kan bli en aning jobbigt för mitt huvud vissa dagar, speciellt om man själv är trött ;)

Det blev lasagne till middag, Göran gjorde mig sällskap i köket, stekte på och kryddade köttfärsen! Alla barnen åt bra och till efterrätt fick de några överblivna knäck... attans att det ska ta så lång tid att få slut på julgodiset, fastän jag inte alls tyckte att jag gjorde mycket...
Det går ju iofs. att slänga men det är ju onödigt ;)

Sen fick barnen hjälpas åt att samla ihop alla leksaker som låg lite här och var.
När det var klart skulle de se på v, men de var så trötta så de gjorde typ allt annat än det man ska göra när man kikar på tv... skuttande, skrikande, bråkande, skrattande osv... så det blev nattning strax efter 19.00! Men det behövs när man stiger upp tidigt!

I morgon tror jag visst att det blir lite bakning, några limpor ska jag fixa tänkte jag + att Göran också hade lite idéer om bröd som han ville baka!

Puss puss♥

Att hjälpa i stället för att stjälpa!

Att tassa på tå och vara försiktig hjälper ingen... vad är jag egentligen rädd för? Att står för vad man tycker är det bästa och att förmedla det på ett bra sätt är inget annat än rätt!

Jag ska samla lite krafter och tankar och sen ska jag av välmening tala med några människor i mitt liv, några av dem har funnits hela mitt liv! Kan ju inte begära att de ska förstå mig om jag inget säger...
Att visa att man faktiskt bryr sig måste vara mycket bättre!

Puss puss

Vardag igen... en lång dag!

Idag klev jag upp 06.19! Kände mig inte jätte trött, i alla fall inte just då...

Lagade frukost, väckte barn, vi åt, Casper och Jonna gick till bussen, Meja sov över frukosten och fick vara utan, men upp skulle hon!
Borsta tänder och klä på och sen strax innan 08.00 fick de sätta sig och ta det lugnt framför tv:n en stund.

Jag strök på lite fler lappar på omärkta kläder och hängde upp lite tvätt... man kan säga att det kändes som att tiden gick väldigt sakta när man klev upp så tidigt!

Redan 10.45 blev det lunch och sen gick dagen lite snabbare även fastän vi mest slappade... fanns liksom inte som mycket att göra...

Ja i det stora hela så har det varit en lång dag och jag har stundvis känt tröttheten komma smygande men det är skönt att vara tillbaka i vardagen igen!

Hellre för mycket tid än för lite!

Puss puss♥

Jaha... hur gör vi nu då?

...ja hur gör vi nu???
Dags att ställa soffan på bordet kanske!?
Nu kan denna tokunge klättra upp på kökssoffan också...
liten suck
Men hon är ju så go!
Towe år lilla klätterapa


tur att hon är både duktig och rätt så försiktig!


men vet nog att hon gjort fel!
eller???


Besök av pappa & co.

Igår fick vi besök av pappa, lillebror och Millan... lillebror visade som vanligt inte så stort intresse för just mig men jag är van ;)

Både gårdagen och denna dag har varit lugn, rätt så kyligt ute och sista lediga dagarna innan vardagen börjar igen så vi höll oss inne.

Idag efter middagen åkte de hem mot Sveget igen och termometern visade då -20 grader!!!

När lillebror var påklädd och redo att fara, ja då var det minsann inga problem att få både pussar och kramar... glad att få åka hem och framför allt att få åka BIL!

Han fick en stor traktor med släp av oss i julklapp (som öppnades igår) och den verkade i alla fall poppis!

Nu ska jag strax släpa med mig älsklingen till sängen och sova, klockan ska ställas på 06.15 (!!!)...

Puss puss♥

Tävling!


Kalasmiddag hos svärmor!

Idag blev vi bjudna på middag hos Susanne & Patrik! Vi skulle äta vid 17.00 men vi åkte dit redan vid 16.00 tiden och ja vi och bilen även fastän det är en kort bit! Vi hade med oss tårtan och då blev det mycket enklare!

Det blev natchosgratäng med sallad till middag, Towe fick sig lite lasagne i stället och sen mumsades det tårta till efterrätt!

Glömde så klart kameran och mobilen så några bilder blev det inte... men kladdigt och gott var det! Towe är en riktig gottegris!

Vi var hemma igen strax efter 18.30, Göran åkte på bandy strax innan 19.00 och jag nattade barnen. Jonna sover hos kompis i natt också så meja lånar hennes säng och Melvin ligger i Mejas.
Casper fick också gå och lägga sig tidigt men fick lov att ta med sig en film att kika på. Hilma och Towe somnade ganska så snabbt.

Såg inte ut som att det var något skoj på tv så jag sitter här och kikar på lite bilder, försöker få någon ordning och reda på allt...

Jag har varit ganska dålig på att lägga ut bilder den senaste tiden men kanske att det kommer en bildbomb lite senare!

Och sen finular jag på om min far kanske har något som han glömt berätta för mig!? men det lär ju visa sig så småningom ;)

Puss puss♥

Towe 1 år!

Idag fyller vår älskade Towe 1 år!

Tänk va tiden går fort...



Här är hon bara någon dag gammal..


Och här har vi henne idag!


innan frukosten serveras...


Nybadad och fin...


öppnar lite paket


det var bilar och ett flygplan i paketet!
Towe älskar att köra omkring med små bilar och brumma!

Älskade Towe

Vecka 30+0 (& 27+4)

Idag den 6 januari, på Towes födelsedag går vi in i vecka 30+0


Börjar bli rätt rund både lite här och där...


Här är den bild som jag tog förut men inte har lagt upp
vecka 27+4

Miniåkpåse!?

Jag är så sugen!

Köpte en åkpåse till syster som väntar bebis 12 februari, en miniåkpåse av märket Bozz och jag köpte den på www.kopbarnvagn.se

Den är så fin, går även att ha i bilstolen och jag skulle verkligen ha haft en sån till Towe som ju föddes i början av Januari!


Nu är det ju så att jag som ni kanske förstår väldigt gärna också skulle vilja ha en! Men... min/vår bebis ska ju inte komma förrän i mitten på mars så jag undrar just om jag kommer att ha så stor användning av den!?

Tänk bara va praktiskt att ha den i bilstolen, slippa klä på och krångla när de är så små, och lika i vagnen när man är ute och myser och njuter av våren!

Ja, jo, jag vill nog ha en! Men frågan är om jag ska köpa eller inte!? Speciellt dyr är den inte heller... Hmmm



Grattis till Lotta & Mattias!

Det måste ha gått så himla fort! Men nu har Lotta och Mattias blivit föräldrar för 3:e gången och Marcus och Rasmus har fått sig en liten lillebror!

Stort grattis till er!

Ute och lekt...

Denna dag var väldigt slö ända fram till lunch, Towe var något gnällig, verkade som hon vaknat på helt fel sida...

I alla fall så lagade Göran lunch, alla åt och sen gick vi ut! Towe bäddade jag ner i vagnen och hon somnade snabbt sen har jag dragit barnen i pulka, vi har lekt kurragömma, Göran har skottat av taket på carporten och skottat gården igen, Casper och Tony skottade av vedbodstaket.

När vi kom in klädde barnen av sig och kröp ner under varsin filt i soffan, Hilma som fått nappen en stund slocknade men jag väckte henne efter en kort stund.

Jonna som sov hos farmor åkte direkt till kompis efter en sen frukost, de ringde hit och kollade att det var ok, hon ska sova borta även i natt.

Melvin som väntat på sin tur att få sova hos farmor följde med Tony hem vid 16.00 tiden! han älskar verkligen att sova hos farmor, eller att vara där över huvud taget är typ det bästa han vet!

Jag nattade Towe och Hilma som somnade 19.45, sen tände jag upp i källaren innan jag dukade fram lite julgodis... måste ju äta upp det som är kvar ;)
Casper och Meja gick nyss och lade sig, de skulle se på film i Caspers rum innan de somnar, det är ju tur att Casper har en extra säng/madrass inne hos sig!

Ja och i morgon fyller världens finaste lilla Towe 1 år!!! Tiden går så fort och hon har blivit så stor och duktig! Vissa saker uppskattar man dock mindre att hon är duktig på... typ som att klättra överallt...
Medan Göran fixade middag så rörde jag ihop tårtbotten till morgondagen, marängbotten som helst ska stå över natten och till den en super god kräm som jag ska koka i morgon och uppe på den har man grädde och bär!

Fick för en stund sen reda på att någon som jag känner nu åkt in på BB! Får se om hon kniper tills efter 00.00 eller inte, skulle vara skoj om det blev samma dag som Towe och om det blir en tjej! de tror själva att de är en pojke, de tyckte att de såg det på Ul men har inte fått något bekräftat ;) Spännande är det i vilket fall!

Nu blir det soffan en stund till innan jag ska ge mig på ett försök att komma i säng i tid!

Puss puss♥




Djungelhuset!

Idag blev det som sagt Djungelhuset för nästan hela familjen, vi lämnade Towe med farmor och tog med oss Tony i stället!

Innan vi åkte mot staden stannade vi till i Svensta då Göran hade möte med sin jobbcoach, som tur var gick det snabbt!

Innan Djungelhuset blev det ett kort besök på Jula för att byta ut låset till ytterdörren, inte själva låskolven utan bara mekanismen eller vad det heter... det var så sneda och vinda hål att det inte gick att få dit.. Vi köpte nämligen ett nytt dörrhandtag sist vi var i stan, även detta var snett och vint men Göran fick tillslut dit det, var ganska tvunget då det förra ramlade isär...

Vi kom till Djungelhuset strax innan 11.00 tror jag det var och vi stannade till 15.00, det tog inte lång stund innan alla satt och gapade som fågelholkar i bilen, då även mamman ;)

Men en sak måste jag säga; jag påstår inte på något sätt att våra barn är änglar men fy vilka respektlösa och uppkäftiga ungar det finns! Vi har nog lyckats rätt så bra med att uppfostra vår hög (även om de också kan) om man jämför med vissa andra föräldrar! Det verkar visst som att barnen får göra som de vill nuförtiden!?

Jaja, vi har haft en rätt så mysig dag, trots lite tjat och gnabb...

Towe har haft det bra med farmor hela dagen, Jonna sover där i natt, meja sov där natten till idag och resten ligger också i sina sängar nu, blev lite senare idag än vanligt...

Middag fick vi hos svärmor, Göran stannade hemma och skottade tung snö i 2 timmar så honom tog vi med mat hem till.

Nu lite mys innan läggdags!

Puss puss♥

ps. Träffade även på en gammal bekant från tiden då Casper var liten och vi gick på öppna förskolan! Jätte roligt att se dig igen Åsa och att se Isabelle efter så många år! Hon var sig lik fast mycket större så klart!

...

Denna dag är en dag som vi till det stora hela kan stryka... såna dagar är inte roliga men de existerar...

Tålamodet och humöret är inte alls på topp när det är mycket som spökar i hjärnan... men vi får hoppas på att det blir bättre!

I morgon blir det i alla fall en dag i Östersund, tar med barnen på Djungelhuset och myser! barnen fick nämligen en heldag inklusive lunch av finaste moster Tina i julklapp ♥!

Nu lite glass efter kvällsfikat och sen sova... måste bara vara uppe en stund till så jag kan lägga i lite mer ved i pannan när det är dags, höll på att glömma eldningen helt idag...

ps. kanske jag inte ska klaga på min extra kilon så länge jag stoppar i mig onödigt om kvällarna ;P

Puss puss♥


Besök hos BM och städning...

Idag var det besök hos BM vid 10.00, allt såg bra ut, frågade inte efter mått och så men vågen visade 78 kg! Jaja, det går nog att få bort det också sen ;P. Sista besöket hos BM med Towe så vägde jag 79kg fast å andra sidan så hade jag varit ganska krasslig ett bra tag innan då...

När vi kom hem blev det till att fixa lunch medan Göran var ute och skottade och efter lunchen gick alla ut förutom jag och Towe. Towe skulle sova och jag städade, Göran och Casper lassade in ved i källaren och de andra byggde med klabbsnö, knappt +1 grader idag.

Efter städningen så har jag ont både här och där vilket påminner mig ännu mer om att jag i morgon ska ta tag i å skriva en överklagan till FK angående min graviditetspenning som inte blev beviljad... trots att jag fått det två ggr förut och haft samma jobb hela tiden! Sen så är ju inte kroppen i bättre skick nu direkt :S... men det ska nog gå bra hoppas jag, i brevet framstod ganska klart att min handläggare inte tolkat allt jag skrivit på rätt sätt... inget emot utlänningar men det är ju  bra om de kan läsa och tyda det man skriver!

Nu ska det slappas i soffan, lite ostkaka med grädde senare!

Puss puss♥

Har flyttat upp!

I natt sover Towe uppe hos Hilma och Melvin och ska förhoppningsvis fortsätta sova där. kanske det blir lite ovant för dem alla i början men jag tror nog att det ska gå bra! Hoppas i alla fall!

Snart fyller hon ju 1 år vår lilla goplutt ♥

Julen är nu borta...

Vi har haft en lugn dag med ganska så trötta barn, eller mer rastlösa...

Hade tänkt att vi skulle ta oss ut men det har snöat och blåst hela dagen så vi blev inne, passade på att plocka undan julen!

Jag och älsklingen har nu ikväll fikat lite ost och ex som blev kvar sen igår och så kikade vi på Sällskapsresan då de åker utomlands... typ den första filmen... minns inte vad den heter ;P

I morgon blir det besök hos BM kl 10.00 sen ska vi väl hem och fortsätta tvätt och städa lite kanske!?

Puss puss♥







Gott Nytt 2012!

Har haft en trevlig eftermiddag och kväll med familjen och våra vänner Robert och Angelica! Tack för att ni ville komma och fira det nya året med oss!

Alla utom Towe höll sig vaken ända till nyss, Towe somnade 19.00 och har sovit sen dess! vaknade en kortis av smällarna men somnade om igen! Melvin han tog en kort tupplur på soffan så där vid 23.30 tiden och vi väckte honom innan det var dags för raketerna!

Nu ligger alla barnen i sina sängar, Hilma totaldäckade i min famn när de kommit in men så har hon varit vaken i 17 timmar också utan att sova någonting alls!

Vi har myst med god middag, chokladmousse (som jag gjort själv för första gången!!!) med rårörda hallon vid 20.00 tiden och sen ost och kex vid 22.00!

Ja som sagt alla vänner, önskar alla ett Gott Nytt År och allt vad det innebär! Hoppas själv på ett bra år, ett år då vinden är med oss! Nu blir det snart sängen!

Ps. igår eftermiddag visade termometern på 0 grader, idag har temperaturen legat runt -15 och nu är det -20 om inte kallare ändå! Men nyår brukar ju vara kallt så det var ingen överraskning egentligen ;)

Puss puss♥



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus