En fin helg i Norge...

Det mesta i dett inläg komer att hansla om helgen i Norge och det får nog mest bli via bilder och bara lite text... lite när det kommer till mig och text kan iofs med andras syn vara ganska mycket ;P...
 
Men först lite bilder på när systrarna är snälla och hjälper mig (frivilligt) att natta lilla Louie <3
 
Vem somnade först!? ;P
<3
 
Jo Lilly testade några av Mejas pennor en dag...
Den allvarliga minen är lite bevis på att hon faktiskt förstod att hon gjort något som hon inte får och skämdes säkert lite...
<3
 
Hilmas tur <3 hon höll sig vaken
 
Torsdagen, dagen innan vi åkte mot Norge så var vi in till stan och storhandlade, kunde ju vara bra om det fanns någon mat hemma när Tina skulle vara här och passa barnen!
Matlista och handlingslistan var klar sen innan så det var bara att åka direkt på morgonen. Vi lyckades på något vis dra ut på tiden så vi var inte hemma förrän närmare 16.00 om jag inte minns fel... Tina hade hunnit komma och Susanne (farmor) hade hämtat barnen på dagis.
 
Louie tyckte det var jobbigt att handla och somnade på stört när vi skulle åka hem och han sov hela vägen!
 
Så underbar, man vill äta upp den munnen, i alla fall pussa på den hur mycket som helst!
<3
 
När vi kom hem så hjälptes alla åt att packa upp, Göran och casper åkte med insamlingen och Tina hon började att fixa med middagen som fick bli rester, åt biffar dagen innan och det blev massor kvar!
 
När barnen sen äntligen var i säng så tvättade jag den sista maskinen med blöjor innan resan och sen började jag att pcka efter listan som jag gjort, ja eller faktiskt så hjälptes jag och Göran åt att packa, det går ju väldigt snabbt och smidigt när man redan skrivit ner vad som ska med.
Bilstolarna hade vi redan varit ute och monterat, passade på när barnen kikade på tv innan läggdags. De fick bra plats i baksätet på forden, vi lämnade alltså den stora bilen hemma.
 
När allt var klart så sjönk jag och Tina ner i soffan, hon och hennes flickor fick sova i vår säng som jag baddade rent där någon gång innan barnen skulle lägga sig, Siri fick låna Louies säng så honom nattade jag i Buffalon (vagnen).
Precis när vi skulle göra fika sent så vaknade först Lilly och sen Louie, Lilly skulle absolut upp och Louie hostade och hostade...
Lilly vaknade en stund innan Louie så när jag försökte sova ner henne så fixade Tina fika men det slutade med att hon fick sitta med, Göran sov gott på ena sidan av soffan under tiden, casper satt uppe vid Melvins dator.
I alla fall så försökte vi över en timma att få dem att sova, blev nog kanske nästan två och till slut sa jag till Göran att nu åker vi innan de väcker någon av de andra och Tina behöver också få lägga sig. Hon hade ju fått lägga sig när hon ville men hjälpte mig med Louie.
 
Bilen var redan packad så det var bara att ta på nya blöjor pch packa ut oss i bilen och klockan 04.06 så svängde vi ut på 45:an (46:an kanske den heter nu!?) och så var vi på väg.
Jag hade köpte en sån kudda som man har runt nackan för att ha på resan ner, Lilly och Louie somnade innan vi ens lämnade gården så jag var inte sen att göra det samma. Har lärt mig att det är bra om jag sover så tidigt som möjligt under resan så jag kan vara pigg om Göran blir trött mot slutet.
 
Pigga och utvilade strax innan 09.00 på fredag morgon
 
Fick muta Lilly med lite Ahlgrens bilar då hon helst ville att vi skulle stanna och kliva ur bilen...
 
Louie var nöjdare :)
 
Casper sov en stund då han varit vaken större delen av resan, eller i alla fall bra mycket mer än jag.
Jag vaknade i Sveg och sen när man svänger av vid en staty ca 20 min från Trysil och sen när vi nästan var framme.
 
 
Vi stannade på en Rema 1000 butik i Hönefoss och köpte lite blöjor till Tina samt något att dricka innan vi åkte vidare till Hallingsby där Benny, Hanne, Storm, Stella och Styrk bor.
Vi var framme hos dem strax innan 10.00, Benny jobbade till 13.00, Hanne var hemma med Styrk, Storm var på skolan och Stella på Barne(e?)hagen (dagis).
 
Lilly som också var lite hostig och slemmig fick tyvärr några hostattacker som slutade med att hon kräktes... en av gångerna när hon satt i selen på min rygg när vi hämtade hem stella från barnehagen... vi fick ta ett bad och låna tvättmaskinen när vi kom tillbaka hem till familjen Hougthon/Granli... 
 
Stella och Lilly samsas om Stellas Ipad, vi tänkte ta med Lillys men gjorde det inte... tyvärr på ett sätt men å andra sidan så lekte de mycket och den tid de satt med den fick de öva sig på att dela med sig och titta tillsammans.
 
Casper fick en kostym av Hannes mamma Trude som Hannes bror haft när han konfirmerade sig, passade perfekt! (Förlåt Casper, vet att ditt hår stod åt alla håll...) <3
 
Tydligen bekväm då den fick sitta på en stund, så stilig min fina stora son <3
 
Ingen liten pojke längre <3
 
Jag måste säga att Lilly och Stella lekte ganska bra ändå, Stella är ju inte van att behöva dela sin leksaker med någon men hon var jättesnäll, däremot var ju rivjärnet Lilly väldigt bestämd och det märktes att hon har syskon som hon då och då får strida med... men det gick bra större delen av tiden!
 
Stella har ju en flera jättefina klänningar som man inte direkt har på sig till vardags, Benny tog med dem in på Stellas rum och ut kom två små underbart fina prinsessor <3<3<3
Tyvärr fick jag ingen bra bild på dem, här är nog de bästa..
 
 
Stella hann få tag i Lillys klubba på väg in för att ta av kläningarna efter att de dansat så fint i vardagsrummet och Lilly dansade fortfarande <3
 
Vi hade det verkligen jättetrevligt och mysigt när vi var där om man bortser från att Lilly stördes mycket av sin hosta första natten så hon fick sova på soffan nere med oss innan vi skulle lägga oss, andra natten sov hon hur bra som helst!!!
Vi åt god mat, pratade och spelade spel, var till Kuben (köpcentrum) där jag hittade en handväska/plånbok, har letat ganska länge och när jag äntligen hittade en så var den rätt dyr men Göran propsade på att jag skulle köpa den, det var ju äkta skinn och kvalite.
 
Jättenöjd! Mobilen får också plats däri med alla kort och lite pengar.
 
Det hände tyvärr tråkiga saker också när vi var där nere, även om det var väntat så är det ju ändå jobbigt och ledsamt när någon dör... Hannes mormor har varit sjuk en tid men nu låg hon och väntade på att få kliva över till andra sidan men ingen visste ju riktigt när men på lördagen tog hon sitt sista andetag och somnade in <3. Omringad av sina närmasta anhöriga med en massa kärlek. 
Vila i frid du fina <3 träffade dig i somras och är jätteglad för det, du var en pigg, glad och fräck liten tant med massor av glädje och kärlek.
 
På söndag vid 12.00 tiden så tackade vi för oss, kramades, sade hej då och åkte hemåt. Så tråkigt och jobbigt att vi bort 50 mil från varandra, det är ju dessutom inte det enklaste att resa med barn och det blir så kort tid man hinner ses om man bara har helgen på sig. blir så många timmar i bilen och bara en hel dag tillsammans innan det är dags att åka hem igen.
Men snart ses vi igen <3
 
Göran hade kollat lite på vädret och det skulle vara snö på vägen hem, lite gruvsamt då vi hade sommardäck men det gick bra även om det faktiskt låg snö på vägen bitvis.
 
Här var det mest på sidan av vägen och drygt halvvägs hem.
 
Vi kom hem någon gång runt 19.30 om jag minns rätt, då höll Tina på att göra klar barnen för kvällen, borsta tänder och ta på pyjamas. Märta och Astrid hade följt med pappa Magnus hem lite tidigare efter de ätit middag. De skulle egentligen stanna en natt till men när vi ändå kom hem i bra tid så åkte de hem, Tina åkte inte hem direkt utan hon och Siri stannade tills barnen var i säng och det började lugna sig, blev ju lite stimmigt när vi var hemma igen.
 
Theo och Melvin hade sovit hos farmor under helgen så hade Tina alla flickor men natten mellan fredag och lördag sov Meja, Hilma och Towe hos momma, Magnus var hit och åt middag både fradag och lördag ch då åkte de med honom både dit och hem. Mysigt för dem att få vara hos momma och få rå om varandra lite <3 fint initiativ.
 
Tina hade varit snäl och tvättat några msskiner med kläder när vi var borta så blöjorna låg torra och redo i en tvättkorg som jag inte kunde låta bli att fixa med innan jag gick och lade mig den kvällen/natten.
 
Det har blivit några fler och några har bytts ut, 9 st är inte med på bild då de inte var som jag hade tänkt och lite små i storleken så de sålde jag snabbt igen. Tjänade till och med på affären och det är ju aldrig fel. Just dessa var som sagt ganska små och passade egentligen bara bra på Louie då har jag hellre en modell som passar dem alla tre.
Jag kom på idag att jag faktiskt har hittat min favorit, har än så länge bara 3 st av den men det ska sakta men säkert bli fler, förstår att den är väldigt populär och omtyckt av många och därmed såklart kostar lite mer än de blilligare varianterna.
Bumgenius <3
lila, blå och rosa längst upp på den högra mittenraden.
 
Nu har det ju gått ganska många dagar sen vi kom hem och der är redan snart helg igen. Veckan har varit lugn, jag har tvättat undan lite och älsklingen har bytt däck på bilen, ikväll betalade vi även räkningarna, skönt att ha det gjort även om det ger en del ångest då det var sista lönen för Göran... kanske att han får lite, lite i slutet av november...
Apropå det så står det nog inte på förrän det är dags för mig att börja jobba igen!!! I april är det 10 år sen jag jobbade sist (!!!) så det kanske börjar bli dags. Förut har jag ju hunnit bli gravid och varit mammaledig mellan barnen men det ser inte ut att bli lika denna gång, speciellt inte nu när de låst ännu fler av föräldradagarna... 90 dagar var som är låsta och inte kan överlåtas till den andra föräldern... i vårt fall blir det negativt då min inkomst är högre än hans och vi på så vis går back om jag skulle jobba och Göran skulle vara pappaledig....
 
Lilly som vägrar sova på dagen har accepterat att somna i vår säng om jag ligger där med henne och vi lyssnar på fina sånger/visor som jag har på min telefon...
 
<3
 
Idag torsdag var vi iväg på kyrkis och träffade andra mamor och barn, mysigt och trevligt, hade inte tänkt gå först men är glad att jag gjorde det! 
 
Lilly vaknade och behövde sövas om... först sitta i knä men efter mycket skrunade så var sängen bekvämare, hoppas hon sover resten av natten nu <3
 
I morgon är det fredag och Halloweenfest på skolan på kvällen, ska försöka äta tidig middag så det inte blir lika stressigt som vanligt med smink och påklädnad...
 
Nu hänga upp tvätt, dagens ranson av blöjor ;P
Sen borsta tänder och krypa ner i sängen... natti natt!
 

Nu är vintern på intåg!

I torsdags var vi iväg på kyrkis och det var så fint ute när vi gick, det var varit frost på rutan när jag skjutsat barnen till dagis men inte så här fint på träden som det var denna morgon!
 
Tror till och med att det kommit några snöflingor under natten.
 
 
Det var som vanligt både mysigt och trevligt på kyrkis med fina människor och god mat! Vi stannade kvar lite exra länge och gjorde sällskap med Kajsa som inväntat att Linnea skulle komma med skolbussen. Trevligt med promenadsällskap. På ditvägen hade vi sällskap av en annan trevlig mamma.
 
På fredagen så var jag bara tvungen att ta en bild av vår numera färgglada hylla för blöjbyten, här är nog större delen av samlingen, nytvättad och fin. Vanliga blöjorna får hänga med på sidan av ifall vi ska bort och på natten även om jag ska försöka få kläm på nattblöjorna också som jag fått hem men som här ännu inte var tvättade och torra. Göran är inte inne på det här med tyg riktigt lika mycket som jag ;P
 
Lite hemsydda inlägg, skalbyxor, potträningsbyxor, några fyllda skal och så en hel hög med pockets.
 
När det var dags för Lilly att sova så gick vi en promenad till Kajsa och Malte, Kajsa behövde tips och råd för åkpåse till vintern och ville känna och klämma lite på voksi city som jag har.
Louie som inte skulle sova än fick följa med in och leka en stund.
 
Två busiga pojkar som fick tag på massor av saker som de inte skulle ha <3
 
Fredag kväll sov Theo väldigt oroligt då han var täppt i näsan så till slut tog jag med honom till soffan där han somnade gott, det var svalare här inne och lättare att andas.
 
Min älskade lilla virvelvind som kan driva till vansinne ena sekunden och till kiknande skratt i nästa <3
 
Det blev lördag och barnen klev upp lika tidigt som vanligt... tänk om de i alla fall kunde sova till kl 08.00!!!
Denna dag var lite mer grå och det snöade faktiskt en aning! Barnen ville så klart gå ut så Göran och Casper hjältes åt att hämta in alla lådor med overaller och andra vinterkläder... bara ca 9 lådor!!!
Sen letade vi snabbt reda på overaller, vantar, tjockstrumpor och halsdukar till vart och ett av barnen och skickade ut dem i den lilla snö som var.Mössor hade de redan framme sen innan.
 
 
 
Jackor och täckbyxor letade vi fram till alla innan middagen, i väntan på att hamburgerbröden skulle jäsa klart innan gräddning.
Hamburgare med hemgjorda hamburgerbrön är ju rätt så gott och speciellt på helgen!
 
Casper har med sin sin tjej hit över helgen och igår kväll så satt hon här inne med oss (Jag, Jonna, Mela, Melvin och Hilma) och kikade på Harry Potter samtidigt som hon flätade Mejas hår och jag krusade både Jonnas och hennes hår. Casper satt ute och spelade lite dator med Göran och "gånget" en stund.
Sist men inte minst så fick sig även mitt hår en rejäl omgång av krustången!
 
Först krusade Jonna, sen Meja och även Hilma och Melvin en varsin stund, tror det var i den ordningen.
Melvins fick sig också en omgång av Jonna och likaså Hilma :)
 
Om mitt hår inte var fluffigt och tjockt nog innan ;P.
 
Idag söndag så vaknade barnen återigen tidigt, Ninni var först uppe vid 06.00 och sen tassade Towe upp... om de två hade kunnat sitta tysta och kika på tv:n så hade det varit kanon men de halvskrek till varandra istället för att prata tyst och strax innan 07.00 kom både Theo och Lilly också upp så då orkade jag inte ligga kvar i sängen och försöka sova längre... satte mig och mös med Theo istället, Lilly mös med Towe.
 
Det blev en väldigt lugn och slapp dag, frukost strax efter 10.00 och sen pysslade alla med lite av varje, närmare lunchtid så åkte jag; Göran och Louie till Svensta och hälsade på fam Nilsson en sväng, Göran behövde hjälp att laga en stötdämpare till radiobilen.
Casper och flickvännen var snälla och passade barnen, som för övrigt nog var ganska lättsamma då de fick ha sina plattor som varit bortlagda i ca 3 veckor nu.
 
Vi kom hem igen strax innan middagen, middagen som vi skulle äta hemma hos svärmor! Riktigt skönt att slippa laga mat, bara sätta sig vid bords och äta och må gott! det var grekisk pytt på menyn och det var jättegott!
 
Vi kom faktiskt hem i tid och kunde lägga de minsta strax efter 19.00, Louie som sov i bilen på vägen hem var vaken till 20.30 och ikväll testar vi en av de mysiga nattblöjorna som jag boostat med ett inlägg av hampa. Ska försöka ta en bild på desa i morgon, ser så ulliga och mysiga ut.
 
I morgon är det måndag igen och snart ska vi förhoppningsvis åka till Norge!!! Längtar!!!

Hon som inte vill sova...

...ja nu pratar vi om Lilly, skrev ju om det senast igår, hon verkar vara rädd för att missa något, speciellt när det är på dagen som hon ska sova...
 
Jag gick och gruvade mig lite efter lunchen, hon hade fått nappen men ville inte sitta still i soffan, säkert rädd för att somna...
Jag skulle hänga tvätt innan hon skulle sova men så ville hon gärna upp i famnen och jag tog snabbt fram Tulan/selen, mest för att hon skulle kunna vara hos mig och jag skulle slippa hennes gnäll när jag hängde tvätten.
 
Jo men i alla fall, hon var inte motsträvig alls utan ville upp, tog bara 1 min att få henne på plats och sen tog jag tag i tvätten och jag skojar inte när jag nu skriver att jag inte ens hann hänga första plagget förrän hon svajade med huvudet och ögonlocken blev ordentligt tunga!!! Göran tittade upp från soffan (hon ville inte sitta där hos honom och mysa) och såg Lilly och skakade på huvudet och log, 3 minuter senare och långt innan jag kommit halvvägs med tvätten så sov hon!
 
 
Jag hängde klart tvätten och sen lade jag ner henne i Theos säng och lade på henne täcket med ett leende på läpparna <3
 
1 timma senare kom hon tassande, lite skärrad och sa "sova?", säkert kändes det konstigt att först sitta i en sele på mammas rygg, vakna, i Theos säng dessutom när man inte ens ville sova ;P
Jag svarade med glad och lugn röst "Ja du har sovit, va skönt" och hon såg genast lite gladare ut.
 
Så nu kanske det inte blir så stora problem med middagssovningarna framöver?... förhoppningsvis... bara kvällarna som vi ska försöka få till för de är också lite kunkiga just nu, det har hittills funkat relativt bra men så har hon ju också lärt sig att klättra ur sängen... rackarungen <3
 
 
 

Han som inte gillar välling...

...ja just han, Louie, som bara spottat åt all välling som vi försökt med... han är lite rolig och ja lite smått kräsen eller om man ska kall det bestämd...?
Han ville ju fört inte heller äta något annat än tutte, plötsligt åt han gröt, och så plötsligt gillade han potatis också men det han gillat bäst hittills är korvgryta, mixad till pure, då gapar han stort och vill ha mer.
Idag gjorde jag snabt en gryta med 1 stor morot, en rödbeta, 3 ganska stora potatisar, 1/4 lök och en bit korv, det blev en rosaorange gegga som han också tyckte mycket om!
 
Jo men tillbaka till vällingen, jag hade honom på höften när jag skulle ta ut Theo och Lillys vällingar ur micron och Louie sträckte sig efter Lillys flaska... jag satte den i munnen på honom (har gjrt det ett flertal gånger förut för att testa men han har bara spottat) och vad gör ungen!?!?!? Jo han börjar dricka, han drack välling!!! Jag vågade inte röra mig en milimeter eller störa honom, jag stod helt stilla och höll i flaskan, han tog omtag några gånger för att släppa in luft men han slutade inte dricka förrän den var näst intill SLUT!!!
Jag gick med honom till Göran och frågade ifall han kunde hålla honom medans jag gjorde en ny flaska väling och an såg ut som ett frågetecken... berättade vad som just hänt! och han såg ut som ett ännu större frågetecken, undrade säkert om han hörde rätt, sen skakade han på huvudet och sa något i stil med "Han är ju konstig den där ungen" <3
 
Ja så ikväll skippade jag gröten (konstigt va!? ;P) istälet fick han sitta på pottan, där han kissade direkt och sen in till soffan där vi smorde torrfläckarna och tog på blöja och pyjamas. Lite gos på det och sen var det dags att sova och såklart kan man inte sova utan att kolla vad brösten har tilgängligt och där fanns fakriskt en hel del för att vara nu.
Trött och säkerligen mätt Louie somnade sött på min arm och sover nu sött i sin säng.
 
Nu ska jag försöka hinna virka lite innan blöjtvätten ska hängas. Idag körde jag med dubbla inlägg i pocketblöjorna istället för ett inlägg och en vikblöja, tunnare och smidigare men ändå höll den mycket kiss.
 
Lite fluff, tänk att en hylla med blöjor kan vara tillfredställande att se på, skulle vilja köpa många fler, men just nu har vi så vi klarar oss gott och väl om jag tvättar varje dag, bara lite fler inlägg som skulle behöva köpas.
Hittade ett set med 20 inlägg av bambu/bomull för 500kr och det är billigt och de verkar dessutom vara riktigt omtyckta.

Nya blöjorna och gamla galonisar...

I natt tror jag alla barnen sovit halvdåligt... först kom Theo upp innan vi ens lagt oss men när han kikat klart på programmet vi såg (minns inte vilket) så skulle han minsan gå och lägga sig i sin egen säng! Var beredd och frågade honom till och med om han skulle sova i vår säng... men det dissade han.
Vi gick och lade oss strax därefter, mycket senare än rimligt (01.30) och efter bara en liten stund kom Lilly och hon krånglade massor och lade sig inte till rätta förrän vi tagit av pyjamasen...
Louie sov nästan hela natten i sin säng men framåt morgontimmarna ville han ha lite tutte och somnade snabbt om intill bröstet.
 
Jag klev upp och kokade gröt, väckte skolbarnen i tid och när de och jag ätit så satte jag mig i vardagsrummet och stoppade ilägg i de nya pocketblöjorna, se så fina de är. Towe kikade på tv, hon var de enda av de andra som var vaken.
 
 
Den rosa till vänster valde Lilly att ha på sig senare när hon ätit frukost.
 
Precis när skolbarnen gått så vaknade Lilly och Ninni, vi gick till köket och åt mer frukost, Lilly hade inte kissat i sin morgonblöja, hon sa hon ville kissa på pottan men hon tycker det är jätteobehagligt att sitta där när hon verkligen skulle behöva kissa...
Vi testade pottan en stund, sen i mitt knä ovanför pottan... hände inget så vi gick och åt frukost efter att ha tagit på blöjan igen. Efter en stund började hon gnälla och ville stå up, sa att hon behövde kissa/bajsa (man vet aldrig vilket ord hon väljer att använda), jag tänkte att vi går väl till badrummet, Lilly gick först och så skull ejag bara ta Louie och komma bort.
Men jag hann precis komma till hallen när hon står helt stilla och ser helt stel ut och säger att hon bajsat, jag säger har du kissat? och hon halvgnäller ett ja-a-a... och mycket riktigt, blöjan är nyfylld till mav, hon får ställa sig på en handduk när jag tar av den ifall inte allt hunnit sugas in ännu...
Hoppas det släpper snart för jag tror hon skulle vara väldigt duktig på att hinna i tid om hon bara vågade, för utan blöja vill hon väldigt gärna vara men då håller hon sig.
 
Louie fick ett flip-skal (äldre variant) med en vikblöja i och är nöjd och glad.
 
Towe ville också vara med på en bild.
 
Jag gick och väckte Göran och under tiden som jag matat Louie med sin morgongröt och sen varit inne med honom på toaletten så hade Theo, som sov längst, tassat upp och satt sig i soffan. Nu var klockan 08.30 och snart dags för dagis!
Vi satte lite fart men utan att stressa ihjäl oss, vi fick bli lite sena. Theo fick en vanlig blöja (lite besviken) då han skulle på dagis.
Jag packade ur dagispåsen, har ju känt att det luktat typ mögel därifrån och kände att jag nu måste känna vart det kommer ifrån, tänkte att det kan ju vara gummibanden på galonbyxorna som blivit blöta och torkat sakta... så jag slängde alla galonisar i tvättmaskinen.
Dock upptäckte jag sen när jag vände dem ut och in att två av byxorna hade mögelfläckar, gick igenom resten av galonkläderna vi hade i skpået och de var inte heller helt frächa, några hade hål och några liknande fläckar som de som varit på dagis men bara någon enstaka... det slutade med att jag slängde allt utom ett par byxor som var i princip oanvända... Köpte flera av setten när Meja var liten så de har ju några år på nacken.
Först tänkte jag att vi måste köpa nya men sen läste jag lite och kände att vi kör på skalkläder istället, barnen behövder ju inte sitta i slaks och gegga!
 
Vi åt lunch; Louie skulle egentligen vara vaken tills efter lunchen men det gick inte så han vaknade strax innan det var dags dör Lilly att sova... hon ville inte sova så jag tänkte att jag väntar lite till shon blir tröttare men hon är så tjurig!!!
Jag försökte lägga mig med henne men då skrek hon bara så till slut tog jag och satt med henne i famnen och så spelade jag en lugn sång som sjungs av en tjej i bärsjalsgruppen här i Jämtland "Bära, bära, vara nära" och hon slappnade av och kunde somna inom 8 min.
Jag lade henne sen i Louies säng.
 
Regnbågsblöjan på nu...
 
Barnen kom hem från skolan och sen gick tiden snabbt som attan, säkert för att jag fick paket med posten, några fler skal och pocketblöjor som jag köpt begagnat... wiii!!! <3
I alla fall så kikade jag på klockan efter att ha suttit och myst med Louie i soffan en stund och den visade 14.15!!! då blev det bråttom.
 
När jag kom tillbaka från dagis så hade trött och gnällig Louie somnat i soffan brevis pappan <3
 
Plutt <3
 
<3<3<3
 
Jag plockade fram strykbrädan och ställde i vardagsrummet, eller i dörröppningen in till vårt sovrum, och så klipte jag lagoma bitar av handdukar och gamla örngott som jag sen kunde sy några blöjinlägg av... har ingen bild nu, de blev inte superbra då jag tagit till för lite sömsmån så jag ska justera mönstret lite tills nästa gång...
När allt var struket, klippt och nålat så satte jag mig i köket och sydde tills 4 inlägg var klara.
 
Göran lagade middagen, köttbular, makaroner, brunsås och kokta grönsaker, gott var det och alla barnen åt så man kunde tro att de sklle spricka!
 
Middagen blev sen så när vi ätit klart var det dags att natta barnen, Jonna dukade av bordet och casper tog reda på all disk under tiden som jag satt med de minsta och Göran hade koll på resten och smorde Louies "eksem" och tog på honom blöja och pyjamas.
Louir har vanlig blöja på natten, de andra två också, i vanliga fall men inte i dag, Theo ville absolut ha en av pocketblöjorna med "My little ponny" på och Lilly valde en med rävar.
 
Lilly somnade ganska fort ikväl men ville att jag skulle sitta nära sängen, Theo somnade så fort han slappnade av ordentligt.
Sen gav jag Louie gröt och nattade honom innan jag tog mig an den torra tvätten, den ligger vikt på rätt plats, 
 
Under tiden har jag kört dagens blöjor som nu är klara, de ska hängas och se får vi se om jag orkar virka lite, annars blir det sängen... förmidligen sängen då jag sitter och småsomnar här ;P
 
Tänkte jag skulle bli klar med denna snart, bara lila kvar och sen ett huvud :)

"Kort" summering av veckan...

Lördag
Alla gick ut och vi krattade löv och städade undan inför vintern, Theo som redan var lite förkyld fick för sig att först ta av jackan men sen slutade det med att han satt så gott som naken i en av lövhögarna... fast kan bad själv om hjälp att ta på kläderna igen när det blev kallt, va 20-30 min senare ;P
 
Fin <3
 
Lilly plockade och åt av de sista vinbären på buskarna, med kläderna på ;P
 
Jonna lekte ridskolamed syskonen, de gjorde lika förra året och fick åter iden direkt när vi tagit av själva stundväven och nätet å¨studsmattan..
 
Tranorna flög till varmare breddgrader, synd jag inte fick en bild när de flög precis ovanför. Häftigt!
 
Söndag
Fixade lite med tavlor ocg ramar denna dag, vi köpte ju en tavellist för någon veckan sen i denna dag åkte den upp på väggen (ej med på bild) tillsammans med de 5 tidigaste familje/BB-fotona.
De gamla ramarna använde jag till lite endra bilder, någora hade vi redan framme och behövde bara en ny ram och samlade dem på väggen ovanför Louies säng.
 
Nära och kära <3
Till middag skulle vi äta hamburgerbröd och dem bakade jag själv, har tänkt göra det många gånger nu senaste tiden och denna dag blev det äntligen gjort!
 
Theo fick följa med farmor och Patrik och åka lite lastbil, var ganska lugnt här hemma i några timmar ;P <3
 
Måndag
Vi började dagen med frukost i vanlig ordning och sen fick barnen bada och alla ville mysa i värmen framför kaminen.
Efter lunch gick vi ut och Göran byggde ett släp till Theos traktor som han fick nybegagnad i fradags (tror jag det var).
 
 Mys <3
 
 Glad liten mysprupp <3
 
Skjutsar gladeligen Lilly i kärran
 
 Och Lilla Louie han sov inne i över 3 timmar denna dag, å andra sidan sov han knappt något alls dagen innan.
 
Tisdag
Göran åkte iväg till Svenstavik för utvecklingssamtal på eftermiddagen, han åkte när barnen hom hem från skolan och han tog med sig Jonna och Meja.
Efter dagishämtning så tog vi en promenad till tempo där vi bland annat köpte glass som vi mumsade på när vi kom hem.
 
Mums <3
 
Onsdag
Syskonmysdag med Lilly och Louie, skönt att bara ta det lugnt ibland.
 
Varför ligga brevid när man kan ligga på!?
 
Städning av skor ala Lilly :)
 
Torsdag
Denna dag blev vi njudna på middag hos svärmor, så skönt att slippa tänka på maten själv en dag!
Tänker försöka gå all-in på tygisarna och köpte några skal i rätt storlekköpt olika blöjor och skal, 11 pocket och 8 olika skal + lite extra inlägg och så har det även blivit nattblöjor.
Göran och Casper åkte på bandy efter middagen och jag fixade med tvätt när barnen somnat.
 
Fredag
Efter lunchen tog jag en promenad med Lilly och Louie i vagnen och Göran tog med de andra på dollar och köpte godis till helgen.
 
Sover sött <3
 
När de kom hem fick de hugga in på godiset direkt, lika bra, det var ju ändå fredag och att äta massa på kvällen innan barnen ska sova är ingen höjdare.
Fick besök av gammelmoster Hjördis som ville fixa frillan <3
 
Tog fram strykjärnet och strök kanterna på vikblöjorna...
 
under tiden som jag strök blöjorna så spelade Jonna och Mea spel och sen spexades det lite, mysigt att ha lite extra tid med dessa två <3
 
 
 
 
 
 
Lördag
 
Hilma fyllde 7 år!!!
 
Grattis fina Hilma <3
 
Kalas för Hilma bestämdes att det skulle vara på söndagen men eftersom Hilma och Melvin har en klasskompis som fyller år 3 dagar innan Hilma så hade hon och Melvin turen att få gå på kalas denna dag ändå :)
Jag gick också dit efter en stund och fick både te och tårta, Lilly och Louie var också med
 
Söndag
Äntligen kalas för Hilma!!! Bakade sega chokladmuffins och kokade frukostgröten samtidigt och självklart med en massa hjälp... hjälp som man kanske inte alltid önskar men det blev 35 st muffins och gröten brändes inte...
 
Det var bestämt sen tidigare att Tina &co skulle komma men så kom jag att tänka på fam Nillson och ringde och bjöd hit dem också, de var inte alls speciellt svåra att övertala ;P.
 
Vi fikade marängswiss (tårtbottnarna var slut och jag hade inte varit duktig att baka innan...) med hemkokt chokladsås och till middag blev det chili con carne.
Vi var 15 barn och 5 vuxna som satt till bords denna dag, i två omgångar...
 
Skulle haft ett större kök!!!
 
Idag måndag...
Göran jobbade 11.00-14.00 och jag hann ta en ordentlig dusch innan och sen var det dags för lunch, som jag knappt fick ihop kändes det som då det småbråkades mellan barnen och Theo var överallt och ingenstans!!!
 
När Göran kom hem blev det en tur till Åsarna och hämta ett paket, pocketbjöjor som nu är tvättade och ska testas i morgon.
Några skal kom direkt i brevlådan idag så dessa har testats idag och de funkar fint!
 
Nu ska jag hänga lite tvätt och sen fika innan läggdags, sen som vanligt men detta drog ju ut på tiden... så blir det när man kommer efter...'
 
Puss å god natt!
 
Ps...
Det här lyckades Theo med idag, nagelllack!!! Behöver jag säga att jag INTE blev glad!?...
 
Såg likadant ut uppe på hans knä men det hann jag börja ta bort innan jag kom på tanken att dokumentera...
 
 

Tygblöjerumpa

Det har varit lite tyst från mig några dagar men jag har prioriterat annat, sen drar jag mig lite mer och mer för att skriva för varje dag som går...

Men i alla fall idag fick jag ett jättestort paket med en massa "fluff" från en snäll läsare som heter Åsa som kommenterade på något av mina senaste inlägg. Hon skickade mig alla hennes gamla "tygvikisar" som hon haft till sina barn ❤️.
Direkt när jag slitit upp paketet var jag tvungen att testa på Lilly!
Blöjbyxorna som var med är egentligen i minsta laget (har köpt större begagnat som kommer med posten) men de funkade.
Theo var ganska snabb och ville också ha en "annan blöja"

Så här är min första vikis och min första tygblöjor någonsin.
Alla tre små har en varsin på sig nu ❤️

Tack ännu en gång Åsa 😊


En bra fredag!

Barnen vaknade tidigare än klockan, ganska varnligt nuför tiden, i alla fall när det gäller Theo, just denna morgon så klättrade han upp på bänken och sträckte sig efter en klubba i det högsta skåpet ovanför micron... den klubban fick han med protester lägga tillbaka. Två gånger till under dagen gjorde han samma sak de få minutrar som jag inte hade honom inom mitt synfält...
 
Göran fick sovmorgon, väcte honom vid 10.00 tiden men han dröjde nog till 10.30 innan han klev ur sängen och då var det dags att laga lunch, makaroner med bacon och ärtmix (ärtor, majs och paprika).
 
Efter lunchen så var det ju dags för Lilly och Louie att sova, Louie hade sovit en sväng efter morgongröten vid 09.00, han sov hela natten och åt en stor portion tutte vid 07.00 så det var inte så bråttom med gröten.
I alla fall så klädde jag på Lilly och Louie, satte dem i vagnen, tog med mig Göran, Theo och panten och sen gick vi till Tempo en sväng. De andra barnen var hemma, Meja var hemma från skolan för hon varit dålig i magen, om det beror på kålgryten eller något annat vet jag inte. De satt och pysslade, precis som de gjort från det att de ätit frukost i princip.
Lilly hade svårt att somna då Theo pratade HELA TIDEN!!! så jag fick gå en liten sväng extra med henne och under tiden gick Göran och Theo in och packade upp varorna vi handlat och lade frukten på vår stora fina fruktfat, verkligen en toppenpresent från fam Nilsson.
 
Lilly hade inte kissat i morgonblöjan så jag tog tillfället i akt och satte henne på pottan där hon kissade MASSOR!!! Sen var hon utan blöja ända tills efter lunch men kissade inget... efter att hon vaknat bajsade, tror hon fick en ny blöja då som hon bajsade i igen innan middagen men sen var hon utan igen ända tills det var dags att sova, men hon kissade inget trots försök på pottan, lite ovant antar jag så det kommer väl.
 
När Lilly somnat efter lunchpromenaden så satte jag mig bara i soffan en stund, Louie vaknade efter max 15 minuter och sen inom en timma vaknade Lilly också och var på ganska så däligt humör....
 
Barnen jom hem från skolan strax innan 15.00 och då åt de massor av frukt, gäller väl att passa på när det finns! Vi brukar ha frukt för det mesta men iböand glömmer de av det och idag fanns det både äpplen, bananer och en massa satsumas.
 
Innan middagen så bakades det chokladbollar av olika slag, hittade en sida där det fanns "negerbollar" ( ja jag ser inget fel i att säga det för jag menar inget illa, det har ju alltid hetat så och för mig är det bara en benämning som faktiskt som jag skrev inte är negativ) "mulattbollar" och "svennebollar". Det var alltså chokladbolar men kakao, oboj och vit choklad, och alla blev goda.
 
Till middag åt vi schnitzel och ris samt en "Göran-special-sås", typ brunsås men soltorkade tomater och lite chili och alla barn tyckte den var jättegod!
 
Efter allt middagsstök så streamade Göran lite musikvideos från telefonen till tv:n så barnen fick dansa av sig lite, det var fullt håll-i-gång i ca 1 timma och strax innan 20.00 var det läggdags för Lilly och Theo tätt följt av Louie, de andra skulle sitta uppe och kika på idol, förutom Jonna och Melvin som valde att sitta lite vid sina datorer istället, tror att Melvin hade sällskap och hjälp av Casper och Tony.
Caspers dator (eller hårddisken) pajade förra veckan så han är utan för tillfället och då soelar han gärna mindcraft med Melvin på hans dator istället.
 
Apropå det blöjfria så fick det inte så bra för Theo till en början, innan lunchan hade han pinkat ner 5 par kalsonger och varit lika många gånger på toaletten. Då fick han på sig en up&go och då plötsligt sprang han och skulle på pottan när han behövde bajsa!!! Dessvärre så han han inte få ner blöjan och sätta sig på pottan innan "en stor korv" låg på golvet och en satt på vaden, såklart blev han jätteledsen men han försökte ju i alla fall så vi berömde och tröstade honom.
Louie hann jag även uppmärksamma när det var dags så han gjorde också sitt på pottan. Igår missade vi så det kom i blöjan men det är ju ingen katastrof.
 
När idol var slut och alla barnen (utom Casper) hade lagt sig och sov gott så spelade jag och Casper lite tv-spel, minns inte vad det heter men det är crossar som ska köra efter en uppbyggd bana typ i lyften och nere på marken, liknan typ en bergochdalbana som går rakt fram fast upp och ner... Jag skrattade så kag knappt kunde andas!!! Det fanns så man kunde välja en enhörning att "köra" med och på den satt en katt... jag lyckades få denna häst att åka en halv bana på ändan med sparkande kabben i luften och det såg så otroligt, sjukt, roligt ut så tårarna bara sprutade! Spelet var ganska svårt och inte så meningsfullt men det fick oss i alla fall att skratta.
 
Vi spelade inte så länge då det inte var så givande förutom skrattet så Casper stängde av.
Senare satt jag och kikade lite på virknålar, har ett gäng men de faller sig inte helt rätt i handen, har en annan enskild knitpro i stl 3 som är min favorit och ett helt set med dessa skulle ju vara toppen!
Kollade lite klipp och reviews på youtube på knitpro waves, clover amore och även på clover lite som är av plast och kan lysa, perfekt när man inte vill ha lampan på men ändå se vad man virkar och även bra när man virkar med väldigt mörkt garn, då är det svårt att se vart maskorna är.
 
 
knitpro waves
 
clover amore
 
clover lite
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus