Jonna hemme igen och med en lös tand!!!!

Ja Jonna kom nyss hem, hon har varit hos en kompis sen i fredags kväll och det har tydligen gått jätte bra! Det har varit ganska lugnt och skönt utan henne men jag hann faktiskt börja sakna och längta efter henne!!!!

En lös tand hade hon också när hon kom hem och som hon har väntat på att hon ska få en lös tand!!! Hon sa nyss att hon ville dra ut den på en gång, men den måste ju bli lösare först svarade jag och hon sa att då ville hon åka till tandläkaren och dra ut den!

Får väl se hur mycket tålamod hon har att vicka på den, kanske den är ute i morgon om hon är ihärdig!!!


Finaste Stina på besök!!!

Ja igår äntligen kom hon förbi en sväng och lilla Nils fick jag träffa också! Men de fick inte komma in och hälsa på eftersom barnen är sjuka, så onödigt om han som bara är 3 veckor ska bli sjuk..

Men det var i alla fall jätteskönt att få träffa henne för det var ju såååååå länge sen sist, det blir ju lätt så när man bor en bit ifrån varande + att det kanske inta bara är för mig att åka dit med hela högen, sen har ju hon jobbat in i det sista på graviditeten!

Är i alla fall väldigt glad över att hon passade på att kika in när de var påväg hem från Sveg, hennes karl kommer därifrån så de vade varit och visat upp prinsen för släkt och vänner!

Nils fick även en liten present av mig, en liten mössa som jag virkat och den var uppskattad! Det är ju inget märkvärdigt men ändå någonting!!

Puss puss

Förra helgen..

Jag har varit jätte dålig på att skriva sista tiden men dels så har Melvin varit sjuk så det har inte funnits så mycket tid till att skriva och på kvällarna har jag varit jätte trött!

I alla fall så var Jonna hos mamma förra helgen, vi lämnade henne på fredag eftermiddag men tiden gick fort, barnen blev trötta och somnade en efter en och det slutade med att vi övernattade!!! Göran sov hos Robban där han för övrigt tillbringade sin tid när vi var hos mamma!

Vi åkte hem efter frukost på lördagen, Robban följde med eftersom vi ändå skulle tillbaka på söndagen och hämta hem Jonna igen. Vi åt hemgjord pizza och myste framför tv:n

Resten av veckan så har Melvin haft över 39 graders feber från och till och han är fortfarande inte feberfri. Han har både ätit och druckit dåligt, snorig och hostig är han också och som vanligt så har svinkopporna kikat fram, en på näsan och en på överläppen, det slår nästan aldrig fel att han får det i och med förkylningen...

Vi var inte på kyrkis på torsdagen eftersom barnen var tussiga, då hade även Hilma hunnit bli lite hostig och snorig.. i stället så tillbringade vi dagen hos Svärmor och hade stort bullbak! Göran var med Casper och Tony och åkte skidor på friluftsdagen med skolan.

Nätterna har varit lite si och så mest har det varit Melvin som varit kinkig och haft väldig hosta! Fast det har ändå varit lite mysigt att ha honom tätt intill, för övrigt så har Göran spenderat ovanligt många nätter på soffan, han har lätt för att somna där när han BARA ska kika klart på någonting på tv:n!!

Ja det var i alla fall en kort uppdatering, ska försöka uppdatera oftare hädanefter!

Puss å kram!!

Meja som kanin!

Lämnade Jonna på dagis strax efter 09.00 sen väntade vi på Sara och Elli och gjorde sällskap med dem till kyrkis. Det blev ett ganska lugnt kyrkis idag, Meja var inte på sitt gladaste humör men är man lite snorig och tussig så är man. Det var lite tomt eftersom inte Melvin var med, han åket lastbil med Farmor och Patrik idag.

Veronica hade med sig ansiktsfärg och gjorde ansiktsmålning på Ottilia och Meja! Ottilia valde en blomranka på kinden och Meja fick en kaninmålning, hon ville jätte gärna bli målad och satt tålmodigt och väntade tills det var klart och hon blev jätte fin! MEN hon kände inte igen sig när hon kikade i spegeln utan blev förskräckt och ville genast tvätta bort! Jg hann dock få några bilder på henne först!


Hon ser ju inte alltför glad ut.... stackars lilla pluppan...

Efter kyrkis så hälsade jag och meja på på dagis innan det var dags att hämta hem Jonna, hade ändå ingenting speciellt att göra och Göran hade farit till Svenstavik för att hjälpa Tobbe eller om han skulle hälsa på Robban bara!? Han är inte hemma än så jag vet inte...

När vi kom hem så var vi bara hemma en stund för sen gick jag och Jonna en promenad tillbaka till församlingshemmet där jag hade glömt kakformen och resten av kakan. det var låst men såg att Erika S bil stod utanför och förstod att hon var i kyrkan och övade på orgeln och mycket riktigt där va hon! Vi blev kvar ett bra tag och Jonna spelade lite orgel, men tillslut ringde Casper och frågade vart vi var. Hilma hade vid det här laget vaknat ute i vagnen också, Casper tog upp henne och vi började gå hemåt.

Med tanke på att klockan var 16.30 när vi väl var hemma så lagade jag snabb middag, korv och mos! Nu väntar jag bara på att Göran ska komma hem och att det ska bli dags för nattning av barnen, Casper ska snart ha datan också så jag får väl ta och fundera ut någonting som jag ska hitta på!

Melvin har heller inte kommit hem ännu, hoppas bara att han varit vaken på eftermiddagen och inte sovit mer än de två timmar på förmiddagen, annars så blir inte kvällen så speciellt rolig...

Nu ska jag gå och ta ett allvarligt snack med Casper och tony som tjaffsar i köket.....

Puss å hej....

Kardemummakaka!

Ja idag var vi uppe tidigt! jag och Melvin har bakat en kardemummakaka till kyrkis! Nu ska det bli frukost så vi hinner bli klara i tid!

Puss å hej så länge!

En ganska lugn onsdag!

Natten har inte varit toppen eftersom både Meja och Melvin sovit väldigt oroligt, båda hamnade tillslut i våran säng och det har varit en smula trångt! Det märks på båda två att de sovit dåligt för de är rätt gnälliga och griniga!

Vi åt frukost strax efter 08.00 och sen gick jag iväg med Jonna till dagis vid 09.00 tiden. När jag kom tillbaka så satt Meja och Melvin framför tv:n och kikade på Shrek och det kunde ju vara bra eftersom du var lite trötta båda två!
Jag satte mig i soffan och gav Hilma lite tutte innan hon somnade, jag la henne i sin säng och gjorde ett ryck på crosstrainern! Men det var jobbigt och jag bangade de sista 6 minuterna, får ta igen det en annan dag! Känns som att jag har på gränsen till liter feber, känner mig inte helt hundra...Sen tog jag en snabbdusch innan jag hängde tvätt, Göran gjorde lunch under tiden!

Efter lunchen så följde Göran och Meja med Susanne till Svenstavik en sväng och jag blev kvar här hemma. Bytte blöja, klädde på och la ut Melvin i vagnen och han somnade innan han ens var ute! Hilma fick nyss lite mat igen och jag tänkte bara sitta här och slöa en stund när hon ändå är nöjd för sen ska vi hämta Jonna på dagis och vid 17.00 tiden är det möte på skolan.

Hilma har fått börja med lite gröt på morgonen nu, mest bara för att smaka, mixar havregryn till mjöl och kokar i mikron! Lika enkelt som den köpta gröten fast det här blir ju betydligt billigare! 1 msk havremjöl och 5 msk vatten i en tallrik och sen in i mikron 1-1,5 minuter!

Kokade potatis och majs pure igår och frös in i iskuber, lätt att ta fram smakportioner! men hon har inte fått börja med det än, inte så akut tycker jag men det är bra att det finns!

Just nu ligger hon och rullar runt bland allt duplo lego som Meja och Melvin spridit ut, jag tänkte att jag snart skulle plocka ihop det, blev inte så att de plockade ihop det själva den här gången..

Nä plocka lego, byta blöja, dricka vatten, klä på och gå ut och få i sig lite friskluft kanske!

Puss puss

Min födelsedag!!!

Ja idag är det ju min dag, min födelsedag och jag blir hela 26 år!!!!
Här bjuder jag på två bilder som Jonna tog på mig för 2 år sedan!!! Jag saknar nog mitt långa hår! Har väldigt svårt för att bestämma mig för hur jag vill ha mitt hår, färgen är rätt bra som den är men frisyren!?
Puss å kram på er i alla fall, jag ska försöka ha en underbar dag, vill inte gärna vara arg och sur så jag ska göra mitt yttersta och hoppas på att allt flyter på bra!




Söndag, söndag, söndag.....

Ja igår var det söndag och jag gillar inte söndagar för det blir sällan bra dagar och denna söndag var inget undantag...

Jag var på dåligt humör och rastlös, ingenting hände och ingen gjorde någonting alla var slappa och då blir jag rastlös, speciellt när jag ser att det finns massor av saker som egentligen behövs göras....

Jag kikade igenom bilder på datorn för att sysselsätta mig och det började ju bra ända tills jag insåg att det fattas typ 300 bilder, en hel tömning av kameran och det är mellan mars - juli 2008, alla bilder på magen då jag väntade Melvin och en hel del bilder på Meja och de andra.... vet att jag tog lite bilder en period men det känns lika jävligt ändå att de är borta.... mitt ända hopp är pappa för innan jag mixtrade med bilderna och framkallade vissa så förde jag över alla till pappas usb minne för han ville ha lite bilder och jag hoppas att han har ALLA bilderna, han ska i alla fall ta med sig rubbet i påsk när han kommer hit!

Men i alla fall så i samband med att jag inte hittade bilderna och blev lite smått stressad och irriterad så brakade det lilla kaoset löst, barnen blev rastlösare än rastlösast och Jonna hade stökat till på sitt rum ännu mer + alla det stank kattpiss därifrån, Casper tog med sig Meja och Melvin upp men GLÖMDE att hålla koll så de satt i trappen och hällde ut all mat och allt vatten från kattens matskålar!!! Jag tappade tålamodet helt och gick fram som en ångvält och skrek och domderade, stängde in Jonna på rummet och talade om för henne att hon inte kommer ner mer idag förrän hon städat! Jag plockade ur diskmaskinen, något glas gick sönder, jag sparkade i några lådor och sen lugnade det sig!

Angående Jonna så är det såhär att Jonna har väldigt svårt att hålla ordning i sitt rum och jag har talat om för henne att det är viktigt att hon håller sakerna från golvet utifall Doris (katten) skulle kissa inne, och det har varit lugnt ett tag och hon har haft det ganska så städat på rummet men nu blev det ju som jag fasat över.... bad henne att känna och lukta på allt som hon plockade upp från golvet...
Tillslut kom hon ner och sa att hon var klar och hon hade faktiskt städat och till och med dammsugit men det var ju det här med kisset, hon hade hittat en väska som var pissig men jag sa att det måste ju vara någon mer stans... kikade i garderoben där hon har alla dockkläder och där stank det! Gick igenom alla kläderna och där fanns ett par byxor till dockan som var genomblöta av kiss och dem hade hon naturligtvis lagt bland de andra kläderna så det var bara att ta ner och tvätta alltihop! Jag passade på att skura golvet också!
Men i det stora hela så kanske det hjälpte att hon verkligen inte fick komma ner förrän hon städat ordentligt! det blev ju faktiskt så att hon var uppe på sitt rum halva dagen, hon kom ner när vi höll på att göra middag!

Resten av dagen/kvällen flöt på bra och kändes faktiskt riktigt bra! De minsta kom i säng strax efter 20.00, Hilma fick 200 ml  välling och sen sov hon som en stock! Hon var den som vaknade först i morse och då var klockan 06.15 ungefär, Meja och Melvin vaknade strax innan 07.00 och då klev jag upp, Casper kom ner vid 06.30 ungefär..



Glömma vart man lagt saker...

För några dagar sen så hittade jag igen mina hörlurar till min Ipod som jag trodde var borta och jag blev jätte glad!! Nu några dagar senare så är de spårlöst borta igen, jag minns inte riktigt vart jag lagt dem, har kollat på alla tänkbara ställen och nu undrar jag om kanske någon av barnen har fått tag i dem!? Men det som stör mig mest är att jag inte höll reda på dem bättre....

Lördag

I natt har jag och alla barnen sovit jätte bra!!! Hilma var lite tjurig vid nattningen men efter att jag gav henne lite mer välling så sov hon gott! Hade tänkt att hon bara skulle ha typ 100 ml välling och sen amma men hon vill tydligen ha mer även om jag ammar henne också!

Jag klev i alla fall upp före 8 och då hade Göran legat i soffan och myst med Melvin i någon timma redan, det var en underbart lugn morgon i jämförelse med vad det brukar vara!

Tony sov över inatt men han skulle hem kl.09.00 för att göra sig i ordning, de skulle på Storsjöbadet.... Men eftersom jag kom upp i bra tid så hann vi med frukost innan det, känns ju dumt att skicka hem honom utan att han ätit frukost!

Efter frukosten klädde vi på oss allihopa och klockan 10.00 gick vi utanför dörren! Göran tog de tre äldsta i bilen och for före oss och jag kom efter med de två minsta i vagnen och Morris i koppel, vi gick till elljusspåret, Göran har tagit på sig att försöka köra upp längdspår!! Tydligen så har det bara blivit uppkört spår 2 ggr i år så barnen har åkt skidor på skolgården i stället och det är ju dumt när spåret ligger knappt 50 meter från skolgården..... det finns tydligen ingen som vill ställa upp och spåra...

Vi var där till 12.30 innan jag började på att knata hemåt, Jonna stannade med Göran, han skulle bara köra ett varv till och vi var hemma ungefär samtidigt! Göran fixade lite sen lunch och efter vi ätit så tog han med sig Jonna och for en sväng igen, men de blev inte borta så länge för växlarna på skotern pajade.... de krånglade innan också men nu rasslade det om man lägger i backen... tror han ska försöka fixa det i morgon.

Meja och Melvin tog ett bad och Hilma sov länge i vagnen, jag han virka en mössa och Casper pillade på datan, det blev ingen middag eftersom lunchen blev sen utan vi tog fram stora godisskålen i stället!! Meja och Melvin var också med vilket de i vanliga fall inte brukar och de gick jätte bra! De fick vara vakna länge och Meja somnade sist eftersom hon somnade i soffan efter badet! Hon och Melvin orkade knappt någon välling heller, mätta av allt godis!

Vi kikade på Melodifestivalen och jag tycker att Anna är en värdig vinnare, Salem och Timotej hade varit värda det också men nu blev det Anna!! Grattis Grattis!!!

Göran ligger och snarkar på soffan, jag ska snart gå och borsta gaddarna innan vi kryper i säng och förhoppningsvis får i sova bra i natt, barnen också för den delen!

I morgon är det Söndag och en hel veckas lov har rullat förbi och inte mycket vettigt har vi gjort, men det dör ju ingen av, man måste ju inte ha varje dag fullplanerad bara för att det är lov, kan ju vara bra att bara ta det lugnt också! Ska försöka få med gänget att städa i morgon, damsuga och torka golven samt plocka lite här och var!

Men nu blir det sängen! Natti natt!

Kort uppdatering...

Har inte haft tid och ork att blogga de senaste två kvällarna för Hilma har varit gnessig och jag trött!!

Men igår var vi i alla fall på kyrkis på förmiddagen, alla barnen var med eftersom det var lov! Det gick faktiskt bra och det var ganska många på kyrkis denna vecka 17 st tror jag vi räknade till och ändå så var det några som var sjuka och kunde inte komma!!! Och ändå så klagar kommunen på att det finns för lite barn här i Rätan!!

Göran åkte till stan och besiktade sierran, han upptäckte att det inte alls var något fel på handbromsen så då täkte han att det var lika bra att ombesikta så fort som möjligt!! Så när vi kom hem så möttes vi bara av en super glad Morris!!!

Jonna och Casper hade det lite svårt med att ta det lugnt när vi kom hem, jag ville att alla skulle hinna komma in och få av sig kläderna och landa lite innan vi satte igång med någonting, det slutade med att de åkte upp på sina rum, men sen blev det faktiskt ganska lugnt!

Igår var det övernattning på fritids för de barn som ville och Casper hakade på, först var du ute och åkte madrass i en backe innan de gick in och bytte om och gjorde i ordning för disco och sen blev det film och mys innan sovdags. Göran är iväg och hämtar Casper och Tony nu och jag tror säkert att det gått jätte bra och så får vi hoppas att de har haft kul!

Idag funderar vi på att åka till Svensta en sväng, tänkte bara ta med oss Hilma för Susanne sa att hon kunde passa barnen! Sen tänkte jag att i kanske skulle äta tacos till middag för det är ju fredag!

Ja det var en liten kort uppdatering, ska försöka skriva ikväll igen!

Puss å hej så länge

Min pappas funderingar om bröstmjölk!!


här är min kära far när han meckade bil i somras!

Så här skrev han:

Bröstmjölk....? Är det inte konstigt att man proppar i en av dom man älskar mest i hela världen nått så vidrigt som bröstmjölk... för det är ju det de flesta tycker alltså....att bröstmjölk är? eller? Att proppa i ett barn mjölken är OK, men det är rabalder om nån kreativt nog skapar mat eller Ost av det... Märkligt va...? Jak känner oxå lite äckel, men varför det egentligen? *fnular lite*

Han är lite av en filosof ibland och kan komma med de märkligaste funderingarna men i de flesta fall så är de ganska skojjiga och har ofta ett bra budskap! Angående just denna fundering så tycker i alla fall inte jag att det är äckligt även om jag inte tycker att det makar gott... det är sött och  känns nästan som att det bedövar munnen på något lent sätt! I alla fall så är ju bröstmjölk det bästa näst efter kärlek som man kan ge sitt lilla barn och det är otroligt mysigt att amma! Sen att vissa tycker att det just är äckligt kan jag inte svara på, antagligen så menar de smaken och att det kanske är äckligt om en vuxen människa skulle amma, men i detta fallet handlar det om att föda sitt barn på det mest naturliga sättet som finns!!

puss puss

Välling!

Igår fick Hilma pröva välling för första gången, men hon åkt kanske bara 30 ml... brukar ju gå trögt i början när det är någonting helt nytt! Prövade med lite till nu ikväll och det gick lite bättre! Egentligen står det ju 6 månader på vällingen men det är ju bara rekomendationer, jag prövar så får vi se hur det går!! Hon helammar för övrigt bara jag som tycker att det kan vara bra med välling inför natten!

Annars idag så har det varit livat värre! Sonmade jätte sent inatt och vaknade tidigt och det är ju sällan en bra kombination!! Följde med Svärmor till Svenstavik en sväng, bara jag och Hilma!! Lämnade resten av gåänget hemma med pappan och det var helt okej från hans sida men hade ändå lite smått dåligt samvete, men han tröstade mig med att det skulle jag inte alls ha!!!

Ja full rulle har det varit, spring, skrik, gnäll, arga miner och ett enda kaos, vi gick ut en sväng på eftermiddagen men det var gnäll, skrik och bråk då med, men vissa dagar är såna!

Meja har växtvårk i benen på nätterna och det är inte skoj, hon vaknade förut ikväll och gnällde och sr

Hilma 5 månader!!



Idag blev Hilma 5 månader!! Bilden är tagen för några dagar sen och tiden går verkligen jätte fort!!! Mycket fortare än vad den gjort förut känns det som!

Det känns som att dagarna bara rinner förbi och att man inte gör någonting vettigt utav dem, men idag så gick vi ut direkt efter den något sena frukosten, då var klockan 10.30 och sen var vi ute till närmare 15.00 tiden!!
Det har varit + grader hela dagen och det mesta av snön har rasat från ena sidan av taket, det har inte varit någon strålande sol men det har droppat från taken i alla fall!



(suddig bild då han springer mot kameran)

Vi måste träna inkallning med våran hund för han går inte att ha lös ute.... då rymmer han så fort det bara går! Vi har ju staket runt hela gården och så länge grinden varit stängd så har det gått jätte bra men nu är det så mycket snö så han kan gå över staketet, så efter smitningen så fick han gå in och sen fick han komma ut igen men fick sitta i kopplet! Tråkigt att det inte funkar att ha han lös, det skulle vara så mycket roligare för både honom och oss, men vi får försöka träna lite mer ordentligt! Inne går det ju jätte bra, men ute är det så mycket att kika på!

Pratade med pappsen idag också och jag längtar verkligen tills de kommer upp i påsk!

Puss puss

Första lördagen i mars 2010....

Göran somnade på soffan och blev kvar där hela natten, även fastän jag sa till honom flera gånger innan jag och Meja gick och la oss strax efter 00.00 tiden...
I alla fall så var jag inte ensam i sängen när jag vaknade utan de tre minsta gjorde mig sällskap! Melvin klev upp och gick in till pappan vid 07.00 tiden och jag klev inte upp förrän närmare 09.00 tror jag det var... klev upp när jag hörde att det började bli kaos och dåliga humör här ute!

Vi hoppade i alla fall frukosten och åt frunch vid 11.00 tiden och sen tog vi det ytterligare lite lugnt innan vi gick ut i det vackra vädret, då var det bara -10 grader cirka men i morse var det -29!!! Snacka om att det är vårväder med kalla nätter och varma soliga dagar!!!

Vi var i alla fall ute i minst 3 timmar och gjorde lite av  varje, barnen åkte skidor, vi jagade hund, Melvin sov, Hilma sov, Jonna och Meja gick på promenad, Casper var rastlös och på dåligt humör, uppkäftig och otrevlig, Göran monterade in baslådan i Forden och jag, ja jag gick runt och kikade lite var stans påtade lite här och där, sprang in några vändor fram och tillbaka, det var även jag som jagade hunden, men över lag så var det väldigt lugnt!

När vi kom in så gjorde Göran mat, köttfärsbiffar med bacon, potatis och sås, såsen gjorde jag! Det blev i alla fall väldigt gott och alla blev mätta och belåtna!

19.15 var det dags att natta de minsta och det var rätt skönt för ljudnivån hade varit rätt hög då ända sen vi kom in, och jag kände mig en aning trött i bollen, Casper och Jonna var det också ganska svårt att få tysta och lugn men nu sover de som stockar här i soffan! Har inte gått upp med dem än men jag ska göra det strax för man sover ju bäst i sin säng!

Meja fick alvedon innan hon somnade, hon hade lite högre temp än vanligt och så gnällde hon på att hon hade ont i benen och med tanke på att hon varit orolig de senaste nätterna så kanske hon har växtvärk eller nåt...

Hoppas i alla fall att de sover hela natten igenom i sina sängar så ska jag försöka sova ordentligt jag också så att jag kan vara pigg resten av helgen och hela nästa vecka, för nästa vecka är det LOV!!! Det innebär att alla barnen är hemma och de brukar kunna bli smått rastlösa!!!

Nu är det dags att göra kväll!! Puss puss

Funderingar om vänner...

Här sitter jag med min underbara familj och undrar vart alla vänner tog vägen efter gymnasiet??? Visst trodde jag att några skulle försvinna men inte alla...

Jag har alltid haft lätt för att komma i kontakt med människor men ingen har ju massvis med riktiga vänner...

Jag träffade en tjej i gymnasiet när jag började 2:a året efter att jag varit mammaledig med Casper, vi lärde inte känna varandra riktigt förrän tredje året men det var då vi riktigt fann varandra! Vi hade alltid skoj och kunde prata om allt men sen gick vi ut skolan och jag flyttade... vi har haft lite kontakt då och då men glidit ifrån varandra mer och mer och det är ju jätte tråkigt!

Jag har tänkt att jag ska åka och hälsa på henne och det ska jag göra MEN tänk om hon inte är som hon var förut, tänk om inte jag är som den jag var då, tänk om hon inte alls tycker att jag är någon som hon vill umgås med... står vi fortfarande på samma nivå? Hur ska man veta om ens vänner är de samma som de var förut? Jag vill ju absolut inte vara påflugen och jobbig, vem vill det?

Jag saknar i alla fall att ha en riktig riktig vän som man kan prata med om allt och vara sig själv inför, att inte behöva konstla och tänka efter om man duger att umgås med eller inte för många gånger i andras sällskap kan jag känna att jag inte riktigt passar in, tänk om de tycker att jag är jätte jobbig och  de inte säger någonting...

Jag några till vänner som jag också haft jättebra kontakt med men i och med att det blev 10 mil emellan varandra så har vi knappt träffats... men jag ska ta tag i det där, bjuda hem dem eller bestämma träff på stan eller ringa och prata en stund.... Känns inte som att jag bara kan hälsa på heller för det kanske inte är alla som vill bli stormade av en mamma med 5 ungar!?

Har ju träffat nya fina människor här där jag bor också men det känns svårt att veta vart alla står och om jag passar in, antagligen så är det bara jag som inbillar mig men tänk om det faktiskt är så att de inte trivs i mitt sällskap och bara känner att jag är påträngande!!!!

Usch jag funderar alltid för mycket på allt..... och hela tiden, är osäker på mig själv, undrar om det märks utåt eller om folk ser mig som värsta bitchen???

Ja det lär väl visa sig tids nog! Men jag saknar i alla fall riktiga riktiga vänner!!!!!

Fredagsmys!!!

Kvällen blev som sådan.. Nattade Meja och Melvin 19.45 och sedan Hilma, myste med Jonna och Casper framför Let´s dance, de gick och la sig efter solsidan och efter det somnade jag i soffan, vaknade strax innan 00.00 av att Meja gnällde, hon hade kissat i sängen, tog upp henne, duschade av henne, bäddade rent, tvättmaskinen går, det brinner i kaminen och nu sover hon igen i sin säng! Nu ska nog jag sova!!! Trodde jag, nu kom hon upp springande, hon sov inte alls.... men sängen blir det nu i alla fall! Natti natt

Hemma hos kyrkis hos Sara!

Vi skulle vara i lekparken idag men det var -17 grader i morse så det blev hemma hos Sara i stället! När vi väl var på väg dit så var det bara -8 men vi var inne hemma hos Sara i alla fall!

Vi hade det mysigt, barnen lekte och mammorna dvs. jag, Sara Erika och Veronica satt och surrade, Sara stekte kolbullar som blev allt annat än helt lyckade, men de vart nog goda tillslut ändå!!

Jag hade med mig hemgjord pizza till oss men varken Meja eller Melvin var speciellt intresserade av att äta, men vi fikade ju kaka och saft innan så det kanske inte var så konstigt...

Hade med mig kameran men tog som vanligt inga bilder, det glömdes helt bort! det får bli en annan gång!

Sara skulle hämta Hugo på dagis med bil så då frågade jag snällt om hon kunde hämta Jonna också för de var ute och lekte och det gick bra, Jonna stannade sedan där och lekte, Casper följde med Wilma hem efter skolan och Meja ville stanna med farmor en sväng när vi gick hem så nu är det bara jag och Göran hemma, Melvin och Hilma sover i vagnen... eller sov för nu låter det som att det är någon som är vaken!! En liten lugn stund blev det i alla fall!!

Hej så länge!

Melvin bakar!!

Här om dagen så bakade jag pitabröd och Melvin ville så gärna också baka! Han var riktigt duktig och lyckades kavla ut 3-4 st alldeles själv men sen tröttnade han och ville bara leka med degen!!

Här är lite bilder som jag tog efter att jag bakat klart, Meja kom också och hjälpte Melvin lite!!!














Det är otroligt va lättsamt det kan vara ibland att låta barnen var med i köket, ge dem en varsin degbit så hinner man baka ut resten själv i lugn och ro och så lär de sig något på samma gång! Den degbiten som just de bakat med kanske inte blir så lyckad, men det gör ju faktiskt ingenting....

Hunden sätter på katten hela natten...

Ja det är faktiskt så att hunden har försökt sätta på våran kåta katt hela natten, förut ville hon inte veta av honom men nu går det bra att lägg upp sig!!!

Nu har jag slängt ut henne men han springer runt och letar hela tiden, kissat inne har han gjort också.... troligen  på grund av henne....

Har för övrigt inte sovit speciellt bra inatt, Melvin har sovit med oss halva natten, sen kom Meja också och till sist Hilma så det har varit trångt nu på morgontimmarna...

Jag måste ligga otroligt konstigt på nätterna för flera mornar i rad nu har jag haft ont i höfterna/bäckenet när jag vaknat och det är inte så trevligt... hoppas att det går över!

Nu ska Casper snart på skolan, väckte honom faktiskt 06.40 i morse annars brukar jag ligga och dra ut på det tills 07.00... känner mig ganska pigg även om natten inte varit den bästa... men det lär väl visa sig ikväll när man sitter och halvsover i soffan!

Måndag igen...

Veckorna springer iväg, idag var det måndag igen och skola för Casper. Jag klev upp strax innan 07.00 med honom och då låg både Meja och Melvin i våran säng, Meja kom bara en stund innan jag klev upp.

Meja ville se Shrek sa hon när jag skulle kliva ur sängen så jag gick först på toa och sen tände jag upp i kaminen och medan jag väntade på att det skulle ta sig så satte jag i Shrek i dvd:n, bäddade ner Meja och Melvin under varsin filt i soffan!

Jonna kom ner en stund senare och alla var faktiskt uppe före 08.00!! Jonna ringde till Nikita strax efter 08.00 och frågade ifall de skulle leka idag, vid 09.00 tiden efter frukosten så skjutsade jag dit henne och där var hon ända tills 18.45 då Göran hämtade henne! de var hem hit en snabbis och hämtade hennes discolampa, Nikita hade skjutsat henne på sin spark!

Så dagen har varit rätt lugn, jag och Göran har suttit en bra stund vid datorn och kikat efter bilar och så har jag ringt runt och kikat lite om det är någon firma som kan tänkas vilja köpa våran bil....

Egentligen vill vi inte sälja Mercan men om vi säljer den och köper en billigare stor bil så har vi råd att köpa en vettig värmekälla till huset också, men vi kommer inte att släppa iväg den till första bästa utan det ska vara rätt pris också annars kan vi lika gärna ha kvar den. Ska  städa ur den lite och knäppa lite bilder så tänkte jag lägga ut en annons på blocket för att se om det finns något intresse av den...

Har kikat på "familjen annorlunda" och "spårlöst" nu ikväll, poppade lite popcorn fast egentligen så var och är jag fortfarande sugen på typ choklad!!!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske gå och lägga mig!? Lär väl sitta här en stund till först, Göran andas tungt i soffan, tror att han har somnat!! Det gör han alltid när jag sätter mig här på kvällen!!

Puss puss

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus