Tandläkarbesök och efterkontroll hos barnmorskan...

Igår var vi bjudna på middag hos Susanne igen, jag blir så glad varje gång hon talar om för oss att vi ska äta där för då slipper jag att ens tänka tanken på middag här hemma och eftermiddagen känns så luftig utan stress <3.
Vi fick färska vegetariska tortellini med ädelostsås och till det en enkel sallad med isbergssallad och majs, supergott var det!
 
Idag hade jag ställt klockan på 05.30... men jag låg och snozade till 05.50 sen klev jag upp och klädde på mig för att skynda mig att äta frukost i lugn och ro... ser ni hur fel det låter "skynda mig att äta frukost i lugn och ro" men så är min verklighet och jag hann ändå njuta av lugnet så länge det varade.
Varför vi skulle kliva upp tideigt?... jo vi skulle befinna oss hos tandläkaren redan klockan 08.00 så klockan 07.14 satt jag, Meja, Melvin, Hilma, Towe och Louie i bilen och var redo att köra iväg och vi hann fram alldeles lagom i tid.
 
Barnen var jätte duktiga, alla 4 längtade tills det skulle bli deras tur, de frågade lagom många frågor och både tandläkaren och sköterskan hade roligt åt framför allt Melvins frågor.
De tycte det var jätte spännande och intressant, sköterskan sa; "och folk brukar säga att det är tråkigt och otäckt att gå till tandläkaren" sen log hon ett brett leende.
Det föll på min lott att vara sist att sätta mig i stolen och även om de varit super duktiga så kände jag att det kanske hade varit bättre om jag hade satt mig i stolen först och inte sist när deras tålamod började tryta efter nästan 2 timmar.
 
Vad blev sagt då? Jo alla hade fina tänder, Meja ska få komma och visa upp sina tänder för tandspecialisten den 21/4 precis som Jonna, Melvin hade så fina tänder att han slapp ta bilder vilket han tyckte var tråkigt såklart... Hilma hade det lite trångt även om hon just nu är ganska tandlös men det är trångt för de tänder som ska ner så hon kommer att bli kallad i höst igen. Towe hade också fina men små tänder, där togs inga bilder.
Alla fick sina tänder polerade och sen efter de sköljt sina munnar så fick de banankräm på, som de inte alls gillade, det var bara Towe som tyckte om den och då hade hon egentligen inte behövt få den utan fick om hon ville eftersom de andra fick.
Det vi skulle tänka på när det gällde Meja och Melvin var att borsta lite noggrannare och på ett annat vis på framtänderna i nederkäken och på Towe var det motsvarande fast i överkäken men bara som ett litet tips.
På mig togs bilder, allt såg fint ut, fick tänderna polerade, de tog bort tandsten med en vibrerande grej och sist körde de med tandtråd. Jag är fortfarande ganska känslig i tandköttet efter graviditeten så jag blöder lätt och Melvin trodde de gjorde illa mig när det var blod överallt i munnen. De lage även i lite lagning i "sprickan" som fanns där min ena framtand blivit lagad för länge sen då den gick av, den var lite vass och lättaste sättet att åtgärda var just så, funkade inte att slipa bara.
 
Tandläkarbesöket tog ca 2 timmar och 10.00 hade jag tid hos barnmorskan för efterkontroll och jag fick klart godkänt, hade ett starkt knip.
 
Sen åkte vi till Tingshuset och hälsade på min mamma på jobbet, hon hade det lugnt. Barnen stannade där lite under tiden som jag sprang några ärenden i centrum. Ica och postade paket, Tyg och garn för att reklamera ett garnnystan, apoteket för att köpa d-vitamin och annat och sen tillbaka på ica för att köpa bananer och risifrutti till barnen som hade hunnit bli ganska hungriga.
Mamma svängde ihop en bea som vi fick med oss lite provsmak hem, vi testade den sen till middagen då vi åt något så enkelt som grillkorv med pommes och kokta grönsaker till.
 
Innan vi till sist åkte hem så stannade vi till på dollarstore för att handla påskens sista godis inför helgen, passade även på att handla present som Hilma och Melvin ska ha med sig på kalas på lördag.
Klockan var ca 14.00 när vi kom hem så vi hade förbrukat ganska många timmar av dagen redan...
 
Ulrik kom efter middagen och ville ha lite hjälp av Göran att koppla in ljud i bilen, Theo följde med ut en stund men blev kall och fick gå in.
Jag nattade Theo och Lilly och de somnade runt 20.00, de andra har precis lagt sig och de hade önskemål om att se film och äta sitt godis i sängarna redan ikväll, det har typ hänt en gång tidigare och de fick sin önskan uppfylld.
 
Susanne, Patrik och Tony åkte till Norge nu i eftermiddags och vi skickade med en present till Stalla som fyllde 1 år idag! Stort grattis till lilla Stella <3
 

Skor till hela högen! Ninni shoppar med farmor och mamma shoppar stickor...

Igår var vi in till stan och handlade skor till alla barn, ja inte Louie men resten. Det blev på skopunkten, Casper behövde egentligen inga fler skor då han just fått ett par men eftersom det är köp 3 och betala för 2 så passade det ju bra att köpa 9 par och detta kalaset hamnade på knappa 1700kr...
 
Alla blev nöjda och nu längtar de bara tills det är snöfritt och torrt nog ute för att få börja använda dem!
 
Ninni var dessoutom i stan med farmor och shoppade igår så vi köpte åt henne utan att hon var med men det gjorde inget för hon blev nöjd med sina "Frozen/frost" skor.
 
Det går ju bort ganska många timmar av att åka till stan och så hem + det man gör när man är där inne så lagom tills att vi kom hem var det dags att laga middag. Det blev färfigmarinerad kyckling och ris, sånt åt jag jämt som liten men nu var det verkligen länge sen och det är ju så gott även om det är lite jobbigt att pilla bort ben men det tillhör ju.
 
Jag har ännu inte tagit kort på alla skor de köpte men ska försöka göra det lite senare, nu har Louie vaknat så jag ska ta honom, han lär ju vilja ha en ny blöja och sen lite tutte <3
 
Jo jag har förretsen just köpt ett jättefint set med ändstickor från knitpro, det är karbonz, 9 par stickor i en jättefin ask :).  Den skickas i morgon så jag hoppas att posten är snabb!!!




Louie 2 månader!

Tiden går så otroligt fort (som vanligt) och det känns som att man vill stoppa tiden lite!
Louie växer så det knakar och väger nu över 6 kg och är 60cm lång, han ligger lite över kurvan så mat får han så det räcker i alla fall.
 
Han pratar och är glad när han är vaken, är för det mesta nöjd, kan vara lite kinkig när det gått några dagar sen han bajsade sist, igår när han bajsade så var bajset helt orangefärgat! Han har aldrig haft så ljust gult bajs som sina sysjon brukat ha utan mer åt det mörka hållet (ursäkta info) men att det blir orange! Inget blod i så det är inte därför.
 
Syskonen turas om att pyssla och hälla honom, han har börjat sova i babynestat i sin spjälsäng nu sen någon vecka tillbaka och den står i vardagsrummet eftersom vi sover där, innan har han sovit i liggdelen på vagnen men nu har vi bytt till sittdel då jag oftast bär honom om vi ska någon stans och ska vi ut så kan han ligga och sova i sittdelen också.
 
Allt fungerar bra och han utvecklass om han ska, dock är det nog dags (för länge sen) att ta in babygymmet som han kan ligga och kika på och förhoppningsvis greja med.
På mage och träna får han ligga då och då, ofats ligger han på mitt bröst flera gånger om dagen efter att han ätit och innan han ska sova på kvällen så träningen får han ju ändå.
 
Ska försöka få tid och ork och framför allt komma ihåg att göra hand och fotavtryck på honom också innan fötterna blir för stora, innan han är 3 månader hade jag tänkt att det skulle vara gjort.
 
Nu en liten bildbomb ;
 
 
 
 
 
 
 
<3<3<3

Påsken 2016!

Skärtorsdag; Towe, Ninni och Theo fick bli sminkade till påskkärringar innan de åkte på dagis och sen åkte Göran till Svenstavik och hämtade upp Robert, Liam och Leia för en tur till staden, jag, Lilly och Louie gick på kyrkis.
 
Påskkärringen Lilly <3
 dagisbarnen hade så bråtom så de hann jag inte fota...
 
Vi kom hem ca 15 minuter innan barnen kom hem från skolan vid 13.30 och sen efter ett tag kom de på att de skulle gå ut och påska så då plockade jag fram sjalar och lite annan utstyrsel och sminkade och klädde dem. Det var Melvin, Hilma, Towe och Ninni som ville gå så de fick hålla sig på de här tre kvarteren och inte gå ut på stora vägen genom byn. I vanliga fall brukar jag gå med alla barnen och då tar det flera timmar innan vi hunnit till alla hus på den här sidan av byn, de äldre blir alltid så glada när barnen kommer.
Dock har jag lite dåligt samvete över att vi inte har gjort till tradition att sitta och pyssla små påskkort först som vi sen ska dela ut till alla hus, det måste vi försöka göra tills nästa år!
 
Mina andra små kärringar <3
 
Långfredag; Tina, Märta och Astrid kom och hälsade på, det blev ju inte att de kunde komma på Ninnis kalas då Märta kräktes på natten, dumt att riskera att smitta ner oss tyckte de och jag höll med. I alla fall så kom de i lunchtid och hade tagit en ganska lugn morgon så jag hade inte hunnit göra tårtan än men den hjälptes vi åt med så var den klar i ett naffs.
Tina hade med sig choklad chip cookies som mamma hade bakat, mamma själv orkade inte följa med denna gång.
Ninni och jag fick presenter också eftersom vi fyllt år, Ninni fick klänningar och pärplattor och pärlor, det var de här "nya" maxipärlorna som är större och lättare att lägga för mindre barn.
Vi fikade tårta, cupcakes och kakor, pratade lite, barnen lekte och någon gång innan middagen åkte dem hem igen. Minns att vår middag blev sen och vi inte åt det som var tänkt denna dag men så kan det ju bli ibland.
 
Gul grädde och Meja dekorerade :)
 
Påskafton; Vi klev upp, jag kokade ägg till frukosten som i övrigt innehöll smörgåsar och oboy som vi oftast äter på helgen.
Vi hade inte köpt några påskägg eller godis till barnen men hade två jättestora påskägg kvar sen något år tidigare så vi lade lappar i de två äggen och gömde dem så att de sedan fick leta, på lapparna stod nya skor till alla på den ena och så en godisburk var på Dollar Store på den andra och barnen var väldigt nöjda.
Vi åkte iväg redan senare samma dag för att löpa godis, Jonna och Melvin valde att vara hemma och vi pratade med farmor som var på jobbet (här i byn) så de kunde ringa henne om det var något.
Till middag åt vi potatisgratäng och fläskytterfile med grönsallad till, jätte gott var det!
 
Påskdagen och annandag påsk (söndag och måndag); Det blev två lugna dagar här hemma förutom att Melvin åkte och hälsade på en klasskopis, hans mamma ringde på söndagen och frågade ifall Melvin ville komma och leka och det ville han jätte gärna! Denna klasskompis har en cp-skada och är lite begränsad när han är borta  både på skolan och hemma har man massor med hjälpmedel som underlättar vardag och lek. Han blev så glad när vi kom och de lekte på i flera timmar innan det var dags för oss att åka hem igen.
Det blev bestämt att Melvin absolut ska komma dit och leka fler gånger.
 

Början på påskveckan...

Måndag (21/3); Vi blev bjudna på middag hos svärmor, något så enkelt och gott som köttbullar, makaroner om brunsås, enkelt kan ibland vara riktigt gott!
Minns inte så mycket vad vi gjorde mer den dagen men jag har ett svagt minne av att det inte blev så lugnt som jag hade tänkt...
 
När vi ändå var hos Susanne (svärmor) så passade jag på att ta lite kort på kort som de har framme, bland annat på casper när han var liten, Theo är övertygad om att det är han själv men förstår inte riktigt hur Tony kan vara på samma bild fast liten...
Sen även bilder på när Göran och Benny var små.
 
Tony och Casper <3
 
Göran och Benny
 
Älsklingen något år äldre än vad Casper är nu :)
 
Tisdag; Dags för dagis igen, ganska skönt för dem att komma iväg tror jag fastän de rätt som det är inte vill dit. Bara Lilly och Louie hemma och jag minns inte om vi gjorde något speciellt, tiden går ju så fort när barnen är på skola och dagis.
Strax innan middagen fick vi besök av Ulrik och Eva som kände sig väldigt långhåriga, alt drog ut lite på tiden och det blev sent innan vi var klara med allt stök men det gjorde inget sa de.
 
Onsdag; Hilma och Melvin hade bad och skulle ha med sig fika, men när de väl skulle iväg så kom ingen buss och det visade sig att en av lärarna glömt att beställa bussen... sånt som kan hända.
Susanne var ledig denna dag och vi hade planerat in och gjort i ordning mat och handlingslista dagen innan för att kunna åka och handla denna dag och så blev det, vi kom hem ganska sent då vi hade andra små ärenden också, bland annat så köpte vi fler sällskapsspel, Schack och Alias

Gittan och barnen hemma igen, jag 32 år och en massa annat!

Nu är det ju som så att det blev ett långre uppehåll på skrivande (IGEN) än vad jag hade tänkt så vi får väl se vad jag minns...
 
Lördag; Göran jobbade 07-14 och sen 16-21, däremellan hämtade han Jonna, Melvin och Gittan i Ytterhogdal när de kom med bussen från Ljusdal.
Jag hade som jag skrev för en dryg vecka sen fullt upp denna dag, tvättade tills tvättkorgarna var tomma (!!!), det händer inte alls ofta och däremellan så avlöste det ena det andra, Theo var överallt och Ninni hon kör på med sitt trots/testande, Lilly är också överallt och sen ska ju Louie ha ny blöja och tutte lite då och då...
Det blev kväll, barnen och jag kikade på Melodifestivalen, Gittan lade sig tidigt då hon varit uppe sen tidigt, tidigt på morgonen för att inte försova sig och missa tåget.
 
Söndag; Göran jobbade denna dag också men bara 07.30-16.30, jag minns att jag var trött och mitt tålamod var inte alls det bästa och barnen de hängde efter Gittan hela tiden och frågade/pratade/pillade och ja de var mitt uppi HELA tiden och med barnen så menar jag fråmst Ninni, Towe och Hilma, även Theo stundvis.
Jag förstår ju att de är glada när hon kommer och hälsar på men de måste ju även få förstå att de kanske behöver backa ibland och så kanske hon inte säger till dem då hon tycker de träffas så sällan och då tycker ju speciellt Ninni att Gittan är den bästa som finns och mamma är bara elak och dum så henne tänker jag inte alls lyssna på, jag har ju Gittan! 
 
 Biff med potatis, brunsås, ärtor, stekt lök och lingonsylt åt vi till middag denna dag.
(Ber om ursäkt för julgardinerna som åkte ner två dagar senare ;P)
 
I alla fall så blev det så småningom kväll och barnen nattades och sen kunde jag och Gittan parkera oss i köket i några timmar för att prata och fika utan ett evigt tjatter i öronen ;P...
 
Dessa två tokar kom ner och häll oss sällskap och spexade lite när de åt kvällsfika.
Dette och Nåna har hängt ihop sen de var pyttesmå <3
 
Måndag; Skola igen för barnen och Gittan åkte med 11.40 bussen till stan, Hilma, Towe och Ninni badade minns jag och Lilly hon vägrade ta av sig kläderna efter att ha sovit i vagnen men mer minns jag nog inte från den dagen...
 
 
Tisdag; Det var den 15 mars och min tur att fylla år, hela 32 år fyllde jag och det firades bland annat med att vi åkte till stan när vi lämnat barnen på dagis, köpte presenter till Ninni som fyllde på söndagen och sen handlade vi lite god mat till middag. Vi köpte pepparbiff till oss större och så vanligt lövbiff till barnen och till det skulle vi ha potatis och grönsaker som rostades i ugnen och sen en god grönsallad. Vi hade även tänkt att köpa en tårta men det fanns ingen som passade så det bakade (färdig botten, enkelt och smidigt) Göran med några av barnen när vi kommit hem.
 
 
Susanne var förbi med blommor och fikabröd.
 
 
Onsdag; Var nog bara en mer eller mindre lugn dag hemma...
 
Torsdag; Vi åkte till stan igen, vajern till växellådan på opeln (stora bilen) hade kommit, vi passade även på att gå in på xxl, skulle köpa nya stövlar till barnen men det var så gott som slut i butiken så det får vi beställa istället. Hittade stövlar till Casper och Göran i alla fall och som ett pluss så var det 20% rabatt på allt denna dag.
 
 
 
På eftermiddagen gick Göran ut och bytte vajern, jag fick komma ut och hjälpa honom lite när han skulle sätta dit den nya, svårt att vara på flera ställen på samma gång. Skitig och fin blev jag om händerna ;P
 
 
 
Fredag; Louie hade inte bajsat på 3 dagar och var lite gnällig, eller svårt att somna och komma till ro, vaknade efter bara en stund och var lite missnöjd så tillslut knöt jag upp honom i sjalen och då sov han lugnt och lääänge.
 
 
Hade tänkt hinna baka denna dag men så blev det inte, hade säkert hunnit klämma in det någon stans men det känns så onödigt när jag kanske hinner nästa dag. Tror visst att jag denna dag hade skrivit ett "att göra" lapp och den betade vi av under dagen, allt utom två punkter hanns med och det ena var städa och det andra baka.
 
 
Skulle precis ta kort på Theo när jag får denna fina bildserie, han upptäcker att sin ena tånagel var lång och försökte lösa det på efter vis, stoppade honom och tog med honom tillbadrummet och saxen istället ;P
 
Tränar nacken lite
 
Systrar som också vill vara med på bild innan läggdags
 
Det finns inge ord <3
 
Efter middagen åkte Casper och Göran med insamlingen som var ÖVERFULL! De tog även en sväng till affären och köpte lite godis tills senare då vi skulle ha spelkväll med Jonna och Casper. Tony skulle också vara med men han hann somna innan var klara för att sätta oss, vi började vid 22.00 och slutade vid 01.00 tiden. Vi spelade Monopol och trivial, båda spelen köpte vi i tisdags då vi handlade presenter till Ninni.
 
Lilly satt nog stilla för att kunna få 3 toffsar i håret tidigade på förmiddagen 
 
Lördag; Just denna morgon började med ett Louie som ätit mycket under natten och fortfarande inte bajsat, kräktes ner hela vår säng! Eller hela kanske är att överdriva men han tömde magen och det blev så pass blött at vi fick tvätta både sängkläder, täcke, skyddsmadrass och madrasskydd. Louie behövde och fick äntligen sitt första bad, jag tog tillfället i akt och badade med honom och fick ganska snabbt sällskap av både Theo och Lilly. 
 
 
 
Jonna kom ner och hjälpte mig eftersom Göran var tvungen att gå ut och börja skotta bort all den tunga snön som kommit under natten. Sen fick vi besök av fam Nilsson, men det kom inte förrän på eftermiddagen då de stannade till på kalas i Brånan innan (Tina hade försenat kalas nr 3 för Astrid) så jag hann med att baka både chokladsnitt, mini-cupcukes och fudgebrownie/tryffelkaka innan de kom. Vi åt natchosgratänk till middag och sen kikade vi på Let´s dance med barnen innan vi avslutade med spelkväll, men sen var vi trötta! Jag och Göran tog fram och bäddade rent vår säng och sen kunde v krypa ner och sova, fast Louie vaknade ganska direkt så jag satt uppe med honom en stund och tuttade + att han faktiskt också äntligen bajsade efter4 dagars uppehåll så jag bytte även blöja på honom innan jag lade tillbaka honom i sängen och sen kröp ner igen bakom älsklingen och snusade honom i nacken.
 
Söndag; Kalas stod på schemat för det var ju Ninnis födelsedag!!! Och det var det ingen som missade för hon var ju som sagt rätt snabb med att tala om det för alla! Egentligen har jag inte så mycket att skriva om denna dag eftersom den finns i ett helt eget inlägg precis innan detta.
 
Det var allt... för denna gång...

Grattis Ninni 4 år!!!

Igår, den 20 mars så fyllde vår älskade Ninni 4 år!
 
 
Tiden går fort och hon driver oss ibland till vansinne var och varannan dag med sin trots som hon har just nu men det är ju så, de ska gå igenom vissa faser och sen är lite ju lika olika hur det ter sig från barn till barn.
 
Hon hade i alla fall väntat på denna dag och längtat, hade knappt vaknat förrän hon skulle tala om  för alla att "Jag fyller år idag!"
 
Hon älskar ju Frost/Frozen och Elsa, hon har redan klänningen, peruken och trollspöt och igår fick hon även ett påslakanset och Elsa-klackskor.
Av familjen Nilsson fick hon en fin liten prinsess-väska som innehöll en fin mantel, diadem och trollspö. 
 
 
Vi skulle fira med kusinerna från Brånan men de blev sjuka under natten så vi fick nöja oss att fira tillsammans med Liam och Leia (Angelica och Robert också såklart) men det var ju inte heller fy skam ;). Farmor och Tony kikade också förbi och fikade lite, Patrik låg hemma med feber.
 
Det smaskades på marängswiss, mini-cupcakes, sega chokladsnittar och tryffelkaka/brownie, Till middag åt vi kebabtårta.
 
 
 
 
 
Mellan fika och middag ville barnen sminka sig, Hilma fick inte lån Mejas smink så jag tig fram den stora sminklådan och plockade fram i princip allt dess innehåll och sen fick de sminka bäst de ville. 
Jag och Angelica besökte också "Salong Meyer" för att bli lite fina, skulle ha passat bra nu till påsk 😊. 
 
Meja sminkade mig och Angelica blev sminkade av alla i tur och ordning, inte av Melvin men han hade fullt sjå med att sminka sig själv till Joker så det gjorde inget. 
 
 
 
 
Två tårtor gjorde jag och allt blev helt slut
 
Efter denna dag och helg kanske man ska säga så var alla barn och vuxna trötta, mamman somnade direkt efter nattningen, det var inte riktigt tanken men så blev det...
 
Tack vår älskade Ninni för att du finns i våra liv och att vi får se dig växa upp, hålla om dig och älska dig så som vi gör <3
 
 
 

Torsdag och fredag...

Jag försöker komma ikapp lite i skrivningen som jag inte hunnit med de här dagarna, hinner sällan skriva något dagtid och på kvällarna har jag varit för trött och mest suttit i soffan och halsovit med Louie på bröstet tills han somnat gott och jag lagt honom i vagnen. Vagnen är fortfarande hans säng på nätterna då jag vill ha honom i samma rum som oss ett tag till.
 
I torsdags var det bara halva barnaskaran hemma eftersom 3 var hos momma och 2 nere hos moster Gittan i sthlm men jag kan inte säga att det var speciellt jätte lugnt eftersom de 4 yngsta var hemma... de kräver ju sitt i alla fall och jag kan inte minnas att jag hann sitte ner och ta det lugnt mer än vanligt.
Göran åkte dessutom en sväng till Svenstavik och hälsade på Robert, de har äntligen fått sina batterier till de nya radiobiarna så de skulle ta första provturen tillsammans.
 
Theo hade han kunnat ta med sig om inte Liam hade varit sjuk med nästan 40 graders feber...
Jag skurade golven, badade och duschade Theo och Ninni, ringde viktiga samtal och ja, lite tvätt fixades också.
Jo, svärmor ringde förresten och drågade ifall jag ville följa med på en promenad till affären, Tony var här så han och Casper kunde passa Theo och Ninni under tiden så tog vi med oss Lilly och Louie. Jag tog Louie i sjalen och så fick Lilly åka Buffalon, så skönt att komma ut och få lite friskluft och solen som sken gjorde allt ännu bättre.
 
Barnen som varit hos momma kom med bussen kl 18.45, Göran hämtade dem och de var trötta så på med pyjamas och sen krypa ner i sängarna och kika på lite film innan sovdags. De hade som jag skrev i förra inlägget haft det jätte bra hos momma och var mycket nöjda, hade de fått välja så hade de stannat minst 1 natt till!
 
Igår var det fredag och en lugn morgon, barnen fick för omväxlings skull sitta lite mer sina plattor innan frukost vilket gjorde att jag kunde ge Lilly sin gröt i lugn och ro och även jag hann äta gröt utan stress. 
 
 
 
 
Ingen kom och tjatade om frukost så Lilly fått ny blöja och ätit så passade jag på att ta fram datorn och skriva gårdagens inlägg, ibland måste man passa på och ta tillfället i akt.
 
Vi skulle så småningom äta frukost men bestämde oss rätt snart för att tidig lunch var bättre innan vi skulle gå ut och leka i snön, vi tog oss ju inte ut dagen (bara de små hemma) innan så nu när det är så fina väder måste man ju passa på att njuta.
 
 
Tog bilderna när vi kommit in...
 
Barnen åkte madrasser och Göran hade laddat batterierna till alla 3 radiobilarna så de kördes så klart med dem också.
Jag kom ut lite senare så jag fixade klart lite här inne, tog på mig kläder, tuttade Louie och klädde på Lilly som vaknat från sin korta lunchvila.
Fick även besök av en bekant som ville kika på våra bilstolar då hon inte riktigt vet vilka stolar hon ska köpa till deras nya bil då de hon har tar så fruktansvärt stor plats i bilen.
 
Gick även ut med lådor i lagårn och hämtade in nya, ska rensa och byta storlek till Lilly och tog med större kalsonger till Melvin. 
När jag kom in och varit inne en stund frågade Göran vart Theo var och jag svarade med "är hsn inte i barnens rum då?" Varpå Görsn säger "tog du in honom då?" Och jag svarar "nej, gjorde inte du!?"  
Tur jag bara varit inne i ca 10 min, Theo hade stängt in sig i rummet i lagårn för att leka och han stod i fönstret och kikade när jag kom ut. Han var ledsen men inte panikslagen som tur var, stackarn ❤️
 
Till middag åt vi schnitzel och ris.
Theo var som en huligan hela dagen, klättrade och for runt överallt och så blir han förvånad när han snubblar och ramlar ner från stolar och bord...!?
 
Hänger och balancerar på en fot...
 
Så mycket av kroppen som möjligt ska vara i luften samtidigt...
 
Leker titt-ut med Casper utanför fönstret...
 
 Ninni ocg Towe började bråka i rummet, jag gick för att titta och mötte detta... de skulle göra en video till youtube och eftersom de inte får ha smink som de större så "tager man vad man haver" tyckte väl de... Ninni som titat på sig själv flera gånger den sista tiden och vet att hon inte får blev när jag såg efter arg på Towe för att hon "lurat" henne och vem som hade målat vet jag inte men de båda insåg ganska snabbt sina misstag...
 
Både Theo och Lilly var rätt trötta strax innan 19.00 så det var bara att göra dem redo för sängen och natta, Louie har börjat fått in kvällrutiner också och så klart så vill han också äta, mys och sova precis när Theo och Lilly ska nattas så Göran har fått ta nästan alla deras nattningar senaste veckorna <3.
 
Ja som sagt Göran nattade, och jag kokade lingonsylt medan de andra barnen kikade på "Fredagkväll med Malin" i väntan på "Fångarna på fortet" vilket i sin tur visade sig vara säsångsstart på "Let´s dance" istället men det gjorde ju ingenting.
Louie låg i babynestet på köksbordet under tiden jag gjorde klart sylten, pyjamas och ny blöja hade jag redan fixat och ganska snart fick vi sjunka ner i soffan och mysa.
 
 

Idag är det lördag och den har inte varit lugn, eller jo ganska lugnt (barnen) har det varit men allt har gått i ett och jag hann knappt få i mig lunch. Nu är det lite lugnare och Göran är iväg och hämtar Jonna, Melvin och Gittan vid bussen i Ytterhogdal, eller ja utanför eftersom den inte går turen in i Ytterhogdal längre...
Men detaljer om denna dag får ni senare... puss puss

En dag i stan och mini-multi... trasig bil... samt övernattning hos momma

I onsdags åkte vi till stan, jag hade tänkt att vi skulle komma iväg tidigt men klockan hann bli minst 11.00 innan vi satt i bilen.
Sotaren skulle komma denna dag, egentligen inte förrän på eftermiddagen, eller ja någon gång mellan kl 12.30-15.30 men jag skickade ett sms på kvällen och frågade ifall han hade möjlighet att komma på morgonen istället och när jag vaknade hade jag fått svar att han kunde komma vid 09.00. Verkligen jätte snällt av honom!
 
För att vi skulle kunna få plats i en bil så var vi en för mycket men eftersom farmor var ledig så frågade vi ifall Lilly kunde spendera dagen med henne och det gick jätte bra. De skulle till Ytterhogdal för att hämta Tony så jag var ut och monterade i en av bilstolarna i hennes bil när hon kom förbi en stund innan vi skulla åka.
 
Det första vi gjorde när vi kom in till stan vara att åka och leta reda på vart man billigast och snabbast kunde beställa en "växelförarvajer" till Opeln, den hoppade ju av för ett tag sen, typ i höstas och sen har det varit lugnt tills för någon vekca sen då den hoppade av igen och sen har det blivit allt oftare och nu flera gånger varje gång man kör bilen :(... 
När vi skulle åka hem var det hopplöst så Göran fick köpa eltejp och skulle försöka tejpa fast den på kulan men det gick inget vidare, till slut satte han en tejpbit över kulan och sen låste vajern fast, i alla fall en stund...
Nu kommer den stora bilen att få stå tills vi fått vajern och har bytt den så vi kommer inte att kunna ta oss så långt om det är många som ska iväg...
 
I alla fall så valde vi sedan mellan att åka på Djungelhuset eller det nya stället på Multihallen och det blev det sistnämnda då det var så mycket bilar utanför Djungelhuset!
Mini-multi heter det och det var helt ok men jag gillar nog ändå Djungelhuset bättre och det sa barnen också att de gör, fanns mer att göra där och är dessutom lite billigare.
 
 
 
Djungelhuset har nyligen fått nya ägare och på deras facebook-sida står det att de fräshat upp och gjort i ordning, tagit in lite nya grejer och även utökat menyn med bland annat "djungelmjälk" som är ett nyttigare alternativ till barnen och sen dagiga sopplunbuffe.
Efter drygt 2 timmar var vi nöjda och hungriga så vi packade ihop och åkte för att äta mat.
 
Vi åkte till Sibylla i Brunflo för att äta, vi äter oftast där, det är smidigt, gott och trevlig personal och lokaler.
 
På vägen hem så gjorde vi ett stopp hos mamma/momma, jag hade en överraskning till Meja, Hilma och Towe som skulle få stanna hos momma över natten och vara där hela torsdagen för att sen ta bussen hem.
För inte så länge sen så nämnde jag för Hilma när jag hämtade henne där att hon kanske kunde ta bussen till momma någon dag när hon är frisk (hon var förkyld då) och ledig för att bara vara där över dagen eller ev över en natt. Mamma lät inte så positiv till det då men ringde härom dagen och sa att hon hade funderat på det och kände för att testa låta barnen komma.
Hon är väldigt trött och sliten och orkar i princip bara ta sig iväg till jobbet om veckorna och sen är hon helst slut och orkar iget när hon väl är hemma men nu har hon varit hemma och sjuk i 2 veckor och känner att hon faktiskt hunnit samla på sig lite extra energi.
I alla fall kom de hem igår och både momman och barnen var mycket nöjda med vistelsen och det låter ju toppen!
 
Vi stannade även på dollar innan vi åkte hela vägen hem, köpte lite våtservetter och så lite godis, Casper hade längtat och vi tänkte att de 4(5) som är hemma kunde ju få lyxa till det lite nu när det är lov.
 
När vi kom hem var det redan läggdags och kvällen blev ganska lugn, jag gav Ninni hostmedicin redan innan hon lade sig denna kväll så den hann verka innan hon somnade.
Hon skulle först sova uppe hos Casper eftersom det bara var hon hemma av de som sover tillsammans med henne i det rummet men det slutade med att hon ville se filmen och sova i sin säng <3.
 
Vi var alla nöjda med dagen och Louie skötte sig fint och sov mest mellan måltiderna och blöjbyten.
 
 
Fångade lite avhandlar leende i alla fall när hsn pratade med grodan som hänger där ovanför ❤️

Korvgrillning och 2 barn till Sthlm och moster Gittan...

Igår åkte Jonna och Melvin till stora staden Stockholm tillsammans med gammemoster Gittan, jag skjutsade dem till Ytterhogdal där de klev på bussen till Ljusdal och när de kom fram fanns Gittan där och tog emot dem innan de någon timma senare tog tåget mot huvudstaden.
Melvin var full av känslor, spänd och förväntansfull, Jonna har ju åkt dit tidigare så hon var inte så nervös men säkert förväntansfull.
 
Idag vaknade Lilly klockan 06.06 (kikade på klockan just då) och sen var det full fart på både henne och Theo som vaknade bara en stund senare då hon var så arg och skrek.
 
Efter frukost satt barnen och ritade en stund och sen vid 11.00 klädde vi på oss och gick ut.
Jag var den som fick på mig mina kläder sist som vanligt men det gjorde inte så mycket eftersom jag skulle få ut både mig, Lilly och Louie samtidigt, de båda somnade i vagnen när jag tog på mig ytterkläderna.
Jag tog med mig dem i vagnen och knallade till affären för att klpa korv och bröd, när jag kom tillbaka hade Göran hunnit skotta bort all snö och barnen var i full gång med att åka madrass på alla snöhögar som nu blivit mycket större.
 
Jag gjorde upp en liten brasa en bit utanför vedboden innan jag gick in och plockade ihop lite saft, muggar, ketchup och annat i en korg som jag sen tog med mig ut.
Theo fick en banan i väntan på korvgrillningen, Lilly vaknade ganska precis då och ville också ha en banan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter några timmar ute så blev vi så småningom lite frusna trots att det knappt var några kallgrader, solen såg vi knappt då den tyvärr döljdes av en grå himmel men några små strålar trängde fram genom molnen på slutet.
 
Jag hade även köpt punchrullar och delicatobollar som jag hade tänkt att vi skulle fika ute men vi åt dem när vi kommit in istället, tillsammans med ett stort glas mjölk och ett gäng pepparkakor.
 
eftersom vi grillade korv ganska sent och sen fikade efter det så fick det bli en sen middag med något så enkelt som nudlar och en smörgås.
 
Theo och Lilly somnade jätte snabbt ikväll och de andra barnen somnade också snabbt efter att de sett en film, annars brukar de ligga och prata en stund också efteråt men det blev tyst direkt.
 
Ja nästan tyst, allt som hörts är Ninnis hosta som bara blev värre och värre så jag var nyss dit och övertalade henne om att ta hostmedicin, hon sov när jag kom in men egentligen bara halvt då hon hela tiden blivit störd av hostan.
 
I morgon ska vi ut och åka en liten sväng, ja om jag får tag på sotaren vill säga så att vi kan antingen ändra tiden eller dag då han ska komma i morgon någon gång mellan 11.30-15.30...
 
Låter som att Ninni snart hostar så hon kräks... nu kräktes hon...

Massbesök hos Tina, prao, kalas för Astrid och lite annat

Vi var ju hos Tina i tisdags, sen var vi hemma och städade och bytte sängkläder på onsdagen, tror även att det var den dagen som vi blev bjudna på middag hos svärmor <3
Hann med att sitta en längre stund i soffan och sticka också när Lilly sov



Theo somnade i min famn men det gick ju bra att sticka ändå. 

Torsdag skulle Göran till Svensta igen för att göra klart Tonys dator som de beställt grejer till för att kunna laga, jag hörde mig för hos Tina om de ville ha besök även denna dag och det gick bra så vi åkte dit.
Skönt att få komma hemifrån en stund även om det blir ruchigt och stojigt när vi är där, sist var vi ju där till strax innan 19.00 men denna dag åkte vi hem innan middag... som jag nu minns var det denna dag vi åt hos svärmor och inte i onsdags.

Hilmas portion (den första 😜)

Fredagen kom och Göran hade ju lovat Theo att de skulle åka och hälsa på Liam någon dag då han inte var på dagis... jag skämdes lite men ringde och kollade med Tina om vi fick komma dit ännu en dag fast utan Theo (kanske blir lite lugnare då), jag vet ju att hon hade lite att baka och fixa inför helgens kalas och jag erbjöd mig att hjälpa henne. 
Tinas första tanke var (som jag mycket väl kan förstå) lite "nja" men när jag sa att vi kunde hjälpas åt och få lite gjort och att Theo inte skull med så kändes det bättre.
Jag tog med mig lunch som vi lagade strax efter vi kom dit och sen när vi ätit så satte vi igång och bakade, Tårtbotten häll hon på med när vi kom.
Klockan var nog närmare 15.00 när vi åkte hemåt, till middag åt vi tacos.
 
Det blev lördag och det var Astrids födelsedag!!! 2 år fyllde hon vår goa kusin Astrid-bus <3.

Stort Grattis igen!!!
 
Vi duschade barnen efter frukost och sen tog vi det bara lugnt... strax efter 13.00 ringde Tina, de hade haft kalasgäster som kom vid 12.00 men de var rätt snabba att åka denna dag så hon undrade ifall vi ville komma på kalasredan då på eftermiddagen istället för att vänta tills dagen efter (söndag) då det var planerat att vi skulle komma...? 
Jag funderade en stund, lite kort varsel men vi hade ändå inget för oss så vi tackade ja.
De bjöd både på middag, och sen fika, till middagen blev det tacos precis som vi åt dagen innan men det är så gott så det gjorde varken mig eller barnen någonting.

Filt som Astrid fick till din docka
Hon ska få vantar också men de är inte helt klara än...

Vi blev kvar till strax efter 19.00, kände att det var en lagom tid att åka för att hinna hem till Melodifestivalens sista deltävling/delfinal som ikväll var " andra chansen".
Dock blev jag osams med mina små barn då de i stort sett vägrade/smet undan från städningen innan vi skulle åka och ändå var det inte mycket alls att städa + att jag sa att de bara behövde hjälpa till lite grann... det är inte första gången det går trögt med städningen så jag hoppades någon stans långt där inne att de skulle ha lärt sig!
Men nu har jag kommit på en taktik som jag tror ska fungera, återkommer när jag testat ordentligt.
 
Idag är det söndag och sen har barnen sportlov närsta vecka så det blir som en enda lååång helg vilket förhoppningsvis ska bli skönt för oss alla!

Mys med Louie i morse ❤️

Jag har tvättat och lagat mat hela dagen känns det som, lagade den persiska grytan som mamma lagade för ett tag sen, den lärde hon sig av våra persiska vänner som bodde i Svenstavik under några år när jag gick på dagis och lågstadiet.

Nötkött (ska vara lamm egentligen), lök, selleri, massor av persilja, en stor sked mynta eller två, torkad lime mm...

Jag lyckades faktiskt få till den och till denna gryta var jag tvungen att testa koka ris, ja ris har jag ju kokat förut många gånger men jag vill kunna göra "bränt ris" som vi kallar det. Man har i olja så att det blir en knaperstekt skorpa med ris i botten av kastrullen.'
Jag skrev lite snabbt till pappa och frågade om tips och jag lyckades, i alla fall någorlunda men ska testa att koka i stekpannan nästa gång.
 
Jonna och Melvin ska ut på äventyr och åker i morgon sen ska väl vi försöka komma iväg på något skoj under veckan är det tänkt, men inget helt planerat.
 
Casper har haft PRAO denna vecka, måndag till fredag har han varit med Pelle som jobbar som vaktmästare här i byn, håller till på Östgärde (älderboende) och fixar grejer inom vård och skola både här och i Klövsjö. Casper har tyckt att det varit riktigt skoj och kommer att sakna att gå dit vilket låter jätte bra!
 
Nu ska jag bara lägga in lite bilder i detta inlägg och publicera, sen ska jag nog bara ta det helt lugnt, kika på tv, måla eller kanske sticka eller virka lite... trött är jag men en liten stund ska jag väl kunna hålla mig vaken...!?
 

En dag hos finaste syster och moster Tina <3

Idag kände vi oss rastlösa, Göran behövde åka till Svenstavik och jag kände inte för att bara sitta hemma med de 5 yngsta, dagisbarnen är fortfarande för hostiga och snoriga för att gå dit så de får vara hemma den här veckan också.
 
I alla fall så vet jag att Astrid var tussig i slutet av förra veckan så jag skrev och frågade ifall hon ev var hemma med sjuka barn och det var hon. Jag frågade ifall vi fick komma på besök då vi också var hostiga och snoriga och det fick vi gärna.
 
Vi hade bara tänkt vara där tills någon timma efter lunch men vi åkte hem vid 19.00, skolbarnen klarade sig bra hemma själva och mat att äta fanns så de grejade det själva (tillsammans).
 
Vi hade en mysig dag, full fart med lek och bus och ett och annat bråk men med 7 barn (6 om man inte räknar Louie som mest sov) så får man räkna med att det kan bli lite av varje.
Lilly var trött efter lunchen så jag lånade Astrids vagn, klädde på henne och ställde ut henne på bron där hon sov i drygt 3 timmar!!! Ville inte väcka henne heller för mest troligt så behövde hon sova, hade inga större problem att somna ni ikväll heller.
 
Efter lunchen var Tina tvungen att åka iväg en sväng, Märta och Astris ville inte stanna hemma utan följde med, Towe, Ninni och Theo fortsatte att leka och jag smög ner i kälaren och eldade då Tina inte hade hunnit göra det innan. Hon skulle göra det när hon kom tillbaka men jag tänkte att om jag förstod mig på pannan så kunde ju jag lika gärna fixa det och det gick hur bra som helst.
 
När Tina kom tillbaka så hade hon med sig litet kakor som hon köpt så vi kunde fika, barnen pausade leken och fikade lite innan de tackade för sig och sen återgick till leken.
 
Klockan tickade på och det blev dags att tänka på middagen och Tina frågade så snällt om vi ville äta där, vi hade ju inga andra planer och allt funkade fint hemma så varför inte. 
Det blev tjockpannkaka, först gjorde vi bara en långpanna, tänkte att det räcker... men sen funderade vi lite till och tänkte att det blir nog kanske för lite...!? Så jag gjorde en smet till som jag fördelade i två ugnsformar... med facit i hand så hade det inte behövts men nu har de både lunch om middag i morgon om de vill ;P...
 
Under tiden som middagen blev klar så hjälptes vi åt att städa i barnens rum, Astrid hade fått tag på alla Barbiegrejer och stökat ut dem någon dag innan så det var mycket smått att plocka men när vi ändå skulle städa ihop så kändes det bättre att göra det riktigt när vi ändå var i farten, även om vi inte hade behövt. Skönt att kunna hjälpa så att Tina inte behöbde tänka på att göra det sen heller.
 
När vi ätit så lekte barnen lite i köket och hallen, rummet och leksakerna fick vara då vi snart skulle åka hem, hjälpte Tina att stöka undan i köket innan så när vi åkte var det bara för henne att fixa barnen inför kvällen och sen lägga dem och de hade somnat snabbt.
 
Jag satt bak med barnen på vägen hem och alla utom Ninni ( och Louie men det gör ju inget) som somnade en kortis, höll sig vakna hela vägen vilket underlättar när man kommer hem och ska ur bilen och in för att ta på pyjamas osv.
 
Barnen i större sovrummet (Ninni och upp till Meja) hade lite svårt att varva ner och somna, de ville gärna prata och berätta massor, prata om morgondagen då de ska på skiduyflykt med skolan mm, men så fort de slappnade av så somnade de.
 
I morgon står det städning på schemat, ev tar jag det på torsdag men skönast att få det gjort direkt, veckorna går ju så fasligt fort!
 
Nu ska jag nog snart krypa ner under täcket och försöka sova lite, samla energi måste man ju någon gång ;).
 
ps. Helgen har för övrigt varit lugn, inte gjort något speciellt, varit ute lite i lördags och så en inne-mysa-dag på söndagen. ds.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus