Verkligheten med Corona, covid-19...

Nu är påsken förbi egentligen men det känns som att den fortsätter hela veckan ut då barnen har påsklov...
På måndag är det skola och rutiner igen men vi får inte glömma att allt inte är som vanligt där ute i världen... Viruset Corona, Covid-19 är fortfarande fullt aktivt och skördar liv dagligen, det är svårt att ta in att det faktiskt är en pandemi där ute och att vi inte kan fortsätta att leva helt som vanligt utan måste vara försiktiga.
När vi bara är här hemma så märks det inte av, allt är "som vanligt", det är när man tex går på Ica och möter stora posters där det står att man helst bara ska handla en och en, hålla avståndet till andra männsikor, inte komma dit om man visar minsta symptom på förkylning och mest av allt att det inte alls är mycket människor i omlopp... allt detta gör att man faktiskt på något vis märker av stämningen.
Det är svårt att veta hur man ska ställa sig till saker och ting, ska barnen få gå på förskolan, de behöver egentligen inte men samtidigt så säger rekomendationerna att man ska leva som vanligt, med viss försiktighet, så länge man är frisk och inte uppvisar några symptom.
Skolorna är fortfarande öppna, inte gymnasium och högskolor, Caspers student vet vi inte alls hur det blir med... Norge bland andra, har valt att ha skolorna stängda för att minska spridningen av smittan, nu ska de öppna igen i en vecka men bara för klasserna 1-4 om jag förstått det hela rätt. Bara få klasser beror på att det inte finns plats för alla om barnen ska sitta minst 2 meter ifrån varandra. 
Jag har sett på sociala medier att andra mammor från södra delar av Sverige håller sina barn hemma och ifrågasätter hur det är acceptabelt att de har större utflykter med barnen och att de står tätt i stora klungor när grupperna tex informeras om vad de ska göra näst osv... det gäller väl att hålla avstånd även om man är utomhus!?
Jag har hittills inte varit så rädd för detta virus men när vi igår fick veta att Adam Alsing 51 år och troliget helt frisk i övrigt avlidit pga corona då blir jag faktiskt lite rädd! En tjej som jag följer på sociala medier och absolut inte känner förlorade sin morfar idag pga corona, han var 78 år gammal... det blir lite mer påtagligt. 
Vi försökte prata lite med barnen igår om själva viruset, varför de inte ska vara med kompisar, varför de inte kan åka hit eller dit, varför man bara går in på affären en och en osv men det är väldigt svårt för dem att förstå, i alla fall för de minsta, Towe som är 9 år tror jag förstår men de under henne har svårt att greppa och det är ju inte så konstigt när jag stundvis också glömmer bort och behöver bli påmind.
Jag hoppas att detta lugnar ner sig, att man kommer att kunna ta mer kontroll över hela situationen i hela världen, visst kommer det säkert att drabba många fler men jag hoppas att så många som möjligt hinner få vård och slipper att dör och speciellt oroar jag mig och önskar för min egen familj, mina, barn, min man, våra nära och kära att de håller sig friska och inte behöver lämna oss ❤️
 
Nog om coronan nu, i alla fall för en stund, till något possitivt, vi har äntligen fått vår diskmaskin lagad!!! I tisdags var det en kille här och bytte delar i maskinen och efter en hel månad med handdiskning kan vi nu återigen får känna lyxen av att ha en fantastisk diskmaskin! Ibland glömmer man verkligen bort hur mycket vi tar för givet...
De har även varit och hämtat vår tvättmaskin som vi "bråkat" om sen i oktober, den låter illa och vibrerar väldigt när den centrifugerar och nu är det alltså hämtad, skrotad och vi får hämta ut en ny! Vi har dock inte behövt handtvätta tack och lov då vi fortfarande har var den som vi köpte som extra när låset på luckan gick sönder och vi väntade på reparatören...
 
Idag är det alltså torsdag, solen skiner stundvis och det blåser svinkallt, men snön smälter bra i alla fall!
Idag fyller Patrik 50 år och vi är bjudna på middag hos honom och Susanne (Svärföräldrarna) dagen till ära. Jonna har gjort ett fint grattiskort till honom där vi alla fått skriva våra namn där vi tackar honom för att just han är vår extrafarfar, extrapappa och extrasvärfar, så fint tycker jag! Och för att ingen ska missuppfatta detta så betyder inte det att den biologiska farfar, pappa och svärfar betyder mindre för det utan vi är bara glada över att få ha den äran att ha dubbel uppsättning.
Sen tillbaka lite till det här med Corona, vi är inte helt inlåste och vi umgås med några få, Susanne, Patrik, Tony, Emilia och Isak samt att Casper träffar Emilias familj om än med försiktighet men vi ränner inte direkt runt.
Jag avstår från att åka och träffa båda mina föräldrar då de tillhör riskgrupper, min syster och andra som man kanske i vanliga fall hade hälsat på, gett en kram osv... det är en konstig situation det här som sagt.
 
Vi har varit inne idag, hunnit med både frukost och lunch då vi klev upp tidigt. Vi har bytt ut benen på soffan så att den nu är högre, vill kunna städa under den och enkelt kunna ta fram saker som hamnar under den. Vi kröp sen upp i soffan alla utom Casper och såg på en film, "Jumanju the next level", himla rolig film faktiskt!
Noah sover och jag sitter här och skriver lite, de andra vet jag inte exakt vad de där just nu då de är i andra delen av huset men det är relativt tyst och lugnt i alla fall. Vi tar det lugnt och väntar på att det ska bli dags att ta en kort promenad till grannkvarteret och äta smörgåstårta, så lyxigt det också! Det gäller att faktiskt föröska uppskatta alla saker, både små och stora.
 
(null)
Noah har fått börja sitta i matstolen lite då och då, snart är det dags för honom att få börja smaka och äta annat än tutte. 

(null)
Innan lunch pusslades och spelade det lite. 

(null)
Härom kvällen tog vi en promenad med hundarna, ibland är det skönt med sällskap och Noah behövde ta en lite tupplur för att inte vara dödstrött för tidigt.  

(null)
Sötisar ❤️

(null)
Härom dagen gjorde vi slime, mamman tvingade pappan att göra också 😅 

(null)
Minnah kladdade nästan minst och hon är bara 2,5 år!

(null)
Jag har ett litet projekt på gång, en bok där jag ska sätta in våra bröllopsfoton som bara fått lega i ett kuvert i 15 år 🙈

Sist men inte minst...


Vila i frid Adam Alsing
Du var en stor och betydelsefull person för väldigt många. 
❤️

Påsken 2020 och lite till...

10 dagar har gått och vi han hunnit med en del även om vi tagit det ganska lugnt. 

Igår blåste det halvt storm ute på eftermiddagen/kvällen och idag har det blåst storm hela långa dagen! 

Förra helgen var vi ute tre dagar i rad, det blåste lite då också men det var soligt och relativt varmt, blåste lite från söder någon av dagarna och då är ju inte vindarna lika kyliga. 
Vi var ner till sjön, nedanför campingen och grillade hela familjen tillsammans med Susanne, Patrik och Tony, Isak och Emilia var också med. Jag tycker det är så mysigt när alla kan vara med, både barn och gungar sprang fritt och lekte ❤️. 

I tisdags fick jag äran att hjälpa en tjej med hennes hår, en hel del tunna ljusa slingor och det blev superfint! 

I onsdags blev det en spontantripp till Sundsvall, skönt att bara komma iväg en sväng. 

Sen var det redan torsdag och inte vilken torsdag som helst utan skärtorsdag, alltså var påsken redan här! 
Några barn ville sminka sig och några inte. 

Långfredagen minns jag inte riktigt vad vi gjorde men Göran var ledig och eftersom han skulle jobba på påskafton så fick barnen sina påskägg redan på fredagen, det minns jag i alla fall. 

Lördag, Göran började jobba vid 12.00 och jobbade sen natten. Jag hade en liten lista med saker som skulle göras, barnen och jag hjälptes åt och när vi var klara fick de fritt att göra saker som de ville. Bland annat så fixade jag i ordning bord och stolar till rummet som Hilma, Towe, Ninni, Lilly och Minnah nu delar. De måste ha gillt det då de satt där och pysslade resten av dagen sen. 

De har hunnit rita, pyssla och bygga pärlplattor övriga dagar också men när bordet kom in så blev det lite extra. 

Lördagskvällen blev ganska kaos och intensiv, det tog verkligen all min energi och hela gårdagen var jag väldigt låg... ingen energi alls och efter middagen tid jag en lång promenad och efter massor av friskluft, en bok i öronen och lite rosor på kinderna så mådde jag mycket  bättre! 
Det vi typ hann med utöver allt "vanligt" var i alla fall att rensa ur skrubben uppe så att Meja fick plats med sina kläder och lite av sina saker. 

Idag hade vi som plan att rensa uppe på vinden/lagårn men pga stormen så höll vi oss inne och rensade ur min byrå för jag förvarar allt mellan himmel och jord... jag drog om sladdar och kopplade in tv:n och Apple-tv:n samt fixade lite med gardinerna i vårt rum. Klädde en tråkig skolåda med presentpapper och organiserade om lite. 

Till middag åt vi hamburgare och sen tog jag en promenad med saxen och sen vovvarna. När jag kom hem hade Noah kalasat rejält i blöjan så jag tog med honom in i duschen, skönt med en dusch innan det var dags för honom att sova. 

Snart ska jag fixa lite fika och sen ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. 

Bjuder på blandade bilder från de senaste 10 dagarna, tyvärr kommer de inte i ordning och jag orkar inte lägga in dem en och en...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


April är här!

April månad är här och snart är dag 3 till ända. 
Det är fredag och helgen är här, skönt, hoppas jag i alla fall. 

Noah har hunnit bli 5 månader, han växer som han ska och sover fortfarande inte på kvällarna förrän vi lägger oss, jag jobbar vidare på det. 

Idag blev vi bjudna på middag hos svärmor, hon fyllde år den 1:a. Det var Natchosgratäng och barnen höll sig förvånansvärt lugna både under själva middagen och efteråt. 
Lite halvt kaos när vi kom hem sen och alla små skulle göra sig klara för sängen men det löste sig och barnen somnade snabbt och snällt. Bara tråkigt att man ska behöva bli arg eller låtsas vara arg för att saker och ting ska fungera och barnen ska lyssna. 

Nu sitter jag och nattar Minnah, ska hänga en till maskin tvätt och sen ska jag nog slå mig ner i soffan! 
Både jag och Göran är trötta, Göran är extra skö pga att han är förkyld. 

Igår bytte vi sovrum med de små barnen, idag har jag rensat i min byta för att få plats med saker som varit i skåpet som står i rummet som vi hade. Jag har även fixat i ordning så Hilma, Towe, Ninni och Lilly, som ska dela på det stora rummet, fått varsin hylla i skåpet att ha sina grejer på. 
Theo och Louie ska så småningom sova uppe med Melvin, Meja inne hos Jonna och Casper ska få ta rummet där ute igen. 

Nu kom älsklingen precis med tvättkorgen innehållande tvätten som jag ska hänga. Minnah verkar ha somnat och snart får jag mysa med Noah i soffan ❤️

(null)
Minnah följde med pappan till stan en sväng idag och fick köpa sig ett par brillor, hon älskar dem!!! Ville sova med dem också men det fick hon inte. 
❤️

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus