Tussiga med utemys...

Förrförra helgen, alltså 15-17/2, var vi också ute en del, det var då som Towe, Casper och Ninni var som tussigast, Hilma också för den delen, det höll i sig längst på henne. Men även fastän man är tussig och har feber så skadar det aldrig att vara ute en stund, snarare tvärt om om man orkar vill säga.
 
Fredag lastades det in ved och alla hjälptes åt :)
 
 
Lördag höll vi oss inne med både ;
 
Trötta barn...
 
och barn som var ganska pigga trots mer än 39.0 graders feber...
 
Vi bakade även lite chokladbollar till kvällens Melodifestival!
 
När söndagen kom så tog vi oss ut en sväng igen, solen tittade fram och då får man ju passa på!
 
Hilma skjutsade Towe i vagnen... Towe ville inte titta mot kameran...
 
Vi gjorde en eld och grillade senare lite korv. Barnen, speciellt Melvin blev besviken på att det inte behövdes någon tändvätska när mamman gjorde upp eld ;P...
 
Koncentrerad melvin som gör!? Det minns jag inte... tror han pillar på med en pinne...
 
Casper var som sagt lite tussig...
 
Towe somnade gott i vagnen...
 
och Hilma passade på att mysa i mitt knä framför elden innan det var dags att grilla :)
 
man kan ju inte säga annat än att det är skönt att det är skönt att det går mot ljusare och varmare tider... Januari är så mörk, kall och trist, blev inte mycket ute då för vår del... Nu hoppas vi på en fin vårvinter utan ishalka på gården och så inväntar vi den geggiga våren som gärna inte får vara blöt och geggig så länge ;P...
 
 

Helgen... och lite till...

Lovade ju att jag skulle uppdatera om helgen så fort den var slut... men jo tiden går så fort, det är redan onsdag!!!
 
Förra onsdagen, för en vecka sen ganska precis så bakade jag scones till kvällsfika :) det kan vara riktigt gott någon gång ibland.
 
I alla fall så börjar vi med torsdagen då Göran åkte in till stan tidigt som vanligt, han skulle köra upp vid 11.00 men hade lite körning inbokat innan.
Jag lämnade barnen på dagis vid 09.00 som vanligt och sen åkte även jag, Ninni och Towe mot stan, vi skulle mötas upp när Göran var klar och passa på att storhandla innan helgen. Men först stannade vi till hos helena en stund :) alltid lika skoj även om det tyvärr inte blir så ofta :(.
Göran klarade uppkörningen!!! Vi firade med pizzalunch innan handlingen.
Handlingen gick snabbt och smidigt, ingen avstämmning och vi blev inte ruinerade :D.
 
Fredagen kom och Casper var fortfarande hemma och sjuk, han prövade gå på onsdagen men han var inte tillräckligt återhämtad så det blev bara jobbigt...
Eftersom han var hemma så började vår helg redan på fredagen! Det var fint väder ute så vi gick ut efter frukosten, ja solen sken inte direkt hela tiden men det var runt 0 grader och blåste inget.
Resten av dagen tog vi det mest lugnt och på kvällen blev det Gladiatorerna, chips och ostbollar innan barnen stupade i säng.
 
Hilma fick en liten skråma på fingret och var lite halvt förtvivlad över att hon inte fick/behövde något plåster :(

Meja satt och mös med mig en stund och då passade jag på att ta lite bilder, bildskön dam detta!
 
Melvin vill så klart också bli fotad :)
 
Jonna visar upp sitt strutssnöägg som hon gjort... fantasi kan ju vara bra ibland :)
 
Towe ville helst inte vara med på bild denna dag... denna var den bästa jag fick till genom att lura henne lite ;) därav demma förvånade blick...
 
Fler snöstrutsägg som tydligen skulle åka pulka på led...
 
Jo just ja, på eftermiddagen bakade jag lite tekakor :)
 
Lördagen spenderade vi också ute på förmiddagen, bra att börja dagen med att barnen får leka av sig speciellt med tanke på att kvällen med Melodifestivaln skulle bli lång.
Denna dag åkte barnen tefat ned för Toyotan, har man ingen bra backe så får man fixa en :)
 
Casper hade önskat att vi skulle köpa makrill när vi handlade och just denna dag fick han en efterlängtatd makrillsmörgås till frukost, eller han åt nog tre :)
 
Pulkbacke ala hemmabyggd :)
 
Alla barn (utom Ninni) åkte i tur och ordning, till och med Towe vågade utan problem! Det hade jag inte helt klart räknat med...
 
Sen påstod Jonna att Moffa lovat att de fick vara på hans bilar och leka... efter en liten stunds skoj så var den tråkiga mamman tvungen att be dem kliva ner... de gjorde det rätt självmant när jag sa att de var tvungna att ta av deras egna sparpengar för att betala ifall något skulle gå sönder!
 
Sen blev det söndag och vi väntade främmande :) Angelica och Robert skulle var lediga och Göran bjöd hit dem på middag! Alltid lika roligt :D.
Men dagen började i alla fall lika som de två föregående, vi gick ut efter frukost!
Jag tog med mig Hilma och Melvin på en promenad till Grindes, det var ingen rlig tur då det var moddigt i de ojämna och ganska höga kanterna av vägen...
Barnen lekte som bäst denna dag, i fredags hade de lite svårt att komma på vad de skulle göra, på lördagen gick det bättre och så bäst på söndag.
Stackars Hilma som skulle åka ner för Toyotan som dagen innan och inte tänkte på att Angelica parkerat bilen framför, hon åkte rakt in i bilen och slog näsan och kinden :(... men det gick bra, inte alls så farligt som det faktiskt kanske låter!?
 
Barnen hjälpte pappan att plocka i garaget... roligt att plocka verktyg och annat från golvet :)
 
Hilma var den som tröttnade först och gosade med vovven i stället :)
 
Till middag blev det Kassler med ananas och till efterrätt blåbärspaj! 
 
Helgen inte haft så speciellt långa sovmorgnar då Ninni vaknar ganska tidigt, typ runt 06.00 och då vill hon ju inte vänta alltför länge på frukost... men det har ändå varit bra för då har dagarna kännts mer meningsfulla även om vi kanske inte gjort så överdrivet mycket...
I alla fall så har detta resulterat att mamman och pappan varit ganska slut på kvällarna... sen blir det ju inte bättre av att jag sist men inte minst också drabbades av denna förkylning... ingen direkt feber men typ 50 liter grönt snor och lite hängig och orkeslös...
 
Ja det var lite av helgen det och jag är fortfarande snorig, Jonna och Casper också men det är i alla fall på väg åt rätt håll tror och hoppas jag :)
 
 
 
 
 
 

Pust...!

Vardag igen och det märks att barnen är trötta efter ännu en helg med sen fredag och lördag med Gladiatorerna och Melodifestivalen...

Idag klev vi upp som vanligt vid 06.30 på vardagarna, åt frukost och skickade iväg skolbarnen, eller ja de skickar iväg sig själva nuförtiden :).

Direkt efter frukosten så satte vi 4 av 5 barn i badet, Ninni roade sig i hoppgungan och lyssnade på musik med pappan.

Rena och påklädda barn med nyklippta naglar ville sen måla små naglar så det pysslade vi med en stund innan de skulle återgå till leken som de knappt hunnit börja... Dessvärre så var de rastlösa och hittade inte riktigt tillbaka till där de var.

I stället så har det svansats runt, tjivats, skrikits, sprungits runt och varit allmänt halvkaos sen dess... Det är här som tröttheten och rastlösheten visade sig.

Vid 10.30 gav jag Ninni lunch innan hon skulle ut och sova, lite senare var det dags för lunch till oss andra.
Eftersom det inte fanns så mycket till rester idag så blev det tortellini, kanske inte det bästa till lunch, inte för en vuxen men för ett barn med fullt av energi så funkar det bra! De gillar det, äter och blir mätta :) och det är ju inte precis så att de äter det varje dag utan kanske 1 gång/vecka max.

Jaja, nu sover Towe, Hilma spelar på sin Nexus 7, Melvin kikar på Tingeling och Meja surfar på bolibompasajten :).
Mamman som valde att inte äta tortellini ska nu i lugn och ro (förhoppningsvis) äta ananaskassler och ris, lite rester sen gårdagen fanns men inte så att det räckte till alla ;P.

Det var dagen såhär långt... Göran åkte mot Svensta strax efter 10.00, möte med AMS kl. 14.00 och " lagadatorträff" med Robert innan :).

Nu lunch, ÄNTLIGEN! Synd bara att salladen tog slut ;P


Dagarna går...

...som jag skrev i tidigare inlägget så springer veckorna förbi, på både gott och ont... Gott så långe som man hinner med :).

Vi börjar som sagt bli friska, Hilma, meja och Melvin har varit på förskolan/dagis i veckan. Lite snor och hosta kvar men inte mer än de andra barnen på dagis, det är ju en sån period nu... Den hemska hostan som många har haft kan tydligen hålla i sig flera veckor efter att man blivit "frisk"... Men vi fick nog den lindriga varianten tack och lov!

Casper har varit hemma från skolan hela veckan, han prövade gå på skolan på onsdagen men det kändes inte alls som han fått tillbaka orken så han blev hemma torsdag och fredag..

Jonna har klarat sig bra med bara lite snor och nästäppa, Meja däremot har typ bara nysit någon gång, hon klarar sig undan rätt ofta när de andra är sjuka!

Jag fick en släng av lätt feber men blev däremot jätte snorig och täppt näsa, lite kraxig i halsen och tappade delvis orken. Har även haft ont i hela höftpartiet nu i tre dagar, hoppas att det hänger ihop med förkylningen för några foglossningar vill jag helst inte ha!
Det liksom ilar ner i benen och värst är det när jag suttit stilla en stund, men det har varit mycket bättre idag :).

Idag har vi varit ute innan lunch och sen slappat, avslutade kvällen men Melodifestivalen och nu är det dags att krypa till sängs så att man är någorlunda utvilad tills i morgon då vi får middagsgäster :).

Uppdaterar om helgen med bilder och annat lite senare, helgen är ju inte slut ännu ;P


11 månader!

Shit!!! Tiden bara springer iväg, precis som den gjort sen jul tycker jag... Det hinner knappt bli måndag så är det fredag igen :).

I alla fall så har Ninni hunnit bli 11 månader! Snart fyller hon år, hela 1 år!!!
Hon började krypa för inte så länge sen och upptäcker mer och mer, tar sig för att utforska och prövar olika ljud och ord.
OJ är det senaste och det säger hon mest hela tiden känns det som och titta är också poppis.

Vi var iväg och vägde henne samma dag som jag skrev in mig hos BM och (8/2) och då vägde hon 9100 g och var 71,5 cm lång, hattmått 46 cm.

Sen blev hon ju tussig, snorig, fick lite hosta och hög feber i några dagar :(... När man har mellan 39.0-40.0 grader i temp så är det inte lätt att vara liten...
Både hon och jag sov som krattor ganska många nätter men nu är vi på banan igen och hon sover ca 10 timmar/natt och oftast utan att vakna :). Vill lägga sig senast 20.00 och vaknar då vid 06.00...

När det gäller att sova dagtid så är hon trött någon gång mellan 09.00-10.00 på förmiddagen och sover då 3-5 timmar, ofta 4 eller länge.

I torsdags var vi och storhandlade, vi hade Towe och Ninni med oss och Ninni tyckte det började bli tröttsamt efter ungefär 2/3 av tiden. Då hade hon kikat runt, filosoferat och dragit av sig strumporna, gnällde någon minut och sen slocknade hon ;)

Vår lilla Ninni börjar bli stor, även om hon alltid kommer att vara vår "lilla Ninni" <3


Vädrat!!!

Sitter själv i köket och dricker varmt te, 2 Digestivekex lyxade jag till det med också :). Måste man få göra när man väl lyckas klämma in lite ensamtid mitt i allt.

Frusen efter en förmiddag med vädring och dammsugning! Dörren på vid gavel och några vädringsfönstret så nu känns det friskt inne kan man säga!
Nu kom Jonna hem från skolan, snart dags att hämta Meja på dagis och sen lär det väl bli full rulle igen :)


Fortfarande sjuka...

Måndag förmiddag, ny vecka och vi är fortfarande sjuka... Ninni är lite bättre idag efter flera heta dagar och nätter. Towe är också tussig precis på samma sätt som de andra varit, Hilma är fortfarande inte bra, dock har hon inte så mycket feber utan mest hosta och snor sangen ont i höger öra...

Casper har haft ont i halsen och igår hade han även feber, bara Meja och Jonna som inte drabbat då... ännu!?

Igår passade vi på att vara ute några timmar, nästan + grader och nästan ingen vind :). Vi grillade korv och hade mysigt.
Var ute i förrgår också så i helgen har vi i alla fall fått i oss massa friskluft! Skönt :)

De senaste nätterna med Ninni har inte varit så roliga, varken för mig eller henne... Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av det hela...
Inatt har även Towe och Hilma vaknat några gånger var så när Ninni vaknade vid 2-3 tiden inatt så kändes det inte som jag hade sovit något alls...
Ninni somnade framåt morgontimmarna på min arm, vaknade och bytte ställning lite då och då och för mamman var det bara att anpassa sig med diverse positioner :).

Det var bara Jonna som skulle iväg på morgonen, ja förutom Göran då som åkte strax efter 06.00 och innan han åkte så satte han igång Lotta åt Towe som redan var vaken!

Jonna hade själv ställt klockan, fick fixa frukost och packa gympakläder i sin ensamhet för att sen ta skidorna och bege sig till bussen. Hon klarade det galant och Ninni sov vidare på min arm.

Lyckades faktiskt fram emot 08.00 tiden lirka mig ur hennes grepp, smög upp för att gå på toaletten. Smög tillbaka och kröp ner i sängen men efter ca 15 minuter vaknade hon och var pigg :D

Faktiskt så känner jag mig inte så trött som jag borde vara :) lär väl komma ikväll antar jag...
Men förhoppningsvis har det börjat vända på Ninni och då borde ju nätterna allt eftersom gå emot det bättre!?
Så ska jag bara försöka få igång matlusten på henne också, nästen det som är värst när de ändå är så små, om de inte vill äta!

Innan 09.00 hade vi i alla fall ätit frukost och innan 10.00 hade jag och Meja varit och handlat inför veckan.

Ninni sover i vagnen och vi andra bara slappar!!!


Märta 1 år!!!

Stort grattis till vår älskade Märtis som fyller 1 år idag!
Ett stort grattis till hennes färäldrar
 
Hoppas du får en härlid gad med mycket tårta, presenter och besök!
Tyvärr är ju vi fortfarande sjuka och för att skona dig mot fler baciller så stannar vi hemma men kommer och firar dig en anna dag då vi är krya.
 
 
 
En bra början med presenter fika på sängen har du fått :)
Tjuvade mammas bilder ;P
 
Vi älskar dig Märtis
 
 

Hon kryper!

Igår kröp Ninni för första gången, i alla fall som jag sett :). Hon ålar fortfarande mest när det ska gå fort men kryper allt mer trots att det bara gått en dag!
Hon har även en stil då ena benet är böjt fram och det andra böjt bakom och så drar hon sig fram sittande ;P


Tussig tös...

...är Hilma idag <3 på alla <3 -ans dag och allt :(.
Hennes temp steg igår från 37.7 till 40.0 grader på bara några timmar!
Natten har ändå varit väldigt lugn, hon vaknade till någon gång, var och kissade, drack vatten och lade sig snällt igen <3.
Nu sover hon fortfarande, hon kom till vår säng tidigt i morse och blev kvar.

Lilla Hilmafisen vår <3 hoppas du blir frisk snart!


Fettisdag!

Dagen till ära så tog jag och bakade ett gäng semelbullar som vi monterade ihop till semlor som åts till kvällsfika.
Barnen gillar ju inte riktigt mandelmassa... brukar blanda den i grädden iofs och då blir det bättre men alla gillar det ändå inte :(... Så idag gjorde jag lite marsankräm som jag fyllde barnens bullar med och det gillades massor, speciellt när de inte visste om innehållet när det började äta ;P

Ninni fick även hon en egen semla fast utan krämen, hon fick bara grädde på sin och hon ÄLSKADE den!

Jag och Göran sparade våra lite större semlor tills när barnen lagt sig, jag gjorde 2 var men jag har än så länge bara orkat en... Kanske sparar den andra tills i morgon ;)...

Här följer några bilder från dagen;


Slängpuss!

Ninni slänger en puss innan det är dags att gå ut och sova i vagnen!
Hon har kunnat slänga pussar i någon vecka nu men va brydd jag blev första gången! Det är inte precis något vi övat på utan jag har bara hjälpt henne någon enstaka gång på skoj :).
Älskade Ninni <3 blir alldeles varm i hela kroppen!

Även Towe gick med på att sova lunch idag!!! Även här blir man lika varm i hjärtat <3 älskade Towe och alla mina andra små troll! Ni och er pappa gör mig hel <3 älskar er så otroligt mycket så att det inte ens går att beskriva!


Måndag och morgonbad!

I morse var pappan hemma så pass att han hann äta frukost med oss, men vid 07.00 var han tvungen att skynda iväg...

När Casper och Jonna gått till bussen och jag stökat undan lite lätt i köket samt bäddat sängarna så satte jag 4 av trollen i ett bad. De skulle ju ändå duscha senare på kvällen (brukar vi oftast göra efter middagen) så jag tänkte att ett bad strax efter 08.00 på morgonen och slippa stressig dusch på kvällen kan ju bara bli bättre! Tidsfördriv förenat med nytta på en och samma gång :) Ninni blev lite avis (hon duschade med pappan igår kväll) men nöjde sig med att stå vid kanten och kika/plaska lite.

Efter bad blev det klippa naglar, borsta hår och klä påföljd av lite frukt. Resterande tid (ca 1 timma) fram till lunch spelade de lite på sina plattor och efter lunch packade vi ut oss genom dörren och in i bilen för att skjutsa farmoren till Åsarna för att hämta lite grejer. Hon behövde lite lastutrymme och det har ju vi ganska mycket av i vår bil!

Väl tillbaka i Rätan så hälsade vi på hos Ivan som flyttade till Östgärde idag, det var lite av hans grejer vi hämtade i Åsarna.
Susanne fixade fika som hon lovat barnen och barnen både filade och lekte in nya lägenheten och Ivan trivdes bland liv och rörelse :).

Tiden gick, det blev dags att åka hem men skjutsade först Susanne på macken för att hämta paket, tänkte att Ninni skulle passa på att somna i bilen... Men det blev lite stök och tjafs barnen emellan så det gick inte så bra som mamman tänkt...
Ringde pappan och han var redan hemma :), Jonna satt kvar med Ninni i bilen under tiden som jag packade in de andra barnen samt hämtade pengar och handlingslista.
Under tiden vi åkte på macken för nässpray så somnade hon, Jonna satt med henne i bilen medan jag handlade och sen blev det raka vägen hem för att laga middag.

Sen middag, pyjamas, tandborstning, någon vällingflaska och Familjen annorlunda på tv så sover nu alla barn och vi ska fika lite innan det blir dags att besöka kudden.

Får väl se hur natten blir med tanke på att Melvin och Hilma hostar + att Hilma har rätt så hög feber... :( stackars små trollen <3

I morgon är det Fettisdag och jag hade väl tänkt försöka mig på att baka lite semlor :D


Inskrivning! Och helgen i allmänhet...

Äntligen!!! Jo i fredags var jag och skrev in mig hos BM, lite sent kan man tycka när jag dagen till ära var i vecka 16+5 i stället för v 10 då man vanligtvis gör det ;)... jaja, jag hinner i alla fall få en tid för ultraljud i lagom tid :D.
 
Passade på att väga både Ninni och Towe också när jag ändå var där.
 
Göran var ju i stan och gjorde ett prov på förmiddagen och åkte sen hemöver och stannade hos Robert i Svensta.
Jag hade alla barnen utom Casper hemma, vi pysslade på, åt lunch, hämtade en släpvagn (som vi skulle lämna tillbaka åt svärmor så hon slapp åka när vi ändå skulle till Svensta) och åkte mot Svenstavik typ 15 min senare än jag tänkt... blir så när man måste byta bajsblöjor som inte fanns med i flaneringen ;)...
 
I alla fall kom vi fram ganska precis då jag hade tid på labb för blodprover... Jag och Göran möttes på busstorget och bytte bil, han lämnade tillbaka släpvagnen och jag blev stucken :).
Inskrivningen gick bra inga konstigheter och det känns bra att det äntligen blev gjort.
 
Helgen då!?
Jo på fredag kväll kikade vi på Gladiatorerna tillsammans med barnen, eller jag kikade tillsammans med barnan, pappan var och spelade innebandy.
 
lördag hade vi middagsgäster, Robert och Angelica! Som denna dag anlände några timmar senare än de brukar, vi hade ju inte sagt någon tid men de var och kikade på hus på förmiddagen och  blev kvar några timmar längre än tänkt ;)... så som det kan bli ibland!
 
I alla fall så kom de så småningom, de hörde av sig när de började åta och då satte vi igång med middagen, äppelpajen hade jag redan förberett, den stod i kylen och väntade på att bli gräddad.
I alla fall så blev det en lyckad dag med ätbar middag, rätt så smarrig efterrätt och så ganska så trevligt framför Melodifestivalen och när barnen lagt sig så kikade vi på reprisen (som vi missat) på Fråga Olle.
Tack för besöket!
 
Igår var det söndag och den spårade inte ur som söndagar brukar göra (för mig), lite grinig blev jag på kvällen då det blev en massa tjurande från några barn lite här och var samtidigt som jag bara ville att allt skulle bli klart (duscha, elda, stöka udan i köket, fixa fika...) så jag kunde sätta mig i soffan och varva ner/göra kväll... men det lugnade sig :).
 
Hur var er helg?
 
 

Fredag!!!

Äntligen fredag! Som förhoppningsvis blir lugn, förmiddagen spenderar vi inne i värmen men efter lunch blir det en tur till Svenstavik.

Inskrivning hos BM (bara 7 veckor för sent) hoppas även kunna få tid för vägning och mätning av Ninni och Towe och sist men inte minst en tur på Dollar för lite av varje.

Termometern ute visar på -19 grader så det blir som utlovat en kall helg, med eller utan den utlovade solen får vi se :).

Klockan är inte ens 08.00 och ändå känner jag mig rätt så utvilad trots att Ninni sovit/tuttat med mig sen strax efter 02.00, hon måste ha somnat någon timma lite här och där ;P och det är jag glad över!
Jag klagar egentligen inte men det är bara det att jag helt enkelt inte är van att behöva vara vaken på nätterna för alla barn har sovit så bra! Vist har det hänt att de vaknat och vill tutta men då har de snällt somnat om efteråt :). Ninni hon snuttar hellre på tutten i flera timmar än att byta till tummen... Alla andra har ju haft napp så jag tror att det kan vara den största skillnaden.
Jaja, sova hinner man göra så småningom :).

Det är tyst och lugnt här hemma, 4 barn kikar bompa och Jonna leker med Ninni inne i barnens rum och då passar jag så klart på att bara sitta ner en stund!

Snart ska jag klä på mig, borsta tänderna, ringa BVC och sen gå ner i källaren och elda. Bäddat alla sängar har jag redan gjort :). Ja Casper och Jonna bäddar sina själva men här nere är det 6 st sängar till ju ;) härligt!

Vika en del tvätt ska jag också göra, bara två maskiner dock :) sen ska jag även försöka tvätta någon maskin.

Till middag blir det kycklingwok och senare ikväll Gladiatorerna, det var väl egentligen de planer som jag har för dagen... sen blir det ju såklart en massa annat också men vad kan man inte alltid veta i förväg ;).

Nu blev tydligen bompa tråkigt för nu är alla inne i barnens rum och det diskuteras ganska livligt om vad som ska lekas, alla vill bestämma!

En nakenfis kommer springande :), Towe har klätt av sig pyjamas och blöja så det är väl bara att avsluta här och ta tag i verkligheten igen :).

Ha en bra fredag alla där ute :) och en fortsatt trevlig helg!


Lugnt till en början...

Idag blev en lugnare dag, i alla fall till en början :).
När jag lämnat barnen på dagis så hälsade vi på Lotta och Pontus några timmar, jag köpte med mig lite frukt och kex till Towe och semlor till Lotta och mig :) måste ju få unna sig lite extra ibland!
Ninni sov i bilen under tiden och när hon vaknade vid 12.00 så begav vi oss hemåt.
Körde en extra sväng så pass att Towe hann somna i bilen innan vi var hemma.

Jag och Ninni gick in, jag försökte få i henne lite lunch men det slutade med en gnutta lunch och en hel banan.
Towe sov inte alls länge, en knapp timma men det är ju bättre än inget.

Dessvärre så gnällde Towe på ont i magen och det slutade som jag befarade... Efter ca 15 min kräktes hon,mest troligt för mycket clementiner som blev starkt för lilla magen. Sen dess har det varit lugnt och hon sa själv; "inte ont i magen nu" med en förvånad blick när hon var duschad och påklädd igen.

Direkt var det dags att hämta barn på dagis, hem och äta mellis, lägga Ninni, hänga tvätt (2 maskiner), ta in Ninni ( hon sov 1 timma), laga middag, Göran kom hem, vi åt, stöka undan i köket, börja natta barn osv... Allt gick i ett kör och det var skönt att få sätta sig i soffan sen!
Kom iofs på när jag suttit en stund att jag glömt att jag skulle elda också :/ men då fick ju Ninni passa på att mysa lite extra med pappan innan det var dags att sova :).

Ninni var uppe lite längre än resten, vi satt och mös i soffan, kramades och busade en stund, lade henne strax innan 21.00 tror jag det blev.
Vi får väl se hur natten blir!? Inatt/morse vaknade hon 03.30, hon tuttade en sväng och jag lade tillbaka henne i sin säng och hon somnade inte förrän 05.15!!!
Lite mitt eget fel då jag tjurade på att lägga ner henne hundrasjuttioelva gånger i stället för att ta upp henne... Men hade jag tagit upp henne så hade hon ju fått som hon velat och när jag väl hade lagt tillbaka henne så ville jag vara konsekvent! Kan hända att jag testar en annan taktik i natt om det blir lika, typ ta henne till vår säng och inte lägga tillbaka henne :D...!?

När Ninni somnat så åt vi lite gott kvällsfika, avokado, paprika, yoghurt och det viktiga kryddan på! Super gott!!!

Nu blir det sova!
Natti natt...


Lite flyt...

Jo men god kväll!
Har faktiskt fått lite gjort idag ändå :). Jag har checkat av min lista och hann med det jag tänkt och ändå i behagligt tempo :).

Jag har även pratat med min fina syster Tina hela 2ggr idag! Det var inte dåligt :), dessvärre är hon hemma med sjuk Märtis + att hon själv är ganska så snuvig och krasslig... Hoppas de blir friska och krya snart!

Göran kom hem lagom tills att middagen var klar, ugnsfalu stod på menyn :). Vi åt och sen duschade jag 4 barn innan jag själv hoppade in i duschen och sist men inte minst var det Ninnis tur och hon tyckte det var hur skoj som helst att plaska :D.

Det var meningen att alla barnen skulle få vara uppe och kika på Familjen annorlunda men de var för trötta, kunde inte varva ner och lyssnade inte så de fick åka i säng i stället.... Inte popis!
Meja som faktiskt varit lugn fick stanna uppe och kika, Casper lika så och det blev en lugn och mysig avslutning, ja förutom att Towe tjurade på med att klättra ur sängen en massa gånger ;P... Har jag nämnt att hon plötsligt halkat in i 2-års trotsen!? Allt ska testas :).

Nöjd med dagen och nu är det dags att krypa till kojs, natti natt och sov sött!


1 vecka senare!

Oj! Nu har det gått en HEL vecka sen sist jag skrev! Har varit lite små grejer som jag tänkt skriva om men lusten och tiden har som inte riktigt infunnit sig...

Idag är det alltså måndag igen och ny vecka. Göran åkte tidigt i morse, Ninni vaknade ännu tidigare, 04.30, men fick så lov att somna om efter att hon tuttat.
06.30 blev det uppstigning för oss andra, Jonna har börjat ställa klockan på mobilen själv och hon kliver upp utan krångel varje morgon :D, Casper också.

De andra väckte jag inte förrän jag matat klart Ninni och själv ätit min gröt, Hilma och Melvin klev upp själva innan jag var klar men Meja och Towe fick jag väcka :).

Vi har tagit en lugn förmiddag, ingen idé att stressa när de ändå inte ska på dagis. Jag har hunnit vika lite tvätt och lagt in massor av tvätt i klädkammaren, alla utom Melvin satt under tiden i köket och ritade.
Nu äter de lite frukt framför bompa, Ninni sover ute i vagnen och jag ska strax ta tag i fler punkter på min lista, dags att Ninni får byta storlek på kläderna nu!

Puss å hej :)

Bild på Casper sen vi var ute i lördags...


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus