AJ som F*N!!!

Nu ikväll när jag skulle stoppa i kontakten till crosstrainern så slog jag pannan rakt i tv:n som vi har hängande ovanför! och det är inte en platt tv... :/ Ont gjorde det men träna skulle jag så brydde mig inte så mycket om det då... såg sen när jag skulle duscha att jag slagit hål och det blödde lite lätt...
Igår var jag nära att göra samma sak så vi får väl se hur det blir i morgon!?

Det blev i alla fall dryga 5km på 20 minuter med lite olika motstånd och jag känner mig nöjd :) plankan har jag kommit ihåg idag också, 3x3 ggr.
 
Annars så har det varit en rejäl slappdag idag. Regnet har öst ner, barnen har kikat på film och jag och Göran har grubblat över alla saker som behövs göras på och i huset inom snar framtid... blir lite jobbigt när man tänker på alla saker på en och samma gång så det är bara att rangordna och börja med det viktigaste först och sen ta allt eftersom...
Vi ska fixa utsidan först, dvs; måla klart huset, putsa där grunden spruckit samt göra något år torpargrunden på utbyggnaden...
 
Efter middagen gjorde jag och barnen ännu ett besök hos Gittan, måste ju passa på innan hon åker hem igen. Men nästa gång tror jag vi får baka något och ta med ner till henne för barnen har snart fikat upp allt hon har tror jag ;)
 
Nu blir det en kortis till vid tv:n och sen blir det sova...
 
Puss puss♥
 
 

Fika hos Gittan och middag hos svärmor...

Ja som sagt det regnade i natt och morse/förmiddags så vi höll oss inne men var tvungna att öppna både fönster och dörrar då det var rätt kvavt inne...
 
Vi kikade på Harry Potter och åt lite popcorn, eller jag åt popcorn och barnen fick lite godis och ostkrokar... blev inget riktigt mys i helgen och då kan man ju ta det på en måndag då det ändå regnar ;P.
 
Fram emot eftermiddagen gick jag och barnen ner till Gittan för att hälsa på och fika lite, Göran, Casper och Ninni som sov stannade hemma, Göran kom ner med henne sen när hon hade vaknat.
 
Gittan med Hilma och Ninni
 
Vi åt middag tillsammans hemma hos svärmor, grillad karré, majs tomater och paprika, potatisgratäng, grönsallad med feta ost samt bönsallad, det var MUMS! Jag skippade gratängen då jag inte tyckte den var så god sist jag åt den på semestern...
 
Middagen blev sen och vi var inte hemma förrän 21.30, bara att stoppa ungarna i säng på en gång och de var nog ganska trötta... Jonna och meja också men de har fått för sig att de ska ligga vakna och prata, bråka, leka och fnittra en massa i stället för att sova... blir smått galen på dem!
 
Även fastän det blev sent så när jag tuttat och nattat Ninni strax efter 22.00 så ställde jag mig på crosstrainern i 15 minuter sen lite stretching och avslutade med plankan x3. På crossen kom jag dryga 4 km och 15 minuter kan låta futtigt men det räcker gott och väl till en början! Plankan har jag  även gjort två ggr tidigare idag och det känns i magen så vi får väl hoppas på att det i längden ger resultat också!
 
Släppte just in katten och gissa vad... det regnar!!! Under eftermiddagen och kvällen sprack det faktiskt upp och blev riktigt härligt med strålande sol... undrar just vad det blir för väder i morgon!?
 
Puss puss ♥
 
 
 

Typiskt!!!

Det har regnat massor under natten och morgonen så min tvätt som jag lämnade ute igår är DYNGSUR! Nu är den inne och jag kör den i tvättmaskinen på centrifugering innan jag åter hänger upp den, inne denna gång :)


JAG VILL!!!

Nu har jag bestämt mig! Jag vill försöka få ordning på min kropp, oavsett vad andra tycker så vill jag tappa några kilon och få tillbaka styrkan! Plankan 3 ggr varje dag, lite motion på det och framför allt skippa alla onödiga sötsaker som jag ändå bara mår illa av!!! Känner mig väldigt peppar av och till men eftersom ingen i min lilla stora familj ser någon anledning för mig att "träna" så blir det som en enda stor bromskloss! Ja vi får väl se hur det går men jag VILL, VILL, VILL!!!


4 månader!

Veckorna tullar på och nu har hon hunnit bli 4 månader (och 9 dagar) vår lilla Ninni som för övrigt inte är så liten längre...
 
Ninni måste ju vara en av de snällaste och lättsammaste bebisar som finns! Hon är nöjd och glad mest hela tiden, sover hela nätterna och förgyller våra dagar tillsammans med sina syskon.
 
När man pratar med henne eller bara kikar ner i vagnen så får man alltid ett leende ibland följt av ett glatt tjut :). Hon har alltid varit en väldigt social bebis och inte lika mycket för att sträcka sig efter saker att pilla på... men nu är det också skoj!
Hon har fått låna leksaksbygeln till Märtas babysitter och den är ju helkul tycker Ninni, även prylarna som hänger i vagnen är roliga att spana på och försöka få tag på.
 
Nästa gång vi ska till Svensta så ska vi in på banken och öppna en fond även till Ninni att spara lite slantar på. Egentligen skulle vi redan har gjort det men vi får sätta in lite pengar som hon "gått miste om" på en gång... pengar till barnens fonder dras när barnbidraget kommer varje månad.
 
Jo, Ninni var ju ingen kräkbebis... men nu är hon... hon kräks så gott som efter varje gåg hon ätit, oftast i samband med rapen men ibland en bra stund efteråt... inga jätte mängder men nog för att det ska bli blöta kladdiga fläckar som luktar illa ;). Hon gillar speciellt att kräkas på Angelica ;P
 
Hon är så go!
 
Älskade Ninni ♥

Riktig sommar och jag tvättar!

Idag har solen verkligen lyst med sin närvaro! Det har varit +23 grader i skuggan och lite lagom ljumma vindar, helt perfekt!
 
Barnen har lekt både ute och inne men mest ute speciellt på eftermiddagen då de inte fick vara inne mer... de måste ju passa på att njuta när det väl är fina dagar.
 
Jag har fortsatt tvätta efter semestern, 6 maskiner blev det idag varav 2 med handdukar och så gott som allt hann torka innan solen gick ner. Den sista maskinen hänger fortfarande ute så vi hoppas att det inte blir något regn i natt eller i morgon heller för den delen.
 
Göran har klippt gräset så barnen var gröna om fötterna ikväll :), det är skönt att springa barfota!
 
Hade en liten fundering på om vi skulle ha varit på badet idag men jag kände att eftersom baren stundvis lekte så bra och stundvis nästan slog ihjäl varandra så passade det bättre att vara hemma och försöka få undan tvätten. Det kommer väl förhoppningsvis fler soliga dagar!?
 
Towe fick pippilotter idag...
 
min lilla krulltott!
 
Lite mellis i form av kakor efter Märtas dop, nu är de äntligen slut ;)
 
sötaste Melvin
 
Jonna min donna!
 
Meja som snott Jonnas tröja! det ska börjas i tid...
 
Towe har fulla munnen med kaka och pippilotterna åkte ur när det var dags att sova middag...
 
Gott!
 
Bustroll!
 
I morgon är en ny dag och en ny vecka... vi hoppas på ännu en solig och fin dag!
Puss puss♥

Vår semester!

55 mil senare var vi framme i Skara!
 
Eftersom vi åkte tidigare än tänkt så var vi framme ganska tidigt, precis vilken tid minns jag inte...
Vi letade i alla fall reda på vart stugorna låg innan vi stannade för att äta frukosten som vi packat med oss. Vi hade inte tillgång till stugorna förrän 14.00 på eftermiddagen.
 
Sist vi var i Skara så hade de som ett miniköpcenter intill Skara sommarland så vi åkte dit och parkerade i väntan på att de skulle öppna, tänkte att där kunde vi fördriva tiden några timmar! Men ack vad vi bedrog oss då det var nerlagt...

Det blåste som sjutton där nere och det kändes lite kyligt... ändå var det massor av folk som tydligen skulle spendera dagen på sommarland. Vi tänkte att de inte var kloka som åkte dit en sån blåsig dag men nu i efterhand så var det nog ganska smart! (kommer till varför senare...)
 
I alla fall så fördrev vi tiden på ett annat köpcenter i stället... Jula för att kika lite, City Gross för inhandling av middag och frukost de kommande dagarna och till sist Mc Donalds för lite lunch innan vi åkte till stugorna.
 
Vi kom till stugorna vid 13.30, jag ringde ägaren och det gick bra att komma lite tidigare.
Vi packade ur bilen, packade in maten i skåpen, bäddade sängar, Göran vilade sig på sängen efter nattens körning, barnen spelade på sina DS och PSP.
Angelica och Robert hade gått till sina stuga och gjort lika, bäddat och lade sig för att vila lite, Jonna vilade med dem. Jag var dit och kikade en sväng och vi bestämde att vi skulle äta middag vid 17.00.
 
Vår stuga..
 
Den andra stugan...
 
Jag på väg till vår stuga igen...
 
Himlen såg så mjuk och härlig ut!
 
Innan middagen roade jag mig med;
 
jag å Meja
 
jag å Casper
 
Jag å Melvin
 
 
Angelica hade tagit med sig en Tjälknöl som hon haft i ugnen natten innan vi åkte och till den hade vi handlat potatisgratäng och sallad.
Vi åt, kikade lite på tv, pratade en stund innan det blev dags att lägga sig inför vårt första äventyr;
 
Liseberg stod på schemat och vi klev upp vid 07.00, åt frukost vid 08.00 och strax efter 09.00 gick vi till bilen. Ute var det varmt och skönt, solen sken och det såg ut att blir en toppen dag!
 
 Jonna i bilen på väg till Göteborg och Liseberg!
 
Vi kom dit i tid, parkerade stod i kö, löste in oss, köpte åkband och insåg att det var rätt många som hade samma planer som oss denna dag!

Det blev snabbt långa köer vid karusellerna och vi startade med en tur i Sagoslottet, Göran passade Ninni och vagnarna medan vi andra åkte.
Nästa stopp blev Colorado, Melvin fick inte åka den så han fick stå med mig Angelica och Ninni och vänta på att de skulle åka förbi. Kön var nog ganska lång för vi stod bra länge och väntade på dem!
 
Därefter tyckte jag det var passande med en karusell som även Melvin kunde åka med på och det blev Rabalder. Jag och Angelica stod med Ninni och de andra stod i kö över 1 timma innan de äntligen fick åka!!!
Vi det här laget var det hög tid för lunch, och det tyckte ganska många andra också!!! Det värsta var att många paxade bord innan de ens hade beställt maten och det innebar att de som fått sin mat inte hade någon stans att sitta... vi satt på backen och åt och ammade, det gick ju det också :).
 
Efter lite mat i magen gick vi upp på berget där Göran, Angelica och Casper åkte Uppsvinget, där var det inte lika lång kö tack och lov!
 
 Angelica, casper ocg Göran i Uppsvinget
 
Något som jag många gånger störde mig på var alla dessa människor som gick omkring och rökte överallt när det vid entrén står klart och tydligt att det finna vissa speciella platser som ät utmärkta för rökning! VARFÖR ska det vara så svårt??? BLÄÄÄÄ!!!
 
Vad gjorde vi sen då? Jo vi letade reda på Flum Ride och där var det 40 minuters kö! Göran gick och ställde sig i kön som sträckte sig långt upp över trapporna och under tiden passade Robert och Angelica på att åka en annan karusell med barnen, den låg alldeles intill och jag vet inte vad den heter... små båtar som går runt runt i alla fall.
 
Alla utom jag åkte Flum Ride jag ställde mig med Ninni och vagnarna i skuggan och väntade, och väntade och väntade...
 
Söt och nöjd Ninni
 
 sover gott i Märtas vagn som vi lånade :)
Tack Märtis!
 
Vi hade tänkt åka Balder efter det men det var över 1 timmas kö så vi avvaktade! I stället knatade vi upp på berget igen. Alla utom jag Meja, Melvin och Ninni kikade på 3D film, åldersgränsen var 7 år. Jag köpte en mjukglass som vi delade på utanför samtidigt som vi kikade på alla som åkte Atmos Fear.
 
När de kom ut från filmen sov varade ca 15 minuter så passade Casper ocg Göran på att åka just Atmos Fear, kötiden var bara 15 minuter! Under tiden fick barnen springa runt och leka lite på gräsplättarna, bli av med lite överskottsenergi efter all väntan helt enkelt!
 
När Göran och Casper kom tillbaka var det bara 10 minuters kö och jag gick med på att också testa Atmos Fear!!!! Sköt ifrån mig allt vad ångest och nervositet heter och det gick hur bra som helt :), den var inte alls så hemsk, det enda var att det kändes som att den aldrig skulle ta slut!

Nästa stopp blev Uppskjutet, jag och Angelica åkte och den kändes värre än Atmos Fear. Jag har ju åkt uppskjutet förut och det som är värst med den är vändningen från att åka upp till att åka ner!
 
Näst sista stoppet blev Lisebergsbanan, Robert väntade med Melvin och Ninni och vi andra åkte. Eftersom det började bli ganska sent på kvällen, klockan var efter 21.00, så gasade de på lite extra och jag blev så klart lite smått åksjuk och illamående...
 
Sist men inte minst blev det en tur till med Flum Ride, Ninni som blivit lite kinkig, rött och hungrig när vi åkte Lisebergsbanan ammade jag i kön till Flum Ride. Folk trodde säkert att jag var galen och skulle ta med henne på åkturen!? Men jag lämnade över henne till Angelica innan vi var framme för åkturen :), alla åkte utom hon och Robert och vi blev rejält blöta!!!
 
Alla var hungriga och klockan tickade på. Strax efter 22.00 satt vi och åt Fisch and Chips för att sen vid 22.30 rusa iväg i hopp om att hinna åka Flum Ride en gång till... men den var stängd, redan för många i kö och vi avslutade kvällen på Liseberg.
 
Packade in oss i bilen och åkte hem för att sova.
Det hade varit en varm och lång dag, alla hade vi fått lite färg på oss och många lite dricka hade vu druckit! Vi köpte free refill flaskor och fyllde på ganska flitigt. Inte så nyttigt men bra med energi och lätt att få i barnen vätska!
 
Nästa morgon klev vi upp tidigt igen och denna dag var det Skara Sommarland för hela slanten!
Vi var där när de öppnade vid 10.00, solen stekte och det kändes att det skulle bli en varm dag med minst +28 grader i skuggan!
Det som var väldigt synd var att 13000 andra också tyckte att det var en bra dag att åka till sommarland! Och då var dessa 13000 betalande inlösta, alla under 1 meter går in gratis! Rekord för sommaren tydligen och det var ju rätt typiskt!
 
Vi började med att hyra en skrinda och så åkte vi lite karuseller, innan vi tog en runda och kikade på vattenskidåkning och lite annat. Barnen fick köra små elbilar och sen skulle vi möta upp Susanne och Patrik som också var i Skara! De åkte på semester före oss och har varit lie var stans och nu stannade de till några nätter på sommarlands campingen.
 
Vi skulle äta lunch, först tänkte vi äta på Mexican corner men där var hur lång kö som helst så det blev hamburgare... där var det också lång kö... kortast kö var det på en thai restaurang men vi visste inte om det var något för barnen...
Efter en lång stund i kö inne i en kvav snabbmatsrestaurang fick vi äntligen vår mat. Melvin hittade en Tradolan värktablett nedstoppad mellan springorna i ett bord, tur att våra barn oftast inte stoppar i munnen!!!
 
Vi åt och jag matade Ninni innan hon skulle få följa med farmor till campingen medan vi andra badade. Tony fick följa med oss och vi knatade iväg mot poolerna.
Vi hittade ett hörn där vi kunde byta om och parkera skrindan, asfalten var het och fötterna ömma efter gårdagens Liseberg.
 
Poolerna var helt proppfulla, överallt var det människor, som i en myrstack och vattnet gick knappt att se.
Vi började med stora bassängen där vågmaskinen var igång, vattnet var lagom varmt, precis så det svalkade utan att man behövde frysa.
 
Det var som sagt människor överallt, att försöka sig på att åka någon av alla rutschkanor var ingen mening så vi testade en av poolerna med en gigantisk lekställning med massa kanor och duschar. Melvin som absolut inte gillar när det skvätter skrek mest hela tiden, de andra sprang iväg på en gång, men det var inte roligt för vi var tvungna att ha konstant stenkoll varenda sekund vart alla var och ändå var vi 4 vuxna och 5 barn.
 
Melvin skrek och vägrade, jag tog med honom till "land" och lånade telefonen av en kvinna som satt i gräset och väntade, ringde Susanne som fick komma och möta upp oss så att Melvin kunde följa med henne. Han blev ledsen för han ville ju bada men det funkar ju inte om han inte vill att någon skvätter...
 
Men det blev bara knappt 1 timma till med bad för oss andra också, vi tappade lusten och gick och bytte om igen. Resterande 3 timmar åkte vi tåg, några kikade på vattenshowen, vi åkte karusell och spelade lite på godishjulen. Göran vann 4 kg zoo, pim pim och fruxo + några gosedjur.
 
 Melvin tyckte bestämt att det var HANS godis!
 
Klockan 20.00 stängde de men vi var inte ute förrän närmare 20.30.
Susanne hade bjudit över oss till campingen där de hade pizzabuffé så vi åkte direkt dit men först fick de komma och möta oss på parkeringen då Susanne hade våra bilnycklar i sin väska!
 
Jonna och Melvin med farmor när vi åt pizza buffé
 
Casper och Tony sörplar slush i kapp!
 
♥♥♥
 
 Min slush som jag inte orkade dricka upp ;)
 
Även denna kväll blev sen och vi hade trötta barn som stupade i säng.
 
På torsdag var det dags för hemfärd så även denna dag klev vi upp strax efter 07.00. Jag började plocka i ordning lite smått medan vi väntade på Robert och Angelica, de packade ur och städade sin stuga innan frukosten.
Jag och Göran bäddade ur sängarna och Melvin var så trött att han fotsatte sova under tiden, även när vi tog bort underlakanet :)
Jonna dukade fram frukosten och när Robert och Angelica kom så åt vi.
Ninni låg på golvet och filosoferade snällt, hon har vari som en ängel alla dagar, inte protesterat alls om inte hon varit övertrött utan bara varit nöjd med tillvaron och allt som hänt omkring henne.
 
Ninni i bilen på vägen hem, skoj med leksaker!
 
och hittar man inte tummen på högerhanden så duger fingrarna på vänsterhanden minst lika bra när man är trött och ska sova
 
När allt var packat och alla var påklädda så gick barnen ut till bilen, Göran och Robert packade bilen medan jag och Angelica städade och strax innan 10.00 var vi klara och satt i bilen på väg därifrån.

Vi stannade till och tankade innan vi började vår långa resa hemåt igen och nu tog vi vägen över Borlänge tillbaka.
 
Väl i Borlänge var det dags att äta sen lunch och eftersom det inte hade blivit så mycket bada på sommarland så stannade vi till på äventyrsbadet Aqua Nova och badade några timmar! Vi hade ändå ingen brådska hem...
 
Vi badade från 15.00 till 18.45, 19.00 stängde badet och vi fortsatte resan hemåt både rena, trötta och möra i våra kroppar, men först stannade vi ännu en gång på Burger King för att fylla på med lite extra energi! barnen ville ha glass så de fick de. Var även in på ok en snabbis, köpte lite godis och Angelica handlade tidningar som vi satt där bak och läste.
Tänka sig, jag var vaken nästan hela vägen hem!!! Det är inte så vanligt när det gäller mig ;).
 
Vi var hemma före 00.00 men först hittade vi inte nycklarna in!!! Jag trodde för en stund att vi glömt dem i stugan men efter lite letande kom Göran på att han stoppat dem i jackfickan... tack och lov!
 
Vi packade in, ställde in grejer i kylen, nattade barnen, bäddade rent i sängen som katten bajsat i (fan var roligt att komma hem till doften av kattskit och sen upptäcka att den skitit två stora högar i sängen!!! NOT), tur jag inte bäddade rent innan vi for som jag tänkte!
 
Vi satt uppe en stund och pratade innan vi alla kröp i säng och sov som stockar hela natten. Sovmorgon till strax innan 10.00 tog vi också och det var välbehövligt efter alla tidiga morgnar och sena kvällar.
 
Vi tog det ganska lugnt, åt frukost och plockade lite innan vi åkte mot stan för att hämta hem Hilma och Towe som för övrigt haft superfina dagar hos Tina, Märta och Magnus (som jobbat mesta delen av tiden).
 
Först stannade vi i Svensta för att släppa av Angelica och Robert, Casper fick också stanna en sväng i stället för att följa med oss.
 
Innan vi hämtade töserna var vi in på Barnens Hus, köpte en varsin liten docka till småflickorna och så fick Meja, Melvin och Jonna handla för sina födelsedagspengar som de fick av moffa sist.
 
Hos Tina möttes vi av glada små tjejer och hundar :). De hade nog saknat oss men blev inte ledsna utan kramade på oss och syskonen innan de fortsatte leka en stund.
 
Allt hade som sagt gått jätte bra och jag har ju blivit uppdaterad lite då och då under vår resa så jag har ju vetat att det gått bra och har absolut kunnat känna mig trygg och avslappnad.
 
Tina rastar busungar i lekparken
 
Lite morgonläsning
 
Lyxigt mellisfika ute
 
Sommarfina Märtis
 
Bompamys innan läggdags
 
Mys med moster!
 
Märtis premiärgungar!
 
och så ett bad innan mamman och pappan kommer och hämtar hem sina småtroll
 
 
Tiden sprang iväg, vi åkte efter ca 1 timma, hämtade upp Casper och var lite bekväma, vi köpte hem pizza till middag ;) och så in på Ica för lite mjölk medan vi väntade på pizzorna att bli klara.
 
Efter att vi ätit röjde vi undan all packning så att det var gjort  och sen var det dags för sängen, tiden går fort som attan ibland...
 
Idag Lördag har det varit ganska lugnt, barnen har lekt ute och jag har tvättat undan alla 8 uppsättningar med sängkläder som vi hade med oss till stugorna.
 
Meja tog med sig Hilma och Towe ut för att måla på plattorna, huckle och skor fixade hon på dem!
så söta så jag dör en smula
♥♥♥
 
Våra täcken och bäddmadrassen till sängen här hemma tvättade jag igår (pga. kattskiten), vi fick sova med bara påslakan under tiden...
 
Eftersom barnen har lekt rätt så fint idag så har jag kunnat sitta här och skriva dessa inlägg som jag publicerat idag och just detta blev ju ganska långt! Det har jag skrivit mycket på nu ikväll efter att vi nattat barnen och nu är det bara bilderna som ska på plats också... lika bra att fixa det på en gång!
 

Avlämning och packning inför semestern!

På eftermiddagen efter dopet åt vi middag ganska sent och när barnen väl var i säng satte jag igång att packa åt Hilma och Towe som skulle åka till Tina och vara där under tiden vi åkte på semester. Kanske låter elakt att de inte fick följa men med tanke på våra planer så ansåg vi att de skulle få ut mer av att vara tillsammans med Tina och Märta.
 
I alla fall så hade jag ju skrivit en lista, enda som var lite svårt var att välja vilka kläder som jag skulle skicka med!? Men det blev en hög var och det fick plats i väskan som jag tänkt :).
Lastade packningen på vagnen och lastade in det i bilen redan på kvällen så det bara skulle vara att åka nästa dag.
 
Det blev lite senare än tänkt men 11.00 var vi iväg i alla fall. Hämtade upp moster Susanne som också ville följa med och träffa Tina, Jonna hade jag också med mig.
 
När vi kom höll Tina på att laga lunch, ja packade in och satte över bilstolar innan vi åt. Klockan tickade på snabbt och jag tog med mig Jonna och Ninni till Ica Maxi för att handla lite inför resan. Jonna valde att vara i lekrummet då jag handlade, jag som hade tänkt att hon kunde passa på att ha lite egentid med mamman men men, det får bli en annan gång ;).
 
Allt blev senare än tänkt och vid 17.00 tiden tror jag att jag hade hämtat upp Susanne hos Tina och vinkat av Hilma och Towe. Det gick hur bra som helt att lämna dem och det kändes skönt.
Jag stannade i Svensta för att hämta upp Robert och Angelica som för övrigt kom på när vi åkt att de glömt packa sängkläder... tur att vi har rätt många uppsättningar ;).
 
Middagen blev sen igen men det gör ju inget, det är ju sommar! Pappa & co. åkte innan vi skulle äta, Jacob hade ätit lite rester innan jag kom hem.
Vi åt kyckling med nudlar och wokgrönsaker.
 
Barnen kom i säng ganska direkt efter middagen som vi åt vid 20.00 och sen plockade jag in en massa tvätt, var tvungen att tvätta en sista maskin också eftersom Ninni passade på att skita ner hela sig när vi var hos Tina!
 
Jag som hade tänkt packa långt i förväg stod nu med listan i handen och hade inte packat något alls! Men när jag väl satte igång så gick det ganska fort och på bara några timmar stod en stor hög med packning på golvet i hallen, fikat var klart och Angelica hade hjälpt mig att röja undan i köket!
 
Göran och Robert packade in i bilen och sen satte i oss rastlösa och försökte ta den lugnt en stund eftersom vi inte skulle åka förrän 02.00-03.00 tiden på natten... Vid 12.00 satte vi oss i bilen och åkte mot Skara :D.
 
Barnen fick ta med sig varsin kudde och filt men det dröjde inte så länge innan de sov där bak framför filmen :).
Jag och Angelica sov också större delen av resan...
 

Märtas dop!

Jo lördagen den 21 Juli 2012 fick hon sitt fullständiga namn;
Elin Märta Elise Wikberg!
 
 
 
Det hela började 14.00 och vi var i god tid! Pappa & co. kom till oss på fredagen och vi testade på att ta två små bilar dit, vi lämnade alltså den stora bilen hemma och lånade svärmors bil + vår Saab. Pappa, Milla och lillebror tog deras bil.
 
Det var en rätt så lugn och avslappnad ceremoni med en skojig och lättsam präst, Jonna och Melvin skulle till en början sjunga men de drog sig ur i sista sekund och kvar där framme stod söta lilla Hilma, hon försökte komma på något att sjunga men fick tydligen hjärnsläpp ;).
 
 
Jag fick äran att tända dopljuset! Göran blev lite besviken att jag inte snubblade där framme i kyrkan då han ändå fångade allt på film ;P.
 
 
När dopet var avklarat samlades alla i sockenstugan för lite fika, amning och bus. Det blev även presentöppning och alla mina små hjälpredor stod där framme och hjälpte till att räcka och kommentera alla fina presenter.
 
Vi gav oss av en stund innan allt var slut, Towe behövde sova så det var lika bra att åka.
 
Det var en fin och mysig dag med gott fika och fina människor. Träffade min kusin Filiz också som jag inte har sett på mer än 5 år! Det var kul.
 
Tack för denna fina dag Märtis!
♥♥♥
 
 
 
 

På väg hem...

Sitter nu i bilen på väg hem från några härliga dagar i Skara. Ska uppdatera när vi kommit hem och landat. Puss puss


Modig!?

Dagen har gått fort, har klippt hela barnaskaran, ja inte Ninni då :). Pappa och Co. kom vid 19.00 tiden och då hade vi inte ätit middag än... barnen hade fått pytt vid 17.30 tiden, den som ville fick vänta på den plommonspäckade karrén som stod i ugnen! När vi vuxna och Casper ätit karré, potatis och gräddsås bjöd vi gästerna på det sista av tårtan som var kvar. Det blev sent innan barnen var i säng, klockan var efter 22.00! När alla barn äntligen låg i sina sängar klippte jag Göran och sen klippte han mig!!! Är man inte ganska modig om man som frisör låter sin man som inte är frisör gå lös med saxen i sitt hår!? Det gick i alla fall bra och blev inte sämre än det var så det är väl ett ganska bra betyg! Inget har jag hunnit packa heller och i morgon ska vi på Märtas dop! Puss puss


Bilder fixade!

Nu har jag uppdaterat tidigare inlägg med bilder, kika HÄR!

Casper 11 år!!!

Idag är det 11 år sen jag blev mamma för första gången!
Den 19 Juli 2001 kl. 14.43 föddes han vår älskade lilla Casper som ny vuxit och blivit stor!
 

 
 
Dagen har firats med tårta, jag klev upp vid 08.00 för att börja baka tårtbottnar till en ganska så hög tårta. I botten är svår att dela i 3 så då gör jag två bottnar och delar vardera i två så tre lager med fyllning blev det i och ovanpå mandarinklyftor med tårtgelé!
Gjorde även en brownie med nutellafrosting!
 
 
 
 
Tina kom vid 10.00 tiden och blev här i 12 timmar! Tiden går så otroligt fort när hon är här men i hann i alla fall med det vi skulle.
 
Vid 14.00 firade vi med tårta och kakor, Gittan kom också och fikade med oss.
Casper har jag knappt sett skymten av idag då han varit ute i garaget med pappan och byggt cykel!
 
 
 
Middagen blev sen, vid 20.00 hade vi ätit klart... men det blev så eftersom jag var iväg med barnen på badet en sväng. Tina stannade här med Märta, Towe och Ninni, de läste bok och myste.
 
Klippa Tina hann jag också, hon ville vara fin i håret till dopet och eftersom vi inte hann med det sist hon var här så var vi tvugna att ta det idag! men det gick ju bra.
 
Bilder kommer som sagt, så fort jag  kommit igång med Icloud igen och all synkronisering och säkerhetskopiering är klar!
 
Puss puss♥

Lite av varje och besök hos Gittan!

Idag blev det lite sovmorgon igen, alla sov till 08.30 och sist att kliva upp var Meja och då var klockan 10.00!
 
Vi åt frukost strax efter 10.00 och sen tog vi det mest bara lugnt, klädde på barnen och så småningom gick de ut och lekte.
 
Vi hoppade lunchen och fikade lite vid14.00, jag gjorde smörgåsar och tog ut, en liten kaka eller vå blev det efteråt också, farmor skickade med både kaka och festis igår :).
 
Har klippt lite hår idag också, 3 st som kände sig långhåriga och det är ju skoj att få klippa lite tycker jag eftersom jag inte jobbar och inte har gjort på flera år. Skönt att veta att man inte glömmer :).
 
Middag vid 16.30, pizza sen igår då i åt hos Susanne, vi fick ta med resterna hem då de åkte iväg med husvagnen på semester i morse.
 
Vid 18.00 gick vi ner och hälsade på Gittan(min moster), vi blev bjudna på rabarberkräm med vispad grädde som jag hjälpte henne att vispa för hand medan hon dukade i ordning.
 
Barnen lekte, busade och fikade och vid 21.00 städade vi ihop, tackade för oss och gick hem för att natta barn.
 
Towe tog en kvällsdusch med pappan som var både svart och grå efter en hel dag i garaget och under bilen. Ninni som luktade kräk fick också duscha med pappan, hon såg så nöjd och glad ut :).
 
Nu sover alla barn, jag ska ringa Tina en sväng innan det blir lite fika och godnatt. I morgon fyller världens bästa Casper 11 år och det ska vi fira med lite tårta... blir till att baka tidigt i morgon bitti :), hemgjorda tårtbottnar är mycket godare än köpta!
 
Puss puss♥

Till Sveg en sväng...

Klev upp och duschade som jag skrev, Hilma hade också duschat.Anledningen till att hon kissat på sig eller i detta fall kissat i sängen var troligen att jag glömde se till att hon kissade innan hon gick och lade sig igår... Hilma var inte så bekymrad över att det blivit kiss i sängen, däremot var det en smärre katastrof att hon kissat på sitt "Hallo Kitty" linne! Haha!

Som sagt, jag duschade och sen var frukosten klar vid 09.00. Strax efter 11 var alla påklädda och klara, även Ninni som tagit sin vanliga sovmorgon var klädd och hade ätit. Vi lämnade 5 av barnen hos farmor och sen åkte vi till Sveg och besiktigade hennes bil, Ninni och Meja följde med oss.

Besiktningen gick bra och innan vi åkte hem åt vi lunch på Knuten.


Ph-ost!

Det är något som jag fått lite dills på sista tiden. Så gott till det mesta och speciellt på varma mackor eller thin crisps.


Vaken i tid!

Idag väckte Hilma mig klockan 07.08 "mamma, öppna ginden, jag haaj tissat på mig ijen". Göran lade sig på soffan i natt eftersom det var så varmt och jag stängde av någon anledning grinden till sovrummet efter jag varit på toa i natt innan jag somnade. Hörde att tv:n var igång så jag bad henne gå till pappa och nu tror jag hon badar :). Jag har läst några bloggar och funderar på att kliva upp och ta mig en dusch. I alla fall ska jag inte ligga kvar och somna om, nu får det vara nog med slappa förmiddagar i sängen och sena nätter! Puss puss och en gammal bild på Goa Hilma <3


Inte nu igen!!!

Blir helt galen på mig själv! Tänker att jag ska lägga mig tidigt men ändå blir det sjukt sent!!! Känner mig inte ens trött, måste fixa det här nu... Börja med att sova kanske!?!?!? Bjuder på denna härliga;


Många att fira dagen till ära!

För idag fyllde världens bästa Tina 24 år!
Stor Grattis till underbara du!
 
 
Även Märtis får vi fira för att hon blev 5 månader och har lärt sig sitta själv!
 
 
Ock så Freddie som blir hela 6 månader idag!
 
 
Grattis till de fina tre!
 
♥♥♥

Marängtårta och "fettjåfall"...

Idag har vi gjort lite av varje...
 
Frunch har tydligen blivit mer regel än undantag för oss nu i sommar och det är ingenting som jag är så nöjd över men ingen annan klagar så det är nog ingen fara... Vi vaknar ganska tidigt i alla fall men ligger kvar och myser med barnen som kommer och kryper ner i sängen.
 
Göran tog med sig Casper, Meja Melvin och Tony till "Fettjåfallet" idag.
 
 
 
 
Jonna var med Elin, jag hängde tvätt och bakade med Hilma och Towe, Ninni var också med i babysittern på ett hörn.
 
Det blev en chokladmarängtårta i alla fall och jag  lyckades med själva marängen som var mitt stora mål med just denna bakning! har misslyckats de senaste gångerna och har inte vetat varför... vet fortfarande inte riktigt varför men har mina aningar...
 
Innan den åkte in i ugnen...
 
När den kom ut...
 
och själva tårtan när den var klar...
 
fluffig och krispig!
 
När vi bakat klart tog vi oss en liten promenad ner till Gittan (min moster) som är här igen. Där blev vi kvar till strax efter 18.00 ikväll så det blev sen middag bestående av tacos följt av tårtan som jag fyllde med grädde och hallon.
 
När vi gick hem från Gittan var vagnen full av syskon med massor av kärlek! ♥
 
Nu är dagens sista tvätt hängd och det är bara disken kvar innan det är dags att sova...
 
Har även laggt till bilder på inlägget sen Melvin fyllde år HÄR
 
Puss puss ♥
 
ps. Göran älsklingen har varit snäll å fixat disken nu när jag satt här å fixade klart med bilderna :)
 
 
 
 

Testar

Jag har hört att man ska kunna få till radbyte även när man bloggar från blogg appen!?

Men jag vet inte riktigt hur man gör om det nu går!?

Puss puss

Jo och en sak till, när man infogar bilder via appen. Går det då att göra mellanrum mellan bilderna och skriva under dem?

 

(det gick tydligen inte... måste redigera i efterhand... irriterande!!!)


Loppis!

Blev en trög start på dagen, frunch bestående av köttbullar, makaroner och svampsås. Mulet, grått och lite halvkyligt har vi haft idag, någon enstaka solglimt då och då... Jag och de 6 yngsta var på loppis i Böld med Susanne idag och jag shoppade loss massor av plagg för 5, 10 och 20 kr... 435 kr sammanlagt och massor med plagg till barnen! Blev bjudna på middag hos svärmor och det tackar vi för :). Nu ikväll har vi suttit i h kollat badkläder på datan o h beställt lite, hoppas det hinner komma innan nästa helg! Nu måste här sovas för det blev toksent som vanligt... Suck... Jo, detta hade Hilma och Towe roat sig med i morse... De byggde koja...


Röja i rum och bland leksaker!

Göran  och Casper drog till stan med farmor efter 12.00 och jag tog med barnen upp och började röja ordentligt på Jonna och Mejas rum. Jag rev och slängde och de stod mest och gapade, men hjälpte också till allt eftersom jag beordrade :).
 
När deras rum var klart så gick vi ner och gjorde pannkakor till sen lunch, vi åt innan vi fortsatte röjandet.
 
Nu tog vi Hilmas och Melvins saker som för närvarande står i Caspers rum, de åkte upp dit för någon månad sen när de bara rev ut allt dagligen och vägrade städa upp.
 
Sist tog vi och sorterade i bland de leksaker som fortfarande är kvar i Melvin, Hilma och Towes rum.
 
Vi det här laget var det egentligen tid för middag men eftersom vi avslutade lunchen vid 14.30 så packade jag det nödvändigaste och sen promenerade vi iväg till badet.

Barnen badade, gnällde lite att de frös efter en stund men har man tjatat en hel dag så får man så lov att bada ändå!
 
Efter bad, dusch och bastu fick barnen köpa en varsin valfri glass som vi njöt av i kallblåsten och regnskuren som kom... vart är denna sommar egentligen!?????????????????????????????
De flirtade även åt sig en varsin klubba innan vi gick hemåt igen.
 
Göran och Casper kom hem samtidigt som oss, Casper visade kläderna han presentshoppat med farmor och sen dess har barnen varit ute och lekt. Towe jag och Ninni är inne för ute är det bara +15 grader och en massa småsven (värre än knott, Göran kallar dem småpupper).

Towe har fått välling och pyjamas och snart är det dags för henne att sova, middagen hoppade vi som sagt idag, klockan är nu 20.37 och jag hade tänkt göra varma mackor till kvällsfika :)
 
Puss puss ♥
 

Slö och tung...

Igår fick jag tillbaka mensen på riktig och det är nästan så jag hade glömt bort hur det känns... magen ömmar, jag känner mig tung och matt, mår lite smått illa också...
 
Egentligen har jag lust att storstäda, röja och få ordning på allt, det har som kommit ur baland nu när det är sommarlov och barnen är hemma hela tiden. Sen blir det ju inte bättre av att det inte är något riktigt fint sommarväder heller...
 
Sandra är ju här och det är både på gott och ont... bra för både henne och barnen, de har roligt tillsammans men det är ju det där med atta alla vill vara med hela tiden och alla bråkar om vem som ska vara med henne och vem som inte får vara med osv...
 
Nyss kom en rejäl regnskur så alla är just nu inne, Göran gick ut i garaget och jag blev kvar inne med alla... å är det liksom ingen ide att sätta igång med något större projekt heller...
 
Towe sover middag och Hilma duschar, måste nog gå och stänga av vattnet snart :)
 
Vi får väl se i slutet av dagen om jag lyckats få något vettigt gjort eller ej... har i alla fall påbörjat listor för packning inför semestern, alltid något...
 
 
 

Dagens...

Idag klev jag upp vid 09.00, då var alla utom Ninni redan uppe :). Ninni vaknade strax efteråt så hon fick sig lite tutt, ny blöja och kläder innan jag fixade frukost till oss andra.
Var lat och gjorde klar smörgåsar på fat åt barnen + ett glas juice var. Towe och Hilma som inte är så duktiga på att äta smörgåsar fick lite mannagrynsgröt också.
 
Vid 11.00 kom Angelica och Annika på besök, de ville både klippa och hälsa på! de stannade någon timma och det var ju trevligt.
 
Barnen har lekt både ute och inne hela dagen och det har faktiskt varit ganska lugnt mest hela dagen, märks väl när energin tar slut och hungern sätter in!
 
Nu har vi lokaliserat boende och semestern blir vecka 30 :) och barnvakt till Hilma och Towe är fixat! De ska ha semester i Torvalla med Tina, Märta och Magnus i några dagar.
 
Göran och Casper gick ut eftermiddagen och är fortfarande ute, just nu är de i garaget och bygger radiobil.
Göran har varit ute hela dagen idag, klippt det långa blöta gräset, modifierat om bland bilarna och parkerat undan några.
 
Hilma, Towe och meja badade innan kvällsfika och sen var det sänggång för alla vid 21.00, Sandra sover med Jonna i natt så hon fick också snällt gå och lägga sig.
 
Just nu är det bara lilla Ninni och Casper som fortfarande är vakna, men ska strax natta Ninni också.
 
Puss puss ♥

Datorer med dragningskraft...

Alla på en gång!


Handlat en del mat...

Åkte vid 10.00 i förmiddags, lämnade av 5 av barnen hos Susanne, Meja och Ninni fick följa med oss. När vi kom in till stan lämnade vi först av Görans gammelmoster Gunn hos hennes väninna, sen blev det Mc donalds nästa för lite lunch innan handlingen. Handlingen gick rätt smidigt, vi som bara skulle handla lite kom ut från Ica Maxi med två stora fulla vagnar!!! Vårt nästa projekt var att försöka få plats med allt i bilen, vi tog Saaben idag... men det gick! Puh... På vägen hem stannade vi i Brunflo för att tanka, köpte även en varsin glass, Meja slog på stort och tog en daimstrut! Stannade i Åsarna för att hämta upp Sandra som skulle följa med oss hem, Casper visste inget och blev jätte glad och förvånad när han såg henne :D. In och packa upp och in alla varor i sina skåp, barnen lekte både ute och inne, började med maten, klippte Kristoffer, kokade pasta, Göran kollade semesteralternativ, vi åt, barnen lekte mer osv... Nu är barnen nattade sen en dryg timma, Casper och Sandra är fortfarande uppe och de ska snart få fika varm choklad och smörgås innan de också ska gå och lägga sig. I morgon är en ny dag! Puss puss


Lite normal uppdatering!

Förra söndagen, den 1 Juli, då meja fyllde år så hade vi ju ett litet kalas. Jag var uppe sent och bakade massor dagen innan och sen upp tidigt nästa morgon för att baka lite till.
Vi firade både Meja och Melvin samma dag, Melvin fick själv välja. Meja var den som låg kvar i sängen längst så vi överraskade henne med sång och paket på sängen! Melvin fick också sina då :)
 
Meja fick: Glittriga klackskor (som var för små men Susanne bytte dem då hon var ill stan samma dag!), ett kitt med pärlor, 3 diadem och 4 små nagellack.
 
Melvin fick: camouflage tygskor, en polishjälm, ett tält (som vi glömde bort, han fick det dagen efter) och en rosa "slajm".
 
Kalaset skulle börja runt 12.00 tiden, Tina och mamma kom lite innan, sen kom Theresa och hennes tre ungar, Robert och Angelica anlände också så småningom och sist men inte minst kikade Susanne, Patrik och Tony förbi.
Vi hade egentligen inte gjort så att vi bjöd hit några, kan ju vara skönt på sätt och vis om inte alla kommer på samma gång, inget illa menat alls. barnen hade inte bjudit några kompisar heller... Jo Maria kikade förbi också förresten :)
 
Jag hade ju i alla fall bakat en hel del och det blev massor över men det gör inget, hellre för mycket än för lite!
Vi pratade och hade trevligt, barnen lekte både ute och inne, en bra dag blev det helt enkelt!
 
När det var dags för Theresa och barnen att åka hem tog de med sig Jonna, Meja och Hilma och lämnade Hailey! Bra byte va ;)
 
Tina och mamma åkte också hem så småningom och Angelica och Robert blev kvar på middag, de stannade till klockan var strax efter 22.00 om jag inte minns helt fel!?
Trevligt hade vi! Ett tag satt alla 4 i soffan med varsin telefon i näven och var sociala ;P, det var när barnen somnat...
 
 
Nästa dag kom Theresa tillbaka och lämnade igen mina tre trollungar och hon fick tillbaka sin. Hon var här några timmar och hon ville gärna ha skötbordet som vi hade till Jonna men sen vi satte tvättmaskinen i badrummet så har vi inte använt det...
 
Jonna, Nikita och Nathalie hade smitit iväg på en promenad utan att informera lagom till de skulle åka hem... suck, men de kom tillbaka ganska snart men bannade blev de alla tre!
 
 
Några dagar passerade vedmaskinen funkar inte och vi kunde inte göra klar veden...
 
 
Melvin fyllde år den 5 juli, Tina och Märtis kom hit och hälsade på, de stannade hela långa dagen! Det var fint väder, Göran smet till Robert och vi gjorde första besöket för i år på badet här i Rätan.
Det var varmt och soligt, Tina bjöd på glass (med mina pengar *fniss*) och vi hade det värdigt mysigt!
 
Fick höra av en trevlig människa att hon förstod att Tina var min syster och att mina barn var så lik henne att det lika gärna hade kunnat vara hon som var mamma till dem alla :). Det tyckte både jag och Tina var lite skoj!
Tänk va gener kan göra!
 
Vi promenerade så småningom hem, lagade middag, svängde ihop en tårta, fikade och myste lite till innan det var dags för Tina och Märtis att åka hem till Torvalla igen.
 
 
Dagen därpå var vi till Svensta och shoppade bil, stötte på Tina en snabbis hos mamma där vi för övrigt käkade middag. Kvällen blev sen så det var bara att stoppa barnen i säng när vi kom hem.
 
 
Torsdagen (dagen efter) var vi i Klövsjö hos familjen Olsson(Theresa) hela långa dagen! barnen badade, vi blev bjudna på middag, barnen lekte med lera och vi hade det bara mysigt!
Jag levererade skötbordet som ska bli ommålat och timmarna bara sprang iväg!
 
Mamma fyllde år också och Jonna ringde från bilen och gratulerade henne från oss!
 
 
Fredag åkte vi till Svensta igen! Det var inte tänkt så egentligen men vi hade inget annat för oss... Tina och Märtis var där för att fira mamma, det visste jag om sen innan så jag ringde först och frågade ifall det var okej att vi också kom!?
 
Jag och alla barnen var hos mamma hela långa dagen. Tina skulle baka till Märtas dop och jag hjälpte till "lite" ;P
 
Jag lagade middag och bakade, barnen lekte och hjälpte till, Tina lika så emellan hon tig hand om Märtis. Ninni sov från 15.30 till 21.30 då vi åkte hem...
 
Vi bakade tårta och gjorde marängsviss. Magnus som var ock fiskade på förmiddagen kom också förbi.
Det blev en väldigt bra dag med 8 snälla barn och 5 vuxna (Mysan kom också dit) i en 3:a!!!
Barnen hann också med att bada sista timmen innan vi åkte, alla förutom Casper och Ninni.
 
Lördag och Söndag gjorde vi nog inget speciellt förutom att slappa och bara ta det lugnt...

 
Idag måndag tänkte jag att vi skulle äta frukost i ganska normal tid... vaknade vid 08.00 tiden men vi låg kvar i sängen länge, busade med barnen och spelade lite på mobbarna och bara myste. Klockan tickade och rätt som det var blev det frunch idag igen!
 
Efter varma mackor och juice hämtade Göran hans gammelmoster vid bussen, hon skulle vara hos oss en stund tills Susanne slutade jobba. Jag bjöd på kaffe och smörgås var lite social och bakade :).
 
Barnen har sysselsatt sig bra hela dagen, meja och Melvin har spelat Pippi på den gamla bärbara i köket, Jonna och Hilma har spelat på barnens data uppe, Casper har varit med Tony och gjort lite av varje, Towe har varit med lite här och var och Ninni hon har varit världens snällaste! Sovit 3-4 ggr och varit pigg, glad, nöjd och vaken i babysittern när jag bakat :), hon är nöjd över att bara få vara med, precis som sina syskon fast ännu mer.
 
Resultatet av bakningen blev; 2 grova filmjölks-limpor, 40 GI-frallor (med massa frön och grejer) och 4 havrelimpor.
 
Till middag blev det blodpudding och sen tog Göran med sig de 5 äldsta till badet för ett dopp. När de kom hem blev det kvällsfika och sen lite dans och lek innan det var sängdags.
 
Jag och Göran har nu ikväll skrivit matlista och handlingslista för i morgon drar vi till stan och fyller på lite i matförrådet. Ninni och meja ska följa med oss och resterande blir hos farmor :).
 
Görans gammalmoster Gun ska också åka med, men hon ska stanna i stan.
 
(Tog inga bilder från kalaset som vi hade, däremot från dagen då Melvin fyllde år och vi badade men de orkar jag inte lägga upp nu så de kommer senare i detta inlägg)
 
Puss å natti natt ♥
 

Krulltott...

Som inte vill sova... Så söt men jag önskar att hon kände sig lite trött :)


Slappar lite...

Ligger på sängen och myser lite efter maten :)


Blodpudding...

Är gott att äta som den är tycker de flesta barn! Även Towe som tagit för sig en rejäl bil :)


GI-frallor...

Ett av dagens resultat!


Pippi spel...

Spelas på en gamla bärbar dator i köket, både underhållande och lärorikt! Bra en dag då det är trist väder ute :)


Frunch igen...

Hur kunde jag tro på tidig frukost!? Jaja, vi var vakna tidigt i alla fall :). Nu varma mackor, tur vi har en stor ugn med varmluft så det får plats 3 plåtar samtidigt!

Ps. Inlägget skrevs vid 11.00 men gick inte att publicera första gången ;)


Vakna!

Gick och lade oss tidigt, kikade på film och spelade spel mot varandra på telefonerna och set blev sent i alla fall... Hade lite svårt att somna men har nu varit vaken sen 08.00 i alla fall :) Idag blir det frukost vid 09.00 och sen får vi se... Ha en bra dag alla!


Kvällsfika när man är liten...

Både gott, mättande, mysigt och lugnande, allt på samma gång. Nu säger Ninni god natt!


Gott och mysigt...

Med tummen såhär på kvällen! Ninni börjar bli lite små trött men jag tänkte försöka hålla henne vaken en stund till så ska vi alla göra tidig kväll ikväll tänkte jag... Det behövs för oss alla!


Gott med rå lök!?

Det tycker i alla fall Towe! Mmmm


En tappad tand!

Meja har länge haft en lös tand, den har varit väldigt lös i några dagar men ingen har fått peta på den... Men nyss kom hon ner, både stolt och förvånad! Den hade bara lossnat :)


Slöisar!!!

Idag har vi bara slöat, ätit frunch och kikat på Harry Potter, nu ska vi laga middag :) Fläsk med löksås eller palt, det är frågan!? Vad föredrar ni?


Äntligen hemma!

Efter en heldag i Svenstavik tillsammans med mor, systrar och svåger + 8 barn är vi äntligen hemma! Barnen somnade i bilen och det var bara att stoppa dem i säng när vi kom hem. Ninni har sovit mest hela dagen och jag har hjälpt Tina att baka, laga mat och diskat undan hann jag också innan vi åt sen middag följt av tårt och glass kalas! Barnen han även bada en stund också innan det var hög tid att åka hem. Tänkte bjuda på lite bilder som jag precis tagit på en pigg och glad Ninni... Men de fick inte att publicera nu så jag fixar det i morgon.


Marängkakor!?

Vi vet inte om det ska vara precis så här...


Det bakas och bakas...

Full fart, plåtar och kakor överallt!


Ändrade planer...

Vi åkte till mamma i stället, vi hjälper Tina att baka till Märtas dop :)


Sen grötfrukost...

Idag blir det en sen frukost och i brist på mjukt bröd så blir det mannagrynsgröt!


Regn!

Klockan är strax 9.30, jag ligger fortfarande i sängen och barnen har precis vaknat, ja förutom Hilma och Towe som legat här och buffats i en dryg timma! Idag regnar det och det känns som att det är en perfekt dag för att baka lite bröd, har varit tomt på det i frysen ett tag nu så det är väl hög tid att fylla på. Vag gör ni idag?


Grattis mamma!

Måste ju även säga grattis till min mor som fyllde hela 48 år idag (igår 6/7) !!! Jonna ringde henne från bilen idag när vi var på väg till Klövsjö och gratulerade henne :) Puss å kram, älskar dig!


Tjoho! Nu funkar det tydligen!?

Nu funkar tydligen blogg appen efter en uppdatering och jag testar!


Melvin 4 år!!!

 
Idag har vi firat Melvin lite smått, han fyllde ju 4 år vår älskade Melvin! 
Tina och Märta kom hit på förmiddagen och spenderlade sen hela sin dag med oss! 
Vi gick till badet så barnen fick bada några timmar, Tina bjöd på glass och farmor med. 
Vi gick hem, lagade mat, åt och fixade tårta som vi sen åt innan Tina och Märta åkte hem. 
Barnen blev ute en bra stund till sen, klockan var strax efter 22.00 när vi gick in och då var det nattning på en gång. 
I morgon far vi till Klövsjö igen :)
 
Puss puss
 
Ps. bild kommer...
 
Nu äntligen har jag tagit mig i kragen och lagt in bilderna ;)
Vi börjar med några från badet!
 
Towe skriker av förtjusning även om det inte direkt ser ut så på den här bilden...
 
Meja med sin kompis
 
Jonna ska just dyka
 
Hilma hon ska mest bara klättra
 
Casper och Melvin
 
Towe ska också klättra
 
Å hej...
 
Bada med Casper var jätte skoj!
 
Melvin kan hängde mycket vid trappan...
 
 
Hilma surar lite...
 
Finaste Tina!
 
Senare när vi var hemma igen;
 
Märta och Ninni brottas i babygymet
 
Märta tycker att Ninni ska flytta på sig så hon kan rulla runt
 
så där ja!

Melvin dekorerade sin tårta och det tog evigheter som vanligt... så mamman strödde på de sista godisarna :)
 
 
Det var allt :)
 
 

Svensta, klipp och ny bil!

Idag blev det en tur till Svensta efter tidig lunch, det var ju ändå bara regn och rusk ute så då får man passa på att åka lite bil.
 
Först stannade vi till på Ängesvägen där jag friserade Lukas som ville vara fin i håret tills han fyller 5 år den 13:e Juli :)
Ninni blev akut hungrig mitt under klippningen men både Jonna och Helena gjorde sitt bästa för att hon skulle klara 10 minuter till innan hon fick mat ;). De var nog rätt uppstressade, jag tog det lugnt.
 
Sen blev det Skucku nästa. Stannde till hos "lång Gunnar" för att göra affärer och denna skönhet fick följa med hem! Låter gött gör den också :D
 
 
Stannade till på Ica där jag och Jonna kilade in och handlade lite ingredienser till et GI bröd som jag ska baka viken dag som helst. Det såg så himla smarrigt ut så jag måste ju pröva :)
 
Fick med oss ett paket köttbullar också som vi sen tog med hem till mamma, det blev vårt nästa stopp och hon hade redan kokat lite makaroner till oss.
Tina och Märta var också där men var tyvärr tvungna att åka när vi varit där 10 min :( men så kan det ju vara ibland och ingen gråter för det.
 
Vi åt.
 
 
Och sen lekte barnen en stund, jag läste böcker och sen blev det en liten stund framför tv:n också innan det var dags att åka hem.
 

Ninni hon somnar lite var stans hon, här på kökssoffan när mamman läste saga för syskonen, med tummen i munnen så klart, fast här var den på väg ur :)
 
Göran och Casper som varit hos Robert mötte upp oss så att vi kunde åka hem tillsammans fast i två bilar då.
Alla barnen lovade att hålla sig vakna på vägen hem...
 
 
 
Men de sov så sött när jag parketa bilen :). Jonna sov också men vaknade så fort bilen stannade, hon hjälpte till och bar in väskor, jackor, påsar och annat så kunde jag ta barnen! Ibland så kan hon vara väldigt duktig och hjälpsam min lilla Jonna!
 
Nu är klockan sent, 23.00 och barnen sover sen några timmar. Jag ska också masa mig i säng, inte sitta uppe till 01.00 som igår...
 
I morgon är det Melvins tur att fylla år och det ska firas med tårta även om vi firade både han och Meja i söndags. Tina och Märta kommer också hit och gör oss sällskap ♥.
 
Nä som sagt nu blir det sängen så jag orkar upp och hinner baka tårtbottnar, lovar dock att inte baka till en hel armé denna gång ;P
 
Puss å god natt ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feghet i högsta grad!

Det är sjukt fegt att vara anonym när man kommenterar, speciellt om man ska klaga och försöka låta viktig! Jag anser att man då inte står för vad man tycker.
 
Tur att det är enkelt att spåra IP nummer och helt lagligt dessutom :D

Vad har en granne för rättigheter!?

När en av våra grannar, berusad står och skriker "GÅ HÄRIFRÅN UNGJÄVEL" åt våra barn, i detta fall Melvin så att han börjar gråta och springer iväg helt förstörd, bara för att han råkades på att gå på deras tomt så blir jag lite smått hatisk!
 
När han sen också skriker åt Towe som är 1,5 år och Göran går dit och grannen backar och fortfarande är uppkäftig men tydligt feg så... ja vad säger man?
 
Kanske vi ska plocka bort staketet runt gården så får vi se hur roligt det blir!? Läste att man till och med har rätt att tälta på någons tomt...
 
Vuxna människor... man skriker inte åt barnen, man ber snällt och pratar sen med barnens föräldrar om de tycker att de finns ett problem!
 
 

Towe där hon trivs som bäst!

Idag har vi varit ute mest hela dagen, tänkte att veden skulle bli klar men maskinen krånglar, det konstaterades att den behöver en ny klinga. troligen är denna sned och det skapar vibrationer och då slår strömbrytaren av själv och maskinen stannar... Den nya klingan ligger i Hackås och vi kan troligtvis fortsätta i övermorgon!
 
Jag var på mitt allra grinigaste humör på förmiddagen, men det gick över, solen sken, det var över +20 grader ute och härligt!
 
Towe besökte sin vattenpöl som vanligt;
avslutade med en bild från instagram, roligt med lite effekter!
 
Har även klurat ut att mina bilder behövde ett värre program för att kunna roteras så nu kan jag andas ut!
 
I morgon skulle det vara ännu varmare så det lär bli en dag ute det också!
 
Puss puss
 
 
 
 

Finaste Meja 5 år!!!

Å underbaraste lilla fina du...
Igår blev du hela 5 år!
Jag älskar dig bara mer och mer för varje dag!
GRATTIS min stora tjej!
ÄLSKAR DIG!
 
 
 
 
 
 

Härliga Theresa och hennes ungar!

I onsdags så åkte vi ju till Klövsjö, Casper hade match och vi andra hälsade på Theresa och hennes barn, ja och karl men han är nästan aldrig hemma :) han jobbar massor.
 
I alla fall så åkte vi lite innan Göran och Casper som åkte med Susanne, Patrik och Tony och Göran sa att vi inte hade någon brådska hem utan kunde stanna längre om vi ville! han och Casper klarar ju sig själva :).
 
Vi kan säga att vi var borta ett tag! Vi var hemma 00.00 på natten och alla barnen hade så klart och inte otippat somnat i bilen på vägen hem! Men det gjorde inget för trevligt hade vi och barnen hade skoj!
 
Jag bjöd dem på kalaset som vi hade igår och när de skulle åka hem så tog hon med sig tre av mina barn och vi behöll ett av hennes :), det kändes en aning tomt här hemma sen!
Det var Jonna, Meja och Hilma som följde med dem och Healey stannade här hos oss.
 
Kvällen blev sen men när barnen väl somnat så sov de som stockar så allt gick jätte bra!
Healey och Melvin har lekt hela långa dagen och har för det mesta varit sams.
 
Vid 14.30 tiden kom Theresa och lämnade igen barnen, de stannade och fick så lov att fika lite, blev en hel del kvar efter kalaset och som Theresa sa: "Det är ju inte konstigt när du bakat till en hel armé!!!" haha
 
Barnen lekte och sprang i vattenspridaren mellan skurarna, det har regnat typ 7 ggr idag!
Jonna Nikita och Nathalie tog en promenad utan att fråga så när Theresa väl skulle ta sina barn och åka hem så var de borta! Så småningom kom de tillbaka och de kunde fara.
 
Middagen blev sen, vid 19.00 hade vi ätit och det var lagom tid att stoppa trötta barn i sina sängar!

Dock upptäckte vi att Jonna och Hilma hade glömt kvar sina tandborstar + att Nikita och Nathalie hade lagt sina i Jonnas väska utifall de skulle få sova över ;P... Barn är ju härliga!
 
Theresa skrattade och vi konstaterade att det blev en anledning att ses rätt snart igen för att byta tandborstar!
 
Jo så visade jag Theresa vårt skötbord som vi hade till Jonna och som vi inte använt på flera år då vi har skötbädden på tvättmaskinen och det ville hon gärna ha till sin bebis som ska komma i oktober!
 
Ja hon är så härlig fina Theresa och det är så skoj att barnen kommer bra överens också! ♥
 
Har vi tråkigt någon dag så är vi välkomna! Och det tackar vi för :)

Baka till kalas!!!

Det tog ganska precis 3 timmar att; baka vaniljmuffins, kladdmuffins, en brownie, en tårtbotten, kolakakor, strasskakor, förbereda dumlegrädden samt slänga ihop en lasagne som Göran förberett köttfärsen till, plus att jag även hann diska undan och och plocka undan i köket!
 
Har nyss duschat och ska strax sova för i morgon ska det städas, bakas marängtårta och fixa i ordning för Meja och Melvins kalas som börjar efter lunch!
 
Natti natt alla, jag tror kalaset är räddat!?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus