Storsjöbadet i 4,5 timma! Sen storhandling på det...

Igår vid frukosten kom barnen med förslaget att vi skulle åka på storsjöbadet... de har frågat många ggr tidigare då de vet att vi har ett presentkort där men det har lixom inte funkat. 
När frågan först kom tänkte jag direkt att nej det går inte, Göran jobbar och alla får inte plats i en bil... men eftersom min hjärna för det mesta alltid försöker hitta en lösning så kom den ganska snabbt. 
2-3 åker buss in och jag kommer efter med resten, lika många åker sen hem i bilen med pappan som jobbar. Inga problem!
Göran hade nämnt storhandling och undrade om jag skulle hinna göra en lista och skicka 2 barn med bussen 17.40 som kunde hjälpa honom med handlingen när han slutade 20.00... jag tänkte att det löser sig ju ändå trots bad!

Så, skynda klart med frukosten, Jonna och de andra större barnen fick hjälpas åt så alla borstade tänder och fick på sig kläder. 
Jag hann kolla vad som fanns i frysen, göra matlista och börja på handlingslistan innan mäklaren kom för att kika på huset. 

Jo vi funderar fortfarande på att vi behöver flytta, dels för att vi skulle behöva större och mer än en toalett men även för att komma närmare stan få vi båda jobbar där. 

I alla fall så gick besöket smidigt och jag hann sen höra klart handlingslista och med Jonnas hjälpa börja packa badkläder innan det var dags att skjutsa Jonna, Melvin och Hilma till bussen, sen in på affären för att köpa bröd så vi kunde göra lite fika. 
När jag kom hem satte jag Meja på att bre mackor under tiden som jag packade det sista och hängde tvätten som jag visst hade i maskinen. 
De andra barnen roade sig med att kika på youtube på Apple TV:n, lugnas så för att inte glömma något viktigt... dom srmpuffar till exempel, det glömde jag sist och fick köpa och de kostar ju en slant så det är ju ganska onödigt om jag ändå har hemma. 

Allt tog som vanligt lite längre tid ön jag tänkt men iväg kom vi och hade ganska bra tidsmarginal även fastän jag både stannade på Dollar Store och Ica på vägen. Jag hade sagt till Jonna att de kommer att få sitta och vänta en stund, men visste inte hur länge. 
När vi kom in mot stan så glömde jag ta nedre vägen, den är ju närmare badet och mer rätt på, tog av i Torvalla istället för så kommer jag ju ändå ner på den vägen... tji fick jag, där var det lååång kö för att de höll på att asfaltera så det hade gått betydligt snabbare att ta övre vägen ändå 🙈. 

Men in kom vi, parkeringsplats hittade vi, tig den sista! Och sen nådde vi badet, löste in oss och lyckades få alla att kissa, byta om och duscha utan större kaos och sen gick vi igenom reglerna en gång till innan vi tog klivet ut till badhuset!

Vi badade, fikade och badade från 14.30 ca och till 19.10, badet stängde 20.00 och jag tänkte att vi behövde gott om tid. Vi var nog sist ut men innan stängning. 

Mina krav för att vi skulle kunna åka, en vuxen och 10 barn! Bara en över 12 år dessutom var att alla lyssnade på mig, det jag säger gäller för alla och alla måste hålla ihop, ingen kan får åka kana eller leka i annan bassäng när och hur som helst. 
Det gick över förväntan och tålamodet behövde inte tänjas på så mycket som jag var beredd på, men det var till att ha ständig uppsikt och se till att de större barnen faktiskt tog det ansvar som de lovat! Vi hann med att vara i barnbassöngerna mestadels av tiden men även lite hopp vid trampolinen, åka större rutschkanor och leka borta i bassängen där de brukar ha babysim! Där var det underbart varmt och lagom djupt. 
Även om besöket inte blev helt "smärtfritt" (det hade ju ändå varit väldigt märkligt) så gick det i stora hela toppen och alla var nöjda och glada om än trötta när vi lämnade badhuset några minuter innan 20.00. 

Göran mötte upp på parkeringen, tog med sig Jonna, Meja och Melvin för att handla och vi åkte mot Mc Donalds för lite mat som vi åt i bilen innan vi tankade och åkte hem. 

Barnen kom isäng strax innan 00.00 när de andra kommit hem, dock hade jag fixat dem klara för sängen innan men tänkte att jag väntar ut dem och de flesta hade sovit i bilen så de var inte dödströtta. 

02.17 var allt inpackat, alla barn hade lagt sig, jag och älsklingen hade fikat och kikat lite på tv innan vi till sist kröp ner under täcket och domnade tätt ovaggade!

(null)

(null)

Idag Torsdag fick jag sovmorgon, det är tack vare att Minnah vaknar och vill tutta när det ändå är lagom tid att kliva upp, då kan vi ligga kvar när de andra ser på tv och myser i soffan. 

Lilly sov längst av alla och vaknade när vi lagade frukost, hon var lite brydd, besviken och lät lite låg för att ingen hade väckt henne, hon ät bra söt och gullig ❤️. 

Efter frukost gick alla ut, en sista släpvagn med ved stod här ute och väntade på oss. 
Göran gick ut först och började sen kom barnen en efter en och hjälpte till. 
Jag blev kvar inne en bra stund då jag plockade i köket, gjorde klar Louie och Minnah för att läggas i vagnen och när Minnah tuttat och somnat skulle jag hända lite tvätt... vid det laget var vagnen så gott som tom och det tog ca 1 timma för dem att tömma. 
Så nu är vedboden så gott som full och det är bara betalningen kvar, den kan vi bocka av en sak i alla fall. 

När veden var klar och Minnah fortfarande sov tog jag med mig Hilma, Towe och Louie i bilen och åkte till Svenstavik för att handla lite av varje på Dollar. Louie som inte somnade i vagnen somnade i alla fall en stund i bilen. 
Det kändes som något fattades eftersom jag inte hade Minnah med, det var skönt att bara kunna hålla uppmärksamheten på Louie i vagnen, annars är det ju två som åker vagn. Men ändå så kände jag mig liiite stressad över att Minnah kanske skulle vakna och bli hungrig, men då finns det ju både gröt, välling och lite mat, men hon sov fortfarande när vi kom hem. 

Jag blev lite rastlös, väntade på att Minnah skulle vakna så jag körde lite träning med inspiration sv de pass som vi haft med Anna. Först lite uppvärmning av höfter och rygg, sen sprang jag lite på gräsmattan innan jag gjorde följande;
Sneda benböj bakåt vid trädet där pinngungan fick agera TRX-band. Gjorde 30 st. 
Sen 15-20 (med varje hand) luta sig bakåt med ena armen utsträckt och sen dea sig upp, här också med gungan. 
20 på varje ben, övningar med boll, ner i backen vid bakre benet och sen upp och sträck åt andra hållet. 
20 utfall framåt, hade studsmattan som balanserad så gick runt den. 
20 armhävningar mot studsmattan och sen gjorde jag detta i 3 varv innan jag lade mig på gräset, pustade halvt ut och gjorde lite fler övningar för bålen och rumpan. Död insekt 20 st och 20 rumplyft där jag höll 3-5 sek,  2 omgångar av dessa sen kände jag mig ganska nöjd. 

Tacos till middag som barnen fick hjälpa till med och sen var klockan redan 19.00 och det var dags för att natta barn, som ikväll var lite mer omöjliga än vanligt...

I morgon är det Midsommarafton och vi ska mysa hemma. ❤️
Glad Midsommar på er alla där ute 💐

19 Juni och sommarlovet är igång...

Göran jobbade även söndag, tror inte vi gjorde så mycket. Igår, måndag var han ledig och då var vi både ute och inne och sen blev vi bjudna på middag hos svärmor.
Någon timma innan vi skulle gå dit så kom ett släp med ved, vi satte igång och lastade av direkt och eftet ca 1 timma var vi klara. 
Casper gjorde också sin första dag på sitt 3 veckor långa sommarjobb. 

Idag klev jag upp vid 08.00, kokade gröt och serverade. 
10.00 var det mammaträning med Anna i Klövsjö, jag åkte med Kajsa idag. 
Sen hem där lunchen lagades i ugnen, pytt i panna, vi åt och Göran åkte iväg på jobb, han jobbar även i morgon onsdag men sen är han ledig en hel vecka. 
Måste komma ihåg att kika på bilderna från familjegotograferingen också 🙈, glömmer det hela tiden. 

Efter lunchen hjälpte jag Jonna att köpa spel på sims och jon hjälpte mig att göra klar både Louie och Minnah för att sova när jag plockade i diskmaskinen. Sen tog jag en skön promenad innan jag var hem och vände för att sen gå till affären och handla, jag tog Lilly med mig. 

Alla blev inte glada när jag sen körde ut dem att leka, kan ju inte sitta inne hela dagen pga blåst och ev regn. 
Jag var inne och lagade middag, mat till Minnah och styrde upp alla olika tjafs och bråk som blev hela tiden...

Precis innan midddgdn kom ännu ett släp med ved då vi visste orecis vad som väntade efter middagen!

Kycklibgstroganoffen blev en hit även denna gång och alla åt mycket! Sen ut och slåss med både regn och satans knott, men veden är inne! Jag och Melvin stannade ute och gjorde klart det sista när Jonna och de andra gjorde klara de små för sängen och började natta. 

Knotten åt nästan upp oss helt på slutet och bär jag kom in kastade jag av mig kläderna, satte igång en maskin med tvätt och sen tog jag en skön och välbehövlig dusch. 
Fick ta över nattningen nät jag var klar (Theo och Lilly är sååå bråkiga vid nattningen nu!!!). 
Nu sover de och jag ska natta Minnah och plocka klart i köket efter middagen. 

Ny dag i morgon. 

(null)


Sista veckan innan sommarlovet!

Lördag tillbringades mestadels med att klippa 8 av barnen inför kommande familjefoto och skolavslutning. Jonna klippte av minst 25 cm av sitt lååånga och tjocka hår. 

(null)

(null)

Barnen sprang och lekte både ute och inne, Louie var mest ute och det kunde man absolut se när det var dags att gå in och sova, det fick bli en dusch innan sovdags. 

(null)

I söndags tog vi oss ut en tur, först till stan för att alla barn skulle få köpa nya skor, 9 par för 996kr var ju ändå bra, ett par av dem var mina, Louie vägrade testa skor, Casper fick ett par tidigare och Minna behövde inga. 

Vi hämtade även ut Meja och Melvins glasögon som kommit. 

Vi stannade och åt middag på Sibylla och sen tog vi vägen över Bräcke hem och gjorde ett stopp på Glassbaren där de gör sin egna glass. 

Vi kom hem ganska sent så det var bums isäng för de små och hopp in i duschen för de större 

Måndag, mammaträning med Anna i Klövsjö, jobbigt men skönt, fick inte någon hemsk träningsverk denna gång utan det kändes bara lite. 

Tisdag och det stundade familjefoto men först var alla barn på skola och dagis som vanligt för att vi när de kom hem, slänga oss i bilarna och åka raka vägen till stan. 
Skolbarnen bytte om hemma, Jonna på skolan, de två minsta hemma innan vi åkte och dagisbarnen hade jag med kläder till. 
Fotograferingen gick fint, vi hade fika med oss i bilen och på vägen hem så köpte vi med oss pizza och kebabrulle. 

Onsdag Göran fick på "jobbvecka" och jag tog en promenad med barnen till dagis. Louie skulle kika på alla traktorer och grävmaskiner på vägen tillbaka. 

(null)

Casper var hemma från skolan denna dag, de skulle inte ha några riktiga lektioner utan gå på bio, den de skulle så hade han redan sett så han hoppade över helt enkelt 

Torsdag lämnade barnen på dagis, väntade på besked om mammaträningen skulle bli av eller ej, regn i luften. Ammade Minnah i bilen, sen fick vi klartecken att vi skulle iväg. 
Louie och Minnah somnade i bilen och sov halva träningen.
Träningen denna dag var riktigt skoj, var hemma hos Anna och fick testa på olika redskap. 

Sen var det bara att åka hem, slänga i sig lunch, hämta barn på dagis och ta emot skolbarnen. Få ordning på kaoset, laga middag och fixa med hår och kläder inför kvällens skolavslutning i Rätans kyrka. 
Jag hann, vi hann 👏🏻. 
Göran och Casper kom hem precis när jag skulle skjutsas iväg dem, Jonna kom med bussen knappt 30 min innan. 

(null)
Ninni som inte bråkat fick följa till kyrkan 

(null)
Glada och sommarlovssugna barn!

(null)
Jonna och Minnah var också till kyrkan, Jonna fäegbombade sitt hår tillsammans med Wilma på onsdag kväll 😊

Fredag och Jonnas skolavslutning, Göran började inte förrän 14.00 idag så jag tog med mig en hög med barn och åkte. Lilly och Theo som bråkade så mycket igår så de inte fick följa fick en ny chans idag. 
Inte lätt att sitta stilla i kyrkan så länge men det gick, klättrades en del men inte katastrof. 

(null)
Försökte mig på att fota efteråt, gick inte jättebra men det blev ändå ganska charmigt. 
Minnah sov i vagnen. 
(null)

När vi kom hem åt vi lunch som Göran började laga under tiden vi var påväg hem. Sen åkte han på jobb. 
Han slutade vid 20.00 nu ikväll men bio med Robert var inplanerat, han skulle ta bussen in till stan. Samma buss som Meja och hennes kompis Matilda, Casper och Jonna åkte med. Casper och Jonna skulle också med på bio och Meja skulle till Matilda. 

Innan det åt vi middag, firade lite extra med avslutningsfika och middag samtidigt. Våfflor och milkshake. 
Jag gjorde bananplättat och en milkshake på kvarg och jordgubbar till mig. 

(null)

(null)
Jonna stekte alla de sjuttioelva våfflorna ❤️

(null)
Louie somnade först på bordet, glömde spara bilden 🙈 sen somnade han i stolen för att han var trött och tjurig. 

När middagen äntligen var undanröjd och barnen lekt av sig ute så började jag så smått att planera och genomföra kvällen. Melvin och Towe skulle sova med Tony hos farmor och de andra fick bädda ner sig i soffsängen och se på film. Klockan hann bli 21.00 innan filmen startades. 

(null)

Louie och Lilly somnade först, jag jag burit dem till sina sängar. Nu är vi mitt i film nr 2 och det är bara Hilma vaken, får se om de tre som ligger här nu får sova här hela natten? 🤔

Själv fick jag till lite träning och en snabb dusch efter att alla lagt sig till rätta och jag nattat Minnah. 

I morgon är det lördag igen och Göran jobbar hela helgen. 

Men nu är det i alla fall SOMMARLOV!!! På gott och kanske lite ont men jag hoppas att sommaren kommer att bli både fin, rolig och fantastisk! 

9 Juni och 18 år sen den där dagen då det blev vi ❤️

Helt galet att det är 18 år sen som jag gick ut 9:an och träffade den pojke som idag är min man och har varit i snart 13 år!

Jag minns allt så väl och jag är sååå glad att det blev vi ❤️. 
Visst är det inte alltid en dans på rosor men för vem är det egentligen det? 
Man lär känna varandra mer och mer för varje dag och kärleken växer den också. 

Vi har gått igenom sååå mycket tillsammans och jag ser fram emot att se vart och hur vi tar oss an framtiden tillsammans. 
Tillsammans är vi starka, vi kompletterar varandra och behöver varandra ❤️ kärleken är det största som finns, med den och våra barn och kärleken vi både ger och får från dem ja då kan vi klara allt!

(null)
8 Juni och Minnah 7 månader!

Idag är det 7 månader sen Minnah kom till oss, tiden går som vanligt snabbt!

(null)

Vi var på bvc i måndags och då vägde hon 7440g och var 68,5 cm lång. 
Det var 5 månaders läkarkontrollen och vaccinationen som gjorde, den har blivit förskjuten pga hennes förkylningar sista tiden, alla har varit sjuka till och från men nu verkar det som att det börjar ge med sig. 

Hon började få smaka lite mat, gröt och välling för några veckor sen, kanske 3 och till en början verkade det inte alla lovande med något av det hon fick men sista veckan har det lossnat ordentligt! Hon dricker 120ml välling på kvällen och sen ammar  hon. Gröt och pure (majs och potatis som jag köpt) har jag gett när jag kommit på och det passat, så inte exakt varje dag men hon äter utan att spotta ut och hon gapar efter mer. Det ända som hon inte riktigt gillar än är fruktpure, men det kanske kommer kan jag tänka mig. 
I morgon ska jag koka lite potatis och morot till henne så får vi se vad hon tycker. Majs och annat smått har hon fått smaka när vi äter. 

(null)

Hon ligger mer och mer på golvet och leker nu men det är fortfarande svårt att få Theo, Lilly och Louie (mest) att låta henne vara. 
Läkaren tyckte att hon var duktig och rörlig, han kunde utan problem bocka av det mesta som de kontrollerar vid 8 månader och det kändes skönt, jag har ju varit lite rädd att hon ska ha blivit understimulerad. 
De tyckte att det var väldigt gulligt att hon vinkade till dem och sen är hon väldigt duktig på att klappa händer och det gör hon ofta dagligen sen några veckor tillbaka. 

Jag satt och funderade härom dagen på om jag fortfarande känner mig färdig med bebisar 🤔!? Och jo jag tror det, även om det på ett vis känns lite sorgligt. 

Vad har vi haft för oss idag då? 

Jo! Äntligen lite fint väder och värme igen, även om det blåste idag också så var det betydligt mindre. 

Långpromenad på förmiddagen, hem och äta lunch och sen har vi varit ute testen av dagen, Towe, Ninni och Lilly har varit inne och lekt en del när vi andra var ute. 

(null)

Jonna lovade igår att hon skulle fixa middag samt röja undan i köket efter den och det höll hon ❤️. Tacos stod på matlistan och tacos blev det. 

Fick en så fin och lite försenad morsdagpresent idag av Jonna när hon kom från skolan! En ostbricka med tillhörande osthyvel och smörkniv som hon gjort på slöjden!

(null)

(null)

Härom dagen fick jag och Minnah en fin tygpåse som Meja gjort på sin slöjd ❤️
De är så duktiga och fina! 

(null)7 Juni, utvecklingssamtal, mammaträning och promenad med Louie

Göran jobbade igår men nu är han ledig ända till nästa onsdag innan han går på en vecka med mycket jobb. 

Lämnade barnen på dagis vid och hade utvecklingssamtal direkt, allt var bara bra, roligt att höra hur duktiga barnen är ❤️ även om se som alla andra så klart har sina inte så bra stunder. 

Sen hem, byta på Minnah och tutta henne, slängs i mig en banan och sen åka till Klövsjö för att äntligen testa på att vara med på mammaträning som började för någon vecka sen 😃, den startade 11.00 och jag hann precis dit. 
Det blev ett jobbigt pass men ändå så bra och så skönt, roligt att testa lite olika tekniker. 

Hem för att äta en ganska sen lunch, Casper var hemma från skolan, de skulle bara spela brännbollsturnering med andra klasser och om och när laget åker ut så fanns inget mer på schemat. Förstår om det kändes lite onödigt att åka då när det är så långt och tydligen så hade se varit klararedan vid 10.00 tiden. 

Göran hämtade barnen på dagis, tvätt behövde vikas, några av barnen offrade sig och hjälpte mig. Göran hjälpte Casper med datorn. 
Sen var det dags för Minnah att sova, på med ny blöja, fleeceoverallen, tutta och sen ner i vagnen. Jag passade på att gå och handla, hon somnade nästan innan vi kom av gården. 

Precis när jag kom hem fick jag sms om att jag hade ett paket att hämta på Tempo... 
Jag gick in med varorna, tog av mig jackan och klädde sen på Louie, han som varit trött och grinig hela dagen men vägrar sova, tänkte att han kanske skulle behöva en promenad. 
Satte honom i toddlerselen på ryggen och sen gick vi. Han pekade på varenda traktor eller maskin vi såg och han tyckte den uta för affären var finast och ville ta kort på den. 

(null)
Den fiiin!

Han fick välja väg hem och det blev såklart via farmor där han flirtade till sig några godisar innan vi  gick vidare hem för att laga mat. 

Panerade torskfiléer, potatis, gröna ärtor och remouladsås blev det. 

Barnen åt och sen dansade de framför musikvideor en stund innan tandborstning och läggdags. 

Snart är det läggdags även för mamman, sötsuget gör sig påmint...

6 Juni och Sveriges nationaldag!

Idag blev det inte alls varmare väder som utlovat, nästan precis lika kallt som det varit nu några dagar. 

Hade en liten tanke om att kanske åka till Hoverberg och kika på kosläpp men det började redan 10.00 och eftersom vädret ändå inte såg så lovande ut så struntade vi i det. Vi hade en inne och mysa dag istället. 
Göran berättade nu ikväll att de varit på Jamtli med jobbet så det hade ju varit ett alternativ även om jag inte kunnat få med alla i bilen och busa funkar inte heller då det inge går så många på helgen... vi får ha det i åtanke nästa år istället. 

Minnah, Towe och Ninni sminkade sig i köket, men det slutade som nästan alltid med småtjafs, nästan som allt gör hela tiden nu tycker jag, alltid små onödiga tjafs om inget som är viktigt...

(null)
Liten glad Minnah på golvet ❤️

(null)
Ninnis egen tolkning av Harley Quinn

(null)

(null)

(null)
Louie sällskapar Minnah på golvet. Han har förresten bitit sönder alla sina nappar så nu får han ha Minnah bebisnappar och när de är kasserade så blir det till att sluta har jag tänkt. ❤️


Måndag 5 Juni...

Igår skrev jag ett inlägg om vad vi gjort i förrgår men sen hängde sig telefonen när jag skulle ladda upp en bild så då tappade jag lusten att skriva om allt. 

I förrgår som ni var söndag så var vi ute mest hela dagen, jag och Casper sparkade boll, jag tvättade och hängde ute, barnen lekte, cyklade och läste ute, solade lite och Jonna och Meja fick lov att cykla iväg och bada en sväng. 

När vi varit på affären så gick vi förbi svärmor och blev kvar där en stund, blev bjudna på kladdkaka, glass och grädde. Casper hjälpte Tony att skruva lite moped, med bar överkropp och då lyckade solen komma åt ordentligt, en riktigt röd bränna. 

(null)
Minnah undersöker och leker med en kattboll 😊

(null)

Efter middag duschades alla barnen och sen var det dags att sova. 

Igår måndag så hade vi tid för läkarbesök och vaccinering för Minnah kl 10.00, Göran som jobbat natt mötte upp i Svenstavik och passade de 5 barn utöver Minnah som var med i bilen under tiden som jag var inne med Minnah. Hon fick mycket väl godkänt 😊

I söndags blåste det ganska bra ute men var ändå varmt och soligt, igår och idag däremot har det bara varit rund 9 grader och det har blåst massor så vi har bara varit inne. Igår när vi kommit hem från Svenstavik så ville både Theo och Louie gärna leka ute men de fick så lov att vara inne. 

Idag har Göran varit ledig efter en hel helg med jobb, alla barn har varit på skola och dagis förutom Louie och Minnah. 
Minnah tog en väldigt lång tupplur på förmiddagen, den sträckte sig långt över lunchen, vi passade på att äta redan vid 11.00 (som vi iofs brukar göra) när hon ändå sov. 
När vi ätit klart var klockan strax innan 12.00, ny blöja på Louie och av med alla kläder och sen kröp vi alla 3 ner i vår säng och kikade på film, både jag och Göran har varit frusna hela dagen. 
Louie låg och myste, lekte ångvält ibland, men till sist somnade han och vi hann se klart nästan hela filmen innan Minnah vaknade och ville tutta. 

Hämtade barnen på dagis, handlade lite, Göran ville baka en äppelpaj med barnen, inga barn var intresserade så då bakade vi, kan hända att jag råkade typ ta över bakningen utan att jag tänkte på det, jag skulle bara hjälpa lite 🙈. 

Jättegod paj, som mer var som en äppelkaka som vi åt med marsansås efter middagen, korvstroganoff och ris bestod den av. Jag och Göran valde att testa ha matvete till och det var supergott, konsistensen var bäst!

(null)

(null)

Efter middag oxh efterrätt så skuttade jag och Louie in i duschen medan de andra roade sig med att duka av i köket och Göran hängde dagens 3:e tvätt. 

Nu sover de små, de stora ska snart också i säng och sen är denna dag så gott som slut. 
I morgon är det 6 Juni och Sveriges nationaldag 😊
2 Juni och strålande sol med nordliga vindar...

Idag kom det varken åska eller regn, blöjorna torkade bra i sol oxh vind även om den sistnämnda var lite av det kalla slaget. 

Barnen har mest varit inne idag, när det är fina dagar så gott som varje dag så får man vara inne ibland för att orka med. 

Lördag betyder lördagsgodis och det är ju något se flesta barn längtat efter och jag tänkte att det var lika bra att få det avklarat efter helgfrukosten. Så en liten skål var med godis, några flaskor vatten, en fuktig lite handduk att torka kladdiga fingrar på och en film så var de nöjda en stund. Det var i samma veva dags för Minnah att sova och med lov av Jonna så tog jag henne i vagnen och gick en promenad under tiden som Jonna passade de andra. 

När jag kom hem igen tog jag något litet att äta och sen satte jag Louie i den andra vagnen och tog med honom, Towe, Ninni, Theo och Lilly till affären för att handla korvbröd till middagen, orkade inte skala potatis och göra mos i denna härliga värme 😊

Resten av dagen flöt på och efter middag packade vi in de som fick plats i bilen och åkte till Norsbron och badade, 3 barn cyklade. 
Ganska varmt i vattnet, för 2 dagar sen var det 25 grader i vattnet sa en tant här i byn. 
Barnen badade och sen var det dags att åka hem, städa ihop det sista och sen natta de små. 

När Minnah och de andra små somnat och de större satt uppe och lekte med slime så passade jag på att undersöka hur mina ben skulle klara en cykeltur... var ganska många år sen jag riktigt cyklade en längre bit. Sålde min cykel för några somrar sen då den mest stod, nu ångrar jag mig en aning. 
Det var Jonnas cykel jag lånade ikväll, höjde sadeln och så var det bara att trampa iväg men jag måste ju säga att 26" känns en liten aning för liten 🤔
Benen överlevde men jag kände verkligen av de stumma musklerna sen, ganska härligt ändå. Blev en sväng till Ljungabron och tillbaka, tog va 30 min. 

Efter det fick Melvin, Hilma och Towe krypa isäng och de tre äldsta fick sitta uppe med oss och fika och se film, dock gick både Jonna och Meja och lade sig ganska snart och jag kämpade med att hålla mig vaken hela filmen denna kväll... jag missade några små snuttar här och var på slutet bara. 

Nu sova, i morgon är det söndag och det ska nog kanske tvättas en del oxh swn förberedas inför den näst sista skolveckan innan sommarlov. 

(null)
Fin kväll!

(null)
Nästan alla badade

(null)
Meja var snäll och flätade Hilmas hår efter att vi borstat ur en massa onda tovor som blev efter att hon badat 💕

1 Juni, lite regn, åska och halsont!

Inatt har det regnat och vid 12.30 tiden idag drog åskan över oss, någon liten snabb regnskur men annats 23 grader och sol, med enstaka moln hela dagen. 

Vi hoppade frukosten, skolbarnen pt så såklart, men sen åt vi en frunch vid 11.00 istället. 
Göran åkte sen i väg för att jobba. 

Louie sov en sväng inne och alla andra har bara tagit det lugnt hela långa dagen, lite plattor inne i soffan varvat med lite utelek om man har velat. 

Min hals har ömmat något i några dagar ni men inatt fick jag rejält ont och det har hållt i sig hela dagen... hoppas det går över igen att kag behöver bli sjuk först. 

Fiskpinnar och strips till middag, barnens val när jag frågade om de ville äta fiskpinnar och mos eller grillkorv med pommes. Vi får ta korv med mos en annan dag helt enkelt. Massor av gröna ärtor hade vi till också. 

Efter middag fick barnen leka, spela ett tag till, tänkte till 20.00 först men eftersom alla var så snälla och Theo, Lilly och Louie var ute i garaget med Casper så blev det ända till 21.00, men då var det bums i säng, borstat tänderna hade jag gjort på dem alla i omgångar innan. 

Göran slutade 20.00 och frågade tidigare idag om klippning direkt när han kom hem, varmt att vara "långhårig" när man jobbar. 
Han kom hem för en stund sen så nu är han nyklippt och nyduschad och alla barn utom Jonna och Casper har lagt sig. 

Jag nattade Minnah före alla andra idag, vid 20.00 och vi testade välling för andra gången, hade inga stora förhoppningar då hon inte ville ha sist men denna gången frack hon upp allt 😃. 
Samma med gröten tidigare idag, gjorde på 1 msk vatten bara mem hon åt allt utan att spotta ut. Känns som en lättnad att hon inte verkar vara så trög som de flesta andra när det gäller mat. Men jag kommer ändå att låta henne amma så länge som hon vill. 

Göran jobbar hela helgen så vi får klara oss själva, men det brukar gå bra. Har inga måsten och krav så vi får ta det lite som det kommer, en sak i taget. 

(null)
Den här tjurpuppan krånglar mest varje kväll nu när det är dags att sova. Inte bara på kvällen heller för den delen, det ska tjuras nästan jämt, på dagis med.., hoppas att det bara är någon fas 😅

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus