Mår gott i vagnen!

Glömde bilden innan jag publicerade ;P mysigt i alla fall <3


Älghälga!

I helgen är det marknad i Svenstavik. Älghälga! Som den så fint kallas helgen innan kaggen börjar.

Det brukar inte vara så bra, inte de senaste åren i alla fall men det blir alltid att vi far dit en sväng och så även i år.
Det stod att det skulle vara 40-50 knallar på plats och även om jag tvivlade så fanns det ändå hopp... men inte var det ens i närheten i antal :(... Synd tycker jag.

Jaja, vi var där i alla fall, gick runt och kikade, spenderade några hundringar och åkte hem.

Gjorde sällskap men Angelica och Robert samt Annica och Victory. Träffade på mamma, Tina och Märta, Tina gjorde oss sällskap och mamma vek av ganska snart då hon skulle iväg på cruising på "Great lake run".

Barnen åkte en karusell och Meja köpta örhängen, mamma bjöd oss på munkar och Jonna var med Nikita, hon åkte med henne dig och på så vis fick vi andra plats i bilen och alla kom iväg :).

Göran är chaufför ikväll och jag har fördrivit kvällen med barnen.
Kombinerad kvällsfika och middag inform av hemlagad rabarberkräm som jag kokade i förrgår och smörgås. Sen blev det till att fixa på pyjamas och borsta tänder innan städnings av rum och läggdags.
Jonna, Meja och Nikita fick kika på film i Jonnas rum, Meja ska sova med Casper som precis gick och lade sig och de andra snusar gott i sina sängar. Den enda som jag tjurig att få isäng var Towe som sovit i bilen på vägen hem.

Har hunnit hänga tvätt och avnjutit lite fika med Casper, eldar lite i kaminen och hör hur Theo kromsar i sängen, tro om han vaknar och vill ha lite tutte snart!?

Ska snart lägga mig, men det är skönt att njuta av lugnet en stund. Kanske lyxa med en chokladbit?

Theo mådde gott i vagnen idag i alla fall <3 puss puss


Jacob träffar Theo!

Jacob gillar bebisar men är kanske inte så van :) och det är inte alls konstigt då det kanske inte är så vanligt att vara lika van bebisar som våra barn ;P.

I alla fall var han så gullig, ville bjuda Theo på mjölk ur sin pipmugg då han visste att bebisar dricker mjölk ;) och så fick Theo pröva leka med Jacobs leksaksnycklar som Jacob tyckte att Theo kunde ha i munnen ;P.

Men största delen av tiden vi var där så hade Jacob fullt upp att leka med sina syskonvagn (syskonbarn)! Det är inte dåligt att vid en ålder av 3 år vara morbror till 8 st varav 5 av dem äldre än han själv :D

Några pussar och kramar fick jag av honom också innan dagen var slut och med tanke på att han håller rätt hårt i både pussar och kramar emellanåt så får man passa på när det bjuds <3

Korrigerade lite med (parenteser)


Tripp till Sveg!

I brist på något att göra så tog jag barnen och åkte till Sveg igår. Jonna och Casper var på skolan så de följde inte med, efter skolan så jag Jonna med kompis och Casper hemma. Göran hade möte med arbetsförmedlingen på förmiddagen och sen följde han med Robert och Angelica till stan och handlade.

Vi klev upp rätt tidiga och frukosten var äten redan 07.00 och barnen gick till bussen en kvart tidigare.
Morgonen kändes som den gick ganska långsamt men vi tog det lugnt under tiden jag väntade på att få kontakt med folket i Sveg.

När det väl var bestämt att vi skulle åka och allt var packat så skulle jag bara få på barnen kläder (två av dem satt fortfarande i pyjamas), packa ut oss i bilen, stanna på affären och handla, åka till skolan och lämna nyckel, mata Theo i bilen utanför skolan och slutligen tanka och 11.40 var vi äntligen på väg!

Vi filade när vi kom fram, barnen lekte först inne sen blev det en promenad till Dollar där Melvin för övrigt fick ett frispel och jag fick springa och jaga honom där inne!!!
Sen var det lek ute, jag bjöd på några godisbitar innan middagen (inte så smart) som pappa för övrigt pepprade lite väl mycket ;P så barnen åt mest mos och vi fick smaska massa korv och broccoli.

Efter middag blev det ytterligare lite lek i h städning innan vi strax efter 20.00 satt i bilen på väg hem.

Huvudattraktionen idag var delvis Theo då det var första gången de träffade honom och passade såklart på att mysa lite extra då de hanns med. Annars var det full fart i lagom mängd hela dagen, inga direkta sura miner och inget tjafs (förutom på Dollar) så det var ju bra.

Nu är en ny dag, det blev lite sent igår men barnen gick snällt och lade sig när vi kom hem.
Vi ska strax äta frukost och börja denna dag.
Göran är lite trött idag, Ninni vaknade och skrek någon gång efter 03.00 i natt och vägrade somna om vad han än gjorde. Hilma och Towe hade också vaknat tidigare men som ser snabbt om här i sängen bredvid mig.

Det är Älg Hälga i Svensta i helgen så vi får se om vi åker dit och kikar lite, Jonna har match i Klövsjö idag men hon känner sig lite tidig (tussig) och har börjat snöra (snora) så hon får och ville hoppa det idag :/...

Nu vill Theo äta :)

Puss puss, bjuder på Theo

Lite mer korrigeringar (blir tokigt när man skriver från mobilen ;P)


4 veckor!

Idag blev han 4 veckor vår lilla Theo <3 som inte är så liten längre då han växer så det knakar! Vägde honom i fredags och han hade ökat till 4650g!!! Det innebär att han gått upp 670g på 10 dagar :), någon längd tog jag inte då jag vägde själv.

Hur har han då utvecklats? Han sover mycket fortfarande, är vaken kortare stunder, lite längre på morgonen och kvällen men sover mest hela dagarna varvat med lite mat och blöjbyten.
Han fäster blicken och följer i viss mån rörelser. Något riktigt svarsleende har vi inte fått ännu men det kanske inte är så konstigt då han sover så mycket ;P men det kommer så småningom :).

Han sover gott i sin säng på nätterna, somnar omkring 21.00 på kvällen och sover till någon gång mellan 01.30-03.30 då han får ny blöja och tutte och får då sova resten av natten brevid mig :).

Det där med tummen har hittills bara varit tillfälligheter för det händer väldigt sällan. Nappen har han fått pröva men har ännu inget riktigt behov av den, somnar ofta vid bröstet men också i sin säng, ibland får man hålla honom och klappa lite på rumpan tills han somnar.
Måste säga att han är en väldigt nöjd och lättsam bebis än så länge, han är ungefär som alla våra varit men kanske ännu lite nöjdare om det ens går!? Jag klagats då absolut ingenting!

I övermorgon är det återträff med föräldragruppen, det ska bli roligt att träffa alla och få höra lite om deras upplevelser :).

Han har senaste dagarna börjat bli lite röd i rumpan när han bajsat och bandet luktar annorlunda... men jag gissar att det kan vara Alvedon och strepsils som jag ätit nu sen i fredags!? Var ju iväg och tog halsprov i fredags men varken det eller sällan visade något men blev tillsagd att återkomma om det inte blev bättre efter helgen samt om jag fick feber... så igår efter en helg med smärtande hals och feber så var jag dit igen och visst är det halsfluss igen!

Halsen har redan blivit lite bättre och hoppas även att Theos rumpa blir det :).

Nu måste jag nog sova!

Men först bilder från idag <3


Halsfluss igen!?

Igår morse vaknade jag med en smått stickande känsla i halsen på höger sida... Fram emot kvällen blev det snabbt värre och det kändes återigen som en stor klump som inte går all svälja ner... svullet gomsegel...

I morse var det fortfarande svullet, nästan ännu svullnare och jag fick känslan av att nästan måsta kräkas pga något som ligger och irriterar och blockerar i halsen...

Idag blir det att ringa Hc, måste fråga ifall jag ska komma och ta prover för ev penicillin med tanke på smittoförande, lite olösligt att smitta Theo kan jag tycka!

Brukar nästan aldrig vara sjuk så detta förvånar mig, varför igen med så kort mellanrum!?

Jag ska passa på att väga Theo också om vi ska iväg :).

Idag är det för övrigt fredag och alla är hemma förutom Jonna och Casper. Vad vi ska hitta på i helgen vet jag inte... Vad har ni för planer?

Trevlig helg på er i alla fall :).


Storhandling på schemat!

Idag ska vi till stan och storhandla! Frysen börjar bli tom efter en månad utan storhandling, inte speciellt konstigt då det går en hel del mat här hemma ;P men ändå ganska lite för att vara så många tror jag!?

I alla fall så åker vi efter frukost (är det tänkt), vi ligger fortfarande i sängen och drar oss jag och Theo. Pappan kikar på film, några av barnen också och resten leker.

Dagens lilla utmaning blir nog just handlingen då 7 av barnen ska med (som det ser ut nu) men det brukar inte vara någon katastrof även om det brukar gå snabbare och handla om inte alla barnen är med :D.
Kanske ska kolla med mamma om hon vill låna några barn ;).

Nu ska vi snart kliva upp, men det är ju rätt mysigt här bredvid denna gos <3


Två kissar till Tina

Nu ikväll flyttade två kissar till, de ska få bo i Brånan tillsammans med Tina, Märta, Magnus och vovvarna :).

De har längtat efter katt väldigt länge men inte velat skaffa förrän de flyttat till hus så att katterna får lite mer frihet. Och nu bor de ju i hus så Tina överraskade Magnus när han nyligen fyllde år genom att ge honom och familjen en liten kisse. Han har frågat många ggr om de inte ska skaffa kattunge när de flyttat men Tina har sagt att de ska vänta ;).

Och för att kissen inte ska behöva känna sig ensam så fick de (om de ville) en kisse till som inflyttningspresent av oss :) och det ville de så klart!

Så nu tidigare i kväll (nu är det ju natt!!!) så var de hit och hämtade två små kattflickor och Märta var jätte glad och härmade dem när de jamade :).

Namn vet vi inte ännu men det kommer.


Helge har flyttat...

Idag flyttade första kattungen, de blir 12 veckor på onsdag (i övermorgon) så han hade åldern inne.

Han ska bo i Brånan och har fått namnet Helge :).

Tyvärr så upptäckte jag precis att jag inte har någon bild på honom :( får försöka fixa det...

Han får det nog hur bra som helst i alla fall, egen korg och klösbräda och annat var redan fixat :).


8 år som gifta!

Förra året kom jag ihåg vår bröllopsdag, året innan hade jag ingen koll alls på dagar och datum utan fick ett sms med "Grattis på bröllopsdagen" av syster Tina och insåg att ja jävlar, det är ju idag!!!
 
Idag har det gått ännu ett år och jag vet inte men Augusti måste vara en dålig månad att försöka minnas saker i/på, slutet på sommarlovet, kommande skolstart och annat!? För i år blev det samma sak... "Grattis på bröllopsdagen!" läste jag nyss i ett sms från fina goa syster <3 och jag hade inte en tanke på att det var idag!!!
 
Kom även på att jag tappade bort att komma ihåg förlovningsdagen den 3/8 också... :(... skäms på mig!
 
I alla fall så är detta 13:e året tillsammans med väldens bästa och underbaraste karl och 8:e året som gifta.
Året kanske inte har varit det bästa med en massa motgångar, sjukdomar, små kryp och annat men kärleksmässigt så har det varit bra tycker jag! Trots lite gravidhormoner och annat ;P...
 
Älskar dig Göran Meyer, du har funnit en stor plats i mitt hjärta och där kommer du alltid att bo oavsett var som händer ♥ älskar dig (och barnen) mest av allt!
Grattis fina du och förlåt att jag glömde (i år igen...) men det gjorde du också så då är det jämnt ;P... Puss och grattis till oss!

Hittat tummen!?

Theo har hittat tummen några ggr, kanske han blir en tumsugare som sin syster Ninni!?


När Theo kom till världen <3

Måndag den 29/7 vid 22.30 tiden så började vi färden hemifrån Rätan mot förlossningen i Östersund (10 mil enkel resa för er som inte vet).
Vid det här laget hade jag haft lite värkar till och från sen vi nattat barnen runt 20.00 tiden och några få värkar under dagens gång.
 
En vacker sommarkväll med rosa himmel!
 
I bilen på väg in till förlossningen :)
 
Både lördag och söndag hade varit liknande, några värkar under eftermiddagen/kvällen och någon enstaka under natten, inga direkt onda värkar utan mer som sammandragningar som känts lite mer och betett sig som värkar. 
Sa till Göran redan på måndag morgon att om det blir lika ikväll så åker vi in i vilket fall för det kan ju gå väldigt fort när det väl startar och jag vill gärna hinna längre än till hallen! Och med tanke på att slemproppen hade börjat lossna under dagens gång också så kändes det verkligen som att det började närma sig.
 
Vi hade papper och penna framme och klockade värkarna, eller ja vi skrev upp tid då jag fick dem och det var allt från 5 min till 30 min mellanrum. Jag satt helt stilla i soffan och virkade klart det sista till mobilen med djur som ska vara till barnvagnen och när den var klar då ringde jag förlossningen ;) som tyckte att vi skulle komma in.
 
Tidigare under dagen hade jag pratar (smsat) med Angelica (som hade bf 20/7, 9 dagar innan men inte fått ännu) och hon hade också haft lite värkar till och från under natten och förmiddagen, men hon trodde att det bara var förvärkar då det inte gjorde speciellt ont. Hon var vid det här laget ganska less på att vänta på bebis...
 
Jag och Angelica har ju skojat mycket om att vi ska få bebisarna samtidigt, i alla fall vara på BB samtidigt men har absolut inte trott att det skulle bli så då våra bf ändå skiljer sig med en hel vecka. Men dagarna innan så slog tanken mig mer och mer att tänk om det faktiskt händer! Bara för att vi skojat om det! Spännande!!!
 
Under eftermiddagen fick vi reda på att de blivit inskrivna på förlossningen vid 16.00, de skulle bara till stan för att kolla efter en AC att ha i lägenheten som var varm som en bastu, men värkarna blev tätare och gjorde allt ondare så det blev ingen Ac just den dagen :).
 
Vi meddelade Angelica och Robert att vi också var på väg in, fick info om att Angelica fått EDA och var öppen ca 5 cm!
 
Vid 23.45 var vi inne på förlossningen och A och R hade talat om för personalen att vi var deras kompisar och att vi också var påväg in :) så de visste rätt mycket om oss när vi anlände ;P.
 
Mina värkar kom igång lite mer i bilen på vägen in, Göran sa att det är bara för att du slappnar av och vet att vi är påväg nu och jag tror det stämmer ganska bra för det var inte förrän efter vi nattat barnen och jag satte mig i soffan som värkarna kom mer och mer hemma heller... hade bara haft någon enstaka under dagen...
Göran hade frågat mig  tidigare under dagen som det var dags att åka snart eller om han kunde byta styrleden på bilen? jag svarade att vi kan väl i alla fall äta middag och natta barnen först ;P.
 
När vi kom in fick jag väga mig, knappt 84 kg visade vågen, Bm tyckte att det var så fint att jag hade sommarklänning på mig sådär mitt i natten på väg in till förlossningen :).
De satte kurvan på magen och under dessa 20-30 minuter kom det endast 2 värkar så jag kan ju inte påstå att det varken var så aktiva eller smärtsamma... hon kände och jag var öppen 5-6 cm, jag pustade ut och insåg att vi får stanna, det blir bebis!
 
Under tiden hade Göran lite sms kontakt med R och A var vid det här laget öppen 9 cm men hade fått lite värkstimulerande för att få igång krystvärkarna ordentligt, olidligt spännande!!!
 
Jag bytte så småningom om till de otroligt sexiga skjortorna som de har och så ett par såna där fina trosor med en sexig blöja/gigantisk binda i :).
Göran fixade ett gåbord, mycket skönare att ha ett sånt att hänga på när värkarna kommer för då kan man slappna av i hela underkroppen och hjälpa värkarna att trycka neråt i stället för att hålla emot.
 
Jag gick där fram och tillbaka, stod jag stilla så kom värkarna rätt glest...
Bm kom in med jämna mellanrum och kollade till oss, jag gick på toa och kissade då och då, drack lite vatten, kramades med Göran och gick av och an...
Klockan var nu ca 01.15-01.30 och Bm som var in sa att 02.00 tar vi vattnet.
 
Här någon gång får vi reda på att A och R nu blivit föräldrar till en liten Liam ♥. Stort Grattis!!!
 
Plötsligt kommer en sån där värk som tar i lite extra och mitt i den sä tänker jag "tar den i lite till, om jag måste andas ut 2 ggr till så kommer vattnet" ( varje gång i värken som jag andas ut trycker det på mer) och efter två utblås "alá profylax" så gick vattnet! 
Klockan var nu 01.45 och Göran ringde på klockan, jag visste inte om jag skulle stå kvar eller lägga mig på britsen...!?
 
Bm kom på en gång och jag fick order att lägga mig ner, hon kände och jag var fortfarande öppen 5-6 cm, det kan ju gå tillbaka lite precis efter att vattnet gått.
De satte kurva på magen igen och värkarna hade nu blivit mycket intensivare, jag blev tystare och lugnare än någonsin och andades igenom värk efter värk med Göran sittande tätt intill mig på en pall bredvid sängen, min hand i hans ♥.
En sköterska kom in och konstaterade att "här var det lugnt!"
 
Ganska snart så kände jag att jag ville vända mig på sidan, det brukar innebära att krystvärkarna är nära, men jag vände mig tillbaka halvt på rygg igen då kurvan blev otydlig...
Bara någon minut senare så kände jag känslan att snart behöva krysta, Göran ringer på klockan och de kommer in, jag ligger nu på sidan. och håller båda mina händer i hans framför mitt ansikte.
Bm säger "nu tar vi det här i din takt som du känner", hon fixar med någonting bakom ryggen och jag har påbörjat operation krystning, tror inte Bm var medveten om det just då men jag känner min kropp och gjorde som den ville :).
 
Bm inser plötsligt att huvudet är på väg ut, ber Göran som har båda sin händer i mina ringa på klockan och han svarar "snart, bara jag kommer loss"!
En sköterska kommer in och assisterar. Jag bad om ett stöd att lägga upp ena benet på, Göran tänkte vara snäll och hämta men ganska bestämt talade jag om för honom att "Du stannar här!".
 
Lugnt (så lugnt jag kan) krystar och andas jag om vart annat ut vår son Theo, vårt 8:e lilla underverk ♥ som föddes kl 02.18, tisdag den 30/7 2013, 1 timma och 19 minuter efter Liam!
 
En ny liten bebis ♥
 
Med rätt stor näsa :)
 
Ack så vacker!!! 
 
Det var tydligen ganska ruschigt på förlossningen denna kväll/natt och fler var på väg in, så när moderkaka och allt var ute och jag hade fått mina väldigt viktiga tabletter mot eftervärkarna så fick jag gå och duscha innan fikat som vi skulle få inne på rummet på BB i stället.
 
Bm kom in och talade om detta det även på BB var lite ont om platser och Angelica hade fixat så vi fick dela rum, ännu en grej vi skojat om :D.
 
Jag duschade under tiden som Bm vägde och mätte Theo som sedan fick mysa på pappas arm.
Theo vägde 3480g och var 50 cm lång med ett hattmått på 35 cm.
 
När jag duschat klart kilade vi iväg till rummet på BB, rum 213, där vi äntligen fick hugga in på det goda fikat!
Angelica och Robert kom bara en stund senare, de hade fått sitt fika på förlossningen.
 
Papporna stannade kvar en bra stund, vi pratade om förlossningarna och lite annat.
När vi fick veta att det var platsbrist så bestämde vi ganska snabbt att Robert skulle åka med Göran hem till Svensta för att sova innan han skulle ta bussen in till stan senare samma dag och hälsa på en stund.
Men eftersom vi hade tid för att lämna in bilen i Hackås på verkstad på eftermiddagen senare den dagen så sa Göran att han kunde hämta upp honom och följa med in och hälsa på en stund han också eftersom inte bilen skulle lämnas in förrän 15.30.
 
Så småningom åkte våra karlar hem, jag och Angelica låg och pratade en stund innan vi insåg att klockan var 06.00 och det var frukost om 2 timmar! kanske det var dags att försöka sova en stund!
 
Lycklig nybliven mamma till Liam, våra fina rumskompisar ♥
 
Måste säga att trots att det var "trångt" på BB så kändes det väldigt tomt då jag tycker att alla är så tråkiga och äter alla sina måltider inne på sina rum! Klandrar ingen, kanske finns det anledningar till valen men jag personligen tycker det är trevligare att sitta ute i matsalen och få se något annat än rummets 4 väggar då och då :).
 
Liten Liam ♥
 
Trötta... helt naturligt :)
 
Trött Theo
 
Trivdes bra i sin plastbalja...
 
Väldigt svårt att ta blicken ifrån ♥
 
Jag och Angelica hade inte tråkigt, tiden gick ganska så fort och rätt som det var så var det dags att åka hem! Men innan dess så hade vi besök av både papporna, några av Theos syskon samt tidningen och flera barnmorskor som kikade in då och då som för övrigt tyckte att det var rätt häftigt att vi kände varandra och fick barn så tätt! Tror vi blev ett lite större samtalsämne för personalen de dagar som vi var där, fick höra att vi var så glada och positiva också :).
 
Meja träffar lillebror för första gången ♥
 
Stolt Hilma 
 
Göran hade med sig tre av barnen när han hälsade på, Meja, Hilma och Ninni, de övriga var med Maria (Görans moster) då han inte kunde ta stora bilen eftersom det var den lilla som skulle till verkstaden :)
Ninni blev tyvärr inte med på någon bild då hon hade fullt upp att bära runt på Theos strumpor och undersöka allt anat i rummet :).
Jag blev inte heller ed på ett endaste kort... men det gör inget ;)
 
Trots att fina förlossningar har varit relativt enkla och bekymmersfria så kan jag åter igen säga att ingen förlossning är den andra lik, alla är unika på sitt sätt av flera anledningar. Denna gång var det extra spännande eftersom det föddes två små pojkar med så kort mellanrum och dessa kommer att få växa med att de känt varandra hela livet!
 
 På väg hem...
 
Theo ser lite smått bekymrad ut ;P
 

Lite dålig uppdatering...

Spånar på förlossningsberättelse, så den är på gång :). Men just nu prioriterar jag annat, bland annat att mysa med den här godingen <3


Fixat!

Nu är det fixat :) nu kan man alltså läsa mina svar på era kommentarer! 
 
Bara två äldsta och två yngsta barnen hemma + Tony, de fyra mellersta är med farmor och Patrik på minisemester i Kojbyn över natten :).
 
När Ninni är nattad ska vi ha en riktig film och myskväll med de stora!
 
Ha en trevlig kväll!

Hjälp! Har lite problem!

Jag upptäckte precis att när jag svarar på kommentarer så syns de inte under kommentarer... upptäckte felet och det är pga att texten är svart precis som bakgrunden... nu är bara frågan hur jag ändrar!? Höll ju på och pillade med designen för typ ett år sen (om inte mer) så jag minns inte vad allt är till osv... någon som kan hjälpa mig!?
 
Tillsvidare så går kommentarerna att läsa om man markerar fältet nedanför kommentarerna som jag svarat på, ett mer eller mindre stort mellanrum så syns svaren :).
 
Tack på förhand :)

Smidigaste nattningen på lääänge!!!

Jag kan knappt tro det!
 
Dagen började ganska sent, eller barnen var uppe tidigt och jag låg kvar i sängen och mös med sovande Theo ganska länge då vi åt tidig lunch istället för frukost då dagens planer var att åka till Brånan och hälsa på Tina & co.
 
Efter lunch städade barnen rummet, alla fick på sig kläder, borstade tänder och ja vi gjorde oss klara för att åka helt enkelt och vi var inte iväg förrän 13.20 ungefär! vet inte vart tiden tog vägen!? Å andra sidan så stressade vi inte heller :)..
 
Vi kom dit, Göran fortsatte vidare till Svensta för att hälsa på Robert.
Barnen lekte, Märta sov ute i vagnen och gjorde så hela tiden när vi var där... passade på att ta en långsovare när kusinerna är på besök ;P. Men det blev en lång dag för henne igår då de var i stan hela dagen och shoppade samt flyttstädade lägenheten så det är förståeligt.
 
I alla fall så bjöds det på fika och middag, jag hjälpte Tina med disken fast jag absolut inte behövde men jag övertalade Tina :).
 
Strax efter 18.00 kom Göran och hämtade oss och efter lite prat och inpackade av ungar i bilen så kom vi iväg 18.20.
 
Jonna höll igång med sång där bak hela vägen hem så ingen lyckades somna :D det var toppen!
 
Så till nattningen!
 
Göran bytte om och tog med sig Casper till bandyn som börjar 19.00 så nattningen fick jag sköta själv denna kväll :).
 
Vi borstade tänder och tog på pyjamas, inte helt frivilligt från alla håll men det gjordes utan större motstånd.
Alla kissade och gick till sina sängar, vi fixade välling och under tiden Ninni och Towe åt sin välling så sjöng jag en liten stund, pussade godnatt och tänkvärt efter dagens som faktiskt gått i skrikets och bråkets tecken mellan syskonen, klockan var nu 19.10.
Jag sade som jag alltid gör att nu ska ni vara tysta och sova och sen har det inte hörts ett knyst där inifrån :O!!! jag kan knappt tro det själv! Innan 19.30 så sov alla, vågade nästan inte gå in och kika, tänkte att när som helst så ropar någon eller så kommer det tassande fötter, men inte!
Jag hann under tiden jag väntade gå och kissa, klippte och filade naglarna samt målade på ett lager topplack och förväntade mig som sagt att när som helst bli ropad på!
 
Så efter en dag när så gott som alla barnen klev upp strax efter 07.00 och sen har det varit full fart med lek blandat med skrik och bråk hela långa dagen så var de ganska slutkörda!
Hade absolut inte väntat mig det då det varit ganska många kvällar nu med tröga och sega nattningar, eller inte själva nattningen men det har ibland tagit flera timmar för vissa av dem att komma till ro och somna.
 
Nu grymtar Theo så det är väl dags för honom att få på pyjamas och bli lite ompysslad nu :).
 
Sammanfattningsvis så har denna dag varit väldigt bra trots att barnen levt rövare med varandra och inte lyssnat så bra alla gånger :D.
 
Puss puss

Mobilen är klar!

Gjorde klar den innan jag hade tid att åka in till förlossningen den där natten när Theo kom :).

Djuren var klara innan men jag monterade och satte dig ringarna som kommit med posten.

Så här blev det;


Redan en vecka!!!

En vecka har gått, en vecka som gått väldigt fort! Vi är redan inne i nya rutiner och allt flyter på bra, man får planera lite annorlunda, det är ju en liten individ till att tänka på nu :).

Vår älskade lilla Theo, tänk att du är här!
Du verkar trivas här hos oss och vi med dig, du är nöjd och lugn, allt du begär är mat, en torr blöja och massor med kärlek, kärlek det får du i överflöd och det är du värd <3

Ska försöka knåpa ihop en liten berättelse om den där natten då du kom till oss också men just nu så njuter vi bara av att du är här samtidigt som allt annat måste rulla på :)


Lus på besök igen då...

Towe ville ha flätor i håret och jag hittade flera lusägg i hennes hår... tyckte det var konstigt då hon inte hade några alls förra gången vi hade lus för typ en månad sen.... Kikade lite lätt men såg inga löss...
 
Hilma ville också ha flätor, även hon hade ägg lite här och var, letade vidare och hittade en liten liten lus.... Jaha, bara att börja kamma då...
 
Tog Nit free kammen denna gång, Hilma var jätte duktig, fuktade håret lite och då gick det lättare att kamma och jag fick med många ägg och hittade en och annan lus...
 
Towes ägg syntes jätte lätt så jag tror att jag fick med alla och hittade några få löss... Jonna och Meja hade också, på Melvin hittade jag ingen, möjligtvis några ägg men jag tycker det är så svårt att kamma med den kammen på så kort hår...
 
Casper hade en större lus, men han sa att han sett en på Towe när de hoppat studsmatta och väntat på deras tur så han sa att det kanske var den som hamnat på honom!? ja det spelar ju ingen roll hur den kom dit...
 
Göran hade en enda stor svart lus och sen var det min tur... jag är i vanliga fall inte speciellt håröm men med den kammen så var det nog jag som gnällde mest!!! Jag tror Göran hade ganska roligt åt att jag satt med tårarna som rann ;P... Sen är ju mitt hår rätt så grovt och då blir det ju som det blir, kanske det kan ha att göra med tekniken för den som kammar också!? ;P...
 
I alla fall så hittade han inga löss och inga ägg på mig... kammade själv över handfatet senare också men hittade ingen alls...
 
Vet inte vart de kommer ifrån eller om det ev kan vara så att vi inte blev av med dem helt sist?
 
Hade i alla fall kvar medel hemma, Anti lice så innan läggdags så smetade vi in barnens hår och även våra egna, Göran som verkligen ÄLSKAR kladdiga salvor var jätte nöjd :D över att kleta i mitt hår som inte alls är bångstyrigt :).
 
Tur vi upptäckte dem nu, hade ändå tänkt kamma ordentligt innan skolstart men nu är det ju gjort några veckor innan och vi hinner kamma några ggr till innan och sen blir det till att hålla efter och kamma, kamma, kamma och kamma!
 
Vi som inte riktigt visste vad vi skulle fördriva dagen med behövde inte fundera så länge...
 
 

Liten utflykt...

Lugn morgon med senare frukost idag :).

Göran och Casper åkte till Vemdalen för att spela träningsmatch, de testade på 11-manna och farfar kom dit och kikade.

Vi fick ett kort besök, någon ville kika på och tunga en av kattungarna som snart är leveransklara :).

Sen hängde jag tvätt och monterade liggdelen på Donkeyn, kanske dags att börja använda den fina vagnen nu!? :).

Min plan var att så småningom komma iväg på en promenad för att införskaffa bröd och mjölk innan affären stängde vid 14.00.
Efter mycket om och men med värdinna av vagn, blöjbyte och tutte för Theo, byte av en bajsblöja på Ninni, få övriga att kissa och ta på sig skor, packa organizer med nödvändiga saker, på med väskorna innehållande regnskydd på vagnen och in i garaget för brio racen så var vi äntligen iväg!!!
Däremellan var det såklart lite förtjusande syskonbråk och tjej från mamman ;P.

Vi kom i tid med god marginal och handlingen gick bra så på hemvägen blev det ett stopp vid sjön för bad. Ninni och Theo sov ju ändå i vagnen så det var ett bra tidsfördriv :).

Barnen badade, det blåste ganska bra men varmt och när solen inte var i moln så var det stekande hett!

Efter bad och påklädning (handduk hade vi inte så en extra bomullsfilt fick funka) så satte vi oss på den lilla lilla filten och åt banan, ballerina och drack mjölk direkt ur en förpackning :D. Hör absolut inte till vanligheterna men undantag kan göras ibland när det är varmt och man är törstig :).

Att stanna och bada efter en promenad till affären börjar nästan bli en vana... Glada och lite mindre smutsiga barn som är lite nöjdare brukar vara resultatet!


En heldag i Brånan!

Efter en lite senare frukost än vi tänkt (mammans dåliga humörs fel...) så åkte vi strax efter 11.00 mot Brånan för att hälsa på Tina och Märta i deras nya hus, Magnus jobbade...
 
Göran hade lastat bilen med både gräsklippare och röjsåg, Tina såg ganska förvånad ut när hon hörde det börja brumma bakom huset ;P... Casper klippte gräset och Göran började röja i hundgården där gräset/ogräset var över en m högt (skulle jag tippa på).
 
Barnen lekte ute och Theo fick låna liggdelen till Märtas vagn, dock fanns inte själva chassit på plats men soffan i köket dög mer än väl hela dagen :).
 
Jag och Tina var både inne och ute, servade barn med vatten, plockade lite här och där, lagade lite lunch, matade Theo, bytte blöja osv...
 
Angelica och Robert kom också förbi en sväng men åkte vidare för en träff med Liams farmor. Mycket att hinna med när man är liten och nyfödd, många som vill träffas och snusa :). 
 
För Theo är det inte lika ruschigt så både farmor och momma är ute och ränner/reser, men det kommer!
 
Tina plockade fram Märtas lilla badpool så barnen kunde svalka sig, inte kanske bästa förutsättningen med nyklippt gräsmatta!? Men vad gör väl det, de hade roligt och blev svalkade.
 
Timmarna gick ganska fort och vips var det kväll och dags att åka hem.
Caper hade lite ont i händerna efter gräsklippningen och Göran var rätt mörbultade efter alla timmar i hundgården han också.
Vovvarna fick inviga gården med sällskap av Göran och Tina och det gick superbra som jag förstod det! Efter en stund kunde de lämnas själva och verkade trivas jätte bra :D.
 
Barnen fick lite smörgås innan hemgång, jag packade allt som skulle med hem, inte lätt att hålla reda på allt i ett litet flyttkaos men jag lyckades samla ihop allt, Däremot så lyckades jag glömma en hel påse men grejer så Tina, Magnus och Märta får lov att svulla smörgåsar några dagar då jag köpt med mig extra bröd som jag tänkte ha typ i morgon ;P... Tur det finns mer på affären :D.
 
Väl hemma så nattades alla barn och nu har jag slappat i soffan någon timma, myst och matat bebis som nu sover i sin säng.
Tänkte försöka lägga mig själv också i tid, eller tidigare än vanligt i alla fall så kanske morgonhumöret är bättre i morgon!? Hoppas i alla fall :).
 
Natti natt!

I tidningen!

När jag och Angelica låg på BB så blev vi intervjuade av tidningen :)
 
Tidningen ville skriva om varför Östersunds BB/Förlossning/Gyn är och fungerar så bra;
 
Klicka på länken; 
http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.6134320-har-ar-arbetsmiljon-inget-problem
 
Och då ville de även intervjua någon/några av de nyförlösta mammorna för att få deras syn på bemötande och upplevelse och då tyckte chefen att vi var så glada och positiva så hon ville absolut fråga oss om vi var intresserade att ställa upp :)
 
Sen kanske själva sammanträffandet var en bidragande orsak också!? Inte så att det händer ofta att två nära vänner hamnar på förlossningen och föder barn samma dag med endast 1 timma och 19 minuters mellanrum samt pga platsbrist erbjuder sig att dela rum ;P...
 
Det roliga var ju att vi skojat om det hela och faktiskt sagt att om det mot förmodan skulle bli så så skulle vi fråga ifall vi fick dela rum så att det inte skulle bli så långtråkigt :)
 
Kändes lite pirrigt men ändå en rolig grej och faktiskt så har jag bara bra upplevelser från bemötandet och arbetet runt mina förlossningar. Man blir ju mörkrädd ibland när man hör hur andra haft det på andra ställen!
 
Klicka på länken; 
http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.6134325--personalen-ar-sa-man-att-det-ska-kannas-bra-
 
Bilderna kanske inte blev de bästa kan jag tycka men det ä nog inte så lätt att fota i ett så avlångt rum... de hade ju iofs kunnat fixa en bättre konstallation om de velat ;) men det duger :D.
 
Var tycker ni?
 
 

Kärlek!

Å vad jag älskar!!!

♥♥♥
 

 


Flyttat närmare!

Wiii! Tina och Magnus har köpt hus och bor numera i Brånan ;). Det är inte ens 4 mil från oss!!! Skönt att ha dem lite närmare och i morgon ska vi dit och hälsa på i flyttkaoset. De flyttade allt igår och även om de säkert stökat på hela dagen idag så är det nog mycket kvar.

De har verkligen längtat efter ett hus och nu är drömmen äntligen verklighet :).


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus