Fredag och lördag med regn ute och mys inne...

Fredag:
En lugn dag hemma med de 5 yngsta, ute var det regn och rusk så vi höll oss inne. Det tvättades och veks torr tvätt som barnen snällt sorterade och lade i tvättkorgar så att kläderna lättare kunde bäras dit de skulle.
 
Till middag åt vi potatis, fiskfileer, hollandaisesås med grönsaker, blev bara några potatisar kvar, allt annat gick åt.
 
När jag lagade middagen så bakade Hilma och pappan ett långpannebröd som skulle få jäsa i kyle över natten så det fanns till frukost på lördag morgon.
 
Efter middagen tog Göran med sig de 5 äldsta barnen och åkte till Macken så att de fick köpa sig lite godis och chips, sen gick Meja, Hilma, Towe och Melvin ut till flickornas rum och kikade på film, Melvin sov där ute eftersom Isak sover här i helgen.
 
Senare kikade vi större på film, jag satt dock och halvsov så jag gick och lade mig strax innan 22.00 om jag inte minns helt fel.
 
Lördag:
 
I natt var jag upp 3ggr, första gången ville Lilly att jag skulle stoppa om henne och sitta en stund med henne tills hon somnat om. Andra och tredje gången tror jag var pga hunden, vet att jag var ut med henne en sväng i alla fall, att jag vet att jag var upp 3ggr var för att jag vet att jag kröp tillbaka ner i sängen 3ggr. Man är ju inte alltid helt vaken när man kliver upp mitt i nätterna.
 
Älsklingen klev upp en liten stund efter att jag varit upp sista gången, då var det katten som jamade och skulle ut och då var nog klockan ändå så pass att något/några av barnen klivit upp och satt och kikade på tv. Jag låg kvar till ca 07.30 då Minnah vaknade, Ninni kom och hämtade henne men sen vaknade Tyra och jag behövde upp för att kissa så det slutade med att jag först kissade och sen gick jag ut med henne på morgonpromenad runt kvarteret.
När jag kom tillbaka så tog jag fram brödet ur kylen och vred på ugnen och sen satte jag mig i min fåtölj och stickade lite tills det var dags att grädda brödet och sen så småningom duka till frukost.
 
Det har varit regn hela dagen idag med så vi har varit inne, förutom vid 12.00 då vi tog med oss Lilly och åkte på affären för att köpa potatis, sen åkte vi även en sväng på macken och köpte lite lördagsgodis till de mindre barnen som inte fick något igår. De fick äta lite godis och ostbollar och kika på film när vi kom tillbaka för då var det ändå dags för Minnah att sova en stund.
 
Minnah kikade på Pippi Långstrump på förmiddagen, fokuserad med händerna i byxfickorna
 
Till middag idag åt vi biffar, potatis, gräddsås och grönsaker, till hade vi svartvinbärsgele, sista burken som vi hade kvar. Nästa sommar få vi ta oss i kragen och plocka lite, eller köpa av någon så att vi kan koka mer gele.
 
Vi har ju till och från kikat efter en våningssän att köpa så att Ninni och Lilly inte behöver dela på en 120cm säng, det blir tjafs så gott som varje kväll för att någon av de nuddar varandra och Lilly gnäller på att Ninni sparkas på nätterna.
Idag hittade vi en på annons som fanns i Vemdalen och vi fick den för ett helt okej pris så efter middagen skickade vi iväg Casper och Isak för att hämta den.
Den tog ett tag att få på plats då det är trångt där den ska stå men nu står den där och är bäddad, 3av 4 barn som sover där inne sover, bara Lilly som fortfarande är vaken.
Vi tänkte ju att nu skulle barnen bli glada, speciellt Lilly och Ninni när de också får sova i en våningssäng, dock blev det inte så, för atta 4 ville ju sova i den "nya" sängen... Theo och Louie fick sova i den nya pga att den bara är 80cm bred och att det finns räcke på överslafen, Ninni och Lilly som tjajat om att få sova i den sängen vi redan hade, som Theo och Louie sovot i blev sååå sura för att de inte fick sova i den nya och Louie han tjurade bara för att han kan, som oftast nu senaste tiden.
Jaja, det lär ge med sig, nu har alla i alla fall en varsin säng och det finns ännu lite mer plats att leka på där inne.
 
Vi köpte också lite gott tills nu ikväll men har inte kunnat plocka fram det ännu då inte Lilly sover, tror hon håller sig vaken just för att hon tror/vet att vi köpt godis och ska äta det ikväll och hoppas på att kunna tigga åt sig en smakbit...
Hon sover förhoppningsvis snart och då kanske vi tar fram lite, annars får det vänta tills i morgon... nu ska jag i alla fall vara lite social med de andra.
Jo just ja, jag och Jonna slängdenför en liten stund sen ihop ett nytt bröd tills morgondagens frukost, detta blev det rivna morötter i, blev bra sist jag hade det i så vi får hoppas på att det blir gott denna gång med.
 

Freja, gräsklippning och chili con carne...

Idag hade jag en tid inbokad på kvinnokliniken i Östersund, jag hade träff med en "Freja-barnmorska" för att prata om kommande förlossning. Jag har aldrig varit på ett sånt samtal tidigare men eftersom det blivit "komplikationer" på de 2 senaste förlossningarna pga barnmorskornas osäkerhet och hur de handskats med mina förlossningar så vill jag nu försäkra mig om att varken bli övermediciberad "för säkerhets skull" eller att de sliter av min moderkaka på mitten igen för att den SKA komma ut inom 30 min...
Samtalet gick superfint och jag pratade med en barnmorska som heter Sandra, henne har vi mött flera gånger förut men inte på förlossningen utan under ultraljudsundersökningarna. 

Jag hade tid vid 11.00 och efter ganska precis 1 timma så var vi klara, Göran och Minnah satt i bilen och väntade på mig. 
De hade varit och tvättat bilen, tankat och rastat Tyra nere vid sjön under tiden som jag var på samtalet. 
Vi hämtade upp Tony som slutat skolan och sen stannade vi på Burgerking för att köpa lunch, åkte drive-in och åt i bilen. 
Jag måste bara påpeka att vi tog just Burgerking för att det inte var några där och det var kö på Mc Donalds men jag blir lika besviken varje gång... jag älskar inte direkt Mc Donalds heller men de är ju betydligt bättre än Burgerking... och fel dricka fick vi också, blivit något fel varje gång vi ätit där och då just pp den i Östersund. 

Vi kom i alla fall tillbaka till Rätan precis innan 14.00 då det var dags att hämta Lilly och Louie på förskolan. Jag hoppade ur bilen och tog med mig Tyra på en promenad hem, skönt för henne med en längre promenad efter att ha åkt bil större delen av dagen. 
Vi köpte förresten en ny bur åt henne idag innan vi köpte lunchen, hon har blivit åksjuk senaste gångerna hon åkt bil och väskan som vi haft är inte optimal, finns ju nät på vardera sida och även på ena långsidan men blir kanske ändå för instängt 🤔. Nu köpte vi en gallerbur som är både större och luftig och hemresan klarades utan kräk 👍🏻. 

När vi kom hem klippte jag gräsmattan, vi har dragit ut på det väldigt länge nu för vpran åkgräsklippare gick sönder och den andra vi hade innan sålde vi precis innan men vi har ju den skruttiga kvar och den fick vi igång ich kunde köra med. Göran gick runt med röjsågen och sen rensade han och Melvin bort en massa trasiga leksaker ur sandlådan. Det var bara Meja och Melvin som var hemma av skolbarnen, resten var på kören. 

Till middag åt vi chili con carne och det gick hem hos alla, de festa gillar det mycket och tog 2 portioner. 

Klockan är knappt 23.00 ännu men både Jonna och Casper lade sig tidigt och Göran somnade på soffan. Jag har börjat sticka på ett par vantar till Jonna men kände mig trött redan strax efter 21.00. 
Jag gick en kort promenad med Tyra och sen väckte jag Göran igen och sa att jag ska lägga mig, men han verkar ha somnat om igen. Huvudsaken är väl att han får sömn om han är trött, vart han sover spelar mindre roll även om det är mysigare om han ligger här i sängen med mig. 

I morgon är det Fredag och om det är fint väder i helgen så ska vi försöka stöda upp och rensa lite mer här ute på gården, kanske vi försöker att hitta på något extra också nu bör alla är hemma en helg, men vi får se. 

Natti natt 😴

Rotmos och fläsklägg!

Idag fick även Louie vara på förskolan, ingen feber och förutom att han är extremt tjurig så var gan pigg och glad. 
Han är inne i en period då han ska protestera mot allt som går, även om han typ får det han för just det tillfället önskar eller ber om 😅. 

En lugn förmiddag hemma, Minnah bäddade ner sig i soffan och kikade på Pippi en stund, sen strosade hon mest runt och lekte med bland annat sina Pippi-dockor innan det var dags för lunch och sen sova. 

(null)
Tänk att du snart ska bli storasyster ❤️

Hon har för övrigt börjat bli superbra på att tala om när hon vill/behöver ny blöja, om den börjar bli kissig eller om hon bajsat, nästan så hon säger till precis innan hon bajsar men ändå inte i så pass god tid att vi hinner in i badrummet för att det ska komma i toaletten. Däremot sätter jag henne på toaletten vid så gott son varje blöjbyte och hon kissar 9 ggr av 10. Så senast till sommaren så är hon nig blöjfri i alla fall dagtid om det fortsätter i samma riktning. 

Virkade och monterade klart snuttefilten idag också, så nu måste jag komma på något nytt att skapa, Jonna har önskar sig stickade vantar så jag ska se vad jag har bland garnerna. 

(null)
Det fick bli en liten drake 😊
(null)

När barnen kom hem från skolan så åkte vi till Åsarna för att hämta hem bussen, nu är den servad och klar, bara nya bromsbelägg och vinterdäck som ska fixas innan vintern. 

Dagens middag åt vi hos svärmor och svärfar, rotmos och fläsklägg, sååå gott! Nästan alla barn älskar det också, speciellt nosen men även köttet så det blev helt slut! 

Vi kom hem en stund efter 20.00 så det var march i säng direkt för de flesta och även om det blir virrigt och stökigt som i en galen hönsgård där ingen vet vad den andra gör så somnade se små relativt snabbt när de väl kommit i säng. 

I morgon är det torsdag och det innebär snart helg igen, veckorna går verkligen fort! 

Nu ska jag sova så att jag förhoppningsvis är pigg i morgon. 
Natti natt 💕

Barnmorska och föräldramöte...

Louie fick vara hemma från förskolan idag, han hade ju feber igår kväll men inget på morgonen. Lilly kom alltså dit själv idag men det gjorde henne inget alls, ja självklart var andra barn där men med själv menade jag utan Louie. 

Louie och Minnah fick istället åka med till Svenstavik, besök hos barnmorskan 10.00 och allt såg bra ut. 
På vägen hem stannade vi på kiosken i Åsarna och åt lunch, jag åt kebabrulle. 

Minnah höll sig vaken hela vägen hem så hon var redo att sova lunch vid 12.00 som hon brukar. 
När hon sov försökte sig Louie på att spela tv-spel men gav upp och kikade lite på youtube istället, jag har snart virkat klart huvudet till snuttefilten jag gjort. Lade ut en förfrågan på Facebook och instagram om vilket djur alla tyckte den ska föreställa och jag fick många fina förslag men Görans förslag blev det bästa! Men vad får ni se när den är klar, hann inte föra klart idag men troligtvis i morgon. 

Minnah vaknade strax innan det var dags att hämta Lilly på förskolan, Göran åkte och hämtade henne och jag satte mig i köket med Minnah och gjorde i ordning skålar med frukt som mellis till alla barn som snart skulle komma hem från skolan och förskolan.  
När barnen mumsade på fika och kakan som Hilma och Towe bakade igår så åkte jag och Göran en snabbis till Åsarna för att lämna bussen som ska få service i morgon, skönt att slippa lämna den så tidigt i morgon bitti. 

När vi var hemma igen började jag lite smått med middagen och så spelade vi lite kort under tiden. Göran tyckte kort blev tråkigt så vi spelade Labyrint men det slutade med att han och Melvin spelade schack under tiden som jag gjorde klart maten. 
Precis när maten var klar och bordet var dukat kom Casper och Jonna hem. 

Efter middagen plockade Jonna ur diskmaskinen och jag fyllde och startade den, sen tog jag en promenad till skolan för att gå på föräldramötet. Tog ut Tyra på en promenad direkt när jag kom hem och nu har jag suttit inne med Louie som vaknat och varit ledsen. Han hade knappt feber nu ikväll men var lite täppt i näsan, det är bland det jobbigaste han vet. Lite ont i magen sa han också så han fick en smörgås men den spottade han mest ut, kunde liksom inte äta den. 

Nu tänker jag krypa upp i soffan en stund med min älskling, alla andra har lagt sig, även Jonna och Casper. 
Måndag och mer feber...

Upp och hoppa strax efter 06.00 efter ca 4 timmars sömn, kände mig faktiskt pigg. 

Gröt till frukost och större barn iväg till skola, och jag tog en promenad med Tyra. 
När vi kom tillbaka lyssnades det på musik och dansades, myste ner mig i soffan med älsklingen och både Louie och Minnah kom och satte sig nära och ville goda, speciellt Minnah som pussades, kramades, klappade och strök, supermysigt ❤️. 

Hänga lite tvätt, tvätta mer och sen pannkakor till lunch. 

(null)
Vedförrådet är rätt fullt efter påfyllningen i lördags. 
(null)
Mysigt att elda ändå ☺️

Minnah skulle sen sova och jag sov också en stund, ingen direkt djup sömn men jag fick lite vila i alla fall. 

En stund efter att barnen kommit hem från skolan så åkte jag iväg och hjälpte en vän att klippa och jämna till hennes pojkars frisyrer, pappan till barnen hade försökt "leka frisör" själv med varierat resultat. De var hur duktiga som helst, vi båda var förvånad över hur smidigt det gick 😀. 

Hem och laga middag, Göran åkte till Svenstavik för möte med Jonna och hennes Tyskaklass som samlat pengar för en resa till Berlin. 

Casper som besiktar en bil innan skolan idag, fick några 2:or som han fixade på lunchen och gjorde sen en ombesiktning och bilen gick igenom, han kom hem lagom tills att middagen var klar. Sen tog han vår bil till stan, har ju redan betald parkering och så ska han ju ändå hem igen i morgon för att ha praktik resten av veckan. 

Göran och Jonna kom precis när vi ätit klart, Meja duschade Lilly och Minnah, Louie får duscha en annan dag, stackarn hade 39,4 grader i temp vid middagen, fick i alla fall i honom lite yoghurt. 

Nu sover alla utom Jonna och vi kikar på en serie som hon börjat på, en oändligt lång!!! Vi äter lite frukost och någon godisbit till det. 

I morgon ska vi ut och åka lite bil, besök hos barnmorskan. 

Söndag och hårvård...

Morgonen var relativt lugn till en viss gräns, jag tror jag sov ganska bra under natten, Göran gick upp för att låta mig sova men så vaknade Tyra och då måste någon gå ut med henne direkt och eftersom jag ändå behövde meddela någon av se andra och därmed klev upp så blev jag pigg och tog henne på promenad själv.  Tanken var ju god min älskling ❤️ 

Dagen var halvslapp men Göran satte upp en lampa och jag plockade lite med lite av varje. 

Göran skulle egentligen ja jobbat men har haft ont i halsen och kroppen senaste dagarna och även lite feber så han vart hemma. 

I fredags fick jag reda på att det var planerat egen hårvård tills idag, söndag, skulle ju inte ha funkat att jag var med om Göran jobbat men nu hade han ju hjälp av de större barnen och jag kunde åka iväg ändå. Eftersom jag inte varit med och fått mitt hår fixat sen i februari så kändes det som att jag verkligen ville ha det gjort. 
Jag och Meja åkte vid 14.15 tiden, köpte med oss mat på vägen och en stund innan 16.00 var vi på plats. 

Strax efter 22.00 gick bi från salongen och åkte hemåt, med bara hälften av håret kvar och med en ljusare färg, det gjordes blandning av folieslingor och balayage för att få håret ljusare. Nu klarar jag mig ett bra tag till, rakade en undercut i nacken för att dels få håret tunnare men mest pga mina eksem i nacken som redan idag mår sååå mycket bättre av den luftigare miljön 😃. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Meja stöp isäng direkt när vi kom hem, jag var vaken till 02.00 ca, Louie vaknade precis när jag lagt mig och jag satt med honom tills han somnat igen. Han hade lite feber när han lade sig. 

En trött lördag...

Det blev sent för de större barnen idag och det märktes genom hela dagen... noll tålamod från någon av dem och hemsk attityd mot varandra, surande för minsta lilla och ja, inte den bästa dagen helst enkelt...

De små har väl också varit lite halvjobbigt men de har inte varit värst idag om jag säger så, Louie och Theo har varit ute mer än inne och lekt på bra. Theo har hjälpt Casper i garaget och Louie har cyklat. 

Vi åt frukost vid 09.00 och sen gick vi direkt ut för att slänga in 1,5m3 ved som kom igår. 
Efter ca 1 timma gick vi in och de som hade tjafsat som värst fick skärmförbud, sysselsatte sig med att rita och bygga pussel istället. 

Minnah fick lite att stoppa i magen innan hon skulle sova, 12.30 var klockan ungefär när jag lade henne. 
Sen delade jag upp lördagsgodiset och vi andra satte oss och kikade på en film. 
Det var efter det som Louie och sen Theo gick ut, Lilly och Ninni gick ut en stund innan middagen, hade ju varit bra om de kommit på tidigare att de skulle ut så hade de hunnit leka längre. 
Theo var ute bpde länge och väl, han älskar att vara med Casper o garaget och att få hjälpa till att hissa bilen, rulla däck och annat, och Casper är så gullig och har tålamod med honom de flesta gånger när de bara är de två. 

(null)

(null)
Theo blev sugen på att sätta hela ansiktet bakom avgasröret...

Tacos till middag och när vi var klara så gjorde jag de mindre klar för sängen och de större tog köket. 
När de små lagt sig hjälpte Meja, Melvin och Towe med tvätten, Hilma som varit ute med Tyra åkte iväg med Casper en sväng. 

Jag åt bara lite till middag så jag kunde göra Göran sällskap när han kom hem, så vi har spelat lite Skipbo med Hilma och Meja under tiden som köttfärsen värmdes och sen åt vi och sen satt vi bara och pratade en stund, nu är det hög tid att sova. 

(null)
Gjorde klar denna idag, bara själva huvudet kvar men vet inte vilket djur den ska få föreställa ännu 🤔

Natti natt ❤️

Storhandling...

Idag gick förmiddagen mest åt till att vänta, vänta på att tiden skulle gå och klockan skulle bli 12.00. 
Vi lyssnade på musik, jag eldade, vi fixade lite smått i klädkammaren och jag hämtade en låda på vinden. 
Vi åt lunch och sen tog barnen på sig kläder, ja Lilly tar ju alltid på sig kläder det första hon gör på morgonen men de andra då. De hann även lyssna på musik och dansa lite under tiden som jag klädde mig och gjorde mig klar. 

Strax efter 12.00 lämnade vi av Theo, Lilly och Louie hos farmor, Ninni och Minnah fick åka med oss till stan för månadens storhandling. 

Det första vi gjorde när vi kom in till stan var att tanka, sen blev det en kort sväng på Jula där vi köpte grejer för att sätta upp en taklampa i barnens rum, kalsonger till Louie och höstliga gympaskor till Ninni. 
Efter det åkte vi till Djurmagasinet och handlade mat till Tyra. 

Nästa stopp blev busstorget, jag levererade kakbeställningen, Jonna har sålt via skolan för att samla pengar till en resa till Berlin. Sprang även ner på apoteket och köpte mer rengöring och kräm till ansiktet. 

På Ica Maxi gick det ju ändå relativt bra, en sele hade vi med till Minnah, sån man kan ha när de sitter i vagn eller matstol för att inte klättra ut, funkar i kundvagn också 😅. 
Efter ca 2 timmar och nästan 3 fulla kundvagnar så var vi klara. 

Vi åt på Sibylla i Brunflo på vägen hem och sist stannade vi på Dollarstore i Svenstavik och avklarade den listan också. 

Väl hemma tog det ca 1 timma att bära in, packa upp och lägga allt på plats, kanske lite mer än 1 timma 🤔. 

De små barnen lade sig strax innan vi var klara och nu har jag nyss skickat ut Hilma och Towe för att sova, de somnade båda till här i soffan. Meja ska strax också gå och lägga sig och även Melvin. 

(null)
Demonstrativ väntan på mat ❤️

(null)


Redan torsdag och snart fredag...

Denna vecka har verkligen gått jättefort!

Jag hade ju en önskan om en lugn natt och tänk att det blev så! Jag somnade som en stock när jag lade mig vid 22.30 tiden. Vaknade sen vid 03.00, Minnah måste ha drömt något och blev ledsen, hon lugnade sig snabbt och lade sig ner igen. Jag gick och kissade, släppte ut katten och kissade hunden innan jag kröp ner igen och sen blev jag inte väckt igen förrän vid 06.00 tiden. 
Både Lilly och Louie sov HELA natten i sina egna sängar! Lilly var den som väckte mig smygande och viskande, hon ville fråga om hon varit duktig som sovit i sin säng hela natten!? Och det hade hon såklart varit 😁. 

Vi tog en promenad till förskolan idag och Tyra följde också med, stannade till på Tempo på vägen hem och vi vag hemma igen ganska precis vid 10.00. 
Jag och Minnah åt lite frukt och jag började med projekt "matlista och handlingslista" inför storhandlingen. 

Göran kom hem vid 10.30 ca så han hann vara med och skriva själva matlistan. 
Vi åt lunch och sen kikade vi på tv när Minnah sov, jag hängde lite tvätt innan och sen halvsov jag i soffan istället för att fokusera helt på vad vi kikade på 🙈. 

Barnen hämtades på förskolan vid 14.00 av pappan, Meja och Melvin kom hem med skolbussen, resten åkte vidare till kyrkan för att öva med kören. 

Jag skrev en klass på handlingslistan innan jag knatade bort till Maria (Görans moster), jag hade bett henne lägga gelé på mina naglar nu när de är jämna och lite långa. 
När jag kom hem var middagslagningen i full gång, potatisen var kokt, fläsket stektes och jag satte igång med löksåsen, nästan all lök var redan hackad. 

Casper har gjort lite bilaffärer, sålt en bil och köpt en annan, det tar nog aldrig slut, detta ska väl vara en vinterbil då han inte vill köra med sin älskade roströda pärla på vintern. 

De 5 yngsta barnen sover, resten förutom Jonna och Casper ska lägga sig nu och sen ska väl vi andra försöka kika på en film. 

En bra dag har det varit tycker jag 😊


Hur mycket kiss!?

Först kisskalas i vår säng i morse och sen nu så visat det sig att Louie även kissat i sin säng under natten och gömt kalsongerna under kudden! Kul att behöva ta reda på det och bädda rent precis när de ska lägga sig 😟. 
Hur mycket kiss kan set få bli på en och samma dag!?
Extra irriterande när Lilly utbrister "Ja, det kände jag förut (att det var blött i Louies säng) när Minnah skulle leka där!" 
Jag frågade varför hon inte sagt något!? "Jag hann inte..."
Bäddade rent i alla fall och de somnade väldigt snabbt, rekord till och med. 

(null)
Klockan 05.39 i morse...

För övrigt har dagen varit bra, Casper hade sin första dag på praktiken idag och åkte va 06.20. Göran åkte strax efter 07.00 och ska jobba tills i morgon bitti. 

Jag lämnade på förskolan vid 09.00 sen åkte jag till klövsjö en snabbis för att hämta ett gäng glas hos Theresa, hann med en kopp te och en pratstund innan jag åkte hem till Meja och Minnah igen. Meja hade inget emot att passa Minnah under tiden, de kikade på Pippi, gick en promenad med Tyra (fastän jag redan gjort det för att hon inte skulle behöva) och åt lite frukt.
I morgon ska Meja på skolan igen, ingen feber längre och halsen är bättre. 

När jag kom hem åt vi lunch och sen var det dags för Minnah att sova, jag fortsatte att tvätta och torka sängkläder och täcke. 
Hämtade barnen på förskolan vid 14.00, in på Tempo en snabbis innan för att köpa wokgrönsaker och pasta. 

När de fått lite frukt till mellis så ville de ut och leka, riktigt fint väder och varmt i solen. 
Skolbarnen som kom hem strax efteråt ville också vara ute, jag vart kvar inne och skötte lite tvätt, lagade några hål i ett par klädesplagg och började sen förbereda middagen. 

Allt eftersom började barnen komma in, de sysselsatte sig med både tv och pussel, jag spelade kort med Hilma och Lilly lite senare. 
Men innan dess, när soffan fylldes på mer och mer så frågade jag vart Minnah var, om hon var kvar ute helt själv? Melvin som
Nyss kommit in och satt sig trodde att Lilly var ute med henne men jag svarade att hon bygger pussel 😊. 
Melvin och Hilma gick ut och städade ihop lite, cyklar ställdes in och dockvagnarna med och sist tog de med sig både Minnah och Tyra in, grinden var ju såklart stängd så de tog sig ingen stans utan lekte så bra. 

Jonna kom hem med Casper vid 17.30, då pt vi middag, jag fixade disken tillsammans med Hilma och de andra borstade tänder på de små och sen kikade de på barn-tv tills det var dags att sova, då när jag upptäckte kisset i Louies säng... 
Jonna och Meja hade då precis gått iväg till Tempo för att köpa fika till Jonna som ska på utflykt med skolan i morgon, Tempo har öppet till 20.00 på onsdagar och fredagar nu 👍🏻. 
Towe och Hilma gick ut vid 19.00 de också, Hilma har känt sig trött hela dagen, Melcin. Ar uppe till 20.00 och Meja med, hon duschade direkt när de kom hem från affären. 

Nu har jag och Jonna kikat på tv en stund, jag slumrade till massor av gånger och har nu äntligen efter mer fix med tvätt och tandborstning nått sängen och ska sova. Hoppas det blir en lugn natt och att jag slipper tvätta kissiga sängkläder i morgon! 

Natti natt ❤️


Tidig morgon med nedkissade säng...

Jag förstår mig inte på Lilly och Louie, de tycker det blir varmt och trångt att sova med oss i vår säng, (de kommer under natten), men ändå så väljer de att komma istället för att sova i sina egna sängar.

I natt har jag haft en på varje sida, blir ganska trångt, stelt och obekvämt med en stor mage också... Lilly har vaknat och försökt lägga sig på olika ställen flera gånger. Hon har till och med frågat om jag kunde följa henne till hennes säng och sitta där tills hon somnat, men jag var för trött och bad henne lägga sig bredvid mig igen...

Kl 05.30 säger Lilly att hon råkat kissa i vår säng, hon kliver upp och Louie försöker med efter att jag puttat på Göran för att väcka honom. Då ser jag att det är 2 stora "pölar", Louie har också kissat på sig ich jag ligger mitt emellan och i de båda... bara att kliva upp, börja tvätta och ta en dusch. 
Kände ju att det var fuktigt men det blir ofta väldigt varmt när vi ligger som packade sillar i sängen...

Ja frukosten blev klar i hos tid i alla fall och nu tittar och lyssnar Lilly, Louie och Minnah på musik när de väntat på att vi ska åka till förskolan. De vill hellre dansa till musik än att se barnprogram 😊

Måndag och tisdag, första dagarna på långledigheten...

Igår var Meja hemma från skolan, hon har varit hes i flera dagar och i söndags kväll hade hon 38.0 grader i temp. 

Göran var också ledig så vi hade en rätt lugn dag hemma, barn på skola och förskola, Minnah hemma, satt och gosade med Meja i soffan ena sekunden och den andra så klättrade hon på vagnen i hallen för att försöka gräva i så många jackfickor som möjligt. 

Louie hann inte riktigt på toaletten på morgonen, han hann kissa lite i vår säng, sov väl säkert när han kände att han började kissa. 
Det blev inte så väldigt blött men behövde ju ändå tvättas, ganska bra tajming då jag ändå hade tänkt byta sängkläder. Dock hade jag inte planerat att tvätta både täcke och kisskyddet också, men tvätta gör vi dagligen ändå så 3 maskiner extra gör ju liksom inget 😅. 

Den lugna dagen höll dock bara i sig tills alla barn kom hem, för mycket energi och troligen för trötta samt att jag sovit lite dåligt blev en kombination som skapade en mer eller mindre kaosartad eftermiddag och orolig läggning av de små, men vissa dagar är ju sämre än andra. 

Idag har jag däremot haft mer energi, började redan innan förskolebarnen åkt iväg med att skala av klädseln på soffan, tog några kuddar åt gången, Meja var hemma idag också och hjälpte mig. 
Tvättade på 40 grader med vanish och "bubble soak" för optimalt resultat. Blev 4 maskiner innan all klädsel var tvättad. 
Tog på den igen på kuddarna när den var duktig och så fick kuddarna/dynorna stå på högkant i vårt rum, lutad mot möbler, för att torka. 
Är riktigt nöjd med resultatet! När skolbarnen var hemma så hjälptes vi åt att plocka isär hela soffan för att verkligen kunna damma och plocka bort skräp och leksaker under HELA soffan. Så skönt att det är gjort!

Lagade både lunch och middag på förmiddagen, skönt att ha middagen klar, bara att låta lasagnen stå i ugnen och sen slå igång ugnen och låta den bli klar lagom till middagsdags. 

Göran började jobba vid 14.00 så han åkte vid 12.00, jag och Meja slappade när Minnah sov middag och vid 14.00 hämtade jag Lilly och Louie på förskolan, Hilma och Theo åkte också med oss i bilen hem. 

Väl hemma så fikade vi tigerkaka och mjölk, Towe bakade igår. 
Sen bröt kaoset ut igen men denna gång fixk jag nog! Satte alla i den avskalade soffan och gick igenom lite funderingar och regler, vad som gäller och varför vissa saker fungerar och andra inte. Jag är så fruktansvärt less på alla protester, smågnabb, gnäll och vissa bara struntat i att lyssna... det kommer inte att fungera i längden. 
Jag hade tänkt att barnen skulle så sitta ner och ta det lugnt men som sagt så blev det städa soffa i stället och en lektion i "städa och gengöra toaletten" för de lite äldre barnen. Det fungerar ju inte om det bara är jag som ska se till att den hålls ren när vi är så många! 

Casper och Jonna kom hem precis innan vi skulle äta middag, Jonna hade med sig hela kakbeställningen hem, de har sålt via skolan för att samla ihop till en Berlinresa. 
Under tiden som vi väntade in dem att komma hem så hjälptes vi åt att ta på alla fodral på soffkuddarna och gjorde den klar 😍. 

Nattningen gick bra ikväll, Minnah ville absolut lägga sig vid 19.00 hon också så det fick hon, annars brukar hon vara uppe till 19.30 ca. 

(null)
Före tvätt!
(null)
Vet inte ens vart alla fläckar kommer ifrån men vissa är från smutsiga kläder och huvuden som varit under bilar i garaget...
(null)
Efter tvätt!!!
(null)
Riktigt fint! Trodde inte att allt skulle få bort 😅. 

Göran slutar strax och under tiden som jag väntar på honom så ska jag nog kika om jag hittat något på tv att kika på. 
Alla barn + Jonna har lagt sig, Casper spelar lite dator och är social med kompisar. 

I morgon är det onsdag, vad dagen kommer att bjuda på lär visa sig. 


Helgen - sista dagarna på jobbet på ett tag...

Jag har inte hunnit, orkat eller prioriterat att uppdatera de senaste dagarna men ska nu göra det, börjar med helgen tänker jag. 

I torsdags kväll bakade jag en kardemummakaka som jag tog med till jobbet på fredagen, den uppskattades 😍. 

Fredagar är en dag då vi är full styrka på salongen så det är extra roligt att jobba då, även om det är skönt med lugna dagar också. 

Sista 3 dagarna flöt på bra, blev lite sen både lördag och söndag men vissa har tjockare hår än andra och vissa har låtit det växa på ton för mycket och att skapa en helt ny frisyr kan ibland ta ganska lång tid, huvudsaken är att både jag och framför allt kunden känner sig nöjd! 

Både lördag och söndag kväll när jag kom hem så åt vi först middag och sen lite godis och chips framför tv:n

Det kändes på ett vis som att jag skulle kunna jobba några dagar till men förnuftet säger att 4 veckor innan kan vara bra att vara "ledig" i alla fall, så man hinner landa hemma innan bebis kommer. Jag ser fram emot att vara hemma och hitta tillbaka till alla "hemmarutiner" samtidigt som att jag kommer att sakna jobbet också och en del av kunderna. 

I torsdags eftermiddag åkte Jonna till Norge med farmor och Patrik för att hälsa på Benny, Hanne och barnen. Hanne jobbade lördag och Jonna fick följa med och agera modell till lärlingarna på salongen, hon satt i frisörstolen i 5 timmar 😅. Roligt för henna att få bli lite extra ompysslad ❤️. 

Natten mot lördag var det en riktigt stor fullmåne och det sades att den skulle vara som störst och bäst att fotografera kl 07.00 på lördag morgon. Jag fotade i bilen på vägen hem när den var precis rakt fram men det blev  som väntat inte alls så bra, tänkte fota när jag kom hem men den syntes inte från gården så då struntade jag i det. 

(null)Lite och lugnt men ändå mycket...

Idag har varit en väldigt lugn dag, relativt lugn morgon och efter att Göran skjutsat Lilly och Louie till förskolan så gick vi en liten promenad. 

Efter lunch skulle Minnah som vanligt sova och jag passade på och målade om mina naglar innan jag tog Tyra på en kort promenad och sen satte jag mig i soffan med ljudbok och virkning. 

Hämtade Louie på förskolan, Lilly åkte med bussen till kompis, Towe och Meja åkte till samma ställe och resten, förutom Melvin, åkte till kyrkan för att delta i körträningen som började idag. 
Jag plockade även upp Casper med kompis som kom med bussen strax innan 14.00, han ville hem och hämta bilen så han slipper vänta på buss i morgon efter skolan. 

Louie och Minnah lekte ute en stund innan de gick till farmor i ca 1 timma och kom hem i samma veva som de andra kom hem från kören. Vid det här laget satt vi och chillade i soffan och middagen stod på spisen och puttrade. 

Jonna kom hem 16.30 men var bara in och vände, hämtade lite packning för att följa med  farmor och Patrik till Norge över helgen. 

Vi åt, resterande 3 barn k
Hem från kompis, jag duschade, vi nattade de små, jag bakade en kaka, de större åt kvällsfika och gick sen och lade sig vid 20.00. 
Klockan är fortfarande tidigt men vi ska lägga oss redan nu, kanske kika på tv en sväng i sovrummet innan vi båda får lite välbehövlig sömn. 
I morgon väntat jobb. 

(null)
Förmiddagspromenad

(null)
Påväg till farmor. 

Fint promenadväder!

I förmiddags hängde regnet i luften, tog en promenad med Tyra bort till campingen innan 09.00 när barnen skulle till förskolan, Göran skjutsade dem strax efter att jag kom hem.

Lite senare kom regnet och efter det kom solen fram och värmde ordentligt, runt +16 grafer blev det alla gånger. 

Efter lunch tog jag en promenad till skolan för att ha möte med Theo och läraren, som vanligt hade han myror i ändan men jag tror att budskapen och informationen gick fram ändå. 

Jag hann ungefär halvvägs tillbaka då Göran plockade upp mig och så åkte vi tillbaka för att hämta Lilly och Louie på förskolan. Jag trodde att jag kanske skulle hinna ända hem men fick gå lite lugnare då magen började ömma lite. 

Mejas goda bullar fick bli mellis och sen fick barnen, om de ville, ha sina telefoner men både Theo och Louie tröttnade snabbt och fick ut istället.
Minnah var allmänt grinig så jag bad Jonna ta på henne skaloverallen och stövlarna så hon också kunde gå ut och leka lite. 
Tyra var också ute och sprang av sig en stund, det var som sagt rätt varmt ute så dörren fick stå öppen 😍. 

Till middag blev det stuvade makaroner, korvskivor och broccoli, och till efterrätt blev det lite glass. Inte ofta som vi äter efterrätt men Göran passade på att handla det när han ändå behövde åka och handla Ketchup och lite annat innan middagen kunde intas. 

Jonna fixade sen disken, jag duschade Minnah och borstade tänder på några av barnen, Göran också och sen hade även Meja borstat på någon. Hjälps man åt så går allt smidigt och relativt fort 😊. 

De små ligger i sängarna för att sova, Meja och Towe håller Minnah sällskap i vårt rum, hon kikar på Pippi och de gör yoga. 
Melvin har plockat i ordning i hallen och i soffan, jag har dammsugit och skakat hallmattan och fällarna till soffan, nu åker de en sväng i torktumlaren på airwash så får vi se om de känns fräschare sen. 

I morgon är sista lediga dagen av 3 och jag ska i stället jobba mina 3 sista dagar på väldigt länge. 
Inga speciella planer för morgondagen än så länge men vi hittar säkert på något 😊

Måndag på jobb och ledig tisdag...

I söndags kväll åkte vi som sagt in till stan jag och Casper så jag sov i lägenheten. Jag önskade mig att få sova ut men det är så varm och torr luft i lägenheten så jag sover tyvärr inte så bra där och i övrigt drömmer jag så mycket och konstigt på nätterna så det blir ingen djupsömn direkt. 

Jag kom i alla fall iväg till jobbet, var där ca 09.40, hann prata lite med kollegor innan vi körde igång och kah började med folieslingor. Vi gjorde massor av tunna slingor och det blev nästan 70 paket mem resultatet var värt varenda paket 👍🏻
Resten av dagen gick i lagom fart och jag var klar i tid tills att vi slutade, hann städa undan utan att stressa. 

När jag kom kom hem möttes jag av en doft av nybakade bullar, det var Meja som hade bakat och de var rätt gigantiska!!! Smakade dock ingen utan packeterade alla och lade ner dem i frysen innan jag gick och lade mig senare. 

(null)


Idag är det tisdag, Jonna var hemma från skolan, blev hämtat av Göran igår då hon inte kände sig helt pigg. Men trots att hon skulle bara hemma så fick hon kliva upp och äta frukost med oss andra. 
Göran började tidigt i morse och åkte hemifrån vid 05.30 tiden. 

När skolbarnen gått iväg till bussen så dikade jag undan och röjde i köket, var en hel del kvar att ta reda på efter bullbaket igår... var inte jätteglad över det men Meja hade diskat och plockat undan så mycket hon kunde innan hon skulle lägga sig. Dock är det så störande att jag typ drömmer "mardrömmar" om små saker som jag är irriterad på och det blir ju ingen god natts sömn direkt... tur det bara är så under graviditeten, kanske någon gång annars också men väldigt sällan. 

Jonna hjälpte Lilly och Louie att borsta tänderna och få på sig kläderna och vid 08.30 klädde vi oss för att ta en promenad till dagis, lite friskluft kan inte skada. 
Det var ca +12 grader och pyttesmå regndroppar liksom hängde i luften, men det var behagligt. 

En sväng in på Tempo på hemvägen för att handla bananer, tomater och lök och sen hem för att börja förbereda lunchen, bananpannkakor. Jonna underhöll Minnah med både lek och musik under tiden. 

När Minnah sen skulle sova så satte jag och Jonna oss i soffan, Jonna kikade på serie och jag virkade och klurade lite på ännu en liten filt som jag tänkte knåpa ihop av det garn som är kvar efter den förra filten. 
Tvättmaskinen och torktumlaren skötte sig själv under tiden och en sväng med dammsugaren hade jag hunnit ta innan jag lagade klart lunchen. 

Var ut med Tyra en sväng vid 13.00, hon hade mest sovit sen långpromenaden i morse. 

Hämtade Lilly och Louie strax innan 14.00, Lilly åkte buss med sin vän som också skulle med bussen, Louie åkte med mig och även Meja och Ninni. 
Vi körde in på macken och tankade en sväng innan vi åkte hemåt. 

Som oftast och nästan alltid så blir det ett mindre kaos när alla kommer hem samtidigt, alla pratar i munnen på varandra, det ska packad upp och packas om i ryggsäckarna, några frågar efter frukost, andra om kompisar, vad de får hitta på osv... men efter ca 10 min satt vi alla vid bordet i köket och fick i oss lite frukt i alla fall. 

Jag bestämde skärmfritt denna dag och de roade sig med att leka skola och spela brädspel, tv:n åkte på efter en stund men det var för att de skulle lyssna på musik och sen fick de även använda den för att kika på yogachallenges som de ville göra. 

Jag förberedda salladen till middagen, repade upp, virkade, ritade mönster, virkade lite och repade upp igen, satt med de andra i köket, de som först lekt skola satt nu mest och ritade. 

Kyckling, ris och currysås tillsammans med lök & tomatsallad blev dagens middag och nästan alla tycker att det är jätte gott. Louie och Minnah åt båda jättemycket och jag fick lov att lägga undan en portion till Göran innan de gjorde taberas på resten. 

Jonna borstade tänderna på de små och såg till att de fick av sig kläderna och på med pyjamas (valfritt) innan de varvade ner ca 30 min framför Bolibompa och nu sitter jag och nattar, eller jag sitter utanför rummet men i till så jag kan hålla styr på dem. 
Louie var nog egentligen tröttast men lugnade sig sist, tror att han precis håller på att somna, svårt att varva ner men som sagt så går det åt rätt håll och de andra är oftast lugnare, Theo faktiskt lugnast. 

Theo har dock varit lite stökig på skola, vet inte om han blir uttråkad eller om det inte är som han förväntat sig. Han bråkar liksom egentligen inte och det uppstår inga konflikter, han har bara inte lust att göra vad som ska göras på lektionerna. 
Läraren ringde idag då han inte ville gå in, förra veckan mötte jag honom när vi gick till dagis, då var han påväg hem, han hade dock inte hunnit så långt. 
Men antingen jag eller Göran ska dit och ha ett litet samtal med honom och läraren i morgon bara för att klargöra mer vad som gäller när man är på skolan. 
Denna dag lyckades vi får honom att gå in genom att jag föreslog att läraren skulle ta en bild och skicka till mig så jag fick se när han jobbade i sin mattebok, han sa att han ville vara med mig och då poppade idén upp och det funkade jättebra. Det kan ju vara lite klurigt med skola och alla nya regler i början, han verkar ju trivas så det är nig inte där problemet ligger i alla fall. Jag pratade med honom när vi åt frukost också. 

Nu sover de små, Minnah har också precis blivit nattad och resten har också lagt sig, inte Jonna men de andra 4 som är yngre än henne. 
Lugnet har lagt sig, Göran slutar om ca 10 min och vad jag och Jonna ska sysselsätta oss med vet jag inte än 🤔 men något lär vi ju kunna hitta på 😊

Söndag med fint höstväder!

Det har mest troligt regnat under natten för det var ordentligt blött ute i morse. 
För övrigt sov alla till 06.00 denna morgon och både jag och Göran var de två som var uppe först, sen att jag lade mig 45 min till gjorde ju inget, klev upp strax innan älsklingen åkte till jobbet. 

Satte mig då i köket tillsammans med Ninni och Lilly som vid 07.00 tyckte att de skulle leka skola. Theo och Louie bäddade ner sig i vår säng och kollade tv och Minnah lekte på rummet, jag satte mig som sagt i köket och lyckades få alla trådar fästa och klippta på filte med mormorsrutor som jag knåpat med senaste veckan. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Nu är den klar 😊

Vid 09.00 serverades frukost. 
Efter frukost borstades tänder och en hel del tvätt togs om hand, jag hjälpte Meja, Hilma, Jonna och Towe under tiden som Melvin lekte med Minnah. 

Casper åkte till Svenstavik, skulle hämta vinterdäck, tog med sig Jonna och Meja som skulle en sväng till stan, de tog bussen från Svenstavik. 

När klockan var 11.30 var det dags för Minnah att sova, jag satte mig i soffan med resten. Louie hade då redan hunnit vara ute en stund och lekt tillsammans med Theo och Lilly. 
Hilma fick på Tempo för att köpa morötter och lök. 

Vid 14.00 åt vi mellis ute, äpple, apelsin och vindruvor, sen tog vi och gick en sväng till lekparken, Towe och Melvin skulle duscha och sen spela lite dator tillsammans. 

Hade tänkt gå hem från lekparken vid 16.00 men då kom Casper och Tyra så då stannade vi ett tag till, så skönt också när solen skiner och det faktiskt är riktigt härligt höstväder. 
Vid 17.00 stod i alla fall jag och Ninni hemma i köket och lagade mat under tiden som resten lekte mer ute.

(null)

Det blev tonfisksås och makaroner till middag och ett gäng morotsstavar, Ninni skalade tålmodigt ca 1 kg morötter och sen dukade hon fram både, ketchup, glas, bestick, tallrikar och grytunderlägg. 

Casper borstade tänderna på de mindre barnen när jag fixade undan disken och sen var det Bolibompa på tv en stund innan de skulle sova, jag passade på att ta en snabbdusch under tiden. 

Casper hämtade Jonna och Meja vid bussen strax innan 19.00 och strax efter var det dags för 4 barn att sova, strax därefter även dags för Minnah. 

Jonna duschade, Meja med och sen packade jag och Casper in oss i bilen för att åka mot stan. 
Vi mötte upp Göran i Brunflo, han slutade en stund efter 20.00 och vi åkte hemifrån runt 19.40. 
Både jag och Casper börjar 10.00 i morgon, kanske får jag sova lite längre än vanligt, behöver nog i alla fall inte trängas med någon annan än mig själv. 

Casper såg en annons på Facebook på 5 st tråg i trä som han skrev på och dem var vi och köpte i Odensala innan vi mötte upp en kille som köpte extraljus och sist tog vi en tur på Ica Maxi för att handla lite frukost till Casper inför veckan. 
Parkerade och tog oss till lägenheten som för övrigt kändes som en bastu i jämförelse med temperaturen ute som är ca +8 grader. 

Ska äta upp resten av min glass som jag lämnade här i torsdags och se ifall jag orkar se klart filmen som jag inte såg klart då och sen blir det sova. Lördag med regn och rusk..

I natt när jag var upp och kossadw visade klockan på 03.25 och Theo satt vaken i soffan och kollade tv... stängde av och stoppade om honom i soffan. 

Lilly låg redan hos oss, försökte på henne att ligga i motten så jag fick lite plats och luft längst ut i sängen, det var dör varmt! 
Louie kom också så små ingen och då har de mage att gnälla på varandra att det är trångt!!!! Ni kan ju sova i era egna sängar tänker jag!

Göran väckte jag  05.30 ca, han började att jobba tidigt. Både Theo och Ninni var vakna när han åkte och inte långt därefter så vaknade vi andra också pga att de absolut ska smyga in och fråga saker och ting fastän Minnah och Louie sov, själv hade jag nog halvt varit vaken sen jag var upp första gången. 

Frukosten vid 09.00 och då öste regnet ner. Det har varit en sån dag när vi alla bara suttit inne och myst, förutom Casper och Louie, de har varit ute några timmar. 

Jag var ut en sväng också, Casper skjutsade mig på tempo så jag kunde handla till middagen, hemgjord pizza och vi behövde jäst och banan. 

Eftersom alla de små vaknade tidigt så var de också trötta och lite tjuriga vid middagen, mest Louie men sen vid tandborstningen innan de skulle se på Bolibompa så var det ju tvunget att krångla mer ön vanligt. 

Göran kom hem precis när de små lagt sig i sina sängar, det funkar bättre och bättre med att de ska natta sig själva och vi bara är utanför men i land förstår jag inte hur se tänker!? De vet att vi är precis utanför som sagt men så fort vi sagt til den att ligga stilla och vara tysta och vänder ryggen till så ör det som att de inte tror att vi varken ser eller hör... 

De somnade så småningom i alla fall och vi såg på en film, eller ja alla utom jag såg på filmen för jag somnade som vanligt, satt och småsparkade Casper i örat, vaknade till då och då men ögonen for igen lila snabbt... när filmen var slut var jag pigg igen 😅. 

Louie vaknade nyss, hade drömt något... satt med honom en liten stund och nu ska jag försöka sova och förhoppningsvis få lite mer sömn än jag fick natten till idag. 

Är förresten nästan helt klar med filten också men vet inte riktigt hur jag ska göra med kanten runtom än 🤔

Natti natt!


Torsdag och fredag...

Torsdag morgon såg ut som följer, kliva upp och duka fram frukost, fil och flingor idag, brukar annars vara gröt men idag behövde vi något som tar kortare tid. 

Alla skolbarn till bussen som vanligt förutom Jonna som åkte bil med mig, Minnah och dagisbarnen (Lilly och Louie). 
Lilly och Louie fick lov att komma en timma tidigare idag och därmed äta frukost, varför detta!? Jo för att de ska slippa sitta i bilen och åka 20 mil bara för att jag och Göran måste mötas i stan då han slutar 09.00 och jag börjar 10.00. Skulle de åka med till stan så skulle de missa ca 2 timmar av förskoletiden. 

Jag lämnade av de två på dagis/förskolan och åkte sen vidare till Svenstavik, släppte av Jonna och så fortsatte jag, Minnah och Tyra, som också var med, till Östersund. 

En lite lugnare dag på jobbet, bland annat en permanent. 
Efter jobb gick jag till Caspers lägenhet och lämnade av grejer, sen gick vi till Kebab Baren och åt middag. Blev för mätt men ändå köpte jag sen en Ben&Jerry på Coop bara för att de var billiga! Klämde i mig halva under tiden som jag försökte se en film men sen gick det inget mer så den åkte in i frysen. Försökte kika mer på filmen men tröttheten kom fort så det blev till att lägga sig. 

Igår var det fredag, Casper skulle iväg tidigt, besikta en bil innan skolan. Tid på besiktningen 07.40 men skulle på Jula för att handla en lampa innan. Jag vaknade samtidigt som honom och tänkte att jag lika gärna kunde följa med, skulle ju ändå vara senast 09.00 på jobbet då vi hade månadsmöte. 
Komedifilmer strax efter 08.00 och satte mig i en av sofforna och lyssnade på ljudbok. 

Slutade redan 18.00 igår, handlade lite ost och kex mm innan jag åkte hemåt, passa på att mysa lite eftersom Göran ska jobba helgen. 

Idag är det ju lördag, men skriver om hur denna dag varit lite senare, nu ska här strax nattas barn... som för övrigt klev upp på tok för tidigt i morse...

En kall morgon!

Barn på skola och dagis, jag och Minnah hemma. 
Promenerade till dagis och på hemvägen köpte vi lite frukost, åt lite mer än bara mellis så Minnah fick sova innan lunch idag. 
Lade henne vid 11.30 och sen satt jag och virkade i stort sett tills det var dags att hämta på dagis igen vid 14.00, hade ett litet avbrott när jag tog ut Tyra för att kissa. 

Spaghetti och köttfärssås till middag och sen bortade större syskonen tänderna på de mindre, de gillar att få välja vem av syskonen som ska borsta på dem 😊. Sen såg det på barnprogram tills det var dags att sova och alla har precis somnat.  Suttit och virkat lite till nu när jag "vaktat" de mindre och Meja lade nyss Minnah. 

Hann inte helt klart med filten men alla kanter är där och jag har hunnit fösta trådar och virkat ihop rutorna till 5 st remsor som jag får ge mig på om några dagar då jag är ledig igen. 

(null)
Klart och fint!

(null)
Det var nollgradigt ute i morse när vi kikade på termometern runt 07.00 tiden, igår var det i alla fall +10! Det börjar bli kallt men ändå skönt att det än så länge är kallt på nätterna och varmare på dagarna. 
Påväg hem från dagislämningen och Minnah är glad. ❤️

(null)
Såhär blir det, förutom en ruta som jag hade lagt fel men det är fixat nu. 
Några har en mörkare kant pga att det ljusa garnet inte räckte. 

Göran åkte 07.00 i morse och jobbar tills i morgon bitti då vi bara kommer att mötas som hastigast och byta bil och sen ses vi igen på fredag kväll.
Skönt att det bara kommer behöva pusslas i någon vecka till 😅

Nu lite egentid med Jonna ❤️

Lite ledigt!

Igår jobbade jag dag 4/4 och det var rätt skönt att komma hem och veta att jag nu ska vara ledig i 2 dagar!

Men ledighet betyder ju inte sovmorgon, utan klockan ringde 6.15 och 6.30 klev jag upp, dukade frukost och såg till att barnen kom upp och iväg till skolan. 

Göran jobbade sin första dag efter 3 månaders ledigt idag, 12-18, började lite lätt, i morgon jobbar han dygn och jag ska möta upp honom på torsdag morgon då det är min tur att jobba igen. 

Vad har jag gjort idag då? Jo jag har dammsugit nedervåningen, tvättat några maskiner tvätt, varit hos barnmorskan, lagat middag osv. Dessutom har jag tagit tag i att göra klart en filt med mormorsrutor som jag började på för säkert 1 år sen. Bara att virka kant runt alla rutor samt att virka ihop dem kvar... eller ja efter i dag är det bara 5 rutor kvar som ska få en kant och sen ska alla virkas ihop. Går ju ganska snabbt när man väl är igång, men tyvärr så räcker inte det ljusa garnet så jag ska klura ut en lösning tills i morgon. 

Nu är det nog strax dags att lägga sig för att orka med dagen i morgon också. 

(null)
Rutorna utan kanten på... 

(null)
Här är jag just nu, får se pm jag hinner göra klart den i morgon 🤔

Jobbhelg...

Skrev inget igår för det var jobb hela dagen och även i förrgår. 
När jag jobbar så åker jag tidigt och kommer hem sent, äter, sover och sen upp för att åka på jobb igen. Igår slutade jag iofs 17.00 men behövde handla lite och var hemma vid 19.30, nattade barn, åt och sov. 
Igår var det dock "Grate Lake Run" och Casper drog med sig ett gäng inkl pappan i familjen så de kom hem senare än jag. 

Idag började jag inte förrän 12.00 så jag hann med att gå ut med hunden och äta frukost med resten av familjen innan jag åkte och jag slutade 16.00 vilket betyder att jag var hemma i tid för att kunna äta middag med alla. 
Handlade matlådor till Casper samt tankade innan jobbet idag så det var bara att åka raka vägen hem när jag slutat. 

Det blev tacos till middag, jag röjde sen i köket under tiden som Göran körde de små i säng efter att de borstat tänder och tagit på pyjamas. 
När disken var undanröjd och frukosten förberedd inför i morgon så lagade jag ett par jeans som Towe vill ha på sig i morgon. 
Hjälpte Jonna att måla naglarna och så har jag lagt lite patiens...

Nu har alla barn utom Jonna lagt sig och i alla fall hälften sover. 
Casper har åkt till stan och jag tänkte väl slå mig ner i soffan en stund innan det är dags att sova, i morgon är jobbdag 4/4 och sen 2 dagars ledigt! Då väntar bland annat besök hos barnmorskan. 

Men nu soffläge 😊

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus