Från trött till ganska pigg ändå...

Nu blev det som det blev med skrivandet några dagar, jag har inte riktigt haft tid eller ork. Natten till onsdag sov jag bara 4 timmar då Noah var vaken från 23.00-02.00 och jag skulle upp igen vid 06.00 så på onsdag kväll stupade jag i säng med Noah vid 21.30. Jag hade sett till att alla barn lagt sig, disken var gjort, det var eldat och golvet i köket dammsuget och sen när jag gjort klart mig och Noah så gick vi bara och lade oss. Göran var ute med Casper i garaget och efterfomr jag inte sagt något till honom om att jag gick och lade mig och inte varför så trodde han att jag var grinig och hade lagt mig därför, men så var det ju inte... jag tänkte mest att jag inte ville säga något för då hade det garanterat blivit något som hondrade att jag kunde lägga mig, somna, eller att Noah strulat... Både han och jag somnade i alla fall och sen vaknade han vid 01.00 och bajsade. Vi bytte blöja, han var glad och lugn och somnade om igen innan 02.00.
 
På torsdag morgon kände jag mig ändå rätt utvilad, men efter några timmar kom bomullen i huvudet tillbaka. Jag Minnah och Noah gick iväg till kyrkis efter att Göran lämnat Lilly och Louie på dagis samt hämtat fyrhjulingen som han lånade av Patrik för att skotta gården, det hade snöat ca 20 cm... skönt med lite snö igen och inte bara en massa is tycker jag.
Det var mysigt och trevligt på kyrkis, Minnah lekte med Ronja och Noah sov ute i vagnen hela tiden, fler barn var det inte denna gång, men det är skönt med lite variation.
 
Idag är det fredag, än så länge, några timmar kvar av kvällen. Jag klev upp som vanligt, gick ut med hunden och fixade frukost och barnen gick till skolan, Jonna var hemma idag, dels pga ömma tänder efter att det spände tandställningen i tisdags men så känner hon sig också lite trött och tussig, öm i huvudet. Casper hämtade hit Emilia igår kväll så hon har också varit här med oss hela dagen, Casper har haft sin praktik som vanligt, idag var de på Frösön.
 
I alla fall så vaknade Noah innan 08.00 idag efter en rätt bra natt ändå, jag kröp ner med honom i vår säng och ammade honom strax efter 08.00 och där somnade vi som stockar båda två och jag sov sååå skönt!!! Vaknade vid 10.30 tiden men låg kvar och drog mig till 11.00, då var det daga att fixa lunch.
 
När Minnah sovit efter lunchen och vaknat så tog jag med mig Ninni och vagnen med Minnah i och gick på Tempo för att handla inför helgen, blev ett rejält lass med mjölk, bröd, yoghurt, frukt, grädde, bär och annat. Susanne ringde och frågade ifall jag kunde fixa efterrätt idag, marängtårta/Pinocciotårta hade hon som önskemål. Jag misslyckas dock alltid med den tårtan men tänker att man kan ju kanske få till det någon gång, men det fick jag inte, lika platt som vanligt... men god blev den ju ändå. Vi hade planerat ända sen förra veckan att vi skulle äta middag hos svärföräldrarna idag, rotmos och fläsklägg, det är hur gott som helst!
 
Nu är vi ganska nyligen hemkomna därifrån, har nattat de små och nu sitter jag här och nattar Minnah, Hilma har gjort klart Noah med ny blöja och pyjamas, några bär ved och Göran eldar (tror jag).
Vi fick hem en ny säck med ved idag som barnen hjälptes åt att slänga in när de kom hem från skolan.
 
Eftersom jag fick sova några extra timmar idag så känner jag mig rätt pigg ändå så ska väl kanske försöka se en film eller något på tv ikväll innan vi lägger oss.
I morgon är det lördag och om vädret är bra så ska vi ut en sväng.
 
Idag har jag och Louie lekt lite med snapchat och massa filter. Mysigt att han faktiskt inte varit arg så mycket idag, kan inte säga att han varit lugn men sprallig istälet för arg pch det är ett plus!
<3<3<3


En dag i staden... Louie 4 år... pappan 30+

Jag, Jonna, Minnah och Noah åkte hemifrån vid 08.45 tiden i morse. 
Vi hade en lång lista med saker som vi skulle hinna med, listan var till en början i våra huvuden men Jonna skrev ner den i telefonen, lika bra 😅. 

Första stoppet blev Jysk, få tillbaka mellanskillnaden och reseersättning för en bäddmadrass som vi bytte till mamma förra veckan. 
Andra stoppet blev Jula för att köpa kattmat och spolarvätska. Tredje stoppet blev polisen för att skaffa pass till Jonna, vi tog en vända in på Fyrvallas gymnasium för att köpa bananer i fiket till Minnah. 
Den parkerade vi ner på stan, vid biblioteket, dknatde ner till "Smartfix" och bad dem kika på Jonnas telefon då den strulat sen vi bytte skärmen för en dryg månad sen. 
Vi gick sen och åt lunch på BBQ Garden. 

På vägen tillbaka för att hämta telefonen slank vi in i några affärer och handlade lite kläder på rea, det skulle ha kostat ca 2000kr men vi betalade ca 600kr. 
Jag passade även på att köpa en liten födelsedagspresent till Älsklingen, han har redan beställt en som han själv valt men något ville jag köpa och det blev ett par ringar till öronen. 
Var in en väldigt kort snabbis på salongen och sa hej också. Var inte där mer än 5 min. 
På hemvägen var jag in till mamma med kvittot på madrassen och sen in i Åsarna för att hämta paket. 

När vi kom hem så packade vi ur bilen, älsklingen hade middagen på spisen och 2 tårtor stod klara på bordet. 

Först åt vi mat, den öppnades paket och sist åt vi tårta. 
Nu nattar vi barn och disken väntar på mig i köket lite senare

(null)

(null)Gudstjänst med utdelning av Dop Droppen...

Igår var det söndag, vi satt uppe sent med räkningarna efter att barnen äntligen somnat så det hanns inte med att skriva något här. 

I alla fall så klev vi upp ganska tidigt, vid 07.00.  Jag tog först en promenad med Tyra innna jag fixade fram frukost. Göran hade jobbat natten så han var inte hemma. 

Vi hjälptes alla åt så gott vi kunde och 15 minuter innan vi senast skulle åka satt vi i bilarna. Jag hade tänkt att vi skulle åka senast 10.00 då gudstjänsten började 11.00 och det tar ju lite extra tid att åka till Hoverberg också + att det var halt, +4 grader ute...

Vi hann fram i tid och Göran var framme vid kyrkan före oss men han var tvungen att åka för att hjälpa Casper, en slang i hans bil gick sönder precis när vi kom till Svenstavik. Göran hämtade Casper, Emilia och de andra 3 barnen som åkte med dem och så skulle de försöka få tag på ny slang innan vi åkte hem. 

Det började ganska bra i kyrkan, alla satt någorlunda stilla tills efter att Dop Dropparna delats ut, något som numera görs varje år i Januari för de som döpte sig året innan. Vi döpte ju 7 av barnen i somras, drop-in-dop på självaste nationaldagen. 
Men när alla fått sina droppar, som vi ju kom dit för så tog tålamodet slut för Louie och jag fick till och med gå ut med honom från kyrkan en stund. 
Efteråt blev det tårta och sagt i församlingshemmet, någon som jag på ett vis bara hade lust att strunta i och åka hem eftersom det spårade totalt för Lilly, Louie och Theo på slutet, bara den lilla biten mellan kyrkan och församlingshemmet hade de svårt att lyssna. Men jag bet ihop och andades, sen fick barnen lite tårta och saft men de fick inte vara de första som tog för sig, de fick sitta och kika lite på tårtorna och vänta i ca 10 min när andra bord gick före. 

Sen åkte vi äntligen hem! Göran och de 3 som åkte med Casper åkte senare, de behövde fixa slang och Emilia kände någon som kunde komma med en om jag förstod rätt. De åkte från Svenstavik ganska precis när vi kom hem. 

Till middag åt vi smulfisk (torsk) med äggsås, mos och grönsaker, barnen tyckte det var gott, länge sen vi åt det. 

Resten av kvällen gick som sagt åt till att natta barn och sen ordna med räkningarna, lika skönt som vanligt att ha det gjort. 

Idag är det måndag, eller har varit för om drygt 3 timmar är det tisdag. 
Melvin, Hilma och Towe var hemma från skolan, lite orolig känsla i deras magar men det verkar inte vara något. De fick ju aldrig magsjukan som vi hade och kanske att bacillerna inte riktigt fick fäste utan bara rörde runt lite i magen på dem. 

I morgon blir det till att åka till stan, Jonna ska till tandläkaren och spänna tandställningen. 
Nu ska jag bara få Minnah att somna, hon har svårt att bara släppa tagen och slappna av. Det är så jag snart låter henne sluta sova lunch, eller kanske bara varannan dag. 

(null)

❤️❤️❤️

Ingen bra fredag...

Igår var det ju fredag, innebär att 6 barn är hemma sammanlagt under dagtid då när resten är på skola och Casper på sin praktik. 

Det var ganska fint väder ute, solen sken men det blev ändå inte att vi gick ut, det är ju fortfarande tokhalt ute på gården. 
Barnen var på ganska bra humör även om Louie hade sina explosioner som lika snabbt går över. 

För mig kändes det i det stora hela som en väldigt ledsam dag då jag bara tid och trampade, försökte planera och förbereda, få ordning i huvudet inför helgen osv. 
Det som gjorde det hela jobbigt var att jag inte visste om Göran fortfarande var trött och grinig sen gårdagen... han gav inte tecken på varken det ena eller det andra och visst hade jag kunnat fråga men gjorde det inte. 

I alla fall så gick dagen, vi åt middag ganska sent, nattade barn och så småningom såg vi på film. Jag avbröt dock tidigt pga att Boah vaknade ännu en gång och jag ändå var trött. 

Idag lördag blev jag väckt strax innan 05.00 av Minnah, när hon somnat om väckte Louie oss och 07.15 var jag uppe ur sängen och påväg ut med hunden. 
När jag kom hem efter promenaden kröp jag ber i sängen med Göran en sväng. Han hade blivit kvar på soffan i natt då Lilly lade sig i vår säng. Han blev också väckt tidigt i morse och lade sig för att vila lite. 
Jag fick rätsida på om han fortfarande var trött och grinig men det var han inte. 

Vi åt frukost vid 09.00 och vid 10.00 åkte Göran till stan för att jobba. 
Vi andra har fördrivit tiden med både pyssel, promenad, godis och spel. 
Barnen var vakna lite senare igår och upp väldigt tidigt så de är minst sagt trötta, ALLA barn är trötta så alla utom de 3 äldsta har lagt sig, eller de större är ute på rummet och ska lägga sig för att sova om max 1 timma. 
Jag ska snart gå ut med Tyra och då ska Meja få natta Minnah och Jonna göra klar Noah för kvällen, teamwork ❤️. 
Men först måste Louie somna, han är övertrött och ligger och gråter men jag får inte trösta honom... 
Theo sov ute med de större natten till idag och ikväll sover både Theo och Lilly där. Louie ska få göra det i morgon, trots att det är skola dagen efter, det är i alla fall min plan men vi får se hur det blir. 

Vi har förresten i tidningen igår 😊
(null)

Får hem tidningen till veckan så då ska jag läsa ordentligt. 

Onsdag-torsdag...

Igår var det onsdag, Göran åkte hemifrån strax innan 07.00 för att jobba. 
Towe var hemma från skolan, inte helt pigg i magen och eftersom det nyss gått magsjuka så tar vi det säkra före det osäkra. 
Hon hjälpte mig att passa Minnah och Noah när jag var ut med Tyra, och när jag lämnade på dagis. Vi åt lunch, nattade Minnah, satt och pysslade och bara tog det lugnt. 
Noah sov större delen av dagen. 
Lilly hjälpte mig med middagen, faktiskt en förvånansvärt lugn dag i helhet och inte en massa tjafs och bråk varken vid middagen eller vid nattningen. 

(null)
Lilly skalade och skar morötterna. 

När alla små somnat utom Noah så fikade jag, Jonna, Casper och Meja innan de vid innan klockan 22.00 lade sig. 
Jag gick och lade mig 23.00 men Noah hade en sån kväll då han hade svårt att komma till ro och någon gång vid 01.30 somnade han för natten. 
Göran jobbade natt så han kom inte hem förrän i förmiddags. 

Idag torsdag var det samma race som vanligt med frukost och att få baren till skola. 
Igår blåste det nästan storm ute och idag var det näst intill vindstilla så jag bestämde ganska tidigt att vi skulle ta en promenad till dagis idag och Towe som var hemma förhöjde också med, friskluft skadar inte och idag har hon mått bra så i morgon tror jag hon ska på skolan igen. 
Vi kom hem från promenaden vid 09.45 ca och då var Göran redan hemma. Jag ammade Noah som var vaken efter promenaden och sen åkte vi till Svenstavik, bara jag och Noah. 
Klockan 11.00 kom vi till mamma, vid 12.00 kom prästen dit och vi satt i 3 timmar och planerade inför Mys begravning, det är så mycket att tänka på och känna efter för att till sist bestämma. Det mesta kom vi fram till men vi ska ses en till gång, samma vecka som begravningen, för att bestämma det sista. Fortfarande så overkligt!
När prästen gått så satt vi kvar en stund och pratade kring det hela, bytte ännu en blöja på Noah och matade honom innan vi åkte hem.
Jag var hemma strax efter 16.00, började med middagen, körde igång diskmaskinen, vek med Meja och Hilmas hjälp tvätten, hängde upp ny, eldade och serverade middag. 
Själv har jag inte ätit ännu, inte på humör just då, men ska snart fika något, så fort Minnah somnat. 
De mindre barnen nattade jag vid 19.00, utan större problem även ikväll, barnen fikade av bordet, bara att plocka ur och i diskmaskinen som är kvar. 
De större barnen satt och pysslade/skrev/ritade i köket innan det var dags att sova, de gick ut och lade sig för ca 30 minuter sen. 
Jonna passar Noah när jag nu nattar Minnah, hon gjorde honom klar för kvällen och satt här en stund med mig när jag ammade honom. Han tog en powernap och är nu pigg igen men sover förhoppningsvis gott sen när han blir trött och somnar för kvällen. 

Nu sover Minnah, hon ligger som Pippi Långstrump med fötterna i huvudändan, hon somnade så nyss också men vaknade när jag vände på henne, nu får hon ligga som hon gör, hon brukar ligga så 😅❤️. 

Göran är trött efter att ha jobbat natten, även om han har sovande jour så blir det ju slitsamt. Han har inte heller ätit middag, vi båda har sovit dåligt och surade på varandra innan middagen och nu sover han sen några timmar tillbaka på soffan, det behöver han. 

Nu äta, varva ner, och hoppas på att Noah somnar om en stund och sover bra i natt som sagt. Man vet ju aldrig när de är så små ❤️❤️❤️

(null)
Denna är sen igår när middagen lagades ❤️

Typ en vanlig tisdag...

Towe blev hemma från skolan idag, lite ont och orolig i magen. 

Dagen startade som vanligt en vardag, upp strax efter 06.00, koka gröt, gå ut med hunden, väcka barn och se till att de kommer iväg till skolan. 

Göran skjutsade sen Lilly och Louie till dagis, Minnah åt frukost med Towe och jag fixade med tvätt. Dels hade Louie kissat i sängen under natten och dels var nästan varenda tvättkorg full så 6 maskiner med tvätt har jag hunnit med idag. 
Efter en liten promenad med Tyra igen vid 09.30 ute i blåsten så lagade jag lunch av rester och annat vi hade i kylen. 

Efter lunchen gjorde Göran sig klar för att åka och jobba, 14-20 jobbade han idag. 
Jag klädde Minnah och lade henne i vagnen, hon somnade och jag ställde ut henne i carporten men sen måste hon ha vaknat för 45 min senare såg jag suffletten nere och jag gick ut för att kika till henne och hon var vaken. Det är så svårt nu när hon ska sova, ställer jag ut henne när hon fortfarande är vaken så drar hon ner suffletten, låter jag henne somna innan jag ställer ut vagnen så är risken att hon vaknar, kanske hon får sova inne i morgon fast i vagnen 🤔. Hon behöver ju sova för att orka med hela dagen men det är ändå inte alltför långt bort att hon inte behöver det. 

Jag och Towe hann i alla fall sitta i köket och pyssla lite, Minnah fick ligga kvar i vagnen och vila lite efter att jag tagit in henne, det brukar hon tycka är mysigt. 
Noah han vaknade och åt vid 08.00, somnade igen vid 09.00 och sov tills 14.00... mitt vänstra bröst blev väldigt lättat efter att han ätit!!! Sen var han vaken till 17.00 ca, somnade och sov ca 30 min och somnade sen igen strax efter 19.00 när jag skulle natta Minnah. 

Vi åt "Flygande Jacob" till middag idag, lagade samtidigt matlådor med spelet potatis, korv, bacon och ägg till Casper och Göran inför kommande dagar. Efter middagen åkte Casper en sväng till Emilia och kom hem strax efter 21.00. 

De mindre barnen bråkade egentligen ingenting vid nattningen idag, den var inte helt lugn och fredlig men inte alls bråkig heller, bara Louie som klev ur sängen och stökade några gånger. Hoppas bara att det fortsätter att gå åt rätt håll, det skulle bli sååå mycket bättre, allra helst för dem själva om nattningarna fick vara lugna och harmoniska. 

De större barnen skapade lite med cernitleran efter att jag nattat de små, de har längtat efter att få testa leran ända sen de fick den i julklapp men det har inte riktigt blivit tillfälle. 
Under tiden som de modellerade så tog jag en promenad med Tyra, gick bara kring grannkvarteret och gjorde ett stopp vid Maria som ville ha tips om sitt hår. 
Tyra fick träffa på Marias hund Boss på hans hemmaplan och det var en ny upplevelse. Hon var inte lika skälig men fortfarande så vaktade Viborg skyddade hon mig trots att hon själv var rädd för honom. Men Boss är världens snällaste hund och efter ca 30 min var Tyra ganska till freda med honom. 

Jag och Jonna har nu ikväll sett klart på tredje säsongen av "Anne på Grönkulla" och den var väldigt bra med ett spännande och lyckligt slut! Både jag och Jonna grät.  

I morgon börjar Göran jobba 09.00 och jobbar sen ett dygn. Jag hoppas att det inte blåser så mycket i morgon så kanske jag kan ta en promenad med barnen antingen till eller från dagis i morgon, det är väldigt tråkigt med denna konstiga, isiga och blåsiga vinter. 

Nu är det hög tid att plocka undan, borsta tänderna och gå isäng. 

Puss puss så återkommer jag mest troligt i morgon igen. (Senare idag då klockan redan är 00.28)

(null)
Babygymmet är i alla fall intressant ibland och kortare stunder ❤️


Storhandling!!!

Klev upp och fick iväg barnen till skolan som vanligt, klädde och fixade de andra barnen.  Väckte Göran 07.50 och frågade om han inte skulle kliva upp, jag hade väckt honom tidigare också men det minns han inte. 

08.15 satt vi i bilen och var påväg mot Svenstavik för första stoppet på Hälsocentralen med Görans öga. 
Eftersom Theo, Lilly och Louie skulle vara hemma hos momma under tiden vi åkte till stan och handlade så följde vi med upp till henne och väntade där istället för i bilen och det var nog tur. Göran var inte klar på Hc förrän efter 2,5 timma, de plockade ut en svetsloppa och slipade på ögat och slutligen fick han en salva utskriven som han ska ta i öga 5ggr/dag i ca 1 vecka. 

Väl inne i stan så var klockan 12.30 och vi gjorde ett stopp på Jysk först för att byta en bäddmadrass åt mamma. 
Sen tog vi Lillänge som nästa stopp, djuraffären för att köpa mat till Tyra. Nästa stopp blev Ica Maxi, Apoteket först, sen handla. Vi gick 2 svängar som vanligt, frysvarirna andra vändan och denna gång även en korg med allt jag behöver för att baka till begravningen ❤️. 

Vi mötte upp Casper på Lekia när handlingen var klar, Louie fyller ju år nästa vecka så vi tänkte att det var lika bra att fixa med presenterna i god tid. 

Minnah fick en korv med brödkorg Festis som lunch på Ica Maxi, passsde på när Göran var ut till bilen och lastade in det vi handlat första vändan. 
Vi väntade med att äta, ville få handlingen avklarad så när vi äntligen var påväg vem stannade vi på Sibylla i Brunflo och köpte mat, mamma hade fixat så barnen som var hos henne fick både lunch och middag och Jonna fixade middag åt de som kommit hem från skolan. 

När vi kom hem var det bara att packa upp och lägga allt på plats, tur Hilma gillar att packa upp! Jag gick ner med frysvarorna i källaren och passade på att elda på en gång under tiden som hon packade upp resten och ställde på köksbordet. 

Göran nattade de små som faktiskt lyckats hålla sig vaken i bilen på vägen hem, Meja nattade Minnah och jag tog och gjorde klar Noah för natten och satte mig i soffan och pustade ut.
Nu kan man pusta ut för denna gången. 

(null)
Minnah testade bil på Lekia😅

Helgen...

Igår var det lördag och det blev en ganska lång dag då jag var uppe redan vid 07.00 som sagt. 
Efter dusch och frukost packade vi in oss i bilen och åkte till Svenstavik för att köpa lite lördagsgodis. Jag fick inte med mig alla barn, Casper, Theo, Ninni och Lilly var hemma och så pappan då. Han roade sig med att hjälpa Isak att bygga "Hoodpipe" på bilen. 

När alla äntligen fått med sig det de skulle från DollarStore och alla satt i bilen som de skulle åkte vi hemåt, stannade på Tempo i Åsarna och köpte potatis och bearnaisesås till middagen som vi sen lagade när vi kom hem. Det blev lövstek med ugnsrostad potatis och morot. 
Efter middagen som vi åt ganska tidigt så fick de små barnen kika på film och äta sitt godis. 

Meja och Melvin ska byta plats, eller har ni gjort det, det blev klart nu under söndagen som är idag 😅. Meja ska alltså dela rum med Casper på övervåningen och Melvin flyttar ut till Hilma och Towe i fd. lagården, det blir toppen (hoppas jag). 

När de små lagt sig och jag nattat Minnah i över en timma så klippte jag älsklingen innan vi fikade och såg på tv. Jag gjorde fika när han duschade. 
Jonna och Meja satt uppe på Jonnas rum hela kvällen, åt godis och pysslade med sina "Bullet Journals". 

Idag, söndag, klev jag upp vid 06.30... blev väckt av Louie, satte igång en film år honom och Theo och sen gick jag med hunden. 
Sen satt jag en bra stund med dem och Minnah, som Louie väckt, i soffan men när Noah vaknat så lade jag mig i sängen igen och Göran klev upp. Försökte få någon timmas sömn till men det var svårt då några av barnen låg med mig i sängen och kikade på film. De stojade, och var högljudda trots att jag bad dem vara lugna gång på gång...

Efterrätt frukost så skrev jag en lista på saker som skulle göra (enligt mig). Jag hjälpte Meja att få ordningen uppe och Melvin att få ut sina grejer dit ut. Jag vek och sorterade upp all tvätt, lade den på plats, vek handdukar, skrev matlista, senare en handlingslista. Jag eldade, lagade mat, tog en promenad och säkert en hel del andra grejer innan det äntligen var kväll och barnen lade sig. 
Jag hjälpte Ninni att duscha också och sen gjorde vi handlingslistan när barnen lagt sig, Meja nattade Minnah som somnade på mindre än 30 min!!!

Casper åkte till stan efter middagen och nu ikväll har jag och Jonna kikat på "Anne på Grönkulla" 3:e säsongen har kommit ut nu!!! Den är väldigt bra tycker jag som gillar lite äldre modell av filmer och serier. 

I morgon är en dag då vi ska hinna en hel del, dock måste vi till Hc med Görans öga, han har antingen fått in en stålflisa eller bränt hornhinnan med svetsen... får se vilket men oavsett så hoppas jag han får hjälp och blir bra. 
Matlista och handlingslistan fick jag klar under dagen. 

Nu har jag skrivit och ammat Noah samtidigt, så när jag lagt honom i sina säng och han förhoppningvis fortsätter att sova så ska jag göra det samma. 

Natti natt ❤️

(null)
Louie snodde min telefon härom dagen och tog en massa bilder, fler av dem såg ut såhär... tror han tjuvat något i kylskåpet också 🤔


Torsdag och fredag...

Jag gillar inte när jag hoppade över att skriva och sen ska skriva i efterhand... för jag minns ju knappt vad jag gjorde igår 🙈. Men vi gör ett försök...

Torsdag och alla är nu friska från magsjukan som vi haft, vilket innebär att alla barn kunde åka på skola och dagis, utom Minnah och Noah då såklart. 

Minns inte riktigt vad jag gjorde innan lunch men har ett svagt minne av att jag och Minnah kanske var ute på en promenad? 

Till lunch åt i alla fall Minnah lasagne och till mig och Göran stekte jag ihop lite grönsaker, kikärtor och ägg. 

Efter lunchen sov Minnah och vi gjorde inget speciellt, bara tog det lugnt. Noah vaknade och åt osv. 

Göran hämtade barnen från dagis och vi fikade skorpor när de kom hem. Louie skulle klättra på snöhögen utanför dagis, på skolgården och halkade såklart och slog ansiktet rakt i backen så nu har han ett svullet och snyggt blåöga...

(null)

Till middag lagade Göran kycklinggryta med tomatsås och till det pasta, så gott som alla tyckte att det var jättegott. 

Jag frågade Jonna snällt om hon kunde natta Minnah denna kväll och det kunde hon ❤️. Noah var vaken så efter att han fått på sig pyjamas och ätit så kunde jag sitta och pyssla lite med min nyinköpta "Bullet Journal", jag tänkte försöka mig på en sån kalender i år, får se om det håller. Skoj är det i alla fall. 

Fredag bara några barn i väg till skolan, Ninni och neråt hemma vilket innebär totalt 6 barn, hälften av barnen hemma. 
Innan lunch gjorde vi inte så mycket men efter lunchen så pysslade Ninni och Lilly, ritade och lekte med ler, jag försökte hinna lite mer i Bullet Journalen. 

Gick en promenad med Tyra, sen en sväng till affären när jag ändå var påklädd och då tog jag med Minnah som sov ute i vagnen och ändå skulle vakna, klockan var 13,30 ca. 

Väl hemma igen så ägnade jag lite tid åt Noah innan skolbarnen kom hem strax innan 15.00. 
Sen var jag iväg på ett ärende en snabbis innan jag lagade middag. Fiskgryta med potatis blev det. 

Alla åt och sen tittade jag Noah och pratade med mamma i telefonen, planerade inför möte mer prästen som vi ska ha på söndag blev det bestämt. Sen blev allt kaos...

Göran var ute i garaget och hjälpte Tony och Isak med bilarna, ingen ville gå och lägga sig och de större barnen tjatade och frågade om vad de ville göra och mitt tålamod räckte inte riktigt till. När man försöker att hålla ihop men till slut så brister det och man känner sig som världens sämsta mamma och människa. 

Så småningom sov de små, Jonna nattade Minnah och de större gick ut till sitt, Melvin som ute och Meja inne. 

Jag förberedde bröd inför dagens frukost, Casper och Emilia fikade innan de gick och lade sig. Jag gick ut med Tyra innan vi också tog lite fika och sen lade vi oss och kikade på tv i sängen. 
Noah som somnat när jag gjort klart degen till brödet och Casper bakade chokladbollar vaknade och somnade inte om direkt utan var vaken till 02.00 ungefär. 

(null)
Han uppskattar numera att sitta i babysittern och kika på figurerna, han får väldigt ofta tag i dem också, tiden går så fort!!!

Idag är det nu lördag och jag klev upp vid 07.00 tiden. Har gräddat bröd, de mindre barnen har ätit lite frukost och kex, jag har hunnit duscha och nu ska vi strax äta. 
Göran var snäll och trimmade ner håret i min nacke innan duschen, har inte gjort det sen jag klippte mig sist och nu hade det börjat bli för tätt igen så jag börjat få tillbaka eksemen. 

Men nu ska vi som sagt äta frukost, Noah vaknade när jag stod i duschen, Hilma bytte blöja och klädde honom och nu har han ätit och börjar bli trött igen. 


Planering inför begravning...

Jag har varit på några begravningar i mitt liv men jag har haft turen att aldrig tidigare behövt planera en tills nu...

Idag hade vi möte nummer 2 med begravningsbyrån för att planera inför älskade lilla Mysans begravning. Det är och känns väldigt konstigt att sitta och välja blommor, skriva dödsannons och annat när man knappt har förstått att hon faktiskt är borta. 
Samtidigt är det väldigt skönt och fint att få vara med och planera ❤️. 

Mamma och Tina var ju ner till Sandviken förra veckan och plockade ur hela lägenheten, tog reda på sånt vi ville spara och skänkte resten till en loppis som var snälla och kom ut och hämtade upp allting. De kunde inte komma förrän om någon vecka men när mamma bad snällt och sa att de bara vår där några få dagar så ställde de upp ändå och kom dit samma dag. 
Det sista de gjorde innan de åkte hem var att hämta urnan med Mys aska, så att hon fick åka med dem sin sista resa hem ❤️. Mamma sa att det var väldigt känslomässigt jobbigt, att se urnan och hennes namn och att sen bära med sig den, då blev det lite mer verkligt. 
Urnan valde vi ju på första mötet med bagravningsbyrpn och den var jättefin. Fick en bild av Tina när de hämtat den, de hade ställt upp den så fint och tänt ett ljus. 

(null)
Så overkligt!!!
❤️

Idag fylldes det i viktiga papper, dödsdatum bestämdes, vi skrev dödsannons, som kommer ut redan på lördag, och vi valde blommor. Vi bokade även datum för begravningen och pratade lite omkring minnesstunden efteråt samt att prästen ska kontakta mamma för att boka in ännu ett möte där själva begravningsakten ska planeras. 
Begravningen kommer att äga rum på Alla ❤️-ans dag och det känns ju lite extra fint i sig. 

När vi var klar på mötet så åt vi lunch hos mamma, hon hade lagat lasagne. 
Sen pratade vi såklart lite under tiden, vi gick även igenom lite grejer som de tagit med sig upp och som vi delade på.

Jonna slutade skolan vid 14.00 och kom då bort till momma för att åka med mig hem. Tiden gick fort och vi åkte hem vid 15.40 ca. 
Hämtade paket åt svärmor i Åsarna och sen när vi kom hem så lagade jag middag, idag blev det blodpudding och potatisbullar. 

Göran nattade de mindre barnen och jag nattade Minnah och Noah efter en kort promenad med Tyra. Noah somnade gott efter ordentligt med tutte och sover fortfarande 🙏🏻 medans Minnah inte somnade förrän närmare 21.30...
Vi kikade på lite tv och sen 00.00 gjorde jag mig klar för att lägga mig och det i sin tur tog lite tid så 00.30 lade jag mig i sängen och 2 minuter efter kom Lilly och ville sova med oss. 
Jag övertalade henne att lägga sig i sin säng igen, att jag skulle somnjag gör, sitta i soffan och vänta tills hon somnat om och sen fick hon komma till oss om hon vaknar igen. 
Louie vakande också och behövde kissa och dricka vatten, jag passade då på att skriva det här inlägget.  Men nu tror jag de sover så jag ska smyga tillbaka till sängen och försöka få mig lite sömn. Inatt sova jag max 4 timmar och denna natt blir det kanske lite mer även om jag ska upp 06.15 och göra frukost, men kanske hinner jag vila under dagen 🤔. 

Nu säger jag i alla fall God Natt ❤️


Starten på veckan...

Igår var det ju måndag, kvällen blev stressig och långdragen så jag hann aldrig skriva något då så ska försöka nu... men jag tror inte att vi gjorde något speciellt ändå, ibland är minnet otroligt kort!!!

Vi klev ju i alla fall upp tidigt för det var skola, Jonna och Ninni var hemma från skolan och Theo, Lilly och Louie för de går inte på skola och dagis på måndagar och så var ju Minnah och Noah såklart hemma också. 

Jag tvättade nog lite, lagade lunch och fixade. Göran höll sig i sängen med Minnah hela förmiddagen, hon ville lika på film och han kände sig lite slö efter natten. Minnah somnade och sov innan lunchen så hon behövde inte sova efter, men det är lite tråkigt att det inte spelar någon roll när och om hon sover på dagen så tar det lika lång tid att natta henne på kvällen...

Mitt paket från Panduro hade kommit till Tempo så jag satte Minnah i vagnen vid 15.30 tiden och så gick vi och hämtade det. Det var lite typiskt att jag tidigare hade varit där och Handlat mjölk med Lilly, fick ett sms strax efter att vi kommit hem att paketet fanns att hämta. 

Till middag åt vi falukorv och spaghetti. 

Sen blev som sagt kvällen lite jobbig då Minnah inte ville sova, Noah som var gnällig som attan, vet inte om han hade lite ont i magen, han kanske också är orolig i magen då vi är många som varit sjuka!? 
De andra barnen tog också lång tid att få att sova, eller egentligen så var vi klara i ganska bra tid, alla sov vid 21.00 men det blev så intensivt och sen satt jag som sagt med Noah resten av kvällen. Vi kikade lite på tv, Caspers bil hade gått sönder så han åkte hem från stan för att laga den. 

Vår ena bil gick också sönder, något med servon och för hoppningens är det bara en skruv...

I alla fall så somnade jag och Noah inte förrän 02.00 ungefär och då hade vi Louie i sängen med oss också. Under natten så kom även Minnah och jag tror också att Lilly låg nere vid mina fötter... upp och hoppa sen strax efter 06.00 😴. 

Denna dag har i stora delar varit lugnare än andra dagar, Ninni, Lilly och Louie hemma och de höll sams ganska bra, dock vet de inte hur man pratar med varandra utan att nästan skrika... Minnah klättrade konstant innan lunchen, fick jaga henna hela tiden och Noah han sov till 10.00 och sen somnade han igen vid 12.30 och sov till 15.30 då jag väckte honom. 

Lasagne till middag idag, Casper, Emilia och Isak åt tidigare, de skulle åka för att byta bil, Isak ska byta (eller har nog redan bytt vid det här laget) sin bil mot Caspers gamla babyblå Volvo D24 original som han sålde för inte så länge sen 😅😂. De är tokiga de där pojkarna med sina bilaffärer och byten hit och dit. 

Minnah somnade precis så nu ska jag gå och mysa med Noah, tigga åt mig lite mer barnvakt av Jonna först kanske så att jag hinner duscha först, har ju bäddat rent sängen idag också kurat golvet i sovrummet. Jag tänkte skura fler golv också men det hanns inte med så det får bli en annan dag. 

I morgon ska jag och Noah iväg på förmiddagen en sväng... sen får vi se hur resten av dagen blir. 

(null)
Började förresten på ett par benvärmare häromdagen, ena blev klar idag, så nu är det bara en kvar 😍

En rätt lugn söndag...

När Minnah somnat igår ochjag även nattat Noah som somnade vid 21.20 tiden kände jag mig så pass kry att jag tog en längre promenad med Tyra, det småregnade men det gjorde inget, det var jätteskönt. 

Jag, Göran och Jonna kikade på fler avsnitt av  Spökjakt och lättare kvällsfika, jag tog fil, blandade med lite kvarg och sen granola. 

Vi kom isäng väldigt sent igår, Noah hade svårt att komma till ro och både Louie och Minnah vaknade... så 02.30 tror jag klockan var när vi lade oss för att försöka få några timmars sömn och mellan oss låg då både Minnah och Louie. 
Casper, en tjej och Isak kom hem vid 01.00 tiden, de hade varit och hämtat en motor i Kramfors... Casper i ett nötskal, sålde en motor härom dagen och köper en ny, fast denna var med stativ och en väldig massa verktyg också. 

Morgonen var ganska lugn, vi fick sova ganska länge ändå och sen gick jag en promenad med Tyra innan frukost, bara runt kvarteret. 

När vi ätit och fixat lite så skulle Minnah sova, jag tog henne i vagnen och fick Lilly som sällskap och gick till affären, det behövdes som jag trodde ändå kompletteras lite pga att vi mår lite si och så i magen... Görans tur att åka dit i natt. 

Jag och Lilly tog en sväng till macken också, lite lördagsgodis till mamman och pappan, om vi nu har aptit till det, men jag känner mig i alla fall hyfsat återställd, kan ju ta några dagar... barnen hade ju chokladbollar som väntade här hemma och Lilly som inte gillar choklad fick plocka en egen påsa med lite godis att äta på promenaden tillbaka, vi kom överens om att det skulle vara en hemlis. 

(null)
Hon var noga med att inte godispåsen fick vara med på bild så den gömde hon under vagnen. 😅❤️
(null)
Minnah sov bara ca 30 min men det gjorde inget, lite är bättre än inget och mycket är inte heller bra. 

När vi kom hem så spelade vi lite spel innan Noah skulle vakna, men han sover ju en väldigt lång tupplur mitt på dagen så jag hann nästan göra klart middagen också, han sov alltså  ca 5 timmar. 
När vi ätit middag så åt han en slurk till och somnade, sov ca 30 min så jag tänker att det kanske var den lilla tuppluren som han brukar ha på kvällen som han sov då 🤔. Vi får väl se, rutinerna brukar ju inte sitta så bra innan 3 månader, få brukar i alla fall jag barnet få styra lite själv och utefter oss, det brukar ordna till sig och jag tror att om vi lägger oss tidigare så hjälper det mycket också! 
Vi åt förresten Pizza till middag idag. 
Chokladbollarna fick bli efterrätt. 

Sitter och nattar Minnah nu, hon somnade precis, hon stökar runt lite och försöker smita några händer men när hon väl slappnar av så går det snabbt. 
Hon sprang förresten runt och var ledsen förut ikväll, hon ville bajsa men kunde inte, Jonna satt med henne inne på torpeden och sjöng, kikade på bilder och annat men det funkade inte. Vi tog på blöja men hon sprang omkring och gnällde och var ledsen då också Till slut höll jag henne i grodställning över toaletten, det gillade hon inte heller men efter bara någon minut kom bajset och hon blev lättad, förvånad och glad, fortfarande en aning ledsen. Jag har fått göra lika med flera av barnen tidigare så jag vet att det funkar. 

I morgon är det skola igen, Ninni hade på gränsen till feber nu ikväll så får se hur hon mår i morgon bitti. 

Nu ska jag gosa med Noah ❤️

Feber och ont i kroppen...

Jag mådde somnat ganska illa i morse, fick i mig en liten smörgås, lite te och blåbärssoppa... lite dålig i magen och gaser men inget kräk och illamåendet har successivt gått över. Istället har jag frusit väldigt mycket och har ont precis överallt, men speciellt i ryggen och bäckenet, lite ont i huvudet också men det har jag haft i flera dagar. Låg i sängen några timmar efter att vi ätit sen frukost, som vi alltid gör på helgerna, men jag blev inte varm om fötterna! Det visade sig att jag hade feber, 38,6 grader "bara" men det är ganska mycket för mig. 
Jag klev upp pga att jag inte kunde sova, inte trött nog, bara ont...

Nu har jag fått i mig ca 0,5 dl chili con carne som älsklingen kockade ihop ❤️ och en skiva franska med ost, samt lite te, och ett glas till med blåbärssoppa. 
Noah vaknade och var rätt grinig vid 14.00 tiden, tog både sång, vyssande och vaggande innan han somnade på mitt bröst, hade täcket emellan då jag var så varm. Men sen när Meja lagt över honom i sin säng så sov han i ca 3 timmar och nu har han ätit sig mätt, är glad och lugn och har legat ca 30 min i babygymmetboch filosoferat utan att tröttna 😊. 

Jag hade tänkt mig att hinna med en promenad varje dag oavsett väder, skönt att få röra på sig och få rensa tankarna men idag har jag inte ens rört mig 1500 steg 🙈 men är man sjuk så är man...

Ska natta Minnah nu, hon har inte sovit idag, gnällig och grinig men tydligen inte nog trött just nu... men det kommer väl bara hon slappnar av. 

Känner mig lite piggare efter middagen, men värken i kroppen sitter kvar, ska nog ta Alvedon innan jag lägger mig sen så jag förhoppningsvis kan sova 🤗. 

(null)
Inte från idag men söt ändå 😍

Magsjukan fortsätter...

Igår var det helt lugnt på kräkfronten, alla åt och hade aptit, Jonna klagade dock på illamående...

Dagen fortgick som följer:
Det var ju fredag och några av barnen skulle iväg till skolan, Jonna var hemma även idag pga illamåendet och Meja som egentligen skulle vara i Svenstavik denna dag då det är fredag fick också vara hemma. Jag tänkte att OM det bryter ut på henne så är det inte så kul att vara på en "främmande" skolan och att det ska ta minst 40 min för oss att åka och hämta henne. 

Melvin, Hilma och Towe gick till skolan, jag tog med mig Minnah och Tyra om en längre promenad vid 09.00, Göran låg kvar och vilade, Jonna och Meja såg på film med de andra i soffan, eller snarare sov i soffan...

När jag kom hem lagade jag lunch, Göran klev upp, Casper också, vi åt och sen fixade Jonna i ordning Minnah för att sova under tiden som jag stökade undan i köket och Göran flyttade en av grindarna i hallen... vi flyttade den nyss men Minnah klättrar på hyllan intill och kommer ändå över så nu testar vi att sätta den i yttersta valvet från stora hallen och bortåt så får vi se. 

Jag hade även slängt ihop en äppelpaj av äpplena som jag köpte härom dagen, nästan alla hade börjat bli dåliga så innan de bara var att slänga så fick det bli en paj. Denna gjorde jag under tiden som lunchen blev klar i ugnen, tänktevattcdeg blir ju perfekt mellis när baren kommer hem från skolan vid 15.00. 
Jag rörde även ihop en stor chokladbollssmet efter lunchen som barnen rullade när vi lagade middag. 

Göran började med middagen, jag och Casper åkte med insamlingen och sen på affären och handlade inför helgen. Har blivit ett dagligt spring på affären nu senaste dagarna och jag tänkte försöka slippa det under helgen... men det återstår att se om vi kanske behöver dit idag ändå pga magsjukan...

Eftermiddagen som bestod av en kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry så såg barnen på barnprogram en bra stund innan läggdags. Jag och Hilma badade Noah och när han var klar så fick Minnah bada, hon älskar att sitta i baljan och plaska och leka lite. Det är så bra att baljan precis får plats i duschen också! 

Barnen var mer vilda än tama innan de åkte i säng men somnade relativt snabbt, Göran satt utanför rummet och passade dem, Noah hade somnat så jag och Towe förberedde en deg till ett långpannebröd som skulle få jäsa i kylen över natten. 

Noah vaknade igen, har har varit lite orolig senaste kvällarna och somnar och vaknar om vart annat och kommer oftast inte till ro förrän vi har lagt oss. 
Vi kikade på "Spökjakt" med Jocke och Jonna när alla utom Jonna lagt sig. 

När vi sett klart på 2 avsnitt och Jonna hämtat en ny blöja till Noah så säger hon plötsligt att hon måste kräkas... och det gjorde hon, sen gick vi alla och lade oss. 

Jag har känt mig lite orolig i magen under natten och känslan är Inge bättre nu på morgonen, jag mår illa också och jag antar att innan denna dagen är slut så kommer jag också att ha åkt dit... kanske läge att tänka på vad jag äter under dagen och dricka mycket vätska... 

På återseende 🤔

(null)
Han sover ändå väldigt bra i sin säng med sovormen när han väl sover 😍

9 Januari... magsjuka...

Det var väl egentligen väntat att nu när det går magsjuka överallt så skulle även vi får besök av den. 
Theo var den första att kräkas men det var tidigt på morgonen den 7:e har jag för mig, han kräktes några gånger under förmiddagen och sen var det i stort sett över. Han höll sig lugn hela dagen och var inte så stor i maten. 

Igår kväll var det Minnahs tur, Jonna skulle kolla till henne då hon vaknade och stoppade händerna rakt på en nerkräkt Minnah. 
Hon kräktes fler gånger under kvällen men runt 01.30 tog jag med henne till vår säng och så lade vi oss för att försöka få lite sömn. 
Minnah sov faktiskt ända tills klockan 05.30 ca innan hon vaknade och då kräktes lite igen. 
Hon fick kika på youtube "Lek med oss" en stund innan det var dags att kliva upp och koka gröt. 

När vi kom upp meddelade Göran, som sovit på soffan och skött tvätten under natten, att även Lilly hade kräkt framåt morgontimmarna. 

Efter frukost och när skolbarnen gått till bussen så sov fortfarande Noah, så jag kröp ner i sängen och sov en stund till. 
Casper var dålig i magen under natten och sjukanmälde sig från praktiken och Jonna kände sig inte heller så kry så även hon stannade hemma för säkerhets skull, är ju i alla fall 4 mil enkel resa ifall vi plötsligt måste hämta henne på skolan. 

Jag jo jag tänkte ju sova en liten stund... det blev en ganska lång stund! Noah vaknade till vid 09.15, tog honom till sängen, gav honom tutte och sen sov vi vidare. 
12.30 klev jag upp igen, utvilad och pigg kände jag mig och efter en promenad med Tyra så åt vi lunch. Sen var det älsklingens tur att lägga sig och sova, jag väckte honom strax innan 17.00 när middagen var klar. 

(null)
Makaroner, köttbullar, brunsås och grönsaker, något som all barn tycker om och äter bra av, passar precis såna dagar som denna, när inte alla mår på topp. 

(null)

Nu sover alla de små, även Minnah och Noah, utan större bekymmer och de mellersta barnen har också lagt sig. 
Casper bad mig köpa pizza när jag var på affären och jag köpte två, kan vara gott att ha nu ikväll när vi kanske ska försöka se en film. Det är ju i alla fall bättre än godis och någon form av kvällsfika vill jag ju ändå äta. Mjölken i tuttarna blir ju lidande om jag inte ser till att äta ordentligt och det vill jag ju inte, Noah måste ju få så han klarar sig, det är viktigast! 

(null)

Han växer dock så det knakar och ska strax börja med blöjor i storlek 3, hade mycket 2:or så de är på gränsen men vill göra slut på dem. 
Sen har vi börjat testa lite av kläderna i storlek 68 och de är inte så mycket för stora utan snarare ganska lagoma 🥰Tisdag och onsdag, 7-8 Januari...

Igår kunde jag inte skriva något inlägg då jag inte kom in i appen, något var på tok. 

Gårdagen var ganska intensiv, eller i alla fall så höll jag igång från morgon till kväll och det kändes inte som att jag fick någon tid över alls, men jag snodde åt mig en längre promenad när Minnah skulle sova så då hann jag samla lite extra energi i alla fall. 

Vi åt kycklingkebab med ris till middag och sen var det en sån kväll då nattningen drog ut väldigt länge på tiden pga Ninni som var på dåligt humör. 

Jag och älsklingen kikade sen på flera avsnitt av "Spårlöst", kvällen innan kikade vi på 4 avsnitt så kanske att vi nu hunnit 7 eller 8 och än är det några kvar. 

När vi kom isäng vid 02.00 tiden så kom Lilly upp och ville sova med oss, honom lovade att gå till sin säng senare om det blev trångt. 
Vid 04.15 vaknade jag av att Minnah, som också kommit till oss, trillade ur sängen. Hon tyckte det var trångt eftersom både Lilly och Louie låg hos oss så hon lade sig i fotändan och hasade nog ner. Tyra ramlade även hon ur sängen strax innan. 
Eftersom barn efter barn kommit till sängen så kändes det ungefär som att jag knappt hade somnat och sen var jag i princip vaken igen fram till 06.15 då det var dags att kliva upp och fixa frukost. Älsklingen som sovit minst lika dåligt som jag, från 04.15 i fotändan av sängen, fick ligga kvar. 

Jag fixade iväg barn till skolan, sen kikade vi på film. Noah vaknade vid 09.00 och då väckte jag Jonna, som hade studiedag hemma idag. Hon fick se efter de andra medan jag ammade Noah och sen stoppade jag ner honom i vagnen och tog en promenad till affären för att handla lite nödvändigt. Passade på att gå en lite längre promenad än bara till Tempo när jag ändå var ute, +4 grader och regn mitt i Januari.., 

När jag kom hem så hjälpte Jonna mig att laga lunch, vi åt och sen gick jag först med hunden och sen med Minnah som inte somnat i vagnen ännu, eller hon hade somnat men när jag rättade till suffletten på vagnen så vaknade hon. Jag släppte in hunden och sen gick jag en promenad med henne, men hon var svårsåld trots att hon var så trött och inte heller sovit bra under natten. 
När jag väl var tillbaka strax innan 13.00 så hade älsklingen varit snäll och bytt blöja på Noah så jag kunde ta honom och gå direkt upp till Jonnas rum för att lägga mig och sova som planerat, även om det blev närmare 13.00 än 13.00 som jag hade tänkt. 

Jag somnade och sov till 15.00, då bytte jag sida så Noah fick äta på andra sidan och sen sov jag lite till och klev upp 16.00. 
Då hade Älsklingen börjat med maten och jag assisterade honom, älskar när vi båda är i köket och hjälps åt, eller bara har varandras sällskap ❤️. 

Nu har vi ätit, barnen har kikat på bompa, jag och Melvin fixade köket. Göran och Minnah har duschat och nu nattar jag de små efter att ha tittat Noah och bäddat ner honom. Jonna ska också duscha och sen tror jag de större barnen bör vara redo att lägga sig och då ska även Minnah nattas... 

Jag känner mig fortfarande seg i huvudet men sömnen gjorde ändå sitt. 
Vad som väntar i morgon vet jag inte men lite tvätt och annat dagligt skulle jag tro, hoppas bara att vi får sova i natt 😴. 

(null)

(null)

(null)
Fin himel under gårdagens promenad 😍

Hipp Hurra för Towe som fyller 9 år idag!!!

Ja men precis så! Vi klev upp och åt frukost i någorlunda tid i morse, vid 09.00 tiden hade alla ätit och borstat tänderna. 

Fram emot 14.00 tiden så födelsedagsfikade vi marängsviss, men precis innan så var det paketlösning. 
Av oss hade Towe redan hunnit får sina presenter, bio samt shopping på Dollar Store, mycket uppskattat båda delarna. 

Sen satt vi i skälet några timmar och pysslade med det nygamla fenomenet "Bullet Journal" som varit populärt i minst 4 år vad jag kan förstå men jag upptäckte det för några dagar sen, bättre sent än aldrig 🙈. 

(null)

(null)
Julklappspapper funkar ju också som presentpapper 😜
(null)
Vissa paket var svårare att öppna än andra 😅

Till middag blev det enligt Towes önskemål Hanbrukare med bröd och till det strips. 
Kladdkakan som Towe och Lilly bakade i förrgår och som vi glömde ta fram till fikat tidigare fick bli efterrätt. 

Nu är det natta barn på schemat och efter det vet jag inte vad vi hittar på, vi som fortfarande är vakna. 
Igår när alla små sov, Noah somnade också ganska tidigt, och de större barnen pysslade med ditt så fastnade jag i soffan med en skål med godis, pennor, linjal och en Bullet Journal som jag köpt på Dollar Store i väntan på att min sommjag beställt kommer med posten. 
Det är mysigt och rogivande att sitta och pyssla och skapa, och nu testar jag mest lite olika stilar och upplägg. 
Jag kom inte isäng förrän närmare 03.00 🙈 men ibland är det bara så skönt att sitta uppe i lugn och ro och bara vara för mig själv.  

I morgon är det sista dagen på Jullovet, den är det skola och dagis igen som vanligt. Göran är ledig en vecka till innan han ska återgå till jobbet. 

Trettondagsafton 5:e Januari...

Frukost med limpsmörgås och varm choklad och sen åkte jag och några av barnen till Svenstavik, de fick pengar av farmor i julklapp och ville handla lite. 
Det var Jonna, Meja, Melvin, Hilma, Towe, Minnah, Noah och jag som åkte, nästan fulla bilen. 
Towe hade inga pengar men eftersom hon fyller år i morgon så fick hon plocka på sig lite vad hon ville ha inom rimliga gränser. Hon hade ju redan fått bion härom kvällen som en del av födelsedagspresenten. 

Vi var hemma vid 14.30 ca, jag bytte på Noah, packade delvis upp det vi handlat innan Noah behövde få äta lite. 

Till middag lagade jag korvstroganoff med ris och hann ganska precis bara äta innan jag och Noah skulle åka iväg igen. 

Idag är det ju trettondagsafton och under gudstjänsten i bergs kyrka ni ikväll så hade de tacksägelse och läste upp bland annat Mys namn bland de som avlidit. Hon tillhörde ju inte denna församling när hon dog men var en föredetta medlem så då läses det upp ändå. 

(null)

Jag har fortfarande svårt att förstå att hon är borta, att jag aldrig kommer att få träffa henne igen, höra hennes röst eller ge henne en kram, det är så ofattbart! ❤️ älskade lilla Mysan. 

Nu är vi åter hemma igen och jag sitter och nattar de små, Meja blev nyss klar med att natta Minnah och Lilly ska sova ute med Hilma och Towe i natt. 

Louie som är lite täppt i näsan ligger och fräser och fräser, han har snutit sig men kan inte alls med att vara täppt i näsan, bland det värsta han vet. Han vill inte heller ha nässpray och förstår inte att det blir värre av att han håller på.., nåja, han somnar väl snart ändå hoppas jag. 

I morgon fyller Towe år, hela 9 år sen kom kom till världen med en väldig fart ❤️


Lördag 4:e Januari...

Typ lite sovmorgon idag, eller ja, första gången jag klev upp så var klockan bara 06.15 men jag kunde lägga mig igen då bara Minnah var vaken. Lämnade henne i soffan, där jag fann henne, med filmen frost och pappan som blivit kvar i soffan under natten. 

Blev frunch vid 11.00 och sen gick Göran ut med Casper i garaget, försöka fixa igång en motor som Casper satt ihop och de lyckades. 

Jag fick besök som ville klippa sig och Theo, Lilly och Louie skickade jag ut en stund för att leka i snön, nu när det snöat lite och det inte är glashalt efter allt töande och regn. 

Annars så har det fixats med lite tvätt, barnen har ätit lördagsgodis och jag hann sitta och pyssla lite med ett nytt projekt som jag tänkte testa på, men ganska snabbt blev det dags att laga middag. 

Vi åt, enligt barnens önskemål, fiskpinnar och mos. Passade på att tända upp i pannan när jag ändå vet ner i källaren och hämtade fiskpinnar och grönsaker ur frysen. 
Knappt 30 tog det från att jag kom upp från källaren tills maten stod på bordet och då hade jag även dukat fram tallrikar, bestick och glas, tömt diskmaskinen och börjat fylla på den samt rört ihop en kall sås till maten. Ibland är man lite effektiv och det går smidigt när man faktiskt får ha köket nästan helt för sig själv.  

Nu är det i vanlig ordning nattning av barn som gäller, har hängt lite mer tvätt och satt igång en ny maskin. 
Så fort barnen somnat så är det väl tänkt att vi ska försöka hinna se en film innan det blir alltför sent. Igår gick jag och lade mig 01.30...

(null)
Denna bild tog jag i söndags men den är så fin så jag tänkte bjuda på den ikväll. 
❤️❤️❤️
Noah har ju för övrigt hunnit bli 2 månader redan (i onsdags), för 3 dagar sen. 
Han är så pigg och glad när han är vaken, ler massor och nästan skrattar. 
Börjar bli riktigt stark i nacken och vill inte gärna ligga ner förutom när han är trött. 
Stoppa tiden lite!!! 
❤️❤️❤️


3 Januari... kort inlägg...

Idag hade jag klockan ställs på 07.00 men det var så lugnt så jag snoozade till 08.00 innan jag gjorde en ansträngning och tog mig ur sängen. Både Minnah och Noah låg med oss då och båda snusade och sov så gott. 

Kokade gröt och bakade en saffranskaka, vi åt och sen fick vi besök. 

Vi fikade både kaka och smörgåsar, hade tagit fram köttbullar som var tänkta till lunch men det blev liksom inget bra läge för just lunch. Minnah fick i alla fall komma ut i vagnen och sova en stund. 

Göran åkte iväg en sväng med Casper och jag rotade fram mina kallegrafipennor som jag kom på att jag hade i mina gömmor, sååå länge sen jag testade dem och jag hade en oöppnad patron med bläck som faktiskt funkade. Jag ska beställa fler tänkte jag, ska kika efter lite annat pyssel också, till mig själv!

17.30 gick vi iväg ut i den milda snöstormen, en promenad till grannkvarteret och middag hos svärmor. Därefter julklappsöppning följt av efterrätt och nu är vi åter hemma och klovkam visar 20.42

(null)
Minnah passade på att ta ett bad när hon var hos farmor 😅

Jag sitter nere i källaren och eldar, ska samla lite extra krafter för att strax gå upp och köra igång nattningen. Göran, Casper och Tony är i garaget. 

Det var det för idag 😊

Jo just ja, någon undrade vilka åldrar det är på barnen så här kommer en liten lista. 

Casper 18år och 6 månader
Jonna 15 år och 8 månader 
Meja 12 år och 6 månader
Melvin 11 år och 6 månader
Hilma 10 år och 3 månader
Towe 9 år (om 3 dagar)
Ninni 8 år (om 2 månader)
Theo 6 år och 6 månader
Lilly 5 år och 2 månader 
Louie 4 år ( om en knapp månad)
Minnah 2 år och 2 månader
Noah 2 månader 

De är alltså födda år:
2001
2004
2007
2008
2009
2011
2012
2013
2014
2016
2017
20192 Januari 2020...

Jag hade ställt väckarklockan på 07.30, men när den ringde var allt så tyst och lugnt så jag klev inte upp förrän strax efter 08.00. 
Jag klädde mig, Noah vaknade rätt snabbt så han fick sitta i soffan hos Theo under tiden som jag tog mig lite snabb frukost. 
Sist bytte jag blöja på Noah och tog på honom kläder innan jag strax innan 09.30 tog med mig honom och åkte till Svenstavik där vi hade tid både på BVC och MVC. 

Först hade Noah till för att väga och mäta, allt såg bra ut och han var nöjd och glad hela tiden. Jag ammade honom lite sen under tiden som vi småpratade lite och Iris skrev upp längd och vikt i boken. 
När Noah var klar och mätt så hade jag tid för efterkontroll hos barnmorskan, även där gick allt bra, Noah somnade i bilstolen, och jag blev undersökt och fick godkänt. Sen åkte vi hem igen. 

Eftersom jag bara åt en lätt och snabb frukost hade jag hunnit bli lite hungrig och de här hemma hade ju redan ätit frukost så jag tog mig lite te och 2 smörgåsar. 
Noah vaknade och var lite smågnällig, han var trött men kunde inte riktigt komma till ro och somna så jag fick bära runt på honom och skumpa en bra stund innan han vid 15.00 tiden somnade. 

Till middag åt vi Nuggets med strips, vi hade ingen mjölk kvar hemma så jag tog med mig Minnah, Towe, Tyra och panten ut och gick i blåsten till affären. Skönt med en promenad även om den var blåsig, det var ju i alla fall +6 grader ute. 

Efter att middagen var uppäten och disken undanplockad så borstades det tänder på de små barnen innan Göran tog med sig de större barnen + Towe och åkte till stan för att gå på bio. Hilma och Towe var på bio annandag jul så de fick vara hemma, men eftersom Towe fyller år på måndag så gick hon välja att följa med om hon ville, som den del av sin födelsedagspresent. 

När de åkt satte vi oss alla i soffan och kikade på barnkanalen tills strax efter 19.00 då jag tog med mig Theo, Lilly och Louie för att natta dem. Minnah som inte sovit idag var också trött så Hilma tog på eget initiativ sig an att natta henne... dock låter det som att hon inte riktigt kommer till ro så jag ska ta över så fort Louie somnat, de andra två somnade fort. 
Ninni sitter i soffan med Noah, hon som är äldst av de små får ibland lite extra fördelar när det finns möjlighet och hon faktiskt har uppfört sig bra och visat sig stor och duktig. 

Ja det var denna dag, andra dagen på nya året. Lite beroende på när Louie och Minnah nu somnar så tänkte jag att i alla fall Hilma och jag skulle se på film, kanske Ninni också men vi får se. 

Hej så länge 😊

När mina inte känner sig på topp så kan man alltid lätta upp stämningen med hjälp av snapchat-filter 🥰😜😁

(null)

(null)31 December 2019 - 1 Januari 2020

Vill börja med att önska alla ett GOTT NYTT ÅR!!! Välkommen 2020! Hoppas du har mycket bra att bjuda på 😁❤️

Igår var det ju självaste nyårsafton och vi åkte  efter frukosten till Svenstavik för att  handla till middagen som vi inte alls hade planerat något omkring egentligen. Vi visste att vi nog kanske ville ha något kött och kanske potatis av något slag. 
När vi satt i bilen så var tanken smördegsinbakad fläskytterfilé men när vi kom in i affären så konstaterade vi att köttdisken redan var ganska länsad 🤔. Så efter ganska lite funderande egentligen så plockade vi ner 4kg oxfilé i varukorgen och sen fortsatte vi plocka på oss resterande som vi behövde innan vi gick och betalade. Dyrare än tänkt blev det definitivt men inte värre än att vi skulle ha beställt hämtpizza till hela familjen. 

Vi var hemma igen strax efter 14.00, Meja satte igång med att göra salladen och Jonna satte vi på att göra bountybollar och jag försökte röja upp lite på bänken genom att först plocka ur diskmaskinen och sen börja fylla på den igen. 
När det sen fanns lite mer plats i köket så kom Göran in och började fixa med köket och jag ammade Noah. 
Hilma skalade och skar nästan 3 kg morötter och sen hjälptes vi åt med det mesta och så småningom stod en mycket god middag på bordet. 

(null)

Alla åt och tyckte det var gott, Minnah åt mest sallad men hon var lite tröttare än vanligt då hon inte sov något i bilen, hade hoppats på att hon skulle ha gjort det. 
När alla ätit sig väldigt mätta så var allt utom ca 1 kg kött uppätet. 

Jag röjde sen in köket igen, sen duschade jag av en kladdig Minnah innan jag själv hoppade in i duschen, var klar strax innan 20.00 och sen nattade jag en Minnah som nästan somnat i soffan, men hon blev snabbt piggare och nattningen tog en bra stund. 

De andra kikade på tv under tiden som jag nattade Minnah och jag började så snart jag var klar att plocka fram och göra i ordning allt snask som vi skulle ha att mumsa på under tiden som vi väntade in den nya året, decenniet till och med! 
Det var allt från morötter, chips och dipp till resterna av julgodiset som åkte fram. 

(null)

Vi kikade på Jumanji och det var skytteltrafik framför bordet med godsaker. Sist men inte minst, när klocka var ca kvart i tolv (23.45) så fixade jag så att två av glasskålarna kraschade i golvet av misstag när vi skulle duka av 🙈. Men vi hann  städa undan på 10 minuter och kunde följa med både tal och nedräkning inför  år 2020!
Alla utom Minnah och Noah var vakna vid 12-slaget men sen ville de minsta gå och lägga sig, Louie var först (frivilligt!!!) i säng och somnade så fort han lade huvudet på kudden. 
De större barnen var uppe en liten stund till och strax innan 02.30 gick jag och lade mig, Noah hade vaknat och fått sig lite att äta. Minnah vaknade precis då jag klätt av mig så jag tog med mig henne till sängen och gosade ner oss. 

Så vad har vi då gjort den 1 Januari 2020!? Första dagen på året... jo det har varit ganska mycket trötta barn och sura miner... julen har vi plockat ner och barnen har nog haft allmänt tråkigt, det har inte blivit några spel på varken dator, tv eller telefon, bara kortspel. 
Vi bytte även ut Minnahs spjälsäng mot en lite större säng som min mamma snickrade till My när hon var liten ❤️, perfekt nu när hon ändå är för stor för spjälsängen, denna är lagom hög för att klättra i och ur, med kanter så hon kan röra sig på natten utan att risker att trilla ner i golvet. 
Kortspelet blev något så enkelt som skit-tunna, fast med 2 kortlekar då vi var 10 st som spelade. Förloraren fick ta lika många godisar ur en korg (som vi för övrigt fick som julklapp av Görans pappa, en kort med massor av godis och ett kuvert med en slant ❤️) som kort hen hade kvar på handen. Sedan fick hen dela ut dessa till övriga spelare. Vi körde 3 omgångar och godisarna fick inte ätas förrän vi var helst klara med spelomgångarna. Tålamodskrävande för alla inblandade var det men vi fördrev lite tid och ingen hittade på stoj och dumheter under tiden. 

När vi var klara med kortspelet så lagade jag middag, kokade pasta, värmde kantarellsåsen från gårdagen, kryddade på och spädde ut den lite och lade sedan i resterna och oxfilén som blev kvar sen igår, hade skurit den i fina strimlor. 

Innan det var dags att natta den mindre barnen nog jag och Ninni en promenad med Tyra, den blev ända bort till campingen och till baka. 
Nattade de små, det tog max 30 minuter innan de sov, Theo, Lilly och Louie, Ni ni fick vara vaken längre. 
När de somnat var klocka. 20.45 och jag tog över nattningen av Minnah, Jonna satt med henne när jag nattade de små och de andra passade en nyäten Noah under båda nattningarna. Minnah hade svårt att komma till ro, inte tillräckligt trött i kombination med ny säng resulterade i att jag satt med henne i ca 1,5 timma. 

Tyvärr så blev det missförstånd, ilska och ledsamheter för de större barnen eftersom nattningarna fig lång tid och Göran var ute i garaget ganska länge, han hjälpte Tony med bilen som han ska besikta i morgon. 
Hilma, Towe och Melvin hade planerat att Melvin skulle sova ute med dem eftersom Meja skulle sova med Jonna och då skulle Ninni i sin tur sova i Melvins sång. Melvin frågade mig "kan vi göra det nu!?" När jag bytte till natta Minnah, jag svarade ja i tro. Om att han menade att de skulle gå ut och lägga sig för att se på film innan de skulle sova och han menade spela tv-spel... så klockan 22.14 så var de fortfarande inne, Ninni hade inte heller lagt sig, Jonna och Meja gjorde "brownie i kopp" och aktuelle sen se på film... Göran hade nyss kommit in o v det blev kaos pga trötthet, missförstånd, dålig planering och utdragen nattning.  Ledsna barn och arg mamma, hund som smet och massor av dåligt samvete som jag får prata med dem om i morgon. 

Minnah kom nyss upp, så jag lät henne sitta i soffan under tiden som jag borstade tänderna och gjorde mig klar, nu har hon somnat bredvid mig här i sängen och jag ska se ifall jag lyckas lägga över henne i sin säng innan jag också ska sova... i morgon är det inbokat besök på både BVC och MVC. 

Natti natt och sov så gott!
❤️❤️❤️RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus