Kan säga RRR!

Apropå Meja så kan hon och har kunnat i någon månad nu säga R!
Det började lite smått efter jul (tror jag det var) med att det började låta mer och mer åt rätt håll och hon ville faktiskt själv försöka lära sig.

Det tog bara någon vecka så blek det massor med R hela tiden, till och med i ord som PYJAMAS där det inte ens finns R :), PRAMAS blev det på!

Hon tappade ju i samma veva båda framtänderna i överkäken och då blev det ju lite svårare men det hindrade inte den envise :)
Att låta RRR var lite svårare men nyligen lärde hon sig det också så nu är hon över det steget i utvecklingen.

Tänk att till hösten börjar hon "Lillettan"!!! Tiden går verkligen föst och barnen blir större och lär sig nya saker mest hela tiden.


Tand nr 6 borta!

Meja kom idag och visade att ännu en av hennes ränder var rejält lös och sa att den vill hon dra ut ikväll innan hon ska sova!
Nyss knöt vi en tråd runt och vips hade hon dragit ut den helt själv!
Hon hade bara provryckt två gånger och sen var det klart!
Mycket stolt över sig själv sitter hon nu bredvid mig här i soffan, hon ville få vara uppe lite längre än de små eftersom hon var så duktig och det får hon, det är ju ändå helg :).

Så från att ha haft världens ångest för att dra ut en av de första tänderna för någon månad sen till att själv tala om att hon ska dra ut den ikväll, pappa skulle visst få äran var det tänkt men nu fixade hon ju det helt själv!

Vår fina 5,5 åriga Meja har nu tappat 6 tänder redan och gluggen på övervåningen är nu ännu större!


Svarta naglar...

Fick lust att sätta lite färg på naglarna idag, passa på när de är jämnlånga för en gångs skull, även om de inte är så speciellt långa :)

Svart är väl egentligen ingen färg men lyxigt känns det i alla fall och bättre än rosa eller rött ;P


På väg till Blåkulla!

Strax innan 15.00 idag så var vi påklädda och ute jag och mina 7 troll, det var dags att påska lite och trollen hade nu förvandlats till 6 påskkäringar och en påskgubbe :)

Efter knappa tre timmar var vi åter hemma och inne i värmen, lite småfrusna och trötta men barnen var ändå nöjda och glada!

4,6 kg godis och 476 kr rikare var de och mamman undrar hur de ska hinna/orka äta upp 8 kg godis i påsk!? Vi handlade ju en del godis till våra egna ägg härom dagen, bara 4 kg som jag redan då tyckte blev på tok för mycket! Var ju inte heller helt säker på att vi skulle kunna/hinna/orka ta oss ut och gå en runda men det gjorde vi!

Så med det så önskar familjen Meyer en riktigt fina och Glad Påsk till er alla där ute!


Pustar ut!

Nu är det över! Hoppas jag!!!! Vill inte ha tillbaka det som vi i alla fall tror är skabb en endaste gång till! Nu är det bra!
 
I alla fall så sover alla barn nu sen en stund, de 5 yngsta kom isäng före 20.00 och de två äldre en timma senare, de hade lite läxor att göra sen fick de lov att sitta uppe en extra stund.
 
Göran är på bandy och den sista tvätten (för dagen!) snurrar i maskinen, blev 6 st innan det var färdigt.
 
Natten till idag gick förvånansvärt bra för alla men tänker först och främst på Ninni som fick byta ut sin goda tumme mot en liten napp, hon sov hela natten!!! Nu ikväll somnade hon rätt ovaggat med sin tumme på rätt plats, dem måste ha varit extra god!
Själv sov jag också jätte bra och det var ju skönt att känna sig utvilad när man vaknade i morse och det var dags att kliva upp. Det blev till att kliva upp på en gång, Meja kom med Ninni till vår säng och hon tänkte direkt hugga in och snutta lite tutte men det fick hon inte och blev så ledsen :(...
Vaknade även av att Towe låg mellan oss inatt, hade inte märkt att hon kom och plötsligt tog hon sina snusar och gick iväg... blev förmodligen trångt och jag trodde hon gick tillbaka till sin säng men hon kröp upp i soffan ;P gofisan.
 
Var nyss ner i källaren och tände upp också, det sista måstet för ikväll förutom att jag måste stoppa kläderna i tumlaren sen när de är klara i tvättmaskinen, men det går ju snabbt!
 
I morgon är det torsdag och kyrkis men vet inte ännu om vi ska gå men det lutar nog mot det, Melvin har lovat att vara lugn om han får följa :) men jag vet nog hur det blir när vi väl är där och han blir tagen i leken, då har han nog glömt det! Men barn måste ju få vara barn också och man kan ju alltid hejda dem lite och påminna men de måste ju få leka också.
 
Ja, det var det... inte så intressant... måste försöka hitta roligare saker att skriva om, förslag mottages :)
 
Puss å hej

Tvätta, tvätta, städa och tvätta!

Idag klev vi upp, åt frukost borstade tänder, tog på nya riktigt rena kläder (för säkerhets skull, känns bättre så!) och smorde händerna en extra gång med Tenutex.
Ninni hade såklart bajsat så hennes rumpa fick tvättas och smörjas igen och det blev lite svidigt igen.

Efter morgonstöket så började tvätt och städstöket! Bäddade ur alla sängar, in med första tvätten som bestod av lakan! Handdukars som jag tvättade igår innan vi lade oss åkte in i tummaren.

Damsög/torrmoppade alla golv och skurade dem efter det och hela tiden var både ytterdörr och fönster öppna, lika bra att vädra riktigt!

Stoppade nyss in 4:e maskinen med tvätt nu och sen återstår 2 till innan kvällen är slut!

Till lunch fanns det rester och till middag blir det att värma på kycklingen som jag lagade i ugnen redan igår, vad vi ska ha till har jag inte klurat färdigt på än...

Det är nu bara 4 timmar kvar tills vi får duscha av oss den här smörjan och efter det ska jag bara bädda rent i alla 8 (!!!) sängar... Lagom tills det är klart så är det bums i säng för samtliga barn :).

Göran har tänkt att han ska hinna med att spela bandy ikväll också så före 20.00 ska allt vara klart! Sen kan man äntligen pusta ut och börja njuta av Påsken som vi för övrigt inte har pyntat ett jota till! Två stora påskägg fyllda med godis och en massa mys får duga :).

Den stora frågan som vi nu ställer oss är: Ska vi låta barnen få gå på dagis mer innan sommarlovet!? Jag behövs ju egentligen inte då jag är hemma hela dagarna men barnen behöver ju sina vänner också!
Vi får se hur det blir...

Nä nu är det dags att fundera klart på middagen.
Kan för övrigt bli lite kaos i hjärnkontoret då det här med att behandla skabb är minst lika krävande psykiskt och fysiskt! Allt tänkande och planerande för att man ska komma ihåg allt som ska göras och vilken ordning osv...

Men men, bit ihop och gört ba!


Febriga barn och skabbehandling!

Igår morse vaknade Melvin med "skällande" hosta och en temp som visade 39,7 grader! Han blir alltid sjuk utan förvarning...
Hilma såg också lite tussig ut och mycket riktigt så visade det sig fram emot eftermiddagen att hon också hade feber, 38,8 visade hennes temp...
 
Melvin kräktes slem 2 ggr under dagen, kan tänka mig att den höga feber som orsakade huvudvärken som han klagade på gjorde sitt...
Hilma kräktes också men bara en gång, slem där också och även hon klagade på huvudvärk.
 
På förmiddagen åkte vi till Svensta för att köpa Tenutex, medel mot lus, flatlus och skabb!
Jo Melvin har fått utslag på hela överkroppen och händerna, han var först väldigt torr och utslagen bleknade av att jag smorde med mjukgörande men de försvann inte... kliat har de också gjort, men inte alls mycket...
Jag har också utslag lite här och var, några på magen, något på benet, några under överarmen oh de kliar..
Visade upp prickarna på BVC i torsdags och det var inget som sa att det ÄR skabb men om det fortsatte eller dök upp på fler barn så rekommenderade de en behandling... någon dag efter hade det spridit sig till skinkor och lår så vi kände at det är lika bra att köra en behandling.
 
Vi gjorde ju en behandling 10/1, då hade Casper och Melvin utslag som kliade massor, även jag hade några här och var och jag tror även att Göran hade några på armarna.
Det är flera familjer här i byn som varit drabbade, däribland Tony så den gången var det ju inte så konstigt att vi blev smittade... men den här gången har jag ingen aning!? Melvin måste ha blivit smittad via förskolan, han är ju aldrig någon annan stans än där och hemma i stort sett, han är inte hos kompisar osv...
Ganska säkert är ju i alla fall att det inte är så att vi inte fick bort de små kvalstren förra gången för då hade vi aldrig blivit symptomfria och det skulle ha "kommit tillbaka" mycket snabbare!
 
En sak är ju i alla fall säker! Skabb är ju minst 10 ggr värre än lus och springmask tillsammans! Hoppas verkligen att vi får bukt med det nu och att det inte kommer tillbaka, allra helst inte sen när bebisen har kommit!
 
I alla fall så har vi nu ikväll smort in oss och i morgon väntar en massa tvätt, byta sängkläder vädra täcken och kuddar samt att plocka undan en massa och så hade jag tänkt hinna skuta alla golv också...
Känns inte som vårt år 2013 har börjat så jätte bra :(... man får bara hoppas att det vänder!
 
Annars så har vi mest tagit det lugnt idag, varit en sväng till Svensta, Göran hämtade ut sitt Taxilegg idag!!!
 
Melvin har varit mycket piggare idag men febern finns kvar. Hilma däremot var väldigt hängig nu ikväll och klagade på huvudvärk...
 
Inte så värst positivt inlägg idag men nu blickar vi framåt och håller tummarna för en fin, glad och härlig Påsk! 
Köpte även massor (!!!) av godis i går så barnen kommer att få åta så de mår illa om det ska hinna bli slut innan helgen är över ;P...
 
Nu sova, samla extra krafter inför allt stök i morgon!
Natti natt!

Weehooo!!! Deklarationen klar!

Har helt missat att man nu kan smyga in på sitt skattekonto och spana fter återbäring... gjorde det nyss och JAAA vi gick + både jag och Göran!
Alla kroningar är vällkomna men huvudsaken är att man inte går minus och blir återbetalningsskylldig i alla fall!
 
Passade på att skicka iväg deklarationen på samma gång när jag ändå var i farten, så var en sak mindre ur världen :)...
I morgon däremot kommer pengar in på kontot och då ska räkningar betalas och med tanke på bilskatten som är på 2700 kr samt en tandläkarfaktura på knappa 2000kr så blir det lite tight denna månad... men vi har ju redan fyllt på matförrådet för hela månaden så det går nog bra :).
 
Hej hopp!

Frågestund - Svar!

Har alla dina barn samma färg på ögonen? Vilken färg har du och Göran? 

Är någon mer än Towe och Ninni Rödhåriga? 

Om jag kommer upp till Rätan med Hubbe i sommar, är det okej? :D 

Åsså en massa kramar!
 
Alla barnen har inte samma ögonfärg, Jonna är den enda som har bruna ögon efter Göran och resten har blåmelerede, vissa skarpare och ljusare än andra, Hilma har lite mer åt det gröna hållet som jag.
 
Hilma är den som har mest rött i sitt hår, även hennes bryn och fransar har samma färg. Ev att Ninni också blir lite åt det hållet men hennes fransar och bryn är mörkare som de andras (mer eller mindre), resterande har väl kanske något stäk som syns och skiner igenom i solljus.
 
Det är helt ok Nena att du tar med dig Hubbe och hälsar på i sommar :D
 
Minst lika många kramar tillbaka!
 
 
Hej! 
varför har alla dina barn hål i öronen när dom är så små? 
Varför skaffar du så många barn? 
Hur gammal var du när du fick ditt första barn (casper)? 
Skulle inte ni vara med på familjen annourlunda detta år? 
 
Hur vi tänkte när vi tog hål i örat på Casper när han var 7 månader minns jag inte riktigt... men sen har det blivit att vi tagit på dem alla när de varit i samma ålder.
Fördelen med att ta hål när de är så små är att det får läka ordentligt och i fred, om man tar på ett barn som är ca 6-7 år är det lätt till att man pillar t.ex. för att visa sina nya hål/örhängen som man är så stolt över och då blir det lätt infekterat. Jag råkade ut för det själv nämligen när jag var 6 år och fick plocka ur mina örhängen.
Vissa påstår att det är fel och att de själva ska få avgöra om de vill ha hål eller ej och visst är det så men 99,9% av dem vill ha hål när de blir större och man kan ju alltid ta ur dem och välja att inte bära örhängen.
 
Varför jag/vi har skaffat så många barn!? Ja du, det har blivit så, det känndes och känns fortfarande bara rätt och tydligen så sa jag alltid som liten att jag ville ha många barn när jag blev stor :).
 
När jag födde vårt första barn Casper så var jag 17 år och hade precis avslutat mitt första år på gymnasiet med inriktning frisör i Örnsköldsvik. 
Vi flyttade till en lägenhet i Östersund direkt och hann bo in oss några veckor innan han kom. Jag var mammaledig ett år innan han skolades in på dagis och jag fortsatte min utbildning, fast i Östersund denna gång och två veckor innan studenten så föddes Jonna och då hade vi bara 1 månad innan flyttat hit till Räatn och detta hus.
 
När det gäller familjen annorlunda så  var vi med ända till sista uttagningen, kanske vi får en ny chans nästa år!? Det lät som att de ville ha oss kvar som sökande i alla fall.
 
 
Hur kommer det sig att du väljer att namnge din son till Rolf som du uttrycker var en svag människa, och sedan Teddy som du tycker var en underbar människa. Tycker inte att det känns som en kränkning att teddy(din "farfar") inte är värd bättre än att accisoreras med en hemsk människa.
 
Rolf Teddy Meyer är ett förslag på namn som vi har, det är inget som säger att det blir just det men om så är fallet så vill jag bara klargöra att;
Jag skrev aldrig att Rolf var en svag människa, heller inte en hemsk människa, jag kände honom inte och jag har inte hört något negativt om honom förutom att han inte "fanns där" och vad det berodde på egentligen har jag ingen som helst aning om.
Sen är det ju så att även min pappa heter Rolf i andranamn och han har i sin tur heller inga egna erfarenheter om att han skulle ha varit hemsk eller svag, faktum är att han inte heller kände honom och det mesta han "vet" om honom är det som hans mor i sin tur har berättat och om det är bra eller dåligt har jag ingen aning om!?
Varför han "höll sig undan" vet jag inte, kanske han också var en snäll och underbar människa!? Släktbandet finns där i alla fall :).
 
Min pappa reagerade ganska starkt på denna kommentar och skrev ett eget svar till den som ställde frågan (anonym), den finns att läsa bland kommentarerna under inlägget frågestund men tänker nu välja att lägga in det här nedan också för den som är intresserad.
Han skriver;
 
Svar till anonym.... Nu är det ju så att även jag som är Kims pappa heter Rolf som mellannamn, vem som nu valde att ge mig det vet jag inte, men troligen var bägge föräldrar överens om det! 

Rolf(biologisk farfar till mina barn) som beskrivs som en "svag människa" var kanske det, ingen av oss kände honom då han valde att inte finnas i våra liv på ett sätt som gjorde att han "förtjänade" den rollen, vilka orsaker som fanns för detta vet varken vi eller nån annan vad jag vet! Hur man än vänder det hela så är det upp till Kim och Göran vem eller vilka dom väljer att hedra via namnen, Teddy var en bra människa och vem vet, kanske även Rolf var det, kanske allt negativt runt honom blev för mycket och att han av den anledningen valde den väg han gjorde...Det mesta jag vet om Rolf är hörsägen och den kontakt jag själv och även mina barn hade med honom var ganska ytlig men han har på inget sätt varit elak eller dum mot nån av oss, bara väldigt frånvarande!! 

Angående Teddy så har även han varit frånvarande i mångt och mycket, och frågan där är ju om det är barnbarnen som som ska ansvara för kontakten eller om dom vuxna ska göra det? En sak är helt säker och det är att varken jag eller barnens mor har på inget sätt hindrat kontakt med nån av de två, varken Teddy(som jag för övrigt räknar som barnens farfar) eller Rolf... För övrigt finns det ingen mer än vi som vet hur kontakten varit med Rolf... Han bosatte sig ju sista åren han levde uppe i Jämtland, faktiskt bara någon mil från där vi bodde, kan ju vara nått att fundera på när jag nu faktiskt är ganska säker på var frågan kommer ifrån! 

Nu överlåter jag ju till Kim att svara på sina egna frågor och huruvida hon godkänner denna kommentaren är hennes val och även svaret till en "anonym" ;o)
 
 
Blev inte så många frågor ställda i denna frågestund men jag kan ju ha fler vid intresse :). Annars är det bara att fråga på så kan jag svara på dem en och en i separata inlägg som jag lägger under kategori "Frågor och svar".
Ha en fortsatt trevlig kväll/natt och sov sött alla ni där ute :)
 
 
 
 


1-års kontroll...

I torsdags var vi på 1-års kontroll och vaccinering med Ninni och det gick jätte bra.
Hon var fortfarande lite blyg som hon alltid varit men skrällen kom inte fram utan hon protesterade med att låta "e e e e" och vända sig bort i stället. Och med lite leksaker så kunde vi distrahera henne så att doktorn fick lyssna och känna att allt var ok, hon var nog ändå lite nyfiken på vilken filur det var :).

Hon hade ökat lite i både längd och vikt sen sist vi var där, ca 1,5 månad sen.
Nu vägde hon 9285g och var 73 cm lång, huvudet mätte 45,8 cm.
Vågen var rolig att sitta och gunga i och hon sträckte ut sig som en pinne när hon skulle mätas :).

Sprutorna var ju kanske inte så roliga men det gick över på bara någon minut, men sen var hon ganska avvaktande (av förståeliga skäl) och ville helst inte ner på golvet så länge vi var inne i undersökningsrummet.

Annika (BVC sköterskan) uppmärksammade att hon pratade en del och ändå tyckte jag att hon var rätt tyst och reserverad ;P så det tar jag positivt att hon ändå lade märke till det lilla :).

Får se nu då hur länge det dröjer innan vi tar oss iväg och mötet och väger nästa gång!? ;)

Så här kladdig blev vår 1åring i fredags när vi äntligen fick tid att fira henne ordentligt och äta marängswiss :o


Uppe mitt i natten...

Hej hopp... eller inte så munter just nu!? Klockan är 04.05 och jag sitter uppe och nynnar och sjunger för en Ninni som vaknade och verkar ha lite svårt att somna om...

Ninni är nu inne på sin 4:e natt att sova inne hos de andra barnen och det har hittills funkat jätte bra, sovit som en stock och vaknat glad :). Men ett bakslag eller två är väl kanske inte så konstigt!?

Tog i alla fall med mig telefonen som sysselsättning och morgonrocken på när jag förstod att det skulle dra ut på tiden... har suttit här i ca 40 min nu...

Om man ska se något positivt med det hela så klarade jag just den sista banan på en nivå i Candy crush :) en bana som jag vållat på med i över en vecka och har ödslat minst 100 liv på!!! Men nu är den klar!!! Dessvärre kan jag ine fortsätta då jag måste fråga Facebookvänner om hjälp för att komma vidare till nästa kapitel... Väldigt onödigt veta de jag vet men just nu är det det som jag har att berätta om ;P

Idag har det alltså varit söndag och den började med dundrande elefanter idag också... dock lite lugnare elefanter så man får väl vara glad för det lilla ;P... Klev upp vid 08.00 tiden och kände mig ganska utvilad, Göran hade klivit upp med Ninni innan :).

Innan klockan var 12.00 så gick vi ut i det fina vädret, Casper och Jonna hjälpte Göran att lasta släpvagnen med ved och jag tände en eld, vi hade bestämt att vi skulle grilla korv ute till lunch :D...

Meja har upptäckte att det är jätte roligt med bandy, att stå och passa bollen till varandra är det som gäller och jag måste medge att det är rätt så skoj :), så det gjorde vi en stund innan det var dags att tälja till grillpinnarna och grilla.

När korvarna var slut och veden instängd så passade vi lite till innan det var dags att gå in, Casper, Melvin och Göran var också med. Lite smått jobbigt är det för den som får stå på garagesidan för där är st rätt så halt, men det går :).

När vi kom in så började jag att plocka lite och förbereda inför kommande vecka, tiden gick, Ninni vaknade pigg, glad och utvilad och det började bli dags att börja med middagen.
Till middag idag blev det hemgjord pizza, ganska dumt att jag skriver ut hemgjord egentligen... det är ju mest eller bara sån vi äter här hemma ;P.

Vi åt och var klara precis innan bompa och sen var det bara natt ingen kvar... Den tog lite längre tid pga att Towe slocknade i soffan innan middagen... Inte så lätt för henne nu då hon inte vill och behöver sova middag varje dag... den omtalade och lite besvärliga mellanperioden.

Barnen har ju haft lite chips och godismys i helgen när det kikat på finalen av Gladiatorerna och Fångarna på fort men för oss vuxna har det inte hunnit bli något förrän ikväll :). Men jag kan ju inte påstå att det var så jätte gott... Har tappat lite av det där att saker smakar extra gott, kan känna sug efter något men ingenting smakar extra gott längre och jag vet inte heller vad jag längtar efter!? Kanske längtar efter att känna sug efter något helt enkelt!?

Magen då!? Jo den växer och det börjar på att kännas rätt rejält att det faktiskt bor någon där inne, känner av sparkar och kullerbyttor både på insidan och utsidan av magen och det är så mysigt :).
Lite jobbigt är det att jag stund is vaknar fram som en höggradig tack vare om ilningar i blygdbenet på vänster sida när jag stödjer på det benet... Men det är väl kanske inte så konstigt efter alla gravidieter!? Men i det stora hela ska jag inte alls klaga för jag mår bra :).

Nu verkar det som att hon snart somnat lilla Ninni så jag ska väl försöka smyga mig ut och tillbaka till min egen säng för att försöka hinna få någon timmas sömn innan det är dags att kliva upp och koka gröt.

Puss å godnatt mitt i natten :).


Lördag ute med bandyspel...

Idag har varit ganska mycket som lördarag brukar vara... barnen vaknar tidigare än de borde och lever om och dundrar på som elefanter innan frukost... och ju mer de håller på desto mindre lust får man ju att kliva upp och laga frukost... Brukar försöka att ligga och dra mig en stund även om man inte direkt får sova...
Förut så var det mer lugnt på morgnarna, då satt de ganska snälla i soffan och kikade på bompa men nu verkar de inte alls ha ro i kroppen till det...
 
Vid 09.00 klev vi upp, dukade fram frukost och försökte äta den utan någon hets ;P.
Däremot efter frukosten går det tydligen bra att sitta tyst och snällt i soffan :)...
 
Svärmor & co. kom förbi före vi hann äta lunch och bjöd på glass, så nej, när lunchen väl var lagad och framdukad så var de inte direkt jätte hungriga... men hade jag velat hade jag ju kunnat säga att de sklle vänta med glassen så jag anklagar inte alls någon...
 
Efter lunch gick vi ut, sist ut var jag, typ 1 timma efter alla andra... Jag lade Ninni i vagnen och gick ut men när hon sov så gick jag in och ner i källaren för att aska ur pannan och tända upp. När det var fixat så tog jag och hängde lite tvätt och stoppade i en ny maskin, sen gick även jag ut i det fina vädret :).
 
Det var bra mycket härligare ute idag än igår, det blåste knappt någonting och kändes därför mycket varmare fastän temperaturen var ganska lika...
Jag sparkade först lite boll med Meja men när bollen fastnat under en bil och hon inte fick fram den så blev det bandy i stället!
Först var det bara jag och hon som spelade men ganska snart så ville även de mindre förmågorna ha varsin klubba som Casper var snäll och hämtade :).
 
När de varit ute ca 2 timmar så ville Towe gå in och vi andra hängde på, fast Casper och Göran stannade ute någon timma till, de höll på att fixa med Toyotan i/utanför garaget...
 
Jonna har inte varit hemma idag, hon åkte till kompis igår eftermiddag/kväll och har varit borta hela dagen.
Susanne ringde när vi bara hunnit vara inne en liten stund och frågade efter Jonna men när hon inte var hemma så frågade hon ifall Meja ville komma och leka med Märta (Görans kusin som är jämngammal med Jonna), och det ville hon såklart så hon smög iväg.
 
Det blev ganska mycket rester kvar efter lunchen, köttbullar, makaroner och gräddsås så det fick de barn som var hemma dela på till middag, jag och Göran åt Janssons, måste ju passa på att äta när det ändå finns :).
 
Efter middag fick barnen städa på rummet, allt det som de hann riva fram innan frukost!
Jag stängde in mig på badrummet för att ta tag i tvätten, 3 maskiner ovikt tvätt samt två maskiner vikt som skulle vikas, sorteras och läggas på plats. Jag var klar ganska precis vid 20.00 när Fångarna på fortet började, vi åt en väldigt sen middag, var bara i badrummet ca 30-40 min ;P...
 
Vid det här laget hade både Jonna och meja kommit hem, de fick också hjälpa till att städa och nu samlades vi i soffan, jag gav Ninni välling och nattade henne och de andra kikade på Fångarna och åt godiset som jag delat upp tidigare...
Jag satt med Ninni en bra stund innan hon somnade, lite ovant att sova inne i de andra barnens rum, jag satt med ryggen vänd mot henne några meter ifrån sängen...
 
Nu är Fångarna slut sen en dryg halvtimma och alla barnen ligger i sina sängar och sover, Göran har nyss hängt upp sista tvätten och jag fixade diskmaskinen en stund innan...
Nu ska jag väl hämta ett glas vatten och sjunka ner en stund i soffan jag också innan det är dags att sova.
 
Så i det stora hela så har vi haft en ganska bra lördag måste jag säga, har ju som sagt inte gjort något speciellt utöver det vanliga men barnen har heller inte bråkat och tjafsat så mycket :).
 
 

Att dra en tand...

Jonna har väldigt problem med att få plats med sina nya tänder... och ändå har hon bara tappat 8 st än!

I alla fall när vi kom till tandläkaren igår så började han med att ta lite bilder och det såg väldigt trångt ut! Tanden som är på väg ner är den näst efter en av de framtänderna i mitten av överkäken och för att få plats med den så måste hörntanden bort. Den rätta hörntanden är också snart på öh ner och på snedden!
En remiss till tandregleringen i Östersund är också skickad nu.

I alla fall så var det just det hör som Jonna absolut inte ville, hon har inga problem att gå till tandläkaren och att laga en tand skulle heller inte vara något större problem men just att DRA EN TAND!!!

Jag förklarade bestämt för henne hur det låg till, att på ett eller annat sätt måste tanden bort annars kommer det bara att göra ont när den ska pressas ner och det var ju just eftersom hon haft ont som vi nu var där!
Att vänta skulle bara göra det hela jobbigare och att försöka få den lös på egen hand skulle bli svårt eftersom roten var helt intakt tack vare att den nya hörntanden kommer snett från sidan.

Tandläkaren tyckte att jag gjorde det bra som var bestämd men såg också Jonna panik och föreslog lite lugnande innan och så fick det bli.

Under tiden medicinen verkade så knatade vi över till BVC och bytte blöja på Ninni som såklart passade på att bajsa när vi väntade på att få komma in.

Efter ganska precis 15 min slog medicinen till och Jonna fick upplevs sin första fylla ;P hon blev lite fnittrat o h vimmelkantig :). Hon påpekade att hon själv kände av det och tyckte det kändes ganska skojigt.

När vi kom tillbaka till väntrummet fick vi sitta och vänta en stund innan vi fick komma in, Jonna satt i sin egen lilla värd på golvet och pratade med en legohäst!

Väl inne hos tandläkaren som för övrigt heter Olle och är hur bra som helst så gick allt smidigt och bra. Jonna kände fortfarande av lite ångest men gjorde inga större protester o h tandläkaren och sköterskan jobbade på snabbt och smidigt samtidigt som de peppade henne.
Hon fick först lite bedövningskräm innan de bedövade med spruta runt tanden och sen hann tången knappt fram innan det var klart :).

Jonna var lättad, erkände glatt att jag hade haft rätt, att hon inte skulle känna något och påpekade att hon nog kunde dra en till tand direkt ;P.

En stolt, glad och lite lätt vinglig Jonna gick sen därifrån med tanden i en grön fin ask, en ny fin ring och en helt egen liten tandkrämstub.

Jag måste ju erkänna att jag tyckte det var en aning jobbigt att tvinga henne att dra tanden, speciellt med så kort varsel. Jag förstår att det blev lite hastigt och skrämmande men å andra sidan så visste jag att det var det bästa samt att smärtan hon var rädd för inte skulle finnas.
Det viktigaste av allt i det hela var att hon iom att jag tvingade henne mot hennes rädsla var att jag ändå besviknare för henne att hon hade fel och jag rätt! Att det inte skulle göra ont, att det inte var farligt osv och att hon sen själv reflekterade över det och erkänner rakt ut att mamma hade fött och nästa gång ska jag inte vara rädd!

Ibland måste man tvinga barnen för att de själva ska få beviset framför sina ögon att saker och ting inte är farliga, det är nyttigt och Jonna är precis en sån som inbillar sig det värsta när det gäller smärta och obehag ända tills man bevisar motsatsen för henne och då släpper det direkt, som bortblåst!

Jonna må vara tuff på utsidan men i verkligheten är hon rätt blödig vår lilla prinsessa med många lager skinn på sin lilla näsa :).

Som utlovad belöning fick hon sen köpa något på Dollar, två skrivböcker, 20-pack skrivpennor, ett pennfodral och en fulle tejp.

Budskapet blir alltså; Ibland måste man bara bestämma sig för att göra det och så gör man det!

Älskade duktiga Jonna <3


Gårdagen med BVC och tandläkare...

Igår var en dag som inte riktigt blev som jag hade tänkt... och då både bra och dåligt...
 
Vid 11.30 hade Ninni tid för 1 års kontroll på BVC, ringde tandläkaren på morgonen och fick en tid för Jonna vid 13.00 så henne hämtade jag upp på skolan vid 10.50 innan vi åkte mot Svenstavik. Med mig hade jag Ninni, Melvin och Jonna, Hilma och Meja var på dagis och Towe var hemma med pappan och Casper var ju på skolan.
 
BVC gick bra, mamma ringde och sa att hon var hemma och frågade ifall vi ville komma förbi och eftersom det var 1 timma kvar till Jonnas tandläkartid så passade det ju jätte bra!
 
Strax innan 13.00 gick jag och Jonna till tandläkaren, vi tog med oss Ninni men Melvin fick stanna med momma :).
Jonna har trångt åt sina tänder och det slutade med att hon fick dra en tand! Hon var jätte duktig men vi blev borta i 2 timmar!
 
Hos mamma hade det gått bra med Melvin, han hade ätit hårdbröd :).
Vid det här laget var vi andra också lite smått hungriga så jag kokade gröt till Ninni och vi andra åt lite hårdbröd med makrill och ägg till det.
 
När magarna var mätta gjorde vi en tripp till Dollar, behövde lite smått och hade lovat Jonna att få köpa något eftersom hon var så duktig hos tandläkaren. Hon kan verka så tuff utåt men är rätt blödig och känslig innerst inne den tjejen ;P.
 
När vi kom hem var klockan redan 17.30 och Göran höll på med middagen.
Under tiden vi var borta hade han och Towe hunnit med utvecklingssamtal med Casper på skolan, hämtat barn på dagis samt möblerat om hela vardagsrummet... säkert hade de pysslat med andra saker däremellan...
 
När vi ätit var klockan redan 18.30 och barnen var trötta och rastlösa, vardagsrummet var inte klart så jag satte barnen framför en film i deras rum... en film som de naturligtvis inte hade lust att se så de sprang fram och tillbaka i röran i stället...
 
Här kommer vi till den dåliga delen av dagen...
Mamman flippade ur, tappade allt vad tålamod heter, barnen åkte i säng, pappan blev arg på mamman, mamman grät och ja... så gott som alla föräldrar vet hur det kan kännas ibland när allt bara rasar och man ligger där på botten och sprattlar...
 
Något positivt med det hela var att Ninni i natt har sovit i barnens rum, i spjälsängen som Towe hade tills för några veckor sen och trots feber, snorig näsa, tänder som kliar och lite feber så sov hon bra hela natten!
Mamman sov nattens första timmar bredvid Towe men vaknade 00.40 och lade sig i sin egen säng.
 
Tänkte berätta mer om BVC och tandläkarbesök i separata inlägg...
 
I förrgår öppnade ju Towe en ansjovisburk i kylen så idag efter frukost slängde jag ihop en Janssons som strax är klar i ugnen.
Ninni är lite gnisslig och barnen har hunnit med disco 07.50 på morgonen och nu slappar de framför film, någon av dem med sin surfplatta...
 
På återseende :)
 
 

Frågestund!

 
 
Har fått förfrågan om att ha en frågestund så vi kör väl en :)
Fråga vad ni vill så svarar jag efter bästa förmåga!
Ni har tills på söndag på er :)

Ninni 1 år!!!

Idag den 20 Mars 2013 så är det 1 år sen vår fina lilla älskade Ninni fick se dagens ljus för första gången <3.

1 år har gått så fort! Mycket har hon lärt sig, hon är väldigt social och härmar ljud ofta, kan ganska många ord och är så gott som jämt glad!
Några av orden är; titta, pappa, mamma, oj, hej, aj, där, bu, brum (ljud), tittut... kommer inte på några fler nu men några till är det nog vill jag minnas.

Två tänder har hon hunnit få och det är nog inte länge kvar tills det spricker fram några i överkäken också... Gå har hon inte lärt sig än, nöjd ändå. Hon går gärna utefter väggar och möbler, övar med sin lära-gå-vagn som hon fick för en dryg vecka sen, lite som en förskottspresent.

Pappan följde med skolbarnen till fjällen för att åla utför med skolan idag så efter dagislämning var det bara mamman, Towe och Ninni hemma.
Ninni sov ca 30 min i bilen men med tanke på att hon vaknade vid 05.00 i morse och inte somnade om utan bara tuttade (torrtuttade för det finns inget kvar, bara någon droppe) så var det ju inte så konstigt...

Vi pysslade på lite här hemma, rensade rejält på bänkar och spis i köket, bakade en morotskaka, dammsög soffan och dammade av alla golv och sen var det dags för lunch.

Redan innan 13.00 var de hemma från fjället (Vemdalen) igen, det blåste för mycket för att det skulle vara roligt att åka mer och vädret blev bara sämre... Casper har ju så mätte för att förfrysa sina kinder också.

Jag lade ut Ninni för att sova i vagnen vid 13.30, 14.00 åkte Göran och hämtade dagisbarnen strax efteråt kom finaste Theresa med tre av sina barn och hälsade på! Man kan säga att Melvin sken som en sol när han såg att Hailey var här när han kom hem!!!

Barnen lekte och jag och Theresa satt i köket och pratade om både det ena och det andra, filade så småningom lite morotskaka innan jag klippte hennes hår och Ninni hon sov :).
Vi ska träffas snart igen för som tack för att jag klippte så ska Theresa fixa mina naglar :D lyxigt värre! Nog för att mina egna naglar växer som ogräs men de är inte alltid så hållbara...

Timmarna gick, jag växte Ninni vid 17.00 tiden så hon också fick säga hej till alla innan det var dags för besöket att bege sig hemåt.

Det blev hög tid att laga middag, pulvermos, fiskpinnar och grönsaker! Absolut inte någon middag att skryta med, snabb och enkel och barnen blev mätta och glada! Ibland får man vara lite slö ;).

Egentligen var det tänkt att det skulle firas med marängsviss efter middagen men eftersom den blev så sen och det närmade sig läggdags så skjuter vi på den tills i morgon.
Ninni kan ju behöva lite tröstfika och få fira lite extra efter sprutan i morgon. Hon ska nämligen på 1 års kontroll och vaccination i morgon vid 11.30.

Nu är det kväll, alla barnen sover och pappan är på bandy. Ninni ligger och låter i sömnen, hon har sovit lite oroligt 3 kvällar/nätter nu och jag tror det är tänderna i överkäken som spökar... ikväll fick hon lite Alvedon efter vällingen för att bedöva/lindra lite så vi får väl se om det hjälper!?

Ninni tackar mycket för alla fina gratulationer hon fått idag och mamman för de hon fått pga att hon haft namnsdag just denna dag :).

Avslutar med att bjuda på några Ninnibilder som tagits under dagen; Glad Ninni efter lunch, Ninni som tycker att frostingen till morotskakan är JÄTTE GOD! Och Ninni som ätit middag med halva ansiktet men är lika glad ändå :D

Puss å hej!


Mamman 29 år!

...börjar nästan på att känna mig gammal ;P...

Dagen kanske inte började så bra som en födelsedag bör... Tidig morgon med lite bråkiga barn, jag fick direkt ta tag i disken som stod kvar på bänken efter gårdagens middag, fixa frukost, underhålla Ninni och elda... Men frukosten var intagen före 08.00 i alla fall :).

Resten av dagen blev lite bättre, duschade på förmiddagen, lade Ninni efter hennes tidigare lunch vid 10.30, slöade sen i soffan med Towe en stund :).

Göran fixade lunch, svärmor kom förbi och bjöd på glass och sen kikade vi på film, både mamman och pappan slumrade till ;P...

Eftermiddagen spenderade jag i köket, bakade tårtbotten och en kladdkaka som också skulle ingå i tårtan, beställning av älsklingen som undrade ifall jag ville baka :). Och när man älskar att baka är det svårt att säga nej ;).

Direkt när bottnarna var gräddade åkte middagen in i ugnen, Hawaii kassler blev det.
Efter middagen hjälptes vi åt att slänga ihop tårtan som Göran fick garnera. strax efteråt kom svärmor & Co. på lite fika :).

Göran åkte på bandy vid 19.00 och vid 20.00 var det dags att natta Ninni och kika på sista semifinalen av Gladiatorerna.

Nu sover alla barn och mamman och pappan ska snart äta lite tårta, Göran åt ingen innan bandyn och jag tog en pytte bit, den som spar han har :).

Bjuder på lite morgonmys, blommor från svärmor och tårta...


Vecka 20+2

Hade tänkt ta en bild vecka 20+0 men det blir inte alltid som man tänkt sig :)

Jag mår i alla fall bra i graviditeten än så länge, har lite smått börjat känna av den mest troligt kommande halsbrännan :).

Sparkat har jag känt ett bra tag men det kanske inte är så att jag fokuserar på att känna varenda en ;) har även nämnt någon på utsidan av magen :).
Har lite svårt att förstå att det bara är halva tiden kvar! Och det är ju från nu och framåt som det kommer att hända grejer, det är från nu som man verkligen ser ut och känner sig gravid!

Och tänkt! Tänk att det är en liten pojke där inne! Skulle iofs bli glad om det vore en tjej också men vi har alla längtat efter en till pojke, båda barnen, mamman och pappan, för att jämna ut det lite liksom :).

<3 vi längtar tills du kommer ut <3 puss puss!


Stackars...

Tyckte så synd om Casper :(.
Nu ikväll när jag duschat och kom in i köket så satt han där påklädd och väntade på att alla skulle vakna. Han är van att vakna tidigt och trodde alltså att det var morgon.

Jag frågade vad han gjorde där han satt och spelade lite på sin telefon, han tittade på mig så där förvånat och oförstående och frågade vad klockan var.
Jag svarade att klockan var 22.46 och han körde ner huvudet i armarna, ledsen så klart. Jag kollade ju på klockan sa han, så besviken och säkert arg på sig själv innan han rusade upp på rummet och smällde igen dörren.

Jag gick upp en stund senare för att kolla till honom, då låg han raklång på sängen, halvsovande med kläder på.
Han var fortfarande grinig men jag fick honom att klä av sig och krypa ner under täcket, talade om att det är sånt som händer.

Han gick och lade sig redan 19.00, om de lägger sig tidigare kan de (mest Casper) få se film. Han var troligen trött för inom 30 min så sov han.

Hoppas han sover gott testen av kvällen och natten och vaknat upp pigg och på bra humör i morgon :).

Förstår så väl att han blev ledsen och besviken på sig själv, stackars fina, goa Casper <3


Marknad och möblering!

Det blev som planerat i alla fall igår, trots förkylning så packade vi in oss i bilen allihopa och åkte till stan.
Först till körskolan där Göran tagit taxikortet och sen försöka hitta parkering för att ta en sväng på Gregoriemarknaden :).
Först gick vi ett varv och kikade innan barnen fick välja ut något att köpa. Jonna och Meja köpte varsin sjal, Melvin en spindelmannen mask med pilbåge och något annat till, pilar med sugkoppar.
Hilma skulle absolut köpa en klubba och Towe hakade på, de fick även köpa varsin liten ballong, Jonna, Meja och Melvin köpte även godisremmar.
Till Casper köpte vi en keps och lilla Ninni hon blev helt utan :( hittade inget vettigt till henne och då känns det dumt att köpa bara för köpandes skull.
Jag köpte lite kolor och Göran handlade korv. Det sista vi köpte var munkar, jag sprang iväg och handlade den medan Göran packade in vagnar och barn i bilen.

Vi hade ev tänkt möta upp Tina och Märta på stan också men det var kallt och vi kände oss klara innan de hann komma ner så vi får ta det en annan gång, förlåt Tina :(...

Lunch köpte vi på donken, 10 cheeseburgare beställde jag och hon i kassan blev nog en aning förvånad ;P.
Sist en snabbis in på Jysk för att köpa en liten tv-bänk till Casper som fått lov att låna Bennys 42" tv som han har haft i lägenheten i stan.

När vi väl var hemma igen så slappade vi ända tills kvällen då det var dags för Gladiatorerna. Eller ja nästan, vi skruvade ner sängen i Caspers rum, barn in min gamla 120 säng och skruvade ihop tv-bänken men sen var det ganska lugnt.

Idag har vi gjort i ordning i Caspers rum, möblerat om och fixat, bäddat rent i "nya" sängen och gjort fint :).
Näst på tur blev att bära ner sängen som stod i Caspers rum tidigare och skruva ihop den på barnens rum, Hilma och Towe fick ta den. En modell låg loftsäng med en resormadrass i botten och vips är det en våningssäng, det var så Casper och Melvin använde den innan när Melvin fortfarande sov där uppe. Efter i Julas när Jonna sov hos Casper för att Milla och Jacob lånade Jonnas rum så har Melvin sovit nere.

Det här blir långt märker jag... Så för att förklara lite kortare så fixade vi i både Jonnas rum och barnens här nere plus att vi gjorde fint i hallen uppe med soffa och bokhylla med alla böcker och en lampa. Vi bar även ut en massa saker/möbler som inte vi har någon användning av och som bara tagit massa plats.
Samtidigt så har tvättmaskinen gått hela dagen, bytte sängkläder i alla sängar och det är lika bra att tvätta på en gång :). Barnen badade också i omgångar :).


Timmarna gick och det blev dags för middag och efter det var det hög tid att bädda rent knalla sängar innan Ninni skulle bada och vips var det dags för finalen sv Melodifestivslen.
Barnen höll på Ulrik munter och Yohio men det var Robin Stjernberg som vann och går direkt till Eurovision i höst!

Nu är både mamman och pappan aströtta, hög tid att sova och jag håller timmarna för att Ninni ska sova utan bekymmer resten av natten!

Natti natt <4


Sjuka igen...

Jaha, så var det dags igen :(...
Jag har ju varit snorig i princip sen barnen började bli friska för ca 2,5 veckor sen och de senaste dagarna har det känts som att det börjat gå åt fel håll igen... Ont i huvudet, halsen och är snorig och täppt i näsan + lite lite feber, ni vet så där pass att man känner av den :/...

Ja men i alla fall så har det nu börjat om igen, mest troligt för att jag fortsatt burit alla baciller så länge... Melvin är snorig, Hilma lika så och i natt fick både Ninni och Towe feber... Ninni märkte jag det på i natt vid 04.00 tiden då hon vaknade, snorig hade hon vari lite innan men nu är det mycket värre!
Towe kom upp till oss för ca 1 timma sen och klagade direkt på att hon hade ont i pannan, huvudet, magen och näsan, antagligen är det för att näsa är täppt och det i ig är ju rött störande och säkert lite obehagligt...

Ja så det där med marknaden idag... Ja det lie inte som vi hade tänkt, det är dessutom kallt ute, hur kallt vet jag inte för jag har inte kollat än men säkert minst -15 grader! Känns konstigt efter typ 2 veckor med varmgrader!

Nä om man ska ta och starta dagen med frukost i alla fall!? Något måste man ju göra, ingen idé att deppa ihop, bara att gilla läget och göra det bästa

Puss puss på er där ute och hoppas ni slipper alla baciller!

Jo just ja, igår efter att vi varit ute så somnade Towe på skötbordet när jag bytte blöja... Batteriet tog som slut :)


Tog bussen till Sveg...

Idag efter att ha skrivit en lista, packat i hockeytrunken och bockat av listan med allt som skulle med så tog Casper bussen till Sveg klockan 14.00.
Vad ska han då göra i Sveg? Jo han ska tillbringa några dagar med sin farfar och hans skoter :). Det blir en liten repris på förra årets tripp, härligt för dem båda att få till ringa lite tid tillsammans :D. Han blir borta tills på söndag.

Hittills har vi inte hittat på något speciellt trots lov... Jag är fortfarande snuvig och det känns nästan som att det börjar gå utför, ont i halsen, täppt i näsan och feberkänslor :/...
Ninni börjar också bli snorig, ja Hilma, Towe och Melvin också faktiskt så vi får väl se vart det bär...

I morgon ska vi i alla fall ta en tripp till staden, gå på Gregoriemarknaden och förhoppningsvis ha en mysig dag utan alltför mycket blåst!?

Idag gick vi ut en stund på eftermiddagen, lastade ved och kastade in i källaren innan vi gick in och fixade tacos på en torsdag!!! ;P

Nu är klockan mycket och det är dags att göra sig klar för sängen...

Inser alltmer för varje dag att åren går och att Casper inte längre är så liten... Han börjar bli stor och snart är han inne i hela tonårsgrejen... Min förstfödde son är ingen liten bebis längre!!! Utan en stilig ung pöjk! Älskade unge <3


Funderingar kring namn...

Nu är det pojknamn som det ska spånas i och det är roligt men ganska svårt tycker jag, namn över huvud taget är svårt!

Men i alla fall så har vi diskuterat och pratat lite och kommit fram till lite olika alternativ, det gäller ju att hitta två namn som går bra att kombinera.

I alla fall så ska minst ett av namnen vara ett släktnamn och just denna kombination som vi kom på nu senast är Rolf Teddy Meyer, hur låter det!?

Rolf är efter min biologiska farfar som jag minns ganska svagt, träffade honom några gånger under min uppväxt men kallade honom inte farfar då jag redan hade en...
Rolf lever inte idag.

Teddy var som sagt inte min biologiska farfar men han var den som jag och mina systrar kallade farfar för han var farfar för oss och det var även han som alltid varit pappa till min pappa, han som alltid funnits där.
Teddy minns jag tydligt
Så även om inte Rolf fanns där även fastän jag även under tonåren försökte få kontakt så finns ju ändå släktbandet.
Och så Teddy, för att hedra min underbara farfar, alltid så varm och snäll även om han var bestämd vilket var jätte bra, jag älskade alla sidor av honom! Synd bara att jag inte riktigt vågade ta tag i kontakten igen efter att han och farmor separerade. Mamma och pappa separerade också, jag fick en egen familj och det var helt enkelt mycket som hände.
Men jag är väldigt glad över den tid jag fick med honom och att jag faktiskt pratade med honom igen, jag vågade ringa och jag möttes av den härligaste röst. Tanken var att jag skulle komma ner och hälsa på honom men åter igen så tickade tiden på och helt plötsligt var det för sent :'(...

Ja det där blev ju lite mer än bara tankar kring namn, lite mer utförligt hur jag tänker :).

Man ska ta hand om varandra och inte glömma dem som haft stor betydelse och tillfört glädje och lycka i ens liv <3


Älskar broccoli!!!

Broccoli och potatis var bland det första som jag jag Ninni i matväg och hon älskar det fortfarande!
Blir helt till sig när man lägger det framför henne och hon kastar sig över som att hon aldrig sett mat!


När som helst ändå!!!

När man en onsdag som denna, mitt i sportlovet, solen skiner och det blåser storm ute, går runt i sin "one piece", inte duschat på 5 dagar och säger till sin karl;

- Å jag känner mig så svettig och äcklig, luktar illa, har ont i huvudet och skulle behöva duscha!

Och han svarar;

- Det gör inget, jag skulle kunna/vilja sätta på dig när som helst ändå!!!

Då måste jag ju ta det som en liten kärleksförklaring!?

Ps. Kanske inte låter klokt någon stans, mer galet och kanske stör det många!? Men lite galen måste man vara ;P


Kebabtårta...

Idag testade vi för första gången att göra kebabtårta till middag, inspirerade av ett av de tidigare avsnitten av Familjen annorlunda :).

Så här gjorde vi;

2 förp. Juliakaka (eller liknande bröd)
300 g Philadelphiaost naturell
4 dl lätt crème fraîche
1 påse dip ranch (hade kunnat ha 2 för mer smak)
1 storpack kebabkött/kebabsplitt (ca 1 kg tror jag)
Kebabsås

Valfria grönsaker, vi hade vanlig sallad, gurka, tomat och paprika, skulle även velat ha majs och rödlök.


Stek kebabköttet och låt det svalna.
Rör ihop Philadelphiaosten, crème fraîche och dipmix.
Lägg ut två skivor av brödet så att det bildar en cirkel, bred på dipblandningen.
Lägg på sallad och kebab, toppa med kebabsås innan du lägger på en ny cirkel av brödet som du innan täckt med dipblandning, toppa med grönsaker och så var det klart!
Receptet räcker till två tårtor, halvera ingredienser om du bara vill göra en :)

Jag gjorde egen kebabsås;
2 dl yoghurt (typ turkisk eller matyoghurt)
1 dl fil
Ca 1-2 tsk majonnäs (jag tog en liten klick)
2 pressade vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar.

Här nedan visar jag bild på den färdiga tårtan samt brödet och dipmixen som vi använde denna gång :)


Ultraljud... Wiii!!!

Igår var det fredag och just denna fredag till ära så fick vi kika på vårt senaste lilla underverk <3.

Vi hade tid vid 10.00 och jag tog med mig Jonna och Melvin in, pappan satt med de andra barnen i bilen under tiden.

Allt såg fint ut, det var ju bara en bebis, jag hoppas alltid på att jag någon gång ska få vara med om tvillingar! Men det var i alla fall en pojke!!!

Tänk att Melvin hade rätt, han har sagt att det varit en pojke ända sen han fick reda på att vi väntade ett syskon till!
Alla syskonen blev så klart superglada, en pojke är efterlängtad, dags att börja väga upp balansen mellan pojkar och flickor :).

Han är beräknad till 27/7 så datumet flyttades fram 7 dagar men det var jag beredd på. Puss puss


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus