Tomt!

Jo även fastän Casper var borta större delen av veckorna förra skolåret då han pendlade till stan dagligen så känns det ändå tomt nu när han flyttat dit!

Vi var till stan med alla grejer i söndags och när allt var inburet tog jag och Susanne med pojkarna till affären och handlade för veckan och sen släppte vi av dem en bit från lägenheten med kassarna och sen fick de klara sig själva. 
De packade ut och satte swn igång att städa och möblera och fixa och trots att Casper inte förväntade sig så mycket så sa han att det kändes mycket bättre än han föreställt sig och det är ju superbra!

Men det känns som sagt att något fattas ❤️

För övrigt så har första riktiga skolveckan kört igång med förskola och allt och det känns skönt med lite rutiner igen även om man känner av att man är lite trött såhär i starten. Barnen är också tröttare och det är skönt att få dem i säng i rimliga tider på kvällen. 

Nu ligger 7 av barnen, dock bara en som sover ännu men lugnet börjar lägga sig och det behöver vi nog allihopa. 
Göran har jobbat i dag och jobbar även natten, han kommer hem i morgon förmiddag och är sen ledig tills någon gång nästa vecka. Jag har lite planer för vad jag önskar att vi ska hinna med innan helgen så vi får se hur det kommer att gå 😊. 

(null)
Minnah fick följa med Mamma och Farmor till stan denna dag, Jonna såg efter de andra hemma och det gick superbra 😊

Minnah 9 månader!

Idag blir hon 9 månader!
Hon väger ca 9 kg och har sista tiden börjat försöka krypa mer än att pla och bara sista dagarna har hon börjat ställa sig upp mot allt hon kan! Det är ju bra att utvecklingen går framåt men hon har än så länge inte nog balans och jag är så rädd att hon ska ramla rakt bakåt och slå huvudet 🙈. Hittills har hon gnällt när hon känt sig rädd och behöver hjälp men man får hålla ständig koll. 

Hon ammar alltid på morgonen när hon vaknar, äter gröt när vi äter frukost och sen ammar hon oftast innan hon ska sova och sen kanske hon äter en klämgröt med frukt under dagen. Middag får hon smaka med oss, hon avskyr barnmat, den smakar ju inget. Potatis med brunsås har hon testat och det tyckte hon om, likaså potatis med ugnskorv, den med sås till. Sen välling på kvällen och ammar efteråt men det skulle inte behövas egentligen men vi gör det för att det är mysigt, hon skulle lika gärna kunna somna med nappen. Däremellan får hon amma när hon vill eller behöver. 

Vi ska ju snart åka bort över en helg och då är tanken att Minnah också ska vara hemma som de andra barnen och det känns ju bra att hon börjat äta mer än tutte senaste månaden och att hon verkar gilla mat. Men jag vill inte sluta amma så bröstpumpen ska med och så hoppas jag att vi kan fortsätta när vi kommer hem igen 😍

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Ny soffa!

Igår sålde vi vår gamla soffa, en bäddsoffa som, blir inte att vi använder den speciellt mycket att sova i och bäddsoffor är ganska hårda och obekväma tycker vi så vi ville ha en annan. 

Casper och Göran åkte in till stan på eftermiddagen och köpte en ny under tiden som jag sålde den gamla och väldigt sent monterade vi upp den. 

Jag ska snart låta Louie se den för första gången, han sov när de kom hem och Minnah med. 
Melvin och Ninni sov hos farmor så de har inte heller sett den och Jonna har kompis ute på rummet, tror inte heller hon varit i sen den kom upp. 
Meja, Hilma (som var med vid köpet) och Towe var med och monterade och de älskar den!
Jag hade velat ha en med högre ben men den sofforna var ganska hårda sa Göran och benen var så smala. 

(null)


Helgen!

Ifredags packade vi ihop oss och gick till badet ganska direkt efter frukost, jag och Theo skyndade oss till affären för att köpa lite fika medan de andra packade ihop. 
Det kanske låter som att vi kom iväg ganska tidigt men frukost för oss nu på sommaren är ca 11,00 😂. Jag och Minnah hade hunnit promenader 1,5 timma också innan. 
Göran följde med Casper och Isak till stan då Casper hittat en bil på blocket som de ville ha. 
Vi var kvar kvar på badet i några timmar, moster Susanne som kommit upp till Jämtland på en liten minisemester var också med oss till badet. 
När vi sen gick hemåt så var jag bara hem med badkläderna och sen gick vi till svärmor och blev bjudna på glass. Middagen blev ett mycket sent kapitel denna dag. 

I går lördag hämtade vi Robert och barnen i Svenstavik, han har ju inget körkort än så han har lite svårt att ta sig dit han vill och när han vill. Vi hade kunnat hälsa på hos honom också men det är större här (även om det är litet) så det blev smidigast, roligt att barnen leker så bra tillsammans!
Tanken var att vi skulle skjutsa hem dem senare på kvällen men det blev så de stannade över natten och det gick ju över förväntan att få barnen att somna och de sov hela natten. 

Igår var det rätt fint väder så vi avslutade dagen med att åka och bada. Idag har det mest varit regn, eller i alla fall halva dagen, på eftermiddagen blev det varmare och mer sol så barnen har lekt massor just ute, och gärna i vattenpölarna 😅

Nu är de åter hemma och tills för 2 minuter sen trodde jag lugnet lagt sig men troligtvis behöver jag byte sängkläder i en säng... 
Klockan är efter midnatt och jag gick en promenad tidigare och sen har jag tränat lite lugnt, tog en dusch och satt här och väntade på att Göran och Casper ska spela klart så vi kan fika... Humöret sjönk en aning mem vi får väl se, något i magen behöver jag egentligen så så får det bli. 
Men först kolla en ev olycka i en säng. 

(null)


Hunnit med en del i ganska lugnt tempo...

Ingen stress idag, en sak i taget, inte planerat så långt framåt och tagit dagen som den kommit, inte det lättaste för mig 🙈 men med små riktlinjer om vad som kanske skulle hinnas med så gick det bra. 

Först frukost, sen sådan, sen promenad, efter att barnen fått fixa med lite tvätt.
Tillbaka från promenad, fika lite, hänga lite tvätt,  barnen har varit ute hela dagen, sen lite morötter innan jag tog barnen till badet när Göran åkte med Casper, Tony och Isak för att köpa material till Isaks baslåda som de byggt nu ikväll. Mellan fika och morötter hann jag ligga på en filt på gräset och sola en bra stund, skönt att bara vara lite. 

Jag visste att middagen skulle bli sen, barnen klev upp ur badet vid 18.00 och när vi kom hem fixade Jonna undan dagens disk i köket, jag hängde badkläder och sen förberedde Jonna och Meja middagen. 
Vi skulle äta pizza, men inte hemgjord i långpanna som vi brukar utan på tortillabröd, alla fick göra sina egna pizzor och det var poppis, lääänge sen vi gjorde den varianten nu. 

Ulrik hade pratat med Göran och ville hälsa på en sväng, han kom i samma veva som vi kom från badet, Göran kom ca 20 min senare. Synd att det blev mitt i maten, vanligtvis brukar man ju ha ätit middag vid 19.00 på kvällen. 

Towe och Lilly sover hos farmor i natt, Melvin och Hilma sover ute med Meja, Jonna sover med Theo och Ninni (de somnade direkt! Men så var klockan 22.00 också🙈). Casper får sova i egen säng i natt, han har hela övervåningen själv och två stora sängar att välja på. 

När alla lagt sig och grabbarna var ute och byggde baslåda så tränade jag en bra stund i lugn och ro, skönt att slippa ha någon stress. 

Nu är klockan mitt i natten, redan efter 00.00 och det är väl snart dags att sova. 
I morgon skulle vi äta glass med svärmor som det lät, mysigt!

Avslutar med några bilder från dagen

(null)
Han som vägrat bada fram tilla för några veckor sen 😍

(null)

(null)

(null)Igår bad och idag finbesök...

Igår hann vi med en hel del, Göran jobbade och då brukar barnen vara ganska så hjälpsamma om vi ska hinna med att som idag gå och bada. 

Jag satte igång att baka bullar, gav barnen frukost och försökte få i mig själv frukost mitt i allt, jag har en tendens att vilja göra alla "måsten" på en och samma gång. 
Jag hängde tvätt och Meja fick ge Minnah gröt och snart var jag redo för en promenad medans Minnah skulle sova, jag tog med mig Louie också. 

Jonna skulle baka med Theo under tiden och när jag kom tillbaka var hon så gott som klar med ugnen, vilket innebar att jag kunde sätta igång att grädda alla 88 bullarna. 
Det var en väldigt varm dag även denna dag, som i princip alla dagar denna sommar så vi bestämde kycklingsallad till middag. För att spara lite tid så kom vi överens om att vi även skulle laga i ordning kycklingen innan vi gick till badet, när ändå ugnen var på osv. 

Vi kom iväg vid 15.00 tiden, lite senare än tänkt men nu var ju allt förberett förutom sallad och pasta som jag kunde fixa efter badet, på så vis kunde vi stanna längre. 

Vi lekte och hade skoj, Minnah sov och både jag och Casper var med och badade. Jag avslutande med att simma några längder, Jonna skröt om sina 32 längder och frågade lite uppkäftigt med glimten i ögat "hur många längder har du simmat idag då mamma?" Så jag simmade 40 längder bara för att reta henne 😜. 

Middagen blev ganska sen men innan vi gav oss iväg till badet så fick alla en varsin smörgås och ett ägg så vi höll oss mätta ganska länge. 
Vi åt middagen ute och vi hade sällskap av 4 getingar som älskade kycklingen! En försökte till och med flyga iväg med en bit som var lika stor som den själv!

Göran slutade vid 18.00 tiden, jag skjutsade Casper (eller han körde) så han kunde få sina däck omlagda av Patriks bror och när vi kom hem hade Jonna lagt de små och Göran hade kommit hem, Minnah hade vi med oss. 

Idag var Göran ledig och vi väntade besök men först åkte Göran och Caspet iväg för att besikta svarta volvon i Sveg och jag skutade alla golv här hemma innan jag tog med Theo på affären för att handla grejer till en tårta. Han fick jubibgen tårta i förrgår när han fyllde år utan vi sparade på den tills vi skulle få besök. 

Både tårtan hann bli klar och Pojkarna hann komma hem innan fastet Ewe med familj kom och vädret var fortfarande fint trots att det hade hotats med åska och ev lite regn. 

Det var väldigt trevlig och mysigt med besök, barnen lekte på fint och kusinerna verkade trivas mer än bra i varandras sällskap. 

Barnen fika de först och sen fortsatte de leka och cykla ute, några blev sminkade av Jonna och Meja och vi vuxna kunde också fika och hinna prata lite mer varandra, brukar kunna vara svårt ibland med så många barn omkring. 

Både Ewe och Niklas har semester nu så i helgen/veckan när Göran är ledig ska vi försöka ta oss iväg och hälsa på dem också. Sen så fick vi gärna släppa av några av barnen hemma hos dem för att leka om vi tex ska till stan och handla i framtiden och det var typ det enda barnen pratade om eftet att de åkte hem 😍

Köttbullar, potatis och sås blev det till middag, lite grönsaker med. Och sen lektes det en stun till innan det var dags att lägga de små. 
Jag tog en promenad innan det var dags för Minnah att sova. Jag försöker att gå minst 10000 steg om dagen och det krävs egentligen inte så mycket för att hinna få till det ☺️. Träning däremot är det lite svårare att få till och i denna härliga värme är tar det också emot lite för det är så lätt att man överanstränger sig och får lida av huvudvärk resten av dagen. 

Nu sover alla och jag ska snart ta mig något att äta, sparade lite jordgubbar som "inte fick plats" på tårtan 🙊

(null)
Lilly fastnade för faster direkt ❤️

(null)
Och dessa två famn varandra hur bra som helst. 

(null)
Förväntansfulla!

(null)
Det syns garanterat att dessa är släkt!

(null)
Kan du ta kort på mig och tårtan mamma? 😍

(null)
Riktigt somrig blev den

(null)
Jo, de är väldigt lika varandra dessa två, kusiner 😍 även Ninni. 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus