Ute i några timmar...

Dagen började ganska segt men vid 13.00 gick vi ut, jag hängde tvätt för första gången ute denna vår. Trots att solen sken så var det ganska kyliga vindar. 
Barnen ville rätt snabbt ta ut cyklarna men de fick vänta tills tvätten var hängd och pappan kom ut, mamman försökte under tiden sova ner en tjurig Theo (efter att hon hängt tvätten). 
Lilly somnade snabbt och sov nästan hela tiden när vi var ute. 
Melvin hade kompis och Meja och Hilma var hos farmor, de sov där natten som var men de kom hem efter att vi varit ute någon timma. 
Jag mixade lite smoothie till mellis och så fick de äta av chokladbollarna som var kvar sen igår. 
Göran bytte bromsbelägg på Volvon, på ena sidan bytte han även oket, han satte mig på att byta på den sidan där det bara skulle bytas belägg 😊. Det gick ganska bra, det kärvade lite så då fick han hjälpa mig och på slutet hjälpte han till fastän det inte behövdes, vet precis hur det är att försöka att bara stå brevid och titta 😜. 
Klockan var runt 18.00 när vi gick in, Jonna duschade med Ninni och älsklingen lagade mat under tiden jag hängde mer tvätt inne och sen tittade en utsövd Lilly. 
Nu är klockan snart 21.00, alla barnen ligger i sina sängar, bara Ninni och Theo som inte sover än, men snart...
Förhoppningsvis så hittar vi föräldrar någonting bra på tv/film att kika på lite senare. Skulle bli en bra avslutning på helgen tillsammans med lite godis som vi köpte igår. 

Morgonmys med Lilly hade vi ❤️




5 månader...

...och en vecka har hon nu hunnit bli vår "lilla" Lilly. Hon är dock inte så liten utan en rejäl liten bit som förgyller vardagen för oss alla. För det mesta glad och nöjd bara hon får tutte, ny blöja och sömn med jämna mellanrum. 
Hon har redan nu klivit över gränsen bebis och känns inte alls som en liten bebis längre trots att hon såklart inte kan gå, det är då jag brukar räkna att ett barn inte är bebis längre, när de kan gå. 
Hon har hittat både sina händer och fötter, börjer sig som en krok på både golvet och skötbordet så att rulla från rygg till mage finns där men har inte fått tillfälle att ske bara. Från mage till rygg har hon redan fixat några ggr. 
Har inte haft henne liggandes på vårt kalla golv så mycket, mest på en fårfäll under babygymmet men där finns ingen direkt plats för att rulla runt och busa. 
Nu måste jag sova men ska som vanligt försöka skriva roftare. 
Bjuder på en bild sen igår eller två 





Lugna gatan...

I tre dagar har vi mest bara slappat, alltså två dagar innan denna dag och igår tänkte jag att nu måste vi ta oss ut och göra någonting, leka av oss lite men nej då, det har typ varit storm ute idag så vi har fått vara inne idag med... men med tanke på att flera av barnen har börjat hosta och snora så var det väl kanske lika bra...
 
Trots att det varit lov så har barnen fått gå och lägga sig i vanlig tid om kvöllarna men istället fått kika på film, Theo och Ninni har inte den möjligheten och har fått lyssna på godnatt-sånger. 
Theo har börjat att vakna rätt tidigt om morgnarna så jag tror att vi kanske ska börja justera hans sovtider på dagen en aning, inte alls så skoj när han kommer 05.15 och är pigg...
 
Igår kväll var jag hos Theresa i Klövsjö en sväng, kom iväg ganska sent, var inte där förrän strax efter 21.00 och hemma strax efter 00.00... Hämtade en spjälsäng som jag köpte av henne, en vit, vem som ska ha den (Theo eller Lilly) vet jag inte ännu.
 
Idag blev vi bjudna på middag hos Susanne, Natchosgratäng fick vi och det var sååå gott! Är jätte länge sen vi åt det. 
I morgon åker de till Norge och Jonna ska få följa med dem, jätteskoj för henne att få komma iväg en sväng och eftersom hon inte följde med när vi var dit så är hon verkligen värd det.
 
Vet inte om jag har så mycket mer att skriva om egentligen, ska nog ta vara på tiden och lägga mig i tid för en gångs skull, det kan ju behövas efter dessa tidiga morgnar som varit nu ett tag...
 
Egentligen är det en del grejer som händer här, inget jätte speciellt egentligen bara saker som jag tycker är positiva och roliga men känner inte att jag vill skriva om det här, lätt att det blir så mycket snack i onödan, men vi får se... är inte gravid i allafall, i alla fall inte vad jag vet så ni behöver nog inte vara oroliga över det (än ;P).
 
Fick förresten en väldigt knepigt och omogen kommentar härom dagen, lite halvanonymt och orevligt men vad är väl det att bry sig om!?
 
God natt och dröm sött <3

Påsken 2015 har börjat.

Påskafton och det har var varit som en helt vanlig lördag hos oss, inte ens påskägg har letats, vi gjorde som så i år att barnen fick åka till stan och shoppa nya skor i stället för att få påskägg, godis fick de ju tag på i alla fall när de var ute och påskade på skärtorsdagen. 

Apropå skärtorsdagen så var det kyrkas och även fastän Theo fortfarande är lite snorig så gick det bra för de andra att vi kom ändå, har inte varit dit på evigheter känns det som! Karin bjöd på påsklunch och för en gångs skull så tyckte jag att prinskorv var riktigt gott! 

När vi kom igen så hade barnen precis kommit hem från skolan, barnen missade bussen i morse bland annat på grund av påsksminket) vilket innebar att Casper inte alls kom iväg på skolan, som tur var så gjorde det inte så mycket då de skulle hitta på lite annat än att bara ha vanliga lektioner.

 Nysminkade...
 
Alla fick lite smink , i alla fall alla barn utom Casper...
Jag och Göran hämtade barnen på dagis tillsammans, tog med allt hem då det ju är lov nästa vecka och Ninni blev jätte glad över att få ta hem ryggsäcken!

Klockan hann sen bli närmare 15.00 innan vi kom iväg, alla skulle sminkas om och Lilly skulle ha ny blöja och tutte samt att alla skulle klä på sig ordentligt, tyvärr så blåste det en del ute…

Första huset som vi gick till, måste ju ta ett poto :)
 
I alla fall, iväg kom vi och efter ca 3 timmar kom vi hem, trötta barn och 5,5kg godis!!! Göran fick komma och plocka upp Ninni efter hala tiden ungefär då hon blivit kall och frös, blir ju inte så varm av att stå stilla på ståbrädan till vagnen, Hilma och Melvin följde också med hem så då var det bara Jonna, Meja, Town, Theo, jag och Lilly som traskade vidare, Casper hade tänkt följa med ut men jag glömde bort att säga till honom…
 
Igår var vi som sagt i stan och shoppade skor, vi åkte in efter frunch, köttbullar, makaroner och brunsås och kom hem någon gång innan 18.00 har jag för mig. Själva skoshoppingen gick ganska smidigt måste jag säga, det var väl när det kom till att vänta på Casper som köpte skor på en annan affär som det blev lite svårt för de andra barnen att sitta stilla och vänta… men vi överlevde det också.
 
Fredagsmys på morgonen <3
 
Alla nya skor, Theo och Lilly behövde inga nya tyckte jag, det finns massor med fint i lådorna där ute :)
 
Väl hemma så började vi med middagen direkt för att den inte skulle bli jätte sen, 19.00 satte vi oss till bords och efter middagen var det tänkt att barnen skulle kika på ”Let´s dance” men det blev sängen efter halva programmet då det blev för mycket stoj i soffan.

Idag efter en lång frukost så var det ganska snart dags för Theo att sova, Lilly var också trött så jag gjorde i ordning dem båda och stoppade ner dem i vagnarna, Theo fick sova i scootern och Lilly i donkeyn, jag behövde ändå gå ner på Tempo för att köpa lite mjölk och potatis så då tänkte jag bara ta med Lilly. När jag klädde på Theo och söv ner honom så plockade Göran fram och började dela upp allt godis, 5,5 gg är ganska smycket så det var tur att de är många som ska dela!

Först gick jag på affären och handlade och sen passade jag på att ta en långpromenad när vi ändå var ute, Lilly vaknade dessutom så då kunde jag söva ner henne på nytt, vilket inte var så svårt eftersom hon fortfarande var trött.

Nu ska jag kika på film, skriver vidare sen :)

Nu är filen slut, såg på ”Älska mig igen” / ”The vow”, en verklighetsbaserad film, en film helt i min smak, älskar kärleksfilmer ju!

I alla fall, om vi går tillbaka till hur denna dag varit så valde barnen att vi skulle äta biffar, potatis och brunsås med lingonsylt till middag idag och så fick det bli trots att det var påskafton. Jag köpte i alla fall påskmust när jag handlade men den glömdes bort så vi får väl dricka den i morgon i stället. Köpte även två burkar sill, barnen behöver inte äta men eftersom både jag och Göran tycker om det så kanske vi kan äta det någon dag i alla fall, tillsammans med ägg och potatis.

När Göran fixade biffarna så lagade jag chili kon carne till morgondagens middag, på så sätt slipper vi ju stå och laga mat i morgon, bara att koka riset. Denna chili kon carne blev dock mer som en köttgryta då jag hade glömt att köpa vita bönor men det gör ju egentligen ingenting.

Dagens middag!
 
Barnen fick gå och lägga sig och kika på film ikväll, Ninni och Theo var vakna lite längre då Göran fixade med tvätten och jag nattade Lilly men sen somnade de rätt snabbt och sover förhoppningsvis gott hela natten.

Vad vi ska göra i morgon vet jag inte ännu men det lär visa sig. Känner för att göra något spontant men vad!? Inte så mycket pengar kvar att röra oss med men något ska vi väl kunna hitta på innan lovet är slut.

Nu ska jag kopiera det här in i bloggen, lägga till några bilder och sen publicera. Anledningen till att jag skriver ett dokument först är för att interner laggar så mycket om jag också använder det när Casper och Göran spelar, tråkigt men sant…

Så fint med svart/vitt
 
<3
 
Glad Påsk i alla fall!

 


Att städa när barnen sover...

Vi åt middag tidigt idag då älsklingen och äldste sonen skulle iväg på bio, de skulle hämta upp Mikaela, Matte, Ulrik och Robert i Svenstavik vidb16.00 tiden. 

Jag kände för att städa eftersom klockan ändå bara var 16.00 när vi hade ätit klart, frestade barnen med gott kvällsfika om de hjälpte till men de hade ingen lust ;P...

I stället tig vi det bara lugnt, barnen lekte och lyssnade på musik/spelade lite på sina paddor och jag sprang efter Theo som klättrar överallt och ingenstans samtidigt som Ninni behövde sitta på pottan en stund. 
Det var som lugnt men ändå lite körigt, Meja fick besök av två av sina kompisar så de lekte på bra och bad om att få ta hand om Lilly en stund. 

Vid 19.00 nattade jag Theo och Ninni, Ninni slocknade direkt men Theo tjurade på i en timme, han kan som inte komma till ro riktigt när han vet att han kan klättra ur sängen, även om det blivit bättre. Jonna var snäll och satt där inne sista 15-20 minutrarna så att jag kunde göra resten av barnen klara för sängen. Strax efter 20.00 kom de övriga i säng och när lugnet lagt sig så slog jag på tv:n och satte igång med att städa till ljudet av den lugna musiken på VH1.

Hur gör ni? Städar ni när barnen sover eller när de är vakna? Jag gör både och men det är skönare att få göra det ifred, ingen stress och man kan ta det i sin egen takt. 
Nu är ialla fall golven rena, chokladen uppäten (åt lite då jag städade 😊) och sen åt jag nyss lite tomat och avokado med örtkrydda och en klick créme fraiche. Har en stor kopp roibos-te kvar att dricka upp innan det blir sängen. 
Casper och Göran är på väg vem ni och lär dyka in när som helst. 

Det bästa med att det är nystädat är att känna det rena golvet under sina bara fötter!!! Underbart, förmodligen ganska kort men känslan av nystädat är som balsam för själen. 


Sov sött. I morgon är det skärtorsdag och påsken är plötsligt här!


Stella har kommit!!!

En liten stund efter att jag lagt mig i går kväll/natt så hade jag fått ett Snap-meddelande av Benny på telefonen och jag kände direkt på mig vad som var på gång!

Det var en bild på Hanne och stora fina magen, band på magen som var kopplade för att kunna se värkarbete och det stod att de blir kvar för hon var 4 cm öppen!!! Jippi så roligt!

Ca 2 timmar senare hade jag fått ett snap-meddelande till och nu var det en bild på Henne med lustgasen bredvid sig och det stod att hon var sååå duktig (typ)! Jag somnade om och fortsatte att drömma förlossningar av någon konstig anledning ;P.

Nästa gång jag vaknade var någon gång efter 05.00 eller om det var innan vi skulle kliva upp!? I alla fall då var det ännu en bild på fina Hanne men nu med en underbar liten bebis på bröstet <3.

Hon hade alltså äntligen bestämt sig för att komma ut lilla Stella, efter ca 5 dagar över tiden (tror jag) och då ganska snabbt och bestämt verkar det som, har inte hört några detaljer ännu men det tog ca 4,5 timma och det är väldigt lite i jämförelse med när hennes son Storm föddes och det tog någon stans runt 2 dygn om jag inte minns fel...

Det blev i alla fall som ni nog redan förstått en liten flicka som ska heta Stella, hon var 50 cm lång och vägde 4045g så lite knubbig är hon allt och datum och tiden då hon kom var 31 mars 3015 klockan 04.40.

Storm som numera är en väldigt stolt storebror kommer att ta väl hand om sin älskade lillasyster tillsammans med Hanne och Benny, nu är de äntligen en liten familj på riktigt.

Storm och Stella <3

Kärleken till ett barn <3

Nu längtar och väntar vi bara på att de ska landa ordentligt innan de kommer över till Sverige och hälsar på och vi får träffa dem alla <3. Jag kommer garanterat att bli bebissjuk och tycka att Lilly plötsligt blir väldigt stor trots att hon fortfarande bara är vår lilla bebis.

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus