v. 24+3

Har varit dålig med bilder, tänkte ta en i fredags men det blev aldrig av... så då får ni en dagens i stället!
Bättre än inget!Inte bra med ljuset men men man kan inte få allt här i livet ;)

Annars är allt bara bra med magen, den har börjat få en riktig form som en bebismage så jag känner mig inte längre bara tjock ;)

Det har börjat röra sig ordentligt där inne också och det är skoj för då tänker jag oftare på att jag faktiskt är gravid!
Lätt att glömma ibland tycker jag :)

Har fortfarande inge krämpor förutom lite ischias ibland + att jag kan bli lite öm i ryggen fram emot dagen slut...
känner även av en början till halsbränna ibland så den lär väl komma igång så småningom!
Sen är det det där med humöret!!! Det är en historia för sig och det ska bli spännande att lära känna sitt nya jag i framtiden, det utan en massa gravid och amningshormoner i kroppen hela tiden!
Jag har ju konstant varit gravid eller ammande sen oktober 2006!
Nu är det ca 15 veckor kvar till bf för mig och jag tror att det kommer att gå ganska fort! vips så ligger man där och ska föda!

Några som det är desto närmare för är barnens faster Ewe som har bf den 8 Januari! Dit är det bara si sådär 5 veckor och det ska bli så spännande att se vad de får för en liten krabat! ♥


För min syster Tina är det 10 veckor kvar!
Hon hade för någon dag sedan räknat ut att det skiljer 32 dagar mellan hennes och min bf, ska bli spännande att se hur mycket det kommer att skilja när båda är ute!


Puss på er alla!

Förvånande tålamod!

Förvånar mig själv denna morgon med mitt eget tålamod som verkar vara på topp trots en massa gnäll vid frukosten! Tror det kan grunda sig lite i att jag inte behövde tjata så mycket på att mannen i huset skulle stiga upp ;) han började jobba 07.00 och hann ändå äta frukost med oss då jag klev upp 06.10!

Hoppas i alla fall att det håller i sig hela långa dagen!

Hilma struntade helt i frukosten... men gröten står på bänken och väntar ifall hon blir hungrig! Lite svårt att förklara för henna att hon måste äta...

Annars blåser det friskt ute, dock inte alls i lika stor utsträckning som söder över där de haft riktiga stormar senaste dygnen...

Jonna och Casper gick precis till bussen, de andra kikar på bompa, ja förutom Towe som kryper runt och luktar skit ;) Dags att besöka badrummet!

Puss♥

Papparkaksbak blev det ändå!

Efter ett rejält utbrott på barn som var mer vilda än tama i sina diskussioner vid middagsbordet så blev det pepparkaksbak i alla fall! det höll ju barnen sysselsatta och jag visste vart jag hade dem ;)

Diskuterade varför jag blir arg på dem och så vidare och sen hade vi det rätt så mysigt! Barnen bakade i minst 2 timmar och det behövs när man ska baka upp drygt 2 liter deg!

Vid 21.00 hade de bakat klart, ätit pepparkakor och mjölk till kvällsfika och hoppat i sina sängar!

Vissa av barnen har som ni såg sprungit i pyjamas mest hela dagen! Förutom på förmiddagen då de var ute och busade några timmar i snön ;)

Jag däremot har inte varit ute och jag har inte fått på mig några kläder, men så får man göra en söndag!

Göran och Casper var till Brunflo en sväng efter middagen och lämnade in Opeln för toning av rutor, hem kom de strax efter 20.00 i en Beatle som de fått låna!Vilsen i månader!

Har tydligen slagit lite slint i mitt huvud idag... skrev att det var december i två av mina tidigare inlägg fastän jag vet att det är november!

Ändrat nu i alla fall men kanske var ni många som fick er ett fniss eller gott skratt!?

Pöss

Kyrkis med papparkaksbak!

I torsdags var hade meja lite feber och fick vara hemma från dagis, Melvin blev också ledig även fastän han var pigg...

Hilma var hostig och snorig så denna torsdag tog jag med mig Towe och Melvin till kyrkis och Göran var hemma med Hilma och Meja!

Jag tog med mig pepparkaksdeg, kavlar och formar och så blev det lite bak för barnen! Det var Melvin, Rasmus och Leon som bakade och de tyckte de var skoj! bakade på i drygt 1 timma gjorde de innan de tröttnade!Hon som hjälper Melvin minns jag inte vad hon heter och inte vilken position hon har inom kyrkan vet jag heller men det gör ju inget ;)

De bakade och hade trevligt!
Karin var tvungen att hoppa in för Mia som har 11-kaffet och förbereda med lite smörgåsar men det gjorde ju inget för som tur är klarar vi oss själva en liten stund utan henne ;)

Puss


Syster Kerstin 70 år!

Igår den 26:e November åkte jag Jonna och Melvin till Hoverberg på bygdegården för ett överraskningskalas för finaste Kerstin Halvarsson!

Hon fyllde 70 år den 11 November 2011 och blv då firade av nära och  kära men hennes älskade barn kände att det fanns så många fler betydelsefulla människor som Kerstin träffat genom sitt jobb på BVc i alla år och även några år som skolsyster mm så då ville de att alla andra som ville skulle få ha en chans att fira henne också!

Helt fantastiskt initiativ!

Jag tillbringade kvällen innan på Caspers rum där jag skrev ett brev och fixade lite med ett foto på hela familjen!
Kerstin har under min uppväxt varit väldigt betydelsefull, hon har stöttat och funnits där när jag haft det svårt och jobbigt, som en extramamma som fick mig att känna mig värdefull!

Det var jätte härligt att få träffa henne igen och alla hennes barn också! Lina är lika gammal som mig och vi har träffats mycket i skolan, Frida har jag träffat en eller två gånger, Maria var det första gången jag träffade och lika så Jonas... men De visste tydligen vem jag var då Kerstin berättat om mig! och det kändes väldigt roligt att höra!

Hade tänkt få mig ett foto på henne och barnen men det var så mycket ändå och hennes barn var flitiga att fota en massa så jag kanske kan tigga åt mig ett foto eller två av dem senare ;)

Det bjöds på Tårta av olika slag, massor av kakor, saft kaffe och te! Vi var där från 12.00 till strax efter 15.00, på vägen hem var vi förbi mamma och hämtade chokladkalendrar som hon köpt till barnen ♥ och sen en snabbis på Dollar för lite lördagsgott!

Hemma väntade resten av familjen ♥

1:a advent

Igår vid 11.30 tiden såg det ut så här... kändes inte direkt som att det var 26:e November!Men idag vid samma tis så såg det ut såhär! Och det känns ju i alla fall lite som om det kanske blir en vit jul!?Annars så har det väl hittills inte varit en så jätte bra dag... men det är nog mest för min egen del... men jag ska försöka göra resten av dagen till det bättre!

Vi har i alla fall ätit tomtegröt till lunch! Men om jag orkar ge mig på att låta barnen baka pepparkakor och lussebullar vet jag inte... kanske ska vänta till en annan dag då allt känns bättre och humöret är på topp!

Puss ♥

Gör en vansinnig!

Nu har det varit i några veckor som Melvin tar väldigt lång tid på sig med gröten och dels är det för att han först äter upp sylten/moset som är ovanpå och sen sitter han där med sin kalla gröt utan smak....

Det gör det ju inte bättre att Jonna också tar lång tid på sig och sitter och gnäller om att hon inte orkar osv...

Sen är det ju så att jag lägger upp en väldigt liten portion till Melvin för att det ska underlätta, han är den som får minst på sin tallrik och det täcker inte ens botten...

Han har varit jätte duktig förut så det är bara något han har fått för sig så jag hoppas att det går över snart!?

Men det som gör mig så ledsen är att det redan från starten på dagen, i det här fallet frukosten, ska behöva var en massa tjat! Det blir jobbigt för alla och nej jag tänker inte ställa mig och ge dem något annat till frukost utan här är det havregrynsgröt på vardagarna så får det smörgås och oboy på helgerna och det ser de verkligen fram emot!

Sen blir det ju inte bättre av att han med sin redan gnälliga röst och ton sitter och just gnäller...

Det som fick mig att bli arg denna morgon var att jag redan sagt till honom att han skulle få vara själv i köket om han inte var klar före oss. Så jag ställde upp tripp trapp stolarna på kökssoffan för att inte Towe ska klättra på dem om hon kom in i köket och sen gick jag med Meja, Hilma och Towe in i badrummet, vi skulle borsta tänderna och klä på oss. Towe var redan klar och kröp iväg, in i köket så klart där hon började klättra på Melvin tripp trapp stol som han satt på och han var ju så "dum" så att han flyttade på sig åt sidan så hon kunde komma upp!
Jag  tog ner Towe när han ropade och sa åt honom att han inte får släppa upp henne... gick bara en liten stund så hör jag hur hon far i golvet och blir ledsen och ja han hade flyttat på sig igen och satt bara och gnällde att hon klättrar ändå!

Han är en liten mesprupp vår Melvin och när han inte ens kan stå emot Towe så blir jag brydd!

Klockan är nu 08.30 och om 15 minuter ska vi åka till dagis och gissa vad!? Melvin sitter fortfarande med sin gröt...

Nu har jag klagat lite... så nu ska jag försöka få i honom gröten så att vi kan fara!

Hur gör nu med frukost till era barn?


Övning inför pepparkaksbaket!

Efter dagens middag bestående av makaroner och korv gick Jonna och Casper till kören.
De andra ville leka med lera, dvs play-doo!
Man kan ju se det som att de får öva lite inför kommande pepparkaksbak som jag tänkte att vi skulle köra i helgen!
Meja hon fixar


Towe äter rån och är glad!


Måste säga att hon har härliga ögon, tror hon har fått Melvins!


koncentration!


Hilma med ketchup runt munnen...


baka, baka liten kaka!
Mejas konstverk!


Melvin kan han också!


Hilma blev arg och ville inte vara med på några fler kort...Behövar köpa vantar!

Har nu när Towe och Hilma sover sorterat vantar, mössor, sockor och halsdukar i barnens korgar och jag konstaterade att vi måste köpa fler handskar!

Vi har ett helt gäng med såna H&M vantar och liknande som inte alls håller värmen... men jag vill att alla barn åtminstone ska ha ett par riktigt varma vantar var och vi brukar köra på HESTRA och de är supervarma! Det är Ull i dem och det är värt att betala lite extra pengar för om barnen slipper frysa om sina små fingrar!

Lika är det med skor, senaste åren har vi kört på VIKING för dessa innehåller också ull och ingen har klagat på frusna tår!
Händer och fötter ska hållas varma, då klarar man sig långt!

Casper som är rädd som sina grejer har för tillfället 3 par HESTRA vantar, två par fingerhandskar varav ett par är inne på sitt tredje år och jag har fått laga dem några gånger ;) och ett par tumhandskar!

Jonna hade två par förra året men nu hittade jag bara ett par... fingerhandskar finns så jag antar att tumhandskarna försvann förra vintern, två gånger hittade vi igen dem men tydligen inte den tredje...

Meja har ett par, Melvin inga, Hilma Melvins som han hade förra året och Towe har Hilmas gamla!

Sen skulle jag behöva ett par så det ser ut som det behövs 3 par nya och det får vi fixa någon vecka framöver!

Hur tänker ni när ni köper vinterkläder till era barn?

Puss♥

När Göran jobbar hela dagen...

...så är jag ensam med barnen... ganska självklart men ändå lite annorlunda...

Morgonen har väl varit si sådär... blev irriterad på Casper och Jonna redan id frukosten då de pladdrade precis hela tiden + att M&M tjafsade om småsaker...

Sen blev det ju inte bättre av att Melvin tig 1 timma på sig att få i sig sin gröt... han äter först upp sylten/äppelmoset och sen sitter han där med sin kalla gröt...och tar minimala tuggor...

När det var undanplockat i köket och alla hade borstat sina tänder och fått på sig kläderna var det snart dags att åka till dagis, klockan var 08.20...

Så ut i bilen och starta den, klä på 4 barn + mig själv... ut i bilen och spänna fast alla och sen ta sig iväg... Framme, kliva ur bilen, lämna M&M medan de andra två sitter i bilen, tog med mig barnvakterna så jag kan höra om de är tysta och nöjda eller ej!

Lämna snabbt och sen åka hem för att släpa in sig själv och de två minsta igen! Kanske att jag låter lite överdriven när jag skriver men det är så otroligt mycket krångligare att ta bilen än att klä på och sätta barnen i vagnen och gå ner på dagis som vi gjort förut! Men det är väl bara att vänja sig!
Som en av fröknarna sa; " ja du lär ju bli smal snabbt sen så som du måste ressa och stressa fram och tillbaka!?" och man kan ju hoppas att man får ut något positivt av det i alla fall ;) och att bli smal hade ju inte varit någon nackdel :)

Nu är vi i alla fall hemma och har varit 1 timma ca och vi har tillbringat tiden i köket och bakat en kaka till invigningen av den nya förskolan som är i eftermiddag! Det blev en Drömkaka, en typ av chokladkaka med smält blockchoklad i som jag aldrig bakat förut... får se hur den smakar!? Förhoppningsvis är den i alla fall ätbar!

Funderar på om jag ska baka något mer när jag ändå är i farten men vad???
Nä jag tror det får vara bra... ska baka till helgen så jag spar tills dess!

Vad gör ni andra idag?

Puss å kram ♥

När det inte går så bra att elda...

Igår kväll vid 21.00 tiden gick jag ner och eldade innan jag gjorde fika och vi satte oss i soffan igen, inget konstigt med det...

Sen kollade vi på tv och jag satt en stund vid datorn och när klockan var närmare 22.30 gick vi och lade oss... men när jag gick förbi muren i sovrummet så hajade jag till... den var ju kall!

Gick ner i källaren och ja där brann det ju inte och hade inte gjort heller... jag hade helt enkelt haft för bråttom med att stänga och gå därifrån, lite snopet... har hänt en gång förut och det var bara någon vecka sen...

Jaja, jag tände upp, såg till att det brann ordentligt och sen gick jag och lade mig igen...

En liten stund senare kom både M&M tassande och trodde de skulle få sova med oss... de fick ligga en stund och sen följde jag med dem till deras sängar, fick ligga kvar en stund hos Melvin tills han somnade och innan jag själv gick och lade mig igen tog jag en vända ner till pannan och fyllde på med några extra pinnar!


I morse när vi vaknade låg både M&M inträngda mellan oss igen... Melvin kom ganska tidigt under natten och Meja måste ha kommit någon gång efter 04.00...

Melvins små funderingar och en tur till Svensta...

Idag var det måndag och jag måste säga att jag kände mig rätt så utvilad när jag vaknade! Melvin kom under natten och gjorde mig sällskap och eftersom Göran blev kvar på soffan sov jag på hans hårda säng och det var inte helt fel:) kanske ska be honom att sova på min sida!? ;)

Blev en väldigt lugn förmiddag, Göran kikade på film och barnen lekte, jag låg också och slappade lite då och då men kände mig rätt rastlös...

Vid 11.00 åt vi lunch och sen strax efter 12.00 åkte vi till Svensta, Göran hade träff på arbetsförmedlingen och vi följde med.
Meja som sov hos farmor natten till idag satt och åt lunch när vi var förbi och  hon ville gärna följa med farmor och Patrik till stan lite senare än att åka med oss till Svensta.

Mötet tog ca 1 timma, Towe och Hilma sov under tiden och Melvin satt bredvid mig och kikade ut genom fönstret och frågade vad saker och ting hette på engelska!

Lite senare kikade han på mynten som jag hade i plånboken och när han såg en enkrona frågade han om det var en apa på den! Nej det är kungen sa jag, det är vår kung! Är det pappa frågade han då!!!
Han är så himla härlig i sina funderingar!

Innan vi åkte hem blev det en sväng på Dollar, köpte bak och knäckformar, en sockerkaksform och en kavel, sköljmedel och lite kryddor.
Sen blev det en kortis på Ica också för att kolla efter OLW:s nya Chrunchos, köpte även saffran och pepparkakskryddor!

Casper Tony och Jonna var hemma när vi kom hem och det var lugnt, Towe fick sitta kvar och sova en stund i bilen medan vi andra gick in, barnvakterna är verkligen super att ha!

Patricia kom förbi och toppade luggen och sen lagade vi mat och åt.

Jonna och Melvin var sega på att äta vilket resulterade i att vi blev sena till barngympan, Jonna följde med men gick till bibblan för att låna lite böcker! Hon skötte sig jätte bra och var så duktig, när hon verkligen vill vara stor och duktig så gör hon det jätte bra!

Sen blev det till att åka hem, göra välling, natta Towe, fixa kvällsfika till de andra och köra dem i säng. Meja kom hem strax efter 20.00 och fick sitta uppe med oss en liten stund då hon var lite ledsen över att hon inte fick sova hos farmor en natt till...

I morgon jobbar Göran hela dagen, bra fast ovant tycker jag, blir lite annat när bara jag är hemma med barnen men annat vore ju konstigt, samma sak är det ju om Göran är hemma och inte jag, alla är vi lite olika :)
han jobbar onsdag också men bara förmiddag tror jag!?

När det gäller mötet på arbetsförmedlingen så är ju hans dagar slut nu och han måste skrivas in i åtgärd, jobbcoach stod förs på tur och så är det bara att hålla tummarna att han får mer jobb här nere!

I morgon är det invigning med lite mingel och fika på nya förskolan/dagis och jag ska försöka hinna baka en kaka, men det ska nog inte vara några problem ;)

Natti natt & puss på er där ute!

torsdag, fredag och helgen med lillebror & co på besök!

Har varit dålig på att uppdatera men ibland känns det som att man kan ha viktigare saker för sig!

Torsdag blev en lång dag... vi var först i Sundsvall och bland annat skrotade lite guld och sen vidare till staden för att bland annat hämta min nya symaskin och den gamla som varit på service...
Hämtade även hem Caspers nya säng som vi fått av en bekant, hon ville bli av med den och vi tackade ja! Tack Cissi och Helena!
Det blev sent innan vi kom hem, de 4 äldsta barnen var hos farmor så vi hämtade dem och sen var det vara till att tömma bilen och natta barn...
Ja just ja, innan vi hämtade barnen hos farmor så åkte vi och betalde veden... ingen rolig utgift men nu är det gjort och det känns ändå skönt!

Fredag blev inte riktigt som vi tänkt... först på förmiddagen byggde Casper och Göran ihop sängen utan beskrivning... alla vet ju hur det är med IKEAS grejer och detta var ingen vanlig säng... en massa hyllor under så det var inte BARA att sätta ihop den men jag tycker att det gick rätt snabbt för dem ändå!

Sen blev det lunch, Göran fick sms om att datorn var klar i stan, vi skrev matlista, handlingslista och sen åkte vi. Kom iväg lite sent men det kan ju bli så när man inte har planerat och gjort klart ordentligt innan ;)

Vi hämtade datorn, köpte konsoler till Susanne och sen blev det MAXI för att handla. Jonna, M&M fick vara i lekrummet och Casper hade Hilma och Towe i barnvagnen och kikade på leksaker medan vi handlade!

När vi hade handlat klara vara alla lite smått hungriga och egentligen hade vi tänkt äta när vi kom hem men med tanke på att vi var sena + att Göran hade bandy 19.00 så blev det Mc donalds, mest för att Göran skulle få i sig något och så barnen så klart!
Beställde en + meny med nuggets, 20 st som barnen delade på och de var så nöjda och glada, jag tog en cheesburgare och Towe hon hade fått en burk mat innan.
Jag passade på att ge henne den i bilen då vi körde in den på en biltvätt, den var nästan svart sen dagen innan i Sundsvall! Barnen skrattade och skrek i bilen när den tvättades och Hilma blev rädd av ljudet men Casper satt bredvid och tröstade

Väl hemma bar vi in all mat innan vi tog in barnen, Göran åkte på bandy, barnen kikade på bompa och jag roade mig och Towe med att packa ur alla matpåsar!

Senare på kvällen när alla barnen äntligen sov och Göran hade kommit hem så pratade jag en stund med Tina ♥! Det blir ibland lite långt ifrån gångerna vi hörs men det gör inte så mycket för vi vet ändå vart vi har varandra och ingen blir sur och grinig ;)

Sen blev det godnatt!


Lördag kom lillebror med familj på eftermiddagen, de anlände vid 15.00 tiden, blev lite senare än de tänkt men det blir ofta så ;) så jag förväntade mig inte att de skulle komma tidigare, men bättre sent än aldrig!?

Förmiddagen blev ungefär som följande; Vi åt frukost före 09.00 och sen blev det till att plocka och städa undan, dammsög och skurade golven. Bland annat så bar Göran ut alla 7 lådor med ytterkläder som vi gått igenom för att plocka fram inför vintern som för övrigt verkar bli en aningen sen!
Jonna blev strax efter frukosten upphämtad av Farfar och följde med honom till stan för att leka med Isak och träffa Faster Ewe!

En snabbis på Grindes innan de stängde 13.00, jag kom dit strax efter 12.00! Sen hem och fixa lunch, äta och lägga ut en trött Towe.

Plockade lite mer i köket innan Johanna kom och ville få håret klippt och sen kom Pappa, Jacob och Milla!

Jag hade precis börjat proppa karrébiten full men plommon när de kom, men de vet ju själva hur de kommer in så jag fortsatte med mitt ;)
Brynte karrén och stoppade in den i ugnen! Till det åt vi ca 2 timmar senare kokt potatis, gräddsås och sallad, det var mums!

Mer stök i köket, hade förberett en äppelpaj som åkte in i ugnen och denna fick vid 19.00 tiden bli kvällsfika. Nattade Towe innan vi skulle äta och sen fick även en jätte trött Hilma gå och lägga sig.

De andra fick äta lite godis och kika på "Så mycket bättre" med oss andra.

Melvin somnade på soffan, Meja också, Casper gick och lade sig vid 21.30 då jag bar upp Melvin, de delade säng så att Milla och Jacob fick ha Caspers rum för sig själva... Dock var det tydligen svårt för lillebror att somna i Caspers rum eftersom Casper har så många bilar på både hyllor och affischer... en affisch rev han sönder och Casper svor när han såg det... men den går att laga som tur är!

Jonna gick och lade sig sist och det var vid 22.00, jag var också jätte trött så jag gjorde tydligen alla förvånade när jag också kröp isäng!


Söndag blev jag väckt av Casper och Melvin som klev upp 06.30! De frågade om de fick spela data... de lyckades även väcka Towe som inte kunde somna om så hon fick sitta i köket och kika när de spelade samt mumsa på några rån ;), jag gick och lade mig i sängen en stund till innan jag strax innan 08.00 klev upp och gav henne gröt.

För oss andra blev frukosten sen, klockan var väl närmare 10.00 innan alla hade masat sig upp, men söndag är ju söndag...

Blev en väldigt slö förmiddag, Casper och Tony gick ut och lekte och när Tony gick hem strax efter 11 gick Göran ut och städade garaget med Casper. Vid 12.00 tiden lade jag ut två trötta små tjejer i vagnen som de somnade snabbt, jag gick in igen och pappa gik ut till grabbarna i garaget för att fixa lite med bilen.

Jacob skulle också sova men det gick inte på grund av bilarna, men han och Milla var ändå uppe länge och mös en stund.Nästa gång får Milla och lillebror kanske låna Hilma och Melvins rum i stället!? Om det nu blir bättre? finns ju en massa leksaker där inne också!
Under tiden spelade jag " Lilla tjuv och polis" med Jonna, Meja och Melvin, reglerna var vi lyckats slänga men säg någonting som man inte kan googla fram ;)

Manne kom för att klippa sig och sen hände det inte så mycket mer förrän det var dags att fixa middag. Pappa & co åkte strax innan vi började och då var klockan  ca 16.00...

Vi åt Pizza till middag och sen blev det bompa för barnen och läggdags strax innan 20.00, Towe nattade jag innan...

Jag eldade precis innan nattning och sen myste vi ner oss i soffan och kikade på lite av varje, tog mig för att spela lite på Jonnas PSP vid 22.00 tiden, Göran slumrade på soffan och 23.00 gav jag upp för då hade jag kört fast :(

Barnen sov lugnt, Göran sov hårt och jag kröp ner i den stora sängen helt själv... men fick senare sällskap av Melvin som tydligen drömt att Göran var död... tur att det bara var en dröm!!!

Älskar min stora lilla familj♥
Puss på er!


under tiden spelade jag " Lilla tjuv och polis" med Jonna, Meja och Melvin.

De fyra sista kissarna flyttade också...

Har nog helt glömt av att skriva och berätta... idag är det tre veckor (31/10) sen de sista 4 kattungarna fick komma till sina nya hem.

Två av tjejerna fick komma till Ola och Moa, de heter Sonja och Siv!


Kille numer 2 fick komma till sin bror


Sist men absolut inte minst fick den sista av två små lurviga goa tjejer komma till en Kille som verkligen älskar katter. Hans mamma och pappa överraskade honom på hans 18-års dag och han blev hur glad som helst och döpte henne till Luna.


Luna var den av katterna som var mest social, nästan översocial ;) och de var hur nöjd med henne som helst! Tyckte att den måste ha haft ett jätte bra hem att växa upp i!

De andra katterna var ju också sociala så klart me på en lite mer normal nivå ;)Guld...

Ringde runt lite i Östersund idag för att höra vad man får för pris om man säljer skrotguld och fy attans va snåla de var!

Dagspriset på internet för 18K ligger på va 235kr/g och på ett ställe i stan skulle man bara få 120kr/gram!!!! Det blir lite skillnad på pengar! Bara på 10g skiljer det dryga 1100kr!!!

I alla fall så finns det en butik i Sundsvall där vi bland annat köpte våra vigselringar och där låg de betydligt bättre i pris! 220/g för 18K och det är ju mycket bättre!

Men man blir ju förvånad! Guld som guld!?

-7,5 grader...

I dag är det en aning kyligt ute, men det är ju mitten på November så det är ju inte särskilt konstigt egentligen... konstigt är dock att det regnade och var + grader bara för någon dag sen! Vart är snön???

Göran jobbar idag, 07.30-16.30, han fick ett sms igår eftermiddag.
Casper och Jonna fick sällskap av pappan en bit på väg till bussen idag! Barnen ska på studiebesök i Östersund idag, de ska på MIKLO som för övrigt ska bli ARLA...

Här är alla påklädda och klara efter frukosten, Hilma, M&M kikar på bompa men om en liten stund ska vi klä på och skjutsa till dagis. Ovant det där med att man måste ta bilen!
Sen ska jag och småtjejerna till Susanne en stund på förmiddagen...

Nu ska jag knalla en runda här hemma och försöka samla ihop det lilla som ska med...

Puss♥

Towes första riktiga steg!

I förmiddags när vi hade lämnat M&M på dagis åkte vi till svärmor en sväng, hon hade ringt tidigare och undrat ifall vi kunde komma dit så hon kunde bjuda på lie smörgåstårta! Och det tackade vi inte nej till :)

I alla fall under tiden vi var där så inträffade något häftigt!
Jag satte ner Towe på golvet, brukar sätta ner henne stående och släppa för då brukar hon stå några sekunder! Denn gång stod hon också, till en början för sen knatade hon iväg! Fyra fina små steg blev det och vi var nog lika förvånade som hon själv!

Iofs så har vi haft på känn att det inte är långt kvar men bara så där! Lär ju dröja ytterligare några veckor innan hon känt sig för ordentligt och går på allvar, det varierar ju ganska mycket från olika barn. Men snart så kryper hon inte omkring här längre utan kan springa omkring och leka med Hilma och de andra på dagarna!

Senare när vi fortfarande var kvar hos Susanne så gick hon några steg till lite då och då och även nu under eftermiddagen här hemma!

De andra barnen har gått när de varit runt 11,5 månader förutom Meja som var 9,5 månader och Melvin var typ 13,5 månader om jag inte minns helt tokigt.

Snart går hon vår lilla skrutta ♥

Jonna sölar... missar bussen...

Jonna klev inte upp när jag sa till henne vid 07.00 i morse utan kom inte till bordet förrän klockan nästan var 07.20... hon sölade lite med gröten, var extra noga med att borsta både tänder och här och det slutade med att hon och Casper missade bussen... Bussen ska gå här nerifrån 07.40 och i vanliga fall går Jonna och Casper hemifrån 07.30 för att vara säkra på att hinna!

Casper var klar i tid men eftersom de är tvungna att vänta på varandra blev han också lidande... men men, nu skjutsar Göran dem till skolan i alla fall fasat egentligen skulle de få gå!

Meja och Melvin sitter fortfarande med sin halvätna gröt tallrikar och har inga planer på att äta upp... men kvar kommer de att få sitta tills det är slut... lägger alltid på lite åt dem...


Uppdatering:
Jag satte klockan på ugnen på 10 minuter och sa att om de inte åt upp på den tiden så skulle de få gröt även på lördag då vi andra mumsar på smörgåsar! Då åt de upp sin gröt på mindre än 5 minuter!!! ;)

Pappan och Casper lastar in ved (gång nr 2)

Pappan är ute med alla barnen. Casper hjälper honom att fylla på ved i rummet i källaren, Towe sover och de andra är bara ute och leker, kanske hjälper de till lite då och då!?

Jag är i alla fall inne, får lite egentid samtidigt som jag bakat en buddapestrulle till självaste farsdag, satt igång diskmaskinen och plockat lite.
Dammsög gjorde jag tidigare idag.

5 minuter kvar av gräddnings tiden, sen ska "kakan" svalna några minuter innan jag ska lägga plåten över och då ska nog jag också klä på mig och gå ut.

Innan barnen gick ut fick de i sig lite fil och flingor, samtidigt blev väl jag och Göran lite osams eller vi diskuterade lite om vem som gör vad och inte, anklagade varandra för saker och ja sådär som man gör ibland... vi är annars ganska dåliga på att verkligen sätta oss ner och föra en vettig diskussion om viktiga saker... Göran säger att han kan göra det den dagen jag pratat och gjort upp med an annan person...

Vet att jag ska prata med denna person men har nästan glömt bort vad jag ska ta upp men Göran verkar minnas det bättre än jag så jag ska sätta mig med papper och penna tillsammans med honom och försöka få han att tala om vad så ska jag nog kunna göra slag i saken!?

Ska i alla fall försöka ha en fortsatt trevlig dag!

Puss


Fars dag x 10!

Idag är det fars dag, 10:e gången för älsklingen! Tänk att det har gått så många år!
Vi älskar dig i alla fall Göran Meyer, världens bästa pappa i våra ögon och det är vad som räknas!
Pöss på re!
♥♥♥♥♥♥♥

Vill även passa på att gratta min egen far Thomas Egeklint som firar fars dag för 27:e gången!
Pöss på dig me!
♥♥♥♥

Sist men inte minst grattis till alla andra pappor och blivande pappor ;)


11-11-11

Igår var det den omtalade dagen, den 11/11 2011 och det skulle tydligen vara magiskt...
Jorden skulle gå under, angripas av aliens, många gifte sig och ja... speciell helt enkel.
Jag märkte ingen större skillnad förutom att datorn dog...

Puss på er alla, 100 år till nästa magiska datum ;)

Datorn funkar igen, Göran har magiska fingrar!

Igår kväll när Göran och Casper kom hem från bandyn startade datorn som ingenting! Han tog ur batteriet, satte i det igen och tryckte på startknappen och vips var den igång! Jag hade prövat samma sak bara någon timma innan men då funkade det minsann inte.... magi!?

För övrigt så lade jag ner Towe i vagnen igår, farmor ringde och Melvin fick knata över, gissa om han var lycklig!?!

Jag bakade klart, barnen lekte, Jonna kikade på film, Göran kom hem, vi åt lunch och sen åkte vi för att kika på det nya dagiset!

Stor utrymmen (i alla fall inne), fattades någon dörr och grind men så snart det är på plats finns inget att klaga på vad jag kunde se inte på miljön i alla fall, sen vi se hur det blir när det gäller mer praktiska saker... men ska återkomma om det i ett separat inlägg när jag får ork och motivation och har tiden!

Sen åkte vi hem, jag klippte Jonny, handlade, lagade mat, Göran var chaufför, vi åt, Göran kom hem strax innan 19.00 han bytte om och tog med sig Casper på bandyn.
Jag nattade Towe och Hilma innan jag satte mig med de andra tre i soffan med popcorn och vatten framför Idol!

Göran och Casper kom hem, datorn gick igång, Casper duschade, åt lite kvällsfika och lade sig.
Göran duschade, jag duschade, vi fikade och vi gick och lade oss, Göran klev upp strax efter 02.00 igen för att hämta sina de han skjutsat tidigare... dock ringde de då han var påväg och sa att de inte behövde skjuts men det är väl sånt som kan hända... Göran åkte lite tidigare än tänkt också...

Idag lördag ska vi åka till Svensta för att hämta en möbel, köpa lite godis till barnen och till oss! Sen blir det hem för att laga tidigare middag innan det blir mys resten av dagen! Eller förresten, Göran fick för sig att vi skulle bära in en massa ved också, men det kanske han och Casper fixar medan jag fixar mat!?

Just nu är det -3 grader ute men i natt har det varit nere på -10 och eftersom vi också duschade båda två igår kväll så behövdes det eldas igen nu på förmiddagen... men det gör inget, vi har ju varmt och skönt inne och det tar inte så mycket tid att tända upp! Än så länge är jag nöjd med vårt nya uppvärmningssystem!

Idag är systeryster Tina tillsammans med Magnus och vovvarna i Sveg och hälsar på! Egentligen kanske man skulle ha åkt dit vi också men det blir rätt trångt och bökigt... kommer fler gånger! Puss på dig Tina ♥

Jag hade annars tänkt bjuda hit pappa & co i helgen då det är fars dag i morgon och så fyller pappsen år på tisdag, men Tina hann före att boka honom så troligtvis kommer de nästa helg i stället!

De får räcka för denna gång
puss å kramen♥
Datorn bara dog...!?

Casper satt och spelade innan maten, Tony och Hilma kastade en knippe med nycklar mellan sig och oturligt nog hamnade de på den bärbara datorn... Och den bara dog!!! Har fortfarande inte fått igång den... Så nu sitter vi här utan dator då den stora fortfarande är på verkstan och jag skulle ha fyllt i om föräldradagar.... Göran är chaufför och missade middagen men kommer väl hem snart och slänger i sig lite innan han ska på bandy om 40 min! Casper ska få följa också! Pössen<3

Fredag... känns som en lång en!

Klev upp 06.10 idag och nu är klockan 10.03 och det känns som vi varit vakna i evigheter!

Bakar lite för att få tiden att gå och för att det behövs, har det gjort ett tag men nu finns det lite plats över i frysen! Vi behöver nog egentligen en till, funkar inte med att bara ha ett skåp när man är så många!

Melvin är inte på sitt bästa humör, det svänger väldigt snabbt och det är mycket gnäll och gråt! Suck, finns det något värre än gnäll?

Towe är också trött, funderar på om jag ska lägga ut henne i vagnen kanske!? Melvin kanske också vill mysa ute!?

Meja har Cornelia här, hon ska flytta söderöver i morgon så det är sista chansen att vara med varandra... synd bara att de gillar att retas lite extra med Melvin... Hilma får vara med men inte han...

Göran jobbar, började 07.00 och jobbar till 12.00. När han kommer hem ska vi äta lunch och sen vid 14.00 tiden ska vi till andra sidan för att spana in den nya förskolan! Tänkte ta några bilder också!

16 minuter kvar tills havrebröden jäst klart och ska in i ugnen, upptäckte när jag hade börjat att jag endast hade 3 dl havregryn i stället för 6 dl så jag fick improvisera lite... lite fibrex och karuskakli i stället så får vi ser hur resultatet blir!

Towe har just klämt i sig en banan så nu ska jag bädda ner henne i vagnen, det är -3 grader ute och sol, klar blå himmel och fint väder så egentligen kanske vi skulle passa på att vara ute men det får bli på eftermiddagen!

Nä nu gnälls det för mycket så jag kanske bjuder på mer senare!?

Pöss


Full rulle igår och lika idag med kyrkis i Handsjön!

Igår var det ganska lugnt på förmiddagen, lämnade M&M på dagis och sen skrotade vi runt lite som vi brukar innan lunch.

Hilma kikade på film och Towe däckade mitt på vår säng under tiden som jag pratade med förskolechefen i telefonen.

Mitt under lunchen som vi åt vid 11.00 ringde Görans mobil och i andra ändan frågade någon om han kunde jobba 12-18 och det gick bra!

Så efter lunch blev jag ensam, eller jag hade ju Hilma och Towe så klart men jag kallar det ensam när man är ensam vuxen!

Casper ringde strax efter 12.00 och frågade snällt om jag kunde komma med hans gympaskor som han glömde ta med på morgonen då han tog stövlarna eftersom de skulle vara i skolskogen.

Jag klädde på Hilma och Towe, satte oss i bilen och så for vi.

Hemma igen var Hilma trött och det var snart dags för Towe att sova också så vi gick in, bytte blöjor och jag bäddade ner de små i vagnen så gick vi en promenad!

Promenerade till Maria och Edvin där vi stannade en stund, Hilma och Towe sov i vagnen och jag blev bjuden på bulle och hemgjord äppelsaft! Mums och tack!

Strax innan 14.00 gjorde vi sällskap till dagis för att hämta våra barn.

När jag hämtat M&M och vi var hemma igen hade jag tänkt baka men när de väl ätit upp sitt mellis bestående av frukt kom Casper och ville ha hjälp med läxor, tiden drog iväg och det var dags för middag!

Fixade middag, vi åt, jag tog en snabbis på Grindes, Jonna och casper spelade spel med sina småsyskon :)
In och packa ur påsarna och sen snabbt iväg för att skjutsa Casper till gympan, Jonna fick då ansvaret en kort stund.

Göran kom hem, barnen kikade på bompa, så småningom blev det kvällsfika, Göran hämtade Casper och sen nattades barnen innan Göran åkte iväg och spelade bandy!

Jag eldade och sen bänkade jag mig i soffan! Kikade först på Arga snickaren och sen på Per Morbergs program då han reser genom Sverige och lagar mat och där somnade jag efter första reklamen... så typiskt mig!

Göran kom hem, duschade, vi gjorde fika och sen såg vi på programmet igen eftersom jag somnade! Sen gick vi och lade oss!


Idag var det kyrkis hemma hos Jenny Lindblad, jag lämnade M&M på dagis och sen hämtade vi upp Lotta och Rasmus innan vi åkte mot Handsjön.

Det var så himla fint hemma hos Jenny och man blev ju inte alls avundsjuk... litet men ändå stort, sammanlagt 6 rum i bra storlek, gammalt blandat med nytt, härligt!

Vi fick god mat, hade bra sällskap och barnen lekte fint tycker jag, barn är ju barn!
Towe sov bort nästan hela vistelsen ute i bilen men lika glad var hon för det!

13.44 lämnade vi Jenny för att åka mot dagis och vi hann i tid utan att köra för fort! Hade ingen koll på hur långt det är och hur långt tid det tar men nu vet jag ungefärligt tid i alla fall!

Hämtade M&M, tog med alla deras saker för att ta med dem igen på tisdag fast då på den nya förskolan!

Hemma väntade Casper, Göran var på utvecklingssamtal med Jonna.

Jag började med maten ganska på en gång eftersom Göran skulle börja jobba 16.00, Towe och Hilma sov i bilen en stund till.

Göran och Jonna kom hem, allt var bra, skulle öva lite på klockan bara, Hilma och Towe vaknade, jag tog in dem och fortsatte med maten.

Vi åt, Göran gick och jobbade men precis innan fick han ett samtal och han ska jobba 07.00-12.00 i morgon också...

Vi satt kvar en extra stund då maten var en aning trög att få ner för Hilma,M&M...

Efter middagen ville Melvin lkea med lera, Playdoo och den som vi hade var så kletig så jag gjorde en ny, sen lekte de ett bra tag!

Patricia kom förbi och klippte sig vid 17.00 tiden och när hon sen åkte strax innan 18.00 plockade hon med sig Jonna på skid/barmarks träningen! Tack snälla!
Casper ville vara hemma, han har fortfarande ont i armen sen sprutan i tisdags... stelkramp...

Jag plockade och stökade lite sen spelade jag och Casper kort innan jag  strax innan 19.00 åkte för att hämta Jonna.

Sen blev det hem, göra välling till Hilma och Towe som fick ligga och mysa i soffan med sina syskon medan de åt, under tiden fixade jag frukt till kvällsfika till resterande och under tiden de åt sin frukt gjorde jag klar Towe och nattade henne!

De andra fick borsta tänderna i en reklam när det kikade på halv 8 hos mig och sen var det läggdags bums klockan 20.00!

Nu är klockan 20.36, Hilma är fortfarande vaken som det låter... jag ska elda och sen fixa fika tills Göran kommer hem för då ska vi se lyxfällan! Så det är väl dags att sätta lite sprutt kanske!?!

Puss å hej!♥Dagisfotografering!

Klev upp som vanligt, åt frukost, Casper och Jonna fick stanna hemma från skolan tills efter fotograferingen. Vi duschade och klädde på barnen och oss själva och strax innan 09.00 befann vi oss på dagis!

Det blev lite fördröjning då alla inte kom precis i tid, men så är det ju alltid, vissa gånger är vi sena också så det är ju helt naturligt även om det kanske är lite smått stressande en sån här gång!?

I alla fall så var det gruppfotografering först och fröknarna räknade till hela 24 barn!
Efter gruppbilden radade barnen upp sig på golvet i väntan på sitt enskilda foto, alla satt inte kvar hela tiden, ingen om jag tänker efter även om jag blev förvånad över att Meja och Melvin satt kvar nästan hela tiden!

När det väl blev vår tur så började vi med gruppbilden, samma fotograf som tidigare år, vilken vi inte gillar så jätte mycket men han var faktiskt lite bättre i år!
Han var lite bekymrad över om alla 6 syskon skulle få plats på samma bild men det gick tydligen!
Men det var absolut inte gjort på ett kick... när alla väl var på plats så gäspade först Hilma och sen Towe, Melvin hade svårt att stå stilla på sina knän och sträcka på sig, Jonna och Meja sjönk ihop på varsin kant, Casper sträckte på sig för mycket, Hilma gäspade igen, Melvin kramade om, hängde och klämde ihop sina syskon, Hilma lutade sig framåt, trillade av, Meja satte sin hand som stöd under hennes haka och ja vi fick oss några skratt!

Tillslut tror jag i alla fall att det blev ett gäng bilder och något måste ju ha blivit bra!?
Skulle iofs vara roligt att ha en helhysterisk och stökig bild på dem tillsammans ;)

När syskonbilden var avklarad och de hoppade ner och pustade ut var jag tvungen att stoppa dem... alla skulle ju ta en varsin enskild bild också! men det gick rätt så smidigt även om det blev en hel del falska och tillgjorda smajl, med Casper var jag tvungen att ställa mig bakom fotografen och göra grimaser för att han skulle le naturligt en gång i alla fall!
Så att anlita en clown eller liknande till nästa gång är ju att rekommendera eller kanske att någon fröken står och "fular" sig bakom fotografen ;)

Strax efter 10.30 var vi klara och kunde bege oss... först skjutsade vi Jonna och Casper till skolan, Marcus fick skjuts med oss också!

Efter fotograferingen blev det lunch, innan Göran åkte mot Svenstavik för ett besök på arbetsförmedlingen.

En liten stund senare kom mamma förbi och lunchade, hon och några gubbar från hennes jobb är här och hjälper dagis att flytta till den nya förskolan, nästa vecka blir det alltså 2 km längre till dagis för oss.

Towe lade jag ganska snart ut i vagnen, Hilma ville smaka på mommas lunch.
Vi satt och mös och pratade en stund i köket tills 13.00 tiden då det var dags för mamma att återvända ner till dagis.

13.30 kom skolbarnen hem och de var glada miner i ca 5 minuter, märks att barnen blir trötta av att kliva upp tidigt på morgnarna efter en vecka med sovmorgnar!

Strax innan 14.00 gick jag ner till dagis för att hämta M&M, Jonna satte sig och byggde pussel med Hilma under tiden :)

Bara några minuter efter att jag kommit ner på dagis så kom Göran tillbaka från Svensta, så helt plötsligt var vi båda två som hämtade barnen!
Barnen som för övrigt var ganska så trötta enligt personalen och jag tvivlade inte en sekund på att de hade rätt!

Pratade lite med personalen om vart vi som föräldrar ska vända oss om vi har åsikter om den nya förskolan och i detta fall utemiljön... de visste inte helt säkert men fick några hintar så det blev till att åka hem och ringa.

Fick inget svar någon stans, prövade flera gånger men utan större resultat... men ca 18.18 ringde telefonen och just då blev det något fel så det bröts men jag kände igen numret och ringde upp från mobilen och det var Barn och utbildningschefen Karin Flodin!

Jag berättade varför jag försökt kontakta henne och fick mycket god respons, hon tyckte jag påpekade viktiga saker och för att det ska gå rätt till ska ett föräldramöte ordnas och därifrån ett föräldraråd!
Trodde att loppet var helt kört och att jag skulle bemötas illa men tvärt om och jag blev förvånad! Hoppas bara att det fortsätter lika och att det blir resultat!
Så jag ska prata med personalen i morgon och även med föräldrar som jag stöter på!
Ingenting är omöjligt! :)

Det var dagens, eller delar av den ;)

Puss puss♥


Kreativ Meja & Melvin!

Hilma älskar att smita in i badrummet, öppna ett av skåpen som har barnsäkert lås och sen riva ut alla hårsnoddar, halsband, armband, hårspännen och hårband på golvet och sen sitta där och plocka!

Igår gjorde Meja henne sällskap och lovade att hjälpa sin syster att städa upp, här blev resultatet;


Jag vet inte riktigt hur många hårspännen hon sammanlagt hade i håret...


...men många var det!
Tur att alla kommer till användning någon gång!

Så hade hon hela dagen ända tills det var dags att åka till barngympan, då fick hon så lov att plocka ur alla så vi visste var vi hade dem ;)


Melvin hade också varit med tjejerna där inne och han hade fixat sig lite tjejaktig som han själv beskrev det!

10 månader & kissat på pottan!

Igår den 6 November blev Towe 10 månader och dagen till ära så kissade hon på pottan!
Hon rös till då jag tog av henne blöja och när jag satte henne på pottan så dröjde det inte alls länge förrän hon kissade! För tidigt för att börja potträna för att sluta med blöja men roligt i alla fall!

Hon har blivit en riktig klätterapa vår lilla skrutt, klättrar på tripptrapp stolarna och upp på bordet, upp på toaletten om lilla pallen står bredvid och upp i vår säng! Så det gäller att hålla lite extra koll nu!

Ammar henne gör jag inte nu, hon slutade strax efter att hon blivit 9 månader och nu när hon ser tuttarna så vill hon inte ens försöka, för någon vecka sen prövade hon men bet mest...

Går gör hon inte, inte utan att hålla i sig i alla fall men gärna om man håller i hennes små händer. Stå kan hon däremot men är lite feg så hon sätter sig sakta ner på huk så fort man släpper henne, men ibland glömmer hon bort sig.

Hon är väldigt medveten när det gäller mat, vill gärna äta som vi och ser hon att vi äter smörgåsar då duger sällan något annat förrän hon också får en ;)

Gröt med äppelmos äter hon till frukost varje morgon och så blir det välling på kvällen.

Nu på höstlovet har vi fått sova länge, hon har sovit tills efter kl 08.00 och bara för några veckor sen så vaknade hon vid 05.00 varje morgon!
Idag klev vi upp strax efter 07.30 så vi får se om hon ska sova en eller två gånger idag... Under veckan som varit (lovet) så har det bara blivit en gång.

Somnar runt 19.00-19-30 på kvällarna och sover hela natten, kan vakan till någon gång och leta efter nappen men det är allt! Duktig har hon blivit även om det tog lite tid :)

I morgon ska det fotograferas på dagis och det ska bli lite spännande då hon ibland kan bli lite spak för nya människor men det löser sig säkert!Våran lilla Toweskrutta
♥♥♥

Lördag och lite funderingar...

Lördagen har startat, Jag klev upp strax innan 08.30, då hade Towe vaknat. Melvin och Hilma var också vakna och satt i soffan, tyst och snällt och väntade på att någon skulle starta tv:n! Det såg så roligt ut!

Towe har nyss ätit sin gröt och de tre äldsta barnen sover nog fortfarande, kanske att Meja är vaken!?

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte... snart är både lovet och helgen slut och vi har bara varit hemma, men å andra sidan kan det ju räcka ibland. Att bara vara hemma och njuta av ledighet utan en massa måsten och krav... ja vissa måsten finns det ju i alla fall men...

Möblerat om har vi ju gjort och det är ju alltid något och barnen verkar trivas med det nya! Själv så är det väldigt ovant med ett så stort sovrum och ännu mer ovant att jag slipper att gå upp för att hitta igen det ;)

Casper är nöjd med större rum så att han kan bygga med sitt lego!
Jonna och Meja är rätt nöjda över att få ha något eget och Hilma och Melvin är väl nöjda de också!? Har inte hört annat i alla fall ;)

Det är ju skönt att sova länge på morgnarna men jag kan ju tycka att 08.30 är lite väl länge med tanke på att om två dagar är det dags att ställa klockan på 06.15 igen! Tror att jag måste ta mig i kragen och komma upp lite tidigare i morgon bara för sakens skull!

Får se vad det blir för väder idag... ser grått och trist ut men än så länge inget regn i alla fall... igår regnade det större delen av dagen! Brukar det förresten regna och vara + grader i November???

Vi har inte plockat fram alla vinterkläder ännu men det lär väl vara dags vilken dag som helst, så att de finns inne när man behöver dem! Vet ju vart alla kläder är men man vill ju inte gå ut och leta dem en tidig morgon direkt bara för att det kommit en massa snö och är iskallt!

Nähä, kanske dags att sätta lite sprutt, göra frukost till resten av högen!
Melvin kom just och frågade ifall de skulle på dagis och när svaret blev nej så sa han att då vill han ha smörgåsar till frukost!
Barnen har inte fått gröt på hela lovet så det lär bli spännande på måndag morgon! Men ingen har sagt något om att de sluppit... undrar just om de uppskattar det!?

På återseende :)

Puss puss♥


Halloween!

Hilma tjuvstartade igår med att klä ut sig... fast hon hade ingen tanke på Halloween alls utan klädde bara ut sig, ungefär så som Melvin gör varje dag!
Han har de senaste dagarna klätt sig som Liemannen men jag har inte lyckats få det på bild än tyvärr...


Här har vi Hilma pirat!

Idag var det däremot Halloweenparty för Casper och Jonna och så här fina blev de:

Här har vi Casper i Melvins piratdräkt, samma som Hilma hade ovan!
One size fits all!


Vad tycker ni om en amatörs sminkning!?


Jonna skulle så klart vara en häxa... bilderna blev inte super bra, det var bråttom men det är i alla fall bättre än ingenting!


Närbild! Den blev bättre!
Hon ser nästan ut som en hemsk/ond liten Avatar!


Medan de var på party och Göran var på bandy så hjälpte Meja mig att natta Hilma och Towe. Först fick Towe sitta med henne och äta sin välling.


Sen blev det dags att borsta tänderna!


När Hilma och Towe som tog lång tid på sig äntligen hade somnat var klockan 20.20 ca och Meja och Melvin satt tålmodigt i soffan och väntade. Så tålmodigt att Melvin till och med somnade till!

Men sen hade vi äntligen lite mys i soffan framför Idol!


Myspys!

Casper tröttnade på partyt vid 21.00 och ville hem, Jonna stannar till 23.00 och farmor skulle hämta henne och Tony.

Nu sover även Meja och Melvin och vi kikar på andra delen av Idol, det vill säga röstningsresultatet!
Får snart veta vem som åker ut!

Puss puss♥

Kyrkis med 5 små troll!

Idag vaknade vi sent, barnen var uppe lite före mig men jag kikade inte på klockan direkt utan efter en liten stund... och då blev det lite bråttom! Klockan var 08.40 och jag hade tänkt att vi skulle vara på kyrkis senast 10.00!

Men vi gjorde inte någon jätte brådska med stress utan åt frukost, klädde på barnen och sen var det min tur... i samma stund som jag låste in mig på toa så började barnen stoja massor och jag kände då att det inte var någon ide att försöka komma i tid.
Hade ingen lust att komma ut från badrummet utan tog god tid på mig och precis innan jag var klar så hade de lugnat ner sig och vi kunde lugnt klä på oss och traska iväg!

Vi kom ca 30 minuter för sent men det gjorde ingenting, men Jonna var duktig att be om ursäkt för att vi var sena :)

Agneta heter en kvinna som har hand om kyrkis i Oviken och hon var på beök hos oss idag, hade lite sångstund innan lunchen.
De lugnare partierna när barnen skulle sitta stilla gick väl sisådär och då inte bara för mina barn, Jonna, Melvin och Meja var de äldsta och de kunde faktiskt ha lite ro i kroppen och lyssna när hon bland annat pratade om skaparberättelsen. Värre var det med Hilma och Towe...
Men så fort det blev sång och rörelse så var Hilma med på en gång och var jätte duktig!

När vi har kyrkis med Karin så har vi väl inte så mycket religiöst inblandat men jag tycker att det fungerar kanon i alla fall! Karin är bäst!

Det blev så småningom lunch som idag bestod av ugnsfalu med hemgjord potatismos och till det broccoli, jätte gott var det!
Till efterrätt blev det glass, grädde och bär! Det var ännu godare!
Alla barnen skötte sig jätte bra och Jonna som alltid är ivrig hade inte så bråttom som hon brukar även om hon var klar först...

Lite osams blev vi då vi skulle gå hem för under tiden som jag bytte på Hilma och Towe och lade ut dem i vagnen så plockade de andra fram papper och pennor och skulle rita, klippa och pyssla även fastän jag sagt innan att de inte skulle hinna... men det löste sig och vi knatade hemöver!

Väl hemma så sov både Towe och Hilma, parkerade dem i carporten. Melvin ville stanna ute och leka en stund medan Jonna och Meja gick in på sitt rum och pysslade med sitt. Göran och Casper satt och kikade på film och jag gick in i sovrummet och gjorde klart det sista.

Filmen blev slut ganska snart och då tog Göran med sig Casper och Melvin upp för att bygga lego! När Hilma vaknade lite senare så gjorde hon dem sällskap, Towe sov vidare.
Meja gick till farmor efter en stund och jag hjälpte Jonna att brodera, samtidigt som jag bytte gardiner och satte upp fönsterlampor i deras rum och sen kom Elin för att leka med Jonna.

Bönrisotto med currystekta fiskbullar blev det till middag i dag och alla åt bra!

Göran tog med sig Casper senare för att lämna in ett papper på jobbet, hämta paket på macken och till sist hämta Meja hos farmor och när de kom hem var det dags att natta barnen. Jag hade tänt en massa mysig ljus i sovrummet och hallen medan de var borta och sen hjälpte jag Jonna med lite mer broderi, hennes tålamod tog slut innan mitt fast hon skyllde på att det var jobbigt! ;)
Hilma och Towe hade redan ätit sin välling när de andra kom hem och middagen åt vi sent så något kvällsfika behövdes inte, det blev borstning av tänder, kissa och sen lägga sig. Klockan  var då 19.30 och vid 20.00 sov alla små troll utom Hilmafis...

Jag har varit ner och eldat och nu sitter jag här i soffan bredvid älsklingen som kikar på Top gear... jag hade velat se Drömmen om ett barn men det lär väl gå i repris kanske!? Det var inte så jätte noga, kunde ju sitta här och skriva lite då i stället!

I morgon ska barnen friseras och duschas, Towe som kalasade rejält i blöjan (och utanför) innan middagen fick sig en ordentlig dusch då i samma veva så hon är nu ren och fin!

Sen på kvällen blir det Halloweenparty på skolan för Jonna och Casper och vi hade nog tänkt att Meja, Melvin och kanske Hilma ska få vara uppe och mysa med lite popcorn om de är pigga nog!

Nähä, nu springer tiden iväg och det är strax Lyxfällan så jag ska avrunda här...

Puss puss♥

Att möblera om... IGEN!

Jo nu har familjen Meyer varit i farten igen! Jag tror vi har möblerat om säkert 10 ggr sen vi flyttade hit 2004 och då är det inte att möblera om i ett rum utan att byta rum!

Att vi gjort det rätt ofta beror nog på att vi bor rätt litet och är många, eller blir fler och fler kanske man ska säga och i alla fall så ändras behoven allt eftersom och denna gång var det mest för Jonnas skull.

Jonna behövde få ett eget rum, men helt eget blev det inte utan hon får dela med Meja men de är på ganska samma nivå nu vad det gäller intressen så det funkar nog bra! Både behöver få vara ifred från sina småsyskon emellanåt!

I alla fall så var tanken först att Jonna antingen skulle få det "gula" rummet uppe, det som för några år sedan var hennes rum, eller att Casper skulle få det rummet och att Jonna fick ta hans rum nere, intill vardagsrummet... Det var tanken men så här blev det!

Jonna och Meja fick ta Caspers gamla rum, det intill vardagsrummet. Våningssäng och ett varsitt skrivbord där de kan ha sina egna saker utan att någon av de mindre sliter och rotar!

Melvin och Hilma fick flytta upp till det "gula" rummet, det rum som varit Hilmas sovrum samt gästrum. Melvin tog den stor sängen som varit gästsäng, han hade den sängen då han för en tid sedan delade sovrum med Hilma. Hilma fick ta Melvins säng som han hade här nere, en typ av juniorsäng som mamma en gång snickrade till Mysan. Alla leksaker fick följa med upp!

Casper, han fick tillbaka sitt gamla "blåa" rum uppe, det som han hade från första början och de rum som han haft som sitt större delen av tiden vi bott här, det som vi tills igår hade som vårt sovrum!

Ja och vi, jag och Göran, vi fick ta det rum som vart över, det vill säga det stora rummet som barnen hade, det som vi till större delen av tiden har haft som vår sovrum i omgångar och Towe hon sover med oss!
Det finns ingen dörr till det rummet, men då får helt enkelt den lite lättväckta Towe lära sig att det kan skramla från köket även på kvällarna! Hon har dessutom senaste tiden börjat sova bättre så det blir nog bra!

Vi började med att plocka ur allt ur Caspers gamla rum och göra klart Jonna och Mejas rum och sen tog vi Hilma och Melvins. Plockade undan så gott som allt i det som skulle bli vårt sovrum, flyttade ner sängarna och sen kunde Casper få in en säng i sitt rum så pass han kunde sova där. Lilla hallen uppe blir som en tv-hörna till barnen för filmtittning och lite tv-spel.
Mer än så hann vi inte förrän det var dags att natta trötta barn och fösta natten för alla på sina nya rum gick faktiskt bra!
För oss var det rätt ovant med att inte ha snedtaket ovanför oss, det blev mycket mer luft överallt!
Towe sov också bra under natten, vaknade och gnydde någon gång men inte så att vi behövde gå upp någon av oss!

Idag efter frukost gick Casper och Göran upp för att göra i ordning på Caspers rum, en massa prylar och hyllor som skulle upp, affischer och annat. Det tog några timmar men blev jätte bra! Under tiden hjälpte Towe mig att rensa ur en av garderoberna från barnens gamla rum som var proppat med grejer som inte hade någon annan plats...

11.30 åt vi lunch och strax efteråt var Susanne förbi för att hämta Tony som sovit här i natt och med sig tog hon både Jonna och Hilma, Towe fick gå ut och sova i vagnen, hon hade varit vaken hela förmiddagen!
Sen så kom Leon på besök för att frisera sig lite inför dagisfotograferingen på tisdag! Det ska bli spännande!

Plockandet fortsatte men ganska snart så var det dags för den stor utmaningen! Att bära ner ekskåpet från övervåningen!!!
Vi plockade av och ur, tog bort två lådor och skruvade av dörrarna och sen bar vi! Vi tog det sakta men säkert och vips var det nere och jag kände mig lite blåst på att det inte blev besvärligare! Skönt i alla fall att det gick smidigt! Så nu står det på plats i sovrummet och ser så fint ut!

Eftermiddagen blev lite lugnare, men det plockades fortfarande, lite grejer bars ut, ekskåpet fylldes med spel och pussel... kanske inte vad vi hade tänkt men någon stans måste ju allt ta vägen!
En garderob åkte ut och eldades upp i tunnan och den andra står på prov i hallen. Ett bord och lite annat bars ut i lagårn och det blev dags för oss att ta en sväng på Grindes. Meja och Melvin fick följa och Casper var hemma med Towe som precis hade vaknat.

När vi kom hem och klev ur bilen kom Jonna och Hilma hem, in klä av, plocka ur varor som jag fick nästa för mycket hjälp med av Meja, Melvin och Hilma. Göran som stannade ute en sväng kom in och vi hjälptes åt att hålla ordning på barn samt laga lasagne.

Strax efter 18.00 satt i och åt, eller ja klockan var nog nästan närmare 18.30!? Sen fick barnen hemgjord isglass som vi haft i frysen ett tag.

Sen gjorde vi ett ryck i sovrummet, Göran satte upp tv:n och jag fixade med tavlor, vi flyttade någon hylla och plockade i ordning och sen var det dags för Göran och Casper att åka iväg på bandyn.

Jag hade tänkt att natta barnen direkt men vi tog det lugnt, barnen fick stoja av sig lite till medan jag plockade det sista, fixade lite i köket och vid 21.00 låg alla i sina sängar!

Towe var den som somnade sist och med mest protester, hon åt sin välling med Jonna i soffan medan de andra tvättade sig och borstade tänderna och sen fick hon somna själv i sin säng. Hon var inte helt nöjd och var ledsen en stund men somnade till sist... Jag har suttit här och skrivit och nu kom grabbarna hem och Towe vaknade...

Dags att sluta skriva nu då...

Puss puss♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus