Fullt upp hela veckan och trivsam helg...

Det har varit en ganska hektisk vecka med tandläkarbesök, utvecklingssamtal och besök på BVC för 3-års kontroll och 1-års kontroll. 
Helgen har varit ganska trivsam, i alla fall lördagen, söndagen ägnades år att parera Louies humör och Theos rastlöshet då de två klev upp före klockan 06.00 denna morgon...

En del planerande och mental förberedelse för att jag ska börja jobba igen i morgon. Blir en mjuk start med 1 dag jobb och 2 dagar ledigt innan jag går på 4 dagar i följd. 

Göran har jobbat natten mellan lördag och söndag och jag har fördrivit tiden med att klippa 3 av barnen. Först ut var Louie som ville ha superkort, sen var det Melvin som mest ville klippa sidor och nacke, jag experimenterade lite med fade men saknar ett skär i min samling för att sista övergången ska bli bra. Sist men inte minst (fast det är han ju) så klippte jag Noah för första gången, bara nacke och sidor men det för stor skillnad! Jag fick hjälp av Jonna som underhöll med babblarna och han var faktiskt över förväntan duktig och satt nästan helt stilla❣️

Barnen då, jo de har gjort både det ena och det andra, flera av tjejerna har i helgen lockat och fixat håret på frisörhuvudena, Ninni och Lilly har knutit vänskapsarmband, Theo och Louie har byggt pussel och så har det även ritats en del. Burit och staplats ved, vikt tvätt, plockat disk, gått mer sopor, städat och plockat leksaker har också gjort såklart. 
Lite skärmar här och var har det också blivit, nästan oundvikligt, i form av film, tv-spel, Nintendo Ds, Apple-tv och mobiler men inte innan 12.00 och inte efter middag, bara barnprogram då i princip. 
Ja just ja, jag och Hilma körde ett rejält träningspass också igår, hon kämpade på så gott hon kunde och vi var härligt svettiga båda två efter ca 40 min. Vi tränade endast med egen kroppsvikt och rörelse. Kul när barnen vill vara med 🥰

Sitter nu med Minnah som blev väckt av de större barnen som ska väsnas mer ön nödvändigt när de gör sig klara för att lägga sig... och då passar jag nu på att skriva lite. 

Själv har jag gjort i ordning matlåda, packat jobbväskan och duschat. 

Nu är det strax dags för Noah att sova och ikväll är det pappan som ska natta honom, är alltid jag annars, vilket såhär i efterhand kanske inte var så bra... men han har ju varit så kinkig med sömnen på kvällen alltid så det har väl varit lättast så...

(null)
När Minnah leker för sig själv 🤗😍

(null)
 När barnen staplar ved 🤗

(null)
Snaggad nacke 😊

(null)
Och sidorna, fast där hade han inte så mycket innan heller. 

(null)
Meja ska bli frisör säger hon och tänk att jag tror henne så hon verkligen älskar att göra frisyrer på sin docka! 
Tänk om det funnits på samma sätt när jag var liten 😍


2 dagar i ett svep, tandspecialisten för Towe

Igår hann jag inte skriva, vi åkte till stan för Towe hade tid hos specialisttandläkaren strax innan 14.00 för att ta röntgenbilder. 
Vi gjorde några andra ärenden på samma gång och sen åkte vi hem. Lagade middag och sen blev det samma kvällsrutin som vanligt med äta middag, borsta tänder, se på barnkanalen och sen sova. 
Jag tog en promenad innan det var dags gör Noah att sova... trodde jag... han var inte alls trött vid 21.00 tiden utan var vaken tills vi gick och lade oss. Mellan oss i sängen somnade han på bara typ 15 min och jag lade så småningom över honom i hans egna säng. 

I morse klev Göran upp strax efter 05.00, Casper skulle in till stan för att göra en hjärnröntgen, han får lätt ont i huvudet vid ansträngning och läkaren på hälsocentralen skickade remiss för att undersöka för säkerhets skull. 
Göran följde med honom, inte direkt som stöd på sjukhuset utan för sällskap i bilen + att Casper skulle göra lite ärenden åt företaget som han går lärling hos. 

Jag hade alltså hela morgonen själv med barnen och det gick ju relativt bra tills Ninni blev lite grinig, Theo kom åt henne med sin ryggsäck, hon slog honom, han gav sig på något vis på Lilly som gav igen. Theo vrålade och skrek så man skulle kunna tro att han gyllene på att slå ihjäl sig... Jag påminner barnen varenda morgon om att vara lugna och tysta för att det kanske finns någon som fortfarande sover + att det är mysigt och rogivande med lugna morgnar och lugna kvällar...,Noah låg fortfarande och sov när vrålandet satte igång och jag blir helt galen på att det ALLITID ska vara något som händer och sker precis innan de ska iväg till bussen, oftast vid påklädningen 

De kom iväg till skolan, Noah fick i sig frukost, han vaknade konstigt nog inte av vrålandet utan en liten stund senare.  
När Noah ätit och fått på sig kläder så var det dags att klä på ytterkläder för att gå till förskolan, Louie lyssnade egentligen jätte ta men iom. händelsen tidigare så var jag lättirriterad och hade knappt något tålamod kvar så jag var kanske lite kort i tonen mot honom 😟. 
Vi kom iväg och vi kom i tid, Louie som vägrade sina överdragsbyxor blev som jag varnat kall om benen, men ibland måste de får lära av sina misstag. 

Noah somnade i ca 5-10 min på vägen hem från förskolan och somnade inte om fastän jag gick en extra promenad. 
Väl hemma så bytte jag sängkläder till de små, städade leksaker som Noah rev ut och dammsög... där kunde de ha räckt men det ena ledde till det andra och innan 14.00 så hade jag...
Dammsugit nedervåningen, ätit lunch, lagt Noah, tagit hand om lite tvätt, och skurat alla golv. Göran och Casper kom hem precis innan jag och Noah skulle äta lunch, Casper bytte om och åkte på jobb. Just ja, jag möblerade ju om i hallen också 😅

Barnen hämtades på förskolan, jag dukade Mellis, Towe och Hilma åkte till Svenstavik för att möta upp Meja tillsammans med Mejas kompis (även deras kompis). De andra barnen åkte till kyrkan för att sjunga med barnkören direkt effekt skolan. 

Tiden tickade iväg, jag började med middagen, köttfärslimpa i långpanna, köttfärskaka? 🤔
Jag åkte med Svärmor till affären för att handla potatis och mjölk, möttes av hysteriska ungar som kommit hem från kören och skulle berätta saker i munnen på varande... jag var redan stressad innan 🙈. 
När jag väl hade fått igång middagen, fyllt diskmaskinen, bäddat om ett påslakanset som tydligen var fel, skalat morötter och skulle göra såsen så jag var helt slut i hjärnan! Theo och Lilly hade kompis och det gör väl ingenting men om jag är stressad och de ska vara runt mina vem och alla ska prata samtidigt så suger det en väldig massa energi 😅. 
Till sist hade alla barn fått mat, 2 matlådor var gjorda och vi föräldrar kunde sätta oss att äta, vi har knappt plats för att alla ska kunna sitta tillsammans vid middagen i normala fall därför år vi efteråt och det kan vara ganska skönt dessutom. 
Jag önskar iofs. att vi hade ett stort och luftigt lantkök eller ett separat matrum där vi kan ha en stooort bord där alla får plats, men det kanske händer i framtiden. 

Nu har alla barn lagt sig, de små strax innan 19.30 och Noah som var sist ut somnade nyss. 
Nu lite lugn och ro innan det är dags att sova. 

(null)
Både Minnah och Louie hann ju med ett varsitt bad också igår innan vi åkte till stan. 

(null)
Och födelsedagspresenterna testades vid gårdagens frukost 🥰

(null)
Pennor med stämplar och pennor som doftar av olika frukter 🤗



Minnah 3 år och det 19:e firande av Fars Dag ❤️

Tidig morgon hos oss alla dagar i vecka men främst på helgerna 🙈. 

(null)

(null)
Såhär satt de klockan 06.19 i morse och hade suttit en stund... i morgon när det är skola lär jag få väcka dem vid samma tid. 

Idag har vi firat både Minnah som fyllde 3 år och pappan på självaste Fars Dag, det liksom krockade och det kan hända att pappans firande inte riktigt blev av... vi får ta det en annan dag ❤️ annars så kan man ju tänka att man firar honom lite varje dag ju, med pussar, kramar, kärlek och tacksamhet. 🤗

I alla fall så blev det hela firandet lite utdraget så Göran, Casper och Emilia åkte för att hämta en bil i Hoverberg, blev bjudna på kaffe och en rundtur i huset. 
Jag skulle baka kladdkaka men sockret var näst intill slut och vi behövde även inhandla glass, godis och strössel efter Minnahs önskemål. Hon ville även ha popcorn som jag hade tänkt karamelliserad men mitt i pizzabaket så glömdes det bort. 

Vi åt först middag, den blev det presentöppning innan fika och efter det en liten stund framför barnkanalen innan läggdags. 

Jonna har återvänt till stan och en ny skolvecka och för övrigt är det flera tandläkarbesök, sjukhusbesök, utvecklingssamtal och säkert något mer... skönt med en lugn vecka innan det är dags att jobba... eller!? 🙈

(null)
3 år!!!

(null)

(null)
Babblarna målarbok!!! 
Stämplar och tuschpennor med doft till det. 

(null)
Såhär glad blev hon för sin "Frozen" tiara och klackskorna. 

(null)
"Jag ÄLSKAR dom" sa hon ❤️

(null)
Godkänt fika 👍🏻

(null)
Noah spexar med glassen, kallt att äta med bara händerna! 

(null)
Gott! 

Sen så har vi ju pappan i familjen, den trygga, fina, underbara pappan med glimten i ögat. Som vi älskar honom ❤️❤️❤️

(null)

(null)

(null)


Viktiga saker för våra barn och ungdomar.

Upp tidigt, blev väckt 06.30 och kunde inte komma till ro att somna om efter att Noah gjort det så jag klev upp ur sängen. Skar och stekte köttet som vi skulle ha till grytan senare. 
Gav Noah frukost när han vaknat, de andra mindre barnen var relativt lugna, Theo och Ninni byggde Lego och Louie var arg för att han inte fick vara med. Lilly och Minnah kikade på barn-tv. 

De större barnen blev väckta och lite efter  09.00 serverades frukost. 

10.30 åkte jag och Göran iväg till Svenstavik, hälsade på Annica och Robert, passa på att ses typ ända dagen då vi alla 4 var lediga och de stora barnen hemma. Det var mysigt. 

Hem, laga middag, äta, Jonna och Meja fick rensa svamp som vi fick med oss hem från fina Carina. När de små barnen nattades så smet jag ut på en promenad och nu har jag tagit en härlig dusch och nu nattat/nattar Noah, han sov ganska sent på eftermiddagen. 

Jag måste bara lyfta en sak, något som jag tror att alla vi föräldrar tycker och känner! Språket och attityden som dagens ungdomar använder nu är ju HEMSKT!!! Både respektlöst och helt utan samvete, speciellt över nätet, bakom en skärm men också när de konverserar med varandra i verkliga livet MEN bakom ryggen på oss föräldrar och lärare. Vi får höra så fruktansvärt mycket av våra barn om vad som sägs på skolan, i bussar och hemma hos barnen. Massor med könsord och sexuella erbjudanden och kränkningar, nästan bara sånt och sen även riktade mot oss föräldrar. Har fått göra många gånger att pojkar hotar med att deras pappor minsann ska komma efter någon och att jag (som mamma till mina barn) gör och inte. 
Jag har heller inga änglar till barn, de kan kläcka ut sig saker de med men inte alls i samma utsträckning (vad jag vet) och jag skulle vara väldigt tacksam om jag får reda på om mina barn beter sig illa åt. 
Idag kontaktade hej en förälder vars barn skrivit kränkande om mina barn och hen var väldigt tacksam och barnet blev utan telefon. 
Det värsta är att jag inte tror att föräldrar och barn idag har en så öppen och nära relation så att de pratar om allt, och då menar jag i princip ALLT, jag tycker mig tro att vi har det med våra. Vi pratar även om sex väldigt naturligt här hemma och andra viktiga saker om vad man säger och inte, vad som är okej och vad som INTE är det. Sen kan det såklart slinka ur en del svordomar och en del fulare ord här hemma barnen emellan och det tar vi såklart tag i. Jag känner att eftersom vi pratar öppet och mycket i vår familj, svordomar och annat kommer upp men att vi visar att det inte är okej gör på något vis att det inte finns någon vits att kränka någon med tex sexuella ord då sex är något fint och naturligt. 
I alla fall så hoppas jag att det inte blir värre och att det så småningom kanske vänder och kan bli till det bättre. 

Vi får ju ofta höra en massa saker om vår familj, att vi är en stor familj och då är det si och så... inte kul för våra barn men de har lärt sig leva med det och hantera det. Vi pratar mycket om det här hemma också om fördomar och om vad folk tror men inte vet osv. Vi älskar vår stora fina familj ❤️ och barnen sina syskon även om de ofta bråkar så finns de där för varandra om någon utifrån ger sig på någon av oss. 

Tack för ikväll! ❤️



Nu är det strax helg!

Torsdag:
Tog en promenad även denna morgon/förmiddag, tog med oss hundarna också. 
Hade lagt gula ärtor i blöt i onsdags så denna dag kokades ärtsoppa med fläsk som vi sen åt till middag, vi körde traditionellt med pannkaka efteråt, tur att vi inte var så många hemma 😉

Melvin, Hilma och Towe var hem och lämnade sina skolsaker samt åt lite mellis innan de gick ner till vägen för att åka med skolbussen till Svenstavik. Melvin går en kurs med Film och Redigering och från och med denna dag så hoppade även Hilma på kursen. Towe mötte upp Meja utanför skolan och så gick de till momma och hälsade på. Melvin och Hilma kom dit efter kursen, de blev bjudna på mat och senare tog de 18.10 bussen hem. 

Theo och Lilly följde med kompisar i Handsjöbyn hem, de hämtades strax efter 18.00 av Casper och Emilia som ändå skulle ner till Handsjöbyn för att hämta däck. 

När alla åter var hemma igen så var det läggdags för de små och de större fick också lägga sig i lagom tid, har blivit lie väl sent senaste tiden pga. "Vi ska bara..."

Jag hann med en kortare promenad unna middagen, behövde lite luft och lyssna lite på min ljudbok. 

(null)
Soppan blev riktigt god 😋  

(null)
Samma form/fat i gjutjärn som vi alltid fick pannkakor serverade på när jag var liten 😍

(null)
Ca 1 timma efter att vi ätit mat så ville Minnah ha en banan... men har man slutat med välling så kan man få lite kvällsfika. 
💕

Fredag är det idag, eller den är väl snart slut...
En halvkaosig morgon med barn som börjar bli trötta såhär i slutet av skolveckan men så småningom kom alla iväg och de som är lediga på fredagar satte sig för att bygga Lego direkt efter frukosten. 

Jag tog en promenad vid 09.00 när Noah skulle sova och sen fortsatte jag att virka på "grytlapparna/handtagslapparna" till gjutjärnspannorna som jag steker pannkaka i, en klar och den andra påbörjad. 

Efter lunch bestämdes att jag skulle åka till stan för att hämta Jonna, plocka med mig Meja när hon slutat skolan för att hon skulle få ta kort till id-kortet som hon ska få i och med att hon ska få ett bankkort. 
Även passa på att handla lite på Ica Maxi samt köpa presenter till Minnah som fyller 3 år på söndag! Detta år föll det sig även så att det är Fars dag  samma dag, men pappan i familjen är det lite svårare att komma på en present till 🤔 så vi får klura på något. 

Vi åt på Mc Donalds innan vi åkte hemåt och stannade en sväng i Svenstavik för att köpa lite förnödenheter på Dollar Store. 

(null)

Nu är vi hemma och de små har lagt sig för att sova, Meja har kompis som ska sova över och det är snart dags att natta Noah, drar ut på det lite extra då han sov i bilen på vägen hem 🙈. 
Minnah tyckte det var läskigt ute och i bilen när "mörkret kommer" så på vägen hem hade vi lampan tänd längst bak i bilen. 

Såg också ett så fint träd i stan som jag var tvungen att fota, fullt med små röda äpplen 🍎 
(null)


Onsdag och hundfrisering...

En lugnare morgon till att börja med men sen blev det en del onödigt tjafs och jag var på jättedåligt humör när barnen väl gått... plus att Noah inte ville äta sin frukost, väldigt frustrerande. Men med en paus, ett blöjbyte och ett smörgåsrån som han kunde knapra på mellan gröttuggorna så var snart frukosten uppäten och humöret bättre. 

Jag fixade först med lite tvätt sen lämnade  Göran  Louie på förskolan och jag gjorde Minnah och Noah klara för en promenad tills Göran kom tillbaka, då gick vi alla en sväng, eller ja, Minnah och Noah satt/låg i vagnen i varma och mysiga åkpåsar ❤️. 

En stopp vid affären sen hem och jag ställde mig i köket för att göra en vegetarisk gryta på auberginerna som var kvar sen förra veckan och så kokade jag potatisen som skulle vara till moussakan som vi sen åt till middag, riktigt gott blev det faktiskt och alla barnen gillade det!

Vi åt lunch och sen tog vi en tur till Åsarna för att hämta paket innehållande reservdelar till Caspers bil, vi åkte Caspers gula lastbil, Noah satt i babyskyddet fram (då bra att vi har det kvar fortfarande, till såna tillfällen som idag) och jag och Minnah satt bak, hon i en framåtvända stol, också bara just detta tillfälle. Hon hostar och snorar fortfarande och när man är lite sjuk så får man ibland lyxa till det med en glass, en Daimstrut! Mycket nöjd tjej 🤗. 

(null)

Hade glömt köpa lök så när Noah sen skulle sova en kort sväng på eftermiddagen så tog jag en promenad med honom i vagnen och köpte lök, sen hem och stöka med middagen. Hilma och Melvin bakade chokladbollar, de brukar passa på att baka på onsdagar, eller kanske de brukar bli sugna då 🤔.  

Under tiden som maten stod i ugnen så klippte vi Vilda, har tänkt senaste 2 veckorna att vi ska klippa henne innan det blir snö och kallt men idag kände vi att hon börjat få små tovor så då gjorde vi slag i saken direkt. Olik sig blir hon och kanske väl kort men det var lika bra, och sen ska vi hålla efter oftare under vintern men försöka hålla en lite längre längd.

(null)

(null)

 Nu är det kväll, alla barn har lagt sig, Noah vaknade nyss av att hundarna skällde när Casper och Emilia kom in från garaget men det verkar som att han har somnat om. Natten till idag var en bra sådan för honom och oss, han vaknade 2 ggr under kvällen som somnade om igen och sov sen hela natten i sin egen säng! 

Tränade lite och duschade innan jag nattade honom så nu vill min mage snart ha sig lite fika, sen är det så småningom god natt. 



Intensivt...

Igår kväll bestämde vi halvt om halvt att vi kanske skulle åka in till stan och uträtta lite ärenden när vi ändå skulle till Svenstavik. Vi gjorde slag i saken och åkte direkt efter att vi lämnat Louie på förskolan, Minnah som är snorig och lite hostig (precis som Noah) fick såklart vara med oss. Ninni som är täppt i näsan och hade lite ont i halsen var också hemma från skolan. 

Vi åkte väldigt mycket hit och dit den tiden vi var i stan men vi fick gjort allt vi skulle och hann hem precis i tid för att hämta Louie på förskolan, vi tog även med oss Märta som gärna ville följa, Hildur skulle ändå följa med hem till oss efter att hon, Theo och Lilly varit och sjungit med barnkören. 

Jag tog en promenad med Noah i vagnen strax efter 15.00 och sen lagade jag middag när vi kom hem igen, Göran hjälpte till på ett hörn han också. 

Noah vaknade efter ca 1 timma när jag nattat honom igår och var vaken tills jag gick och lade mig med honom, jag passade på att se på en serie som jag börjat på "ÄLSKA MIG" heter den. Noah somnade och jag lade honom i sin säng och gick sen för att kissa, när jag kom tillbaka vaknade han och så fick vi se lite mer på serien, han somnade en stund innan jag stängde av någon gång efter 01.00, sen vaknade han kort och somnade igen... jag hoppas verkligen att det är mest pga att han är sjuk som han håller på såhär!
Jag sov hur som helst inte så myclet mer än 4 timmar natten som var och det känns i både kropp och knopp, det slog liksom till efter middagen. 
Nu har jag precis nattat Noah och ska se hur länge jag hinner sitta i soffan innan han förmodligen vaknar...

(null)
Ninnis nya frisyr 😍

Puss och god kväll! 

Nu är jag tillbaka med födelsedagar och annat 🎁 🎈

Nu har jag haft en väldigt lång paus, men det har jag nog behövt, egentligen inte av någon speciell anledning utan bara för att. Det är inget speciellt som hänt eller så, vi mår fint 😊. Men samtidigt så saknar jag skrivandet lite och tänker att nu ger jag mig på ett försök igen, kanske lite otaktiskt  då jag snart ska börja jobba igen men jag intalar mig att flera kortare inlägg kanske funkar ännu bättre, jag behöver ju inte bli så "långrandig" och skriva en novell varenda gång. 
Jag kan ju passa på att fråga er som läser vad ni tycker att det är intressant att jag skriver om, mitt liv antar jag men om det är vissa delar som ni kanske gillar bättre eller specifika saker/tillfällen som ni vill att jag ska skriva om mer. Skriv i så fall en liten kommentar, det skulle jag uppskatta 🥰. 

Det har redan hunnit bli November månad och igår firade vi vår Noah som hunnit bli 1 år! Han tog sina första steg för knappt en månad sen och nu går han hela tiden! Han är verkligen ingen bebis längre... även om han fortfarande ammar fortfarande, men bara för att vi tycker att det är mysigt ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

Barnen har nyss haft Novemberlov och Allhelgona var i lördags, då var jag till kyrkogprden här i Rätan och tände ljus för Mysan och min farfar ❤️. Momma ligger på kyrkogprden i Berg (My och farfar blev kremerade) men jag tänkte på henne också och ljusen fick vara för henne också även om hon inte ligger vid en minneslund/askgravlund. ❤️❤️❤️

(null)

Novemberlovet har varit ganska vilsamt, som sig bör då npgra varit förkylda och vädret varit kallt och blött. Vi har varit ute och städat undan inför vintern men också inne och myst, barnen har fått dille på att skriva ut målarbilder från nätet och färglägga 🤗. 

Ja vad ska jag skriva om mer 🤔. Jag börjar ju jobba snart, som jag skrev, den 16:e är det dags och jag kommer då att jobba 3-4 dagar/vecka. Det är med blandade känslor som jag går tillbaka till arbetet, jobbigast kommer nog vara alla långa och mörka resor till och från i vinter, men det kommer nog att gå fint, bara jag får sova på nätterna och vara utvilad när jag ska köra. Någon natt då och då kanske jag stannar hos Jonna i lägenheten. 

Nu sover nästan alla de små, bara "kvällspojken" Noah kvar och det låter som att det är dags att natta honom nu. Hoppas bara att han inte tänker vakna som han ofta gör och vara vaken tills vi lägger oss, mycket mindre sånt nu men blivit mer nu när han är förkyld... 

(null)

Nej men just ja! Jag måste ju också berätta om Minnah, hon som nu senaste 2 veckorna trappat upp från lagom trotsig till extremt från en dag till en annan! 
Hon har ju flera gånger fått tag på en sax och direkt tyckt att hon ska klippa sitt hår... första 2-3 gångerna så var det bara luggen men de nästkommande 3-4 gångerna så var det både vid öronen och ungefär  7 cm nedanför virveln bak... för knappt 2 veckor sen hände det igen och jag talade då om för henne att om hon klipper håret mer så kommer jag att behöva klippa det lika kort som Louies och då kommer hon inte kunna ha flätor! Dagen efter kom hon med handen bakom ryggen, Jonna frågade vad hon hade där och hon stack fram handen med att stort flin och sa "HÅR!!! Hahahahaha" och då sa jag till Jonna att hämta min saxväska och så förvandlades Minnah till en korthårig och jättefin liten tjej ❤️. 

(null)

(null)
Hon själv är jättenöjd och när vi var på Dollarstore sist så köpte hon sig ett fint litet diadem som hon ofta har på sig 🥰

Ninni som haft en sidecut länge klippte för en tid sen sitt hår till käklinjen i framkant och kortare bak. Hon blev sugen på ännu kortare när jag klippt Minnah så nu har hon också kort hår på riktigt och är också väldigt nöjd. 🙏🏻


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus