Klart fast ändå inte helt...

Vi tapetserade klart vårt sovrum i tisdags förmiddag och på eftermiddag/kvällen fixade vi till missödet med luftspalten i snedtaket. 
Vi hade valt en långrandig tapet till övriga väggar och valde ut en del av denna tapet, klippte två lååånga remsor av de längsta spillbitarna vi hade och använde som bård 😊👍. 
Vi skar ett snitt i tapeten, limmade fast det som varit liftspalten och täckte över med bården. Att en så stor luftspalt kan uppstå av att det felar på ca 1 ynka cm!!!

Det blev ju inte riktigt som vi tänkt men detta var det bästa sätt att lösa det hela på utan att behöva riva ner tapet för 600kr och köpa ny för lika mycket, vi vet ju inte ens om dt hade blivit bättre om vi gjort på något annat sätt!?

Vi är i alla fall nöjda och här kommer bilder på resultatet, ja inte det helt färdiga och möblerade men i alla fall på det färdigtapetserade:


Inte så illa va!?

I alla fall så satte vi även upp sängramen och städade av golvet innan vi gav oss, gick ner och nattade Theo (väldigt sent!) som hade sovit länge ute i vagnen och sen sov vi ännu en natt nere i barnens rum. Vi bar även upp skänken. 

På torsdag efter frukost bar vi upp själva sängarna/madrasserna/resårbottnarna men så mycket mer hann vi inte för jag följde med Susanne (svärmor) till Svensta en sväng, helt själv! Och jag sa till Göran att vi kunde fixa med hyllor och sånt senare. 

Natten till fredag så sov Melvin, Hilma, Towe och Ninni hos farmor, vi hade myskväll med de stora barnen och kikade på film. 
Även denna natt sov vi nere trots att sängen var klar att sova i, insåg att inga gardiner var uppe och det skulle blir väldigt ljust och Göran sov redan på soffan så jag lade mig i Towes säng så Theo slapp sova helt själv i det stooora rummet ❤️.

Igår förmiddag satte vi upp hyllor och sen åkte vi till Tina och blev där heeela (resten) av dagen. 

Så vi har nu sovit i rummet en natt och är egentligen klara men ändå inte helt 😀. 

i förrgår efter middagen var Ninni rätt trött ❤️



Lite varmare väder! Tapetsering gjord!

Idag är det i alla fall +15 grader och som så vi passar på att vara ute. 
Tvättar kläder som torkar rätt snabbt pga vinden, är inne på maskin nr 4 som är sängkläder. 
Trots att det känns som att jag inte tvättat på flera veckor så var tvättkorgarna ändå inte överfulla, men det är klart, är man inne hela dagarna och myser pga ruskväder så går det inte åt så mycket kläder 😊. 

Tvätt på tork och lekande barn i sandlådan!

Natten till igår tapetserade vi Jonna och Mejas nya rum, vårt gamla sovrum, det blev sent men passade på att göra klart när vi ändå fick göra det i lugn och ro då barnen sov, 04.04 lade jag huvudet på kudden. 
För övrigt så bor vi nu några dagar inne i barnens sovrum/lekrum 😊. 


Lite trångt men det går 😊

Gårdagen ägnade vi åt att flytta ner alla Jonna och Mejas saker och göra klart deras rum, det tar mycket längre tid än man tror, speciellt när ALLA syskon vill hjälpa till 😉. 
Såhär blev det;


Nöjda flickor!

Igår kväll började vi tapetsera vårt nya sovrum, Jonna och Mejas gamla. 
Vi gjorde bara fondväggen vid snedtaket, blev så besvikna då vinkeln på väggen var så otroligt sen så liftspalten bakom bara blev större och större 😞. 

I morse tog vi nya tag och tapetserade resten, samtidigt kom vi på en lösning på problemet med snedtaket 😀👏. 
Bilder på resultatet kommer när rummet är helt klart!

Nu ska här ätas tjock/ugnspannkaka till middag. 

Mums!






Midsommarafton 2014...

Midsommarafton var det ja... Strålande sol, varma vindar och en temperatur på +25 grader, kött på grillen, en riktigt smarrig sommartorra med jordgubbar och glada barn som dansar och leker kring midsommarstången!!!

Ja så hade man ju kanske önskat att det var men så blev inte fallet...

Klockan 03.00 i natt var det +2 grader, i morse/förmiddags +7, kalla, hårda och nordliga vindar, molnigt och en sol som gömt sig större delen av dagen...
För oss blev det en helt vanlig dag, inne, i pyjamas, slappande och mys för barnen, mamman och pappan tapetserade klart Caspers rum. 
Tårtbotten blev gjord men tårtan kommer att ätas i morgon, till middag blev det pasta med kasslersås. 

Barnen lekte mer efter middagen och föräldrarna rensade ur skåp i köket, lite mer ordning och reda, lite flyttande av villor och in med en nygammal servis. 
Jag älskar små förändringar i positiv bemärkelse för det gör så otroligt gott för själen ❤️. När livet känns tråkigt då är det bara att göra om och förnya lite så är det roligt ett tack igen 😊. 

Casper som varit hos Tina några dagar kom hem ikväll, Göran skjutsade en vän till Östansjö och Casper ringde och längtade hem, skulle annars ha kommit hem i morgon. 
Tapetseringen var en överraskning, han har valt tapeterna själv men visste inte att vi tapetserade när han var borta 😊. 

Nästa steg blir att välja tapeter till vårt nya sovrum, så skoj! Längtat jättemycket, detta rum kommer förhoppningsvis bli lättare att tapetsera!? Caspers rum var väldigt trixigt men vi löste det med bra samarbete och tålamod, trots att barnen var med och stökade där uppe mest hela tiden. 

Hoppas ni haft en trevlig midsommar alla ni där ute, vår dag har varit bra och vi deppar inte för att vi inte "firat", tar det en annan gång och ett annat år!

Puss puss


Tårtbotten gjordes på ett "lika delar" recept och jag tror det blev helt ok 👍. 

En av tapeterna som nu sitter i Caspers rum, fler bilder fixar vi en annan dag när alla grejer är på plats igen...


Fortsatt tråkigt väder...

Theo sov till 07.00 idag, dock blev han väckt av vår alldeles egna elefant Ninni! Så han hade nog sovit lite längre om Ninni varit en mus 😜. 

Åt frukost vid 10.00 tiden, smörgåsar och oboy fick det bli idag trots att det inte är helg. 

Ute har det blåst hela många dagen, dock inte lika mycket och kallt som igår men vi höll oss ändå inne. Towe och Ni ni ville gärna gå ut men då hade jag precis lagt Theo för att sova i vagnen så jag tänkte vi kunde avvakta och sen blev det inte alls... har lite dåligt samvete för det 😞. 

Dagen har varit relativt lugn, barnen har kikat på film, spelat spel och lekt om vart annat, mest lekt. 

Jag kokade rabarberkräm igår och den åt vi som lunch/mellis idag. De som inte gillar syrlig kräm (Meja och Towe är känsliga för surt och syrligt) fick lite harvrekuddar och mjölk istället. 

Theo har börjat krypa mer och mer och nu är det nog mer kryp och minde ålande, ser rätt skojigt och klumpigt ut nu i början ❤️.

Kände för att baka idag men jag har bara slappat de stunder som det funnits tid för det, inte gjort mer än nödvändigt. Kan ju vara skönt det också ibland även om jag kan ha lite svårt för det 😝, men det har faktiskt inte funnits några måsten heller. Tvättmorgarna är under kontroll (blir inte en full maskin), städade igår, disken under kontroll osv...

Jonna och Meja fick gå och lägga mig lite tidigare ikväll, de lyssnade och uppförde sig inte alls efter middagen. Dessvärre så höll de på desto mer i sängarna, pratade högt, lekte, skrattade, låg i samma säng fastän vi sagt tvärt nej så länge de inte snällt lägger sig och sover på kvällarna. Förstår inte att de verkar tro att vi inte hör dem!? Det slutar med att vi måste blir riktigt arga innan de ger sig efter 2-3 timmar och Meja skyller på att det är Jonnas ide (som det  9 ggr av 10 är) men Meja måste i sin tur lära sig att säga nej och sköta sig själv istället för att följa med på Jonnas idéer så den ursäkten godtas inte alls längre. 

Det hade varit toppen om vi kunnat dela på dem men det funkar inte då vi bor så litet och Jonna kommer troligtvis att dra med sig någon av de andra syskonen lika som hon gjort med Meja och det är ju onödigt att låta det ske.  
Men nu ska de ju troligtvis byta rum med oss och då blir det förhoppningsvis en stor förändring
Det löser sig nog så småningom. 

Ninni var jätte trött ikväll och valde att ligga i sin säng och kika på Pippi i stället för bompa och hon somnade ganska snabbt, utan välling dessutom som vi inte hann ge henne. 
Hilma, Melvi och Towe fick sitta uppe och kika på tv lite längre ikväll då de höll sig väldigt tysta och lugna. 
Theo var också trött och somnade snabbt strax innan 20.00. 

Göran och Casper spelar dator tillsammans och jag har tv:n helt för mig själv! Synd bara att det inte finns så mycket att kika på då allt handlar om fotbolls-VM 😞.  

Barnen fick ju ännu en fin liten kusin för en dyg månad sen och härom dagen fick vi veta vad hon ska bära för namn, en liten Emmie ❤️. 

Hoppas vi kan träffas snart ❤️

Hårfärgning!

Dagens tre positiva (dag 2):

1. Jag hann städa när Göran var med tre (4, Hilma följde med) till tandläkaren. 

2. Göran är underbar trots en väldigt grinig fru vissa dagar ❤️. 

3. Tog en lång skön dusch när barnen somnat. 


Ja som jag skrev så tog Göran med sig Meja, Melvin, Towe och. Hilma till Svenstavik direkt efter frukosten i morse. Hilma hade inte tid hos tandläkaren men följde med ifall det fanns tid på HC att visa upp hennes utslag som vi upptäckte på hennes rygg igår.

Dessvärre fanns ingen tid förrän på eftermiddagen så det får visas upp en annan dag. 


Undrar just vad det kan vara!?

När de var i Svensta så passade jag på att städa, Jonna myste ner sig i soffan med Ninni och Theo och kikade på Emil i Lönneberga och lite Madicken under tiden ❤️.

När Göran och de andra kom hem så hade han med sig hårfärg som han köpt, mest till Hilma men även så det skulle räcka till de andra om de ville. 
Vi åt lite lunch och sen satte vi igång med operation hårfärgning, lika bra att få det överstökat så att barnen slipper tjata, älsklingen fick agera assistent 😊. 

Här är resultaten:


Meja villa ha svarta slingor som matchade med hennes svarta slinga som hon har naturligt sen hon föddes.

Melvin valde båda färgerna och ville inte bara ha lite...

Towe och Ninni fick någon slinga i luggen...

Hilma fick svarta sidor, rödlila uppepå med några bredare svarta slingor. Den röda färgen tog inte helt överallt så det får bli en omgång till med den någon dag framöver. 
Gissa om hon är nöjd nu när hon äntligen fått en hel del svart i sitt hår, nu vill hon bara ha svarta naglar och svart läppstift också!!! 😜
Hon vet vad hon vill den damen!

Casper valde den rödlila, ville först ha hela håret men ångrade sig i sista sekund. 

Alla barnen blev mycket nöjda och det gick väldigt smidigt att utföra tack vare att Göran assisterade och höll lite extra koll på Towe och Ni ni som vill vara med och titta överallt!

Senare på eftermiddagen bakade jag efter mycket om och men, lite tjafs och sura miner lite muffins med Jonna. Hon gjorde i stort sett allt själv och det var duktigt från både hennes och min sida! Jag vill ju gärna vara med och styra och råkat många gånger ta över... 😜

Middagen blev något sen men det gjorde inte så mycket. Lite bompa hann de med ändå innan läggdags. 

När alla barnen somnat tog jag en härlig dusch medan Göran fixade undan disken ❤️. Sen fixade vi fika och sjönk ner i soffan. 

Vi började prata lite smått om lite ommöblering här hemma, det var väldigt länge sen sist och nu ska vi nog flytta upp vårt sovrum och Jonna och Meja får flytta ner, helst innan kattungarna börjar bli vilda och ska hoppa på oss i sängen när vi ska sova! Blev halvt galen förra året när de absolut skulle leka med sina vassa klor på oss (mest mig) så fort vi lade oss i sängen. 

Nu är det dags att sova, ny dag i morgon och förhoppningsvis sover Theo till efter 07.00 och inte till strax innan 06.00 som idag. Hoppas även att barnen sover lugnt, alla utom Casper, Jonna och Melvin sov oroligt i natt och kom upp minst en gång. Slutade med att det blev himla trångt i sängen ned både Towe och Ninni tätt intill oss. 

Natti natt!



Hilma ville raka mera...

Jo i onsdags klippte jag ju bl.a. Hilma och på torsdag kom hon och ville bli mer klippt. "Kan vi inte raka andra sidan också!?"

Onsdagens resultat...

Torsdagens resultat och en supernöjd Hilma!

Sen kom frågan;
"Har du svart färg hemma mamma, du måste köpa det!"

Punkrockare!?

Frågade henne idag om hon fortfarande var nöjd eller om hon ångrade sig men hon är fortfarande helnöjd!

❤️



Dagens tre positiva!

1. Fick sovmorgon då Theo vaknade och höll mig vaken i natt. 

2. Fick möjligheten att ta en avkopplande promenad helt själv, bara sovande Theo i vagnen. 

3. Hann slänga ihop några limpor nu på kvällskvisten. 

Annars har det inte hänt så mycket mer än det vanliga idag så detta får duga för ikväll. 
❤️


Jo, Casper satte sig vid symaskinen och fållade ett par avklippta jeans innan middagen. 
Det gick superbra! Killen som fick A som betyg i slöjd ❤️




Hektisk dag med skolavslutning följt av en slappardag inne...

Igår var sista dagen för barnen följt av en fin skolavslutning i kyrkan, det var massor av år sen själva avslutningen hölls i kyrkan. Jag kan tycka det varit synd då kyrkan är sen mest optimala lokalen för sång och musik. 

Dagen började ganska lugnt men det var eftermiddagen som blev hektisk, det var då allt skulle hända! Skolbarn skulle klippas, middag lagas och hinna ätas innan skolbarnen skulle befinna sig klädda och klara vid kyrkan för genrep kl 16.00!

Göran skjutsade iväg barnen, resten av barnen skulle kläs, jag skulle duscha och sen skulle vi ta oss iväg och befinna oss på plats 17.00. 
Lite besvärligt då regnet hängde i luften och stora bilen inte är hemma. Den planerade promenaden till kyrkan uteblev, Göran tog Volvon med 4 barn och jag stoppade ner Theo o vagnen och sprang iväg, hade 10 min på mig och vi hann fram precis i tid!

Avslutningen var som sagt fin. En tår i ögat när Casper praktiskt taget hoppade upp i famnen på en av sina lärare när de fick sina betyg ❤️.

Göran hade med sig systemkameran så alla bilder finns i den, tog inga med mobilen då vi satt längst bak. Och bilder efter kyrkan gick inte att få till då alla sprang åt alla håll och kanter. 

Efteråt var det den efterlängtade (för barnen) kakbuffen i församlingshemmet och det blev som jag hade förutsett, vi satt helt utspridda. Jag, Towe. Ninni och Theo satt vid samma bord som Görans mormor och mostrar så jag kunde ha koll på de minsta i alla fall. Melvin satt vid bordet bakom med farmor och resten stod/satt ute. 
Kanske skulle ha sagt till Karin att reservera ett bord till oss 😜. 

När vi fikat klart sprang Casper hem, Göran tog tre barn i bilen och jag gick med resten.
Vi hann hemm innan programmet sommarlov började och det var det viktigaste för barnen 😉. 

Väl hemma så kom Theresa med Nathalie och Molly, Nathalie skulle klippa sig innan en tripp till storstaden med en kompis. 

Barnen blev uppe lite längre än vanligt men vid 21.00 låg alla i sina sängar och vid 21.30 sova alla och då sjönk vi ner i soffan. 

Idag är det halvt storm ute, kalla nordliga vindar och endast +10 grader ute så vi håller oss inne och myser framför film i soffan. 

Nu ska vi till affären och handla lite mat inför helgen och sen hem och laga tacos. 

Trött Ninni kröp upp och somnade hos Jonna ❤️


Ultraljud med nr 9 <3

Igår, tisdag var vi på ultraljud och fick titta till vårt 9:e lilla underverk ♥. Allt såg jättebra ut men det var en tjurig liten tös (troligtvis) som inte alls ville visa sin profil men tillslut lyckades barnmorskan fånga en skaplig bild i alla fall.
Innan ul var beräknat förlossningsdatum 9711 men efter så fick vi flytta fram 2 dagar till 11/11, var beredd på att få flytta fram minst 5-7 dagar som de flesta gångerna innan. 
Nu längtar vi ännu mer efter den lilla ♥
 
Ska bli spännande att se vem som är där inne!

Innan vi var på ul så lämnade vi in stora bilen och sen tog vi en sväng på Coop forum för att inhandla lite lunch till Theo samt ost till Ivan. Theo fick åka kundkorg med hjul, helt perfekt!
 
Spännande!

När vi åkte hem så fick jag se detta på himlen, säkert inte så ovanligt men jag har aldrig sett det såhär förut...
 
Två flygplan som bildar ett X (ursäkte geggan av småkryp på rutan...)

När vi kom hem var det full fart ute i solen på gården, barnen lekte och barnvakterna såg väldigt lugna ut :). Det hade gått jättebra och vi umgicks resten av dagen, myste i solen, åt pastasallad och pratade ända tills det närmade sig sängdags och Tina med fam. begav sig hemåt. Tack så hemskt mycket!
 
 

Ny frisyr på Hilma, besök och sommarfest på förskolan!

Dagen startade väldigt lugnt, Melvin var först upp och sen väckte jag skolbarnen och gav dem frukost, Theo vaknade lite smått när jag klev upp men han låg kvar och mös i sin säng en stund.
Hilma; Towe och Ninni sov tills klockan var närmare 08.00 och vi väckte dem för att de skulle hinna äta frukost innan vi dukade av bordet.
 
Jag lade Theo ute i vagnen vid 09.30 ca, då var det mulet och endast +13 grader...
När jag kom in igen så tog jag mig an saxen och friserade barnen, Hilma var först ut:
 
 
Hon valde sidecut och blev riktigt nöjd, hon hade kunnat raka båda sidorna men mamman tyckte att vi börjar men en.

Håret ligger inte riktigt som mamman vill så det lär bli några småjusteringar innan jag blir nöjd med slutresultatet, men huvudsaken är att Hilma är nöjd!
 
Efter lunch fick vi besök av finaste Kim och Nike från Klövsjö, Kim ville klippa topparna, följt av en inbakad fläta och sen bjöd jag på lite fika ute i solen. Theo vaknade och graderna hade stigit i samband med att molnen skingrade sig och solen kikade fram.
 
Göran klippte gräset men fick avbryta innan han var klar, Tony hade slagit hål i huvudet på sig själv med en hammare ( inte med mening) och Göran fick hämta honom och ta med honom till Svensta på Hc för att limma (Susanne skulle precis börja jobba och då var det smidigare och lättare för Göran att åka).
 
Jag hängde tvätt ute trots några droppar regn, himlen såg inte ut att vilja bjuda på så mycket regn (ack så fel jag hade...)
Barnen kom hem från skolan, Theo fick mat och sen vid 15.25 knatade jag iväg med alla barnen mot förskolan och sommarfest. Stora bilen är ju inte hemma och vi får inte plats i en av de mindre...
Vi stannade till på Tempo och köpte korv och glass, sen knatade vi vidare och barnen skötte sig hur bra som helst ♥. Casper tog cykeln men stannade och väntade på oss med jämna mellanrum.
 
Precis som tidigare år så är jag inte först fram att grilla vilket resulterar i att vi alla inte får plats att sitta tillsammans och samtidigt vid ett bord så vi löste det på vanliga viset;
 
Samlade tillsammans ♥
(Göran hann inte komma hem och vara med)
 
Barnen skötte sig jättebra och jag har inget att klaga på, ja kanske vädret då...
Det mulnade på rätt snabbt i takt med att blixtar och dunder närmade sig och strax efter att alla grillat och ätit samt smugit in på förskolan så kom hällregnet! Det öste verkligen ner och efterrätten i form av glass och tårta fick ätas inne.
 
När klockan var runt 18.15 och det började närma sig dags att bege sig hemåt så var Göran redan hemma och han fick komma och hämta barnen (i omgångar). Jag och Theo promenerade hem och vid det laget så hade det slutat regna och solen sken igen, dock var det ganska blött på marken.
 
När vi kom hem var tvätten riktigt blöt, Göran klippte lite mer av gräset och jag gick in yill barnen.
Fixade välling till Ninni och Theo (Towe har slutat med välling, nu i söndags var sista dagen), Ninni hade redan somnat i soffan men Göran hade gjort henne klar för sängen så det var bara att bära in henne och jag lyckades få henne att äta vällingen innan hon somnade gott igen.
 
Resten av skaran gick och lade sig vid 20.00 (Casper vid 21.00) och det är lugnare på kvällarna nu igen när Jonna och Meja sover på sitt rum. Theo hade dock lite svårt att komma till ro ordentligt men nu sover han sött sen några timmar tillbaka.
 
Nu är klockan efter 00.00 och jag ska också krypa i säng. I morgon är det skolavslutning och jag ska hinna klippa resterande 3 (4 med Göran) innan de ska vara i kyrkan vid 16.00 för genrep, själva avslutningen börjar vid 17.00 och därefter är det kakbuffé. Någonstans där innan 16.00 ska vi hinna klämma in middag också...
 
God natt och hoppas att det är fint väder i morgon och uppehåll (det har regnat mest hela kvällen nu så tvätten är väl helt dyngsur), det skulle kännas bättre än regn och rusk :).

Kolasnittar och Ciabatta...

Casper sov hos Tony natten som var så i morse var det bara Jonna som behövde kliva upp för att göra sig klar för skolan. Jag klev upp 06.40 och väckte henne, tyvärr gnekar våningssängen så mycket så Towe som låg under vakande också, Ninni kom till oss tidigare på morgonen och sov kvar i vår säng.
 
Jonna gick till skolan, regnet stod som spön i backen så Casper var hem och hämtade regnjackan, de skulle ha cykelutflykt med skolan idag. Jag och Towe satt i soffan med varsin surfplatta och väntade på att de andra skulle börja vakna...
 
Klockan var närmare 08.30 när Theo vaknade och strax därpå vaknade Ninni, sist men inte minst kom Meja också upp, Hilma och Melvin behövde vi inte bry oss om att vänta på då de ju sov hos farmor.
 
Jag ringde BVC och kollade upp det här med att Ninni slog sig i pannan i fredags och sköterskan Annika var precis påväg hit till byn för ett hembesök och kunde komma förbi här hos oss efter det och kika på Ninni, det var kanon! Allt såg bra ut, vi hade tejpat bra och vi ska låta tejpen sitta så länge som möjligt, tills den lossnar av sig själv. Skönt att ha det registrerat ifall det blir ett fult ärr i framtiden.
 
Vi åt frukost och plockade undan, barnen myste ner sig i soffan, Annika (bvc) var här en kortis och jag bakade lite kolasnittar till kakbuffén som hålls efter skolavslutningen torsdag kväll.


Satte även igång en deg när jag ändå var i farten, det blev Ciabatta som vi sen skulle ha till tortellinisalladen som vi åt till middag. De blev inte alls vackra, men sällsynta och goda, man ska ju inte röra degen mer än nödvändigt så jag skar bitar och lade på plåten för en jäsomgång till innan gräddning.

 
Barnen kom hem från skolan, Jonna cyklade ner på affären för att köpa mer ingefära så jag kunde baka en dubbel omgång till med kolasnittar, lika bra att baka rejält så det räcker till en kaka var åtminstone.
 
Kakorna blev klara, så småningom brödet likaså, Göran hade skurit grönsaker och kassler till salladen så det var bara att koka tortellinin och smaksätta creme fraiche med vitlök och sen röra ihop allt.
 
Vi åt och sen varvade barnen ner framför bompa och eftersom de aldrig hann äta sitt lördagsgodis som de för en gångs skull fått handla själva, någon gång under helgen så fick det bli just framför bompa idag, på så vis slipper jag frågor/tjat om det resten av veckan ;D.
 
Nu är barnen nattade men alla sover inte ännu.
Några av de första dygnen efter att katterna fått ungar så var det någon katt som kissade ner både Jonna och Mejas säng (två olika nätter), jag har sanerat madrasserna och vädrat dem samt haft dörren till deras rum stängt hela tiden efter dess och Jonna och Meja har fått sova nere hos de andra barnen. 
Var meningen att de bara skulle sova nere någon natt men sen så fick jag veta att Helena (tremänning) skulle på IKEA så då bad jag henne köpa 3 st madrasskydd. Vi har redan såna i Towes och Hilmas säng, som dra-på-lakan fast täckta med plastad frotté, och eftersom vi ska till stan i morgon så kan jag hämta dem då och tyckte att det inte var någon idé att bädda i ordning sängarna förrän vi har skydden... Lika bra att ha i alla barnens sängar så därför blev det ett till Melvin säng också.
 
Ja det blev rörigt det där men dit jag ville komma var att det är lite stökigare med nattningen nu när det Jonna och meja sover nere och alltså måste dela säng med någon av de andra, och det är faktiskt de två större som förstör lite för de andra, speciellt Jonna när de inte lägger sig och verkligen försöker komma till ro... suck... men i morgon ska ordningen vara återställd igen! Men då lär det väl ska gnällas lite om att de inte vill sova själva i sina sängar!?...
Ibland funderar jag på om man ska bygga en stor säng längs med ena väggen av rummet, en enda bred säng, 4 meter bred eller så och så får alla sova där... men det lär väl inte bli så mycket bättre antar jag...
Jag ska ju egentligen inte klaga då de faktiskt oftast är duktiga på att lägga sig och somna om kvällarna, som sagt brukar det bara vara Jonna och Meja som håller på och pratar, skrattar och har sig uppe på deras rum...
Det som är värst är att Jonna till en början drog med Meja som i sin tur inte sa emot trots hon visste att det var fel, hon vet bättre och det vet Jonna också men de triggar varandra och det slutar med att man är osams mest varenda kväll, vilket i sin tur inte känns så bra men vad ska man göra!? Regler och gränser är ett måste!
 
Nog om det... i morgon kommer Tina hit och vi åker mot stan.
Vi ska lämna in stora bilen, göra ultraljud, jag ska springa på H&M och köpa 2 par tights (mina mammatights som jag haft i flera år har jag lagat och lagat men nu går det inte längre), åka förbi Helena och hämta madrasskydden och så ska vi in en snabbis på Dollarstore innan vi skyndar hem till barnen igen.
 
Nu ska jag ringa Tina, se till att barnen somnar och sen sjunka ner i soffan och ev kika på finalen av "Hela kändis Sverige bakar", finalen var igår men den missade vi då vi istället kikade på två av avsnitten vi missat...

Ninni fick tofsar också...

Men de åkte ganska snabbt igen...

Hon skulle fixa håret på Towe istället ❤️


Sommardopp!

Till en början trodde jag inte att det skulle bli så varmt idag men nu ikväll vid 20.00 var det ändå +20 grader ute fortfarande. Jag klagar absolut inte!

Vi hade planerat tjock grillkorv med potatismos till middag och Göran ställde sig och skalade all potatis redan direkt efter frukost och jag hjälpte barnen med tandborstning och påklädning. 

Till en början var vi inne, kikade på Ronja Rövardotter och bara tog det lugnt. Jag var ut vid 11.00 och sövde ner Theo i vagnen, Jonna och Hilma hade fått smita ner till Gittan en stund. 

Susanne (moster) kom efter en stund, jag hade lovat att klippa henne och en stund senare kom Gittan och barnen. De ville komma upp och träffa oss lite innan de skulle bege sig av hemåt igen. Det blev en ganska kort visit även denna gång men Gittan har snart semester och kommer igen om dryga 2 veckor. 

Vid det här laget var filmen slut, några var ute och lekte och några inne och ritade men när Gittan och Susanne hade gått så gick vi alla ut, men först gav jag Theo lite lunch, han hade precis vaknat och klockan var strax innan 14.00 (ungefär). 

Dagen fortsatte, barnen lekte, Göran och Casper skruvade och bytte säten i Volvon och jag hängde lite tvätt innan jag sen dukade fram lite fika i form av frukt och hårdbröd. 

Sen lite mer lek, skruva klart, ta ner tvätt och lite lek med vattenslangen!

Ninni och Meja myser på bron. 

Theo var törstig och hade en fluga på huvudet. 

Pappan agerar vattenspridare

Spring, skratt och skrik!

Sen plockade vi ihop och plockade in, tog fram badrockarna och gick ner till sjön

Bilder säger mer än 1000 ord ❤️

Ninni och Casper ❤️

❤️

Underbara älskade ungar ❤️



Theo kör vagn med samma stil som en volvoraggare

❤️
Efter 15-20 minuters intensivt badande knatade vi hem och började med middagen, klockan var redan 18.00 och det var rätt skönt att bara behöva ställa kastrullen på plattan och vänta på att potatisen skulle koka. 
Grillkorvarna körde vi i ugnen och sen passade Casper på att bara en sockerkaka för att ha något fika till morgondagens cykelutflykt med skolan. 
En sockerkaka i långpanna med smak av apelsin och marabou mjölkchoklad. 

Under tiden som pappan i huset fixade middagen och store sonen bakade så duschade jag alla barnen. Egentligen brukar alla utom Casper och Jonna duscha på måndagar men efter badet i sjön tog jag alla idag. 

Vi åt middag, dukade av, Casper packade fika och tog med sig Hilma och Melvin till farmor, de ska få sova där inatt då hon inte börjar jobba förrän 14.00 i morgon. 
Resterande barn gjordes klar för nattning, älsklingen tog hand om disken, jag nattade barnen och nu sitter jag här. Funderar på om jag också ska ta en dusch!? Bara jag och Theo som inte duschat (duschar och badar honom väldigt sällan då han blir så torr, tvättlappar där det behövs funkar 😊) så jag tror jag ska blöta ner mig lite jag också. 

I morgon börjar sista veckan innan sommarlovet, sista veckan med vanlig vardag för oss på väldigt länge, ingen väckarklocka som ringer 06.15 varje morgon! Det ska bli skönt med sommarlov!



Pingstafton!?...

Idag har varit en mulen dag med lite kyla i luften trots närmare +20 grader...
 
Göran fick någon släng av magsjuka inatt, typ samma som jag hade tidigare i veckan, idag har det varit bra men han har haft sängläge och tagit det lugnt för magens skull.
 
Meja följde med farmor till stan idag, hon fick födelsedagsshoppa nästan 1 månad tidigare, det är ju 4 av våra som fyller i just Juli månad så svärmor undrade om det var ok att ta henne nu så blir det inte så mycket sen och det gjorde såklart ingenting.
 
Jag sövde ner Ninni och Theo i vagnen redan vid 11.00 idag då det blev sent igår och när de små sov fick de större mumsa godis som de fick av farmor igår. Det var en burk med massa pulver, klubbor och annat "besvärligt" godis så jag fick tillbringa typ 2 timmar sittande i soffan och assistera och hålla koll så det inte blev kladd överallt... men nu är det slut...
 
När Ninni vaknade så fikade vi tårtan som vi inte hann med igår och sen hängde jag ut lite tvätt innan Theo vaknade och ville ha lunch/middag...
Tvätten som jag hängde ut är nog ungefär lika blöt nu som när jag hängde upp den för 2,5 timmar sen då det småregnat i omgångar...
 
Ninni och Hilma passade på att vara ute i sandlådan och gegga en stund precis när det regnade och dörren har stått öppen nästan hela dagen så friskluft har vi i alla fall fått även om vi inte aktivt har varit ute ;).
 
Till middag som vi nyss avslutat fick det bli rester sen gårdagen, Görans mamma skickade med oss det som blev kvar av middagen igår och det var ju skönt att slippa laga middag en dag som denna, man blir så slö när vädret är grått...
 
Har även passat på att kika ordentligt på kattbebisarna idag när båda mammorna var ute, de växer så det knakar, det dröjer inte många veckor förrän det är 8 st vildingar som springer omkring överallt och hoppar i gardiner och annat ;P...
 
Diskmaskinen är fylld, tvätten ute ska snart tas in för omhängning och sen är det väl bara att ta det lugnt, låta maten sjukna och invänta kvällens Gladiatorer final (om jag inte minns fel!?)... får inte glömma att ställa ut soptunnan heller för i morgon bitti kommer sopbilen... eller!? Nej! Det är ju bara söndag i morgon :D...
 
Jaja, det var årets pingstafton det :)... Vad har ni gjort idag?

Nationaldagen...

 
Jag kan inte påstå att jag någonsin firat nationaldagen på något speciellt sätt, är inte uppvuxen med det så det är väl därför det blivit så!?
Har heller ingen aning om det varit någont speciellt firande här i byn som vi missat!? Lite sent att ta reda på nu i efterhand också ;P
Hörde dock att det bjudits på tårta borti byn men om det var pga nationaldagen också eller att en tant fyllde 80 år vet jag inte, vet inte om hon fyllde idag heller men den som ville fick i alla fall komma.
Det hade iofs varit skoj då det hela höll till på en gammal loppis där det brukar serveras fika men fick höra det av svärmor när vi kom för att äta middag och då var det ju för sent... bättre lycka en annan gång :)
 
I alla fall så vaknade barnen runt 07.00 och Jonna var snäll och tog Theo som fick sitta med ock mysa i soffan så vi kunde ligga och dra oss ca 1 timma, har ju sovrummet bredvid vardagsrummet så vi hör ju barnen hela tiden.
 
Sen klev jag upp, Ninni hade morgonkissat i blöjan och tagit av sig den och behövde hjälp med en ny, kände mig rätt pigg och glad så vi fortsatte in i köket och började frukoststöket. Först av allt kokade vi gröt till Theo och under tiden han åt så kokades det ägg och sen dukade vi fram till en riktigt smörgåsfest fast utan mjukbröd och det var ingen som klagade!
 
Det var rätt mycket smulor och kladd på golvet i köket så jag dammsög och gjorde i ordning skurvatten, slutade med att jag någon timma senare hade tagit alla golv + badrum, skönt att ha det städat och rent! 
 
Göran såg till att alla barn borstade tänder och klädde på sig och sen blev det efter Ninnis önskemål Pippi Långstrump i soffan en stund.
 
Fördelen med att alltid (så gott som) ha var sak på sin plats och leksaker ihopplockade innan läggdags är att man inte behöver börja med att plocka innan man kan komma till skott med att damma och moppa golven :D.
Innan jag var klar så hade övriga familjen gått ut, det var +20 grader, sydliga varma vindar och sol med några moln här och var, väder som man inte alls ska klaga på!
Jonna var snäll och sövde ner Theo i vagnen och Ninni sövde jag när städningen var klar.
 
Under tiden som Ninni sov, barnen lekte och Casper hjälpte pappan att skruva bil så bakade jag en marängtårta, testade ett nytt recept som delvis blev bra... marängen blev kanon men botten innehöll på tok för mycket smör/margarin, hälften hade gott och väl räckt!
 
Ninni fick sova en dryg timma innan jag väckte henne, Theo sov längre, närmare 2,5 timmar.
 
Vid 16.00 var vi bortbjudna på middag hos svärmor, Theo åkte sjal på ryggen dit.
Meja som hade följt med farmor en sväng till Svenstavik efter frukosten hade bestämt att barnen skulle äta korv med bröd och vu vuxna samt Casper och Tony fick rostbiff, potatissallad och en riktigt god grönsallad. Till efterrätt blev det lite glass, tårtan som jag gjort (men ej monterat och garnerat) får snällt vänta tills i morgon.
 
Strax innan 19.00 tackade vi för oss och började gå hemåt, dock ändrade vi planen och tog en sväng förbi Gittan (min moster) som kommit upp till sitt sommarhus natten till idag. Vi hade tänkt hälsa på tidigare men vi såg att de var i full färd med att klippa gräs och fixa så då ville vi inte störa...
När vi kom skulle de just dricka lite te och fika och barnen var inte sena att bjuda in sig själva ;P... vi blev kvar i drygt 2 timmar innan vi tackade för oss och knatade hem för att natta trötta barn.
 
Göran och Casper var kvar hemma, Melvin hade gått hem en stund innan och blivit rädd för en skalbagge som enligt honom var giftig och jagade honom varpå han började springa och snubblade så klart och skrapade upp båda sina knän... Göran hade nästan nyss plåstrat om honom och när vi kom hem fick han plåstra om Ninni också.
Ninni ramlade och slog ett jack i pannan när vi var hos Gittan, inte djupt men såpass att skinnet sprack och då tyckte vi det var lika bra att tejpa, inte allvarligt nog för att behöva åka in på akuten och sy... ska dock prata med HC på måndag och be om att få visa upp så att det blir registrerat inför ev ärr i framtiden...
 
Barnen var som sagt trötta och somnade snabbt.
Jag har tagit en välbehövlig dusch, klockan tickar iväg och det är snart midnatt... Känner mig lite smått hungrig så jag får se om det kanske blir till att stoppa någon i magen innan det är dags att sova? Så får vi hoppas på att barnen i alla fall tar lite sovmorgon i morgon :).
 
Vad har ni andra gjort idag? Firar ni nationaldagen på någon speciellt sätt?
 
 
 
 

Resten av dagen och mer av föregående...

Efter lunchen gick vi ut, det var ändå +20 grader och uppehåll, dock kändes det ändå kyligt på något vis.
 
Vi var ute och skrotade på tills närmare 16.00 då Göran kom hem, han hade pizza från Draupner med sig så vi slapp stå vid spisen och laga mat idag :).
Det var nämligen så att vi i fredags efter storhandling i stan köpte med oss pizza hem och de var inte de bästa pizzorna, väldigt välbakade med mörka och skorphårda kanter och så brukar inte deras pizzor vara. Så jag ringde och självklart så fick vi nya pizzor vid tillfälle och det tillfället blev idag. Bra kundservice, det tackar vi för!
 
Efter middag så smet jag, Göran och tre av barnen iväg för att handla lite mjölk och annat behövligt inför helgen, bl.a.. så fick de vara med att välja godis och det hör inte till vanligheterna då vi inte ens låter dem få godis varje helg. Casper var iväg när han kom hem efter skolan och sen fick Jonna och Meja cykla iväg lite senare och handla själva och då ville ju självklart Melvin, Hilma och Towe göra det samma. Men det blev lite besvikna miner när de inte skulle få sätta tänderna i det redan idag...
 
Barnen kikade på barnprogram, några spelade på sina plattor en stund och sen blev det läggdags, ikväll lite senare än vanligt då de är lediga i morgon annars brukar de ligga i sina sängar någon gång mellan 19.00-19-30 men nu blev klockan närmare 20.30. Men någon längre sovmorgon lär det ju ändå inte bli i morgon... :).
 
Nu sover de i alla fall och lugnet har lagt sig, bara ljudet från tumlaren, tv:n och knapprande tangenter...
 
Glömde ju skriva i förra inlägget att vi förra helgen hade lite besök av Benny och hans tjej Hanne då de var hem (till Susanne) och hälsade på.
Hanne var snäll och klippte mitt hår som inte fått se en sax på 2 år och sen krusade hon även håret på flickorna som fortfarande var vakna, alla utom Hilma och Towe men hon lämnade tången här til dagen därpå så jag skulle hinna fixa på dem också när de vaknade.





Jag har lovat att vi ska köpa en likadan av Hanne så vi har en hemma, den var riktigt bra, keramisk som är varmare men ändå snällare mot håret. Det går snabbt och enkelt och det sitter bra.
 
På söndagen hade vi lite kalas för Jonna igen, moster Tina, Märta, Astrid och momma kom och firade och vi bjöd på rulltårta i alla enkelhet samt middag som fick bli pastasallad med kyckling.


Ninni och Märta ❤️

Jonna fick fina presenter och av Tina fick hon hela 3 paket, ett för sin 8-års dag, ett för sin 9-års dag och så en för sin 10-årsdag som vi nu firade. Tina hade lite andra planer och idétorka för tidigare födelsedagar som inte riktigt blev av och presenter uteblev så då tog hon igen det nu och Jonna blev jätteglad och överraskad <3.
 
Nä nu får det räcka för idag, en ny dag i morgon, Sveriges nationaldag! Som man nästan inte får fira här i vårt land utan att skämmas och bli anklagad för att vara rasister... så fira lugnt där ute...
Jag ska i alla fall försöka hinna baka en liten tårta bara för att och sen är vi bortbjudna på middag hos svärmor!

Senaste tiden...

Dagarna går, tiden rullar på i ganska hög fart och jag har inte alls prioriterat att sitta här och skriva om kvällarna när barnen äntligen somnat men jag skulle verkligen vilja skriva oftare så jag ska försöka få till en ändring!
 
Idag är det torsdag och i morgon är det Sveriges nationaldag och röd dag, nästa vecka går barnen skola 4 dagar och sen är det äntligen SOMMARLOV!!! Barnen jublar och jag hoppas att vi kommer att få en fin sommar tillsammans utan alltför mycket bråk och tjafs (med barnen och dem emellan).
 
Theo har hunnit bli 10 månader och han lär sig fortfarande massor, just nu reser han sig och har lite smått börjat gå utefter saker, han är lite feg så det går sakta men säkert. Bättre att han tar det försiktigt och inte bara far fram och gör illa sig!

Han har även börjat krypa lite smått men ålar fortfarande helst. 

Krypa på filt ute och känna lite på gräset


Har har lyckats ha magsjuka 4 ggr på knappt 2 månader och miste lite i vikt men är pigg och kry och vikten har återigen börjat öka, sista två gångerna var det bara han som åkte dit... de andra blev väl immuna!?
 
Vi har varit på Liseberg med Casper och Jonna, åkte onsdag (28/5) natt föra veckan och kom hem fredag morgon.








På vägen hem lyckades jag köra på ett rådjur så bilen ska lämnas in, kofångaren, huven och extraljusen fick smällen. Rådjuret dog direkt och det var knappt någon i bilen som märkte att det hände, tur vi hade stora bilen!
 
När vi var iväg så hade vi de andra barnen utspridda på 3 ställen och det var första gången som vi lämnade bort Theo! Spännande och nervöst men det hade gått jättebra. Han och Meja var med moster Tina, Melvin och Hilma var med momma och Towe och Ninni var med farmor på nätterna och Maria på dagarna (när farmor jobbade).
 
Båda katterna har fått kattungar, Kissen fick på onsdag eftermiddag då vi skulle åka mot Göteborg, hon fick 3 st och Sötnos fick sina 5 bebisar natten mot lördag. Kissen födde sina i Ninnis säng och Sötnos i Theos, trots att Theo sov där hade hon lagt sig i fotändan.
Kissen ligger kvar med sina i Ninnis säng men i en ganska stor kattbur och Sötnos har sina i en korg under en skänk i vårt sovrum.
 
På tisdag ska vi på ultraljud, har inte gått ut med det ännu (de flesta vet ändå ;P) men i november beräknas nr 9 att komma, det ska bli så spännande att se vem som bor där inne i magen denna gång!
Vi ska passa på att lämna in bilen på samma gång och finaste syster Tina kommer hit för att passa barnen några timmar så att Göran också kan följa med in och kika på bebis, han har ju inte kunnat vara med in de sista gångerna...
 
Det har varit fortsatt bra väder, i alla fall de sista två veckorna vad jag kan minnas, vissa dagar riktig sommarvärme och vissa lite svalare men ändå skönt. I helgen var det strålande sol och barnen blev lite solbrända, några lite åt rödare hållet och så har vi Jonna och Melvin som blir bruna direkt.
Jag har passat på att tvätta nu när man kan hänga ute och tvätten torkar så fort och doftar så friskt, vissa hänger tvätten ute året runt men det gör inte jag...
 
Igår och idag har det varit regn och rusk ute så vi har varit inne och kikat på film. Jag åkte dessutom på någon släng av magsjuka på tisdag kväll och var ganska mör igår onsdag även om det inte blev några mer symptom. Jag låg i soffan i stort sett hela dagen och Göran fick passa upp lite extra <3.
Hilma och Melvin får för säkerhets skull vara hemma från dagis denna vecka och vi håller tummarna för att Theo och alla andra klarar sig och att det bara var något tillfälligt för mig, kanske något jag ätit!?
 
Idag är det lite bättre väder, igår regnade det i stort sett hela dagen, idag är temperaturen lite högre och solen kikar fram men vi har än så länge bara varit inne, bara lunchtid än...
 
Nä som sagt lunchtid och dags att stoppa något i magen. Ska försöka uppdatera oftare och ska även försöka lägga in lite bilder i detta inlägg lite senare.
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus