Ett fönster mindre...

På förmiddagen satte vi igång med vårt lilla projekt att sätta igen ett fönster... fönstret sitter i en skrubb/rum (ca 3 m3) innanför badrummet, tills nu har vi haft garderober inknökade där men om vi sätter igen fönstret kan vi bygga en riktig klädkammare där inne!!
Det första vi gjorde var att lyfta av fodret innan vi lossade invändiga lister och utvändigt foder, ja efter att vi flyttat ut alla kläder och garderober därifrån förstås! När Göran lossade fodret så följde nästan fönstret med... det satt bara fast i TVÅ spikar i det övre vänstra hörnet!!! När både fönster och karmen var borta så gick vi ut för att hämta reglarna som vi hade sen vi rev den gamla vedboden... tyvärr så var de för korta, det fattades 17 cm på varje regel... men efter lite letande i högen så hittade vi tre längre!! men de var 1 cm för smala...

Vi bestämde oss för att åka till Åsarna och köpa regel och samtidigt passa på att köpa den invändiga panelen samt rundstav så det är gjort. Först blev det en snabb lunch. Jonna och Casper var med kompis, Hilma och Melvin med farmor, en himla tur att vi har henne!!! Meja följde med oss.
Såklart så fanns det inga reglar att köpa som var 10,3 cm, han vi pratade med sa att antagligen är de som sitter där bara kapade och inte hyvlade.... så då kunde vi ju använda de som vi redan hade hemma... men panel och rundstav köpte vi i alla fall. Vi stannade på kiosken och köpte mjukglass innan vi for hem, det tyckte Meja om!!!

Väl hemma så satte vi igång och efter någon timme så var reglar plast och panel uppe, invändigt tar vi en annan dag för det blev så sent och sen har vi ju barn att ta hand om också, så allt tar ju liiite längre tid än om man får hålla på utan avbrott!

Morris smiter så fort han hinner nu, vi har satt plank längst ner på staketet vid diket för att han inte ska ta sig under men han hittar och gör nya hål på andra ställen... jag blir toookig!!! Anledningen till att han smiter nu är för att Molly löper och Rossi märker extra mycket revir så då ska väl han också märka... kanske blir lugnare igen sen. Det värsta är att vi har en granne som ska lägga sig i hela tiden... hon talade om för Casper att: "Om ni låter honom vara lös mera så kommer han inte att smita, han är ju bara så less på att sitta i linan!" Men Vi har honom lös först och om han smiter får han sitta i linan ett tag innan han får vara lös igen och som sagt så säger hans instinkt att han vill SÄTTA PÅ så då blir det ju som det blir!! Blir bara så arg när folk ska lägga sig sånt som de inte har någon aning om... det är ju klart att vi vill att han ska få vara lös men om han smiter så måste han ju få "straff" för det. Ozzy däremot är såååå duktig, han är med oss hela tiden, går vi på baksidan så följer han med men då är ju han 3 år och kastrerad också, Morris är ju fortfarande valp/unghund, troligtvis så lugnar han ner sig med tiden...

I morgon ska vi ut och åka igen, vi ska dels till Sågmyra mellan Leksand och Falun för att Casper ska köpa en fyrhjuling för pengarna han fick när han sålde gokatren men först ska vi till leksand sommarland!!! men det vet inte barnen! bara Casper vet om det, men Jonna, Tony och Meja har inte en aning, Melvin och Hilma får spendera dagen med farmor. Tina ska möta upp oss också och vara med på äventyret så det blir skoj!
Nu när barnen sover ska jag packa och bära ut grejerna i bilen så att det bara är att åka i morgon bitti!

Puss puss och så får vi hoppas att vädret är med oss, annars får vi väl i värsta fall åka till Borlänge och gå på äventyrsbadet där!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus