Ännu en kall morgon...

Kom i säng 23.30 igår och det var inte så skönt att krypa ner under ett kallt täcke med endast 14 grader i sovrummet... utetemp då var närmare -27 grader!!!

Alla har väl ändå sovit rätt bra inatt, Hilma var lite småkall eftersom hon sparkar av sig täcket och far runt som en tornado när hon sover... Melvin vaknade strax efter 06.00 och somnade om i våran säng.

Jag tassade upp kl 07.00, tog med mig Hilma ner, hon vaknade precis då, väckte Casper, la i kaminen, väckte Jonna och tog fram kläder till henne. Casper tog med sig hundarna ut på gården, Jonna slapp idag eftersom det var så kallt samt att jag klev upp lite väl sent. Fixade frukost till dem, kokade gröt till Hilma, plockade ur och i diskmaskinen, skickade barnen på skolan, gav Hilma gröt. Under tiden Hilma åt kom Melvin tassande, satt i knä och myste en stund sen var det dags för honom att kissa, passade på att väcka Meja också och sen åt vi frukost! Då var klockan strax innan 08.00.

Sen gick  vi till badrummet, borstade tänderna och klädde på oss, Meja och Melvin fick kika en kort stund på bompa medan jag gjorde mig klar och satte igång en maskin med tvätt, sen var det dags att lämna Meja på dagis. Ropade på Göran innan vi klädde på oss och han skulle komma ner.
Jag och meja bylsade på oss en massa kläder -24 grader ute, la i kaminen igen och lastade ur vedvagnen, lika bra att ta den på en gång när jag ändå skulle ut!! Sen gick vi!!

Meja gick ganska sakta ner till dagis idag så jag var tvungen att be henne öka på farten lite, in och klä av henne och sen hem och lastade vedvagnen. Hade en stor och tjock halsduk för näsa och mun, blev en aning jobbigt att andas och andfådd blev jag av promenaden med... väl hemma fyllde jag vedvagnen och gick in. Hilma mötte mig i hallen, Melvin kom och visade en film han ville se, jag klädde av mig, söt mig och hostade massor!!! Sen dess bubblar det så skönt, NOT, i halsen...

Tyvärr hade Göran inte klivit upp när jag kom tillbaka så det kändes ju som att jag lämnat två små barn hemma alldeles själva :0(, var ju inte direkt min tanke... Hilma hade rivit lite i skåpet här vid datorn, fått tag på bankdosor och lite annat men som tur var så hittade jag igen dem, en hade hon gett till Melvin som han så snällt kom och gav mig!!!

Satte igång film åt Melvin som sitter ch värmer sig under filten i soffan, har lagt Hilma, kikade in till Göran och han sover... GRRRR!!!
Gick ner igen, hängde lite tvätt och stoppade i en maskin till, gav vovvarna lite mat och sen ett varsitt ben och nu sitter jag här...

Casper skulle på Jamtli med skolan idag, det var 2-3:an som åkte, Jonna är på skolan som vanligt och glad är hon för det, jag också för hon blir så rastlös av att vara hemma för mycket och i den här kylan kan man ju inte vara ute heller... allra helst inte när vi varit och fortfarande är sjuka....

Får se vad denna dag mer har att bjuda på, får inte glömma bort att vi är hundvakt heller, ska hämta/gå ut med Molly vid 12.00 för Susanne är i Sundsvall.
Spännande blir det att se när Göran har tänkt kliva upp... förväntar mig en ursäkt men lär inte få någon utan det lär väl bara flyta på som om ingenting har hänt... och det har det ju egentligen inte heller och det är väl kanske det i detta fall som är felet! Tänk om jag också bara kunde få ligga och vara sjuk och känna mig trött och dålig när helst det faller sig in!! Nä jag får vänta tills barnen sover och ändå springa upp på nätterna... känns en aning orättvist! Nog om det...

Jag skulle vara hur nöjd som helst om det kunde bli mildare ute och att vi alla blev friska, allra helst jag så att jag får tillbaka min ork, det blir mindre jobbigt att göra allt då!
Hostan tar kål på mig!!!

Nä, hej så länge...

Kommentarer
Postat av: Linn

Åh, vad jag känner igen mej i Göran. Vi har också en sån man här i huset. Varje helg ligger han minsann och sover och jag går omkring och blir mer och mer irriterad och sur. NÄR ska han kliva upp självmant någon morgon med barnen så att jag får ligga en stund? Måste man väcka och säga till?

Nej, nu blir jag så arg bara jag skriver detta, haha.

Kram i massaor

2010-12-14 @ 10:36:13
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Ja man kan bli riktigt irriterad!! Ibland händer det ju att han kliver upp tidigt en helg och jag får ligga kvar men under tiden så händer det ju inte så mycket här nere utan det är lika mycket kvar för mig att göra när jag väl kliver upp!!! Sen vet jag ju att om man tjatar och väcker hela tiden s blir han bara sur och irriterad och det är ju ingen höjdare det heller.... men vad ska man göra!? Han vet vad jag tycker, han kanske har dåligt samvete men visar inget i alla fall....

Kramar i massor tillbaka!!!!

2010-12-14 @ 12:43:14
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: susanne

Tänk om du skulle åka iväg ensam 1 eller 2 dagar och vila upp dig och koppla av, då kanske det skulle märkas vad du gör i hemmet. Låter inte alls bra med den där hostan, har du varit till nån läkare? Kram

2010-12-14 @ 19:29:22
Postat av: Kimsan

Ja tanken är ju god och jag vet ju att det fungerar om jag åker bort, kommer ju att tillbringa några dagar på BB inom kort och det har fungerat bra förut! Men ibland känns det som att det behövs en speciell anledning... som tur är så är alla dagar långt ifrån som idag ;0).

ja jag har varit till läkare för några veckor sen och det är troligen luftrörskatarr och den är bara att vänta ut! Försöker undvika att vara ute och andas in kalluft och då går det lite bättre!!

Kram

2010-12-14 @ 19:52:37
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus