Gårdagen kan vi stryka...

Ja det känns som att det inte var mycket som gick rätt igår.... i alla fall var vägen genom dagen rätt så motsträvig...

Det började med att M&M trängdes med oss halva natten och vaknade tidigt, Melvin fort runt som en tornado i sängen och när jag sa åt honom blev Göran irriterad och sa åt mig att lugna mig.... men det var ju inte han som blev pillad i armhålan och nypen i bröstvårtorna, och det var Meja som pillade... Hon vill ju alltid ligga så nära och så Melvin på det som inte kan ligga still förrän han somnar ordentligt och det tog en bra stund.
Men däremot när Göran på småtimmarna blev störd då gick det bra att ryta i, fast han sov ju när de häll på som värst så det kanske inte är så konstigt att han inte får en helhetsbild av hur det egentligen var...
Ja och så hade jag haft lite småont i magen hela natten också och några riktiga förvärkar sådär på morgonkvisten...

Ja i alla fall så sov vi fram till 09.30 då Hilma vaknade och kom till oss, jag hämtade henne, vi låg och mös lite i sängen och jag förberedde Göran på att vi skulle kliva upp kl 10.00 och det var inga problem!!! 10.03 klev jag upp, gick ner och började med frukosten.... tog det lugnt, kokade mannagrynsgröt, plockade ur diskmaskinen, bytte blöja och klädde på Hilma, ropade på Göran 1-2 gånger och han lät mer irriterad för varje gång... tredje gången jag ropade så var klockan nästan 11.00 och jag hade börjat ge Hilma gröt. Brydde mig inte om att säga till de andra förrän Göran var nere, men när han väl kom ner så ropade han irriterat " Nu var det frukost va!!!!" till barnen, ungefär som att han var irriterad för att inte de satt vid bordet, han kanske trodde att de inte kommit när jag sagt åt dem.... ja i alla fall så åt vi frukost!

Sen skulle Hilma sova, jag tog med henne upp och precis när jag lade ner henne i sängen så märkte jag att hon bajsat igen.... då bad jag Göran byta på henne och sen lägga henne så att jag kunde gå ut och leta reda på påsen med luciakläder på vinden. Han suckade men gjorde som jag sa!!!

När jag kom in så satte jag igång att leta reda på rätt storlekar på linnen till Casper och Jonna, sen gick jag upp och strök dem, Casper ska ju inte ha sitt förrän på måndag men när jag ändå var igång så strök jag det också! Tur att inte tomtedräkterna behöver strykas, Meja hade inget emot att vara tomte på dagis!!!!

Jag hade ringt och pratat med en mamman till Jonnas kompis om hur det var sagt efter förra träningen på kören och de skulle träffas redan kl. 14.00 och repetera och det var kören som skulle vara luciatåget!!! Hade ingen aning om det och inte Jonna heller, hade Casper inte hoppat av kören så hade vi nog vetat!!!!

I alla fall så var det ett tag kvar tills klockan var 14.00 så vi ställde fram lördagsgodis och satte på en film, Göran spelade och jag satt med barnen, egentligen hade Melvin behövt sova men det är ju inte så lätt när det finns godis framme!!!

14.00 skjutsade jag Jonna till kyrkan, jag följde med in eftersom hon hade luciakläderna med sig! men stannade inte alls länge utan åkte hem igen. Väl hemma så var godiset bortställt och Hilma hade vaknat! Hon är alltid så glad den lilla gofisan!
Jag satte mig i soffan Med Melvin som undantagsvis fick ha nappen i hopp om att han skulle somna en stund, eftersom de skulle vara med farmor sen så kunde det vara bra om han inte var för trött tänkte jag! Men han somnade inte... Tvingade i honom lite hostmedicin också, Hilma lika så men henne behövde jag inte tvinga!!!

Klockan tickade på och den blev 15.18 och jag tyckte att det var dags att göra oss i ordning så att vi kom i tid till kyrkan och inte missade någonting, det började där kl 16.00... till en början gick det ganska bra, ringde hem Casper också som var hos Tony, han behövde byta om, kanske inte behöver komma med mjukisbyxor när man ska till kyrkan och sen på julbord!?

Dessvärre så var han på världens tjurigaste och surigaste humör och mer än hälften av all tid och energi gick åt till honom samtidigt som tre andra barn skulle kläs på! Som tur var hade jag redan gjort mig klar! Och som om inte det var nog att Casper var tjurig och vi började bli sen så när jag bad Casper gå tu med Hilma och Meja i bilen så öppnade Meja dörren och Morris passade på att smita ut så där jätte lägligt!!!!

Vi försökte låtsas som att han skulle få följa med genom att locka in honom i bilen, men den gick han inte på... granens hund började skälla och då var han från gårn som ett skott och sen fick jag gå och jaga honom i minst 20 minuter, runt kvarteret, in på gården vid Östgärde, ut på stora vägen, in på cykelvägen, till Susanne och då tänkte jag JA då kan vi lura in honom där!!! Men det sket sig för då kom någon gående med två stora hundar som han tydligen var tvungen att följa efter och skälla på ända tills de var hemma hos sig.... men tillslut när de gått in så sprang han åter till Susanne och så kunde vi fånga in honom och då kan jag lova att man hade kunnat göra ett och annat som man inte får, men som sagt det får man inte så nackskinnet fick han veta vart det satt i alla fall!

Göran hade redan lämnat Hilma och Melvin hos Susanne/farmor och sen hade han varit iväg med Casper och Meja till kyrkan, vi åkte också raka vägen dit och Morris fick sitta i bilen!!! Och ja, vi var ju som sagt sena och hade missat lite av luciaframträdandet.... men men vi satte oss snällt i en bänk och tittade på resten av föreställningen!

Barnen från kören i Klövsjö var också där och de större barnen hade riktiga ljus och stod i bakre raden och lucian hade också levande ljus i sin krona! Jättefint!!! Tråkigt bara att lilla Jonna stod mitt bakom lucian så jag såg ingenting av henne.... men Göran som satt längst bak på andra sidan såg lite av henne hela tiden!

Efter det var klart i kyrkan så var det julbord på församlingshemmet, körbarnen åt nere, nästan alla föräldrar till barnen också märkte i men vi satte oss uppe. Vi tog mat nästan sist av alla eftersom vi satt längst bak, men när vi väl skulle ta mat så kom vissa tanter och tog en andra omgång och det gör ju i sig ingenting men när de tränger sig före Meja och säger, "jag ska bara ta lite sånt här och så lite sånt här också" då blir man lite lagom irriterad!!! Men men...

Meja hade myror i baken hela tiden och det blev lite småjobbigt på slutet men det gick ändå bra! Jag var ju som redan irriterad sen innan och hela dagen höll det humöret i sig och sånt är inte kul... det är inte roligt att behöva vara arg, sur och grinig en hel dag...

Sen fort vi hemåt och hämtade Hilma och Melvin hos farmor, Mejvin hade bara gått iväg uten att säga någonting efter middagen, han hade lagt sig i farmors säng och tvärsomnat... inte så lyckat men vad gör man åt det... han var ju väldigt trött!!!

Sen fort jag hem med alla barnen, Göran lånade Susannes bil och skjutsade Benny med kompisar till Klövsjö, sen hämtade han upp Casper här hemma innan han lämnade tillbaka bilen för Casper skulle sova hos Tony.
När Göran väl var hemma så hade jag lagt Hilma, sen hade jag lastat ur vedvagnen och ställt den så fint innanför dörren så att han skulle se den tomma vagnen när han kom hem ;0)!!!

Sen var det ju lite bestämt sen innan att de skulle få resten av godiset på kvällen, satte fram det när Göran kom hem och det hade ju kunnat bli bra om inte Meja hade varit övertrött, hon kunde inte sitta stilla och Melvin fick hon med sig snabbt också... sa åt dem flera gånger men tillslut så åkte Meja i säng! När hon var nattad så hade Jonna somnat i soffan också så Göran gick med henne till sängen..

Då var det bara Melvin kvar och han hade 39.5 i feber och vägrader ta medicin, hostmedicinen fick jag i honom men den var den äckligaste och sen vägrade han ta Alvedon, jag var trött och fortfarande irriterad så det gjorde ju inte saken bättre, Göran försökte också men då blev jag irriterad på honom också av någon anledning... Det slutade med en supp i alla fall, en ledsen Melvin och en arg mamma... försökte på bästa vis vara vänlig och pussa honom godnatt innan jag la honom i sängen men det kändes ändå inte snällt mot honom, men så blev det i alla fall...

Med dåligt samvete över det så röt jag på Göran också, kände jag att jag började skaka och fick panik och ångest i hela kroppen, var både arg, ledsen och besviken på mig själv... visste inte vart jag skulle ta vägen så jag gick upp och la mig gråtande på sängen, började hosta och kräktes upp slem och blev då tvungen att gå ner...
Tvättade av mig och bytte om och sen blev jag sittande där inne på den mörka toaletten..... hade önskat att Göran kom och tröstade mig men det är ju inte så lätt för honom att varken veta eller göra om jag innan skällt och snäst åt honom.... han kom och okänsligt frågade vad jag höll på med sen gick han igen...

Tillslut gick jag ut från toaletten, såg att Göran kokat te så jag tog också lite men skippade honungen då jag redan hade borstat tänderna... hade tänkt gå och lägga mig men Göran tittade på en film och jag fastnade också... "Sex and the city" ingen film jag trodde han var intresserad av men han sa att den var mycket bättre än han trodde den skulle vara... vi kollade på den i tystnad, sa knappt bu till varandra...

I alla fall så gick vi och la oss när filmen var slut, Göran gick ut med hundarna och när han kom in bad han mig följa med ut på bron, han hade hört en hund skälla jätte konstigt men vi hörde den inget mer... Göran tog bilen och for en sväng för att kolla om han hörde eller såg någonting men det gjorde han inte...

Vi la oss, Göran kollade på film och jag försökte sova, men hade en irriterande hosta och om jag inte kostade så rosslade och pep det i halsen när jag andades... så jävla irriterande men tillslut somnade jag och sov hela natten förutom när jag vaknade och var ner och kisade samt la i ved i kaminen... Melvin vaknade strax innan 07.00 och ville kika på bompa så jag följde honom ner och sen gick jag själv upp igen!!!

Kommentarer
Postat av: Pappsen

Röringt värre.... inte lätt alla gånger, hormoner i dig, miss i kommunikationer, griniga och sjuka barn... Ja det är ju lite som bäddat för brakelliknak!



Men nig gör det i alla fall bra tycker jag, mycket som kommer gå till sig med tiden men det viktiga är ju att ni pratar med varandra... och nånstans kanske ni får hitta på nått sätt så den andre vet att han/hon kan trösta utan att få sig en skrapa till!



Älskar er alla



Pappsen/Moffa/Svärfar :O)

2010-12-12 @ 14:09:17
Postat av: Monika Weisten

Skickar en tröstekram till er båda. Vi kan kanske träffas nån dag, så de små får leka ihop om du vill. Ta hand om varandra, du och Göran.

2010-12-12 @ 15:04:26
Postat av: Kimsan

Nä det blir ju inte alltid helt rätt med allt och just som man är i situationen så är det helt annorlunda än som nu när jag skrev om det dagen efter!!! Just när allt hände så var ju allt alla andras fel och i efterhand ser man vad man själv gjorde för fel och kanske mer varför det blev som det blev! Men som sagt att prata är jätte viktigt!!!

2010-12-12 @ 15:40:11
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Linn

Hej!

Jag kände redan tredje året att jag ville hålla på med något annat så jag tog inte ens gesällen.

Hade nog tappat lusten helt enkelt. Idag tycker jag det är roligt när det sker när jag själv vill, och inte mellan 09-18 =)

Kram

2010-12-12 @ 18:28:47
URL: http://viktigalinn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus