Onsdag morgon... små funderingar!!!

Natten har varit ganska bra, Melvin kom till oss redan 01.30 men somnade ganska snabbt om och har sovit sen dess, vaknat lite då oh då bara för att han drömt...

Znozade lite extra länge idag, klev upp strax innan 07.00 och väckte Casper som låg i soffan och sov, han hade vaknat kl. 04.00...

Casper gick ut med hundarna och jag gjorde frukost till honom, tog lite själv också, visste inte då om jag skulle gå och lägga mig igen eller inte när Casper gått till skolan... jag la mig inte, då blir jag bara tröttare och som jag räknade ut så skulle jag inte få sitta ensam uppe så vidare länge... Jonna tassade in nyss och ligger nu nerbäddad i soffan och kikar på bompa.

Termometern visade -20 nu på morgonen så man kan säga att det håller sig ganska stadigt och kallt, men det är ju vinter!!!

Har hostat i natt igen, det rosslar och irriterar i luftrören, jag tog ju en promenad med hundarna igår kväll vid 19.00 tiden och sen dess har det varit så... -18 grader var det ute då och mina lungor och luftrör gillade tydligen inte kall luft...

Nu är även Meja placerad i soffan, hon vaknade och låg och ylade i sängen tills jag kom dit, i stället för att bara kliva upp... de två som brukar vara svårast och sist upp är vakna först!!!

Idag ska jag försöka komma ihåg att ringa kommunen, boka en tid i gympasalen så att vi en gång/vecka kan åka dit och leka/springa av oss, eller ja mest för barnens skull kanske, spela lite boll och akrobatisera!!!
Barngympan är slut fr i år, avslutades lite tidigare på grund av att ledarna hade anat inbokat så den börjar igen i slutet på Januari mest troligt, frågade ifall vi fick låna nyckeln så vi kunde utnyttja tiden men det var stopp av olika anledningar... Vi har länge tänkt boka en egen tid men det har bara inte blivit av, hade en för några år sen!

Mina visioner om denna dag då!? Meja ska på dagis om hon är feberfri, kanske att hon får vara hemma om hon vill men hon brukar vilja gå på dagis!!! Besöka Grindes för att se om de fått in mandelmassa och om så är fallet så blir det nog lite bak, aldrig fel att fylla på frysen lite! Egentligen så äter vi inte så ofta av det som jag bakar, inte så att det tar slut på direkten och det är ju ganska så bra, men när det är slut vill jag gärna fylla på så att man vet att där finns någonting! Matbröd går det åt lite mer av men inte så fasligt mycket där heller, äter mest bröd på helgerna!!! Förr åt vi alltid havregrynsgröt till frukost men på grund av barnens gnäll varje dag så blev det fil allt oftare och sen slutade Meja och Melvin tycka om gröten, funderar på att försöka återuppta den rutinen så småningom men frågan är om det är värt det där tjafset och gnället som blir varje dag??? Hilma äter i alla fall havregrynsgröt varje morgon, ibland kokar jag mannagrynsgröt eller grahamsgrynsgröt till alla och det går bra i alla fall!! Just nu längtar vi efter tomtegröt men det får bli lite närmare julen!

Hade en konversation med pappa på fb igår, inte bara jag som var med och diskuterade men i alla fall så handlade den om hur man är som person, lite knäpp och udda men vem är inte det, mer eller mindre!? Och att man får acceptera varandra som man är, jag kan ju inte ändra på att han är min far lika lite som han kan ändra på att jag är hans dotter och jag är väl inte helt som alla andra jag heller... för att komma till saken så när man skriver så där utan att egentligen tänka efter för mycket på vad man skriver kan det bli så bra, så bra att det träffar i hjärtat ( i detta fall min pappas). Tänka att man med några ord fortfarande kan röra sina föräldrar till den grad att det kanske till och med trillar en liten tår, bara genom att vara ärlig!!! Jag tycker att för det mesta så övervinner ärligheten allt, även om den ibland kan vara hårt så är det i alla fall ärligheten och sanningen som uppskattas mest i slutändan och det blir sällan några konstiga följder...

Tänk om alla människor kunde använda sig mer av den varan, att säga och stå för vad men egentligen tycker, ja utan att kanske alltid vara så brutal, finns ju olika sätt att säga vad man tycker på, men att vara ärliga mot varandra är ett av de finaste man kan ge någon! Hoppas verkligen att människor i min närhet är ärliga mot mig och talar om för mig om jag beter mig dumt, sårar någon eller liknande och sen att man ska kunna få svara för sig, kanske det finns en anledning bakom varför man gör eller säger en viss sak!!?
Är man inte rak och ärlig så blir det oftast en massa osanna rykten och antaganden, varför inte bara fråga personen som det gäller direkt!? Då får man ju troligen svar på det man undrar utan en massa konstigheter hit och dit och spekulationer åt alla håll och kanter som folk sedan roar sig med att prata hit och dit om och förvränga...

Ni som läser min blogg, fråga om det är något ni undrar över, vad som helst som dyker upp när ni läser så ska jag försöka svara efter bästa förmåga!! Var ärliga, och det kan man vara utan att vara brutal och otrevlig, vi ser alla på saker och ting på olika sätt och vi ifrågasätter varandra och det måste man få göra, däremot kan man inte styra och bestämma hur någon annan ska tycka och göra... man kan alltid komma med idéer och råd!!!

Hoppas ni får en bra dag!! Det ska jag efter bästa förmåga försöka ha!!

Puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus