Full-fart-söndag!!!

Vaknade av att Jonna och Casper var i luven på varandra, tänkte att det går väl över men det fortsatte... tillslut frågade jag Göran om han kunde kliva upp och gå ner och lägga i kaminen så att det inte slocknade, tänkte att han kunde ju komma och lägga sig igen sen om han ville. Han gick ner och stannade nere och jag fick ligga och dra mig!

Hörde nerifrån hur han plockade ur diskmaskinen och fyllde den igen, fixade med kaminen och jag väntade bara på att han skulle börja skramla med frukosten också men där fick jag allt vänta...

Melvin kom och la sig hos mig i omgångar, Hilma hade Göran tagit med sig ner vid 08.00 tiden då han klev upp, jag låg kvar länge, länge, ingen större lust att kliva upp när det bara är bråk och tjafs på barnen... somnade aldrig om riktigt utan bara lite halvt och tillslut klev jag upp och då var klockan strax innan 10.00.

Bäddade ur alla sängar upp också innan jag gick ner, Göran bäddade ur sängarna nere så att jag kunde köra igång en maskin med underlakan på en gång, så bekvämt med dra-på-lakan, tyvärr har vi inte dubbla uppsättningar men med lite planering så funkar det också!

Fil och flingor blev det till frukost, Hilma fick havregrynsgröt i vanlig ordning! Sen blev det till att borsta tänder och klä på barnen, Göran gick upp på en gång och började dammsuga och vattna blommorna, jag klädde Melvin och Hilma för att sova i vagnen, Göran kom ner och gjorde i ordning skurvatten och sen försvann han igen!

Tony kom när vi åt frukost, han hjälpte barnen att plocka och sortera på sina rum, var sak på sin plats, ibland måste man gå igenom och göra det riktigt för det är så lätt hänt när de städar att allt bara slängs in i skåp och lådor och det blir ingen ordning alls...

Jag satte igång med hallen, Göran kom ner och tog barnens rum och sen fortsatte det tills hela huset var städat och fint! Göran och Casper gick ut och fixade fågelhuset och jag tog sist av allt tag i badrummet, bäst att ta det sist och det tar egentligen inte så lång tid, torkade till och med av elementet där inne ordentligt och det har inte blivit gjort på väldigt länge, inte det här året i alla fall och inte förre heller skulle jag tro... bläää

När pojkarna var klara med fågelhuset for de till Grindes och handlade efter listan som jag gjort, tyvärr var mandelmassan slut så det blev inga bullar idag...
Under tiden de var på affären röjde jag undan ordentligt i köket!

Sen bytte vi lite gardiner, bäddade sängarna uppe, åt tidigare middag eftersom vi hoppat över lunchen, skinktoast blev det!! Hilma fick lite tortellini också, kanske lite svårt att äta skinktoast för henne tänkte vi men det gick ju det också!
Lite senare tog vi tag i pyntandet, Göran hade burit in den stora jullådan och snart var det glitter och tomtar lite här och var! Lika bra att pynta tidigt för julen är ju trots allt ganska så kort...

Har tvättat några maskiner under dagens gång, lika bra att tvätta upp alla sängkläder på en gång, maskin nr 4 går nu och är strax klar, det tar lite längre tid eftersom jag inte kan köra tumlaren samtidigt som tvättmaskinen, men allt handlar om planering!

Strax innan 18.00 bäddade vi de tre återstående sängarna och sen var det dags för barnen att duscha, alla utom Hilma på rad i badkaret och sen körde jag på, Göran assisterade med handdukar och sist var det Hilmas tur! Hon är ju van att alltid få bada en stund men bara en dusch gick också bra! Pyjamasar på och sen in i köket för kvälls/advents fika!! Vi hade tänkt fika med barnen men det gjorde vi inte, Hilma fick mysa med pappa och välling i soffan, jag satt med de andra i köket, lussebullar, pepparkakor och mjölk!

Sen blev det borsta tänder och gå och lägga sig, 19.25 var alla barnen i säng, kanske lite tidigt men de var trötta och så är det ju vardag igen i morgon, Melvin var den enda som inte var riktigt trött, han kom ner några gånger men tillslut efter 3:e gången som jag la tillbaka honom i sängen så somnade även han!

Mamma ringde en sväng och jag berättade om min lyckade pepparkaksdeg, hon misslyckades med sin men hon trodde att hon skulle göra en till för My ville också baka! Tror hon skulle pröva den med ägg som jag gjorde!

Har nyss fikat glögg, pepparkakor och lussebullar framför tv:n... så skönt att bara slappa och ta det lugnt när barnen sover, det är ju meningslöst att försöka när de är hemma och vakna allihopa, men annat vore väl kanske konstigt!?

Tänker för övrigt på stckarna i Östersund som har parasiter i vattnet och inte nog med att de får koka det innan de ska användas så är det både grönt och grumligt på sina håll också och då förstår jag om de inte vill dricka det... BLÄÄÄÄ
Skulle absolut inte vilja byta med dem... de kommer att få koka vattnet ils efter nyår och mamma fick mig att inse att jag troligtvis kommer att behöva ligga på BB och föda när detta med parasiterna ännu pågår... blä, blä, blä....får ta med mig eget vatten!!!

Ja det ar väl våran söndag, inte riktigt som vanliga söndagar men ibland så blir det mycket på samma dag, skönt att det är gjort i alla fall! Ska bli skönt att krypa ner i en nybäddad säng sen!

Puss puss

Jo temperaturen har växlat ännu en gång, det har legat kring -10 hela dagen, just nu är det -14. Jonna har känt sig lite tussig även idag men inget annat än 39 graders feber biter på henne, lika full fart i alla fall! Casper har känt sig frusen men det behöver inte vara någon fara för det...

Nu ska jag virka lite...



Kommentarer
Postat av: Helena

Ja gissa om jag blev glad av att få 17 flaskor vatten av momma :)

2010-12-06 @ 10:20:18
Postat av: Kimsan

Ja det måste ha varit väldigt skönt!!! Fy för att vara i eran situation :0(, men har ni grumligt vatten eller är det klart och ser rent ut? Kram

2010-12-06 @ 15:11:40
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus