Underbara, mysiga dag!

Hilma vaknade tidigt idag, redan 06.20 var jag tvungen att kliva upp, hade en sovande Melvin bredvid mig och han fick fortsätta sova en stund till!

Jag och Hilma tassade ner och väckte liv i Jonna och Casper, tände i kaminen och började med frukosten men gjorde ingen brådska, ingen ide förrän Jonna och Casper gått ut och de tog hela 30 minuter på sig i morse att bara klä på sig!!!

Sen åt vi frukosten som vanligt, Tony kom och levde rövare med hundarna medan han väntade på Jonna och Casper, så någon lugn och mysig start på dagen blev det inte... men det brukar det ju inte alltid bli även om inte Tony kommer så det var ju inget att hänga upp sig på.

Medan jag efter frukosten röjde undan i köket tog Göran barnen till badrummet, påbörjade tandborstning och påklädning!!!

När alla barnen var påklädda så satte jag igång med städningen, men först stoppade jag Hilma i säng och då var klockan 08.00, hon brukar vara trött vid 09.00 annars.. Jag dammsög i hallen och köket, Göran torkade golven och sen sist men inte minst tog jag badrummet, samtidigt som Göran levererade Meja till dagis! Efter städningen tog jag en dusch fast det inte var tänkt så, en spontandusch helt enkelt!!!

När jag var duschad och påklädd gick jag till köket där jag och Melvin bakade en kardemummakaka, måste ju ha någonting gott att bjuda på när man väntar finbesök!! Sen ville Melvin äta clementiner innan han fortsatte kika på Pippi som han påbörjade då jag och Göran städade!

Sen vaknade Hilma så jag gosade lite med henne och vid 11.00 tiden smög det in någon genom ytterdörren och det var såklart Stina och lilla Nisse (Nils) som kom!!! Tänk att det var nästan 8 månader sen vi träffades sist, det är ju katastrof men så kan det bli, men mindre vänner har vi inte blivit bara för det och såna vänner är riktiga vänner!!

Melvin var lite blyg i början men det gick snabbt över, vi satte oss på golvet i barnens rum, tog fram lite leksaker, myste och pratade!!! Sen blev det dags för lunch, blev bara barnen som åt lunch, vi andra sparade oss till kakan som vi fikade efteråt ;0)...
Allt var så lugnt och mysigt, Melvin var lite smått grinig och hade ingen matlust och jag hade ingen lust att truga just idag så han fick sin kaka i alla fall och rätt som det var så åt han av maten också!!!

Sen blev det dags för Melvin och Nils att sova, de delade på dubbelvagnen, Nils som är 8 månader fick ta Hilmas plats och Hilma tog Melvins. Nils var inte alltför glad över att ligga i vagnen men det brukar han tydligen inte vara heller, Stina gick en kort promenad så att han somnade, Hilma låg vaken ett tag till men somnade tillslut hon också. Melvin kikade fortfarande på Pippi lite då och då och vi satt i köket och pratade om ditt och datt!!

Fick två fina scarfar/halsdukar och en mössa av Stina som hon gjort till barnen, jätte fina och mysiga!! Hilma hade på sig en sv scarfarna när hon sov ute i vagnen! De kommer att användas flitigt!

Tiden gick, Nils vaknade, Hilma sov vidare, Meja kom hem från dagis, Jonna och Casper kom hem från skolan, Hilma vaknade, barnen lekte oh sen blev det dags för Stina och Nisse att åka hem... Klockan var närmare 16.00 när de kom iväg och då var det dags att börja med middagen!

Fläsk, potatis och löksås blev det, sen blev det åter igen att röja i köket och lasta diskmaskinen. Melvin som inte sovit idag fastän han kanske skulle ha behövt somnade nästan i soffan när de kikade på bompa så jag tog med honom i köket och han åt en banan, 30 minuter senare var det dags för välling och jag gjode till honom också fastän jag var osäker på om han skulle orka men med tanke på att han knappt åt någon middag så var det inte konstigt att även den gick ner! Förberedde kvällsfika till de tre större, större fruktbitar i varsin skål, nyttigt, gott och enkelt!

Nattade Hilma och Melvin strax innan 19.30 sen fick de andra sina skålar, jag gick ut och lastade vedvagnen och tog in den! 19.45 åkte Göran på bandy och jag tog med mig de tre större in på badrummet för att göra sig klara för sängen. Meja var lite tjurig och kom upp några gånger men efter lite extra sång så somnade även hon sött! Jag har kikat på Arga snickaren och Sälj eller släng och nu är Göran hemma och nyduschad!!

Dagens höjdpunkt var klart besöket och som det lät så var det inte omöjligt att de inom ganska snar framtid kommer på återbesök!!! Lättare för henne att packa med sig Nils och åka hit än att jag packar med mig alla och åker till dem, men det ska jag också försöka göra för vi var varmt välkomna! Inbillar mig att folk tror och tycker att det kanske blir stökigt och jobbigt om jag tar med mig alla 5 och hälsar på men så kanske det inte är!? Kan säkert låta som att det vädigt stökigt med 5 barn men så behöver det inte alltid vara...

Nä nu känns mitt huvud tungt det får räcka för ikväll!
Puss puss

Kommentarer
Postat av: Helena

Du får gärna ta med dig alla barn o hälsa på mig oxå, de är inga problem :) Kram

2010-11-11 @ 08:30:28
Postat av: Kimsan

Det gör jag gärna!!! Och du är också en sån vän som man kan lita på och vara säker på att vänskapen finns kvar även om det är långt emellan gångerna man ses!! Kram

2010-11-11 @ 18:07:02
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus