Skolmaten...

Dagen fortsatte helt ok, brydde mig ju som sagt inte speciellt mycket om Caspers och Jonnas diskussioner i morse...

Vi andra åt frukost när J&C hade gått till bussen och det blev som jag trodde en ganska så lugn och mysig morgonstund med ljus på bordet!

Jag lämnade Meja på dagis, vi klädde oss ordentligt så att vi skulle överleva promenaden i -20 grader!!! Nä så farligt var det inte, friskt och ganska så härligt när man inte behöver vara ute så länge!

Göran hade bytt bajsblöjan på Hilma och klätt på henne när jag kom hem, Melvin däremot ville ha på pyjamasen och mysa i soffan med en Pippi film!! Hilma fick jag gå upp och lägga ganska så omgående för hon var trött som vanligt vid den tiden!!

Jag blev lite smått rastlös men hade ganska snart en Morris som satt och gnydde bredvid mig, han ville gå ut och kissa så då klädde jag på mig och passade på att hämta ved också när jag ändå var i farten!

Sen när jag kom in igen vek jag lite vätt, Göran lade in massor av tvätt i garderoben och jag hängde lite mer tvätt!! Göran fick för sig att möblera om bland barnens korgar, Jonna behövde lite mer plats för sina kläder tyckte han!! jag blev också inspirerad och gick igenom alla mina kläder så att jag fick någon sorts ordning för nu på slutet har jag knappt vetat vad jag har för kläder och vart....

När Casper och Jonna kom hem från skolan så satte Casper igång med läxorna på en gång, han ville ha min hjälp och jag sa att jag skulle hjälpa honom strax, han verkade vara på dåligt humör och tillslut så fick vi veta varför... det hade varit tjafs om maten på skolan igen...
För här på skolan har de nyligen kommit på att de har vissa regler om hur man får äta, man får inte blanda mat och inte mosa och i detta fallet handlade det om att man inte får blanda ketchup och mos... Han hade fått tillsägelse om igen och det hade blivit tjafs, vi har sagt till Casper att blir det något med så ska han säga till lärarna att ringa oss men vi har fortfarande inte fått några samtal...
Jag ringde upp och pratade med en av lärarna och hon visste bara om dagens händelse, inte de andra som hade varit med de andra två lärarna de senaste månaderna.... I alla fall så bad jag henna att hon skulle samla lärarna och prata igenom det hela om vilka regler som gäller och hur de ska gå tillväga så att alla känner till samma saker... En annan sak som stör mig är att eleverna måste vänta med att ta smörgås tills de ätit upp maten men det behöver inte lärarna eftersom de vet att de orkar äta upp! Lika ska vara lika även för lärare och andra vuxna i detta sammanhang tycker jag för de ska föregå med gott exempel!

I alla falla så resulterade samtalet i att vi glömde hämta Meja på dagis i tid så jag ringde och talade om varför jag var sen och att jag var på väg!!! Blir jobbigt det där när man känner sig skyldig, speciellt när personalen reagerar olika, en personal lät lite snäsig och kort och en annan sa att det var absolut ingen fara... men det kanske var jag som tolkade fel!?

Meja var inte jätte sugen på att gå hem så det og en stund innan vi var därifrån, sen ville hon inte å hem utan hon ville till Maria men jag föste henne gråtande hem i alla fall... sen grät och skrek hon 15 minuter hemma i hallen också,hon såg ganska trött ut sen, det sliter på en liten människa att gråta och vara ledsen!

Jag gjorde i ordning för middagen på en gång, makaronpudding blev det idag, jag och Göran spelade kort medan den stod i ugnen och Hilma sov.

Melvin fick hem sina tossar med posten idag, vann dem på tradera och vi är supernöjda! Han har sprungit runt i dem hela eftermiddagen!!

Hilma fick springa nakenfis en stund efter middagen i dag, och hon kissade 3 ggr på golvet fast på olika ställen, klämde en korv och sen kissade hon en gång till i duschen!! och allt detta inom en timma!!!

Badade hundarna gjorde vi också och det var verkligen på tiden, Ossy hade börjat lukta lite surt i pälsen, ungefär som en handske som blivit blöt och torkat om vart annat... blääää, men nu är de rena båda två!

Barnen var trötta och nattades innan 19.30, de fick ligga och läsa till 20.00 och de är de väldigt nöjda med! Skönt sätt att avsluta kvällen på! Melvin hoppade över vällingen ikväll också och åt kvällsfika med de andra tre, han börjar bli en stor kille han också!!!

Pratade med Tina lite senare och hon kommer med 08.35 bussen i morgon bitti och ska stanna tills på torsdag eftermiddag! Inte så länge men bättre än inget alls och hon gör verkligen allt för att hinna träffa så många som möjligt när hon kommer uppöver! Hon kommer ju en kortis i jul också så det dröjer ju inte så länge mellan gångerna!

Har för övrigt haft förvärkar ni i kväll men det lär ju inte vara någonting på gång än... men man vet aldrig ;0)... troligtvis somnar jag ikväll och vaknar som vanligt i morgon bitti!

Puss puss




Kommentarer
Postat av: Linn

Men vilka tokiga regler på skolan! Klart man ska få mosa/blanda maten kan jag tycka. Och själklart ska reglerna om mackan gälla lärarna också!



Hur har du det nu på morgonen? Förvärkar ännu? =)

Kram

2010-12-01 @ 08:56:57
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: Helena

Alltså jag blir alldeles brydd när jag läser om skolmaten.. Vem fan har rätt att lägga sig i om man vill mosa, blanda osv.. Vad gör det nån annan än en själv!? Snart får dom väl inte gå på toa utan regler där oxå!!

2010-12-01 @ 09:24:11
Postat av: Kimsan

Rektorn ringde idag och talade om att det ingår i läroplanen att ha pedagogiska måltider med barnen där se ska lära sig bordsskick och annat... regeln om smörgåsar tyckte hon inte gick att ändra på men hon skulle prata med lärarna om resten... men skulle inte tro att det blir så mycket bättre, snarare lär de väl komma på fler regler!!!

2010-12-01 @ 21:40:30
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: E

När en annan gick i högstadiet på Rätans skola för en sisådär 10 år sen så fick man då äta hur många mackor man ville även innan man ätit upp maten och blanda fick man då också göra och då gick man ändå i högstadiet så om småknattarna vill blanda och käka mackor så måste dom väl få det,vansinne!

2010-12-01 @ 22:03:33
Postat av: Kimsan

Ja man blir ju brydd! Snart finns det då regler för precis allt! jag tycker att det är viktigast att barnen äter och blir mätta, sen får det ju finnas undantag för de som kanske tar på och för mycket mat och lämnar samt äter 10 mackor... men hur många gör det då!?

Får väl ser vart allt leder....

2010-12-02 @ 11:08:22
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus