Drog en rejäl fuling med Jonna...

Ja i morse vid frukosten var vi rejält stygga med Jonna... Maria skulle komma och hämta henne för att hon skulle få följa till Hogdal och leka med Märta (Görans lilla kusin). Men av någon anledning sa vi bara att någon skulle hämta henne, sen blev det att det var en tant och en farbror som skulle hämta henne för att hon skulle flytta från oss... hon säger jämt att hon vill ha en annan familj och slippa oss! I alla fall så spädde vi på lite under frukostens gång bara för att se hur hon reagerade. Först så visade hon inget annat än sin starka" bryr mig inte om något" sida, vi la in små detaljer som att det skulle väl bli skönt för henne att slippa oss och sina jobbiga syskon, att hon skulle få träffa oss några gånger/år och att de inte äter messmör där hon skulle bo... ibland såg hon lite smått nervös ut men ändå försökte hon se det positiva i hela grejen med att flytta!!! Hon tyckte nog att det lät lite spännande ändå! Tillslut frågade Göran, "hur känns det nu Jonna?" och då brast det, då grät hon, men ville ändå inte riktigt visa det för oss... Då kändes det även nog för mig, poängen var nådd och jag frågade om hon grät, Göran frågade om hon inte ville flytta... du brukar ju säga att du vill det!  Nej snyftade hon.... jag bad henne komma och sätta sig i mitt knä, jag grät också, kramade och pussade henne  om och om och sa "Det är klart att du inte ska flytta, du ska ju bo här med oss! det är bara Maria som kommer och hämtar dig så du får följa med till Hogdal"... "det visste jag väl att det var" sa hon då och blev hård som en sten igen!! Allt skinn på näsan växte tillbaka på nolltid!
Jag sa till henne att tänka sig för nästa gång hon ber om en annan familj bara för att hon inte alltid får som hon vill, och hon nickade!!

Ja i det stora hela så kan det ju låta grymt och elakt, och det var det till viss del... men lilla Jonna är en speciell liten person som är hård som sten och det var spännande att se hur länge det skulle ta för henne att släppa muren och tänka sig in i vad vi sa, muren reste sig iofs. lika snabbt igen men det är viktigt att kunna vara mjuk också. Hon har som man säger ett rejält lager skinn på näsan och lite till... blir bra bara hon lär sig att handskas med sig själv och sina känslor... tänka lite på andra och inte bara på sig själv.. även om den förmågan inte är riktigt utvecklad hos ett barn förrän 12 års ålder, vid 7 års ålder har de lärt sig att tänka ett steg längre när det gäller sina egna handlingar, vad som händer efteråt de gjort på ett eller annat vis...

I alla fall så kom Maria och hämtade henne som det var sagt strax efter 10.00 och hon har lekt med Märta hela dagen, hon kom hem vid 19.30 tiden ikväll och var nöjd, glad och sprallig, ville ha allas uppmärksamhet samtidigt som vanligt!! fast eftersom vi just skulle natta de 3 små så fick jag faktiskt henne att hejda sig tills vi lagt dem, sen kunde jag lyssna på henne när hon berättade om dagens äventyr!

Älskar den ungen minst lika mycket som de andra, nästan ännu mera även om man inte alltför ofta får tillfälle att känna just den känslan eftersom det ofta blir att vi får ge henne negativ uppmärksamhet... men det blir bara bättre och  bättre!! Den mjuka och känslosamma Jonna behöver få komma fram mer och det ska vi jobba på, men inte på ett elakt sätt i fortsättningen ;0).
Hon måste lära sig att förstå att alla ser och hör henne även om hon tar det lugnt och allt behöver inte hända på stört!!

Resten av familjen har ägnat en del av dagen på crossbanan i Nästeln, det blev för tråkigt att bara köra fyrhjulingarna på gården ;0)

I morgon är det måndag igen och det finns en del samtal som ska ringas...

Puss å hej!

Kommentarer
Postat av: Milla

Lilla goa Jonna tjejen. Hon är ju bara för mysig. Måste ha kännts i jobbigt för henne. Liten och go, visst har hon sina mjuka sidor allt. Men skinn på näsan har hon oxå och det är bra.

Ni få ge Jonna och de andra små trollen en stor bamse kram från oss.... Kram kram

2010-09-05 @ 23:53:16
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Emma

Skinn på näsan är nog en väldigt bra egenskap, spreciellt när hon blir äldre, tonåring och vuxen.. Men att kunna visa sina mjuka sidor är ju också viktigt. Ja det var jätte mysigt att va bäbischaufför. Jag var med under hela proceduren, värkar, förlossningen och snusning på bäbis när allt var klart..! :) Jätte spännande. :)

2010-09-06 @ 12:59:00
URL: http://slememma.blogg.se/
Postat av: lena

Ni får ursäkta men jag/vi tycker det låter fruktansvärt Grymt det ni gjorde. vem vill knäcka sitt barn totalt, för det va faktiskt vad ni gjorde å nu tycker jag att pappa å syskon kan bespara sig sina ursäkter om dig för det blir som lite löjligt. å förresten hur kan man försvara en sån sak,men det är väl nån som är avund sjuk igen el så skyller man ifrån sig bara

2010-09-11 @ 17:51:59
Postat av: Kimsan

Har ingen aning om vem du är, är du någon jag känner? Var det du som var anonym förut?

I alla fall som jag skrev så var det fult och lite elakt gjort mot henne på sätt och vis, men jag lovar att vi knäckte henne inte på långa vägar!!! och själva grejen var inte långdragen alls egentligen... kan förstå att det låter väldigt hemskt och elakt för en utomstående person men vi som känner Jonna kan se det på ett annat sätt... svårt att förklara.. men det är i alla fall ingenting som hänt förut och med tanke på att jag själv tyckte att det blev jobbigt så kommer vi säkerligen inte att göra det igen. Men själva grejen fick henne att börja tänka lite på vad konsekvenser av hennes handlande kan innebära och det är inte ofta som hon gör det i vanliga fall...

Hon är speciell våran lilla Jonna!

2010-09-11 @ 19:54:32
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Thomas

Lena: Känner att det är en känga till mig också det där, och jag säger bara som så... Du snackar som du känner familjen väl, men det gör du uppenbart inte, faktiskt inte ett dugg!



Om man känner Jonna och hennes sätt att vara så inser man att detta kan vara en manöver som gör mer gott än ont, håller med om att det är grymt, men det kan det vara att tvätta ett infekterat sår också med sårsprit, men gör man inte det så kan det bli en infektion och lite så är det i detta fallet! Jonna kan av och till vara rent ut sagt grönjävlig på ett sätt som man på nått sätt måste stävja, gör man inte det så vette hundan hur det blir! Men nu har hon fått känna konsekvens av hur det skulle vara om hon fick som hon ibland säger att hon vill att det ska bli... hon vill bo nån annanstans och hatar sina syskon, mamma och pappa kan dra dit pepparn växer och det med fågelsång!



Ja men prata med henne då kanske man kan tycka.... Ja men känner man då Jonna så vet man att om hon bestämt sig för att INTE lyssna så kommer man inte igenom hennes tjocka skin... Men att genom detta "grymma" sätt få henne att reagera på hur hon faktiskt själv känner, egentligen, kanske var mer nyttigt än just Grymt... precis som vi vuxna kan behöva en tankeställare ibland kan även ett barn behöva det!



Jag skulle till och med vilja sträcka mig så långt som att säga att det är barn som aldrig får se kontentan av sina handlingar som springer runt på stan och sparkar ner gamlingar och hittar på annat skit, som inte har ett endaste dugg respekt för andra människor och skiter fullständigt i både sociala regler, lagar och förordningar!



Vi älskar alla Jonna och hon är speciell och det ska hon få lov att vara, men också styras upp där det behövs så att hon inte blir ett "Infekterat" sår som alla helst vill ha bort och slippa.



Dessutom kan man ju säga att det var i stundens ingivelse som detta uppstod och det är ju alltid lätt att vara efterklok!



Lena förresten, ditt IP pekar på att du är samma person som var anonym häromsistens, Telia Mobilt bredband va? =o)



//Thomas

2010-09-13 @ 22:13:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus