Lördag hela dagen...

Lite morgonmys i sängen innan uppstigning, frukosten blev så sent som kl 09.00!! Sent eftersom vi i vanliga fall redan har ätit frukost klockan 07.00!!!

Efter frukosten så märktes det verkligen att det var helg, det vill säga att både Jonna och Casper var hemma och lika rastlösa som vanligt... efter en massa tjat som inte ledde till någonting så åkte alla ut på gården för att leka och gud va lugnt och skönt det blev här inne!!! Hilma låg uppe och sov en förmiddagslur så det var verkligen tyst och skönt!

Närmare 12.00 fixade vi lunch och då när barnen skulle komma in så ville de inte för de lekte så bra, men vi lovade att de fick gå ut efter lunchen igen!! Det var frysgrader i natt och frost på rutorna tidigt i morse men under dagen så värmde solen på endel och det var rätt så behagligt väder ute!

Efter lunchen var det dags för Melvin att sova en stund, Hilma sov över lunchen och åt sin när klockan var närmare 14.00, de andra barnen var åter igen ute och lekte... Efter att ha plockat in i diskmaskinen och matat Hilma så gick vi alla ut och var ute ända tills det var dags att gå in och laga middag, då var klockan 16.30...

Ute kördes det fyrhjuling, Meja på den lilla och en liten Jonna på Caspers stora!!! Casper var på vattenparty hos en kompis.
Ja Meja körde fyrhjuling själv på riktigt första gången idag och det gick hur bra som helst!! Hon har fått bra träning när det gäller styrandet genom att ha cyklat en del på sistone!
Melvin han åkte med bak på med både Meja och Jonna, gasen hade vi ställt ner ordentligt på båda fyrhjulingarna så att det gick mindre fort och mer säkert!! Meja lyckades köra in i lagårn en gång och på Caspers bil en annan, en det gick bra för det gick saka!!

Här är lite bilder:


Först var det lite svårt att hålla ögonen frammåt...


Roligt var det!!!


Melin vill också köra... det fick han göra lite senare med mamman bak på...


Hilma satt snällt i vagnen och filosoferade!


Jonna den lilla på fyrhjulingen den stora!!!


Melvin åkte först med Meja...


Sen med Jonna och trött blev han!!!


Göran lagade korvstroganoff till middag, jag plockade undan... har tvättat lite också under dagen och den nya tumlaren fungerar hur bra som helst!!! Ända tills elräkningen kommer ;0)... nä då den är faktiskt rätt så energisnål, klass B som de flesta tumlare.. ska man ha en A klassad så får man betala närmare 10.000 kr ju....

Casper sover hos Tony, Jonna äter upp det sista av godiset, Göran kikar på Top gear och jag sitter här...
I morgon ska Jonna med Maria till Hogdal, Casper ska kanske på fotbollsmatch i Hackås... den blev möjligen inställd och sen får vi se hur pass snorig han är i morgon efter vattenpartyt... Eventuellt ska jag och Göran ge oss på att klippa hundarna... det börjar bli dags!!!

Apropå hundar så fick vi ett brev från Länsstyrelsen för några dagar sen där det tydligen kommit in en anonym anmälan om att vi har Morris och Ozzy bunden större delen av dagarna och att vi stressar och slår Morris.... låter som att vår lilla granne har haft lite att göra igen...
Son tur var så var det ingen anmälan som skickades till oss utan bara en information om vilka lagar som gäller efter ändringen 2008, bara för att försäkra sig om att vi hade uppmärksammat ändringen...
Jag ringde i alla fall upp personen som skrivit till oss och berättade ur allt låg till... att vi ALDRIG har Ozzy i lina, bara i koppel då vi går utanför gården, att Morris endast får sitta i lina en stund då han gjort fel och smitit från gården, att vi ALDRIG slår och misshandlar hundarna, bara tar dem i nackskinnet ibland eller håller dem lätt mot marken för att visa vem som bestämmer.... talade också om för henne att för två veckor sen då den här anonyma tydligen hade ringt/skrivit var den tidpunkt då svärmors tik löpte och det var därför som Morris smet stup i kvarten och fick sitta i sin 6 meter långa lina lite mer än i vanliga fall!!! personen jag pratade med tyckte att det lät som att vi hade bra koll på vad som gäller och skulle föra in anteckningarna i protokollet! Berättade också om hur vår snälla rara (NOT) granne är och gör....
I alla fulla fall så blir jag så arg, ledsen och irriterad när man blir falskt anklagad, kan inte folk bara sköta sitt och skita i andra eller åtminstone ringa till personen det gäller, i detta fall oss och säga vad hon/han tycker i stället... ska det vara så svårt????

Nä nu får det vara nog för idag, kommer ju en dag i morgon också!!!

Puss puss

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skit i grannen ..men förstår att det är jobbigt ...när dom inte har mer att göra i livet än att hålla koll och dessutom gnälla på sin granne...fult är det att anmäla nått som inte är sant...bra att du ringde upp och berättade hur det var ...dom kanske känner igen grannen sedan tidigare..men det är synd om de som inte har ett eget liv..kram på er alla ...<3<3<3<

2010-09-05 @ 09:11:02
Postat av: Milla

Meja go tjejen....Så stolt hon är då, Sååå lycklig man kan vara <3 Och Jonna hon se oxå stolt ut när hon kör den stora fyrhjulingen. Melvin han hakar på han...och tåliga lilla solstrålen sitter snällt i sin vagn och inspekterar så allt går rätt till och filosoferar lite med.

2010-09-05 @ 14:07:40
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Frida

Fy för sådana grannar. Dessutom så vågar sånt folk bara blanda sig i när det inte behövs oftast men vågar inte sticka ut hakan om det skulle behövas!

2010-09-05 @ 19:49:02
URL: http://absolutvardag.myshowroom.se/
Postat av: Monika Eriksson

Har mina aningar vem det är. Om det är den jag tänker så är den grannen på mig fortfarande.

2010-09-07 @ 00:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus