Röris på besök och en tur till Svensta...

Idag blev det mannagrynsgröt till frukost, det uppskattades av alla och ingen gnällde!! Synd bara att den tar ganska lång tid att göra då jag föredrar att koka upp mjölken sakta så att den inte blir bränd, har ingen såndär bra teflonkastrull...

Jonna och Casper gick till bussen och  vi andra pulade på med lite påklädning, borstande av tänder och sånt som tillhör en morgon.

Strax innan 09.00 var det dags att knata ner till dagis med Meja, man märker verkligen att hösten är här på allvar nu, jag småfrös hela vägen både dit och hem, snart är det dags att ta fram vinterkläderna!!

Göran hade träff på arbetsförmedlingen idag mellan klockan 11.00-12.00, var väl tänkt att han skulle åka själv men vi andra som var kvar hemma hakade också på, vi gick på Svensta en stund medans han satt i möte... köpte lite garn och kikade runt, Hilma och Melvin satt under filten i vagnen och bara mös, avslappnat och rogivande utan några måsten!!

Var hemma igen 12.30 så då värme vi på lite lunch, köttbullar och mjölkmakaroner och Hilma var glupskast av alla!!

Det dröjde inte länge förrän Jonna och Casper klev innanför dörren, sen ringde röris och frågade om det gick bra med besök om ca 20 min!!! jag blev jätte glad och sa att det passade utmärkt!!
han kikade runt och funderade en stund, vi fick ett pris och en ungefärlig tid då han kommer att kunna koppla in pannan så nu är det bara för oss att börja röja och försöka få ner aset i källaren!! 360 kg väger bara pannan och sen ska tankarna också ner och det kommer att bli på håret!!!

Ugnskorv och potatis stod på middagsmenyn idag och det gick hem hos alla, prövade med en bädd av krossade tomater, bostongurka, grädde och lite tomatpuré och svartpeppar idag och det blev som sagt en hit!!

Sen lekte barnen en stund till innan det var dags att städa ihop och kika på bompa, äta välling och sedan krypa ner i sina sängar!! de tre små la sig strax före 19.30 och de två större kl. 20.00...

Jag och älsklingen kikade på Idol och det kan ju bli lite pinsamt ibland... och jag tycker ändå att Bagge och hans inlevelse gör halva programmet!!!

Det har blivit sena kvällar nu en längre tid även fastän jag säger att jag ska försöka lägga mig tidigt och det är ju inte så bra, tålamodet och humöret ligger inte på topp då kan man säga sen så somnar jag jämt om vi ska åka bil, är så avslappnande på något vis! kanske just för att jag inte kan göra annat än att bara sitta stilla!!

I alla fall så ska jag gå och borsta tänderna nu och sen kanske sitta uppe en liten stund till men sen ska jag då isäng senast 23.00!!! Får se hur det går!!

Skulle ha ringt och pratat lite med mammsen också, det var ett tag sen men det har varit så mycket nu så det har liksom inte blivit av, sen är det ju bra om man ringer efter barnen lagt sig men då vill man ju mest ara slappa och kika på burken en stund... men jag ska ringa, jag lovar!! har ju inte glömt bort dig ju...

I morgon är det gympa på skolan, får se i morgon bitti om det blir inne eller ute, det har ju regnat hela eftermiddagen, men det kan ju vara uppehåll och fint ändå i morgon!

Puss puss och tack för idag!!!




Kommentarer
Postat av: Maria

:) Kameran jag har nu kostar ju rätt mycket, annars ska jag rekomendera Canon EOS 1000D, jag hade den innan och den kostar ca 3900:- Sen gör ju objektiven väldigt mycket också. så satsa på att köpa ett billigt kamerahus och dyra objektiv när du är nybörjare tycker jag :)

2010-09-14 @ 22:19:25
URL: http://ristosens.blogg.se/
Postat av: Monika

Jag tog ugnskorv-receptet. Kallar den før Kims korv.

Kram Monika

2010-09-14 @ 22:29:57
Postat av: Kimsan

Det blev ju ett jätte bra namn på en maträtt!! Du är så rolig Monika!!

2010-09-14 @ 22:32:33
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Pappsen

Kims Korv, ja men det lät ju lite roligt om inte annat, en annan har ju lite... ska vi säga yvig humor :o))



Lät i alla fall gott det där och det gäller ju att vara lite kreativ i köket så kan man få till riktiga underverk ibland



Puss Och kram på er hela högen



Papps

2010-09-14 @ 23:27:50
Postat av: Monika

Kommer att använda den på skolan. Jag ska göra en receptbok sen, så den kommer att hamna där också. Kom gärna med flera recept.

2010-09-15 @ 12:38:09
Postat av: Tina

Skönt att ni äntligen kan fixa med pannan :) Vi åt oxå ugnsfalu igår ;) puss

2010-09-15 @ 14:12:33
URL: http://tiiiiinaa.blogg.se/
Postat av: Monika

Nu kom jag på trollungarnas korv. Låter det bra?

2010-09-15 @ 14:25:47
Postat av: Kimsan

Det var nog ett bättre namn!!!

2010-09-15 @ 15:22:38
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus