Alone with the kids...

Klockan är nu 21.30, jag har nyss nattat barnen, dvs, Jonna, Meja, Melvin och Towe, Hilma lade jag vid 19.00 tiden. De andra fick för en gångs skull vara uppe länge och ha fredagsmys med en skål godis! Vi har bland annat kikat lite på Talang 2011.

Annars så började dagen med att jag låg och drog mig ända till 07.15, Göran var redan nere... man kan ju tro att han somnade på soffan igen men det var faktiskt så här att Melvin hostade i natt tills han kände att han behövde kräkas! han låg då i våran säng och sa till, jag låg precis och tuttade Towe så Göran sprang ner med honom och han kräktes slem. Efter det så följde Göran med Melvin upp men gick sen ner för att fortsätta sova på soffan, det var för varmt i sovrummet.
Hilma hostade också en massa i natt så  01.45 gick jag ner och hämtade både vatten och hostmedicin till henne, sen gick jag och lade mig igen och vi somnade nog båda två, fast Hilma låg ju kvar i sina säng!

I alla fal klev jag upp 07.15, Casper var vaken och hade varit det sen 06.30, Jonna och Meja låg i soffan och kikade på bompa och det var jätte tyst! trodde att alla sov först!
Casper skulle precis till att äta frukost, han bad mig ta ner muslin från skåpet, när jag ändå tog ner burken så passade jag på att göra i ordning en tallrik åt honom, sen höll jag honom sällskap i köket.
Han åt, borstade tänderna och gick till bussen.

Jag satte igång att koka gröten strax innan 08.00,tänkte att det var hög tid då Göran skulle vara på plats i Svenstavik vid 09.00. Han ska börja praktik på måndag men smygstartade idag för att hinna fylla i papper och annat.
Vi åt och Göran åkte, jag dukade av och barnen kikade en stund till på bompa medan jag bytte blöja och klädde på Towe innan hon fick lite tutte. Hon somnade gott och jag bäddade ner henne i sängen innan jag tog mig an Hilma.

I samma veva som jag kokade gröten i morse så mätte jag upp havregryn och mjölk som jag ställde på bänken för att svälla, så vid 10.00 tiden så gjorde jag degen till havre te-kakorna.
Under tiden röjde Hilma och Melvin i köksskåpet med vattenflaskor och plastbyttor, Jonna hakade på och barnen lekte picknick i deras rum.

När jag skulle baka ut degen ville barnen vara med, så jag satte alla på en varsin stol vid köksbordet, delade degen i 32, bitar och fördelade bitarna till barnen så att de fick rulla "fina" bollar så kavlade jag och lade på plåtar... de blev kanske inte de rundaste te-kakorna men de blev goda och det är ju huvudsaken!

Efter att te-kakorna var ut bakade så bakades det negerbollar, jag fixade till och med lite kaffe så att vi kunde göra på riktigt vis! brukar annars skippa kaffet och ta mjölk men smaken blir inte lika fyllig då...


Meja, Melvin....


och Jonna...


rullade fina...


SMÅ bollar....






Hilma fick äta russin...


och titta på!

När båda baken var klara så stekte jag köttbullar och kokade makaroner, barnen hjälptes åt att duka. Vi åt och jag lade ut en trött Hilma i vagnen, Towe hade fått tutte innan lunch och sov gott i sin säng.

Susanne kikade förbi, vi pratade lite och barnen lekte... fastän det var tänkt att de skulle städa!

De städade till slut, både jag och Susanne satt inne i rummet med dem och pushade på... hade lovat barnen russin och de fick så fint dela på de två små skar som fanns...
Givetvis var de tvungna att kivas, bråka och skrika och jag satt och tutade Towe och efter en stund brast tålamodet och den arga mamman slet sig lös, jag som hade försökt behålla både tålamodet och lugnet hela dagen!!!

Det slutade med att Meja som utlöste det hela fick ligga i sin säng, Jonna fick dammsuga hela huset och Melvin som inte gjort så mycket fick se på film... själv, vek jag tvätt medan Towe satt i babysittern på vardagsrums bordet. När Jonna var klar tog jag över dammsugaren och dammsök soffan, men Jonna tyckte att jag skulle skynda mig då hon inte hörde vad de sa på filmen... Meja hade vid det här laget sagt förlåt och satt också i soffan.
Jonna tyckte att det var jobbigt att dammsuga, hon blev helt trött!

Mitt i allt det där kom Casper hem, men han lämnade bara ryggsäcken och frågade ifall han fick gå till Tony och leka, överdragsbyxorna var han duktig att ta på sig också!

Jag tvättade och hängde lite tvätt, Hilma vaknade och jag plockade in henne, tiden gick och strax efter 16.00 klev Göran innanför dörren och det var dags att värma soppan från igår fast idag fick vi ju nybakt bröd till!

Paus...

När vi ätit fick sig Hilma och Meja ett bad, jag gick ner i källaren och tände upp.
Så småningom var det färdig badat och Hilma fick på sig pyjamas, jag tuttade Towe och Melvin stökade på med någonting i badrummet... jag var i köket då Göran ropade, vi fann Melvin så här:




Han hade tänkt ta sig lite läpp glans sa han! Jag hade inte tänkt på att han tidigare idag lärt sig hur de barnsäkra låsen fungerar...



Vi gick in i köket och gjorde välling till Hilma och Göran åkte på bandy.
Var sen tvungen att byta blöja på Hilma igen innan jag kunde natta henne, att bajsa i tid och otid är tydligen hennes grej!

När jag nattat Hilma plockade jag fram godis skålen och en flaska vatten till barnen, de kikade på bland annat Amigo och åt godis, jag satt här vid datorn och kikade lite, gick ner i källaren då och då för att kika att allt var i sin ordning...

Vid 20.00 satte jag på Towe ny blöja och pyjamas  och sen satte vi oss också i soffan och kikade på Talang 2011!! barnen var rätt övertrötta och samtidigt speedad av godiset men jag lät dem hållas... men strax innan 21.30 somnade en överrött Towe som hållits vaken av sina syskon, hon är ju van att det är lugnt på kvällarna... gick upp och lade henne i sin säng innan jag nattade Meja och Melvin, Jonna hade redan somnat på soffan så jag väckte henne så hon fick gå till sängen...

Göran kom hem precis när jag sjungit för Meja, hon och Jonna ville att jag skulle sjunga en varsin sång för dem...

Göran sa godnatt till barnen och sen gick han och duschade, kl 22.00 var det dags för lite chips och Big brother... tyvärr var chipsen för hårda och smaklösa...

Det har nu brunnit ut i pannan och tankarna är uppe på dryga 90 grader! Tumlaren är klar, lika så tvättmaskinen, i maskiner är det handdukar som jag tänker tumla i morgon bitti, har även tre maskiner med ljus tvätt att vika, men det skjuter jag också på morgondagen!


Towe myste med Jonna en stund i soffan...


Rätt lika varandra ändå! Eller vad tyker ni?

Jonna försökte se glad ut samtidigt som hon inte skulle blunda... hennes ögon blir till streck på så got som alla kort där hon är glad!

För övrigt blåser det storm ute.... hoppas det går över under natten!

Puss puss och trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: Linn

Vad är det för praktik Göran fått?

Hoppas det leder till jobb!

Kram

2011-04-09 @ 08:41:30
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: millan

Go trollen.. de är så himla mysiga hela högen. Men har Hilma krymt??? ;o)) Nä måste vara Towe som sitter hos Jonna och myser i soffan.



Kram på er <3



Ps. Nu är det bara en vecka tills vi kommer ;).Ds

2011-04-09 @ 09:23:01
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Linn: Det är en praktik inom hemtjänsten och eftersom han är undersköterska så ska det förhoppningsvis leda till jobb!!! Men vill inte göra några stora glädjeskutt ännu... Men jag hoppas, hoppas, hoppas!



Kram



Millan: Ja självklart är det Towe! Kommer ni på lördag?



Kram

2011-04-09 @ 23:39:32
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus