igår & idag...

Igår, söndag:

Det blev en ganska lugn dag, Casper sov hos Tony från lördag till söndag så Göran gick upp vid 8.30 för att rasta vovven. Jag trodde att han gick upp för att Hilma hade vaknat, tänkte inte alls på att han skulle gå ut med Morris så jag låg kvar och drog mig. Tuttade Towe och somnade om...

När jag typ en timma senare kom ner var Göran fortfarande ute, han hade tagit en längre promenad med Morris ut på sjön! Barnen hade passat på att dra ut en massa grejer och kläder s det första jag fick göra var att plocka undan och be barnen hjälpa till... fast det var inte så fasligt mycket som det kanske låter men det är fortfarande inget som man vill göra direkt när man klivit upp...

När Göran kom tillbaka så släppte han in hunden och tog med sig katten (sötnos) ut, hon är fortfarande lite för feg för att vilja gå ut och hon behöver nog lite hjälp på traven, kissen däremot är ute flera gånger om dagen och tycker att livet leker!
Göran krattade lite under tiden de var ute och efter en stund frågade jag honom om han inte kunde komma in så vi fick äta lite frukost och komma igång ordentligt med dagen!

Efter frukosten ville barnen kika på film, vi hade tänkt gå ut men eftersom det inte var så långt kvar tills lunch så sparade vi med det.

Jag och Göran satt också med barnen i soffan en stund, tills jag kom på att jag absolut måste gå upp på vinden för att kika efter ett set med vindkläder som Casper hade när han var liten och jag inte kommer ihåg om vi gjort oss av med eller inte... hittade det i alla fall inte så det finns nog inte kvar...

Sen åt vi lunch och efter lunchen klädde alla på sig och vi gick ut, eller Göran hade fått frågan av Kristoffer om han villa vara med och spela bandy klockan 14.00 så han tog med sig de 4 äldsta barnen i bilen och jag tog de två yngsta i vagnen och gick! Hunden fick också följa med men han fick åka bil...

Göran och Casper spelade bandy och jag var ute på skolgården med resten, Hilma och Towe sov större delen av tiden i vagnen, de andra gungade och klättrade, åte både rutschkana och linbana!
Två av de andra som var med och spelade hade sina (gemensamma) barn med sig så dottern som är 2 år och 2 månader fick också komma ut med oss och leka lite, hon ville helst åka rutschkana och gå med Morris i koppel!

Jag hade tagit med lite fika i form av bullar och äppelbitar så efter några timmar ute så fick barnen i sig lite fika innan det var dags att åka hem igen, men nu bytte Hilma och Melvin plats, Hilma åkte bil och Melvin vagn och så klart så somnade Melvin gott på en gång!

När vi kom hem så var vi ute några timmar till så middagen blev sen även idag... perfekt att stoppa barnen i säng direkt efter middagen!

När barnen var nattade så tände jag upp i panna och tog en snabbdusch innan jag satte mig med en trött Towe som fick vänta lite extra länge på att få kvälls tutten och sova!


Idag, måndag:

Göran klev upp 05.45, Casper skötte sig själv på morgonen och jag klev upp strax efter 08.00 eller klockan var nog närmare 8.30 om jag ska vara ärlig!

Vi tog det lugnt, Jonna hjälpte mig att koka gröt! Men innan vi gjorde frukost så fick jag byta blöja på Towe som fått för ovana att bajsa ett jätte stort lass på morgonen innan vi kliver upp och eftersom blöjan vid det laget redan är fylld med kiss så rinner det gärna övar... tur att det finns tvättmaskin!

Efter frukosten så kikade barnen klart på "Karlsson på taket" som de börjat kika på innan frukost, under tiden så tuttade jag Towe och byte blöja och klädde på Hilma i lugn och ro, passade på att klä mig själv också!
Sen var det Jonna, Meja och Melvins tur och när alla fått på sig kläderna var klockan 10.20 och vi gick ut för att ta en promenad!

Jag hade Towe och Melvin i dubbelvagnen och Jonna drog Hilma i enkelvagnen! Vi gick till crossbanan och vände, vet inte exakt hur långt det är dit men mellan 2-3 km i alla fall! Vi tog det lugnt och stannade till på campingen för att fylla på vatten i flaskan som i princip var tom när vi gick hemifrån... bra planerat... not...

Vi var i alla fall borta i 1,5 timma! Sen gick vi hem en snabbis för att gå ut med Morris samt hämta lite lunch innan vi gick hem till Susanne som slutade jobbet 12.00. Elin kom förbi och ville vara med Jonna så hon följde också med bort till Susanne.
Vi tog inte med Morris på promenaden innan då han smet från Jonna ute på gården innan vi skulle gå, han var tjurig och fick han inte följa även om jag egentligen hade tänkt ta med honom.

Vi gick hem till Susanne, åt lunch och myste, barnen fick korv och ros och jag mumsade smörgåstårta med Susanne och Maria! barnen ville också ha smörgåstårta och fick självklart smaka! Hilma som hållit sig vaken hela promenaden blev nerbäddad i vagnen och somnade på stört! Melvin däremot sov större delen av promenaden och var vid det här laget jätte pigg!

Vid 15.00 tiden klädde vi på oss, Casper och Jonna gick hem och tog med sig både Hilma och Morris, jag , Meja och Melvin gick ner på Grindes för att löpa lite frukt och musli till Göran, blev lite korv, skinka, bröd, fil och mjölk också!

När vi kom hem lekte tjejerna i stugan och Casper spelade lite bandy med sig själv. Jag gick in med varorna och sen direkt upp på vinden för att leta reda på ett par överdragsbyxor till Hilma.
Strax därefter kom Göran hem och han började hjälpa Casper att fixa bromsar och växlar på hans cykel.

Apropå cyklar så har i princip alla barn runt omkring fått ta fram sina cyklar nu och cyklar för fullt medan våra barn har "dumma" föräldrar som håller stenhårt på att de inte får börja cykla förrän 30 April eller tidigare om de är ute och sopar gatorna innan. Orättvist kan tyckas men vi kör så varje år och varför bryta det nu... tror inte att de andra barnen brukar få ta fram sina cyklar så här tidigt de andra åren heller men våren kom ju väldigt fort i år så det kanske har med saken att göra!?

I alla fall så var det tänkt att jag skulle gå in och fixa middag strax efter 16.00 för att det inte skulle bli stressigt till barngympan i kväll... men jag fick reda på av Maria att hon läst på fb att det skulle vara i lekparken på Thunellvägen i kväll för att det var avslutning. Tur att Maria sa det för jag var inte inne på fb och kikade förrän nu i kväll...

Vi hade i alla fall hört att det skulle grillas korv så vi skippade att gå in och laga middag, barnen fick sig några äppelbitar och sen passade vi på att vara ute, ingen ide att gå in för att sen klä på sig och gå ut igen.

Ganska snabbt blev det dags att bege oss av, barnen plockade ihop och kissade och den gick vi, vi var som oftast några minuter sen...

Det grillades korv och barnen lekte, föräldrar pratade och fick sig också lite korv när alla barnen ätit sig mätta, som avslutning fick alla "barngympa barn" (0-6 år) varsin klubba, alla utom Towe.... om hon hade fått en så hade jag gett den till Casper som så klart var enda barnet i vår familj som inte fick klubba... förutom Towe då men egentligen så hade hon rätt till en men hon äter ju inte godis så hon skulle ju ändå inte ha ätit den... lite för liten då med andra ord!

Nu är klockan mycket, barnen sover och jag sitter uppe för att vänta på att det ska brinna klart i panna.... vi har fikat och kikat på BB, Göran har sovit på soffan sen 21.00 förutom då vi fikade, hör att Towe grymtar där uppe så nu ska vi också krypa i säng!

Puss puss






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus