Härligt med friskluft!

Vi har verkligen lov här hemma nu! Så skönt att inte behöva kliva upp tidigt om morgnarna och bara kunna ta det lugnt hela dagen!

Idag åt vi frukost strax innan 10.00, Tony sov här natten som var så vi hade en extra vid bordet idag, lite trångt men allt går!

Efter frukosten tog Göran med sig Casper och Tony fram på macken och lånade en släpvagn, de var borta en bra stund så jag antog att de passade på att leka lite i skogen också!!!
Under tiden de var borta så klädde jag på barnen så de kunde gå ut och leka, Towe sov och jag satte mig på bron och lagade lite strumpyxor och en klänning.

När grabbarna var tillbaka satte de igång ett lasta vagnen på en gång, de började med alla lövhögar! Towe vaknade precis när de kom så jag klädde på henne och tog med henne ut i vagnen så att jag också kunde hjälpa till.

Susanne kom förbi en sväng och medan grabbarna åkte till brasan och lastade av vagnen fick Meja, Melvin och Hilma följa med Susanne hem en sväng. Jonna stannade hemma och hjälpte mig att kratta, fast hon vyssjade mest Towe i vagnen!

Jag krattade en ganska stor plätt medan pojkarna var borta, när de kom tillbaka lastade de på ett lass till och denna gång vart det både en massa bräder och bråte samt en hel del ris från buskarna!
Den här gången följde Tony och Jonna med och lastade av, Casper stannade med mig och krattade det sista vid bron och sandlådan.

När de var tillbaka igen tog jag med mig Towe in och fixade lunch, det blev köttbullssallad! Towe låg på golvet under tiden och passade på att lägga ett lass i blöjan!
Lunchen blev en aning sen (idag också...), klockan var närmare 14.00 innan vi satte oss till bords och vi åt ute! Innan jag gick ut så bytte jag på Towe så att hon kunde få somna gott ute i vagnen, men hon låg vaken hela tiden då vi åt...

Under tiden som jag fixade lunchen så kom alla barnen hem från farmor igen och Tony följde med henne hem, Göran och Casper hann lasta ett 3:e lass på släpvagnen som de åkte med direkt efter lunchen. Den här gången följde de 3 äldsta barnen med, Hilma och Melvin skulle sova och Towe skulle tuttas.

När Towe fått mat somnade hon sött i vagnen, jag hängde lite mer tvätt, hade hängt en maskin på förmiddagen, sen knöt jag Morris lina runt magen och så gick jag bort till lillstugan och krattade. Morris var lugn hela tiden och höll sig intill mig, bara ca 2 meter ifrån mest hela tiden! Han försökte sticka ut nosen utanför grindhålet 2 gånger men drog genast tillbaka den då jag sa åt honom!

Göran och de andra var borta ganska länge då de åkte till Susanne och  körde bort en del av hennes skräp till brasan också, smidigare att ta allt på samma gång  när vi ändå hade vagnen, bättre också när man är flera som kan hjälpas åt!

När de kom tillbaka så hade jag hunnit kratta hela plätten vid stugan, Göran hade lämnat tillbaka vagnen och tänkte ta en tur till kraftverket med bilen för att kika lite, han tog med sig Casper, Tony och Meja, Jonna gick in och bytte om för hon skulle följa farmor till stan en sväng då de skulle handla lite mat. Morris fick också följa med Göran och de andra!

Precis när de åkte iväg vaknade Melvin, han hade också velat följa men Göran såg inte när jag hoppade och vinkade för att han skulle stanna och vänta... Jag lastade om lite i vagnarna och så fick vi en sväng på Grinds i stället!
Det var tänkt att vi skulle äta pizza till middag idag en jag hade ingen lust att gå in för att ställa mig i köket som just då såg ut som ett kaos och börja göra pizzadeg...

Melvin och Hilma tog en varsin liten vagn inne på affären, jag gick efter och hade Towe på armen. Det var nog första gången som Hilma körde en liten vagn själv, hon var så rolig för hon gick och plockade både, matolja, ketchup, apelsiner och  kaffe i sin vagn som jag sen fick ställa tillbaka! När vi handlat klart och jag skulle packa så tog hon en vända till och fick med sig både, salt, lagerblad och russin i sin vagn!

Handlingen gick i alla fall över förväntat och vi gick nöjda och glada hem igen! Vi handlade bland annat dagens middag som idag i stället för pizza fick bli grillade hamburgare med bröd och cheddar ost! Göran fixade med grillen när de kom tillbaka från bilturen, medan vi väntade fick Hilma och Melvin dela på en banan och några vindruvor, Towe fick sig lite tutte.

Efter middagen plockade vi ordning lådorna med skor som fortfarande står kvar i garaget, sen tog vi ner och vek tvätten innan vi eldade de små högarna som jag krattat ihop. Morris fick under tiden springa fritt på gården och man såg verkligen hur lycklig han var! han var ävn duktig och kom nästan alla gånger då vi ropade på honom!

När vi eldat klart var klockan närmare 20.00, jag tog med mig Towe och Hilma in och de andra tog en lite tur med bilen igen, Melvin måste ju också få åka! Man kan säga att Göran är nöjd och trivs med sin nya fyrhjulsdrivna, röda och buckliga leksak!

Jag nattade Towe och Hilma, dammsög lite och sen kom de andra hem igen. Vi nattade Meja och Melvin på en gång och Casper och Tony tog en sväng med Morris, Göran röjde undan kaoset i köket!

När Meja och Melvin låg i sina sängar var klockan strax efter 21.00 och jag knöt på mig mina promenadskor, lånade Caspers MP3 och sen tog jag mig en härlig promenad! Vilken skillnad det där att gå med musik och utan, föredrar verkligen med musik! Även så föredrar jag att gå utan hunden då man inte behöver göra en massa stopp...

Jag var hemma igen strax innan 22.00, då bytte jag om och satte mig i soffan med Göran, åt en apelsin och drack lite vatten innan jag smakade några gula krokar och svart guld av Göran, Casper och Tony fick sitta uppe vid datorn en sväng innan de åt ett varsitt äpple och sen gick och lade sig.

Japp, det var den dagen och i morgon kommer en ny så nu ska jag gå och lägga mig! Men först måste jag bjuda på några bilder, de är från helgen tror jag, bara det att jag glömt att lägga upp dem...














Puss å god natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus