Ute i det fina vår vädret!

I morse kom Casper upp innan klockan ringde, han smög jätte tyst och talade om att han packat gympakläder och klätt på sig, han skulle nu gå ut med hunden och frågade ifall han fick starta datorn och sitta där en stund när han ätit frukost!

Jag gick ner en kort sväng när Casper var ute med Morris, jag valde samtalstider för Jonna och Casper, hade glömt göra det igår, sen gick jag upp igen. Jag trodde att towe var vaken men hon hade visst snuttat på tummen och somnat om! Hon vaknade till innan jag gick ner tack vare alarmet på telefonen, jag visste inte alls hur man stängde av det på min nya telefon och så hade jag ställt ljudet på tok för högt!

Innan jag lade mig för att sova en stund till då alla de andra barnen sov så passade jag på att skicka ett meddelande till röris om att pannan kokat 2 gånger. Klockan var runt 07.00..
Sen vaknade jag av att alarmet på telefonen ringde igen och denna gång fick jag av det på en gång! jag skulle just lägga ner huvudet på kudden och ova vidare då jag insåg att det inte var alarmet utan att det var någon som hade ringt! Snabbt tog jag telefonen och svarade och det var röris!!! Han var brydd över att han väckte mig, trodde ju självklart att jag var vaken då jag skev meddelandet tidigare! Men det gjorde ju ingenting eftersom jag ändå skulle kliva upp snart, klockan var då strax efter 09.00(!!!).

Vi pratade en stund och han förklarade bland annat att jag skulle elda så pass att hela tankarna blir 90 grader så att vi får bort all luft i systemet för då ska självcirkulationen fungera bättre! Det måste ju lösa sig på något vis för så här går det ju inte att ha det...

De andra barnen var vid det här laget vakna och uppe, de satt och kikade på bompa och det var väldigt lugnt. Melvin kom upp och lade sig mellan oss och somnade, Towe vaknade till och tuttade en sväng, Hilma kom upp en kortis och kramades lite och sen gick hon ner igen!

Vi låg kvar en stund till eftersom både Melvin och Towe somnat och det var lugnt nere, skönt att bara ligga och dra sig och små prata lite innan man kliver upp!
Så småningom kom vi ner, tog det lugnt, bytte någon blöja och sen var det dags för frukost, men eftersom klockan var närmare 11.00 så fick det bli tidig lunch i stället, Göran ställde sig och stekte pytt i panna!

Vi åt, klädde på oss, tuttade Towe, bytte på henne igen, klädde på fleece och galon kläder och sen gick vi ut i det fina vädret!
Meja och Melvin lekte, Jonna gick til Elin efter en stund, Hilma och Towe sov sött i vagnen och jag och Göran satte igång att lasta skottkärran för att tömma ner ved i källaren! Vi lastade och lastade och lastade och lastade och lastade lite till! Meja och mMlvin hjälpte till lite då och då, Hilma och Towe sov och sov!

Morris var lycklig för Göran hade stängt grinden och han fick springa fritt på gården och han njöt i fulla drag! han smet över staketet två gånger men han var inte alltför svår att få tag på, satte mig på huk och lockade och så småningom kom han och jag berömde honom! han har blivit en helt annan hund och om ett tag så förstår han nog vitsen med att inte smita också!

Casper kom så småningom hem från skolan och han fick gå ner i källaren och kasta lite ved så att det blev ett jämnt lager ved i rummet där vi slängde ner veden, Tony kom och hjälpte till också, jag gick ner och tände upp i panna som brinner ännu, men nu är tankarna så gott som uppe i 90 grader så nu ska det få slockna. Tappade upp ett bad åt älsklingen då tankarna var uppe på 90 en sväng men eftersom det fortfarande brann ordentligt så tyckte jag at det var bättre att göra så än att riskera att pannan skulle koka igen....

Nu blir det paus, ska ner i källaren och kika igen och sen vill Towe ha tutte och sova!

Nu sover Towe, hon fick tutte, ny blöja och tutte igen, de skiter i tid och otid när de är små! Men bättre det att det kommer ut än att det blir stopp och ont i magen!

Var nyss ner i källaren igen, pannan är snart uppe på 90 grader igen och det är en fin glödbädd kvar i pannan, tankarna är strax uppe på 90 efter att ha varit nere vid 80 och vänt, ska ner igen om en stund för säkerhets skull!

Jo vi var ute hela dagen , Hilma vaknade så småningom och satt vaken en stund i vagnen men efter en stund började det blåsa och klockan närmade sig 16.30 så vi gick in hon och jag, Towe sov fortfarande (!!!).
Vi plockade ur diskmaskinen, Hilma åt ett rån oh sen började jag med maten, Jonna kom in och hjälpte mig!

Jag och Jonna blev lite smått osams då hon inte lyssnar på vad jag säger om någon annan som är äldre än mig säger något annat för enligt henne så vet de som levt längre än mig mer än mig och då är det ju självklart att jag har fel! Och visst kan det väl vara så i många avseenden att de äldre vet mer och bättre än jag men när det handlar om när barngympan börjar och inte så brukar även jag ha koll på det! Det kröp senare fram att hon inte var riktigt säker på att hon hört rätt, Elins mamma hade enligt Jonna sagt att barngympan börjar 17.00, men efter en stund var hon inte riktigt säker.. Kanske den började 17.00 idag!? Men den brukar börja 17.45, kanske var annorlunda idag men jag har inte hört något och jag vet inte eftersom vi hoppade över den idag...
I alla fall så tror jag att jag fick Jonna att förstå poängen och jag kan tycka att det är lite jobbigt att hon resonerar som hon gör över att ha en ung mamma!

Så småningom blev maten klar och resten av familjen kom in, Meja vr jag tvungen att duscha innan vi kunde äta då hon kissat på sig, hon hann inte sa hon men hon hade inte ens sagt till att hon behövde kissa... hoppas det inte händer igen och igen, vore tråkigt om det blev för henne som för Jonna...

Vi åt och sen duschade jag resten av barnen, Göran skyndade sig iväg på Grindes för att hinna köpa mjölk innan de stängde och Casper höll öronen på Towe om hon skulle vakna! Towe sov alltså minst 5 timmar i sträck idag!!! Härligt med frisk luft även för de allra minsta!

Melvin var trött och frågade flera gånger om det inte var dags att sova snart!!! Meja var också trött, men ville inte erkänna det riktigt...

Även fastän middagen blev lite sen så ville barnen gärna ha kvällsfika, jag hittade 5 saffrans snurror i frysen som jag tinade åt dem och så fick de ett glas mjölk till det, Hilma drack minst 2 glas mjölk och åt en halv bulle!

Göran lastade diskmaskinen och jag borstade tänder på barnen och fick på dem pyjamas, klippte naglar gjorde jag på samtliga också!
Towe fick sig inget bad idag, men jag ska försöka ta det i morgon tänkte jag!

Casper, Jonna och Meja fick kika på halv 8 hos mig medan jag gick upp och sade godnatt till Melvin och Hilma, det var nu som jag samtidigt tappade upp ett varmt bad till Göran! Jag vet att han gillar att bada men det blir ju inte så ofta, men idag passade det ju jätte bra! Efter att han fixat disken var det bara för honom att krypa ner och slappa en stund, en sån gång önskar han nog som jag att vi hade ett större och lyxigare badkar!

Göran kikar på wrestling, samtidigt på en annan kanal visas "en unge i minuten" men det kan jag se när som helt så det gör absolut ingenting, ganska bra för så kan jag sitta här och skriva en stund i lugn och ro, annars blir det ofta att jag skriver efter klockan 23.00 och det är egentligen lite för sent!

I morgon sa Jonna också på skolan och meja ska på dagis, jag hade tänkt ta mig en promenad när jag lämnat Meja på dagis och jag ska försöka få med mig Göran hade jag tänkt, vi kan ju ta en varsin vagn så kan barnen också följa med utan att behöva gå, för om man tar med Melvin på en promenad så går det näst intill i snigelfart ;0)...
Hoppas på att få inviga mina nya skor! har prövat dem några gånger inne och det känns som att de passar bra, att jag domnar i undersidan av tårna efter en stund har inget att göra med att skorna är trånga, trodde det först men det är nog bara att jag är ovan!? Trycket underifrån kommer man ju lixom aldrig ifrån ;0)... bara mina fötter som är knasiga och ovana!

Nä nu har jag skrivit på tok för mycket redan, måste nog ge mig för ikväll... avslutar med en liten bild från idag:

Liten Hilma syttar en liten Towe... som inte är så liten längre... hon växer så det knakar!!!
Meja ville också vara med och mysa lite!

 

Blev en bild till då jag inte kunde välja ilken av dem jag skule ta ;0)...
Towe kikar på Meja och snackar lite skit!



Puss puss, pip och kramiz!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus