Bvc och en härlig eftermiddag ute!!!

Göran blev kvar på soffan i natt också... och jag vaknade med ont i ryggen av någon anledning... hade precis försökt lägga mig till rätta i någon bekväm ställning på klockan ringer och det är dags att kliva upp!

Jag gick upp på en gång, Towe låg kvar i våran säng och sov, Hilma och Melvin lika så fast i sina sängar så klart!
Jag fixade frukost, Jonna och Casper var redan uppe, kokade gröt och vispade ihop nyponsoppa till Casper som han ville ha med sig som fika idag då de skulle iväg och bada.

Väckte alla de andra och sen åt vi, Göran var sist till bordet och jag tror det var lite trögt för honom att kliva upp och jag fick tjata lite, vilket jag inte gillar för jag vet att han blir irriterad på det, men vad ska jag göra då?? annars somnar han ju om utan att han märker det...

Vi åt, Casper och Jonna åkte till skolan, vi andra klädde på oss och borstade tänderna så att vi var klara tills det var dags att åka till Svensta, skulle iväg med Towe på 3 månaders vaccination samt väga och mäta henne!
Vi åkte vid 09.00 tiden, det var så skönt att barnen inte behövde så jätte mycket kläder på sig idag när vi skulle iväg! Det börjar bli rätt varmt ute! Höll dessutom på att glömma bort att ta med Towe när jag skulle gå ut men Göran var snäll och påminde mig! jag trodde att han hade tagit med henne då han tog med de andra barnen till bilen innan jag gick ut.

Vi lämnade Meja på dagis innan vi åkte.

Vi var framme i god tid, hann prata några ord med röris som vi mötte utanför och sen gick jag och Towe in, Göran väntade med Hilma och Melvin i bilen.
Besöket gick bra, sprutorna gjorde naturligtvis ont men hon fick lite tutte som tröst efteråt! Längd och viktmässigt så ligger hon precis på kurvan och följder den helt och hållet hittills! Hon fick även beröm för att hon var så pigg och alert, pratade och flinade massor, skrattade nästan gjorde hon också! Hon var tydligen ovanligt fin i hyn också, inga torra fläckar eller prickar som bebisar ofta har.

Innan vi åkte hem var vi in på apoteket och handlade lite också, inotyol, tandborstar, flor tabletter, zyx och nässpray (3 olika sorter) och det hela kalaset gick på nästan 300 kr om jag inte minns fel...

Var även in på Dollar innan vi åkte hem, där handlade vi lite våtservetter, diskmedel, duschcreme, toalett block, lite godis till barnen (tills i helgen), en påse chips, kex, polly, päronlampor och sist men absolut inte minst 10 st svarta ramar som vi ska ha till barnens porträtt bilder! Fick en ide härom agen att jag ville ha dem uppsatta i par, en ram med första kortet och en med det senast tagna, roligt att kunna se utvecklingen!

När vi kom hem var det jätte fint väder ute, vi hade inte alls lust att gå in så vi stannade ute! Towe vaknade till på en gång så jag bäddade ner henne i vagnen ute där hon sov vidare, Hilma och Melvin satt kvar och sov i bilen en stund.
Hilma vaknade först så jag tog med henne in och tog på henne galon kläder, gissa om hon blev glad när hon fick ut och plaska i alla vattenpölarna!
Melvin vaknade en stund senare, han fick vänta i garaget medan jag gick in och hämtade galon kläder även till honom, han fick ha Mejas rosa galonisar eftersom Hilma hade hans gröna och  han blev så klart super nöjd!

Klockan 14.00 hämtade vi Meja på dagis, jag tog med mig både Hilma och Melvin, Towe också som låg och sov i vagnen fortfarande fick också följa, Hilma åkte på stå-brädan!

Meja kom skrattande och mötte oss vid grinden, hennes första kommentar till Melvin var "Men Melvin, är du en tjej eller???" Men hon blev inte alls sur över att han hade lånat hennes, fast å andra sidan så hade jag sagt en dag förut att han skulle behöva låna dem om Hilma också skulle vara ute!

Vi stannade en stund extra på dagis då de ändå var ute, roligt att se Hilma och Melvin med de andra barnen! Tror inte alls att det kommer att vara svårt att skola in dem den dagen det är dags...
Vi stannade kvar tills de andra skulle gå in och äta mellis, med andra ord så var vi hemma igen vid 14.40 tiden!

När vi kom hem gick jag in och hämtade, vatten, bananer och kex, blev ju inte att vi åt någon lunch då de sov i bilen och det var så fint väder ute... Casper och Jonna kom hem vid 15.00 tiden, även de fick en varsin banan och några kex.

Barnen lekte, jag satt och värmde mig i solen, Towe vaknade och ville ha lite tutte, Casper, Göran och Tony flyttade och parkerade om bilar hit och dit.

Men när klockan började närma sig 17.00 var det hög tid att gå in och fixa middag, Hilma hade börjat bli lite gnällig också så jag tog med mig henne och gick in, de andra kom en stund senare..

Indisk lax med gurkyoghurt och ris blev det idag, en helt ny rätt som jag aldrig lagat förut och jag blev väldigt förvånad för alla barnen och då menar jag ALLA slukade allt på tallrikarna och ville ha MER!!!! Jag som trodde att det skulle bli massor över! Roligt i alla fall!

Sen kikade barnen på boma, jag och Göran satte kort i ramarna vi köpt men vi hann inte sätta upp dem, klockan rullade iväg och närmade sig 19.30 och alla barnen var trötta + att Göran skulle på bandy.
Barnen var ganska nöjda efter middagen och frågade inte ens om kvällsfika, borsta tänderna, kissa och ta på pyjamas och så var alla i säng. Göran tog insamlingen och åkte, Casper fick faktiskt vara uppe en stund till och se klart halv 8 hos mig!

Jag kikade på Arga snickaren 20.00 och sen satt jag här och påbörjade detta inlägg, paus för Big brother och nu när jag skrivit klart ska jag gå och duscha! Eldat har jag varit duktig och gjort också!

Här kommer lite bilder från dagen, några är från i måndags också och de är tagna med min nya mobil! var lite fix och trix innan jag fattade hur jag skulle göra för att kuna använda dem i bloggen... men jag kan vara lite seg i kolan ibland!


Från i Måndags:

Melvin är lyklig över alla fina verktyg han fått av Moffa i en helt egen verktygslåda! ( Min som jag fick när jag var liten)

Finular på hur man gör för att öppna och stänga den!


Hilma satt och myste i vagnen när hon vaknat!

Från idag:

Hilma trivs bra i garaget!


Hittade några tomma burkar!


Melvin är lycklig över att få ha rosa galonkläder!


Pussgurkan våran!


Hilma när hon let i vattenpölarna!


Det måste ju synas att man lekt ordentligt!


Melvin provkör Moffas bil!


Kikar ut genom rutan för att se vad pappa gör...


Ska vi köra snart ???

Det var det, strax duschen och i morgon är det kyrkis!

Puss puss!!!






Kommentarer
Postat av: Nena

Red Bull och motorer.. det är rätta takter det :o) Jag glömde Jocke på OK en gång.... illa.. han kom springandes efter. Gissa om jag kände mig usel.

Sen skulle jag hämta Sandra på skolan men åkte förbi tre gånger :o) Hon kände sig lite förbigången kan man säga :o)

Du har en härlig familj. Melvin är en cool kille i sina rosa galonisar och man SKA var lortig på våren eller egentligen när som helst man lekt.

2011-04-07 @ 00:01:03
Postat av: Kimsan

Jo det är så härligt med barn och de måste ju få leka och lorta ner sig! Det finns ju både tvål och vetten och tvättmaskin! Skurmopp och dammsugare också för den delen ;0).

Skitiga barn är glada barn!!



Kram

2011-04-07 @ 00:38:58
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Nena

Japp lite skit rensar magen också :o)

2011-04-08 @ 00:31:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus