Torsdag och kyrkis...

Melvin vaknade vid 05.00 tiden i morse, han ville inte lägga sig bredvid mig utan gick ner, jag låg kvar en stund för att se om han kom upp igen men det gjorde han inte... jag gick ner och då std han i köket, han talade om att han hade kissat och tömt pottan, jag kissade också och sen smög vi upp.
När vi kom upp hade Towe börjat skruva på sig så jag tog upp henne och lade henne mellan mig och Melvin så att hon fick sitt första mål för natten!
Vi somnade och sen vaknade jag 06.30 av klockan som ringde och ja klev upp på en gång!

När jag kom ner var Jonna och Casper redan vakna, Göran hade åkt vid 06.10 enligt Casper, han hade ju lovat att skjutsa in Benny till stan, antingen i går kväll eller tidigt i morse. Göran somnade alltså och blev kvar på soffan för 3:e natten i rad...

Jag åt frukost med Jonna och Casper, kände att eftersom alla de andra sov var det onödigt att väcka upp dem alla + att Jonna och Casper fick lite egen tid med mig!
Vid 07.30 gick de till bussen och sen vaknade de andra en efter en, de placerade sig i soffan och kikade på bompa tills klockan var 08.00 då jag gjorde frukost till dem. Towe var vid det här laget också vaken och jag hade hunnit tutta, bytt blöja och klätt på henne.

Medan barnen åt frukost så plockade jag i ordning lite i hallen så att det skulle vara enklare för oss att komma iväg vid 09.00.
När de ätit upp sin fil med flingor och hallonsylt så fick de hjälp med kläder en efter en, Meja klädde på sig helt själv idag och sen tog hon tandborsten som jag gjort i ordning och borstade tänderna utan att jag behövde säga till! Jag hann även klä på och tvätta Hilma innan Melvin var kvar, han tar nästan alltid lite längre tid på sig att äta och det är han medveten om så det gör honom oftast ingenting om han får sitta kvar själv en stund på slutet...
När Melvin äntligen var klar så klädde jag på honom och han borstade tänderna och kissade, sen var det bara ytterkläderna kvar...

Meja klädde på sig overallen själv, jag hjälpte Hilma först och satte henne i åkpåsen i vagnen, sen klädde jag på Melvin innan jag sista klädde på Towe som somnade på en gång i vagnen!
När alla var klara och även jag fått på mig kläder så knöt jag  fast Melvin på ryggen med bärsjalen och sen gick vi ut, klockan var 08.59 när vi lämnade gården!

Vi lämnade Meja på dagis och sen knatade vi vidare till kyrkis, det kändes i låren att jag hade 14 kg extra att bära på! Sen gjorde det ju inte saken bättre att det blåste utav sjutton idag heller...

Vi var först som vanligt, men det börjar ju egentligen inte förrän 10.00 så det är ju vi som är tidiga, Lotta och Rasmus kom så småningom också!
Barnen lekte, Lotta åkte på ett kort möte och vi passade Rasmus under tiden, när hon var tillbaka var det dags att äta lunch! Karin hade gjort spaghetti och köttfärssås!!! Till efterrätt blev det glass! Annika och Emilia kom förresten och åt lunch också, Karin visste att de var hemma så hon ringde dit dem!


Melvin åker på ryggen...


Karin fotade oss!


Towe myser på golvet!


Melvin och Hilma leker!













Hilma har ätit med HELA ansiktet IGEN!




Det är då som hon är som nöjdast och gladast!


När lunchen var avklarad och barnen lekt en stund till var klockan nästan 13.30, det var hög tid att klä på trötta barn och bege sig hemåt, Melvin bar jag på ryggen även hem och han somnade, inte helt otippat!

När vi kom til dagis var klockan 13.50, perfekt tid eftersom Meja ska hem 14.00! barnen var ute och lekte, Casper kom och mötte mig, han skulle följa med hem till Lukas när hans pappa hämtade Cornelia.
Jag hämtade upp Meja och sen gick vi hem, meja var på ganska bra humör!... ända tills i kom hem till Jonna...

Meja var trött och Jonna lika så men de visar det på helt olika vis, Jonna blir irriterad och Meja ledsen... Eftermiddagen blev ganska högludd för antingen lekte de och diskuterade ljudligt eller så var de osams... vissa dagar blir ju så...

Tony kom hit vid 15.00 tiden för jag hade lovat att klippa honom. Klippte honom efter en stund, sen cyklade han iväg och skulle visa Susanne som jobbade och sen kom han tillbaka, han skulle äta middag här idag.

Efter att jag klippt klart sopade och dammsög jag och sen började jag med middagen som idag bestod av köttfärsgulasch, jag skalade och Göran hackade, sen stekte och kokade jag, är mycket roligare att laga mat om man hjälps åt!

Towe var vaken medan vi lagade maten och sen var hon trött och somnade när vi skulle äta! Bra timing tycker jag!
Efter middagen kikade barnen på bompa och jag gick ner och tände upp i källaren, sen fick Towe ligga på en filt och bekanta sig med babygymmet en stund! Fast det var ju efter att vi natta barnen... det blev tidig sänggång i kväll för alla utom Casper som kom hem vid 18.30.. Vid 19.00 låg de andra i sina sängar, Casper var vaken till 20.00.

När Casper gick och lade sig gjorde jag klar Towe för kvällen och sen somnade hon direkt efter att hon fått sig lite tutte!
När jag bäddat ner henne i sin säng satte jag igång med projekt "hänga upp fotografier" och efter det blev det projekt "hänga upp gipstavlor"... skönt att ha det gjort!


Vad tycker ni?


Det börjar bli några stycken!

Nu har vi fikat och kikat på Big brother, hade tänkt lägga in bilder från dagen men jag får inte överföringen från telefonen att fungera ordentligt så jag får försöka fixa det i morgon! (fixat nu!!! fredag kväll!)

För övrigt så har Göran en praktik på G, som förmodligen och förhoppningsvis ska leda till jobb!!! Håller tummar och tår men vill inte jubla i förskott... men jag hoppas och tror!
han ska på första träffen i morgon!

Puss puss

Kommentarer
Postat av: Erika

Du behöver inte ta åt dig, tycker folk i allmänhet är dålig på att hålla barnen hemma när dom inte är riktigt krya. Kram tillbaks =)

2011-04-08 @ 21:50:07
Postat av: Kimsan

Va bra, det är ju en fin gräns där för vad som är ok och inte... ofta kanske det på morgonen inte är så farligt men blir värre några timmar framåt... oftast kanske det är tvärt om att det blir bättre... men det är i alla fall svårt att veta vart gränsen går... speciellt när alla är olika och bedömer därefter...



Kramiz

2011-04-08 @ 23:27:33
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus