Monsterväckning!

I morse blev alla väckta med buller ock bång!

Det började med att Melvin var på sitt allra bäst humör, började trotsa och säga emot, stampa och leva om!
Jag bad honom snällt att gå ut från sovrummet så skulle jag också kliva upp, Towe sov fortfarande och tänkte att hon kunde få göra en stund till!

Melvin stampade i golvet och trodde han skulle få bestämma, kort senare när jag fått honom ur sovrummet så stampade han och skrek utanför sovrummet och Towe vaknade så klart... jag exploderade!

Satte Melvin på toaletten så han inte skulle göra på sig, sen tog jag upp Towe och gick sedan runt till alla och väckte dem med att tända lampor, slita av täcken och med bestämd/arg röst säga KLIV UPP!

Det är så gott som ingen här i huset som i vanliga fall tar hänsyn till om någon sover vare sig på morgon eller kväll och nu fick sig ala en lektion i hur det kan kännas!

Det blir allt som oftast bråk, skrik och gnäll på morgnarna nuförtiden och jag kan säga att jag är ganska så less på det!

Nära alla var uppe och vakna och gröten kokade på spisen så satte jag upp Melvin på bänken och gjorde klart för honom en gång för alla (hoppas jag) att det nu får vara slut på hans transporterande utbrott som han kör med så fort det går emot honom! Han blir alltid arg och ledsen, tänker inte lyssna, man är dum osv...

Vad fick detta då för resultat???
Jo alla barnen kom snällt och satte sig vid bordet efter de kissat, Jonna och Casper som skulle på skolan hade också klätt på sig och Jonna hade även packat sina gympakläder!
De satt snällt och lyssnade när jag hade mitt samtal med Melvin och sen fortsatte jag att göra klart för resten av barnen också att nu får det vara slut på allt detta!

Den ända som låg kvar i sängen var Göran och delvis kan jag förstå honom även om jag blev en gnutta extra irriterad på att han just låg kvar... men ignorerade det och kände att det kanske var lika bra!

Frukosten gick galant, men det var väl kanske för att jag höll kvar en något arg ton i min röst... frågade om det skulle vara på det viset, att jag måste låta/vara arg för att de ska lyssna!?

Efter frukosten skötte sig alla fortsatt bra, Melvin försökte väl protestera men höll sig ovanligt lugn på den fronten och jag hoppas att detta gjort att alla fått upp ögonen en gnutta, för jag själv gillar inte alls att vara arg...

Vem vill vara arg hela dagarna och vem vill ha en mamma som är arg jämnt??? det är det värsta jag vet men jag tänker heller inte smöra en massa och låta barnen göra som de vill och få bete sig som de vill... Ingen mår bra av detta och det måste bli ett stopp och vi ska alla samarbeta!
Helgerna ska vara mysiga och roliga inte bestå utav tjat, gnäll, griniga barn och trötta föräldrar...

Puss och nu tänker jag äta lunch med barnen och sen troligtvis gå ut!
Ska i alla fall ha en fortsatt bra dag! Hoppas jag!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus