Grönsaksdipp & melodifestival!!!

Jag var ganska pigg redan 08.00 i morse, gick ner och la i ved i kaminen, var ner vid 04.00 i natt också så det skulle hålla sig varmt!

Casper kom upp någon gång mellan 07.00-08.00 och då var det -31 grader ute!!! han gick ut en snabbis med hundarna innan han fick lite tid vid datorn, eftersom han inte sitter vid datorn så mycket på veckorna, nästan inget alls så får han sitta mer på helgerna och morgnarna passar ju jätte bra!

Jag gick i alla fall upp igen efter att jag varit ner, Towe ville äta och jag slumrade till lite till... Göran sov fortfarande! Melvin kom upp och lade sig med oss igen, han somnade han också men 09.19 tyckte jag att det var dags att kliva upp, men det tyckte inte Göran, han ville sova längre fastän han inte var supertrött.
Vi låg i alla fall kvar och pratade och mös en bra stund, drygt 1 timma blev det men då var jag vrålhungrig!

Jag bytte blöja på både Hilma och Towe som båda hade lagt rejäla lass i blöjorna, blodpudding har en viss effekt på magen! Göran fixade frukost och plockade ur och i diskmaskinen och sen åt vi en lång och mysig brunch enligt klockan men frukost med tanke på vad vi åt! Oboy och rostat bröd lyxar vi till det med på helgerna eftersom att vi äter havregrynsgröt varje dag på veckorna!

Jonna gick till Elin och vi försökte få M&M att städa rummet, de hade hunnit riva ut precis allt tror jag innan frukosten och det är inte så vanligt att de ens leker i rummet på morgnarna, de brukar mysa ner sig i soffan, även om vi dröjer med att kliva upp!

Efter mycket om och men så var vi i alla fall ute allihop och då var klockan närmare 13.30 tror jag!? temperaturen ute hade stigit till -14 grader så det var lite lagom kallt bara ;0). Sen var vi ute ganska länge, Göran och Casper skottade fram Bennys och Caspers bilar under all snö och sen parkerade de Saaben där i stället!
Hilma och Towe sov i vagnen, Meja följde efter en stund med farmor och Patrik på skoterutflykt, Melvin och jag gick en promenad för att se va Jonna och Elin hittade på och när vi kom tillbaka ville han också sova i vagnen! Jag tog fram enkelvagnen ur garaget och så bäddade jag åt honom med fårskinnsfällen och en filt, han fick sin napp och somnade direkt!



När Hilma och Towe vaknade var mina tår iskalla och jag fick en god anledning att gå in och värma mig! Klockan var då 16.00 så det blev några timmar ute ändå!

Jag satte igång med pizzadegen och precis när den var klar kom grabbarna också in. Vi hjälptes åt med resten av pizza baket, jag plockade ur och i diskmaskinen igen, vi ringde hem Jonna och jag gick för att möta henne, vi spelade lite UNO medan pizzorna var i ugnen och sen åt vi!

När vi ätit klart var klockan strax efter 18.00 så det blev bompa för barnen, jag hängde tvätt och matade Towe. När klockan var närmare 19.30 fick Hilma sin välling, Göran började skära grönsaker och jag nattade Hilma, Jonna hade fixat dipparna tidigare idag så de stod redan och gottade till sig i kylen!

Tony ringde och frågade i fall han fick sova här, han hade med sig chips och dricka! Vi dukade fram allt lagom tills klockan var 20.00 och melodifestivalen (deltävling 3) började!!
Lördags myset blev faktiskt mysigare än vanligt, barnen höll sig lugna och tjafsade inte som de ibland brukar kunna göra och vi hann höra alla bidrag!

Nu sova alla barnen utom Towe, hon ska få lite mer tutte snart så somnar hon säkert! natten som var fick hon sova med mig hela natten eftersom det var så kallt, 16-17 grader hade vi i sovrummet och de små blir ju så lätt kalla om både huvud och fingrar, även om jag inte tror att det hade varit för kallt för henne egentligen så var det i alla fall mysigt!

Hoppas att det är bra väder i morgon också så vi tar oss ut några timmar, det är så härligt nu när solen börjar värma ordentligt på dagarna men det behöver ju inte vara överdrivet kallt på nätterna tycker jag... - 15 räcker så att pumpen  går och kan värma övervåningen!

Nu ska jag slappa i soffan en stund till!

Puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus