Sovmorgon och skrubb städning!!!

Igår fick jag sovmorgon och det kan jag säga var välbehövligt, speciellt efter hur natten började... Jag hade precis så gott som somnat så vaknade Hilma, hon var lugn en liten stund sen vaknade hon igen och igen och igen och igen... Melvin vaknade också några gånger på grund av Hilma... han somnade om i sin säng 1-2 gånger men sen kom han till våran... Towe vaknade så småningom också och ville äta och då kunde jag inte gå in till Hilma mer men hon lugnade sig ganska snart och somnade äntligen!
Göran hade ännu inte gått och lagt sig, han hade tänkt göra det men eftersom det inte var lugnt uppe så avvaktade han, jag tänkte be honom att ta Hilma där ett tag men det hade inte blivit bättre när jag ändå var vaken och hon lugnade ju sig som sagt.

Jonna hade tydligen kommit upp till Göran också och sagt att hon hade ont i huvudet, hon drack vatten och Göran kollade tempen på henne och den visade dryga 39,0 grader så hon fick sig lite alvedon innan hon gick och la sig igen.
Göran var upp och tänkte lägga sig i sängen men det såg trångt ut då Melvin låg tvärs över hela så han gick ner och la sig på soffan igen.

Jag fick som sagt sovmorgon och gick upp vid 9.30, bara jag och Towe kvar i sängen och jag kände mig faktiskt utvilad även om jag hört dem här nere mest hela tiden.
Men stördes nästan mer av en otrevlig doft här nerifrån, Göran hade försökt länge och väl att få det att brinna i kaminen men efter 20 minuter så tog han lite tändvätska... brukar inte alls behöva göra det men nöden har ingen lag!?... i alla fall så kände jag doften uppe eftersom den troligen följde med den stigande värmen för här nere kände jag inte ett spår av den...

Frukost blev det och sen gick alla de större barnen ut och lekte i det härliga vädret! Hade alla varit friska så hade det passat utmärkt att ha en ute dag med hela familjen men det får bli en annan dag.

Innan barnen gick ut, när de borstade tänder och klädde på sig så hände en liten eller ganska stor olycka... jag hade tagit av Hilma blöjan och lät henne vara utan vilket resulterade i att hon både kissade och bajsade på golvet i barnens rum och sen halka det i det!! Som tur var gjorde hon inte sig illa men det blev raka vägen till duschen! Tänkte innan jag tog av henne blöjan att "det här får jag väl ångra då hon är lös i magen" och så blev det, som alltid när jag misstänker någonting eller att en tanke slår mig på det viset!

Hilma badade en stund efter att hon duschat. Hon fick på sig ny blöja och kläder, jag smorde hennes kinder och gav henne både nässpray och hostmedicin och sen var det dags för henne att sova och hon var jätte trött!

Barnen kom så småningom in en efter en, de lekte, vi åt sen lunch eller snarare ingen lunch och tidig middag! Casper var hos Tony och åt där.

När vi ätit och dukat bort var klockan närmare 16.00 och då gick vi upp på övervåningen och röjde undan i den större skrubben, lika bra att få det gjort innan rörmokaren kommer för han ska ju sätta in ett större expansionskärl..

Nu är Towe vaken där uppe så jag får skriva klart senare.... Hilma sover fortfarande också men kanske är hon vaken nu?

Tillbaka igen, Towe fick ligga med pappa en stund och mysa, är inte alls länge sen hon åt. Hilma sover fortfarande och det ska hon få göra tills hon vaknar, hon lär nog behöva ta igen sig lite nu när hon varit sjuk i flera dagar!

Åter till gårdagen så plockade vi ur och rensade skrubben, en del saker fick vara kvar inne men det mesta åkte upp på vinden, eller i lagår´n som vi också säger ibland för det är ju en ladugård!
Casper och Tony kom precis lagom tills vi var klara så då satte vi dem på at bära ner och ut det som skulle ut! Sen följde Casper med Tony hem igen...

Barnen kikade på bompa och sen vid 19.00 blev det kvällsfika, fil och flingor! Melvin måste ha vart jätte hungrig för han sov när vi åt, lunch/middag, han vaknade när vi var uppe och stökade men sa aldrig någonting om att han var hungrig och han var nog inte så hungrig som han borde ha varit om han hade varit frisk heller... men han åt i alla fall kvällsfika med god aptit! Han har varit dålig att äta en period nu och ännu mindre har han velat äta nu när han är sjuk...

Blev lite stök innan barnen somnade efter nattningen, det försöktes med lite olika trick från alla håll och kanter för att försöka få chans att vara uppe längre men det lyckades såklart inte! Melvin skulle bajsa i vanlig ordning och sen försökte Jonna med att få sova i Mejas säng... Meja i sin tur försökte med att komma upp och få sitta en stund i soffan men då hotade jag med att ta nappen så då gick hon raka vägen till sängen igen och somnade ganska snart.

Jag kikade på solsidan och sen gick jag ut med hundarna, bytte blöja på Towe, matade henne och sen fixade jag kvällsfika till mig och älsklingen. Egentligen skulle vi ju fika med barnen men det kändes inte så lockande med fil och flingor, varma smörgåsar i smörgåsjärnet och te lät mycket mer lockande!

Var inte speciellt trött tack vare min sovmorgon men vi kom i alla fall i säng vid 23.30 tiden och vi somnade ganska snabbt även om ingen av oss kände oss trötta precis när vi la oss. Towe hade jag lagt i sin säng ca 30 minuter innan vi kom i säng, innan jag borstade tänderna och gick ut en kort sväng till med hundarna och hon sov där så sött fortfarande!!!

Ja det var väl gårdagen i det stora hela.... nu återstår bara att se vad det blir av denna dag!

Puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus