Väga, mäta & tandläkaren!!!

I morse var jag trött! Tröttare än vanligt och ville verkligen ligga kvar men det går ju inte då Jonna och Casper måste hinna med bussen. Visst skulle de kanske egentligen klara sig själva på morgonen men det är inte snällt och sen är det ju lika bra att alla kommer upp i tid!

När de åkt till skolan så blev jag lite rastlös... kunde inte sätta igång att göra någonting eftersom vi ganska snart skulle göra oss klar för att åka mot Svenstavik men ändå så var inte det förrän 10.30 vi skulle vara där så det blev en bra stund här hemma ändå...

Tillslut var det dags att åka och vi kom iväg i ganska bra tid men ändå lite lite senare än jag tänkt mig... Hämtade Casper på skolan och sen började det att regna... underkylt regn låg på vägbanan och det blev en spännande resa! Nej då det gick bra!

Vi kom fram precis i tid och vi fick komma in så gott som på en gång, det gick i rasande fart att väga och mäta alla barnen, Casper fick väga och mäta sig han också fastän jag mer hade tänkt på de minsta, bara Jonna som inte var med, hon var ju kvar på skolan.

Casper
vägde 29,4 kg och var 138,5 cm lång! Då kan han snart åka allt på Grönan och Lisseberg!!!

Meja
vägde 18,8 kg och var 104,5 cm lång. En ökning på 2,6 kg och 9,5 cm på 1 år!!!

Melvin
vägde 14,3 kg och var 92 cm lång. En ökning på 2,3 kg och 12,5 cm sen förra året!!!

Hilma
vägde 11,165 kg och var 77,5 cm lång. En ökning på 1,2 kg och 2,5 cm på 4 månader!!!

Towe
vägde 4480 gram och var 55,5 cm! En ökning på 620 gram och 2 cm på två veckor!!!


Paus, pappsen ringde!


Göran och Casper gick i förväg till tandläkaren och vi kom ganska snart efter, iris (bvc sköterskan) var snäll och låste upp genvägen till oss så vi slapp gå ut och runt!
I väntrummet hos tandläkaren fick barnen mumsa på äppelbitar som jag tagit med. Caspers undersökning gick rätt snabbt, det var Göran som följde med honom in och allt såg jätte bra ut, hon hade tydligen sagt att det inte var så många 10 åringar som har så fina tänder!!! Casper åt sina äppelbitar efter undersökningen.

Innan vi åkte hemåt så var jag in på Tingshuset till mamma med lite lego (typ duplo fast sämre kvalitet) och dockor som vi rensat ur, de tar emot kläder, husgeråd, leksaker mm till flyktingarna som kommer! mamma åkte med oss hem och där hämtade vi hennes dator, hon ville att vi skulle kika på den lite för det var en del uppdateringar som hon inte visste hur hon skulle fixa. Sen bar det av hemåt!

Vägen var ännu halare på vägen hem och vi fick några små sladdar och gled lite hit och dit på vägen emellanåt, jag ver beredd på att diket kunde närma sig vilken sekund som helst, men vi klarade oss! Tur att inte jag körde!

Väl hemma så kände vi oss trötta både jag och Göran, vi fixade sen lunch, Jonna åt också lite med oss när hon kom hem från skolan.
Jag ringde några telefonsamtal samt fyllde in några papper och sen lade Göran sig och vilade lite på soffan och jag satt ju här en stund. Göran somnade fastän det inte var det han hade tänkt, han tog igen sig efter helgen då han var chaufför och var vaken halva nätterna.

Jag fixade middag, vi åt, barnen plockade ihop alla leksaker för kvällen, vi upptäckte att Hilma hade feber och gav henne alvedon och tog på pyjamas, hon fick välling, de andra fick kvällsfika och sen var det dags att natta. Jag hängde lite tvätt sen kikade jag på tv och myste med Towe som hade fått på sig ny blöja och pyjamas.

Nu har jag bloggat och pratat med pappsen i 1,5 timma! hade tänkt lägga mig tidigt men det får jag satsa på i morgon i stället, trevligt med en pratstund och det går bra för honom på det nya jobbet! De trivs både han och Milla i sin nya våning i Sveg!!

Nu är det hög tid att gå och lägga sig!!! Göran var nyss ut med vovvarna och nu gick han upp!

Puss å god natt!





Kommentarer
Postat av: Milla

Läskigt med halka. Hoppas du tar dig i säng lite tidigare i kväll så du inte tappar din ork, för den behöver du väl. Jag har också svårt att ta mig i säng om kvällarna i vanliga fall, nu när jag är gravid är det dock bättre. Kvällströttheten är så förlamande.



Ha en bra dag

Kram Milla

2011-02-02 @ 07:59:41
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Hege

For en dag! Blir jo helt svett bare jeg leser jo. hvor gamle er dine barn? Utrolig pene navn de har, barna dine :) Fin blogg

2011-02-02 @ 08:35:11
Postat av: Kimsan

Milla: Ja jag ska verkligen försöka komma i säng före kl 23.00 i alla fall! Verkar ändå som jag sovit ganska bra i natt för jag var rätt pigg och på bra humör när jag vaknade!



Hege: Tack så mycket! Ja det är en del att göra på en dag men jag är så inne i det så jag tänker inte på det så som du och många andra gör! Gjorde ett inlägg förra veckan som heter "Vår familj" där kan du se bilder på alla barnen och se hur gamla de är!



Kram



2011-02-02 @ 08:58:13
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus