Gipsavtryck!!!

Idag tog jag med mig 4 barn och promenerade mot kyrkan, till församlingshemmet och Karin för lite kyrkisträff! Meja är ju vanligtvis på dagis på torsdagar också men jag tänkte att idag fick hon också följa med på kyrkis!

Vi var först även fastän vi var där senare än vi brukar, gjorde mig ingen större brådska eftersom jag ändå inte skulle lämna Meja på dagis. men sen så anlände två mammor och två barn till så vi blev ett litet gäng i alla fall!

Frågade Karin ifall det fanns gips och det fanns och eftersom hon ändå var tvungen att åka på Grindes och handla mjölk så handlade hon till play-doo också så vi kunde göra gipsavtryck redan idag!

Towes napp glömde vi hemma och i vanliga fall så brukar hon inte alls använda den mycket men bara för att vi glömde den så hade den ju behövts... hon ville bara ha tutte hela tiden, vilket i sig inte gjorde så mycket men jag blev ju som lite låst... tur att det fanns två mammor till som kunde assistera mina resterande 3 barn! Stort tack till Sara Svensson och Jenny Lindblad!

Som sagt gipsavtryck gjorde vi och Towe var ju som sagt lite kinkig, ville inte slappna av och jag gjorde ca 5 försök själv med hennes lilla hand men tillslut fick vi hjälpas åt alla tre, en höll Towe, en annan höll själva tallriken med leran och jag tryckte hennes lilla hand! Foten var mycket lättare! Towe är nog den av alla barn som varit yngst när jag gjort avtryck, ska bli så spännande att se hennes lilla hand och fot! Hon är ju precis 2 veckor idag!

(Bilden är inte från idag)


Meja och Melvin fick trycka varsin hand också, det var gjort på ett kick, sen skrev jag namn på dem och insåg att jag skrivit fel namn på fel hand... såg ju nästan exakt likadana ut men det var bara att göra om och göra rätt! Tur att det är lätt att göra om!

Karin serverade Hemgjord potatismos, korv och en massa annat gott till lunch, som efterrätt blev det tårta, marängtårta! Vi firade Gustav ( Karins yngste son) som fyllde år idag, fast Gustav själv var förstås inte där, han bor i Ånge på veckorna och låg dessutom magsjuk just i dag... ingen höjdare på sin födelsedag... men Grattis till Gustav i alla fall!!!

När de andra mammorna begav sig hemåt stannade vi lite längre och hjälpte Karin att gipsa avtrycken, vi hade ingen större brådska hem då Göran fanns hemma när Casper och Jonna kom från skolan, sen så var det ju ingen meja att hämta på dagis heller!

När vi väl var på väg hem så mötte vi Göran och Casper, Göran skulle skjutsa Casper till en kompis och meja hakade på och ville åka lite bil! Jonna var med Tony men Göran hade lämnat dörren olåst så det var bara för mig och Towe att gå in, Hilma och Melvin sov så gott ute i vagnen!

Meja pysslade på med lite av varje, jag frågade henne om det var skönt att vara helt ensam med oss hemma, Hilma och Melvin sov ju och Jonna och Casper var inte hemma! I alla fall så svarade hon nej på den frågan, jag frågade igen och vände på det denna gång, men hon tyckte i alla fall att det var roligare när alla var hemma! fast hon njöt nog ändå lite på ett vis, såg i alla fall ut så!

Så småningom vaknade Hilma och Melvin och det blev lite mer liv och rörelse igen här hemma. Jag lagade middag som idag blev ganska onyttig... våfflor med vaniljvisp... hårdbröd hade vi till och det var väl det enda som var lite nyttigt i alla fall! Men barnen var nöjda!

Jonna och Casper åt borta båda två och Göran åkte för att hämta dem vid 19.00, samtidigt postade han ett brev! Var i kontakt med Trygg Hansa igår och tecknade en försäkring på Towe, lika som vi har på alla de andra och jag fick brevet för påskrift med posten idag och sen ska det tillbaka så fort som möjligt! Skönt att ha det gjort också!

När Jonna och Casper kom hem fick de gå en kort promenad med vovvarna, vilket inte var så poppis hos Jonna och när Jonna blir tvär så har de en effekt på Casper, han blir i sin tur tvär på henne för han är så less på att hon ska streta emot hela tiden... sen märktes det att han var trött för tonen var lite lätt otrevlig även mot mig men det ifrågasatte jag och han bad om ursäkt!
I alla fall när de kom tillbaka från promenaden fick de kila iväg med komposten också och det går ju jätte fort, men de tjafsade när de kom in och jag sa till flera gånger och de fortsatte, vilket resulterade i att de blev utan kvällsfika! Men jag vet att både Jonna och Casper åt sen middag så det går ingen nöd på dem...
Förhoppningsvis lär de sig någonting och det talade jag om för dem också!

Melvin kom ner igen strax efter vi nattat dem, han behövde bajsa... så gör han lite då och då nu och det är ju bra på sätt och vis att han vill bajsa på toaletten, men han kan ju göra det innan han lägger sig för jag sätter honom alltid på toaletten innan jag tar på blöja för natten! Just ikväll sa jag tydligt åt honom att bajsa om han skulle för han fick inte komma ner sen... vilket blev lite fel för då bajsade han i blöjan uppe innan han kom ner och sa att han hade bajsat.. men när rumpan var tvättad bad han om att få bajs mer på toaletten! Sen gick han och la sig igen och somnade lugnt!

Både jag och Göran är trötta, kikade på Antikrundan 20.00 och båda två slumrade till lite då och då... nu tror jag kanske att jag ska fixa lite fika, bara något lätt och sen ska jag försöka krypa ner i sängen! Vi behöver nog sova båda två!

Inatt var det fullmåne och vi var 5 i vår säng när morgonen kom! meja kom först, sen Jonna men hon fick så lov att gå ner till sin säng igen, efter det kom Melvin och så låg Towe med oss också!!! det blev en aning trångt, jag på ena kanten och Göran på den andra...

I morgon är det fredag... veckorna går så fort! Får se om Pappa & co kommer i helgen, de visste inte säkert, berodde på om de skulle få besök eller inte...

Puss & kram




Kommentarer
Postat av: Milla

Vad roligt med gipsavtryck.

Gud så söt hon är lille Towe. Vad skönt att allt verkar gå så bra med henne. Har något av dina barn haft kolik? Min Elliot och Alva hade båda jättejobbigt med magen några veckor. Vad är det för sjal du använder? Brukar du använda den länge? Jag skaffade sjal först till Alva, innan har vi använt bärsele. Tyckte det var mkt skönare att bära med sjal.

Hoppas ni får en skön helg

Kram Milla

2011-01-21 @ 07:42:23
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Ja det är jätte fint med gipsavtryck tycker jag, så fint att kunna bevara de små händerna och fötterna, riktigt bra brukar det bli!

Ingen av mina har haft kolik, alla har väl haft lite krångel med magen någon enstaka gång men det är ju sånt man får räkna med!

jag har en sjal som är vävd och den är 5,7 meter lång, den är från tricoti selen eller vad det heter, den jag använder nu har jag sytt själv i ett elastiskt tyg men den är inte lika lång och passar bra nu när hon är så liten! Mycket bekvämare med sjal än bärsele!

Jo vi hoppas på en lugn och skön helg och jag hoppas att ni får det samma, du får vila så du hinner bli riktigt frisk!

Kram Kram

2011-01-21 @ 09:19:53
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus