Hårda bud!!!

Nu får det vara nog! Detta eviga tjafs och bråk Casper och Jonna emellan på morgnarna tar knäcken på mig! Egentligen så är det mest Jonnas fel men Casper får mycket skäll för han späder på hela tiden...

Det börjar med att Casper ofta vaknar av sig själv strax innan 07.00 och det är ju jätte bra! Han klär på sig och sen väcker han Jonna som i sin tur vägrar kliva upp! Casper blir grinig på henne för han vet att om hon inte kliver upp så blir de sena och han får stressa i sig frukosten... därför tjatar han och hotar henne på alla möjliga vis för att desperat få henne ur sängen! Vilket jag har sagt ifrån!

Jag kommer ner, får dra av henne täcket och ta ner henne från sängen, hon maskar sig in i badrummet och sätter sig för att kissa... sitter kvar extra länge bara för att hon inte vill gå ut med hundarna.. det är där skon klämmer!
Sen såsar hon på sig kläderna, gör en massa onödiga saker emellan och till sist sniglar hon även på sig ytterkläderna... det kan ta 15 minuter för henne att  göra dessa moment på morgonen, ibland längre! men om det är så att hon ska till en kompis eller ska ut på rast på skolan då är hon snabb som en raket!

Casper blir mer och mer irriterad och kan inte låta bli att klaga på henne, men jag har sagt att det är vårat jobb och han ska inte lägga sig i... i och med att han lir irriterad så blir han otrevlig mot alla, hundar, syskon och oss... sen när jag säger åt honom blir han jätte ledsen för han vill egentligen inte vara otrevlig, sur och grinig...

Idag var han extra grinig och jag var tvungen att bli arg tillslut, skällde på honom och brände gröten i kastrullen så det var bara att börja om... Detta var när de äntligen kommit tillbaka efter den korta promenaden med hundarna..

Tog en diskussion med både Jonna och Casper om att nu får det vara nog! det kommer att få konsekvenser om detta fortsätter, allra helst för Jonna! Inga kompisar, inget Ds och eftersom hon alltid gnäller om gröten på morgonen också så kan hon få gröt även på helgerna fastän vi andra äter något godare! För Jonna brukar fortsätta att såsa med gröten så att de blir sena och tillslut måste de gå och hon slipper att äta upp! Men sist sa jag att om hon inte åt så skulle hon får äta gröten till middag, och hon skulle få den kall! Då åt hon!

I alla fall så är det här en jobbig procedur när det är samma sak varenda dag och allt orsakas ev en enda liten person som tror att hon så småningom ska få som hon vill och slippa, därför gäller det att vi är extra konsekventa och hårda! sen är det ju trist att de drabbar Casper också, men han måste i sin tur lära sig att tygla sitt humör samt att inte lägga sig i hela tiden!

Får se om det hjälper... annars är det bara att bita i det sura äpplet, någon gång måste de ju ge med sig!? Vi har ju kommit överens om att hundarna är deras lilla ansvar på morgonen och Jonna slipper på helgerna då Casper är uppe först men ändå så ska hon gnälla och på alla vid försöka slippa... allt är ju så orättvist, varför behöver inte Meja och Melvin gå ut med hundarna undrar hon fastän hon vet att de är för små... men när de blir äldre och börjar skolan får ju de också ta promenader med hundarna... men hon tycker ändå att det är SÅ ORÄTTVIST!!!



Kommentarer
Postat av: Barbro

Jag tror att Jonna vill ha din uppmärksamhet, och arg sådan är bättre än ingen alls. Hon är ju verkligen inte stor än och skulle nog vilja göra något roligt ensam med dej eller pappa. Eller en sak att se fram mot.



Menar inget illa, men ibland kanske det går lite lättare med mjukhet och skämtsamhet fast man är jätteirriterad....

2011-01-21 @ 21:49:36
Postat av: Kimsan

Tack för tipset! Tyvärr så har vi prövat det mesta och ibland funkar vissa saker som inte alls fungerar nästa gång! börjar aldrig med att vara arg utan ber henne snällt flera gånger och lägger mycket tålamod på henne men när hon inte bryr sig och bara fortsätter så brister det till slut!

Jag är fullt medveten om att hon vill ha och kanske behöver mer uppmärksamhet än de andra, hon har alltid varit så och jag brukar försöka att få lite extra tid med henne och göra lite små saker då och då men ja ibland blir det bara värre av det...

Det går upp och ner och i olika perioder men allt sånt har blivit mycket bättre senaste tiden så det går åt rätt håll! Just nu är det bara trots när det gäller denna situation, det erkänner hon själv, hon gör allt för att försöka slippa och då kan jag faktiskt inte ge med mig för DÅ blir det ännu värre... har gjort det misstaget förut!

Hon är en mycket speciell person lilla Jonna och det kommer hon att ha nytta av i framtiden och jag älskar henne verkligen för den hon är även om hon kanske måste lära sig att värdera och uppskatta vissa saker på lite annat vis, se saker och ting från olika synvinklar! men det kommer när hon blir äldre, hon är ju som sagt inte så gammal ännu men ibland glömmer man det då hon ligger ganska långt före i sin utveckling och har alltid gjort!



Mvh Kimsan

2011-01-21 @ 23:10:33
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Majja

Jag tycker att ni verkar sköta det hela HELT perfekt. Hon ger sig till slut när hon inser att ni verkligen inte tänker ge med er. Och som jag förstått är hon en bestämd liten dam och speciell för sin ålder så det tar kanske lite längre tid än med andra barn. Men jag tycker verkligen att ni gör HELT rätt. Som jag sagt förut. Du är en supermamma Kim och jag följer din blogg dag efter dag. Du skriver kanonbra!! Kram på er!! Tror förresten jag måste göra ett hembesök för att få träffa "familjen annorlunda" irl. =).

2011-01-22 @ 14:17:37
Postat av: Kimsan

Jo jag tror också att vi är på rätt spår när det gäller Jonna men det kanske inte är så lätt för utomstående att förstå då de inte känner henne! En väldigt smart och bestämd tjej!

Du är välkommen hit när du vill bara vi är hemma! Tänkte förresten på familjen annorlunda härom dagen när jag stod i duschen, tänk om vi skulle bli tillfrågade att vara med... vet faktiskt inte om jag skulle vilja eller inte... vet ju inte hur det fungerar riktigt det där med inspelningarna...

Blir så glad när ni skriver att jag skriver bra! Kanske jag har en dold talang!?

Kram

2011-01-22 @ 15:22:38
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus