Träff med barnmorskan... 39+4

I morse klev jag upp 08.00, hade ställt klockan på 07.30 men znozade lite!!! Tände i kaminen och sen fixade jag frukost och plockade ur diskmaskinen.

Casper, Jonna och Meja vaknade när jag kommit ner så de satt vid kaminen och spelade Ds medan jag fixade i köket, De tre andra väckte jag när frukosten var klar och de kom ner på en gång!!!

Efter frukosten placerade vi oss i badrummet för att borta tänder, byta blöjor och klä på oss, vi fick skynda oss lite för att inte komma iväg för sent, besök hos barnmorskan kl 10..0 var inplanerat!

Casper och Jonna ville vara hemma, Meja också så det fick hon, talade om för henne vad det innebar och hon var med på noterna! Farmor var ju hemma ifall det skulle vara något, men det skulle säkert gå bra och det gick bra! Jonna och Casper bestämde sinsemellan att de inte fick bråka när vi var borta!!!

Strax innan 09.30 var vi iväg och någon minut i 10.00 var jag på plats! Det var Carina som jobbade idag, hon är egentligen pensionär men jobbar lite extra och det roliga är att hon var mammas barnmorska när hon väntade mig! Hon är så gullig och go!

Berättade för henne att slemproppen troligtvis släppte igår och då svarade hon med "då har du fött inom en vecka"!!! Jag ställde mig på vågen som visade 79,5 kg, blodtrycket var 105/70, hjärtljuden glömde jag fråga om, magen mätte drygt 36 cm och huvudet var fortfarande en aning rörligt, nästan bara ruckbart och låg långt ner!!!
I slutet av samtalet så talade hon om att hon trodde att det kunde vara klart inom ett dygn, har ju haft lite mer förvärkar än vanligt och det har känts lite annorlunda och skörare.... men vi får se!

Innan vi åkte hem var jag in på Dollar och köpte sköljmedel, tvättlappar och så tror jag det var något mer men minns inte...

Vi  var hemma igen närmare 11.30, postlådan var proppfull, kanske vi glömde hämta posten i slutet av förra veckan!? Hade varit in på Grindes en snabbis för att handla, mjölk, smör och havregryn också, fick med mig musli och yoghurt också!
Så hem, in, packa upp, läsa post, fixa lunch, äta och sen var det dags för Hilma att sova, de andra barnen hade det dagliga discot med smurfarna!!!

Det har ilat lite i livmodern från och till under dagen så jag kan mycket väl tänka mig att det startar i natt men jag skulle heller inte bli förvånad om det inte händer någonting... men jag vill!

Till middag åt vi korv, pärer och morotsstuvning, det var gott och väldigt läge sen!! Jonna gnällde som vanligt på morötterna och Meja också, men bara för att Jonna gjorde det först... dåligt inflytande!?

När barnen hade plockat ihop på rummet och satte sin för att kika på bompa så tog jag en promenad med vovvarna, sen när jag kom in igen hade mamma ringt så jag ringde upp och surrade en stund med både henne och My. Melvin och Hilma fick också prata några gånger var och när de inte pratade så klättrade de på bord och stolar, lekte med hundmat och drog ut lådor och handdukar i köket, Melvin försökte mest stoppa Hilma som rev och slet!

19.00 blev det välling för Hilma, och en varsin skål med fruktbitar för de andra, Hilma fick sin en smakbit hon också, Melvin vill inte längre ha välling utan tjatar om kvällsfika nästan direkt efter middagen! Han är så go den pojken, på sitt lilla vis och så är det så roligt att han börjat prata så mycket!! Han blir farlig när han blir äldre för han vet precis hur och när han ska ge sin mamma komplimanger, pussar och kramar!!!

Hilma somnade bättre ikväll men vaknar lite då och då, vet inte vad det är som gör henne orolig men det lär väl gå över, nu är hon vaken igen... hon hade bara tappat nappen igen, kanske är de kindtänderna som irriterar nu när de är på väg ut, har ju redan spruckit igenom men de är ju rätt sega och stora och det tar ju ett tag innan hela kronan är framme!

Pappa och Milla de packar och packar, tror att de blir klara ikväll, det var i alla famm målet för i morgon ska de först på BVC med lillebror och sen ska de packa in i bilen och åka uppöver!!! Det ska bli sååå spännande och roligt!

Göran kikar på wrestling... innan var det Familjen Annorlunda och det är roligt att kika på! En av Sveriges yngsta 7-barnsmammor var med, hon var 28 år!! Jag är 26 år och har snart 6 barn, nästan lika då med tanke på att hennes sista var tvillingar!!! De begav sig ut på husvagnssemester och det såg struligt och bökigt ut men jag skulle lätta också kunna tänka mig att göra det!! Två hundar hade de också, precis som vi!
Apropå tvillingar så verkar det som att de flesta flerbarnsfamiljen får tvillingar på slutet!! Jag vill ju också ha tvillingar, har alltid velat ha det! Man vet ju aldrig ;0P

Tack och hej så länge...
Puss puss


Kommentarer
Postat av: Helena

Å jag går bara o väntar o väntar på bebis jag med, hihi :) Kram

2011-01-03 @ 21:47:06
Postat av: Kimsan

Vi får hålla tummarna!!!! Kram

2011-01-03 @ 22:15:20
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Barbro

Har du alltid fött kring beräknat datum, eller??? Lycka till!

2011-01-04 @ 01:26:10
Postat av: Kimsan

Det har varit lite olika... Casper kom 4 dagar tidigt, Jonna 5 dagar tidigt, Meja 7 dagar sent, Melvin 5 dagar tidigt och Hilma 5 dagar sent... så det finns inget att gå efter. Det blir nog säkert bra när det väl startar! Tack!

2011-01-04 @ 11:04:50
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Milla

Vad spännande :). Hoppas lilla bebisen kommer snart. Har du gått över tiden med dina andra barn? Själv har jag alltid fått före BF, mellan sjutton och fem dagar före, jätteskönt. Kan tänka mig att väntan blir lååång dagarna efter man passerat "sitt datum". Lycka till.

Kram Milla

2011-01-04 @ 11:07:41
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Milla

Ursäkta såg ju att du redan besvarat min fråga ;)

/Milla

2011-01-04 @ 11:09:09
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Ingen fara att du frågar, ja det har varit skönt att få innan BF de gånger som det inträffat! Men bebisen kommer ju när den är redo inte så mycket man kan göra för att skynda på...

Hur stora har dina barn varit när de kommit?

Kram

2011-01-04 @ 11:22:39
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Milla

Mina barn har vägt; 3300, 3600, 3500, 3100 och 3400 på ett ungefär. Så riktiga genomsnittare ;). Dina då? I natt har min lilla bebis väckt mig flera ggr då den har sparkat och levt om så mkt därinne. Enl läkaren så har bebisen så mkt plats därinne så det finns gott om utrymme att fara runt. Läkaren sa så här "the more babies you make, the more space you have". :)

Kram

2011-01-05 @ 10:49:19
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Mina vägde 3120, 3315, 3610, 3290, 3470 ;0). jag väntar varje natt på att värkarna ska sätta igång men vaknar på morgonen av att det varit lugnt och stilla! Hur har förlossningarna börjat för dig? Mina har alltid startat på något vis under natten!

Efter många barn finns det nog endel plats i magen, musklerna är ju inte direkt sig lik och inte på rätt plats ;0).

Har d behövt vända någon av dina så de legat med huvudet uppåt när det börjat närma sig?

Kram

2011-01-05 @ 12:33:31
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Milla

Alla mina grav. har startat på morgonen, men då tror jag att jag haft värkar när jag sov, sen har det gått jättefort. Har aldrig behövt vända något barn, men det finns nog risk denna gång kanske då bebis ännu tummlar runt i v. 30. Hoppas bebis kommer snart, förstår om du längtar. Hur gammal är Hilma? Alva kommer vara 15 månader när bebis kommer. Har ni skaffat en syskon vagn?

Kram

2011-01-05 @ 17:12:29
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Mina har startat ungefär som dina och när det väl är igång på riktigt så har det gått fort! jag har inte behövt vända någon och det är jag tacksam för! Hilma blev 1 år den 8 oktober så hon kommer också att vara 15 månader! mellan Meja och Melvin skiljer det 12 månader och 4 dagar så det är tätast mellan dem! Syskonvagn har vi haft sen vi fick Melvin som n är 2,5 år och det har varit super! Har använt den ända sen dess nästan dagligen! Modellen vi har är en Baby Travel som vi köpt på babyproffsen och jag är jätte nöjd med den, påminner om en Urban djungle men är hälften så dyr! Enda nackdelen är att det är svårt att lasta i varukorgen men det kan man leva med! Har ni skaffat eller funderar på att skaffa syskonvagn?

Kram

2011-01-05 @ 18:25:53
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Milla

Oj, ja då är du van med tätt mellan barnen. Tycker du inte att det varit jobbigt med att behöva passa så mkt på 1-åringen samtidigt som man ska amma och orka med allt annat? Jag har 18 mån. mellan Wilma och Elliot och det gick bra även om det var tufft i bland.

Vi har köpt en syskonvagn som heter iCandy Pear. Kände att det inte skulle fungera med en vagn på bredden då vi bor i en storstad, här är det ofta kämpigt att ta sig fram bara med en enkelvagn. Annars hade jag helst valt en Urban j, vi har en sån enkelvagn i sommarstugan och den är toppen.

Kram

2011-01-05 @ 22:46:10
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Milla

Syskonvagnen: http://familjenellison.blogg.se/2010/november/vagnen.html

;)

2011-01-05 @ 22:56:15
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Jo jag tycker att det har gått bra med amningen fastän man haft en 1 åring att se efter också, har haft fördelen att min man först pluggat på distans och sen varit arbetslös så han har varit mycket hemma och det har hjälpt vid dessa tillfällen men det har även gått bra då jag varit själv! man får ta det som det kommer och inte planera in för mycket då brukar det gå bra!

Kram

2011-01-06 @ 00:32:12
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Jätte fin vagn, smidig och praktisk såg den ut! Förstår att det måste bli en sån då en på bredden inte fungerar! Även fastän den vi har går in i de flesta öppningar när man ska in i affärer och genom ytterdörrar! Svängbara hjul är ett måste vilket som!!!!

Du blir säkert jätte nöjd med vagnen och att man kan fästa bilstolen i den är ju ett jätte plus!!

Kram

2011-01-06 @ 00:35:30
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus