Göran leker med "de stora grabbarna"!!!

Hade bestämt mig för att kliva upp lite tidigare idag så att det inte skulle bli så stressigt, ska ju egentligen kliva upp 06.30 varje morgon är det tänkt men znoosar alltid till 07.00 och så blir det jäkt... idag kom jag upp till 06.45 i alla fall!

Jonna började genast tjura när det gällde att gå ut med hundarna, men jag ger mig ju inte och i stället så såsade hon på och Casper stressade henne på sitt vis... de är som totala motsatser de där två!

Jag kokade gröt, Göran kom ner med Towe, gick på toaletten och hämtade sen Hilma innan han väckte Meja! Jag fixade fika till Jonna som skulle iväg och bada med skolan och sen åt vi frukost. Jonna såsade på även här och tjurade med att hon inte skulle äta in gröt, vi la hårt mot hårt och sa att om hon inte äter så missar hon bussen och i och med det missar hon badet! Efter lite gnäll och gnissel så började hon äta, vi hade ju inte sagt att hon skulle äta upp allt och det var ju tur för det hann hon inte...

När de stora gått till bussen var det dags för de små att klä sig och göras i ordning, när alla hade kläder på sate vi oss i soffan och kikade på bompa medan Towe fick sin frukost, när hon var nöjd fick Meja hålla henne och jag gjorde mig själv i ordning.
Göran gick ut och skottade fram Tobbes bil som han skulle lämna åter idag samt startade Mercan så den fick tina lite, jag klädde de små och sen kom Göran in och hämtade dem och placerade dem i bilen/bilarna.
M&M åkte med honom och lämnade meja på dagis, jag åkte till Susanne och lämnade av Hilma, Göran kom efter och lämnade Melvin innan jag åkte på macken för att tanka och Göran till skolan för att lämna av barnens skidor!
Sen var vi klara för avfärd mot Svenstavik!

Göran åkte på mötet med jobbcoachen och jag åkte till Hälsocentralen för att besöka BVC för vägning och mätning av Towe, både jag och Göran hann i tid!

Towe sköter sig bra och hade gått upp, jag fick berätta lite om förlossningen och min barnmorska kom och kikade på Towe, spännande att se vad det var för liten krabat som hon lyssnat i magen!
Vågen visade 3575 gram och längden var den samma som när hon föddes vilket var 52 cm.
När vi vägt klart och Towe förbrukat 2 blöjor förbrukade hon även en tredje men den bytte vi efter att hon fått i sig lite att äta! Sen klädde vi på och knatade vidare till folktandvården för att boka en ny tid för Casper, han ville inte gå till tandläkaren idag då han skulle ha missat elevens val, så jag avbokade i morse!

Jag ringde Göran och han var inte riktigt klar så jag åkte till Tingshuset för att hälsa på mamma en sväng, hon hade ju inte fått snusa på Towe än mer än en snabbis i bilen när vi var påväg hem! tror hon blev jätte glad att vi kom! Vi blev kvar en bra stund så Göran passade på att tillbringa lite tid med Tobbe när han ändå lämnade tillbaka bilen! Men när klockan närmade sig 12.40 så fick mamma passa Towe en kortis så jag kunde handla kattmat och skidband till Susanne innan vi skulle åka hem.

När hade bestämt med Göran att jag skulle hämta upp honom vid 13.00 och när jag kom så stod de ute och väntade han och Tobbe... såg på Göran att det var någonting, han såg ut att vara full i bus och så kröp det fram att han tänkte att jag skulle åka hem själv så han fick stanna med de "stora grabbarna" och leka lite! Vet inte riktigt vad de skulle ut på för äventyr men så blev det, fick mig några pussar innan jag tog bilen och Towe och åkte hem och han stannade! Mycket rännande för Göran nu den senaste tiden men det får jag väl ta igen sen, någon gång måste det ju få bli min tur ;0).

Hämtade upp Hilma och Melvin hos Susanne innan jag åkte vidare mot dagis, Hilma och Melvin fick sitta i bilen när jag gick in, tänkte att de var trötta och skulle säkert somna och oj va rätt jag hade! barnen var ute och lekte, åkte madrass från kullen. Stannade och pratade lite med personalen, blev gratulerad och fick dela med mig lite av förlossningen!
Meja ville sitta fram på vägen hem och jag brukar inte gilla det men idag fick hon göra det, de andra sov ju där bak och det var ju onödigt att störa dem i onödan när det är så kort bit hem!

Väl hemma så gick jag in med väskan och hämtade hundarna och vedvagnen, vovvarna gjorde sina behov och jag och Meja lastade vedvagnen. Sen fick jag in och tände upp, hundarna var fortfarande ute, Morris i koppel annars smiter han ju! Sen hämtade jag in hundarna och Towe, de andra två fick sitta kvar och sova en stund till.

Väl inne så klädde meja av sig allt utom trosor och flugan som hon envisas med att ha kring halsen, en sån fluga med gummiband som pojkar ska ha när de ska vara fina! Sen får vi inte glömma hennes diadem! med denna utstyrsel satte hon sig i soffan med Caspers Ds och spelade i godan ro, och jag gjorde lite av varje, satt lite här vid datorn och kikade gjorde jag också! Towe satt kvar i bilstolen och sov en stund...

När klockan närmade sig 15.00 hämtade jag in Melvin och Hilma, kort därefter kom Casper och Jonna hem från skolan, Jonna ringde Elin som kom och lekte en stund, eller ja det skulle vara en liten stund men blev en lååång stund och det gör ju ingenting! Hon åt middag här också innan hennes mamma kom förbi och hämtade henne någon gång mellan 18.00 - 18.30.

Jag måste säga att eftermiddagen varit ganska så lugn med tanke på att jag varit ensam med 7 barn, två hundar och två busiga katter! Lagade både mat och bakade en kaka samt plockade undan ordentligt i köket! Ibland har man flyt!

Nattningen gick också smidigt, det är väl alltid någon som ska streta emot lite så man får riva i men det hör väl till, annars gick det lätta och smidigt, Göran hade vi fortfarande inte sett till, han var med de "stora grabbarna" i Häggenås...

Nä barnen lagt sig, fick Towe ny blöja och pyjamas, passade på att smörja in henne med lite olja också och sen myste vi ner oss i soffan, Towe var såklart sugen på lite käk!
Kikade på Sveriges mästerkock och smaskade på en bit choklad... som i övrigt var på tok för söt men åt upp den ändå... har börjat tycka att saker smakar för sött, kan ju vara för att jag inte ätit så mycket sötsaker den senaste tiden!!!

Göran är fortfarande inte hemma, han har nog inte ens åkt från Svensta ännu, Tobbe skulle skjutsa hem honom.. funderar nästan på om jag ska ringa honom och säga att han får stanna tills i morgon om han vill, beroende på om Tobbe inte ska jobba för vi ska ju ändå på kyrkis i morgon är det tänkt! Frågan är om... skulle ju tycka att jag är väldigt generös mot honom i så fall!
Jag var ju väldigt trött för en stund sedan så jag funderar på att skriva klart här, gå ut med vovvarna, borsta tänderna och sen ta med mig Towe upp till sängen och sova!

Ja vi får se hur jag gör... det här var nog allt för idag i alla fall, lite tjatigt och uppradat kanske men så är det ibland.. är i alla fall nöjd med dagen och det är väl huvudsaken!

Puss & Kram

Kommentarer
Postat av: Pappsen

Måste säga att dagarna varierar stort från dag till dag hemma hos er.... ena dagen kaos, nästa är nästan stiltje :) Men det är klar, många viljor och mycket som kan segla snett... men lika gärna gå på stadig kurs i medvind :)



Saknar er i alla fall och kanske vi ses i helgen, tänkte försöka hämta nån soffa och ev. bordet och det på lördag... om allt går som det ska :)



Puss och kram på hela högen



Papps/Moffa

2011-01-12 @ 23:22:48
Postat av: Milla

Du är tuff du som redan varit så pass mkt själv med barnen trots att du är precis nyförlöst. Men försök att sno åt dig lite mys-tid med bara den lilla också. Det går ju så fort.

Stor kram

2011-01-13 @ 19:10:02
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Ja pappa här är ingen dag den andra lik och det kan ju vara både positivt och negativt!



Jo Milla, det har blivit en del ensam tid, lite mer än vanligt men så kan det bli ibland, hoppas att det blir lugnare framöver! Tiden går väldigt fort och jag försöker få lite extra tid att mysa och snusa lite här och var, både under dagarna och på kvällarna!

Kramar!

2011-01-13 @ 20:24:48
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus