Göran 29 år!!!

Mannen i mitt liv fyller 29 år idag!!!

Det firades med att jag och Melvin klev upp redan klockan 06.00 för att fixa tårta! Casper var redan vaken och satt och kikade på tv, jag och melvin stökade på en stund i köket och sen väckte vi Jonna och Meja.

Vi smög upp för trappen och sen sjöng vi Ja må han leva och överraskade honom! Tog med mig Hilma från hennes säng i farten och sen satt vi alla i sängen och åt marängtårta! Kanske inte bästa stället men vad mer kan hända än att det blir lite kladdigt ;0)

Casper åkte på skolan och vi andra låg kvar och myste i sängen, så småningom gick barnen in i Hilma och Melvins sovrum och lekte, i ena garderoben fanns det lite leksaker kvar sen Jonna flyttade ner. Bland annat så hittade Melvin den här fina peruken!
Inga tvivel om att han älskar PIPPI!!!

När vi äntligen tagit oss upp ur sängen och ner så kom Susanne förbi, hon hade köpt med sig massa gott fika som hon tänkte att vi skulle mumsa på! Det blev dagens onyttiga lunch, kan ju inte direkt säga att frukosten var så mycket nyttigare...

Sen vid 13.00 tiden klädde alla på sig, Göran tog bilen och alla barn utom Hilma och Towe med sig och åkte till hockeyplanen för lite skridskoåkning! Eftersom Hilma skulle sova så tog jag henne och Towe i vagnen och gick fram på andra sidan! Jätte härligt väder, termometern visade till och med på + grader idag!

Här nedan följer ett gäng bilder från vår lilla utflykt för dagen!

Hilma vaknade ganska snar efter vi kommit fram och tyckte det var jätte roligt att springa på isen! Tur att isen inte alls var hal idag då vi inte hade hjälmar så det räckte till henne också.

Meja tog det väldigt sakta men säkert, första gången för henne på skridskor!



Melvin fick jag lura att se lite glad ut för han tyckte inte alls att det var lika roligt, han sa att han inte kunde åka även fastän han var jätte duktig att ta sig fram... men han "åkte" ju inte...

Melvin gillade bättre att sitta och smaska på kex med Hilma!

Det var ett gäng fritidsbarn ute och åkte också, Casper Göran och Jonna spelade bandy med dem och Casper stod mestadels i mål! den lilla latmasken ;0)

Jonna tyckte det gick jätte bra att åka, duktigare än hon själv trodde at hon skulle vara och hon öste på rejält när hon spelade!

Göran njöt av att åka, synd bara att isen är så dåligt underhållen, under all kritik!!!

Även Meja gjorde Melvin sällskap med en kex paus!

Hilma var inte alls brydd utan sprang omkring överallt, till och  med mitt i bandyspelet! Men de andra var så snälla och hade överseende med att hon sprang i vägen och det tog det lugnt!

Men efter 3,5 timme på isen så började Hilma tappa tålamodet och det blev dags att åka hem!

Melvin hade tröttnat efter ett tag och ville gärna lägga sig i vagnen och sova en stund! han vaknade precis innan vi skulle bege oss hemåt. Jag frågade om han ville åka bil eller vagn hem och han valde vagnen! Vädret var fortfarande fint och vi skulle bli för många i bilen om jag åkte med eftersom vi skulle skjutsa hem Tony så jag tog en promenad på hemvägen också!
Towe sov hela tiden vi var ute, hon verkar trivas i vagnen och i friska luften!

När vi kom hem var klockan 17.30, Jonna och Casper var ute när vi anlände (något senare eftersom vi gick), Jonna rastade hundarna och Casper lastade vedvagnen. Göran var inne och hängde upp en massa blöta kläder!

Det blev rester till middag, snabbt och enkelt och det var ju bra med tanke på vad klockan var och på hur hungriga alla var! När vi ätit klippte jag Benny och sen tände Göran upp i kaminen, eller om han gjorde det innan middagen!? men det tror jag inte...

19.00 åkte Göran och Casper iväg och spelade innebandy, jag pratade med mamma, Jonna M&M kikade på bompa, Towe sov i Mejas famn och Hilma sprang och gjorde lite av varje som vanligt!

Hilma blev trött ganska snart och jag nattade henne vid 19.30, jag pratade fortfarande med mamma i telefonen ;0). De andra barnen var vakna ett bra tag till! när Göran kom hem vid 20.30 tiden fick de resten av tårtan till kvällsfika! Morotskaka fick också den som ville!

Göran åkte igen vid 21.00 tiden, han hade lovat att vara chaufför till Benny och ett gäng killar, sen ringde Tobbe och ville också ha skjuts, han och ett annat gäng killar till!

Resten av barnaskaran fick vara vakna till ca 21.45, då körde jag dem i säng!

I morgon ska vi städa, åka mera skridskor och ha lördags mys! Kanske att pappsen kommer på besök!

På söndag får vi besök av Göran syster Ewe, ev att Niklas och Isak följer med också, Jonna håller tummarna så hårt hon kan att Isak följer med!

Det var våran dag det och jag är mycket nöjd!

Puss puss



Kommentarer
Postat av: Tina

Vilken mysig dag! Det är Så roligt med massa bilder på mina underbara syskonbarn, älskar er! <3

2011-01-29 @ 05:21:22
URL: http://tiiiiinaa.blogg.se/
Postat av: Erika

Det är ju inte så lätt att underhålla isen när det inte finns riktiga grejer!!

2011-01-29 @ 09:20:34
Postat av: Kimsan

Tina: älskar dig också och det är skoj att dela med sig lite!



Erika: Men grejerna som har använts förut då, de har ju alltid funkat förut om åren så det borde väl funka nu också!?

2011-01-29 @ 20:17:47
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Erika

Förut har dom grundspolat med två stycken brandbilar för att få en grund-is, nu har dom fått spola även grund-isen med en vanlig vattenslang, eftersom inte brandbilarna får användas längre.

2011-01-30 @ 09:32:33
Postat av: Kimsan

ok men det borde väl gå ändå även om det kanske tar lite längre tid?

2011-01-30 @ 10:31:16
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Erika

Det går alldeles säkert, om han står där dygnet runt. Men då blir andra folk sur för att det inte blir draget skidspår uppe i elljusspåret, det är det här jag menar med att folk ALDRIG är nöjd med något. Men vem som helst är hjärtligt välkommen att knacka på här och låna nyckeln och åka och spola själv om det är så att isen inte duger!

2011-01-30 @ 12:42:07
Postat av: Kimsan

Jag anklagar egentligen ingen utan jag skrev bara att den var dålig och sen vem som har ansvaret för den spelar egentligen ingen roll, ingenting som du och jag behöver diskutera vidare... du behöver varken ta åt dig eller känna ansvar för att den är dålig för det är ju inte du som har betalt för att sköta den.

Hoppas att det så småningom går att få till isen bättre och att den får en bättre start nästa säsong!

2011-01-30 @ 21:57:11
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Erika

Nej, men det är ju klart jag tar åt mig eftersom det är Micke som sköter den. Du skulle nog känna samma sak själv! Och vi behöver som sagt inte diskutera detta här, det håller jag med dig om, men nu blev det så eftersom det var här du skrev om det. Och Micke har ingen högskoleutbildning på att sköta isar heller, han har aldrig gjort det förut. Och han har fått höra från andra folk här i byn att de tycker att isen har varit bra. Men egentligen ska man ju klona sig, så man kan vara på alla ställen samtidigt, då kanske alla skulle vara nöjda.

2011-01-31 @ 08:29:37
Postat av: Kimsan

Jo jag vet att det är lätt att man tar åt sig även om man inte vill! Det brukar jag också kunna göra och det är inte roligt... Klart att det kanske inte är lätt för honom att göra en perfekt is när det är första gången och när jag skrev så hade jag ingen aning om att det var han som sköter den utan det förstod jag när du svarade. Men han kanske kan be någon om hjälp då om han känner att han inte hinner och kan!?

Men som sagt jag har ingen lust att detta på något vis ska orsaka osämja mellan oss, det är helt onödigt tycker jag och kanske du tycker det samma? Men som du säger så är det ju alltid någon som klagar på något och så kommer det alltid att vara... vi kan ju vara glada åt att det i alla fall finns en is att åka på!

har inget ont mot dig och menar inget illa mot någon av er egentligen utan konstaterade bara att isen inte var i sitt bästa skick och sen har jag ingen aning om omständigheterna runt omkring..

2011-01-31 @ 10:16:02
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Milla

Hej Kim,



Vilken härlig familjedag :). Det är ju det absolut bästa tycker jag, när hela familjen är samlad och gör något tillsammans, så mysigt. Jättegoa bilder på alla fina ungar.

Stor kram

2011-01-31 @ 12:46:58
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Man får verkligen ta vara på de dagar och den här tiden som man kan göra saker tillsammans allihopa! Det behöver ju inte vara så avancerat heller, men barnen tyckte att vi skulle ha haft med oss lite fika så vi får tänka på det nästa gång! det var ju ingen som visste att vi skulle bli borta i 3,5 timmar!

Kram kram

2011-01-31 @ 13:16:13
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus